فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون شیلات
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 39، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیرحسین ولیپور، عبدالمحمد عابدیان کناری*، مهدی طبرسا صفحات 199-217

    در این تحقیق تاثیر پلی ساکاریدهای حاصل از میکروجلبک اسپیرولینا  Spirulina platensis بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. در این راستا 180 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 5/0±22/ 17گرم) در پنج تیمار آزمایشی (با سه تکرار) توزیع شدند. تیمارها شامل سطوح مختلف پلی ساکارید در مقادیر صفر (شاهد) ، 500 ، 1000،2000 و 3000 میلی گرم در کیلوگرم غذا بود. در شاخص های رشد (وزن نهایی ، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه ، کارایی پروتیین ،ضریب تبدیل غذایی و فاکتور وضعیت) هیچ تفاوت معنی داری در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد.  بیشترین و کمترین میزان پروتیین لاشه به ترتیب در تیمار غذایی حاوی 500 میلی گرم پلی ساکارید و شاهد مشاهده شد که با هم اختلاف معناداری داشتند. میزان اسید چرب عضله بدن ماهیان تفاوت معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد. بیشترین و کمترین میزان فعالیت لیزوزیم سرم به ترتیب در تیمارهای 2000 میلی گرم پلی ساکارید و شاهد، و بیشترین و کمترین میزان فعالیت همولیتیک کمپلمان سرم به ترتیب در تیمارهای حاوی 3000 میلی گرم پلی ساکارید و شاهد مشاهده گردید. در مجموع استفاده از پلی ساکارید استخراج شده از میکرو جلبک در جیره غذایی به طور معناداری منجر به بهبود رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان نگردید اما بهبود جزیی در تیمار 500 میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا مشاهد شد. از نظر شاخص های ایمنی تیمارهای 2000 و 3000 میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا عملکرد مناسبی داشتند و می توان در مواقع لزوم استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تغذیه، میکروجلبکSpirulina platensis، پلی ساکارید، رشد، ترکیب بدن، پاسخ ایمنی . قزل آلای رنگین کمان
  • مریم کریمیان، امید بیرقدار کشکولی*، رضا مدرس، سعید پورمنافی صفحات 218-239

    کلروفیلa رنگدانه اصلی فیتوپلانکتونی است که به عنوان یک شاخص زیست توده فیتوپلانکتونی و منعکس کننده تولید اولیه در محیط دریایی است. روند تغییرات در مجموعه داده های سری زمانی در طول دوره مطالعه می تواند الگوهای عمومی تغییرات و همچنین تغییرات احتمالی در آینده را نشان دهد. در این پژوهش از داده های سطح 3 (4 کیلومتر) غلظت کلروفیلa خلیج فارس و دریای عمان برای سال های 2018- 2003 استفاده گردید. داده ها در محیط 5.ArcGIS10 به فرمت رستر تبدیل و سپس مقادیر عددی هر پیکسل در نرم افزار R (version 4.0.2) استخراج گردید. داده های مفقوده در داده های کلروفیلa مشاهده شد، برای حل این مشکل از الگوریتم DINEOF و از آزمون ناپارامتریک من-کندال و سنس استیمیتور به منظور تحلیل روند های غلظت کلروفیلa استفاده شد. نتایج نشان داد که حداکثر غلظت کلروفیلa در ماه های سپتامبر (09/0 تا 75/18 میلیگرم بر متر مکعب) و اکتبر (23/0 تا 03/18 میلیگرم بر متر مکعب) و حداقل مقدار غلظت کلروفیلa در ماه های می (22/0 تا 74/5 میلیگرم بر متر مکعب) و ژوین (20/0 تا 12/5 میلیگرم بر متر مکعب) است. شیب روند غلظت کلروفیلa در 16 سال مورد مطالعه در اکثر مناطق منفی و فاقد معنی داری بود. این تحقیق ارایه یک توصیف کلی از تغییرات غلظت کلروفیلa و شیب تغییرات آن بر اساس مشاهدات ماهواره ای است. با این حال، تحقیقات بیشتر بر اساس مشاهدات درجا برای دستیابی به کمیت بهتر مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: غلظت کلروفیل a، مودیس، خلیج فارس، دریای عمان، آزمون من- کندال
  • تکاور محمدیان، سکینه مشجور* صفحات 240-254

