فهرست مطالب

راهبرد اجتماعی فرهنگی - پیاپی 43 (تابستان 1401)

فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی
پیاپی 43 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی نجفی، بهرام قدیمی*، صدیقه محمد اسماعیل، علی باصری، زهرا علی پور درویشی صفحات 315-347

    این پژوهش با هدف تحلیل رابطه «پایگاه اقتصادی- اجتماعی افراد و ذایقه فرهنگی شهروندان با تاکید بر مصرف و مطالعه کتاب» انجام گرفته است. روش پژوهش، تحلیلی_توصیفی و به صورت پیمایشی (پرسشنامه) داده های تحقیق گردآوری شده است. جامعه آماری، شهروندان شهر تهران است. روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ای در پنج ناحیه (شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز) و حجم نمونه، مطابق با جدول حجم نمونه مورگان به تعداد 400 نفر انتخاب گردیده است. روایی ابزار پژوهش صوری و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ (کل) 885/0 بدست آمده است. در این پژوهش نتایج ضریب همبستگی بین شاخص های پایگاه اقتصادی- اجتماعی شهروندان و ذایقه فرهنگی مصرف یا مطالعه کتاب نشان می دهد بین متغیرهای مستقل تحصیلات فرد به میزان (401/0)، تحصیلات پدر (252/0)، تحصیلات مادر (208/0) و درآمد ماهیانه(165/0) و متغیر وابسته ذایقه فرهنگی مطالعه کتاب رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بین متغیرهای شغل (167/0-) و محل سکونت (169/0-) با مصرف یا مطالعه کتاب رابطه معکوس و معنی داری است و رابطه بین مالکیت منزل (078/0) و مصرف یا مطالعه کتاب معنی داری (119/0) نیست. البته نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه برای ذایقه فرهنگی مصرف یا مطالعه کتاب بر اساس متغیرهای تحصیلات فرد، تحصیلات پدر، تحصیلات مادر، درآمد ماهیانه، شغل، مالکیت منزل و محل سکونت با متغیر وابسته ذایقه فرهنگی مصرف یا مطالعه کتاب حاکی از وجود تفاوت معنی دار در ذایقه فرهنگی مصرف یا مطالعه کتب به تناسب متغیرهای مذکور دارد.

    کلیدواژگان: پایگاه اجتماعی-اقتصادی، ذائقه فرهنگی، شهروندان تهران
  • ایمان عرفان منش* صفحات 349-376

    فیلم های سینمای ایران، به ویژه آثار ارایه شده در جشنواره فیلم فجر، عمدتا پیشرو «در مقام کشف و نمایش» مسایل و معضلات جامعه هستند و کم تر به منزله هنر پیشرو «در مقام راهگشایی» عمل می کنند. در ایران، چندان به موضوع راهبردی سینمای تمدنی پرداخته نشده است؛ سینمایی که می تواند در سه بعد انگیزه هنرمندان سینما، محتوای فیلم ها و نیز توجه به ظرفیت های مغفول نزد مخاطبان، افق و مسیر آینده سینما را وسعت بخشد و تعمیق کند. این مقاله با استفاده از روش های دلالت پژوهی و تحلیل مضمون قیاسی به واکاوی مولفه های ضروری سینمای تمدنی و نیز انحراف از معیارها در فیلم های جشنواره فجر (با نمونه گیری هدفمند از میان فیلم های چهلمین دوره) پرداخته است. به این منظور، از رویکرد نظری «حیات معقول» برای نشان دادن مصادیق آسیب های فرهنگی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهند که جشنواره فیلم فجر که به نام انقلاب اسلامی برگزار می شود، با سینمای تمدنی فاصله دارد. برخی اعراض های صریح از قواعد فقهی نیز هم در سیاست گذاری جشنواره و هم در فرآیند تولید، انتخاب و نمایش آثار قابل شناسایی هستند. بعضی عوامل سیاسی و بینشی از مهم ترین موانع استمرار سینمای تمدنی معرفی شده اند. همچنین، مقاله در تلاش است تا رسالت هنرمندان جشنواره را نسبت به وظیفه فراملی و برون-مرزی شان در سطح جهان اسلام(و به دنبال اهداف تمدنی مندرج در بیانیه گام دوم) نشان دهد.

