فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:17 Issue: 1, Winter 2023

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:17 Issue: 1, Winter 2023

  • تاریخ انتشار: 1401/11/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید امیرعلی انوار، بهار نوروزی*، غزال افشاری صفحات 1-18

    سنتز سبز نانوذرات یک روش سازگار با محیط زیست برای تولید نانوذرات با خواص بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد است.  امروزه روش های سنتز بیولوژیکی به دلیل معایب سنتز فیزیکی و شیمیایی که شامل بازده سمی، زمان و مصرف انرژی و هزینه بالا است، بسیار قابل توجه است. در میان میکروارگانیسم های مختلف، سیانوباکتری ها به دلیل توانایی در انباشت فلزات سنگین از محیط زیست و همچنین تولید انواع ترکیبات زیست فعال مانند رنگدانه ها و آنزیم ها، کاندیدای مناسبی به عنوان عوامل احیا کننده و تثبیت کننده هستند. در واقع سنتز سبز نانوذرات توسط سیانوباکتری ها، به عنوان یک پروتکل ایمن، ساده، پایدار، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای کاربردهای زیست پزشکی و دامپزشکی، توجه گسترده ای را به خود جلب کرده است. در این میان متابولیت های ثانویه سنتز شده توسط سیانوباکتری ها با قابلیت احیای فلزات و اکسید فلزات به صورت داخل و خارج سلولی، بسیار قابل توجه هستند و دارای پتانسیل ضد باکتری، ضد قارچ، ضد جلبک، ضد سرطان، و فعالیت های فوتوکاتالیستی هستند. مقاله مروری حاضر، ویژگی ها وکاربردهای زیست پزشکی و دامپزشکی نانوذرات تولید شده توسط سیانوباکتری ها مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: ریز جلبک ها. سنتر سبز. نانوذرات، کاربردهای زیست پزشکی، سیانوباکتری ها
  • محمدثانی قذافی*، یوسف یعقوبو، عبداقادر عثمان جنیدو، محمد بشیر بلو، آسینامای آتلیامای بیتروس، علی ابراهیم موسوا، بشیرو گربا، حبیبه لاوال صفحات 19-26
  • سید مصطفی پیغمبری*، اعظم یزدانی، هانیه طاهری، فرشته شاهچراغی صفحات 27-36
    زمینه مطالعه

    سالمونلا به عنوان یکی از مهم ترین عوامل باکتریایی که هم انسان و هم حیوانات را آلوده می نماید، شناخته شده است. سالمونلا اینفنتیس به عنوان یکی از 15 سرووار شایع سالمونلا در سراسر جهان گزارش شده است. علیرغم اهمیت بالینی آن، اطلاعات محدودی مورد ویژگی های سالمونلا اینفنتیس در ایران موجود است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بیشتر دسته بندی نمودن سالمونلا اینفنتیس جدا شده از گله های مختلف در ایران در دهه گذشته با استفاده از تکنیک های تعیین محتوی پلاسمیدی و ERIC-PCR بود. 

    روش کار

     تعداد 40 جدایه سالمونلا اینفنتیس، از منبع مختلف مرتبط با طیور در ایران،  با استفاده از تکنیک های تعیین محتوی پلاسمیدی و ERIC-PCR مورد مطالعه قرار گرفتند. یک کیت تجاری استخراج پلاسمید برای استخراج و خالص سازی پلاسمید از جدایه ها مورد استفاده قرار گرفت. سپس، پلاسمیدها با ژل الکتروفورز از هم جدا شدند و با اشعه ماوراء بنفش در یک دستگاه ترانس ایلومیناتور مشاهده شدند. برای انجام ERIC-PCR، کیت تجاری استخراج DNA کروموزومی مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    از پرایمر ERIC2 برای ازمایش ERIC-PCR استفاده شد. تعیین محتوی پلاسمیدی جدایه ها مشخص نمود که 35% جدایه ها فاقد پلاسمید بودند و 65% بقیه دارای تعداد متنوعی پلاسمید در اوزان ملکولی متفاوت بودند. با استفاده از آغازگر ERIC2 تعداد هفت الگو در بین 40 جدایه سالمونلا اینفنتیس مورد آزمایش در ERIC-PCR مشاهده شد. باندهای با دامنه وزنی بین 400 تا 3000 جفت باز مشاهده شدند.

