فهرست مطالب
مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 23 (پاییز 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/11/11
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 7-34
فعالیت های حمل و نقل یک جزء مهم برای توسعه اقتصادی به شمار می آید و وسیله ای برای سفر، جابجایی مسافر، شاهراه و شبکه ارتباطی برای ارسال محصولات است که موجب یک پیوند حیاتی در زنجیره تامین می شود و از طریق تحرک و دسترسی باعث انتقال کالاها و خدمات بین تولیدکننده و تقاضاکننده می شود و نقش موثری بر رشد اقتصاد ملی دارد؛ در این میان، یکی از چالش های مهم بررسی تاثیرات سامانه حمل ونقل بر زیست محیط و اجتماع است. با عنایت به این موارد، پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی راهبردی ارزیابی عملکرد تاثیرات سامانه حمل و نقل بر توسعه پایدار به رشته تحریر درآمده است و تلاش می کند به این پرسش اصلی که سامانه حمل و نقل چه تاثیری بر توسعه پایدار دارد؟ پاسخ دهد. این پژوهش با روش توصیفی- پیمایشی صورت گرفته و جامعه آماری آن به صورت هدفمند انتخاب شده است. برای جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی آن توسط نرم افزار اس.پی.اس.اس، 977/0 محاسبه و از آنجایی که داده ها نرمال بودند، برای تجزیه و تحلیل آنها از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل بهره جویی شده است. عمده ترین نتایج پژوهش به این قرار است: رشد اقتصادی دارای بیشترین تاثیرگذاری و بعد از آن به ترتیب توانایی اقتصادی، کیفیت زندگی؛ خدمات تولید؛ خدمات مشتری؛ ازدحام؛ مصرف آب؛ آلودگی هوا؛ استفاده از انرژی؛ انتشار گازهای گلخانه ای؛ آلودگی آب و خاک؛ تصادف؛ مصرف مواد؛ آلودگی گرمایی؛ آلودگی بصری و آلودگی صوتی بر توسعه پایدار تاثیرگذار هستند.
کلیدواژگان: سامانه حمل و نقل، توسعه پایدار، دیمتل فازی -
صفحات 35-54
توجه به اقتصاد و موضوعات اقتصادی انجام پذیرفته حاکی از اهمیت اقتصاد در دنیای امروز و در عین حال آسیب پذیری نظام جمهوری اسلامی از این رهگذر دارد. این پژوهش توسعه ای کاربردی است که ازنظر رویکرد کیفی و از لحاظ روش، تحلیلی توصیفی است. این پژوهش تلاش کرده تا با واکاوی ادبیات و تحلیل محتوای اسنادی به روش وب و کتابخانه ای و نیز از خلال مصاحبه با خبرگان به ارایه نقشه راهی به منظور پیاده سازی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بپردازد. سوال اصلی آن چیستی الگویی است که ارتباط نهادهای اجرایی و اقدامات اجرای بایسته های عملی تحقق سیاست های مذکور را مورد مداقه و تاکید قرار دهد. بدیهی است هدف اصلی پژوهش نیز ارایه الگوی مذکور باشد. نگاشت نهادی، نمایی از وضعیت نهادهای فعال در یک حوزه خاص، به همراه روابط بین آنها و ابزاری است دیداری برای شناسایی و نمایش نهادهای کلیدی (رسمی و غیررسمی) و افراد درون و بیرون یک جامعه و اهمیت گروههای مختلف اجتماعی؛ بنابراین، نگاشت نهادی، فرایند بررسی و طراحی اجزای یک نظام و پویایی آنها و وابستگیهای متقابل و تعاملات و روابط اجزاء و چگونگی گردش فعالیتها را به نمایش می گذارد.
کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، نهاد، سیاست های کلی -
صفحات 55-92
با وجود توسعه شبکه های اجتماعی به عنوان ابزارهای نوین رسانه ای در عصر اطلاعات، همچنان رسانه های خبری سنتی کارکردهای ویژه ای دارند و حاکمیت از آنها بر پایه رابطه رسانه-دولت، برای آگاهی رسانی درباره راهبردها و دفاع از برنامه های توسعه ای خود بهره می برد. این پژوهش به تحلیل راهبردی نقش تغییر دولت ها در رویکرد سیاسی اجتماعی رسانه های دولتی می پردازد که باید در چارچوب منافع عمومی و خدمات عمومی فعالیت کنند. با تحلیل محتوای کمی وکیفی 60 سرمقاله روزنامه ایران طی دولت های ششم تا دوازدهم کوشش شد ضمن تبیین جایگاه مطبوعات در فرهنگ سازی سیاسی، تاثیر آن بر راهبرد توسعه سیاسی اجتماعی جمهوری اسلامی ایران ارزیابی شود. هفت محور «پرونده هسته ای»، «تحلیل رویدادهای خبری»، «انتقاد از مواضع جناح های مخالف دولت»، «دفاع از عملکرد وخدمات دولت»، «بررسی مواضع دولت در سیاست خارجی»، «تقابل دولت و مجلس» و «خبرهای مناسبتی-مذهبی» استخراج شد که در هر دوره نسبت به دوره های دیگر تفاوت هایی داشت. برپایه این مطالعه، با تغییر راهبرد و مدیریت سیاسی کشور در دولت جدید، این رسانه تمرکز خود را بر چارچوب خرده گفتمانی و برنامه های دولت مستقر قرار می دهد؛ به عبارت دیگر، طی چهار دوره جابجایی ساختار دولت، به جای آنکه رسانه خدمات عمومی باشد، نقش خود را به نمایندگی رسانه ای گفتمان سیاسی مستقر محدود کرده است. همچنین روزنامه ایران به دلیل تاثیرپذیری مستقیم از قوه مجریه بر ساختار مدیریتی خود، دچار تحول در گرایش سیاسی می شود که به نظر می رسد بنابه ماهیت این نهاد فرهنگی، کارکرد پیشگیری کننده از تضاد در نهادها را دارد و موجب همراستایی گرایش رسانه های دولتی و راهبرد توسعه سیاسی اجتماعی می شود. نتایج پژوهش به برنامه ریزان راهبردی برای بهره گیری بهینه از رسانه های دولتی با توجه به کارکردهای چندجانبه آنها در توسعه سیاسی اجتماعی کمک می کند.
کلیدواژگان: گرایش سیاسی، راهبردهای توسعه، رسانه دولتی، مطبوعات، روزنامه ایران -
صفحات 93-122
تعامل دانشگاه ها با سازمان ها و شرکت ها از جمله ضروریات ارتباط علم و عمل برای دانشگاه ها و نیز روزآمدسازی منابع انسانی برای شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی تعامل دانشگاه با شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی در زمینه توانمندسازی کارکنان و مدیران صورت گرفته است. در این تحقیق، بر اساس رویکرد مطالعه موردی و با کمک روش تحلیل مضمون، ده دانشگاه برتر جهان (شامل ام آی تی، استنفورد، آکسفورد، کمبریج، دانشگاه سلطنتی لندن، هاروارد، یو سی ال، ییل، شیکاگو و برکلی) که اقدام به ارایه دوره های توانمندسازی ویژه سازمان ها و شرکت ها می کنند، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. نتایج پژوهش حاکی از این است که دانشگاه های مورد بررسی در اغلب موارد اقدام به تاسیس مراکز آموزش های مهارتی برای ارایه خدمات آموزشی در قالب دوره های کوتاه مدت به سازمان ها و شرکت ها کرده و از این طریق به روزآمدسازی منابع انسانی کمک می کنند. بر اساس واکاوی تجربیات دانشگاه های برتر جهان می توان الگوی مفهو می تعامل بهینه دانشگاه با شرکت ها و سازمان ها را در زمینه برگزاری دوره های آموزشی در سه محور شیوه طراحی دوره ها، روش گزینش و انتخاب افراد واجد شرایط برای حضور در دوره و شیوه اجرا و برگزاری دوره ها طراحی کرد.