    امروزه بنابر اثبات وجود ترکیبات پلی فنولی با خواص ضداکسیدان در پوست انار، بررسی پتانسیل‌های کاربردی آن در سلامت مواد غذایی و فرآورده‌های شیلاتی در کانون توجه محققین قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، تاثیر تجویز خوراکی عصاره الکی پوست انار(Punica granatum L.) (غلظت:mg/kg 600) بر تغییرات عملکردی سیستم دفاع ضد‌اکسیدانی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بچه‌ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی یک مواجهه 45 روزه با تنش تراکم ذخیره‌سازی پایش گردید. در این راستا، ماهیان در 6 گروه (3 گروه تیمار و 3 گروه شاهد)‌ با سطوح مختلف تراکم ذخیره‌سازی (3، 5 و10 کیلوگرم در مترمکعب) به صورت تصادفی و در سه تکرار دسته‌بندی شدند. در انتهای دوره تیمار، خون‌گیری از ماهیان و تهیه سرم انجام پذیرفت. نتایج این تحقیق افزایش معنی‌داری را در فراسنجه‌های بیوشیمیایی (فسفر، کلر، منیزیم، کلسیم و تری‌گلیسرید) و نیز سطوح فعالیت برخی آنزیم‌ها و ترکیبات ضد اکسیدانی نظیر SOD و MDA سرم خون بچه ماهیان نسبت به گروه شاهد نشان نداد، ولی در مورد شاخص‌های استرسی چون گلوکز، کلسترول و نیز فعالیت ضد اکسیدان‌ها نظیرCAT و GSH تغییرات معنی‌دار بود. بنابر یافته‌های ارایه شده تجویز خوراکی مکمل غذایی عصاره پوست انار، جهت مصرف در مراکز پرورش متراکم ماهیان کپور معمولی قابل توصیه می باشد.

    کلیدواژگان: انار، تغذیه، تراکم ذخیره سازی، شاخص های خونی، تنش اکسیداتیو، ماهیان پرورشی گرمابی
  • امیرحسین اسماعیلی*، نازیلا یگانه صفحات 255-265

    این مطالعه در پی دریافت گزارشی از تلفات در بچه ماهی خاویاری گونه استرلیاد (Acipenser ruthenus) یک مزرعه ی پرورش ماهی واقع در شهرستان ساری-مازندران در فروردین ماه سال 1400، به منظور جداسازی و شناسایی عامل بیماری زا در بچه ماهی خاویاری استرلیاد (A. ruthenus) پرورشی بیمار صورت پذیرفت. نمونه برداری از 20 قطعه بچه ماهی گونه ی استرلیاد (A. ruthenus) بیمار انجام شد. علایم بالینی ثبت شد و به دنبال آن، کالبدشکافی، نمونه برداری از بافت های کلیه و کبد، کشت باکتریایی، تست بیوشیمیایی،آزمون حساسیت دارویی، جداسازی ژنوم و توالی یابی ژن Sr RNA16 انجام شد. جدایه ی مورد آزمون با 1418 جفت باز (bp) به عنوان سویه ای غیرمتحرک از باکتری A. veronii شناسایی شد و در بانک جهانی ژن (NCBI) با نام Aeromonas veronii TMU000126 ثبت گردید. این سویه از باکتری نسبت به آنتی بیوتیک فلورفنیکل حساسیت و نسبت به آنتی بیوتیک های تری متوپرایم-سولفامتوکسازول، اکسی تتراسیکلین، داکسی سیکلین و فسفومایسین مقاومت نشان داد. نتایج نشان دادند که سویه ی غیرمتحرک این باکتری نیز همانند سویه ی متحرک آن، عامل بیماری و ایجاد تلفات در ماهی خاویاری استرلیاد (A. ruthenus) شد. طبق مطالعات در دسترس، ممکن است این مطالعه را بتوان اولین مطالعه بر روی بیماری ماهی خاویاری گونه ی استرلیاد (A. ruthenus) با در نظر گرفتن بیماری زایی سویه ی غیرمتحرک گونه ی A. veronii در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: آزمون حساسیت دارویی، ژن 16Sr RNA، باکتری غیر متحرک، ماهیان خاویاری
  • زینب صداقت، حسین آدینه*، محمد هرسیج، محمد فرهنگی صفحات 266-278

