فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:23 Issue: 4, Autumn 2022

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:23 Issue: 4, Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/09/10
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مجتبی کافی*، مریم انصاری لاری صفحات 300-301
  • محبوبه شاه وردی، عماد نظریان پور، صمد نژادابراهیمی، محسن فرزانه* صفحات 302-309

    پیشینه: زیرالنون (ZEA) که از رایج ترین مایکوتوکسین های دانه گندم و ذرت است، باعث مسمومیت حاد و مزمن در دام، طیور و آبزیان می شود. در میان جاذب های تجاری توکسین، فقط تعداد کمی از کربن های فعال توانایی جذب زیرالنون دارند، با این وجود آن ها به عنوان یک افزودنی مناسب در صنایع خوراک دام در نظر گرفته نمی شوند.

    هدف

    این مطالعه با هدف غربالگری و شناسایی ترکیبات گیاه Zataria multiflora (آویشن شیرازی) تخریب کننده زیرالنون در شیرابه شکمبه گاو انجام شد.

    روش کار

    اسانس و عصاره های مختلف  (ان-هگزانی، اتیل استاتی و متانولی) اندام هوایی آویشن شیرازی (در سه غلظت 5/0، 1، و 2 میلی گرم در میلی لیتر) جهت کاهش میزان زیرالنون (2 میکروگرم در میلی لیتر) در شیرابه شکمبه گاو پایش شدند. محتوای زیرالنون توسط کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا دارای ردیاب فلورسانس (HPLC-FLD) مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات فیتوشیمیایی مسیول پاکسازی زیرالنون، از طریق پروفایل فعالیت مبتنی بر HPLC مکان یابی شدند و سپس توسط طیف سنجی جرمی LC-MS شناسایی شدند.

    نتایج

    عصاره های ان-هگزانی و متانولی Z. multiflora به میزان قابل توجهی (78%-63) زیرالنون شیرابه شکمبه را کاهش دادند. با توجه به پروفایل فعالیت Z. multiflora مبتنی بر HPLC و تجزیه و تحلیل طیف سنجی جرمی، دو ترکیب تری ترپن شامل اورسولیک اسید و اولیانولیک اسید به عنوان عوامل تخریب کننده زیرالنون شناسایی شدند.

    نتیجه گیری: 

    گیاه Z. multiflora می تواند به عنوان منبع گیاهی جدید برای تجزیه زیرالنون توصیه شود و اورسولیک اسید و اولیانولیک اسید به عنوان ترکیبات فیتوشیمیایی جدید برای تخریب زیرالنون معرفی می شوند.

    کلیدواژگان: متابولیت پروفایلینگ، آویشن شیرازی، تری ترپن ها، تخریب زیرالنون
  • پاراماسیوام تامیل ماهان*، رخا پاتاک، رشمی رشمی، آمارپال آمارپال، هاری پراسات آیتال، آ. محسینا، آشوک کومار تیواری، کوماراگوروباران کارتیک صفحات 310-321

    پیشینه:

     پیوند استخوان یک گزینه درمانی ارجح برای بهبود نقایص بزرگ استخوان دیافیز است و در مدیریت جوش نخوردن، جوش خوردن تاخیری و برداشتن تومور مفید است.

    هدف

    بررسی یک روش سلول زدایی از استخوان اسفنجی گاو، برای پیوند زنوژنیک در نقایص استخوان رادیال در خرگوش.

    روش کار

    داربست های استخوان گاوی با پروتکل های سلول زدایی مختلف مانند بافر فسفات سالین (PBS)، سدیم دودسیل سولفات 1% (SDS) و روش انجماد و ذوب سریع ساخته شدند. این داربست های ساخته شده با آزمایش های بیومکانیکی، رنگ آمیزی بافت شناسی و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد شناسایی قرار گرفتند. یک نقص 10 میلی متری در استخوان زند زبرین خرگوش به وسیله اتوگرافت و همچنین داربست های استخوانی سلول زدا شده با SDS، انجماد و ذوب سریع به ترتیب در گروه های A، B، و C ترمیم شد. بهبودی با استفاده از رادیوگرافی و هیستوپاتولوژی در روزهای 0، 30، 60، و 90 مورد ارزیابی قرار گرفت. پیوندها همچنین از نظر واکنش بافتی میزبان و ایجاد نقص بررسی شدند.

    نتایج

    گروه انجماد و ذوب حذف کامل تمام هسته های سلولی، آرایش منظم فیبر کلاژن و همچنین عدم تفاوت معنی داری در استحکام کششی در مقایسه با گروه تیمار شده با SDS 1% و گروه کنترل را نشان دادند. بررسی رادیوگرافیک درون تنی و مطالعات هیستوپاتولوژیک نشان داد که گروه انجماد و ذوب سریع، شکاف استخوانی را با تشکیل استخوان جدید پل زدند و از نظر ایمونولوژیک نسبت به گروه B واکنش کمتری داشتند.

    نتیجه گیری: 

    ارزیابی برون تنی و درون تنی پیوند ها نشان داد که روش انجماد و ذوب، از همه تکنیک های دیگر برای سلول زدایی موثر و تقویت ترمیم استخوان با ادغام بهتر پیوند در میزبان، برتر است.

    کلیدواژگان: پیوند استخوان گاو، نقص استخوانی، بازسازی استخوان، سلول زدایی، انجماد و ذوب سریع
  • عاشق حسین دار، سانتوش کومار سینگ، جاوید اور رحمن*، شیخ فردوس احمد صفحات 322-330

    پیشینه:

     ممنوعیت استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک های رشد، راه را برای استفاده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها به عنوان محرک های رشد در پرورش حیوانات هموار کرد.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و/یا پربیوتیک الیگوساکاریدهای مانان بر عملکرد رشد، متغیرهای بیوشیمیایی خون و تعداد باکتری های مدفوع در گوساله های دورگه انجام شد.

    روش کار

    تعداد 24 گوساله دورگه پانزده روزه به چهار گروه 6 تایی تقسیم و در معرض جیره های آزمایشی مختلف قرار گرفتند. گروه شاهد (T0) جیره پایه را بدون هیچگونه افزودنی دریافت کرد. گروه T1 رژیم غذایی پایه و پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس CFU/g 1010×2) را 1 گرم به ازای هر گوساله در روز و گروه T2 رژیم غذایی پایه و پربیوتیک (الیگوساکارید مانان) را 4 گرم به ازای هر گوساله در روز دریافت کردند. گوساله های گروه T3 رژیم غذایی پایه و سین بیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، 5/0 گرم + مانان الیگوساکارید، 2 گرم به ازای هر گوساله در روز) را دریافت کردند. افزودنی های جیره در شیر مخلوط شدند.

