فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال سی و هفتم شماره 4 (پیاپی 81، زمستان 1401)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال سی و هفتم شماره 4 (پیاپی 81، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد غفرانی* صفحات 271-281

    در این مطالعه با افزودن نانو ذرات آلومینا به شفاف پوشه ‏ها (سیلر- کیلر، سیلر- نیم‏پلی‏استر و پلی‏اورتان)، تغییرات مقاومت چسبندگی کششی بر روی گونه ‏های چوبی گردو (Juglans) و نویل (Picea Spp) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تخته ‏های مورد نظر با ابعاد 10×100×300 میلی‏متر برش داده شدند. و سپس به مدت یک ماه با رعایت اصول چوب خشک‏کنی در هوای آزاد و سپس در کوره چوب خشک‏کنی تا رطوبت 8% خشک شدند. پس از پرداخت نمونه‏ ها شفاف ‏پوشه‏ های تیمار شده با نانو آلومینا به روش پنوماتیکی با پیستوله بر روی سطوح نمونه‏ ها انتقال داده شد. آزمون مقاومت به کشش چسبندگی بر روی نمونه ‏ها انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت به کشش چسبندگی مربوط به پوشش پلی‏اورتان با 6% نانو آلومینا، در گونه چوبی گردو و کمترین مقاومت چسبندگی مربوط به پوشش سیلر- کیلر نمونه شاهد بدون نانو، استفاده شده بر روی گونه چوبی نویل می‏باشد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که با استفاده از کنترل غلظت نانو آلومینا در یک حد معین، می توان مقاومت چسبندگی شفاف پوشه ها به سطح چوب را افزایش داد. همچنین بهبود و افزایش مقاومت چسبندگی پوشش به سطح چوب می تواند منجر به افزایش مقاومت و دوام پوشش گردیده و در نتیجه ی آن طول عمر سازه مبلمان و محصولات چوبی در حال سرویس افزایش یافته که علاوه بر آن می توان از هدر رفت سرمایه ی عظیمی مانند چوب جلوگیری و باعث کاهش هزینه ‏های خانواده و مصرف چوب در جامعه گردید.

    کلیدواژگان: نانو آلومینا، مقاومت چسبندگی، شفاف پوشه، سیلر- کیلر، گردو
  • نازنین صالحی، جواد ترکمن*، رامین نقدی، مهران روح نیا صفحات 282-292

    گره اثر شاخه بر روی تنه درخت است که سبب کاهش کیفیت چوب می شود. گره ها یا همان شاخه های حبس شده مهمترین عامل در درجه بندی چوب ها هستند. هدف این تحقیق تشخیص و تفکیک اندازه گره در ساقه درخت راش به روش غیرمخرب امواج تنشی است. دراین پژوهش تعداد پنج ساقه یک متری مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اندازه گره، ساقه ها به چهار قسمت فاقد گره، دارای گره کوچک، متوسط و بزرگ طبقه بندی شدند. با بکارگیری دستگاه تایمرمیکروثانیه فاکوپ امواج تنشی درراستای طولی ساقه و عرض گره های موجود در چهارقسمت ساقه عبور داده شد با توجه به زمان عبور امواج تنشی مقدارسرعت و همچنین درصد کاهش نسبی سرعت عبورامواج محاسبه شد. آنالیز واریانس داده های سرعت امواج تنشی دربین چهار قسمت، نشان دهنده وجود تفاوت معنی داری در سطح اطمینان 95 درصد بود. نتایج نشان داد که اندازه گره در کاهش سرعت عبور امواج تنشی درساقه درخت راش موثر است. با بزرگ شدن گره ،زاویه آن با محورساقه اصلی کاهش می یابد. درنتیجه طول بیشتری در ساقه قرار می گیرد وسرعت حبس شدگی آن افزایش می یابد. در این روش گره های خیلی کوچک که درصد کاهش سرعت عبورامواج تنشی آنها کمتراز 10 درصد بود تشخیص داده نشد. بنابراین برای گره های کوچک،متوسط و بزرگ بترتیب، محدوده کاهش نسبی سرعت عبور امواج تنشی 10 تا 20 درصد،20 تا 45 درصد وبیش از 45 درصد بدست آمد.

