فهرست مطالب
فصلنامه دانش سرمایه گذاری
پیاپی 46 (تابستان 1402)
- تاریخ انتشار: 1401/11/30
- تعداد عناوین: 29
-
-
صفحات 1-23هدف
سرمایه اجتماعی متغیری است که رفتارهای اقتصادی را به سوی رفاه جمعی سوق می دهد. میزان اهرم مالی و دست یابی به سطح بهینه آن، همیشه مورد توجه تحلیل گران می باشد. در ارتباط با سطح بهینه استقراض؛ میزان تامین مالی از طریق بدهی ها در نواحی با سطوح مختلف سرمایه اجتماعی، مدنظر قرار گرفت. با بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی کل و سطوح سه گانه آن با اهرم مالی، تاثیر میزان اعتماد حاصل از سرمایه اجتماعی، مورد تحلیل قرار گرفت.
روشسرمایه اجتماعی در این پژوهش شامل سرمایه اجتماعی کل و سرمایه اجتماعی در سطوح کلان، میانی و خرد می باشد. نمونه پژوهش شامل اطلاعات 121 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1393 الی 1397 می باشد.
یافته ها:
شرکت های مستقر در نواحی با سرمایه اجتماعی کل، کلان و میانی بالا، دارای اهرم مالی دفتری پایین تری نسبت به شرکت های مستقر در نواحی با سرمایه اجتماعی پایین می باشند. در این شرکت ها به دلیل وجود سرمایه اجتماعی بالاتر و به طبع از آن، بهینه تر بودن سطح اهرم مالی در ساختار سرمایه، هزینه تامین مالی کمتر می باشد. از طرفی به دلیل اعتماد دوطرفه ناشی از سرمایه اجتماعی، هزینه نمایندگی شرکت ها می تواند کاهش یابد. ارتباط معناداری بین سرمایه اجتماعی کل و سطوح آن، با اهرم مالی بازار یافت نشد.
کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اهرم دفتری، اهرم بازار -
صفحات 25-41
در این تحقیق به ارایه مدل تعیین رتبه اعتباری مشتریان حقوقی با استفاده از نسبت های مالی و چرخه عمر شرکت پرداخته شد. جامعه آماری تحقیق شامل مشتریان حقوقی یکی از بانک های شبکه بانکی کشور در سال 1398 بوده اند که تعداد آنها برابر با 132 شرکت بوده است. در این راستا تعداد 11 نسبت مالی به همراه چرخه عمر شرکت ها از طریق آزمون های تحلیل واریانس یک و چندمتغیره، آزمون استقلال کای-مربع و تحلیل ممیزی مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که نسبت های مالی شرکت ها در وضعیت های اعتباری متفاوت، از نظر آماری اختلاف قابل توجهی داشته است. همچنین نتایج نشان داد که بین رتبه اعتباری و چرخه عمر شرکت ها نیز رابطه معناداری وجود دارد و طی انجام تحلیل ممیزی شرکت ها مشخص شد که استفاده از این روش و برآورد توابع ممیزی می تواند تا 7/97 درصد از وضعیت اعتباری شرکت ها را به درستی تعیین نماید.
کلیدواژگان: رتبه بندی اعتباری، مشتریان حقوقی، تحلیل ممیزی، نسبت های مالی -
صفحات 43-69
سرمایه گذاران به دنبال انتخاب ترکیب بهینه ی دارایی ها و تخصیص ثروت خود در میان آن ها به گونه ای هستند که بتوانند به هدف سرمایه گذاری (افزایش درآمد قابل تصرف در دوره های آتی) دست یابند. مساله اصلی در این تحقیق با توجه به شرایط نقدشوندگی بالا یا نقدشوندگی پایین سهام شرکت ها و مدل های انتخاب پرتفوی، استفاده از ابزاری جدید جهت انتخاب پرتفوی سرمایه گذاری می باشد. نمونه آماری مورد بررسی برای 27 شرکت فعال در قلمروی زمانی از ابتدای فروردین ماه سال 1393 تا اسفند ماه 1397 در نظر گرفته شده است. نتایج پژوهش با استفاده از بهینه سازی پویا و خاصیت هم پوشانی بین زیرمساله ها نشان می دهند، استفاده از شاخص نقدشوندگی دارایی ها برای بهینه سازی پرتفوی با استفاده از و فرآیند بنچ مارک تفاوت معنی داری را در وزن ها، بازده و ریسک پرتفوی نسبت به مدل مارکویتز ایجاد نموده است. همچنین نتایج حاصل از محاسبه معیار ترینر نشان داد که مدل بهینه سازی به دست آمده از فرآیند بنچمارک تابع ارزش از پرتفوی های حاصل شده از مدل مارکویتز دارای عملکرد بالاتری می باشد.