کلیدواژگان: توانمندسازی منابع انسانی، دوره های آموزشی، دوره های ضمن خدمت، مطالعه موردی -
صفحات 123-146
چابکی به معنای تفکر سریع همراه با روشی هوشمندانه و دارای بیشترین انعطاف پذیری است. سازمان های چابک قادرند در محیطی رقابتی که به طور مستمر غیرقابل پیش بینی و در حال تغییر است، بهترین عملکرد را داشته باشند و در واقع توانایی پاسخ به موقع به محیط را به شیوه ای موثر دارند. با عنایت به موارد بالا، پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی راهبردی قابلیت های چابکی سازمان های دفاعی با بهره گیری از روش داده بنیاد به رشته تحریر درآمده است. پژوهش حاضر بر حسب هدف از نوع پژوهش های کاربردی، بر حسب موقعیت از نوع پژوهش های میدانی و بر حسب زمان از نوع پژوهش های تحقیقات آینده نگر است. در این پژوهش به منظور ارایه الگوی راهبردی، اسناد و گزارش های رسمی مرتبط با چابکی بررسی و با تعداد 20 نفر از خبرگان جهت انجام نظرسنجی طی مراحل کدگذاری مصاحبه به عمل آمد. بر اساس کدگذاری های صورت گرفته، 1025 کد استخراج شده از اسناد بالادستی، مبانی نظری و مصاحبه ها، 112 مفهوم و 34 مقوله را تشکیل داده است. سپس در مرحله کشف مقوله ها، این مفاهیم در قالب 34 مقوله با محور مشترک، دسته بندی و در مرحله کدگذاری محوری، مقوله های سی وچهار گانه، ابعاد اصلی الگوی مفهومی اولیه تحقیق شامل «4 مقوله علی»، «4 مقوله مداخله ای»، «3 مقوله محیطی»، «19 مقوله راهبردی» و «4 مقوله پیامدی» را شکل دادند. همچنین می توان نتیجه گرفت که در صورت اجرای راهبردهای ارتقای چابکی، سازمان های دفاعی به «سازمانی پویا»، «سازمانی موقعیت گرا»، «سازمانی تغییرپذیر» و «سازمانی رشدمحور» تبدیل خواهند شد.
کلیدواژگان: چابکی، قابلیت چابکی، سازمان های دفاعی، نظریه پردازی داده بنیاد -
صفحات 147-174
جمهوری اسلامی ایران در ابتدای چله دوم انقلاب اسلامی، فصلی نوین از حیات خود را آغاز نموده است. بدیهی است برای عملی شدن و استمرار آرمان های انقلاب و تحقق اهداف آن که در بیانیه گام دوم انقلاب باز تعریف شده لزوما نیازمند بروز و ظهور توانایی ها، قالبیت ها و توانمندی های علمی متناسب با اهداف و آرمان های خود هستیم. از اینرو تبیین مسایل و مشکلات عمده در مسیر تولید علم موضوعیت می یابد. مقاله حاضر به شناسایی مهم ترین موانع و عوامل بازدارنده تولید علم از منظر حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) پرداخته است. تحقیق پیش رو از نظر هدف، کاربردی و از جنبه ماهیت، آمیخته است و با استفاده از روش تحلیل مضمون (تماتیک) کلیه بیانات و مکتوبات خامنه ای (مدظله العالی) از سال 1368 تا 1400مورد مطالعه قرار گرفته است. بر اساس یافته های تحقیق مهم ترین موانع و عوامل بازدارنده تولید علم عبارتند از: ترجمه زدگی، غربزدگی، علم زدگی، تقلیدگرایی، مادی گرایی، فرهنگ وابسته، فقدان آزاداندیشی، بی اخلاقی، نظام سلطه، اکتفا به وضع موجود، هویت زدایی، خلا نظریه پردازی اسلامی، انفعال و کم توجهی دولت
کلیدواژگان: موانع و عوامل بازدارنده، تولید علم، مرجعیت علمی، امام خامنه ای(مدظله العالی)، تحلیل مضمون -
صفحات 175-204
دنیای فناوری کنونی به طور پیوسته در حال دگرگونی است؛ بنابراین آگاهی از این تحولات و تغییرات، پاسخ مناسب و هماهنگی میان آنها از کلیدی ترین دغدغه های اکثر سازمان ها بهشمار می آید. جهت رفع این چالش، سازمان ها به دیدبانی و پیاده سازی اقدامات مقتضی جهت رویارویی با این تحولات فناورانه نیاز دارند. از این رو، هدف تحقیق حاضر ارایه الگوی دیدبانی فناوری در سازمان های دانش بنیان با استفاده از تکنیک های جدید تصمیم گیری چند معیاره است. همچنین، برای استخراج عوامل موثر از مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است. سپس براساس نظرات خبرگان عوامل مشابه با همدیگر ادغام شده و 26 عامل مشخص شده اند. همچنین، جهت تعیین وزن شاخص ها از تکنیک «سوآراء» و اولویت بندی گزینه ها از تکنیک «واسپاس» استفاده شده است. بعد از استخراج و شناسایی عوامل کلیدی براساس نظرات 30 نفر از خبرگان، اقدام به ارایه الگوی تحقیق شده است. نتایج تحقیق نشان داد شاخص فناوری های توانمندساز با ضریب اهمیت 108/0 رتبه اول، سپس شاخص های قوانین و مقررات حاکم، تدوین راهبردهای سازمانی در سازمان به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند.