    نتایج

    نتایج تیمار90 روزه نشان داد که گوساله های گروه T3 و T1 وزن گیری (P<0.05) و قابلیت هضم ماده خشک بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند. تغذیه با پروبیوتیک اثرات مثبتی (P<0.05) را بر طول بدن در ماه اول، دوم و سوم در مقایسه با گروه شاهد داشت. غلظت پروتیین تام و گلوبولین سرم خون در گروه T1 در روزهای 30 و 90 و در گروه T3 در روز 90 بیشتر از گروه شاهد بود (P<0.05). در همه گروه های تیمار T1)، T2 و (T3 تعداد اشریشیا کولی و کلیفرم های مدفوع در روزهای 15 و 30 مطالعه در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (P<0.05). علاوه بر این، در گروه T2 کاهش معنی داری در تعداد کلیفرم ها در روزهای 45 و 60 مطالعه مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    افزودن لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس CFU/g 1010×2 یک گرم به ازای هر گوساله در روز و همچنین ترکیب لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، 5/0 گرم + الیگوساکارید مانان، 2 گرم به ازای هر گوساله به جیره غذایی سبب بهبود عملکرد رشد، مقادیر بیوشیمیایی سرم و میکروبیوتای مطلوب روده شد.

    کلیدواژگان: وزن گیری، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، پر بیوتیک، پروبیوتیک، سین بیوتیک
  • محدثه رهبران، آیدین رحیم طایفه، فرید حیدری* صفحات 331-336

    پیشینه: 

    شکافت رویان در حوزه زیست فناوری تولید مثل استفاده می شود. بلاستومرهای حاصل از شکافت رویان های 2، 4 و یا 8 سلولی قادرند به جنینی منفرد تبدیل شوند که از نظر ژنتیکی کاملا مشابه هستند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شکافت روبان بر بیان ژن های پر توانی Cdx2)، Sox2، Oct4، و (Nanog در موش بود.

    روش کار

    رویان های دو سلولی از موش استحصال شد. این رویان ها به دو گروه شکافت و بدون شکافت تقسیم شدند. لایه زونا در گروه شکافت برداشته و بلاستومرها از هم جدا و به صورت انفرادی در مجاورت فیبروبلاست جنینی موش تا مرحله بلاستوسیست کشت داده شدند. رویان های معمولی (بدون شکافت) نیز مشابه همین روش تا مرحله بلاستوسیت کشت داده شدند. بلاستوسیت های 5/3 روزه نیز به عنوان گروه شاهد استحصال شدند. به منظور ارزیابی مولکولی، آزمون Real-time PCR برای بیان ژن های Cdx2، Sox2، Oct4، و Nanog استفاده گردید. همچنین میزان تشکیل بلاستوسیست، تعداد کلی بلاستوسیست و تعداد موالید پس از انتقال بلاستوسیست ها از نظر آماری مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که شکافت رویان باعث افزایش میزان بلاستوسیست ها می شود که می تواند منجر به افزایش تعداد موالید شود. همچنین میزان بیان ژن های پر توانی در گروه شکافت و بدون شکافت (شاهد) در آنالیز مولکولی بیان ژنی یکسانی از نظر ژن های پر توانی Cdx2)، Sox2، Oct4، و (Nanog داشتند.

    نتیجه گیری: 

    رشد و تزاید رویان های خواهری حاصل از شکافت رویان مشابه رویان های دستکاری نشده و طبیعی است و هیچ تفاوتی در بیان ژن های پر توانی در اثر شکافت رویان وجود ندارد.

    کلیدواژگان: شکافت رویان، بیان ژنی، بلاستوسیست موش، رویان دو سلولی
  • اسماعیل سعد الشهاوی*، امان سید محمد، آیه گوما، مروا محمد فواز صفحات 337-348

    پیشینه:

     گونه های سارکوسیست یکی از شایع ترین کوکسیدی های تشکیل دهنده کیست در بافت های غذایی هستند که از نظر بهداشت عمومی و دامپزشکی حایز اهمیت هستند.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف اصلاح مشخصات اپیدمیولوژی عفونت با گونه های سارکوسیست در لاشه گاوها و همچنین کشف ساختار و ویژگی های فیلوژنتیکی جدایه های سارکوسیست انجام شد.

    روش کار

    در مجموع 292 لاشه گاو از ژانویه 2020 تا دسامبر 2020 با استفاده از میکروسکوپ نوری (LM) از طریق له کردن عضلات (MS) و هضم پپتیکی (PD) برای وجود سارکوسیست مورد بررسی قرار گرفتند. سارکوسیست های جدا شده از بافت های مختلف گاو برای شناسایی مورفولوژیکی و استخراج DNA انتخاب شدند. ژن   18S rDNA هر سارکوسیست تکثیر، توالی یابی و آنالیز شد.

    نتایج

    به طور کلی، 5/92% (292/270) از نمونه بافت گاوها حاوی سارکوسیست های میکروسکوپی با جداره نازک بودند که منحصرا در مری با میکروسکوپ نوری یافت شدند. ارتباط آماری غیر معنی داری بین شیوع عفونت و گروه های سنی، جنس گاوها و همچنین تغییرات فصلی مشاهده شد (P>0.05). ویژگی های فراساختاری سارکوسیست ها به طور کامل مورد بحث قرار گرفت. توالی یابی ژن 18S rDNA سارکوسیست، سارکوسیستیس کروزی (تطابق 100%-99) را تایید کرد که اولین شناسایی مولکولی جدایه فعلی در این منطقه مورد مطالعه بود.

    نتیجه گیری:

     مطالعه حاضر، در ابتدا اطلاعات مختصری را در رابطه با اپیدمیولوژی گونه های سارکوسیست آلوده کننده گاوها ارایه می دهد و نقطه شروعی برای توسعه آگاهی بهداشتی و طرح های پیشگیرانه کارآمد برای این انگل تک یاخته مشترک بین انسان و دام در نظر گرفته می شود.