    کلیدواژگان: آنالیزواریانس، درجه بندی، حبس شدگی، سرعت عبورامواج
  • علی حسن پور تیچی*، هادی غلامیان صفحات 293-305

    در این تحقیق، اثر ژل نانو فیبر سلولز- باکتری بعنوان تقویت کننده بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چند سازه ساخته شده از باگاس و سیمان بررسی شده است. عوامل متغیر درصد نانو که در سه سطح) 0، 1 و 3 درصد وزن سیمان(، نسبت ترکیب باگاس به عنوان ماده لیگنوسلولزی با سیمان پرتلند، در سه سطح (10:90، 20: 80 و70:30 درصد) برابر وزن خشک سیمان بود. دانسیته هدف 1/1 گرم بر سانتیمتر مکعب و کلرید کلسیم به مقدار 5 درصد برای تمام تیمارها، به عنوان عوامل ثابت در نظر گرفته شدند. خواص مکانیکی و فیزیکی کامپوزیت ها شامل مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN اندازهگیری شدند. در این تحقیق جهت بررسی خواص ریخت شناسی چندسازه و نحوه توزیع نانو، از سطح مقطع شکسته شده نمونه ها تصاویر میکروسکوپی (SEM) تهیه شد. نتایج نشان داد که تخته های ساخته شده با نانو فیبر سلولز، مقاومت های خمشی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی بالاتری داشته اند. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش نانو، دانسیته، ثبات ابعادی تخته ها و حرارت هیدراتاسیون ملات سیمانی افزایش یافت. نتایج حاصل از عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که نانو فیبر سلولز می تواند خلل و فرج کامپوزیت را پر کرده و یک ساختار یکنواخت به وجود اورد و در نتیجه سبب بهبود مقاومت های تخته شد.

    کلیدواژگان: باگاس، دانسیته، مقاومت خمشی، نانو فیبر سلولز
  • رضا حاجی حسنی*، سیده معصومه زمانی، سامان قهری، کامیار صالحی صفحات 306-317

    هدف از این تحقیق ارزیابی تاثیر تیمار گرمایی بر دوام بیولوژیکی و برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گونه چوبی راش و کاج می باشد. بدین منظور از گونه چوبی راش و کاج نمونه های گرما چوب بر اساس فرایند ترمو-D تهیه گردید. نمونه های چوبی شاهد و تیمار شده با فرایند گرمایی تحت تاثیر قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای برای مدت زمان 16 هفته قرار گرفته و سپس مورد ارزیابی واقع شدند. میزان لاکاز تولید شده توسط قارچ و نیز تاثیر قارچ بر کاهش وزن و تغییرات دانسیته نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که میزان بازدارندگی تیمار گرمایی در کاهش وزن ناشی از اثرگذاری قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای در چوب راش و کاج به ترتیب برابر با 92/76% و 32/44% بدست آمد. لذا فعالیت و اثرگذاری آنزیم لاکاز در نمونه های شاهد بیشتر از نمونه های تیمار شده با فرایند گرمایی بوده است. همچنین نتایج نشان دادند که تیمار گرمایی در دمای بالا سبب کاهش دانسیته می گردد؛ با این حال می تواند عاملی بازدارنده در کاهش دانسیته ناشی از فعالیت قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای باشد. مقاومت به ضربه و مقاومت به فشار موازی الیاف از جمله آزمون های مکانیکی هستند که بر روی نمونه ها انجام گرفت. به طور کلی نتایج نشان داد که تیمار گرمایی سبب افزایش دوام بیولوژیکی هر دو گونه چوبی راش و کاج می گردد. همچنین نتایج بیانگر کاهش خواص مکانیکی در اثر تیمار گرمایی به استثنای مقاومت فشاری موازی الیاف بودند.