کلیدواژگان: دیدبانی فناوری، سازمان های دانش بنیان، تکنیک سوآراء، تکنیک واسپاس -
صفحات 205-234
امروزه با توجه به افزایش رقابت جهانی و عدم اطمینان محیطی، موفقیت شرکت ها منوط به ایجاد ارزش برای ذینفعان خصوصا سهامداران و خلق ثروت برای آنان است و این موضوع تنها در سایه تحلیل عوامل راهبردی در محیط درونی و بیرونی امکان پذیر است؛ از طرف دیگر، اهمیت ارزش آفرینی برای شرکت های کوچک و متوسط با توجه به اهداف پایداری بلندمدت آنها دوچندان است. تحقیق حاضر از لحاظ نوع، کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها، پژوهشی توصیفی همبستگی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق شامل متخصصان، کارشناسان و مدیران شرکت های کوچک و متوسط است. جهت تایید روایی پرسشنامه از نظرات خبرگان و تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس و اسمارت پی ال.اس انجام شده است. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که 5 فرضیه تحقیق حاضر در سطح 95% تایید شده و معنی دار هستند. بیشترین ضریب مسیر مرتبط به تاثیر ارزش آفرینی بر حداکثری ثروت سهامداران با 981/0 است.
کلیدواژگان: ارزش آفرینی، عوامل راهبردی درونی، عوامل راهبردی بیرونی، شرکت های کوچک و متوسط -
صفحات 235-262
هر کشوری در نظام بین الملل از یک یا چند سند راهبردی برخوردار است که این اسناد، راهبرد هایی را جهت تضمین موجودیت، حفظ و گسترش منافع و اهداف ملی ارایه می دهد. با توجه به آنکه اهداف و اقدامات روسیه به طور مستقیم و غیرمستقیم منافع ایران را تحت تاثیر قرار می دهد، بررسی اسناد راهبردی و فهم ادراکات این کشور ضروری است. بنابراین سوال تحقیق آن است که محتوای اسناد راهبردی روسیه چگونه است؟ ماهیت این تحقیق توصیفی-تحلیلی از نوع مطالعه موردی کیفی است و از روش تجزیه و تحلیل محتوای کیفی برای بررسی موضوع مدنظر استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش اسناد راهبردی اخیر روسیه است. برای بررسی این موضوع سعی شده است که مفاهیم اساسی از ادبیات موجود و اسناد راهبردی استخراج شود. پنج مقوله اصلی که در این بررسی استفاده شده اند، شامل: «دیدگاه راهبردی»، «اهداف و منافع»، «تهدیدات»، «ابزارها» و «روش های اقدام» هستند و تعداد زیر مقوله های فرعی 14 و زیر مقوله های فرعی سطح دو نیز 58 مورد است. یافته های حاصل از بررسی اسناد راهبردی روسیه نشان می دهد که این بازیگر جهان را رقابتی و لاکی می بیند. روسیه در اهداف به «بهبود جایگاه و نقش آفرینی سیاسی روسیه در عرصه بین المللی به ویژه در خارج نزدیک» و «بهبود توان نظامی و همکاری های فنی و نظامی»، در تهدیدات به «نظامی-متعارف و پایین تر از حد متعارف و غیرنظامی-غیرخشونت آمیز»، در ابزارها به «ابزار دیپلماسی و نظامی» و در روش های به کارگیری از ابزارها نیز در رویکرد به «آمادگی و شکل دهی» و در شیوه اقدام به «چندجانبه گرایی» متمرکز است.