    کلیدواژگان: Bos taurus، خصوصیات مولکولی، سارکوسیستیس کروزی، ریخت شناسی سارکوسیست، 18S rRNA
  • محمد نوید، محمد ایجاز*، ارسلان احمد، نائومان ظاهر غمان، محمد اسحاق، اقرا مزمل، محمد عمر جاوید صفحات 349-357

    پیشینه: 

    اقدامات انسان در طبیعت و تعامل بین حیوانات اهلی و وحشی از عوامل موثر در ظهور پاتوژن های جدید در حیوانات وحشی است. تیلریوز یک مشکل نوظهور سم داران وحشی به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان است.

    هدف

    این مطالعه به بررسی عفونت تیلریا با استفاده از روش های مولکولی و آنالیز هماتولوژی پرداخته است.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 103 گوسفند وحشی موفلون در قفس موجود در هشت باغ وحش تفریحی و پارک حیات وحش مختلف در پنجاب، پاکستان به منظور بررسی شیوع ژنوتیپی تحت گونه تیلریا با هدف قرار دادن 18S rRNA و یافتن شواهد مولکولی برای انتشار تیلریا بین گوسفندان اهلی و وحشی با استفاده از تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک انجام شد. ارتباط عوامل خطر مفروض و اثر تحت گونه تیلریا بر روی پارامترهای مختلف هماتولوژی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تحت گونه تیلریا به ترتیب در 8 (59/14%-99/3 :95% CI ,77/7%) و 11 (12/18%-07/06 :95% CI ,68/10%) حیوان بر اساس مشاهدات میکروسکوپی و نتایج حاصل از PCR شایع بود. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک ژن 18S rRNA تحت گونه تیلریا جدا شده از موفلون شباهت زیادی را با تیلریا آنولاتا جدا شده از حیوانات اهلی نشان داد. تجزیه و تحلیل عوامل خطر نشان داد که آلودگی به کنه، بهداشت محوطه، سابقه قبلی آلودگی به کنه ها و وجود کنده های چوبی در محوطه به طور معنی داری (P<0.05) با وقوع عفونت تیلریا در گوسفندان موفلون در قفس در پاکستان مرتبط بود. علاوه بر این، کاهش معنی داری در پارامترهای خونی مانند PCV، تعداد گلبول های قرمز، هموگلوبین و پلاکت ها در حیوانات تیلریا مثبت مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه اولین گزارش در سطح مولکولی برای مشخص کردن انتشار تحت گونه تیلریا بین گوسفند وحشی در قفس و حیوانات اهلی پاکستان است و در توسعه استراتژی های کنترلی برای ظهور تیلریوز در حیوانات وحشی در قفس مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: ظهور بیماری، گوسفند موفلون، تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک، تیلریوز، حیات وحش
  • ردی ن. بهاوانا، رادها کریشنا چایتانیا* صفحات 358-362

    پیشینه:

     ورم پستان استافیلوکوکی یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده نگرانی در صنعت لبنیات در هند و چندین کشور در سراسر جهان است. اگرچه استافیلوکوکوس اوریوس علت اصلی آن است اما گونه های استافیلوکوک کواگولاز منفی (CoNS) نیز در سال های اخیر به طور فزاینده ای گزارش شده اند.

    هدف

    بررسی بروز گونه های استافیلوکوک کواگولاز منفی در ورم پستان گاوی.

    روش کار

    جداسازی استافیلوکوک ها از 237 نمونه شیر گاو و گاومیش مبتلا به ورم پستان بالینی و تحت بالینی از مناطق مختلف آندرا پرادش و کارناتاکا انجام شد. جدایه های CoNS با استفاده از آزمایش کواگولاز لوله ای با استفاده از پلاسمای تازه خرگوش و PCR ژن کواگولاز شناسایی شدند. ما از طرح آزمایش های بیوشیمیایی که قبلا در جاهای دیگر برای شناسایی ایزوله های CoNS در سطح گونه و تحت گونه منتشر شده بود، استفاده کردیم. هفت جدایه نماینده با تعیین توالی 16S rDNA برای بررسی صحت شناسایی مبتنی بر آزمایش بیوشیمیایی، شناسایی شدند.

    نتایج

    CoNS ها اکثر جدایه های استافیلوکوک از ورم پستان، (125/80، 64%) در این منطقه را تشکیل می دهد. با استفاده از طرح آزمایش بیوشیمیایی، جدایه های CoNS از ورم پستان گاوی به عنوان S. cohnii تحت گونه cohnii، S. simulans، S. capitis تحت گونه capitis، S. cohnii تحت گونه xylosus و S. lugdunensis شناسایی شدند. گونه های CoNS S. schleiferi، S. haemolyticus، S. sciuri، S. xylosus، S. chromogenes و Macrococcus epidermidis با استفاده از توالی یابی 16S rDNA شناسایی شدند.

    نتیجه گیری: 

    توالی یابی 16S rDNA روش مناسبی برای شناسایی گونه های CoNS است. این مطالعه گونه های استافیلوکوک کواگولاز منفی را به عنوان عوامل احتمالی ورم پستان برجسته کرد.

    کلیدواژگان: توالی یابی 16S rDNA، طرح آزمایش بیوشیمیایی، استافیلوکوک های کواگولاز منفی، شناسایی گونه ها
  • شیخ رافه احمد*، برهما دئو شارما، سنجود کومار مندیراتا، طاهر نذیر، نزهت حسن صفحات 363-368

    پیشینه:

     بازار روزافزون محصولات گوشتی فراسودمند که به ویژه توسط مصرف کنندگان امروزی آگاه به سلامت تقاضا می شود، محققان را بر آن داشته است تا محصولات گوشتی سالم تری را تولید کنند.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بهبود فیبر رژیمی گوشت گاومیش، با استفاده از حجم دهنده های غنی از فیبر رژیمی فراسودمند طبیعی انجام شد.