    نتیجه گیری نهایی:

     این مطالعه برخی از داده های ژنتیکی در مورد جدایه های سالمونلا اینفنتیس با منشاء طیوری را ارایه داده است. این داده ها را می توان برای یک مطالعه اپیدمیولوژیک گسترده تر در سراسر کشور مورد استفاده قرار داد. این یافته ها نشان داد که هر دو روش تعیین پروفایل پلاسمیدی و ERIC در مطالعات اپیدمیولوژیک با ارزش هستند، اما برخی از محدودیت ها را نیز دارا می باشند.

    کلیدواژگان: پروفایل پلاسمیدی، تایپینگ ملکولی، سالمونلوز، مطالعه اپیدمیولوژیک، ERIC-PCR
  • ادوچی او چوکوو، چینهدوم اوچه املیکه*، نوایزه جی کویه فوم، سیلوستر ان ایبکایلو، اوفوومه او اکاکیتی، ساموئل قاسی، اگوسا ای ایاره صفحات 37-46
  • محمودرضا تبریزچی، محمود احمدی همدانی* صفحات 47-52
    زمینه مطالعه

    اهمیت بالینی تشخیص گنجیدگی های دل در نوتروفیل های گربه به عنوان یکی از مرسوم ترین تغییرات توکسیک، مطالعه عوامل پیش تحلیلی مانند دما و زمان ذخیره سازی خون در شکل گیری این تغییرات را ضروری کرده است.

    هدف

    مطالعه حاضر به دنبال بررسی تاثیر زمان و دمای ذخیره سازی خون برگنجیدگی های دل یا شبه دل در نوتروفیل های گربه بود.

    روش کار

    نمونه خون EDTA دار از هشت گربه بدون شواهدی از گنجیدگی های دل در گسترش های خون تازه (T0) بدست آمد. نمونه ها در درجه حرارت اتاق (RT) و 4 درجه سانتی گراد، به عنوان دماهای متداول نگهداری نمونه ها در آزمایشگاه نگهداری شدند. گسترش ها 2 ساعت (T2)، 8 ساعت (T8) و 24 ساعت (T24) پس از خونگیری برای هر دو دمای ذخیره سازی تهیه شدند. گنجیدگی های دل یا شبه دل در هر گسترش به صورت رندوم ارزیابی شدند. 

    نتایج

    درصد نوتروفیل های دارای گنجیدگی های دل یا شبه دل در T8 و T24  به ترتیب در درجه حرارت اتاق و 4 درجه سانتی گراد در مقایسه با T0 به طور معنی داری افزایش نشان داد (001/P<0). گسترش های خونی تهیه شده از نمونه های خون نگهداری شده در درجه حرارت اتاق دارای نوتروفیل های حاوی اجسام دل یا گنجیدگی های شبه دل بیشتری نسبت به نمونه های خون ذخیره شده ادر 4 درجه سانتی گراد بود. اختلاف آماری معنی داری در درصد نوتروفیل های دارای این گنجیدگی ها بین دو دما در هیچ یک از زمان های ذخیره سازی یافت نشد.

    نتیجه گیری نهایی:

     ایجاد گنجیدگی های شبه دل در نوتروفیل های گربه زمانی اتفاق می افتد که آرمایش خون به تاخیر بیفتد، به خصوص در دمای ذخیره سازی بالاتر، و ممکن است بر تشخیص و تصمیم گیری بالینی تاثیر بگذارد. بنابراین، یک گسترش خون باید به محض خون گیری تهیه شود تا تغییرات پیش از آزمایش کاهش یابد.

    کلیدواژگان: نوتروفیل گربه، اجسام دل، گنجیدگی های شبه دل، دما، زمان
  • امید زهتاب ور*، علیرضا وجهی، امیر رستمی، علیرضا وثوق افخمی، سمیه داودی پور، مرضیه قلیخانی، سید حسین مدرس صفحات 53-64
    زمینه مطالعه

    لاک پشت برکه ای اروپایی یکی از دو گونه لاک پشت آب شیرین ایران است. برای انجام معاینات بالینی و روش های تصویربرداری تشخیصی، داشتن اطلاعات کامل کالبدشناسی حیوان مورد معاینه ضروری است.

    هدف

    این مطالعه با هدف تامین اطلاعات کامل مورفومتریک و تصاویر سی تی اسکن دو بعدی طبیعی از مهره ها در لاک پشت برکه ای اروپایی انجام شد.

    روش کار

    مهره اطلس در بین مهره های گردنی کمترین طول را داشت و طول مهره هشتم گردن از مهره های قبلی خود کمتر بود. سطح مفصلی زایده مفصلی خلفی مهره هشتم گردن خمش شده و به صورت عمودی قرارگرفته بود. زایده های عرضی در مهره های پشتی مشاهده نشد. فاصله بین زواید عرضی در مهره های گردنی ثابت بود.