    فناوری بایوفلاک به عنوان یک سیستم پرورش برای کاهش اثرات زیست محیطی تولید ماهی در نظر گرفته می شود. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات زیولیت بر کیفیت آب، عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و پاسخ ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در شرایط بایوفلاک مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان (وزن اولیه 36/0± 99/7 گرم) در 4 تیمار تقسیم شدند و  با 4 سطح از نانوذره زیولیت به میزان 0 (شاهد)، 50، 100 و 200 میلی گرم در کیلوگرم جیره غذایی در سیستم بایوفلاک (NZ1، NZ2 و NZ3) به مدت 60 روز تغذیه شدند. نسبت کربن به ازت (1:15) با استفاده از ساکارز تامین گردید. پارامترهای کیفیت آب مانند ترکیبات نیتروژنی در طول دوره آزمایش اندازه گیری شد. پایان دوره آزمایش، بالاترین شاخص های رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی در جیره 50 میلی گرم در کیلوگرم (NZ1) به دست آمد. فعالیت پروتیاز روده در تیمارهای NZ1 و NZ2 به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود، و بیشترین فعالیت لیپاز و آمیلاز مربوط به تیمار NZ1 بود. جیره های 50 و 100 نانوزیولیت در شرایط بایوفلاک به طور قابل توجهی فعالیت سیستم ایمنی ماهی را افزایش دادند. مطالعه حاضر نشان می دهد که مکمل غذایی با 50 و 100 میلی گرم نانوذرات زیولیت در سیستم بایوفلاک به طور قابل توجهی باعث افزایش عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و پاسخ ایمنی در ماهی کپور معمولی در مخازن پرورش ماهی می شود.

    کلیدواژگان: نانوذرات زئولیت، ماهی کپور معمولی، بیوفلاک، فیزیولوژی
  • سیامک بهزادی*، محمد درویشی، علی سالارپوری، محمد مومنی، سجاد پورمظفر، رضا دهقانی صفحات 279-288

    در این مطالعه با استفاده از روش برآورد آبزیان به وسیله مشاهده مستقیم و ترانسکت کمربندی شکل،زی توده سرپا ماهیان مرجانی جزیره ابوموسی در بازه زمانی پاییز 98 تا تابستان 99، به صورت فصلی(در سه ایستگاه و در چهار زیر ایستگاه) تخمین و حدود اطمینان به روش بوت استرپ به دست آمد. مساحت کل ایستگاه های اول، دوم و سوم به ترتیب 26/0، 18/1 و 24/0 کیلومترمربع تخمین زده شد، و مقادیر زی توده ماهیان مرجانی 6/2923، 2/4576 و  4/1645کیلوگرم، به ترتیب برای ایستگاه های فوق الذکر پس از 479 بار تکرار به روش آزمون شبیه سازی بوت استرپینگ تخمین زده شد. به علاوه، بیشینه و کمینه زی توده به ترتیب مربوط به گونه Zebrasoma xanthurum (49/1883 کیلوگرم) و Abudefduf sp.  (23/0کیلوگرم)، نتیجه گیری شد. نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تست توکی در سطح اطمینان 95 درصد، نشان داد اختلاف معنی داری بین زی توده در سه ایستگاه وجود ندارد(05/0<p)، عدم اختلاف موجود در زی توده ماهیان در سه ایستگاه می تواند به نبود اختلاف در میزان ریفهای تکامل یافته، جوامع مرجانی و عدم تفاوت معنی دار در دسترس بودن زیستگاه مرتبط باشد. نتایج این پژوهش نشان داد زی توده بسیاری از ماهیان مناطق مرجانی در جزیره ابوموسی محدود می باشد، که می توان به کم بودن زیستگاه، کم بودن برد زیستگاهی و عمر کم خلیج فارس، و استرس های وارده به آنها به خصوص پس از رخدادهای سفیدشدگی مرتبط باشد که جای مطالعات بیشتر در آینده دارد.