    کلیدواژگان: جشنواره فیلم فجر و سینما، فرهنگ و تمدن، هویت و شخصیت، اسلام و غرب، اخلاق و فقه
  • مجید گودرزی*، سعید ملکی، افسانه علی بخشی صفحات 377-404
    کاهش نابرابری در بهره مندی از منابع، دستاوردها و امکانات جامعه، یکی از مهم ترین معیارهای اساسی توسعه به شمار می رود. درباره ی اثر فرهنگ بر توسعه می توان به ایجاد دارایی های زیادی از قبیل مهارت ها و محصولات فرهنگی اشاره کرد که در ارتقای رفاه جامعه اثر به سزایی دارد. در پژوهش حاضر که به لحاظ هدف، کاربردی - نظری و به لحاظ روش، توصیفی- تحلیلی است، سعی شده نمای توسعه فرهنگی با ارزیابی 10 شاخص در شهرستان های استان ایلام بر مبنای آمار سال 1395 و در راستای هدف اصلی این پژوهش بررسی شود. داده های نظری پژوهش به روش اسنادی جمع آوری و پس از استخراج شاخص ها، اوزان هر شاخص از مدل TOPSIS به دست آمد. سپس اوزان حاصل از آنتروپی شانون و مدل تاپسیس در نقشه های فواصل، اعمال و با بهره گیری از برنامه جانبی Kriging، درون یابی شد. درنهایت خروجی نهایی با ابزار Fuzzy overly و گامای 9/0 استخراج تحلیل مکانی انجام گردیدند. یافته ها پژوهش نشان می دهد که شهرستان های ایلام و آبدانان ازلحاظ برخورداری از شاخص-های توسعه فرهنگی، درحال توسعه، چرداول و دره شهر نسبتا درحال توسعه، دهلران و ایوان در وضعیت متوسط، ملکشاهی و مهران نسبتا محروم و سیروان و بدره محروم می باشند.
    کلیدواژگان: سطح بندی، توسعه فرهنگی، مدل های درون یابی، شهرستان های ایلام
  • آناهیتا آقاسی*، سید محسن بنی هاشمی، سید وحید عقیلی صفحات 405-433
    هویت فرهنگی از موضوعاتی است که در انسجام فرهنگی و اجتماعی یک جامعه نقش بسزایی ایفا می کند. بدین منظور، این پژوهش با این پرسش اصلی آغاز می شود که هویت فرهنگی بازنمایی شده در اشعار آوازی موسیقی مردم پسند چیست؟ با تحلیل اشعار آوازی موسیقی مردم پسند ایران تلاش شده است تا این مفهوم استخراج شود. این پژوهش از حیث روش، کیفی و از نوع توصیفی-اکتشافی است. روش تحقیق تحلیل مضمون با تکنیک شبکه مضامین است و داده های مورد تحلیل با استفاده از تکنیک اسنادی جمع آوری شده اند. نمونه گیری از نوع نمونه گیری هدفمند است. همچنین تجزیه وتحلیل با استفاده از نرم افزار تحقیق کیفیNVivo 10 انجام شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که هویت فرهنگی بازنمایی شده در اشعار موسیقی مردم پسند را می توان در بعد چرایی (دیانت، ارزشهای اخلاقی، تاریخ و حافظه جمعی) و بعد چیستی (زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا، نمادهای سیاسی و فرهنگی مشترک در سرزمین، احساس تعلق اجتماعی، میراث فرهنگی و آیینی، اشاره به ثروت های غیر مادی) و در آخرین بعد چگونگی (وحدت و یکپارچگی، اسطوره سازی سمبلیک «قهرمانان»، نقاط عطف تاریخی ایران) خلاصه کرد.
    کلیدواژگان: هویت فرهنگی، رویکرد بازتابی، موسیقی مردم پسند، اشعار فارسی، ایران
  • بدیع قربانی، سمیه تاجیک اسماعیلی* صفحات 435-464