    نتایج

    شکل خاص دو مهره آخر گردنی، خصوصا قوس دار بودن مهره هشتم. مهره هفتم و هشتم گردن دارای بیشترین فاصله عرضی زواید مفصلی خلفی هستند که به نظر می رسد برای حرکت گردن این حالت لازم است.

     نتیجه گیری نهایی:

     دلیل کوتاه شدن طول دو مهره آخر گردن، فضای کم موجود در لاک برای آنها می تواند باشد. به نظر می رسد عدم وجود زایده خاری در مهره هفتم و هشتم گردن به دلیل موقعیت خاص آنها در جمع شدن گردن باشد.

    کلیدواژگان: ستون مهره، سی تی آناتومی، لاک پشت برکه ای اروپایی، مورفومتری
  • آوا رضایی، محمدحسن یوسفی*، سعیده نعیمی، علی مهدوی صفحات 65-74
    زمینه مطالعه

    فرمالدهید یک ماده ی آلی فرار بوده که در صنعت و پزشکی کاربرد فراوان دارد. این ماده بر پوست، مخاطات و تنفس اثر گذاشته و طبق برخی مطالعات، فرمالدهید توان ورود به مغز و ایجاد عوارض عصبی داشته و در پروسه ی آلزایمر نیز دخالت دارد. 

    هدف

    هدف از این مطالعه شبیه سازی مواجهه ی شغلی با فرمالدهید و بررسی اثر آن بر شرطی شدن احترازی غیرفعال و میزان اضطراب در موش صحرایی بود.

    روش کار

    در این مطالعه 24 قطعه رت بالغ نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند. گروه های تحت درمان پس از دوره-ی سازش پذیری، به مدت هفت روز متوالی و روزانه شش ساعت مورد مواجهه با فرمالدهید با دوز های 1، 2 و ppm 3 قرار گرفتند. در گروه کنترل به جای فرمالدهید از نرمال سالین استفاده شد. پس از اتمام دوره ی مواجهه، تست های رفتاری شاتل باکس و ماز بعلاوه مرتفع انجام شد. برای آنالیز داده های آماری از نرم افزار SPSS وSAS، و برای مقایسه ی گروه ها از آزمون آماری ANOVA و آزمون تکمیلی دانکن استفاده شد. 

    نتایج

    مواجهه با فرمالدهید موجب افزایش درصدی زمان سپری شده در بازو ی بسته در آزمون ماز بعلاوه مرتفع گردید (P<0.0001). همچنین در آزمون شاتل باکس، مواجهه با فرمالدهید موجب افزایش درصد و کاهش تاخیر زمانی ورود حیوانات به اتاقک تاریک شد (P<0.0001).

    نتیجه گیری نهایی:

     با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر، مواجهه با فرمالدهید بصورت استنشاقی می تواند بر دستگاه عصبی مرکزی و حافظه اثر مخرب داشته و اضطراب را نیز افزایش دهد.

    کلیدواژگان: اضطراب، فرمالدهید، حافظه، موش صحرایی، شاتل باکس
  • امید کوهکن، حسن مروتی*، علی طاهری میرقائد صفحات 75-86
    زمینه مطالعه

    به واسطه تولید و کاربرد فراوان نانوذرات، مواجهه انسان و اکوسیستم ها با آن افزایش یافته است. افزایش استفاده از نانوذرات منجر به بالارفتن میزان ورود این مواد به محیط های آبی شده است.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر محافظتی اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) بر آسیب کبدی و استرس اکسیداتیو ناشی از نانوذرات اکسید آهن در کفال خاکستری (Mugil cephalus) انجام شد.