    کلیدواژگان: زی توده سرپا، ماهیان مرجانی، برآورد به روش مستقیم، ابوموسی، خلیج فارس
  • عبدالجبار ایرانی*، ناصر آق صفحات 299-300

    سیستم های تفریخ چرخشی و باز از نظر ماکروالمنت های مهم (کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم)، برخی میکروالمنت ها (آهن و سرب)، بار باکتریایی و برخی شاخص های کیفی تخم ها و لاروهای قزل آلای رنگین کمان به طور مقایسه ای بررسی گردید. یک سیستم چرخشی و یک سیستم باز برای انکوباسیون تخم ها و نگهداری لاروهای دارای کیسه زرده قزل آلای رنگین کمان طراحی شد و تخم های لقاح یافته با تراکم 5000 تخم در هر سبد با چهار تکرار تحت شرایط استاندارد تا زمان جذب کیسه زرده نگه داری شدند. طی این مدت، بار باکتریایی و مواد معدنی با تناوب یک هفته اندازه گیری شد. همچنین درصد چشم زدن، درصد تفریخ، شاخص های رشد و بازماندگی لاروها بررسی شد. در سیستم های باز و چرخشی، نرخ چشم زدگی به ترتیب 75/79% و 01/79% و نرخ تفریخ به ترتیب 31/70% و 65/63% بود. مقادیر یون های کلسیم، منیزیم و سدیم در هردو سیستم طی دوره انکوباسیون و لاروی تغییرات معنی داری نداشت. مقادیر پتاسیم طی دوره انکوباسیون تخم در سیستم چرخشی به طور معنی داری بیش تر از سیستم باز بود. مقادیر آهن در سیستم چرخشی بیش تر از سیستم باز بود و در هردو سیستم طی دوره آزمایش روند افزایشی داشت. بار باکتریایی در سیستم چرخشی در تمامی روزهای بررسی شده به طور معنی داری بیش تر از سیستم باز بود.باوجود برخی اختلاف ها بین دو سیستم، سیستم تفریخ چرخشی طراحی شده، به دلیل سادگی، مصرف اندک آب و کارایی قابل قبول آن، برای اکوباسیون تخم ها و پرورش لاروهای دارای کیسه زرده در تفریخگاه های قزل آلای رنگین کمان قابل استفاده است.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، سیستم چرخشی، تخم، لارو
|
  • Amirhossein Valipour, Abdolmohammad Abedian Kenari*, Mehdi Tabarsa Pages 199-217

    This experiment evaluated the effect of soluble polysaccharides in Spirulina platensis microalgae on growth performance, body composition and immune response of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this regard, 180 rainbow trout (17.22 ± 0.5g) were selected and distributed in five experimental treatments (with three replications). Treatments included different levels of polysaccharide in dosage of 0 (control), 500, 1000, 2000 and 3000 mg / kg of feed. According to the results, in growth factors (final weight, body weight gain, specific growth factor, protein efficiency, feed conversion ratio and condition factor), no significant difference was observed. The highest and the lowest amount of carcass proteins were observed in the diet containing 500 mg polysaccharide and control, which showed a significant difference. The amount of fatty acids of the muscle of the fish body did not show any significant difference among the treatments. The highest and lowest levels of lysozyme activity were observed in treatments of 2,000 mg polysaccharide and control and the highest and lowest levels of complement activity were observed in treatments containing 3000 mg polysaccharide and control respectively (P <0.05). In general, the use of polysaccharide extracted from micro-algae did not significantly improve rainbow trout growth, but a slight improvement in growth and body composition (protein) in 500 mg polysaccharide per kg of diet was observed. In terms of safety indicators, treatments of 2,000 and 3,000 mg of polysaccharides per kg of diet had a good performance and could be used whenever needed.