کلیدواژگان: پرتفوی، بهینه سازی، روش پویا، فرآیند بنچ مارک، نقدشوندگی -
صفحات 71-105هدف از پژوهش حاضر تعیین الگویی بهینه برای کیفیت گزارشگری مالی از دید گروه های ذینفع می باشد. در این پژوهش متغیرهای موثر بر کیفیت گزارشگری مالی که از طریق مصاحبه با گروه های ذینفع (تهیه کنندگان، حسابرسان، سهامداران و پژوهشگران) به روش تیوری زمینه بنیان استخراج شده، بر روی سه شاخص ارزیابی کیفیت گزارشگری مالی مبتنی بر مدل تعدیل شده جونز (1995)، مدل تعدیل شده دچو و دیچو (2002) و مدل فرانسیس و همکاران (2005) بر روی نمونه ای متشکل از 120 شرکت پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران برازش گردید. تا از این طریق مشخص گردد کدام متغیرهای مدنظر گروه های ذینفع می تواند به نحو مطلوب کیفیت گزارشگری مالی را تبیین نماید. نتایج نشان داد که عوامل موثر از دیدگاه گروه ها ، متفاوت می باشند و تفاوت بین دیدگاه های گروه های ذینفع مشهود است . پس از تعیین خطای نوع اول و دوم با توجه به اینکه مدل تبیین کیفیت گزارشگری مالی از دیدگاه حسابرسان دارای کمترین خطا بود .کلیدواژگان: خبرگان، کیفیت گزارشگری مالی، گروه های ذینفع، مدل بهینه
-
صفحات 107-137در محیط اقتصادی کشور، سازمان ها و شرکت های وابسته به دولت، با ایجاد شرکت های سرمایه گذاری، مالکیت شرکت های سهامی زیادی را در بورس اوراق بهادار به تملک خود در می آورند. حضور روزافزون سرمایه گذاران نهادی و حقوقی در دایره مالکین شرکت ها تاثیری است که حضور فعال این گروه بر نحوه حکمرانی بر سازمان ها و همچنین عملکرد آنها دارند. هدف اصلی پژوهش تجربی حاضر تعیین تاثیر مالکیت شرکت های سرمایه گذاری بر کیفیت گزارشگری مالی با تاکید بر نظریه نظارت فعال می باشد. برای سنجش کیفیت گزارشگری مالی از شاخص های کیفیت افشاء، کیفیت اقلام تعهدی، مدیریت سود اقلام تعهدی، مدیریت سود واقعی و مدیریت سود اقلام درآمدی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. داده های مورد مطالعه این پژوهش شامل 1250 سال-شرکت از سال های 1386 تا 1397 می باشد. روش پژوهش از نوع همبستگی و علی پس رویدادی و روش آزمون فرضیه ها، آزمون همبستگی و رگرسیون است. نتایج خاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که مالکیت شرکت های سرمایه گذاری و تمرکز مالیکت شرکت های سرمایه گذاری بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر معنی داری دارد.کلیدواژگان: مالکیت شرکت های سرمایه گذاری، نظریه نظارت کارا، کیفیت گزارشگری مالی
-
صفحات 139-158
مسمومیت مالی، موجب به خطر انداختن سلامت فردی، اجتماعی و تحمیل هزینه های هنگفت بر اشخاص و دولت ها می شود. هدف این پژوهش شناسایی عوامل ایجاد و تشدید مسمومیت مالی از طریق استفاده از رویکردهای مالی درمانی و حسابداری ذهنی است. روش پژوهش، نظریه داده بنیاد و نمونه گیری نظری در سال های 1398 و 1399 می باشد. منابع جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته، مشاهده، تجارب شخصی، خاطرات پاسخ دهندگان، ادبیات موجود و تاملات شخصی پژوهشگر می باشد. برازش کیفی مدل، از طریق روش بازبینی مشاور کیفی غیرمشارکت کننده، بازبینی خبرگان پژوهش و تکنیک تثلیث انجام گردید و نتایج درقالب الگوی پارادایم مسمومیت مالی به روش تحلیل داده بنیاد با درنظر گرفتن شرایط علی (مشکلات مالی در درمان سرطان)، شرایط مداخله گر (عامل بیمه درمانی، مرحله سرطان، افزایش بدهی های درمان و...)، بستر پدیده (مانی گرام نامتوازن، اختلالات پولی و...) و پیامدها (تحت تاثیرقراردادن نتایج پزشکی، ورشکستگی و...) شکل گرفت.