    روش کار

    ماهیان جوان کفال خاکستری به طور تصادفی در 12 گروه مساوی تقسیم شدند: گروه 0: کنترل 96 ساعت، گروه 1: کنترل 60 روز، گروه 2: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 96 ساعت، گروه 3: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 60روز، گروه 4: 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 96 ساعت،گروه 5: 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 60 روز، گروه 6: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به همراه 300میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا بصورت همزمان به مدت 96 ساعت، گروه 7: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به همراه 300میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا بصورت همزمان به مدت 60 روز، گروه 8: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 2 هفته و سپس آغاز دریافت روزانه 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 96 ساعت، گروه 9: 15 میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 2 هفته و سپس آغاز دریافت روزانه 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 60روز، گروه 10: 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 2 هفته و سپس آغاز دریافت 15میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 96 ساعت،گروه 11: 300 میلیگرم به کیلوگرم وزن جلبک اسپیرولینا به مدت 2 هفته و سپس آغاز دریافت 15میلیگرم به کیلوگرم وزن نانوذرات اکسیدآهن به مدت 60روز، در پایان آزمایش، نمونه های بافت کبد جدا و برای تعیین گلوتاتیون احیا شده (GSH)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و مالون دی آلدیید (MDA) تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در مطالعه حاضر، سطوح MDA در کبد به طور معنی داری افزایش یافت در حالی که فعالیت آنتی اکسیدانی SOD و GSH در کبد در گروه مواجهه شده باا IONPs در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت. درمان با اسپیرولینا پلاتنسیس به طور معنی دار باعث کاهش فعالیت های MDA و CAT و افزایش SOD و GSH کبدی در مقایسه با ماهی های تحت درمان با IONPs شد.

    نتیجه گیری نهایی:

     این نتایج به وضوح نشان داد که SOD و GSH در مهار تشکیل رادیکال های آزاد اکسیژن در بافت کبد نقش دارند. آسیب کبدی ناشی از IONPs در ماهیان محافظت شده با اسپیرولینا باعث بهبود معنادار در تمام پارامترهای قبلی شد. درمان با اسپیرولینا پلاتنسیس از طریق مهار رادیکال های آزاد و فعالیت های ضد التهابی و همچنین بازسازی مکانیسم های سیستم دفاعی آنتی اکسیدان های درون زا، اثر محافظتی در برابر صدمات کبدی و استرس اکسیداتیو در کبد ماهی های مسموم با IONPs نشان می دهد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، نانوذرات اکسید آهن، کبد، کفال خاکستری، اسپیرولینا پلاتنسیس
  • حجت میرصادقی، علیرضا عالیشاهی*، بهاره شعبانپور، رضا صفری، مریم دانشور صفحات 87-98
    زمینه مطالعه

    در سال های اخیر تخم قزل آلا یکی از محصولات با ارزش و پرطرفدار در بین مصرف کنندگان بوده است. 

    هدف

    در این مطالعه، وضعیت کیفیت و بهداشت این محصول در طی پروسه نمک سود کردن و نگهداری در یخچال مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش کار

    مقایسه اثرات نمک سود کردن تخم قزل آلا بر زمان ماندگاری، نیتروژن فرار و تغییرات پروفایل اسید چرب در طی زمان نگهداری در یخچال. بعد از شستشوی اولیه تخم ماهی ها به 2 گروه تقسیم شدند: تخم خام (گروه شاهد) و تخم نمک سود (1/5 ٪ نمک خالص). به مدت 0، 15 و 30 روز در یخچال نگهداری شده و از لحاظ آنالیز شیمیایی، میکروبی، حسی و اسیدهای چرب بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که مقدار نمک بر روی پروفایل اسید چرب در طی فرآوری تخم نمک سود ماهی تاثیر گذار است اما تفاوت معنی داری بین 2 تیمار از لحاظ میزان اسید چرب مشاهده نشد. شمارش کل باکتری در بین تیمارهای مختلف طی نگهداری در یخچال به صورت معنی داری افزایش یافت. تخم ماهی نمک سود شده در مقایسه با تخم خام کمترین مقدار باکتریایی کل را داشت. بازهای نیتروژن در تخم ماهی خام از 30/00-5/97 میلی گرم در 100 گرم و در تخم ماهی نمک سود شده از 23/18-6/05 افزایش یافت.

    نتیجه گیری نهایی: 