کلیدواژگان: روسیه، اسناد راهبردی، دیدگاه ها، هدف گذاری و جهت گیری ها -
صفحات 263-292
امروزه مدیریت اثربخش استعدادها یکی ازچالش های مهم حوزه منابع انسانی سازمان ها به شمار می آید. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های مدیریت استعداد در بهینه سازی برنامه ریزی شغلی در یک سازمان نظامی با رویکرد آمیخته است. در بخش کیفی، جامعه آماری متشکل از خبرگان و برای آگاهی از دیدگاه آنان، از طریق نمونه گیری هدفمند، تعداد 12 مورد مصاحبه انجام شد. در بخش کمی، کلیه مدیران عالی، میانی و عملیاتی به تعداد 186 نفر و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و از طریق نمونه گیری طبقه ای، تعداد 125 نفر محاسبه شده است. گردآوری اطلاعات در بخش کیفی به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، از طریق پرسشنامه محقق ساخته، انجام گرفت. روایی صوری و روایی محتوایی از طریق جمع بندی نظرات خبرگان مورد بررسی و تایید قرارگرفته و پایایی پرسشنامه نیز به استناد آزمون آلفای کرونباخ (بیش از 7/0) مورد تایید است. نتایج بخش کیفی نشان می دهد که مدیریت استعداد شامل مولفه های شناسایی، جذب، حفظ و نگهداری، توسعه و آموزش، سیستم جبران خدمت، مدیریت عملکرد، مدیریت یادگیری و جانشین پروری و برنامه ریزی شغلی نیز شامل مولفه های آموزش و پرورش، ارتقاء و گردش شغلی، ارزیابی و بازبینی و نگهداشت کارکنان است. نتایج حاصله از بخش کمی نیز نشان می دهد که در حوزه مدیریت استعداد مولفه شناسایی، جذب و به کارگیری در رتبه اول و در حوزه برنامه ریزی شغلی مولفه نگهداشت کارکنان با اهمیت ترین مولفه است.
کلیدواژگان: مدیریت استعداد، بهینه سازی، برنامه ریزی شغلی، سازمان نظامی -
صفحات 293-328
مقاله حاضر با هدف بررسی یادگیری سیاستی، شناخت بازیگران و ساز و کارهای آن در مبارزه با قاچاق کالا و ارز از خلال بررسی برنامه های توسعه اول تا ششم کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی تمرکز دارد. تحقیق حاضر از نوع مطالعه موردی توصیفی است و در تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق 35 نفر از خبرگان شامل بازیگران محوری درگیر در یادگیری سیاستی در حوزه مبارزه با قاچاق کالا هستند. برای انتخاب نمونه از روش جامعه در دسترس استفاده شده است.پس از بررسی و تحلیل محتوای اسناد سیاستی و مصاحبه با 35 نفر از بازیگران اصلی این فرآیند، 34 مقوله محوری استخراج شد. سهم غالب یادگیری سیاستی، ازمیان شکل های مختلف یادگیری سیاستی یعنی ابزاری یا فنی، سیاسی، اجتماعی و مفهومی، در این مقوله ها به یادگیری سیاسی با 33.3 درصد و یادگیری مفهومی با 29.16 درصد اختصاص یافته است. سهم یادگیری فنی با 27.25 درصد، نشان از تلاش های نسبتا موفق سیاستی است که عموما بازیگران سیاستی سطح پایین و میانی درصدد بهبود و استمرار روند موفقیت های گذشته هستند. از طرفی سهم بالای یادگیری سیاستی با 33.3 درصد نشان از بلوغ پایین یادگیری در بدنه سیاست گذاری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور است. نتایج این پژوهش می تواند در شناخت دقیق تر فضای سیاستی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادوار گذشته و تجارب آتی مفید باشد.