    پژوهش پیش رو با هدف مقایسه مهارت های زندگی شهروندان تهرانی بر اساس نوع مصرف رسانه ای، اجرا شده است. پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، مقایسه ای است، تکنیک آن پیمایش و ابزار اندازه گیری ، پرسشنامه استاندارد در زمینه مهارت زندگی و پرسشنامه محقق ساخته در زمینه مصرف رسانه ای است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان ساکن شهر تهران و بر اساس آمار موجود در سایت مرکز آمار ایران 8,693,706 نفر است. پرسشنامه ها به شکل الکترونیکی در میان یک نمونه 396 نفری، توزیع، جمع آوری، و پس ازکنترل های لازم ، با استفاده از spss تجزیه وتحلیل داده ها صورت گرفت. نتایج نشان داد در شهروندان بیننده تلویزیون و تماشاگر فیلم و سریال، مهارت های زندگی بالاتر است. تماشایگران اخبار، باه شرکت در فعالیتهای بهبودبخش منافع،رابطه مثبت دارد. بیشتر اهمیت میدهند. تماشاگران برنامه های آموزشی، مهارت حل مسیله و درک اصول آزادی بیشتری دارند. تماشاگران برنامه های سرگرمی، مهارت تفکر خلاق و انتقادی کمتری دارند. تماشاگران برنامه های ورزشی مهارت حل مسیله، مشارکت همگانی و تفکر انتقادی کمتری دارند. تماشاگران برنامه های اقتصادی مهارت تفکر خلاق کمتری دارند. تماشاگران برنامه های فرهنگی روابط بین فردی بیشتری دارند. بینندگان برنامه های حوزه سلامت، مهارت بیشتری در هدف در زندگی دارند. در میان شهروندان بیننده ماهواره و تماشاگر برنامه های سرگرمی ، مهارت های مربوط به رعایت نکات ایمنی، بیشتر و مهارت های حرفه ای کمتری است. ..