    روش کار

    گوشت به دست آمده از لاشه گاومیش ماده بالغ (بیش از 10 سال) از بازار محلی طی 5 تا 6 ساعت پس از کشتار تهیه شد، به مدت 24 ساعت نگهداری شد و سپس با حجم دهنده های غنی از فیبر در مقادیر بهینه آن ها یعنی 12% آرد جو، 12% آرد ذرت، 10% پودر پوست نخود و 8% سبوس گندم برای تولید فیله های گوشت گاومیش بازساخته فراسودمند (FRBMF)، فرآوری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد برای اکثر نمونه های تیمار در مقایسه با گروه شاهد، بازده پخت، pH و محتوای رطوبت بالاتر اما درصد پروتیین و چربی کمتر بود. درصد خاکستر FRBMF تهیه شده با سطوح بهینه پودر پوست نخود و سبوس گندم به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد و سایر تیمارها بود (P<0.05). مقادیر نیروی برشی برای FRBMF کمتر از گروه شاهد بود. درصد فیبر رژیمی کل (TDF)، تمامی محصولات تیماری به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (P<0.05). آنالیز پروفایل بافتی تفاوت معنی داری را بین FRBMF و گروه شاهد نشان نداد (P>0.05). امتیازات حسی برای بسیاری از ویژگی های FRBMF ترکیب شده با سطوح بهینه پرکننده ها، کمتر اما قابل مقایسه با گروه شاهد بود.

    نتیجه گیری:

     نتیجه گیری شد که عملکرد (کارایی) محصول به خصوص از نظر فیبر رژیمی کل نسبت به شاهد بهبود یافته است. پودر پوست نخود و سبوس گندم منابع عالی برای فیبرهای رژیمی و پس از آن ها به ترتیب آرد جو و ذرت هستند.

    کلیدواژگان: گوشت گاومیش، حجم دهنده ها، فراسودمند، بازساخته، فیبر رژیمی کل
  • مگا شارما، ماتش کاریکالان*، ماریاپان آشوک کومار، پرابهاکاران سری لاکشمی، کیرتیکا شارما، سلوارج ایلایارجا، آرویند ماتور، آبهیجیت موتیرام پاوده صفحات 369-374

    پیشینه:

     سل (TB) یک بیماری بسیار مهم در تعامل بین حیات وحش، دام و انسان است.

    هدف

    بررسی میزان وقوع و همچنین گونه های مایکوباکتریوم دخیل در سل حیوانات وحشی آزاد و در قفس در ایالت های مختلف هند.

    روش کار

    در مجموع 396 نمونه بالینی از 207 گونه مختلف جانوران وحشی از پارک های ملی هند، باغ های جانورشناسی و غیره با استفاده از روش سنجش جریان جانبی (LFA)، رنگ آمیزی       زل نیلسون (ZN) و PCR مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های بالینی شامل خون (156=n)، سواب مدفوع (103=n)، سرم (73=n) و سواب بینی یا مایعات شستشوی خرطوم (64=n) بود.

    نتایج

    202 مورد از حیوانات فاقد علایم بالینی سل بودند، ولی 21 حیوان وحشی برای آنتی ژن های مایکوباکتریوم بیماری زا توسط روش LFA سرم مثبت بودند. علایم بالینی مانند کاهش وزن پیشرونده و زجر تنفسی در 4 خرس تنبل (Melursus ursinus) و یک فیل (Elephas maximus) مشاهده شد که این ها برای LFA، PCR و رنگ آمیزی ZN نیز مثبت بودند. رنگ آمیزی ZN برای باسیل های اسید فست (AFB) در 9 (74/8%) نمونه سواب مدفوع و 9 (06/14%) نمونه سواب بینی یا مایع شستشوی خرطوم خرس تنبل 7 نمونه و فیل 2 نمونه مثبت بود. مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در 7 خرس تنبل و 2 فیل و همچنین مایکوباکتریوم بوویس در یک گوزن خالدار (Axis axis) توسط PCR اختصاصی گونه یافت شدند.

    نتیجه گیری:

     انتشار ارگانیسم های سل در حیوانات وحشی مستلزم یک برنامه نظارتی دقیق برای شناسایی وضعیت ناقل این حیوانات است تا بتوان استراتژی های موثر کنترل سل را تدوین کرد.

    کلیدواژگان: فیل، سنجش جریان جانبی، مایکو باکتریوم، خرس تنبل
  • فبین استفان، خان شارون*، الیزابت وارقیز، پالکودان حمزه، آجیت جیکوب جورج صفحات 375-379

    پیشینه: 

    همانژیوسارکوما یک نیوپلاسم بدخیم مزانشیال سلول های اندوتلیال است. یک تومور شایع در سگ ها است و به ندرت در گاو مشاهده می شود.

    توصیف بیمار:

     یک گاو ماده هفت ساله سه ماهه باردار از نژاد هولشتاین فریزین با سابقه یک توده شکننده قرمز تیره نامنظم در حال تکثیر در ناحیه فرج طی یک ماه گذشته، شناسایی شد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     سطح توده دارای خونریزی های اکیموز منتشر بود. بررسی هیستوپاتولوژی نمونه بیوپسی بافت، نیوپلاسم بدون کپسول و نفوذی متشکل از کانال های عروقی متعدد با لبه های نامنظم احاطه شده توسط سلول های اندوتلیال با اندازه ها و شکل های متغیر که توسط یک استرومای فیبروواسکولار قلیل حمایت می شد را نشان داد. بر اساس یافته های مورفولوژیکی و هیستوپاتولوژی، بیماری، همانژیوسارکومای وستیبولوواژینال و ولوا تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس اطلاعات ما، این اولین گزارش از همانژیوسارکومای وستیبولوواژینال و ولوا در یک گاو است.

    کلیدواژگان: تومور عروق خونی، گاو، همانژیوسارکوما، هیستوپاتولوژی، تومور واژینال
  • فرانسیسکو سوارز، کابررا، ماریو انسینوزو، آلخاندرو آرتیلس، ایرو کاستلانو، کارلوس ملیان*، خوزه رادوان جابر صفحات 380-384

    پیشینه: 

    سندرم بود-کیاری (BCS) یک بیماری نادر در گربه ها است که با انسداد مجرای خروجی وریدی کبدی از سطح وریدهای کوچک کبدی تا سطح انتهایی ورید اجوف تحتانی به دهلیز راست در شرایط عدم وجود بیماری قلبی یا پریکاردیال و یا سندرم انسداد سینوسی، مشخص می شود.