کلیدواژگان: یادگیری سیاستی، یادگیری، برنامه های توسعه، مبارزه با قاچاق کالا و ارز
-
Pages 7-34
Transportation is a means of travel, passenger transportation, highways, and a communication network for the delivery of products, which provides a vital link in the supply chain. For this reason, transportation activities are an important component for economic development, because through mobility and access, it causes the transfer of goods and services between producers and demanders and plays an effective role in the growth of the national economy; Among these, one of the important challenges is to study the effects of the transportation system on the environment and society. In view of the above, the present study has been written with the aim of presenting a strategic model for evaluating the performance of the effects of the transportation system on sustainable development and tries to address the main question: what effect does the transportation system have on sustainable development? Answer. This research has been done by descriptive-survey method and its statistical population has been purposefully selected. A researcher-made questionnaire was used to collect data, the reliability of which was calculated by SPSS software, 0.977, and since the data were normal, confirmatory factor analysis using LISREL software was used to analyze them. The main results of the research are as follows: Economic growth has the most impact, followed by economic ability, quality of life; Production services; customer services; Congestion; Water consumption; air pollution; Energy use; Greenhouse gas emissions; Water and soil pollution; accident; Substance use; Heat pollution; Visual pollution and noise pollution affect sustainable development.
Keywords: Transportation System, Sustainable Development, Fuzzy Dimtel -
Pages 35-54
The economy and economic issues, indicates the importance of the economy in today's world and at the same time the vulnerability of the Islamic Republic through this. This applied development research, which is qualitative in approach and descriptive in terms of analytical method, has tried to provide a roadmap for the implementation of general economic policies by analyzing the literature and analyzing the documentary content by web and library methods, as well as by interviewing experts. To resist. The main question is what is the model that examines and emphasizes the relationship between executive institutions and practical measures to implement the practical requirements for the implementation of these policies, and obviously the main purpose of the research was to provide the model. Institutional mapping is a representation of the status of institutions active in a particular field, along with the relationships between them and a tool for identifying and displaying key institutions (formal and informal) and individuals inside and outside a community and the importance of different social groups; Thus, institutional mapping shows the process of examining and designing the components of a system and their dynamics, interdependencies, interactions, relationships of components, and how activities flow.
Keywords: The resistive economy, Institution, The general policies -
Pages 55-92
This study deals with the strategic analysis of the role of state change in the socio-political approach of state media, which should operate within the framework of public interests and public services. By analyzing the comic quality content of 60 editorial articles of Iran newspaper during the sixth to twelfth governments, while explaining the position of the press in political culture-making, its impact on the socio-political development strategy of the Islamic Republic of Iran was evaluated. The seven axes of "nuclear files", "analysis of news events", "criticism of the positions of opposition factions", "defense of government performance and services", "examination of government positions in foreign policy", "government-parliament confrontation" and "religious-appropriate news" were extracted. According to this study, with the change of strategy and political management of the country in the new government, this media focuses on the framework of sub-discourse and programs of the incumbent government; during the four periods of change in government structure, it has limited its role to representing the established political discourse, rather than being a public service medium. Also, due to the direct influence of the executive on its management structure, the Iranian newspaper undergoes a change in political orientation, which seems to have the function of preventing conflict in institutions due to the nature of this cultural institution and aligning the state media orientation and socio-political development strategy. The research results help strategic planners to make the best use of government media due to their multifaceted functions in socio-political development.
Keywords: Political orientation, Development, state media, press, Iran newspaper -
Pages 93-122
Interaction of universities with organizations and companies is one of the necessities of communication between science and practice for universities, as well as updating human resources for private companies and government organizations. The aim of this study was to design a model of university interaction with private companies and government organizations in the field of empowerment of employees and managers. In this study, based on the case study approach and with the help of content analysis method, the top ten universities in the world (including MIT, Stanford, Oxford, Cambridge, Royal University of London, Harvard, UCL, Yale, Chicago and Berkeley) Which offer special empowerment courses for organizations and companies, have been analyzed and reviewed. The results indicate that the studied universities in most cases establish skills training centers to provide educational services in the form of short courses to organizations and companies and thus help to modernize human resources. Based on the analysis of the experiences of the world's top universities, it is possible to design a conceptual model of optimal interaction between the university and companies and organizations in the field of training courses in three areas: course design method, selection method and selection of qualified people to attend the course.