    کلیدواژگان: مصرف رسانه ای، مهارت های زندگی، تلویزیون داخلی، تلویزیون خارجی، ماهواره
  • علی آقامحمدی*، پروین سوادیان، عاصمه قاسمی صفحات 465-496
    مطالعه بی نظمی‎ها و آسیب های اجتماعی همراه با علل و انگیزه های پیدایی آن ها و نیز شیوه های پیشگیری و درمان این پدیده ها، به انضمام مطالعه شرایط بیمارگونه اجتماعی است؛ زیرا خاستگاه اصلی آسیب‎ها و کژ رفتاری های اجتماعی را باید در کل حیات اجتماعی و نوع خاص روابط انسانی جستجو کرد. نابسامانی‎های اقتصادی - اجتماعی چون: فقر، تورم، گرانی و دیگر عواملی که باعث محرومیت می شوند، زمینه مساعدی را برای انواع مختلف آسیب های اجتماعی فراهم می آورند. ازاین رو مفهوم آسیب شناسی گستره وسیعی پیدا می کند و از ابعاد ارزشی و کاربردی فراوانی برخوردار می گردد. محله هرندی به‎عنوان یکی از محله های جنوب شهر تهران است که علیرغم پیشینه تاریخی و حتی اقتصادی - اجتماعی طولانی، امروزه به یکی از محلات پرمسیله و پرآسیب شهر تبدیل شده است (پروین و دیگران 1392). به گونه‎ای که از آن می‎توان به‎عنوان یک محله رهاشده یا فروپاشیده اشاره کرد. باوجود مداخلات مقطعی و سطحی که در سطح محله هرندی - عمدتا در سطح فیزیکی و نه اجتماعی- انجام شده است همچنان در این محله آسیب های اجتماعی آشکار و پنهان رخ می دهد. وجود بافت فرسوده و قدیمی، انواع خانواده های نابسامان، درگیری و نزاع و... همه نشان از وضعیت نابسامان و رهاشده این محله شهری دارد. هدف اصلی این پژوهش تبیین آسیب شناختی علل پایداری آسیب‏های اجتماعی و اقتصادی محله دروازه غار تهران طی 10 سال منتهی به سال 1398 است. همچنین در این پژوهش به تبیین شرایط تداوم بخش آسیب‎های اجتماعی و اقتصادی محله دروازه غار تهران، تبیین بافتارهای زمینه‎‎ساز آسیب‎های اجتماعی و اقتصادی این محله، و تبیین پیامدهای آسیب‎های اجتماعی و اقتصادی در آن می-پردازیم.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی اقتصادی-اجتماعی، دروازه غار، محله شهید هرندی، پایداری، محلات
  • خسرو پیری*، مریم صنیع اجلال، مهدی رمضانی صفحات 497-528
    وزارت عتف بعنوان یکی از بازیگران محوری حوزه علم و فناوری در ایران، به همکاری بین المللی بعنوان یکی از مهمترین کارویژه های نهادهای زیرمجموعه خود پرداخته است. از جمله طرحی است که با هدف ساماندهی همکاری بین المللی از سال 1395 طراحی و اجرا شده است. بر اساس آن برخی مراکز آموزشی و پژوهشی با عنوان مرجع برقراری همکاری های علمی با نهادهای همتا در کشور هدف به عنوان "مراجع همکاری بین المللی" تعیین شده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش این ساخنارهای نو در مدیریت همکاریهای علمی بین المللی وزارت عتف برای پاسخ به این پرسش که آیا تشکیل این مراجع ملی توانسته است به ارتقای همکاری علمی بین المللی مراکز علمی وابسته به وزارت عتف و تحقق اهداف مد نظر سیاستگذار منجر شود؟ روش پژوهش ترکیبی از روش های مطالعه اسنادی، بررسی تطبیقی، مطالعه موردی، مصاحبه و برگزاری پنل خبرگان است. بر اساس چالشهای شناسایی شده در چهار حوزه سیاستگذاری، درون وزارتی، برون وزارتی و عملیاتی سه راهکار مبتنی بر "حفظ وضع موجود و ارتقای آن"، "تغییر وضع موجود و حذف مراجع ملی" و "بازگشت به وضع پیشین" طراحی و در معرض ارزیابی و نظر خواهی صاحبنظران قرار گرفت. نتیجه اینکه حفظ و ارتقای وضع موجود به عنوان راهکار نهایی منتخب صاحبنظران تعیین شده و برای ارتقای آن مجموعهای از راهکارهای سیاستی پیشنهاد شده است. این راهکارها در دو سطح ارایه شده اند مشتمل بر: راهکارهای سطح سیاستگذاری و حکمرانی مراجع ملی، و راهکارهای در سطح عملیات مراجع ملی. در ذیل هر سطح مجموعه ای از راهبردهای سیاستی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: همکاری علمی بین المللی، مراجع ملی همکاری علمی بین المللی، راهبرد، وزارت عتف، دانشگاه
  • آرش آبی نما، محسن کاملی*، سیروس باور صفحات 529-559
    آموزش معماری امری چالش برانگیز است که از حساسیت زیادی برخوردار می باشد زیرا شکل-گیری توانایی های معمار و فراگیری مهارت های طراحی، وابسته به آن است. با نگاهی بر عملکرد دانش آموختگان معماری مشخص می گردد که آن ها موفقیت چندانی در ایفای نقش خود نداشته و با چالش ها و عواملی در جامعه روبرو هستند که می تواند بر عملکرد آن ها تاثیر بگذارد. بنابراین هدف این پژوهش مشخص کردن این عوامل بر اساس طرح تلفیقی و با استفاده از روش تحلیلی- اکتشافی می باشد. به طوریکه در ابتدا با استفاده از روش دلفی و تحلیل کیفی توسط MAXQDA پرسشنامه ای جهت نظرسنجی از دانش آموختگان و متخصصان تهیه گردید، سپس پاسخ ها به روش کمی با استفاده از تحلیل عاملی توسط SPSS و تحلیل موازی بررسی شد. در نهایت، موانع حمایتی، سیاسی، اقتصادی و زیر عوامل مهم آن ها نظیر حمایت اندک بخش دولتی از واحدهای تحقیقاتی و گسترش بخش حرفه ای، عدم حمایت بخش های حرفه ای و نهاد های میانجی و فقدان امنیت اقتصادی و سیاسی برای کارآفرینان و کسب و کارهای جدید، به عنوان عوامل بازدارنده عملکرد موثر دانش آموختگان معماری مشخص شدند. نتایج این پژوهش می تواند توسط سیاستگذاران کلان آموزش عالی، پژوهشگران، اساتید دانشگاه و کارآفرینان عرصه معماری مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: آموزش معماری، موانع سیاسی، موانع اقتصادی، موانع حمایتی، دانش آموختگان معماری
  • محمد سرشار، سید رضا صالحی امیری*، ابراهیم حاجیانی صفحات 561-590