    توصیف بیمار: 

    این گزارش یک گربه 13 ساله را با سابقه دو هفته ای بی حالی پیشرونده، بی اشتهایی، کاهش وزن و اتساع شکم ارایه می دهد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان: 

    مطالعه رادیولوژیکی نشان دهنده افیوژن پلورال و همچنین الگوهای ریوی آلویولی و بینابینی بود. سونوگرافی، احتقان ورید کبدی و آسیت را تایید کرد. در بررسی مایع شکمی یک ترانسودای تغییر یافته مشاهده شد. توموگرافی کامپیوتری (CT) آنژیوگرافی توده ای را در سطح مدیاستن خلفی نشان داد که ورید اجوف خلفی (CVC) را فشرده می کند و لنفوم مدیاستن به عنوان محتمل ترین تشخیص افتراقی در نظر گرفته شد. این یافته ها به عنوان سندرم شبه بود-کیاری (BCLS) ثانویه ناشی از توده مدیاستن تفسیر شدند و متاسفانه، صاحبان گربه اجازه انجام هیچ روش تشخیصی یا درمانی دیگری را ندادند. BCLS یک بیماری نادر در گربه ها است که بیشتر موارد گزارش شده آن، در نتیجه انسداد ورید اجوف خلفی رخ داده است. در این گزارش، BCLS به وسیله توده واقع در خلف مدیاستن که ورید اجوف خلفی را تحت فشار قرار می داد، ایجاد شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه اولین گزارش از BCLS در گربه ها است که با CT آنژیوگرافی تشخیص داده شد و ارزش این روش را برای تعیین منشاء و وسعت توده و ارزیابی وجود یا عدم وجود ضایعات متاستاتیک نشان می دهد.

    کلیدواژگان: سندرم بود-کیاری، گربه، CT آنژیوگرافی، بیماری های مدیاستن
  • سومو یوگشپریا*، مانی ساراوانان، پالانیسامی سلواراج، ر. سندو، مارگاندان ونکاتسان، پرمکومار کوموتا رامکومار، نارایاناسامی پرمالاتا صفحات 385-389

    پیشینه: 

    برق گرفتگی اتفاقی در حیوانات، شایع تر و مرگ حیوان بیشتر به دلیل شوک و ایست قلبی است. زنده ماندن حیوانات یا انسان در صورتی امکان پذیر است که قربانیان حمایت پزشکی فوری دریافت کنند.

    توصیف بیمار: 

    یک تلیسه دو رگه نژاد جرسی 3 ساله با سابقه برق گرفتگی تصادفی به وسیله شکسته شدن خط انتقال برق فشار بالا در هنگام چرا در مزارع شالیزار، به کلینیک ارجاع پزشکی اورژانس و مراقبت های ویژه دانشکده دامپزشکی و پژوهشکده تحقیقاتی اوراتانادو ارایه شد. حیوان کسل و افسرده، قرمز تیره و برخی از نواحی در قسمت پشتی و اندام ها ظاهری ذغالی داشت. حیوان به دلیل سوختگی ناشی از برق گرفتگی در راه رفتن مشکل داشت و به محیط اطراف واکنش ضعیفی نشان می داد. معاینه بالینی، دمای کمتر از حد نرمال، پلی پنه، رنگ پریدگی غشاهای مخاطی، آتونی شکمبه و آریتمی در سمع را نشان داد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     در آزمایش خون در نقطه مراقبت (PoC)، لکوسیتوز، نوتروفیلی و میکروسیتوز مشاهده شد. تجزیه و تحلیل الکترولیت ها در PoC، هیپوکلسمی (کلسیم یونیزه 89/0 میلی مول در لیتر)، هیپوکلرمی خفیف و هیپوکالمی شدید (81/2 میلی مول در لیتر) را نشان داد. آزمایش های بیوشیمیایی در PoC، نشان دهنده هایپوگلایسمی بود (41 میلی گرم در دسی لیتر). بررسی سطوح سرمی تروپونین در PoC، نشان دهنده آسیب قلبی بود (33/0 نانو گرم در دسی لیتر). افزایش آسپارتات آمینوترانسفراز (U/L1794)، CK-MB (U/L 699) و LDH (U/L 7/6) نیز افزایش داشتند. در آزمایش ادرار در PoC، پروتیینوری، میوگلوبینوری و گلوکوزوری مشاهده شد. بهبود بالینی مشهود، بهبود زخم و بهبود فعالیت های حیوان مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    جراحت برق گرفتگی با ولتاژ بالا یک نوع جدی از حوادث با خطر بالقوه آسیب چند عضو و مرگ است. تشخیص زود هنگام برق گرفتگی و مدیریت فوری، امید به بهبود کامل را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: تروپونین قلبی، گاو، برق گرفتگی، شوک
|
  • M. Shah-Vardi, E. Nazaryanpour, S. Nejad-Ebrahimi, M. Farzaneh * Pages 302-309
    Background

    Zearalenone (ZEA), which is one of the most prevalent wheat and corn seeds mycotoxins causes acute and chronic toxicities in ruminants, poultry, and aquatic animals. Among commercial toxin binders, only a few active charcoals have the significant ability to adsorb ZEA contamination; nevertheless, active charcoal is not considered a sound additive by the feed industry.

    Aims

    This study aimed to screen and identify the ZEA-degradation compounds of the Zataria multiflora (Shirazi thyme) in the cattle rumen fluid.

    Methods

    In this investigation, essential oil and different extracts (n-hexane, ethyl acetate, and methanol) of the aerial part of Shirazi thyme (at three concentrations of 0.5, 1, and 2 mg/ml) were screened to reduce ZEA contamination conditions (2 µg/ml) in rumen fluid. ZEA-content was analyzed by high-performance liquid chromatography (HPLC) with a fluorescence detector. In addition, Shirazi thyme phytochemical compounds responsible for eliminating ZEA were localized by HPLC-based activity profiling and then identified by mass spectrometry (LC-MS).

    Results

    Both n-hexane and methanol extracts of Z. multiflora, considerably remediated ZEA (63-78%) from rumen fluid. According to HPLC-based activity profiling of Z. multiflora extract and LC-MS analysis, two triterpene compounds, including ursolic and oleanolic acids were introduced as ZEA degradation agents.

    Conclusion

    Z. multiflora could be recommended as a new botanical source, and ursolic and oleanolic acids could be introduced as new phytochemical compounds that degrade ZEA.

    Keywords: Metabolite profiling, Shirazi thyme, Triterpenes, Zearalenone degradation
  • P. Tamilmahan *, R. Pathak, Rashmi Rashmi, Amarpal Amarpal, H. P. Aithal, A. Mohsina, A. K. Tiwari, K. Karthik Pages 310-321
    Background

    Bone grafting is a preferred treatment option for the healing of large diaphyseal bone defects and is useful in the management of nonunion, delayed union, and tumor resection.