    کلیدواژگان: چوب، قارچ، لاکاز، دوام بیولوژیک
  • علیرضا ضیاپور*، زهرا کاظمی، نگین کاظمی صفحات 318-329

    رنگ فاضلاب به عنوان یک مشکل عمده زیست محیطی مطرح است. تصفیه شیمیایی و بیولوژیکی پساب های حاوی رنگ به دلیل سطح پایین جذب و پایداری شیمیایی مواد رنگی دشوار است. به همین منظور برای جذب این مواد معمولا از کربن فعال استفاده می شود ولی به دلیل قیمت زیاد و مشکلات بازیابی مجدد، محققان درصدد یافتن موادی ارزان قیمت با کارایی جذب بالا و قابل دسترس هستند. در این تحقیق از پسماند لیگنوسلولوزی سویا برای جذب رنگ ریموزول بلک بی (RBB) بررسی شده است. ابتدا، اثر غلظت رنگ RBB، pH، دما و زمان تماس بر مقدار جذب بررسی شد و سپس تبعیت ایزوترم جذب از مدل های لانگمویر و فروندلیچ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کارایی جذب به مقدار زیادی به pH محلول و به مقدار کمتری به دمای محلول وابسته است. سرعت جذب رنگ RBB با پسماند سویا سریع است و جذب در مدت زمان کمی کامل می شود. نتایج بررسی ایزوترم جذب نشان داد که هر دو مدل برای توصیف جذب رنگ RBB با سویا مناسب هستند.حداکثر ظرفیت جذب رنگ RBB توسط پسماندهای سویا برابر با 90/9 میلی گرم بر گرم محاسبه شد که از برخی از جاذبهای ارزان مطالعه شده بیشتر و از برخی دیگر مانند پسماند لیگنوسلولزی کلزا کمتر است.

    کلیدواژگان: ایزوتروم جذب، پسماند لیگنوسلولزی سویا، جذب، رنگ RBB
  • رضا غفاری ثانی، فروغ دستوریان*، سید مجید ذبیح زاده، محمد تسوجی صفحات 330-345

    در سال های اخیر استفاده از روغن های گیاهی به عنوان ماده زمینه در کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با الیاف طبیعی، به دلیل ملاحظات فزاینده زیست محیطی موردتوجه قرارگرفته اند. در تحقیق حاضر از ترکیب روغن سویای اپوکسی آکریلیکی با مالییک انیدرید و استایرن به عنوان ماده زمینه و آرد کاه گندم به عنوان پر کننده برای ساخت یک کامپوزیت نسبتا زیست تخریب پذیر استفاده شد. به منظور پیدا کردن زمان بهینه سنتز رزین، در حین واکنش مالییک انیدرید با روغن سویای اپوکسی آکریلیکی، در سه بازه زمانی 60، 90 و 120 دقیقه پلیمر تهیه و دانسیته اتصالات عرضی پلیمر، با روش واکشیدگی حلال تعیین شد. زمان بهینه سنتز رزین روغن سویای اپوکسی آکریلیکی با مالییک انیدرید، 90 دقیقه به دست آمد. سپس رزین سویای اپوکسی آکریلیکی مالییک دار با 25 درصد وزنی استایرن ترکیب شد و کاه گندم 60 مش در سه نسبت وزنی20%، 30% و 40% به رزین اضافه و به صورت دستی مخلوط شد. مخلوط رزین و کاه گندم در یک قالب فلزی ریخته شد و پرس به صورت دستی اعمال شد. سپس قالب در آون در دمای 140 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار گرفت. از طیف سنجی زیر قرمز، وزن سنجی حرارتی، آزمون کشش و ضربه برای ارزیابی و تحلیل خواص فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت حاصل استفاده شد. نتایج طیف سنجی زیرقرمز، حاکی از برقراری پیوند اتری بین گروه های هیدروکسیل کاه گندم با گروه های کربونیل رزین بود. نتایج آزمون جذب آب نشان داد بین مقادیر جذب آب در سه سطح کاه گندم تا زمان غوطه وری 144 ساعت اختلاف معنادار وجود نداشت ولی در زمان غوطه وری 168 ساعت با افزایش مقدار کاه گندم جذب آب افزایش یافت. بین مقادیر واکشیدگی ضخامت کامپوزیت های حاوی مقادیر مختلف کاه گندم در زمان های غوطه وری مختلف اختلاف معناداری وجود نداشت. با افزایش کاه گندم مقدار مقاومت و مدول کششی به میزان معناداری افزایش یافت. همچنین افزایش کاه گندم موجب بهبود مقاومت به ضربه کامپوزیت حاصل گردید.