کلیدواژگان: مسمومیت مالی، مالی درمانی، حسابداری ذهنی، سرطان شناسی، روانشناسی -
صفحات 159-182
در ایران اخیرا" به دلیل تشدید تحریم های اقتصادی و کاهش درآمد های نفتی ، افزایش درآمد های مالیاتی به عنوان یک منبع مهم درآمدی مورد توجه دولت قرارگفته است لذا در این خصوص توجه به نقش محوری مودیان مالیاتی به عنوان پرداخت کنندگان مالیات حایز اهمیت است . درک تفاوت رفتار مالیاتی مودیان (تمکین مالیات و یا فرار مالیاتی) مستلزم درک تفاوت درنگرش آنها است که خود تابعی از هنجارهای فرهنگی می باشد و بررسی و شناخت عوامل موثر بر"اخلاق مالیاتی " به عنوان انگیزه و تمایل درونی و ذاتی مودیان برای پرداخت یا عدم پرداخت مالیات ، ضرورت بسیاری دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر اخلاق مالیاتی شرکت ها می باشد .جامعه آماری پژوهش ، مودیان مالیاتی حقوقی (شرکتها) در سطح اداره های امور مالیاتی شهر تهران می باشد . در این پژوهش برای اندازه گیری متغیر ها از پرسشنامه استاندارد و برای تایید روابط بین متغیرها از مدل معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد که ابعاد فرهنگ سازمانی تاثیر معنی داری بر اخلاق مالیاتی شرکت ها دارد. بنابراین سیاست گذاران و قانون گزاران در تهیه و تدوین استراتژی ها و قوانین و مقررات مالیاتی باید به ویژگی هایی نظیر فرهنگ توجه ویژه ای داشته باشند زیرا نحوه واکنش و پاسخ مودیان در موفقیت و شکست آن استراژی ها و قوانین بسیار حایز اهمیت است.
کلیدواژگان: مالیات، اخلاق مالیاتی، فرهنگ سازمانی -
صفحات 183-201
هدف از این کار پژوهشی بررسی عوامل تاثیرگذار روی انتقال (کوچ) شرکت های ارزشی دارای سلامت مالی در بورس اوراق بهادار تهران و ارایه مدلی در این خصوص می باشد. بمنظور اخذ تصمیمات بهتر و همچنین با هدف ایجاد نوآوری، این تحقیق صرفا روی شرکت هایی صورت گرفت که بر اساس مدل بلک، شولز و مرتون از نظر مالی دارای سلامت مالی می باشند. جامعه آماری این تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بین سالهای 1391 تا پایان سال 1397 می باشد. بنابراین همه شرکت های واجدالشرایط در این پژوهش شرکت داده شده اند؛ بطور کلی در این پژوهش از 701 شرکت سالم در بین سال های مختلف استفاده شده است.در این راستا ابتدا پرتفوهایی در سال های 1391 تا سال 1397 تشکیل و سپس سهم های ارزشی در بین سال های مختلف شناسایی شده اند. پژوهش حاضر به ارایه مدلی جهت پیش بینی انتقال سهام ارزشی سهام با استفاده از الگوریتم غیرخطی جنگل های تصادفی می پردازد. بر اساس نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر ، می توان چنین اذعان نمود که با استفاده از اطلاعات تاریخی ، می توان عواملی را برای مدلسازی انتقال ارزشی شرکت های کوچ کننده در بورس اوراق بهادار تهران پیشنهاد نمود.