    کتاب بزرگترین عرصه فرهنگی ایران است و جزء مهمی از آینده فرهنگی ایران پیامد آینده کتاب است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی پیشرانهای موثر بر آینده کتاب در ایران است. این آینده پژوهی، براساس مدل تحلیل ساختاری به روش میک مک و در چهار مرحله «شناسایی متغیرهای محیطی به مدل پستل و رویکرد لایه ای»، «تعیین متغیرهای کلیدی به روش دلفی خبرگان»، «سنجش اثرات متقابل متغیرهای کلیدی به روش میک مک» و «تحلیل محیط کلی سیستم و تعیین پیشران ها» صورت گرفته است.یافته های این پژوهش نشان می دهد «میزان مداخله (تصدی گری یا تولی گری) دولت در عرصه کتاب»، «ترویج فرهنگ مطالعه کتابهای غیردرسی»، « مطابقت محتوای کتابها با نیازها و گرایشهای مخاطب»، «نقش وزارت آموزش و پرورش در گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مبارزه با بی سوادی و کم سوادی»، «میزان بودجه کتابخانه های عمومی» و «خودکفایی در زنجیره داخلی تولید کاغذ» موثرترین پیشرانهای آینده کتاب در ایران هستند. در بین این شش پیشران، میزان مداخله دولت در عرصه کتاب، بیشترین تاثیر مستقیم و غیرمستقیم قوی را بر دیگر پیشرانها دارد. در نتیجه کنترل این پیشران می تواند عامل اصلی اینرسی یا عامل اصلی جنبش در آینده کتاب در ایران باشد.

    کلیدواژگان: کتاب، پیشران، آینده پژوهی، تحلیل ساختاری، روش میک مک
  • علی نوازنی، حسین هرسیج*، محمدرحیم عیوضی صفحات 591-619

    پژوهش حاضر، در پی ارایه مدل مفهومی هویت ملی در ایران به منظور خروج از چالش های هویتی در جمهوری اسلامی ایران می باشد. جهت تحقق این امر در گام نخست وضعیت چالش هویت در ایران را بررسی نموده و در ادامه با ترسیم چشم انداز مطلوب مبتنی بر اندیشه امام خمینی، فرآیند برون رفت از چالش هویت ملی در ایران را با بهره گیری از نظرات هدایت محورانه ایشان فراهم می نماییم. بر این اساس سوال اصلی که در پی پاسخگویی به آن بر آمده ایم چنین قابل طرح می باشد که چگونه می توان فرآیند برون رفت از چالش هویت در ایران را در قالب مدلی مفهومی ترسیم نمود؟ برای دستیابی به پاسخ پژوهش از روش پس نگری معطوف به آینده و روش ترکیبی کمی و کیفی بهره مند شده ایم. علاوه بر این از روش دلفی فازی و همچنین جدول ماتریس روابط متقابل جهت تعیین مهمترین عدم قطعیت های کلیدی تاثیرگذار بر چالش هویت بهره مند شدیم و برای تجزیه و تحلیل داده های حاصله از نرم افزار میک مک استفاده نمودیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که جامعیت گرایی هویتی در نتیجه ادغام پیشران های تحول رسانه ای، تحول نظام آموزشی، پلورالیسم و تساهل و مدارا، فرهنگ مشارکت سیاسی و همچنین توسعه و کارآمدی و ترکیب آن با سه پارامتر استقلال، آزادی و دموکراسی امکان برون رفت از چالش هویت در ایران را فراهم می نماید. همچنین ترسیم چشم انداز و نقطه گذاری هویتی در قالب مدل مفهومی هویت در ایران را می توان از جمله دلایل نوآوری و بدیع بودن این اثر به شمار آورد.