    نمک سود کردن (1/5 ٪) تخم ماهی یک روش بسیار مناسب جهت افزایش مدت ماندگاری آن به همراه کیفیت بالا می باشد. پس از نمک سود کردن مقدار اسید چرب کاهش یافت اما در طی نگهداری تغییر چندانی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: پروفایل اسید چرب، تغییرات میکروبی، تغییرات کیفی، تخم قزل آلای رنگین کمان، نیتروژن فرار
  • معین خدایاری، امیر اصغری باغخیراتی، سید مصطفی پیغمبری، سارا شکرپور، جمشید رزمیار* صفحات 99-106
    لیپیدوز کبدی و فتق مشکلاتی در پرندگان خانگی هستند که می توانند به دلایل مختلفی ایجاد شوند. همچنین، آسپرژیلوز یک بیماری مهم در پرندگان خانگی است. هدف این مقاله گزارش یک کیس جالب است که با توجه به اطلاعات ما اولین مورد در ایران است. مینای معمولی 7 ساله نر با تاریخچه ای از سختی تنفس شدید، بی اشتهایی، تغذیه با جیره پرانرژی و سفر به مناطق شمالی ایران در تاریخچه ی خود، به کلینیک بیماری های پرندگان، دانشگاه تهران ارجاع شد. متاسفانه، پرنده تلف شد. کالبدگشایی به منظور تشخیص علت مرگ انجام گرفت. نمونه های بافتی از احشای محوطه بطنی، ریه ها و کیسه های هوایی جمع آوری شده و در بافر فرمالین %10 فیکس شده و به روش هماتوکسیلین و ایوزین رنگآمیزی شدند. کشت های باکتریایی از کبد و مغز استخوان در Blood agar و MacConkey agar انجام گرفتند. در معاینه بیرونی لاشه، تورم ناحیه شکم، فتق و تغییر رنگ زرد در زیر پوست مشهود بود. در کالبدگشایی، کبد متورم و همراه با تغییر رنگ مایل به زرد بود. همچنین مقادیر زیادی چربی در اطراف احشای شکمی وجود داشت. با استفاده از میکروسکوپ، در کبد، تغییر چربی، نکروز سلول های کبدی و خونریزی مشاهده شدند. همچنین اشکال رویشی آسپرژیلوس در پارانشیم ریه و کیسه های هوایی وجود داشتند. هیچ رشد باکتریایی مشاهده نشد. معمولا پرندگان خانگی در قفس محصور بوده و تماس کمی با سایر پرنده ها دارند، بنابراین بیماری های مرتبط با مدیریت در بین این پرنده ها رایج است، بنابراین نگهداری در شرایط مناسب به همراه جیره متعادل و مناسب برای سلامت آنها مهم است.
    کلیدواژگان: فتق شکمی، آسپرژیلوز، مینای معمولی، لیپیدوز کبدی، کالبدگشایی
|
  • Seyed AmirAli Anvar, Bahareh Nowruzi *, Ghazal Afshari Pages 1-18

    Green synthesis of nanoparticles is an environmentally friendly method to produce nanoparticles with unique biological, physical, and chemical properties. Today, biological synthesis methods have drawn significant attention because of the drawbacks of physical and chemical synthesis, such as poisonous side effects, time and power usage, and heavy price. Among different microorganisms, cyanobacteria are suitable candidates as regenerating and stabilizing agents because of their capability to collect heavy metals from the environment and produce various bioactive compounds such as colorants and enzymes. The green synthesis of nanoparticles by cyanobacteria has captivated extensive consideration as a secure, easy, stable, economical, and environmentally friendly resolution for biomedical and veterinary applications. Meanwhile, the secondary metabolites synthesized by cyanobacteria with the ability of extracellular and extracellular metals reduction and oxidation are very noteworthy and have antibacterial, antifungal, anti-algae, anticancer, and photocatalytic activities. This study considers the properties, as well as biomedical and veterinary applications of nanoparticles generated by cyanobacteria.

    Keywords: Biomedical, veterinary applications, Cyanobacteria, Green Synthesis, microalgae, nanoparticles
  • Mohammed Sani Gaddafi *, Yusuf Yakubu, Abdulkadir Usman Junaidu, Muhammad Bashir Bello, Asinamai Athliamai Bitrus, Aliyu Ibrahim Musawa, Bashiru Garba, Habiba Lawal Pages 19-26
    Background

    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is an important healthcare-associated pathogen that is also an emerging zoonosis. 

    Objectives

    A cross-sectional study was conducted to investigate the prevalence of MRSA in dairy cattle farms in Kebbi, North-Western Nigeria.

    Methods

    A total of 200 milk samples, consisting of 50 samples each from lactating cows, were collected and used. The samples were analyzed using bacterial culture and isolation and polymerase chain reaction (PCR). Suspected MRSA isolates were identified via PCR detection of the mecA gene, and antimicrobial susceptibility profiles of the isolates were assessed using the Kirby-Bauer disk diffusion method.

    Results

    Of the two hundred milk samples examined, the prevalence of MRSA was recorded at 18% (36/200) using phenotypic and genotypic characterization methods. The susceptibility to vancomycin was observed in all isolates, and they had a multiple antibiotic resistance (MAR) index of >0.4.

    Conclusion

    This investigation showed the colonization of healthy dairy cows by multidrug-resistant MRSA.