کلیدواژگان: انتقال ارزشی، جنگل تصادفی، کوچ سهام، سهام ارزشی -
صفحات 203-224
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تغییر الگوی صورت های مالی بر قضاوت و تصمیم سرمایه گذاران با استفاده از رویکرد شبه آزمایشی است. فرضیه های پژوهش بر مبنای نظریه بار شناختی تدوین شده است و چنین انتظار می رود که تغییر الگوی ارایه اطلاعات صورت های مالی از طریق کاهش تلاش شناختی بتواند بر قضاوت و تصمیم سرمایه گذاران تاثیر بگذارد. برای بررسی این موضوع الگوی ارایه اطلاعات صورتهای مالی بر مبنای مطالعه مشترک دو هیات استانداردهای حسابداری بین المللی و هیات استاندارد های حسابداری مالی آمریکا در سطح سه صورت مالی اساسی تغییر نموده و نحوه پاسخ شرکت کنندگان به سوالات تحقیق بر اساس صورت های مالی جدید ارایه شده توسط سازمان بورس اوراق و سازمان حسابرسی با الگوی پیشنهادی این دو هیات مقایسه شده است. آزمون شوندگان شامل افرادی هستند که دارای تجربه حسابداری و مالی بوده و حداقل دارای مدرک لیسانس حسابداری یا گرایش های مختلف مدیریت بوده اند بر همین اساس 92 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شده است. با توجه به عدم نرمال بودن داده های پژوهش از آزمون ناپارامتریک من ویتنی استفاده شده است نتایج این آزمون نشان می دهد که الگوی انسجام یافته صورت های مالی بر قضاوت و تصمیم سرمایه گذاران از طریق کاهش تلاش شناختی تاثیر گذار بوده است.
کلیدواژگان: قضاوت و تصمیم گیری، تلاش شناختی، الگوی انسجام یافته صورت های مالی -
صفحات 225-248
هدف این پژوهش، بررسی تاثیر عدم اطمینان محیطی بر سرعت تعدیل اهرم هدف در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش برای اندازه گیری عدم اطمینان محیطی از (ضریب تغییرات فروش پنج (5) سال گذشته) استفاده شده است. بدین منظور دو فرضیه برای بررسی این موضوع تدوین و داده های مربوط به 142 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی بین سال های 1389 تا 1397 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. الگوی رگرسیون پژوهش با استفاده از روش داده های تابلویی با رویکرد اثرات ثابت بررسی و آزمون شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد معیارهای عدم اطمینان محیطیی تاثیر مثبت و معناداری بر سرعت تعدیل اهرم هدف دارد. علاوه بر این، نتایج پژوهش نشان می دهد که تاثیر عدم اطمینان محیطی بر سرعت تعدیل اهرم هدف در شرکت های با شکاف اهرم بیش از حد، بیشتر از شرکت های با شکاف اهرم هدف کمتر از حد دارد. بنابراین نتایج پژوهش حاکی از آن است که عدم اطمینان محیطی، موجب می شود که عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیریت و سهامداران حادترشود و همچنین محدودیت های جدی برای شرکت ایجاد می کند و بر استراتژی و تصمیمات مدیران شرکت موثر است. و در نتیجه موجب می شود که اهرم هدف سریع تر اصلاح شود.