    Aims

    To investigate a decellularization protocol of bovine cancellous bone for xenogenic implantation in radial bone defects in rabbits.

    Methods

    Bovine bone scaffolds fabricated with various decellularization protocols viz phosphate buffer saline (PBS), 1% sodium dodecyl sulfate (SDS), and rapid freeze and thaw technique. The manufactured scaffolds were characterized by biomechanical testing, histological staining, and scanning electron microscopy. A 10 mm rabbit radius bone defect was repaired with autograft and SDS treated and rapid freeze and thaw in groups A, B, and C respectively. Healing was evaluated by radiography and histopathology at 0, 30, 60, and 90 days. The grafts were also checked for host tissue reaction and incorporation into the defect.

    Results

    The freeze and thaw group showed complete elimination of all cellular nuclei, regular arrangement of collagen fiber, and no significant difference in tensile strength compared to 1% SDS treated and native groups. The in vivo radiographic and histopathological study showed that the rapid freeze and thaw group had complete bridging of the bone gap defect with new bone formation and they were immunologically less reactive compared to group B.

    Conclusion

    The in vitro and in vivo evaluation of the grafts suggested that freeze and thaw technique was most superior to all other techniques for effective decellularization and augmentation of bone healing with better integration of the graft into the host.

    Keywords: Bovine bone graft, Bone defect, Bone regeneration, Decellularization, Rapid freeze, thaw
  • A. H. Dar, S. K. Singh, J. U. Rahman *, S. F. Ahmad Pages 322-330
    Background

    The ban on antibiotics as growth promoters paved the way for probiotics and prebiotics as growth promoters in animal production.

    Aims

    The present study was conducted to evaluate the effect of probiotic Lactobacillus acidophilus and/or prebiotic Mannan oligosaccharides on growth performance, blood biochemical variables, and faecal bacterial count in crossbred calves.

    Methods

    Fifteen-day-old crossbred calves (n=24) were divided into four groups, each consisting of six calves, and subjected to different experimental diets. The control group (T0) received a basal diet without any additives. The T1 and T2 groups received the basal diet and the probiotic (L. acidophilus, 2 × 1010 cfu/g) @ 1 g/calf per day and prebiotic (Mannan oligosaccharide) @  4 g/calf per day, respectively. Calves of the T3 group were offered a basal diet and synbiotic (L. acidophilus, 0.5 g + Mannan oligosaccharide, 2 g/calf per day). The feed additives were mixed in milk.

    Results

    The results of 90 days feeding trial showed that calves of the T3 and T1 groups had higher (P<0.05) body weight (BW) gain and dry matter digestibility than the control. Feeding the probiotic showed a positive effect (P<0.05) on body length at the first, second, and third months, compared to the control. The blood serum total protein and globulin concentrations in the T1 group, on days 30 and 90, and T3 group, on day 90, were higher (P<0.05) than those of the control. All the treatment groups (T1, T2, and T3) showed a reduction (P<0.05) in faecal coliform and E. coli count, compared to the control, on the 15th and 30th days of the study. Additionally, the T2 group showed a significant coliform count reduction on days 45 and 60 of the study.

    Conclusion

    The dietary addition of L. acidophilus, 2 × 1010 cfu/g @ 1 g/calf per day and the combination of L. acidophilus, 0.5 g + Mannan oligosaccharide, 2 g/calf per day improved growth performance, serum biochemical values, and favourable gut microbiota.

    Keywords: Body weight gain, Lactobacillus acidophilus, Prebiotic, Probiotic, Synbiotic
  • M. Rahbaran, A. R. Tayefeh, F. Heidari * Pages 331-336
    Background

    Embryo splitting is utilized in reproduction biotechnology. The blastomeres resulting from the splitting of an embryo in two-, four- or eight-cell stages can develop into separate embryos that are genetically similar to the other blastomeres.

    Aims

    The present work studied the effects of splitting on embryo pluripotent gene expression (Cdx2, Sox2, Oct4, and Nanog) in mice.

    Methods

    Two-cell embryos were isolated from stimulated mice. The embryos were grouped into “split” and “non-split” groups. The zona pellucida was removed from the split group and the blastomeres were distributed before being co-cultured with mouse embryo fibroblasts to the blastocyst stage. Normal (non-split) blastocysts were co-cultured in the same way. The 3.5-day-old blastomeres were collected as the control group. For molecular evaluation, real-time PCR was conducted to analyze changes in Cdx2, Sox2, Oct4, and Nanog gene expression. Moreover, the blastocyst formation rate, overall blastocyst rate, and the number of newborns were statistically analyzed.

    Results

    The findings showed that embryo splitting increased blastocyst formation, overall blastocysts, developmental potential embryos, and the number of infants. Furthermore, the split and non-split (control) groups showed equal expression of pluripotent genes (Cdx2, Sox2, Oct4, and Nanog) in the molecular analysis.

    Conclusion

    It can be concluded that the growth and developmental potency of sister blastocysts derived from split two-cell stage mouse embryos are the same as those of normal blastocysts. So, there are no significant differences in gene expression between the split and non-split groups.

    Keywords: Embryo splitting, Gene expression, Mouse blastocyst, Two-cell embryo
  • I. S. Elshahawy *, E. Mohammed, A. Gomaa, M. Fawaz Pages 337-348
    Background

    Sarcocystis spp. are one of the most common foodborne tissue cyst-forming coccidia with a public health and veterinary concern.

    Aims

    The existing study aimed to rectify the epidemiological profile of Sarcocystis spp. infection in the cattle carcasses as well as to explore the structure and phylogenetic features of Sarcocystis spp. isolates.

    Methods

    A total of 292 cattle carcasses were checked for the existence of sarcocysts using light microscopy (LM) via muscle squash (MS) and peptic digestion (PD) analysis from January 2020 to December 2020. Individual sarcocysts from different cattle tissues were selected for morphologic characterization and DNA extraction. Each sarcocyst’s 18S rDNA gene was amplified, sequenced, and analyzed.