    Keywords: Cow, Dairy, Kebbi, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus
  • Seyed Mostafa Peighambari *, Azam Yazdani, Hanieh Taheri, Fereshteh Shahcheraghi Pages 27-36
    Background

    Salmonella is known as one of the most important bacterial agents infecting both humans and animals. Salmonella Infantis has been reported as one of the 15 most prevalent serovars worldwide. Despite its clinical importance, there is little information on the molecular characteristics of S. Infantis in Iran. 

    Objectives

    This study was conducted to characterize S. Infantis isolates collected from poultry sources in the last decade. The isolates were typified by plasmid profile and enterobacterial repetitive intergenic consensus (ERIC-PCR). 

    Methods

    Forty S. Infantis isolates from poultry sources were subjected to plasmid profile and ERIC-PCR characterization. We used a commercial plasmid extraction kit to extract and purify plasmid DNA which then was separated by gel electrophoresis and viewed under a UV transilluminator. For ERIC-PCR, a commercial bacterial chromosomal DNA extraction kit was used. In this study, we chose ERIC2 primer for the ERIC-PCR test. 

    Results

    The plasmid profile revealed that 35% of isolates did not contain any plasmids, but the rest (65%) carried a variable number of plasmids with different molecular weights. Six plasmid profiles were found among 40 S. Infantis isolates. Using ERIC2 primer, 7 profiles were found among 40 S. Infantis isolates in ERIC-PCR. Bands with molecular weights ranging from 400 to 3000 bp were observed.

    Conclusion

    This study provided some genetic data on S. Infantis isolates recovered from poultry sources, and these data can be used for a broader epidemiological study nationwide. These findings showed that although plasmid and ERIC profiles are valuable in epidemiological studies, they have some limitations, too.

    Keywords: Epidemiological study, Enterobacterial repetitive intergenic consensus (ERIC)-PCR, Molecular typing, plasmid profile, Salmonellosis
  • Odochi O. Chukwu, Chinedum Uche Emelike *, Nwaeze G. Konyefom, Sylvester N. Ibekailo, Ofovwe Ekakitie, Samuel Ghasi, Eghosa E. Iyare Pages 37-46
    Background
    Experiments using animal models have indicated that maternal diet during the perinatal period can drastically impact the life-long susceptibility of offspring to chronic disease.
    Objectives
    This study aims to determine the impact of perinatal consumption of Hibiscus sabdariffa to feed restriction on offspring heart development. 
    Methods
    In this study, we used 25 pregnant rats. They were grouped as follows: group 1 (normal control), group 2 (70% feed restriction), group 3 (70% feed restriction and 5mg/kg body weight of H. sabdariffa administration), group 4 (70% feed restriction, and 10mg/kg body weight of H. sabdariffa administration), and group 5 (70% feed restriction and 20mg/kg body weight of H. sabdariffa administration). Dams were only allowed to nurse 8 pups. Pups were weaned and observed daily for puberty onset. Blood samples were collected to determine serum levels of creatine kinase, hydrogen peroxide, and malondialdehyde. The hearts were excised, weighed, and prepared for histological examination. 
    Results
    The result showed a significant increase in absolute and relative weights of the heart with alterations in the histology of the heart. There was a significant change in serum levels of creatine kinase and malondialdehyde.
    Conclusion
    Maternal consumption of H. sabdariffa during pregnancy and lactation may increase the development of cardiovascular diseases in offspring during postnatal growth.
    Keywords: Body weight, ethnopharmacology, Histology, nutraceutical, serum parameters
  • MahmoodReza Tabrizchi, Mahmood Ahmadi-Hamedani * Pages 47-52
    Background

    Detecting Döhle body inclusions in cat neutrophils is one of the most relevant toxic changes with clinical significance. It is necessary to study pre-analytical factors such as temperature and blood storage time on the formation of these toxic changes.

    Objectives

    The present study sought to investigate the impact of blood storage time and temperature on Döhle or Döhle-like inclusions in cat neutrophils.

    Methods

    Ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) blood samples were obtained from 8 cats without evidence of Döhle inclusions on fresh blood smears (T0). Samples were stored at room temperature (RT) and 4°C as routine storage temperatures of samples in the laboratory. Smears were prepared 2 (T2), 4 (T4), 8 (T8), and 24 (T24) hours following the blood draw for each storage condition. Döhle or Döhle-like inclusions were assessed on each smear randomly selected.

    Results

    The percentages of neutrophils with Döhle or Döhle-like inclusions in T8 and T24 increased significantly at RT and 4°C, respectively (P<0.001) compared to T0. The smears prepared from blood samples stored at RT contained more neutrophils with Döhle or Döhle-like inclusions than 4°C. A significant difference was not found in the percentages of neutrophils with these inclusions between the two temperatures at any storage times.