Keywords: human resource empowerment, Education Courses, In-service courses, Case Study -
Pages 123-146
Agility means quick thinking with a smart way and the most flexibility; Agile organizations must be able to respond to changes that are likely to occur in the organization. Agile organizations are able to perform best in a competitive environment that is constantly unpredictable and changing, and in fact have the ability to respond to the environment in a timely manner effectively. With regard to the above, the present study has been written with the aim of providing a strategic model for achieving agility capabilities in defense organizations using the data-based method. The present research is applied research in terms of purpose, field research in terms of situation and futuristic research in terms of time. In this study, in order to present a strategic model of documents and official reports related to agility, 20 experts were interviewed to conduct a survey during the coding process. Based on the codings, 1025 codes extracted from upstream documents, theoretical foundations and interviews, 112 concepts and 34 categories. Then, in the category of discovery category, these concepts are categorized in the form of 34 categories with a common axis and in the coding phase, thirty-four categories, the main dimensions of the initial conceptual research model including "4 causal categories", "4 intervention categories", "3 environmental categories" , Formed "19 strategic categories" and "4 consequential categories". It can also be concluded that if agility promotion strategies are implemented, defense organizations will become a "dynamic organization", a "position-oriented organization", a "changeable organization" and a "growth-oriented organization".
Keywords: agility, agility capability, Defense Organizations, grounded theory -
Pages 147-174
The Islamic Republic of Iran started a new season of its life at the beginning of the forty-second year of the Islamic Revolution. Obviously, for the implementation and continuation of the revolution's ideals and realization of its goals, which are defined in the statement of the second step of the revolution, we need the emergence of abilities, formalities, and scientific capabilities that match our goals and ideals. Therefore, the explanation of significant issues and problems in the production of science becomes relevant. The present article has identified the most critical obstacles and factors preventing science production from Imam Khamenei's perspective. The forward research is applied in terms of purpose and mixed in terms of nature, and by using the thematic analysis method, all the statements and writings from Imam Khamenei's point of view from 1368 to 1400 have been studied. According to the findings of the research, the most significant obstacles and factors preventing the production of science are translation (the priority of translation over authorship), westernization, scientism, imitation, materialism, dependent culture, lack of free-thinking, immorality, dominance system, contentment with the status quo, de-identification, void of Islamic theorizing, passivity and lack of attention from the government.
Keywords: Obstacles, inhibiting factors, production of science, Scientific Authority, Imam Khamenei, Thematic Analysis -
Pages 175-204
The world of technology is constantly changing today. So, awareness of these developments and changes, appropriate response, and coordination between them is one of the key concerns of most organizations. To address this challenge, organizations also need to monitor and implement appropriate measures to deal with these technological developments. Therefore, the purpose of this study is to provide a model of technology scouting in knowledge-based organizations using new multi-criteria decision-making techniques. Also, library studies and questionnaires have been used to extract the effective factors. After extracting and identifying the key factors based on the opinions of 30 experts, the model has been presented. Then, with the formation of the panel of experts, similar factors were merged and 26 factors were identified. Also, the technique of SWARA use to determine the weight of the indicators, and prioritizing the options has been used the WASPAS. Among the strengths of this model are the main influential organizational, environmental, and technological factors and their sub-components. The results showed that the index of empowering technologies with a coefficient of the importance of 0.108 has the first rank, then the indices of governing laws and regulations, strategy development, and organizational strategies in the organization have the second and third ranks, respectively
Keywords: Multi-criteria decision-making techniques, SWARA technique, WASPS technique, Technology Scouting, knowledge-based organizations -
Pages 205-234
Today, due to the increase in global competition and environmental uncertainty, the success of companies depends on creating value for stakeholders, especially shareholders, and creating wealth for them, and this issue is only possible in the shadow of the analyzing of strategic factors in the internal and external environment; On the other hand, the importance of value creation for small and medium-sized companies is twofold with regard to their long-term sustainability goals. The present study is applied research in terms of the type of use and descriptive-correlational research based on structural equation modeling in terms of data collection. The statistical population of the research includes experts and managers of small and medium enterprises. Experts' Cronbach's alpha coefficient was used to confirm the validity of the questionnaire and to determine its reliability. Data analysis was performed with SPSS software and Smart PLS. The results of data analysis showed that the 5 hypotheses of the present study are confirmed and significant at the 95% level. The highest path coefficient is related to the effect of value creation on the maximum wealth of shareholders with 0.981.