    Keywords: Feeding, Polysaccharides, Growth, Body composition, Immune response, Rainbow trout, Spirulina platensis
  • Maryam Karimian, Omid Beyraghdar*, Reza Modarres, Saeid Pourmanafi Pages 218-239

    Chl a is the main pigment of phytoplankton, which is an indicator of phytoplankton biomass and reflects the primary production in the marine environment. In this study, level 3 (4 km) data of Chl a concentration of Persian Gulf and Oman Sea for the period of 2003- 2018 were used. The data was converted to raster format in ArcGIS10.5 environment and then the numerical values of each pixel were extracted in R (version 4.0.2). Missing data were observed in Chl a data, to solve this problem, DINEOF algorithm was applied and non-parametric Mann-Kendall and Sen’s Stimulator tests were used to analyze Chl a concentration trends. The results showed that the maximum concentration of Chl a is in September (0.09 to 18.75 mg / m3) and October (0.23 to 18.03 mg / m3) and the minimum concentration of Chl a in May (0.22 to 5.74 mg / m3) and June (0.20 to 5.12 mg / m3). The trend of Chl a concentration variability over the study period was negative in most areas and not significant. These analyses provide an overall description of Chl a concentration variability in the Persian Gulf and Oman Sea based on satellite observations; however, further investigations based on in situ observations are needed to achieve better understanding of the patterns of of Chl a concentration alterations.

    Keywords: Chl a concentration, Modis, Persian Gulf, Oman Sea, Mann-Kendall test
  • Takavar Mohammadian, Sakineh Mashjoor* Pages 240-254

    Today, due to the confirmation of the existence of polyphenolic compounds with antioxidant properties in pomegranate peel, the study of its application potential in food health and fishery products has been the focus of researchers. In the present study, the effects of oral administration of ethanolic extract of pomegranate peel (Punica granatum L.) (Dose: 600 mg/kg) on functional changes of antioxidant system and biochemical parameters of blood serum of common carp (Cyprinus carpio) during a 45-day exposure against stocking density stress was monitored. In this regard, fish were randomly divided into 6 groups (3 treatment groups and 3 control groups with different levels of stocking density (3, 5, and 10 kg / m3) and three replications. At the end of the exposure period, fish bloodletting and serum preparation were performed. The results of this study did not show a significant increase in biochemical parameters (phosphorus, chlorine, magnesium, calcium, and triglycerides) as well as the activity level of some enzymes and antioxidant compounds such as SOD and MDA in fish serum compared to the control group. However, for stress indicators such as glucose and cholesterol and antioxidant activity such as CAT and GSH, production level has been significant. According to the findings, oral administration of pomegranate peel extract dietary supplement is recommended for consumption in dense aquaculture centers of common carp fish.

    Keywords: Pomegranate, Nutrition, Storage density, Blood indices, Oxidative stress, Hydrothermal fish farming
  • Amirhossein Smiley*, Nazila Yeganeh Pages 255-265

    This study was carried out after receiving a report of the mortality of Sterlet sturgeon (Acipenser ruthenus) juveniles from a fish farm in Sari-Mazandaran in April 2021 to isolate and identify the pathogen in the ill Sterlet sturgeon (A. ruthenus)  juveniles. Sampling was performed from 20 ill Sterlet (A. ruthenus) juveniles. Clinical symptoms were recorded, followed by autopsy, kidney, and liver tissue sampling, bacterial culture, biochemical tests, anti-biogram test, DNA isolation, and 16Sr RNA gene sequencing. The tested isolate with 1418 base pairs (bp) was identified as a non-motile strain of A. veronii bacteria. It was registered in the World Gene Bank (NCBI) under the name Aeromonas veronii TMU000126. This strain of bacterium showed sensitivity to the Florfenicol as well as, resistance to Trimethoprim-sulfamethoxazole, Oxytetracycline, Doxycycline, and Fosfomycin antibiotics. The results revealed that the non-motile strain of A. veronii, like its motile strain, was the cause of disease and mortality in Sterlet sturgeon (A. ruthenus). According to the available studies, this study might be considered the first study on the disease of the sturgeon species of Sterlet (A. ruthenus), and the pathogenicity of the non-motile strain of A. veronii species.