کلیدواژگان: عدم اطمینان محیطی، سرعت تعدیل اهرم هدف، اهرم هدف -
صفحات 249-270
قابلیت مقایسه یکی از ویژگی های کیفی منحصربه فرد اطلاعات مالی است که مفید بودن آن را افزایش می دهد. قابلیت مقایسه صورت مالی به عنوان یکی از ویژگی های خاص کیفیت گزارشگری مالی می تواند انگیزه مدیران را برای مخفی سازی اخبار منفی کاهش دهد. از سویی کمیته حسابرسی اثربخش، رفتار فرصت طلبانه و جانب دارانه مدیران را محدود می نماید و شناسایی سود را به تاخیر می اندازد. بدین ترتیب وجود کمیته حسابرسی اثربخش را می توان سازوکار موثری دانست که ریسک سقوط قیمت سهام را کاهش داده و بر رابطه بین قابلیت مقایسه صورت های مالی و ریسک سقوط قیمت سهام اثرگذار است. لذا بر پایه این استدلال، پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری به بررسی رابطه بین قابلیت مقایسه صورت های مالی با ریسک سقوط قیمت سهام شرکت و مطالعه اثر تعدیل کنندگی کمیته حسابرسی بر این رابطه می پردازد. نمونه آماری پژوهش حاضر متشکل از 126 شرکت پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1391 تا 1397 است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که قابلیت مقایسه صورت های مالی موجب کاهش ریسک سقوط قیمت سهام شرکت می گردد. علاوه بر این، نتایج نشان می دهد که کمیته حسابرسی رابطه منفی بین قابلیت مقایسه صورت های مالی و ریسک سقوط قیمت سهام شرکت ها را تعدیل و تشدید می کند.
کلیدواژگان: قابلیت مقایسه صورت های مالی، ریسک سقوط قیمت سهام، کمیته حسابرسی، معادلات ساختاری -
صفحات 271-298
شناسایی عوامل موثردرسرمایه گذاری طرح های فناورانه درنظام بانکی نقش کلیدی در توسعه بانکداری مشارکتی ایفا می کند.این پژوهش با هدف رتبه بندی عوامل سرمایه گذاری درطرح های فناورانه مرحله رشد در نظام بانکی بوده است. روش تحقیق از نوع کابردی و نحوه گرده آوری داده ها از نوع پیمایشی است که برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته در میان خبرگان نظام سرمایه گذاری ریسک پذیر و مدیران نظام بانکی استفاده گردید.تعیین درجه اهمیت گام های سرمایه گذاری طرح های فناورانه شامل شناسایی و ارزیابی طرح، مذاکره و انعقاد قرارداد، اجرا و نظارت مشارکت وخروج از سرمایه گذاری با استفاده روش کمی" آنتروپی شانون" و اولویت بندی پنج عامل سرمایه گذاری طرح های فناورانه با استفاده از روش تاپسیس صورت گرفت که نتایج آن نشان می دهد که ویژگی شرکت فناورانه، ویژگی محصول، خرد، ویژگی های تیم کارآفرینی و کلان مهم ترین عوامل می باشند.
کلیدواژگان: سرمایه گذاری ریسک پذیر، طرح های فناورانه، نظام بانکی، روش آنتروپی شانون، روش تاپسیس -
صفحات 299-322
هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر تعدیل کننده دوگانگی وظیفه مدیرعامل و سهامداران نهادی بر ارتباط بین توانایی مدیران و عدم شفافیت اطلاعات در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. فرضیه های پژوهش برای 106 شرکت طی دوره 9 ساله از سال 1389 لغایت 1397 و با استفاده از الگو رگرسیونی چند متغیره مورد آزمون قرار گرفت. به منظور سنجش توانایی مدیریت از الگوی دمیرجان و همکاران (2012) و برای محاسبه عدم شفافیت اطلاعات از معیارهای رتبه شاخص عدم شفافیت اطلاعات شرکت و اقلام تعهدی اختیاری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین توانایی مدیران و عدم شفافیت اطلاعات شرکت رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین، دوگانگی وظیفه مدیرعامل تاثیر منفی بر ارتباط بین توانایی مدیران و عدم شفافیت اطلاعات شرکت (به طور خاص، اقلام تعهدی اختیاری) دارد. در نهایت، سهامداران نهادی بر ارتباط بین توانایی مدیران و عدم شفافیت اطلاعات شرکت (رتبه شاخص عدم شفافیت اطلاعات شرکت و اقلام تعهدی اختیاری) تاثیر منفی دارد.