    Conclusion

    The development of Döhle body-like in cat neutrophils occurs when the analysis is delayed, especially at higher storage temperatures. This condition may affect diagnosis and clinical decisions. Therefore, the blood smears should be prepared as soon as the blood is drawn to reduce pre-analytical changes.

    Keywords: Cat neutrophils, Döhle bodies, Döhle body-like inclusions, temperature
  • Omid Zehtabvar *, AliReza Vajhi, Amir Rostami, AliReza Vosoogh Afkhami, Somaye Davudypoor, Marzie Gholikhani, Seyed Hossein Modarres Pages 53-64
    Background

    European pond turtle is one of the two species of freshwater turtles in Iran. Regarding clinical examinations and diagnostic imaging techniques, it is necessary to have complete anatomical information on this turtle.

    Objectives

    This study provided complete morphometric and normal two-dimensional computerized tomographic scanning information of the vertebrae of European pond turtles.

    Methods

    Ten European pond turtles were used in this study. Computerized tomography (CT) scans were taken from each anesthetized turtle. Then, morphometric parameters were measured in the CT scans of the vertebral column.

    Results

    Atlas was the shortest of the cervical vertebrae, and the eighth cervical vertebra was shorter than the previous vertebrae. The articular surface of the caudal articular processes of the eighth cervical vertebra was bent, and these surfaces were almost vertical. Transverse process width had remained constant in the cervical vertebrae. The transverse process was not observed in the dorsal vertebrae. The first dorsal vertebra had a different shape than others.

    Conclusion

    The particular shape of the last two cervical vertebrae, especially the arched shape of the eight vertebrae. The seventh and eighth cervical vertebrae have the largest transverse distance between caudal articular processes that seem necessary for cervical motion. The limited space of the caudal cervical vertebrae inside the shell chamber can be the reason for the reduction in the length of these vertebrae. The absence of a spinous process in the seventh and eighth cervical vertebrae of the neck may be related to their specific position in the neck retraction.

    Keywords: 2D CT Anatomy, European pond turtles, Morphometry, Vertebral column
  • Ava Resae, MohammadHasan Yousefi *, Saeideh Naeimi, Ali Mahdavi Pages 65-74
    Background

    Formaldehyde is a volatile organic compound widely used in industry and medical fields such as Anatomy and Pathology. Exposure to this chemical negatively affects the skin, mucous membrane, and respiratory system. It can pass through the blood-brain barrier, potentially causing neurotoxicity. According to studies, formaldehyde might be involved in memory impairment and the cognitive decline process in Alzheimer disease (AD).

    Objectives

    This study aimed to simulate chronic occupational formaldehyde exposure in rats and study its impacts on passive avoidance conditioning and anxiety.

    Methods

    Twenty-four adult male Wistar rats were divided into four groups of 6 rats each. After an adaptation period, the rats were exposed to 1, 2, and 3 ppm formaldehyde vapor in an exposure chamber, 6 hours per day for 7 days. The control group was exposed to saline. After the exposure period, a shuttle box for passive avoidance conditioning and an elevated plus-maze test for assessing anxiety levels were performed. The data were analyzed by 1-way ANOVA and Duncan’s multiple range test for group comparison in SPSS and SAS software. 

    Results

    In the shuttle box test, formaldehyde dose-dependently decreased escape-through latency and increased the percentage of dark compartment entries (P<0.0001). In the elevated plus maze test, the percentage of time spent in open arms decreased by increasing the dosage (P<0.0001).

    Conclusion

    Based on these findings, formaldehyde exposure can negatively alter brain function and cause memory impairment and anxiety.

    Keywords: anxiety, Formaldehyde, Memory, rat, Shuttle box
  • Omid Koohkan, Hassan Morovvati *, Ali Taheri Mirghaed Pages 75-86
    Background

    Nanoparticles are increasingly exposed to ecosystems and people due to their large-scale manufacture and usage. The use of nanomaterials has increased their discharge into the aquatic environment.

    Objectives

    This research evaluated the protective effect of Spirulina platensis against liver damage and oxidative stress in grey mullet (Mugil cephalus) after exposure to Iron oxide nanoparticles.