    کلیدواژگان: هویت یابی، چالش هویت، جامعیت گرایی، خودآگاهی اسلامی، امام خمینی
|
  • Mehdi Najafi, Bahram Ghadimi *, Sedigheh Mohammadesmaeil, Ali Baseri, Zahra Alipour Darvishi Pages 315-347

    The aim of this study was to analyze the relationship between "socio-economic status of individuals and the cultural taste of citizens with emphasis on consumption and reading books." The research method is analytical-descriptive and the research data has been collected in a survey (questionnaire). The statistical population is the citizens of Tehran. the sample size was selected using Morgan sample size table of 400 people. The validity of the formal research tool and the reliability using Cronbach's alpha (total) was 0.885. The results of the correlation coefficient between the indicators of the socio-economic status of citizens and the cultural taste of consumption or study of the book show that between the independent variables of individual education (0.401), father education (0.252), mother education (0.208) and There is a positive and significant relationship between monthly income (0.165) and the dependent variable of cultural taste in reading books. There is an inverse and significant relationship between job variables (-0.167) and residence (-0.169) with book consumption or reading, and the relationship between home ownership (0.078) and book consumption or study is significant (0.119). ) is not. Of course, the results of one-way analysis of variance test for cultural taste of consumption or book reading based on the variables of individual education, father's education, mother's education, monthly income, job, home and residence with the dependent variable of cultural taste of consumption or book study indicate a significant difference In cultural taste, consumption or study of books is proportional to the mentioned variables.

    Keywords: Socio-economic status, cultural taste, Tehran Citizens
  • Iman Erfanmanesh * Pages 349-376

    Iranian cinema films, especially the works presented at the Fajr Film Festival, are mainly pioneers "in the position of discovery and screening" of society's problems and dilemmas, and less often act as the leading art "in the position of providing the solutions". In Iran, little attention has been paid to the strategic issue of civilizational cinema; the cinema that can broaden and deepen the future horizon and direction of cinema in three dimensions: the motivation of cinema artists, the content of films, and the attention to the neglected capacities of the audience. This article uses semantic research method and deductive thematic analysis to analyze the essential components of civilizational cinema and also deviates from the criteria in Fajr Festival films (by purposeful sampling among the films of the 40th period). For this purpose, the theoretical approach of "reasonable life" has been used to show examples of cultural harms. The findings show that the Fajr Film Festival, which is held in the name of the Islamic Revolution, is far from a civilizational cinema. Some explicit deviations from the rules of jurisprudence can be identified both in the policy-making of the festival and in the process of production, selection and display of works. Some political and insightful factors have been introduced as the most important obstacles to the continuation of civilizational cinema. Also, the article seeks to show the mission of the festival's artists towards their transnational and exterritorial duty in the Islamic world.

    Keywords: Fajr Film Festival, Cinema, Culture, civilization, Identity, Personality, Islam, the West, ethics, jurisprudence
  • Majid Goodarzi *, Saeed Maleki, Afsaneh Alibakhshi Pages 377-404
    Reduction of inequality in using a society’s resources, achievements, and facilities is one of the main fundamental criteria of development. For the effect of culture on development, creating many assets such as cultural skills and products can be mentioned that have a great effect on promoting the welfare of society. The purpose of this study, which is theoretical, practical, and descriptive-analytical in terms of purpose, is to investigate the cultural development profile by evaluating 10 indices in Ilam province based on the statistics of 2016 and in line with the main purpose of this research. Theoretical data of the research were collected by library method and after extraction of indices; weights of each index were obtained from TOPSIS model. Then the weights from the Shannon entropy and the TOPSIS model were applied to the distance maps and interpolated using the Kriging lateral program. Finally the final outputs were extracted using Fuzzy overly and 0.9 gamma spatial analyses. The results of TOPSIS model show that the highest rank of cultural development indices in the study area belongs to Ilam city with average of 0.999 and the lowest rank is Badrad city with average of 0.060. Findings show that Ilam and Abadan cities are relatively deprived in terms of cultural development, developing, Chardawal and valley cities, Dehloran and Ivan in moderate condition, Malekshahi and Mehran relatively deprived and Sirvan and Badarah.
    Keywords: Classification, cultural development, Interpolation models, Ilam provincees
  • Anahita Aghasi *, Seyed Mohsen Banihashemi, Seyed Vahid Aghili Pages 405-433
    The cultural identity is one of the issues that play an important role in the cultural and social cohesion of a society. To this end, this study begins with the main question of what is the cultural identity represented in the Persian lyrics of popular music? For this purpose, an attempt has been made to extract this concept by analyzing the lyrics of popular music in Iran.This research is qualitative and descriptive-exploratory. The method that is used is thematic analysis with thematic network technique .And the data analyzed in this method are collected using documentary technique. The sampling in this study is qualitative and of the purposeful sampling type. It has been analyzed by N Vivo 10 quality research software. The results show that identify cultural identity in the lyrics of popular music in Iran can be the following aspects:-aspect of WHY (religion, moral values, history and collective memory)-aspect of WHAT (Persian Language and Literature, Geography, Common political and cultural symbols in the land, A sense of social belonging, Cultural and ritual heritage, Refers to spiritual wealth)-aspect of HOW (Unity and integrity, Symbolic Mythology (Heroes), Historical milestones of Iran)
    Keywords: Cultural Identity, Reflexive approach, popular music, Persian lyrics, Iran
  • Badee Ghorbani, Somayeh Tajik Esmaeili * Pages 435-464