    کلیدواژگان: استایرن، مالئیک انیدرید، مقاومت کششی، مقاومت به ضربه، وزن سنجی حرارتی
  • مجید صالحی*، محمد طلایی پور، حبیب الله خادمی اسلام، بهزاد بازیار صفحات 346-360
    استفاده از پیش تیمارهای مختلف ازجمله فرآینده برشته سازی به منظور افزایش کارایی و بهینه سازی قابلیت مصرف بریکت های سوختی در سال-های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. از این رو در این پژوهش از پیش تیمار برشته سازی با دمای ºC 180 برای اصلاح زیست توده باگاس استفاده شد. علاوه براین از عامل اتصال دهنده لیگنین در سطوح 2، 5 و 10% استفاده شد. بریکت های سوختی با استفاده از دستگاه بریکت سازی دستی با وزن 30 گرم تهیه شدند. ویژگی های فیزیکی، مقاومتی و حرارتی بریکت های حاصل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که پیش تیمار برشته سازی ازطریق افزایش دانسیته حجمی بریکت های حاصل و افزایش میزان کربن ثابت تا حدود 50% توانسته ارزش حرارتی بریکت ها را تا حدود 10% افزایش دهد ازطرفی هم این فرآیند منجربه کاهش مقاومت فشاری بریکت های حاصل شد که استفاده از لیگنین به عنوان عامل اتصال دهنده توانست میزان قابل توجه ای از این افت مقاومت را جبران کند. نتایج نشان دادند که میزان مواد فرار بریکت ها با پیش تیمار برشته سازی حدود 9% کاهش یافت که تاثیر قابل توجه ای بر کاهش آلایندگی این بریکت ها دارد. در بررسی اثر لیگنین نیز مشاهده شد که با افزایش میزان مصرف لیگنین میزان دانسیته و ارزش حرارتی نیز افزایش یافتند. به طورکلی نتایج این پژوهش نشان می دهند که استفاده از عامل اتصال دهنده لیگنین همراه با پیش تیمار برشته سازی می تواند تولید بریکت های سوختی با کیفیت بالا از باگاس را ممکن سازد.
    کلیدواژگان: زیست توده، سوخت های فسیلی، بریکت، باگاس، پیش تیمار برشته سازی
|
  • Mohammad Ghofrani * Pages 271-281

     In this study, alumina nanoparticles was added to clear varnishes (Sealer, clear, semi-polyester and polyurethane), and changes in adhesion strength on wood specimens of Walnut (Juglans Regia) and spruce (Picea Spp) were studied. The experimental samples were prepared from defect-free woods with size of 300×100×10 mm and dried to 8 % moisture content in air drying and Killen drying, respectively. The samples surfaces finished and the clear varnishes applied on samples surfaces using pneumatic spry gun and the adhesion strength test was done on samples. The result of this study showed that the highest adhesion strength was observed in polyurethane varnishes with 6% alumina nanoparticles in walnut wood, and the lowest adhesion strength observed in cellulosic varnishes (sealer and clear) with 0% nanoparticles in spruce wood. It can be concluded that with the control of nano alumina percentage in varnishes in a defined level, the adhesion strength of the clear varnishes increased. Also, with improvement of varnishes’ adhesion strength on wood surface, the varnishes durability increased, consequently.