    Methods

    Juvenile grey mullets were randomly classified into 12 equal groups: Group 0, 96h control group; Group 1, 60 days control group; Group 2, iron oxide nanoparticles (IONPs) at 15mg/kg for 96h; Group 3, IONPs at 15mg/kg for 60 days; Group 4, S. platensis at 300mg/kg for 96h; Group 5, S. platensis at 300mg/kg for 60 days, Group 6, IONPs at 15mg/kg+S. platensis at 300mg/kg for 96h; Group 7, IONPs at 15mg/kg+S. platensis at 300mg/kg for 60 days; Group 8, IONPs at 15mg/kg (for 2 weeks) followed by S. platensis at 300mg/kg for 96h; Group 9, IONPs at 15mg/kg (for 2 weeks) followed by S. platensis at 300mg/kg for 60 days; Group 10, S. platensis at 300mg/kg (for 2 weeks) followed by IONPs at 15mg/kg for 96h; Group 11, S. platensis at 300mg/kg (for 2 weeks) followed by IONPs at 15mg/kg for 60 days. At the end of the experiment, samples of the liver were extracted and subjected to analyses to measure reduced glutathione (GSH), superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), and malondialdehyde (MDA)

    Results

    MDA levels in the liver were shown to have dramatically risen in the current investigation, but antioxidant SOD and GSH activity in the IONPs-treated group had significantly reduced compared to the controls. When compared to fish solely treated with IONPs, S. platensis treatment dramatically reduced liver MDA and CAT activity and raised SOD and GSH.

    Conclusion

    All prior metrics significantly improved when IONPs-induced liver damage in fish was prevented by spirulina. By scavenging free radicals, reducing inflammation, and restoring endogenous antioxidant defense systems, S. platensis therapy has a protective effect in the liver of grey mullet against damage and oxidative stress in the IONPs.

    Keywords: Antioxidant, Iron oxide nanoparticles, Liver, Mugil cephalus, Spirulina platensis
  • Hojat Mirsadeghi, Alireza Alishahi *, Bahareh Shabanpour, Reza Safari, Maryam Daneshvar Pages 87-98
    Background

    In recent years, rainbow trout roe has become a valuable and popular product among consumers. In this study, the quality and health status of this product were studied during the salting and refrigeration process.

    Objectives

    This study aimed to compare the effects of salting rainbow trout roe on its shelf life, volatile nitrogen, and changes in fatty acid profile during refrigerated storage.

    Methods

    After the first wash, we grouped the fish roe into the raw roe (control group) and the salted roe (1.5% pure salt). The groups were kept in the refrigerator for 0, 15, and 30 days and analyzed for chemical, microbial, organoleptic, and fatty acids.

    Results

    The results showed that salt content affected the fatty acid profile during the salting of the fish roe, but no significant differences were observed between the two treatments. Total bacterial counts increased during refrigerated storage, but the salted fish roe had lower total bacterial counts than the raw roe. Total volatile basic nitrogen in raw roe increased from 5.97 to 30.00 mg/kg and in salted roes from 6.05 to 23.18 mg/kg.

    Conclusion

    Salting (1.5%) fish roe is a good way to increase its shelf life while preserving its high quality. After salting, the amount of fatty acid decreased, but no change was observed during storage.

    Keywords: fatty acid profile, Microbial changes, Quality changes, Rainbow trout roe, Volatile nitrogen
  • Moein Khodayari, Amir Asghari Baghkheirati, Seyed Mostafa Peighambari, Sara Shokrpoor, Jamshid Razmyar * Pages 99-106
    Hepatic lipidosis and hernia are problems that can occur in pet birds due to different causes. Aspergillosis is also an important disease of pet birds. This article reports an interesting case which, to our knowledge, is the first one in Iran. A 7-year-old male common mynah was presented to the clinic of avian diseases at the University of Tehran, Tehran City, Iran, with a history of severe dyspnea, anorexia, feeding with a high-energy diet, and recently been in the northern parts of Iran. Unfortunately, the bird died. Necropsy was done to diagnose the cause of death. Tissue samples from abdominal viscera, lungs, and air sacs were collected and fixed in 10% buffered formalin and stained with hematoxylin and eosin. Bacterial cultures from the liver and bone marrow were performed on blood and MacConkey agars. In the external carcass examination, the abdominal swelling, hernia, and yellow discoloration under the skin were obvious. At necropsy, the liver was enlarged with yellowish discoloration. There was also a high amount of fat around the abdominal viscera. Microscopically, fatty change, hepatocellular necrosis, and hemorrhages were seen in the liver. There were also vegetative forms of Aspergillus on the lung’s parenchyma and air sacs. No bacterial growth was observed. Pet birds are usually restricted to a cage by minimal contact with other birds; thus, diseases related to management are common among these birds. So keeping in suitable conditions with an appropriate, balanced diet is important for their health.
    Keywords: Abdominal hernia, aspergillosis, Common mynah, Hepatic lipidosis, Necropsy