    The aim of this study was to compare the life skills of Tehran citizens based on the type of media consumption. The research is applied in terms of purpose and comparative in terms of method, Its survey technique and measurement tool is a standard questionnaire in the field of life skills and a researcher-made questionnaire in the field of media consumption. The statistical population includes all citizens living in Tehran and according to the statistics available on the website of the Statistics Center of Iran, there are 8,693,706 people. The questionnaires were distributed electronically among a sample of 396 people, distributed, collected, and after the necessary controls, data were analyzed using SPSS. The results showed that citizens who watch TV and watch movies and series have higher life skills. News viewers pay more attention to participating in interest-enhancing activities. Viewers of educational programs have more freedom of problem solving skills and understanding of the principles. Viewers of entertainment programs have less creative and critical thinking skills. Viewers of sports programs have less problem-solving skills, public participation, and critical thinking. Viewers of economic programs have less creative thinking skills. Audiences of cultural programs have more interpersonal relationships. Viewers of health programs have more skills in purpose in life. Among citizens watching satellite and watching entertainment programs, there are more safety-related skills and fewer professional skills. Viewers of documentaries have higher skills in globalization, professional skills, skills related to safety tips and information gathering, but lower in problem solving, ..

    Keywords: Media consumption, life skills, domestic television, foreign television, satellite
  • Ali Aghamohammadi *, Parvin Savadian, Asemeh Ghasemi Pages 465-496
    The study of social harms along with their causes, as well as methods of prevention and treatment of these phenomena, is included in the study of social pathological conditions; Because the main origin of social harms should be sought in the whole of social life and specific types of human relations. Socio-economic disorders like poverty, inflation, high prices, etc provide a favorable environment for various types of social harms. Therefore, the concept of pathology is widespread. Harandi neighborhood is one of the neighborhoods in the south of Tehran that despite its long historical and even socio-economic background, today has become one of the most problematic neighborhoods of Tehran and can be referred to as an abandoned neighborhood. Despite the cross-sectional interventions that have been carried out in the Harandi neighborhood - mainly at the physical level - there are still obvious and hidden social harms in this neighborhood. The existence of worn-out and old tissue, all kinds of disordered families, conflicts and quarrels, etc. all show the unhealthy situation of this urban neighborhood. The main purpose of this study is to explain the pathology of the causes of the sustainability of social and economic injuries in the Darvazeh Ghar neighborhood of Tehran, during the 10 years ending in 2009. Also, in this study the continuing conditions of social and economic damage in the Darvazeh Ghar neighborhood of Tehran, the contexts of social and economic damage in this neighborhood, and the consequences of social and economic damage in that are explained.
    Keywords: Socio-economic pathology, Darvazeh Ghar, Shahid Harandi neighborhood, Sustainability, neighborhoods
  • Khosro Piri *, Maryam Saniejlal, Mehdi Ramezani Pages 497-528
    The MSRT, as one of the key players in science and technology in Iran, has engaged in international cooperation as one of the most important features of its subordinate institutions. One of the projects that has been implemented since 2016 with the aim of organizing international cooperation. According to it, some educational centers have been designated as "references for international cooperation" . The present study, while reviewing the performance, was conducted with the aim of providing a model for improving the current situation in the field of international scientific cooperation of the MSRT. Globalization, the international network system, and structure-agent theory are the three vertices of the triangle on which the paper's theoretical foundations are based. The research method is a combination of documentary study methods, comparative study, case study, interview and panel of experts. Based on the challenges identified in the four policy areas, intra-ministerial, extra-ministerial and operational, three strategies based on "maintaining the status quo and improving it", "changing the status quo and eliminating national authorities" and "returning to the status quo ante" are designed and exposed. Experts evaluated and consulted. The result is that maintaining and improving the status quo has been identified as the final solution and a set of policy solutions has been proposed to improve it. These solutions are presented at two levels: solutions at the level of policy-making and governance of national authorities, and solutions at the level of operations of national authorities. Below each level is a set of policy strategies.
    Keywords: International scientific cooperation, focal points, Ministry of Education, university, Research Center
  • Arash Abinama, Mohsen Kameli *, Cyrus Bavar Pages 529-559
    Architectural education is a challenging and sensitive task since the architects' development and design skills depend on this issue. A look at the performance of the architecture graduates reveals that they are not very successful in playing their roles and face challenges and factors in society that can affect their performance. Therefore, the purpose of this study is to identify these factors via a mixed-methods design (qual first), conducting an analytical-exploratory factor analysis. First, based on the findings of a semi-structured interview, prepared according to the Delphi method and the qualitative analysis by MAXQDA, a researcher-developed questionnaire was prepared for surveying architecture graduates and the experts in the field. Then the data were quantitatively analyzed using exploratory factor analysis by SPSS and parallel analysis. Finally, the supportive political and economic barriers, besides their important sub-factors such as low support of governmental organizations for research units and professional development, lack of support of professional non-governmental organizations and intermediary institutions, and lack of economic and political security for entrepreneurs and startups, were pinpointed as the deterrent factors for the effective performance of the architecture graduates. The findings can be used by major policymakers of higher education, architecture researchers, university professors, students, and Entrepreneurs.
    Keywords: Architecture Training, Political Barriers, Economic Barriers, Supportive, legal barriers, Architecture graduates
  • Mohammad Sarshar, Sayed Reza Salehi Amiri *, Ebrahim Hajiani Pages 561-590