    Keywords: Nano alumina, Adhesion strength, clear varnishes, cellulosic varnishes, walnut
  • Nazanin Salehi, Javad Torkaman *, Ramin Naghdi, Mehran Roohnia Pages 282-292

    The knot is the branch impact on the tree's trunk which reduces the quality of the wood. Knots or occlusion branches are the most important factor in the grading of woods. The purpose of this research is to detect and distinguish the size of the knot in the beech tree stem by non-destructive stress wave method. In this research, five one-meter stems were examined and according to the knot size, the stems were classified into four parts without knots, with small, medium and large knots. By using the FAKOPP microsecond timer device, stress waves were passed along the length of the stem and the width of the knots in the four parts of the stem. The amount of the stress waves velocity were calculated according to the transit time of the stress waves and also percentage of the Relative Velocity decrease of Stress waves were calculated. Analysis variance of the data showed between the four parts there is a significant difference at the 95% confidence level. The results showed that the size of knot has effective on the Relative Velocity decrease of Stress waves in the beech tree stem. As the knot gets bigger, its angle decreases with the main stem axis. consequently more length is placed in the stem, and the speed of its occlusion increases. In this method,very small knots whose percentage of the Relative Velocity decrease of Stress waves was less than 10% were not detected. Therefore, for small, medium and large knots, the range of Relative Velocity decrease of Stress waves were obtained 10-20%, 20-45% and more than 45%, respectively.

    Keywords: Analysis variance, Grading, Occlusion, Stress waves velocity
  • Ali Hasanpoor Tichi *, Hadi Gholamiyan Pages 293-305

    In this study , Effect of nano cellulose Fiber gel bacteria as reinforcer on physical, mechanical and morphological properties of composites made of bagasse and cement has been studied. Nano variable factors in three levels (0, 1 and 3 % by weight of cement), the mixing ratio of bagasse as lignocellulosic material with Portland cement, in three levels (90:10, 80:20, 70:30%) was equal to the dry weight of cement. The target density 1.1 g/cm3 and 5% calcium chloride for all treatments were considered as Fixed factors. The mechanical and physical properties of composites includes modulus of rupture, modulus of elasticity, internal bonding, thickness swelling after 2 h and 24 h immersion in water and density of boards were measured according to the standard DIN-EN-634. In this study, to investigate the morphological properties of composites and how to distribute Nano, microscopic images (SEM) were taken from the broken cross-section of the samples. The results showed that boards made with nano fiber cellulose had more modulus of rupture, modulus of elasticity and internal bonding. The results also showed that with increasing nano, density, dimensional stability of the boards and heat hydration of cement mortar increased. The results from microscopic imaging (SEM) showed that cellulose nanofiber can fill the pores of the composite and create a uniform structure, thus improved the strength of the boards.

    Keywords: Bagasse, Density, Modulus of rupture, nano fiber Cellulose
  • Reza Hajihassani *, Seyedeh Masoomeh, Saman Ghahri, Kamyar Salehi Pages 306-317

     The purpose of this study was to investigate the effect of heat treatment on bio-durability and some physical and mechanical properties of beech (Fagus Sp.) and pine (Pinus Sp.). Thermo-wood samples were prepared from beech and pine species based on thermo-D process. Heat-treated and untreated wood specimens were evaluated after exposing to brown rot fungus for 16 weeks. The laccase activity and its effect on mass loss and wood density were investigated. Results showed that deterrence value of heat treatment on mass loss caused by brown rot fungus have been 76.92% and 44.32% in beech and pine wood, respectively. So, laccase activity and its efficiency on mass loss of control specimens was more than heat treated wood. The results also showed that thermally modification at high temperatures reduced wood density. However, it had deterrent effect on decrease of density caused by brown rot fungus activity. Moreover, some mechanical properties including impact strength and compression parallel to grain of wood specimens were measured. The results generally showed that thermal modification improves the bio-durability of both wood species. The results also revealed reduction of mechanical properties due to heat treatment except compression parallel to grain.