    Results

    Overall, 92.5% (270/292) of cattle tissue samples contained microscopic thin walled sarcocysts and were exclusively found in esophagus by light microscopy. A statistically insignificant relationship exists between the prevalence of infection and age groups, gender of cattle, and the seasonal dynamics (P>0.05). Sarcocysts ultrastructural features were completely discussed. Sequencing of 18S rDNA Sarcocystis gene confirmed S. cruzi (identity 99-100%), which was the first molecular identification of the current isolate in the study region.

    Conclusion

    The current survey initially provides a brief account of knowledge about the epidemiology of Sarcocystis spp. infecting cattle and it is considered a starting point for the development of health awareness and efficient preventive schemes for this zoonotic protozoan parasite.

    Keywords: Bos taurus, Molecular characterization, Sarcocystis cruzi, Sarcocysts morphology, 18S rRNA
  • M. Naveed, M. Ijaz *, A. Ahmed, N. Z. Ghumman, M. Ishaq, I. Muzammil, M. U. Javed Pages 349-357
    Background

    Landscape anthropization and interaction between domestic and wild animals are the major contributing factors involved in the emergence of new pathogens in wild animals. Theileriosis is an emerging issue of wild ungulates, especially in the tropical and subtropical areas of the globe.

    Aims

    The current study investigated the mouflon sheep for Theileria infection using molecular methods and hematological analysis.

    Methods

    This study was conducted on a total of 103 captive wild mouflon sheep present in eight different recreational zoos, and wildlife parks in Punjab, Pakistan to investigate the genotypic prevalence of Theileria spp. by targeting 18S rRNA and molecular evidence for Theileria spillover between domestic and wild mouflon sheep by phylogenetic analysis. The association of assumed risk factors and the effect of Theileria spp. on various hematological parameters were also assessed.

    Results

    The results depicted that Theileria spp. was prevalent in 8 (7.77%, CI 95%: 3.99-14.59%), and 11 (10.68%, CI 95%: 06.07-18.12%) animals based on microscopy, and PCR, respectively. The phylogenetic analysis of the 18S rRNA gene of Theileria spp. from mouflon revealed a close resemblance with T. annulata from domestic animals. The risk factor analysis revealed that tick infestation, enclosure hygiene, previous tick infestation history, and the presence of wooden logs in the enclosure were significantly (P<0.05) associated with the occurrence of Theileria spp. infection in the captive mouflon sheep of Pakistan. Furthermore, a significant reduction in blood parameters like PCV, RBCs count, Hb, and platelets was observed in Theileria-positive animals.

    Conclusion

    This study is the first evidence at the molecular level to characterize the spillover of Theileria spp. between the captive wild mouflon sheep and domestic animals of Pakistan, and it will be useful in developing control strategies for emerging theileriosis in captive wild animals.

    Keywords: Emerging disease, Mouflon sheep, Phylogenetic analysis, Theileriosis, Wildlife
  • R. N. Bhavana, R. K. Chaitanya * Pages 358-362
    Background

    Staphylococcal mastitis is a major cause of concern to the dairy industry in India and several countries worldwide. Though Staphylococcus aureus is the major cause, coagulase negative staphylococcal species (CoNS) are being increasingly reported in recent years.

    Aims

    To investigate the incidence of coagulase negative staphylococcal species in bovine mastitis.

    Methods

    Isolation of staphylococci was carried out from 237 milk samples of cows and She buffaloes with clinical and subclinical mastitis from different regions of Andhra Pradesh and Karnataka. CoNS isolates were identified by tube coagulase test using fresh rabbit plasma and coagulase gene PCR. We employed the biochemical test scheme published elsewhere previously for identification of the CoNS isolates up to species and subspecies levels. Seven representative isolates were identified by 16S rDNA sequencing to check the accuracy of biochemical test based identification.

    Results

    The CoNS constitute the majority of the staphylococcal isolates from mastitis (80/125, 64%) in this region. Using biochemical test scheme, the CoNS isolates from bovine mastitis were identified as S. cohnii sub sp. cohnii, S. simulans, S. capitis sub sp. capitis, S. cohnii sub sp. xylosus, and S. lugdunensis. The CoNS species S. schleiferi, S. haemolyticus, S. sciuri, S. xylosus, S. chromogenes, and Macrococcus epidermidis were identified by 16S rDNA sequencing.

    Conclusion

    The 16S rDNA sequencing is the appropriate method for the identification of CoNS species. This study highlighted coagulase negative staphylococcal species as possible etiological agents of mastitis.

    Keywords: 16S rDNA sequencing, Biochemical test scheme, Coagulase negative staphylococci, Species identification
  • S. R. Ahmad *, B. D. Sharma, S. K. Mendiratta, T. Nazir, N. Hassan Pages 363-368
    Background

    The ever-increasing market of functional meat products demanded especially by modern health conscious consumers has prompted researchers to develop healthier meat products.

    Aims

    This experiment was conducted to improve the dietary fiber-deficient buffalo meat with natural functional fiber-rich extenders.

    Methods

    Meat obtained from the carcass of adult female buffalo (>10 years of age) was procured from the local market within 5-6 h of slaughter, conditioned for 24 h, and then processed by incorporating the dietary fiber-rich extenders at their optimum levels viz. 12% barley flour, 12% maize flour, 10% pea hull powder, and 8% wheat bran (hydrated as 1:1, w/w) for the development of functional restructured buffalo meat fillets (FRBMF).

    Results

    Results revealed higher cooking yield, pH, moisture content, lower protein, and fat percentage for most of the treated samples compared with the control group. The ash percentage of FRBMF prepared with the optimum level of pea hull powder and wheat bran was significantly higher (P<0.05) than in control and other treatments. Shear force values for FRBMF were lower than the control. Total dietary fiber (TDF) percentage of all the treatment products was significantly higher (P<0.05) than the control. Texture profile analysis revealed no significant differences (P>0.05) between FRBMF and the control. The sensory scores for most of the attributes of FRBMF incorporated with the optimum level of extenders were lower but comparable to the control.

    Conclusion

    It was concluded that the functionality of the product had improved, especially in terms of total dietary fiber, as compared to the control. Pea hull powder and wheat bran proved to be excellent sources of dietary fibers, followed by barley and maize flours, respectively.

    Keywords: Buffalo meat, Extenders, Functional, Restructured, Total dietary fiber
  • M. Sharma, M. Karikalan *, M. Asok Kumar, P. Sree Lakshmi, K. Sharma, S. Ilayaraja, A. Mathur, A. M. Pawde Pages 369-374
    Background

    Tuberculosis (TB) is a disease of paramount importance at the wildlife-livestock-human interface.