    Books are the largest cultural arena in Iran and an important part of Iran's cultural future is consequence of the future of books. The purpose of this study is to identify the drivers that affect the future of books in Iran. This future study is based on the Structural Analysis model by Micmac method and in four stages: "Identifying environmental variables using the PESTEL model and the layered approach", "Determining key variables by Delphi experts", "Assessing the cross impact of key variables by the Micmac method" and "Analyzing the general environment of the system and determining the drivers” have been done.The findings of this study show “The degree of government intervention in the book section", "Promoting the culture of reading non-textbooks", "Book quality and their adaptation to the needs and tendencies of the audience", "The role of the ministry of Education Culture of reading books and combating illiteracy, "Public library funding" and "Self-sufficiency in the internal chain of paper production" are the most effective future drivers of books in Iran. Among these six drivers, the extent of government intervention in the field of books has the strongest direct and indirect impact on other drivers. As a result, control of these drivers can be the main cause of inertia or the main cause of the movement in the future of books in Iran.

    Keywords: Book, Driver, Future Study, structural analysis, Micmac Method
  • Ali Navazeni, Hossein Harsij *, MohammadRahim Eivazi Pages 591-619

    The present study seeks to provide a conceptual model of national identity in Iran in order to overcome the identity challenges in the Islamic Republic of Iran. In order to achieve this, in the first step, we examined the status of the identity challenge in Iran. Then, by drawing a favorable perspective based on Imam Khomeini's thought, we provided the process of overcoming the challenge of national identity in Iran by using his guiding views.Accordingly, the main question of this research is how the process of leaving the challenge of identity in Iran 1410 can be drawn in the form of a conceptual model? To achieve the research answer, we have used the Backcasting method and the combined quantitative and qualitative method. In addition, we used the Delphi-fuzzy method as well as the interaction matrix table to determine the most important key uncertainties affecting the identity challenge. And we used Micmac software to analyze the obtained data. Findings Findings indicate that identity holisticism as a result of integrating the drivers of media transformation, educational system transformation, pluralism and tolerance, the culture of political participation as well as development and efficiency and combining it with the three parameters of independence, freedom and democracy can overcome the challenge. Provides identity in Iran.Also, drawing the perspective and punctuation of identity in the form of a conceptual model of identity in Iran can be considered as one of the reasons for the innovation and novelty of this research.

    Keywords: Identification, Identity Challenge, Inclusivism, Islamic self-awareness, Imam Khomeini