کلیدواژگان: توانایی مدیران، شفافیت اطلاعات، حاکمیت شرکتی، دوگانگی وظیفه مدیرعامل، سهامداران نهادی -
صفحات 323-348جود اطلاعات کافی در بازار و انعکاس به موقع و سریع اطلاعات بر روی قیمت اوراق بهادار ارتباط تنگاتنگی با کارایی بازار دارد. در بازار کارا، اطلاعاتی که در بازار پخش می شود به سرعت بر قیمت تاثیر می گذارد. در چنین بازاری، قیمت اوراق بهادار به ارزش ذاتی آن نزدیک است. هدف اصلی پژوهش تجربی حاضر تعیین تاثیر نظام راهبری شرکتی بر سرعت انعکاس اطلاعات در قیمت سهام با تاکید بر چرخه عمر می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 112 شرکت است که برای دوره زمانی 1392 تا 1398 از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شده اند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که نظام راهبری شرکتی بر سرعت انعکاس اطلاعات در قیمت سهام تاثیر معنی داری ندارد. همچنین با بررسی نقش تعدیل کنندگی الگوهای جریان نقدی، در دوره ظهور تاثیر معنی دار نظام راهبری شرکتی بر سرعت تعدیل قیمت سهام مشاهده گردید. این در حالی است که در دوره های، رشد، بلوغ، رکود و افول نظام راهبری شرکتی بر سرعت تعدیل قیمت سهام تاثیر معنی داری ندارد.کلیدواژگان: نظام راهبری شرکتی، سرعت تعدیل قیمت سهام، چرخه عمر، الگوهای جریان نقدی
-
صفحات 349-370
نقدشوندگی یک جنبه اساسی از کارایی بازار سهام به شمار می رود و به لحاظ روش شناسی، اکثر تیوری های مربوط به مطالعه مرتبط با ساختار بازارهای مالی ، مفاهیم مربوط به رفتار نقدشوندگی را بیش از سایر ویژگی های بازار مورد توجه قرار می دهند. بنابراین نقش محوری نقدشوندگی بازار در شکل گیری قیمت ها، و کاهش هزینه و ریسک پذیره نویس ها و بازارسازها و ثبات سیستم های مالی مهم است لذا موضوع نقدشوندگی در سال های اخیر توجه زیادی را در مطالعات دانشگاهی و همچنین در نشریات مهم به خود معطوف نموده است.دراین تحقیق معیارهای هریک از انواع نقدشوندگی معرفی می شوند و رابطه بین آنها نیز مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع مسیله اصلی تحقیق این است که چه سنجه ای معیار برخورداری مطلوب (بهینه تر) جهت انتخاب نقدشوندگی در بورس اوراق بهادار تهران را دارد. هدف این رساله ارزیابی و مقایسه توانمندی نقدشوندگی و طراحی مدلی جهت تبیین سنجه های نقدشوندگی در بورس اوراق بهادار تهران با تاکید بر یازده معیار متفاوت مقایسه آن ها بود. برای این منظور نمونه ای متشکل ازپنجاه شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1/1/1397تا 29/12/1397 بررسی گردید. برای نیل به هدف پژوهش از روش از تحلیل عاملی- الگوریتم عددی ویکور که از جمله روش های تصمیم گیری چند معیاره است، استفاده گردیده شد.