    Keywords: anti-biogram test, 16Sr RNA gene, non-motile bacteria, Sturgeons
  • Zeynab Sedaghat, Hossein Adineh*, Mohammad Harsij, Mohammad Farhangi Pages 266-278

    Biofloc technology is considered as a culture system for fish production reduced environmental impacts. In the present study investigated the impact of zeolite nanoparticle on water quality, growth performance, digestive enzymes and immune response of common carp (Cyprinus carpio) reared under biofloc conditions. Fish fingerlings (initial weight of 7.99 ± 0.36 g) were divided into four treatments and fed four levels of zeolite nanoparticles in the following 0 (control), 50, 100 and 200  mg kg−1 diet in biofloc system (NZ1, NZ2 and NZ3) for 60 days. Carbon to nitrogen ratio (15:1) was provided using sucrose. Water quality parameters such as nitrogen compounds were measured during the test period. At the end of the experiment, the highest growth indices and the lowest feed conversion ratio were obtained in 50 mg kg−1 diet (NZ1). Intestinal protease activities in NZ1 and NZ2 treatments were significantly higher than in the other treatments, and the highest lipase and amylase activity was related to the NZ1 treatment. The 50 and 100 Zeolite diets in biofloc conditions significantly enhanced fish immune system activity. The present study suggests that dietary supplementation with 50 and 100 mg Zeolite nanoparticles in biofloc system significantly increases growth performance, digestive enzyme, and immunological response in common carp in fish culture tanks.

    Keywords: Zeolite nanoparticle, Common carp, Biofloc, Physiology
  • Siamak Behzadi*, Siamak Darvishi, Ali Salarpoori, Mohammad Momni, Sajjad Pourmozaffar, Reza Dehghani Pages 279-288

    Estimation of coral fishes biomass is needed as a basic benchmark for assessing the ecological status and fishing potential of coral reefs. Different methods are used to sampling the biomass of these communities, that direct observation is one of the preferred methods with respect to the non-destructive advantage. The purpose of investigation was to estimation standing biomass of coral fishes by Underwater Visual Census method (UVCm) in Abu-Musa Island seasonally from October 2019 to September 2020. also confidence interval was calculated of these estimations from the bootstrapping test (95%). Standing biomass of Coral fish and their confidence interval (95%) by bootstrapping simulation (n=479) were determinated 2923.6 kg., 4576.2 kg, and 1645.4 kg for the stations one, two and three respectively. The difference in the biomass standing of coral fish in three station could be related to the lack of differences in the amount of developed reefs, coral communities and significant differences in habitat availability.  Also, the standing biomass of coral fishes in the Abu-Musa Island are limited, that can be attributed to their low habitat, shortage of carrying capacity and the short life of the Persian Gulf basin, and stress that occurs in the ecosystem, especially bleaching events, that need more study in the future.

    Keywords: standing biomass, Coral fishes, UVCm, AbuMosa Island, Persian Gulf
  • Abdoljabbar Irani*, Naser Agh Pages 299-300

    A recirculating hatchery system (RHS) and a flow-through system (FTS) in terms of major macro elements (Ca, Mg, Na and k), some microelements (Fe and Cu), total bacteria and quality characteristics of Rainbow trout eggs and larvae were comparatively studied. A recirculating system (RHS) and a flow-through system (FTS) were designed for incubating the eggs and rearing the yolk-sac larvae. Fertilized eggs were distributed (5000 eggs in each tray) in four replicates and incubated under the standard conditions until yolk sac absorption. Total bacteria and macro/micro elements were measured at one-week interval. Eyed egg percentage, hatching rate, growth, and survival rate of larvae were measured. In the FTS and RHS, percentages of the eyed eggs were 79.75% and 79.01% respectively, and hatching rates were 70.31% and 63.65%, respectively. There were no significant differences amongst the values of Ca, Mg, and Na during the experimental period and between two systems. K Values in the RHS were significantly higher than in the FTS during the egg incubation period. Fe Values in the RHS were more than in the FTS, and increased during the study period in both systems. The values of total bacteria in the RHS were significantly higher than in the FTS.  Despite the differences observed between the experimental systems, the designed RHS can be used for incubating the eggs and rearing the yolk-sac larvae in rainbow trout hatcheries, because of its simplicity, low water consumption, and acceptable efficiency.

    Keywords: Rainbow trout, Recirculating system, Eggs, Larvae