    Aims

    To study the occurrence and Mycobacterium (M) species involved in the TB of free-ranging and captive wild animals in various Indian states.

    Methods

    A total of 396 clinical samples from 207 different wild animal species from various Indian national parks, zoological gardens, etc., were analyzed by lateral flow assay (LFA), Ziehl-Neelsen (ZN) staining, and PCR. Clinical samples include blood (n=156), faecal swabs (n=103), serum (n=73), and nasal swabs or trunk wash fluids (n=64).

    Results

    Clinical signs of TB were absent in 202 animals, although 21 wild animals were seropositive for pathogenic Mycobacterium antigens by LFA. Clinical signs like progressive weight loss, and respiratory distress were exhibited by 4 sloth bears (Melursus ursinus) and an elephant (Elephas maximus), which were also found positive for LFA, PCR, and ZN staining. ZN staining showed positivity for acid-fast bacilli (AFB) in 9 (8.74%) faecal and 9 (14.06%) nasal swabs or trunk wash fluids of sloth bears (7 samples) and elephants (2 samples). M. tuberculosis was detected in 7 sloth bears and 2 elephants, whereas M. bovis was found in a spotted deer (Axis axis) by species-specific PCR.

    Conclusion

    The circulation of TB organisms in wild animals warrants a strict surveillance programme to identify the carrier status of these animals so that effective TB control strategies can be formulated.

    Keywords: Elephant, lateral flow assay, Mycobacterium, Sloth bear
  • F. Stephan, K. Sharun *, E. Varghese, P. Hamza, A. J. George Pages 375-379
    Background

    Hemangiosarcoma is defined as the malignant mesenchymal neoplasm of endothelial cells. It is a common tumor affecting dogs and is very rare in cattle.

    Case description:

     A seven-year-old three months pregnant female Holstein Friesian cross-breed cow was presented with a history of a proliferating irregular dark red friable mass in the vulvar region for the past month.

    Findings/treatment and outcome: 

    The surface of the mass had diffuse ecchymotic hemorrhages. Histopathological examination of the tissue biopsy specimen revealed unencapsulated, infiltrating neoplasm composed of numerous vascular channels with irregular borders surrounded by endothelial cells of variable sizes and shapes supported by a scanty fibrovascular stroma. Based on morphological and histopathological findings, the case was diagnosed as vulvar and vestibulovaginal hemangiosarcoma. The animal was culled due to the poor prognosis.

    Conclusion

    To the best of our knowledge, this is the first report of vulvar and vestibulovaginal hemangiosarcoma in a cow.

    Keywords: Blood vascular tumor, Cattle, Hemangiosarcoma, Histopathology, Vaginal tumor
  • F. Suárez-Cabrera, M. Encinoso, A. Artiles, I. Castellano, C. Melián *, J. R. Jaber Pages 380-384
    Background

    Budd-Chiari syndrome (BCS) is considered a rare condition in cats that is characterized by the obstruction of the hepatic venous outflow tract from the level of the small hepatic veins to the level of the termination of the inferior vena cava into the right atrium in the absence of cardiac or pericardial disease, or sinusoidal obstruction syndrome.

    Case description:

     This report presents a 13-year-old cat with a two-week history of progressive lethargy, inappetence, weight loss, and abdominal distension.

     Findings/treatment and outcome:

    The radiological study was consistent with pleural effusion, as well as alveolar and interstitial pulmonary patterns. Ultrasonography confirmed hepatic venin congestion and ascites. Abdominocentesis revealed a modified transudate. A computed tomography (CT) angiography showed a mass at the level of the caudal mediastinum that compressed the caudal vena cava (CVC). Mediastinal lymphoma was considered the most likely differential diagnosis. These findings were interpreted as Budd-Chiari-like syndrome (BCLS) secondary to a mediastinal mass although, unfortunately, no further diagnostic or treatment procedures were accepted by the owners. BCLS is a rare condition in cats, where most of the reported cases occurred as a result of obstruction of the caudal vena cava. In this report, BCLS was caused by a mass located in the caudal mediastinum oppressing the caudal vena cava.

    Conclusion

    This is the first report of BCLS in cats diagnosed by CT angiography, and it shows the value of this technique to define the origin and extent of the mass and to evaluate the presence or absence of metastatic lesions.

    Keywords: Budd-Chiari syndrome, Cat, CT angiography, Mediastinal diseases
  • S. Yogeshpriya *, M. Saravanan, P. Selvaraj, R. Sindhu, M. Venkatesan, P. K. Ramkumar, N. Premalatha Pages 385-389
    Background

    Accidental electrocution was more common in animals and death was mostly due to shock and cardiac arrest. Survival of animals or humans could be possible if victims receive immediate medical support.

    Case description: 

    A 3-year-old crossbred Jersey heifer was presented to the Emergency and Critical Care Medicine Referral Clinic of the Veterinary College and Research Institute, Orathanadu, with a history of accidental electrocution by broken high-tension overhead power transmission line during grazing in the paddy fields. The animal was dull and depressed, dark red, and some areas were charred in appearance on the dorsum and limbs. The animal showed difficulty walking due to the electrocution burn injury and was poorly responding to the surroundings. Clinical examination revealed subnormal temperature, polypnea, pale mucous membranes, ruminal atony, and arrhythmias on auscultation.

    Findings/treatment and outcome: 

    On point of care (PoC) hematology testing, leukocytosis, neutrophilia, and microcytosis were observed. PoC electrolyte analysis revealed hypocalcemia (ionized calcium 0.89 mmol/L), mild hypochloremia, and severe hypokalemia (2.81 mmol/L). PoC biochemistry revealed hypoglycemia (41 mg/dl). PoC elevated levels of serum cardiac troponin (0.33 ng/dl) indicated cardiac damage. Aspartate aminotransferase (1794 U/L), CK-MB (699 U/L) and LDH (6.7 U/L) were also elevated. On PoC urinalysis, proteinuria, myoglobinuria, and glucosuria were observed. Evident clinical recovery, wound healing, and improvement in animal activities were observed.

    Conclusion

    High-voltage electrocution injury is a serious type of accident with the potential risk of multi-organ damage and death. Early diagnosis of electrocution and immediate management enhances the expectancy of complete recovery.

    Keywords: Cardiac troponin, Cattle, Electrocution, Shock