کلیدواژگان: تحلیل عاملی، تکنیک عددی ویکور، سنجه های نقدشوندگی، مقایسه توانمندی نقدشوندگی -
صفحات 371-394
تغییرات نیازها، رفتارها و انتظارات مشتریان، روندهای تغییرات فناوری دیجیتال، روندهای تغییرات کسب وکار بانکداری و ظهور رقبای غیربانکی (فین تکها)، تشدید رقابت در بازار بین بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، تغییر مدلهای قیمت گذاری و هزینه های تمام شده ی خدمات بانکداری، تغییر اکوسیستم فعالیت بانکها و ضوابط و مقررات جدید، بانکها را با چالش مواجه نموده است. ظهور شبکه های توزیع شده ای مانند بلاک چین با ایجاد شفافیت در تراکنش ها و مشارکت باز عملیات، فرآیند های بانکی و تجاری را به سمت یک چارچوب جهانی خودکار، هماهنگ و بدون اطمینان حرکت داده است؛ در حالی که با هدف کاهش واسطه ها، خطر حذف بانکها یا کاهش مشتریان را نیز به بانکها گوشزد می کند. تحقیق پیش رو با طرح سوال "سناریوهای آینده صنعت بانکداری ایران کدامند؟ " با مطالعات کتابخانه ای و ترکیب دو رویکرد کیفی و کمی « عدم قطعیت های بحرانی شوارتز » و «تحلیل آثار بر گذر» به بررسی صنعت بانکداری پرداخته و با إحصاء چهار سناریوی «ققنوس اوج می گیرد» «معماران مشغول-داروغه ها بیدار» «شهر فرنگ» و «شهر سوخته» و تحلیل و شناسایی عوامل و پیشرانهای تاثیر گذار بر صنعت بانکداری، راه را برای ترسیم آینده صنعت بانکداری کشور و ایجاد و حفظ مزیت رقابتی آنها هموار نموده است.
کلیدواژگان: سناریو نگاری، بلاکچین، زنجیره تامین پایدار، پیشرانهای آینده صنعت بانکداری، استخراج دیجیتال -
صفحات 395-418امروزه کارایی و اثربخشی هر سازمان به شکل قابل توجهی به شیوه مدیریت و کاربرد صحیح و موثر منابع انسانی بستگی دارد. همچنین مدیران می توانند با افزایش بازدهی پرتفوی و متعاقبا جذب نقدینگی موجود در اقتصاد کشور به ارتقاء فعالیتهای مولد اقتصادی و کارایی بازارهای مالی کمک کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرمنابع قدرت بر عملکرد صندوق های سرمایه گذاری وکیفیت گزارشگری مالی به اجرا درآمد. این پژوهش از نظر ماهیت و محتوا از نوع همبستگی می باشد. در این تحقیق اطلاعات مربوط به 66 صندوق سرمایه گذاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 01/01/1399 تا 30/12/1399 است که نمونه آماری را تشکیل داده اند. نتایج این پژوهش نشان داد که قدرت مدیران بر عملکرد صندوق-های سرمایه گذاری و کیفیت گزارشگری مالی تاثیر دارد، همچنین متغیر عملکرد شرکت به عنوان متغیر میانجی وارد رابطه بین قدرت مدیران و کیفیت گزارشگری مالی می شود.کلیدواژگان: قدرت مدیران، عملکرد صندوق های سرمایه گذاری، کیفیت گزارشگری مالی، ارزش خالص دارایی ها (NAV)
-
صفحات 419-444
مدل های حباب رفتاری به طور کلی فرض می کنند که سرمایه گذاران حقیقی به عنوان افرادی غیر مطلع و غیر عقلایی، دنباله رو روند بوده و موجب تشکیل حباب می گردند و این در حالی است که سرمایه گذاران حقوقی به عنوان مطلعین، با اتخاذ استراتژی معکوس رفتاری خلاف روند در پیش می گیرند. لذا هدف اصلی تحقیق حاضر اولویت بندی عوامل سنجش حباب قیمتی سهام با رویکرد رفتاری بود. روش تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری را 10 نفر از خبرگان