    Keywords: wood, fungus, laccase, bio-durability
  • Alireza Ziapour *, Zahra Kazemi Karchegini, Negin Kazemi Karchegini Pages 318-329

    The color of wastewater is considered as a major environmental problem. Chemical and biological treatment of dye containing wastewater is difficult due to the low adsorption level and chemical stability of dyes. Activated carbon is usually used for adsorption of these materials, but because of high prices and restore problems, researchers are trying to find available low-cost materials with high adsorption. In this research, soybean lignocellulosic waste has been investigated for absorption of Rimosol Black B (RBB) dye. First, the effect of dye RBB concentration, pH, temperature and contact time on the absorption value was investigated, and then the adherence of the adsorption isotherm to the Langmuir and Freundlich models was investigated. The results showed that the absorption efficiency depended strongly on pH and slightly on the temperature. The absorption rate of RBB dye with soybean residue is high and the absorption is complete in a short period of time. The results of the adsorption isotherm analysis showed that both models are suitable for describing the adsorption of RBB dye with soybean. The maximum absorption capacity of RBB dye by soybean waste was calculated 90.9 mg/g, which is more than some cheap absorbents studied and less than others such as rapeseed lignocellulosic waste.

    Keywords: Adsorption, RBB, Soybean Lignocellulosic Waste, Isotherm of Adsorption
  • Reza Ghaffari Sani, Foroogh Dastoorian *, Seyed Majid Zabihzadeh, Mohammad Tasooji Pages 330-345

    In recent years, plant oils usage as matrix in natural fiber reinforced polymer composites, has been considered because of increasing environmental concern. In the present research work, acrylated epoxidized soybean oil combined with maleic anhydride and styrene as a matrix and wheat straw flour as filler was used for making a relatively biodegradable composite. In order to find the optimum synthesis time of resin, during reaction of maleic anhydride with acrylated epoxidized soybean oil, three time level of 60, 90 and 120 min, polymer was prepared and cross link density was determined with “solvent swelling” method. The optimum synthesis time of resin was obtained 90 min. Afterwards, maleated acrylated epoxidised soybean oil was mixed with 25% of styrene and 60 mesh wheat straw flour in three weight ratio of 20, 30 and 40% manually. The combination of resin and wheat straw flour was poured in a steel mold and pressing was applied manually. The die was placed in an oven at temperature of 140oC for one hour. Infrared spectroscopy, Thermogravimetric analysis tensile and impact test was conducted to evaluate and analyze the physical and mechanical properties of the resulted composite. Infrared spectroscopy results showed ether bond formation between hydroxyl groups of wheat straw and carbonyl groups of resin. Water absorption test results showed no statistical difference between water absorption values of three loading of wheat straw till 144 hours of immersion, however at 168 hours of immersion, water absorption values were increased with increase of wheat straw loading. There was no statistical difference between thickness swelling values of composites with different wheat straw loading. With increasing wheat straw loading, tensile strength and modulus was increased significantly. Also the impact strength increased as an increase of wheat straw loading.

    Keywords: impact strength, maleic anhydride, Styrene, tensile strength, Thermogravimetric analysis
  • Majid Salehi *, Mohammad Talaei Poor, Habibollah Khademi Eslam, Behzad Bazyar Pages 346-360
    The use of various pretreatments, including the torrefaction process, in order to increase the efficiency and optimize the consumption of fuel briquettes, have attracted a lot of attention in recent years. Therefore, in this research, torrefaction pretreatment at 180 ºC temperature was used to modify bagasse biomass. In addition, lignin binding agent was used at levels of 2, 5 and 10%. Fuel briquettes weighing 30 grams were prepared using a manual briquetting machine. The physical, resistance and thermal characteristics of the resulting briquettes were investigated. The results showed that torrefaction pre-treatment by increasing the volumetric density of the resulting briquettes and increasing the amount of fixed carbon up to about 50% was able to increase the heating value of the briquettes up to about 10%, on the other hand, this process led to a decrease in the compressive strength of the resulting briquettes, which is used lignin as a binding agent could compensate a significant amount of this resistance drop. The results showed that the number of volatile substances of briquettes was reduced by 9% with torrefaction pre-treatment, which has a significant effect on reducing the pollution of these briquettes. In the study of the effect of lignin, it was also observed that with the increase in the consumption of lignin, the density and calorific value also increased. In general, the results of this research show that the use of lignin binding agent together with torrefaction pre-treatment can make possible the production of high-quality fuel briquettes from bagasse.
    Keywords: biomass, fossil fuels, briquettes, Bagasse, torrefaction pre-treatment