Keywords: Value Creation, internal strategic factors, external strategic factors, small, medium enterprises -
Pages 235-262
Given that the goals and actions of the Russia, directly and indirectly, affect Iran's interests, it is necessary to review the strategic documents and understand the perceptions of this actor. Therefore, the research question is, how is the content of the strategic documents of the Russia? The nature of this descriptive-analytical research is from type a qualitative case study and the method of qualitative content analysis has been used to investigate the subject. The statistical population of this project is the recent strategic documents of the Russia. To investigate this issue, an attempt has been made to extract basic concepts from the existing literature and strategic documents. The five main categories used in this study include "Strategic Perspective", "Interests and Objectives", "Threats", "Tools" and "Methods of Action". The number of sub-categories is 14 and the sub-categories of level two are 58 cases. Findings from a review of Russia strategic documents show that this actor sees the world as competitive. Russia in aims to "improve Russia's political position and role in the international arena" and "improve military power and technical and military cooperation", in threats of " military- conventional and below-conventional threat and non-military- non-violent threat", in tools to "diplomatic and military tools" and in how to use the tools, focuses on the approach to "preparation and shaping" and in methods of action "multilateralism".
Keywords: The Russia, Strategic Documents, Strategic Perspective, Targeting, Orientation -
Pages 263-292
Today, effective talent management is one of the most important challenges in the field of human resources of organizations. The present study aims to identify the dimensions and components of talent management in optimizing career planning in a military organization with a mixed approach. In the qualitative section, the statistical population consisted of experts and to be aware of their views, through purposeful sampling, 12 interviews were conducted. In the quantitative part, all senior, middle and operational managers are 186 people and the sample size is calculated using Cochran's formula and through stratified sampling, 125 people. Data were collected in the qualitative part by semi-structured interview method and in the quantitative part by a researcher-made questionnaire. Formal validity and content validity were examined and confirmed by summarizing the opinions of experts and the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha test (more than 0.7). The results of the qualitative section show that talent management includes the components of identification, recruitment-retention, development and training, service compensation system, performance management, learning management, succession planning and career planning, including components of training, promotion and career turnover, Evaluation and review, Staff maintenance. The results of the quantitative section also show that in the field of talent management, the component of identification ,recruitment and employment is in the first place and in the field of career planning, the retention component is the most important components.
Keywords: Talent Management, Optimization, Career Planning, military organization -
Pages 293-328
The present article aims to study policy learning, recognizing actors and their mechanisms in the fight against smuggling of goods and currency through a review of the first to sixth development plans of the country after the victory of the Islamic Revolution. The present study is a descriptive case study. Content analysis method has been used in data analysis.The statistical population in the qualitative part includes35people experts and in the quantitative part, the central actors are involved in learning policy. The available community method was used to select the sample.The predominant share of policy learning among the types of policy learning (instrumental or technical, political, social and conceptual) in these categories is allocated to political learning with 33.3% and conceptual learning with 29.16%. The high share of technical learning(27.25) is indicative of the relatively successful policy efforts that low- and middle-level policy actors generally seek to improve and perpetuate past successes. On the other hand, the high share of political learning with 33.3% indicates the low maturity of learning in the policy body of combating smuggling of goods and currency in the country. The results of this research can be useful in more accurately understanding the policy environment of combating smuggling of goods and currency in the past and future experiences
Keywords: Policy Learning, learning, Development Programs, Combating Commodity, Currency Smuggling