بازار سرمایه تشکیل می دهند. برای اولویت بندی عوامل رفتاری شناسایی شده از ANP استفاده شد. برای تعیین نقشه روابط شبکه باید ارزش آستانه محاسبه شود. در این مطالعه ارزش آستانه برابر 0.059 بدست آمده است. برای نرمال سازی ترجیحات هر معیار، باید مجموع مقادیر آن معیار بر مجموع تمامی ترجیحات تقسیم شود. چون مقادیر فازی هستند بنابراین جمع فازی هر سطر در معکوس مجموع ضرب می شود. معکوس مجموع باید محاسبه شود. هریک از مقادیر بدست آمده وزن فازی و نرمال شده مربوط به معیارهای اصلی هستند. در گام نهایی فازی زدایی مقادیر بدست و محاسبات عدد کریسپ صورت گرفته است. نرخ ناسازگاری مقایسه های انجام شده 026/0 بدست آمده است که کوچکتر از 1/0 می باشد و بنابراین می توان به مقایسه های انجام شده اعتماد کرد. محاسبات انجام شده برای تعیین اولویت معیارهای اصلی نشان داد عدم تجانس سرمایه گذاران با وزن نرمال 128/0 از بیشترین اولویت برخوردار است. رفتار سفته بازی با وزن نرمال 107/0 در اولویت دوم قرار دارد. رفتار توده وار با وزن نرمال 1067/0 در اولویت سوم قرار دارد و حسابداری ذهنی با وزن نرمال 092/0 در اولویت آخر قرار دارد.
کلیدواژگان: حباب قیمتی، رویکرد رفتاری، رفتار توده وار، رفتار سفته بازی، عدم تجانس سرمایه گذاران -
صفحات 445-464اعمال و تشدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشورمان، ایجاب می کند سازوکار اثرگذاری این تحریم ها و تاثیر و تاثراتی که باعث تشدید اثر آنها می گردد، شناسایی شود. در این تحقیق، پس از مطالعه منابع موجود با کمک روش نظریه داده بنیاد و با تحلیل کیفی مطالب کتب، مقالات و خبرهای تحلیلی الگوی پارادایمی که منجر به انتقال اثر تحریم ها بر صادرات نفت و فرآورده های نفتی و حصول درآمدهای نفتی می شود، شناسایی گردیده است. پس از انجام کدگذاری باز، محوری و انتخابی نتایج نشان داد عوامل علی ناشی از تحریم ها از جمله کاهش سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و فرآورده های نفتی، اخلال در فروش، صادرات و واردات نفت و فرآوردهای نفتی، افزایش هزینه تولید و توسعه و ترک پروژه ها توسط شرکت های خارجی بواسطه شرایط زمینه ای نظیر وابستگی تکنولوژیکی به فناوری های نوین اکتشاف، عدم استفاده از نخبگان علمی و توسعه نیافتگی تولید فرآوردهای نفتی با ارزش افزوده بالا منجر به تاثیرپذیری بالای صنعت نفت ایران از تحریم ها گردیده است.کلیدواژگان: تحریم های نفتی، صنعت نفت ایران، نظریه داده بنیاد، سرمایه گذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت
-
صفحات 465-484
هدف تحقیق حاضر بررسی عناصر رفتاری تاثیرگذار بر قصد رفتاری کاربران ایرانی نسبت به معاملات رمزارزهای مبتنی بر بلاکچین، با در نظر گرفتن نمونه ای منتخب از میان جامعه ای نامحدود از کاربران، بالغ بر 154 نفر، است. با توجه به پیچیدگی این فناوری، این تحقیق الگویی مرکب و یکپارچه از مدل پذیرش فناوری (TAM) همراه با سازه های خارجی جدید مربوط به ویژگی های پذیرش فناوری بلاکچین شامل اعتماد، پشتیبانی نظارتی، تاثیر (نفوذ) اجتماعی، طراحی و تجربه را در نظر گرفته است. یافته ها حاکی است مولفه ی اعتماد، عامل اصلی تاثیرگذار بر رفتار و تصمیم گیری کاربران و در نهایت میزان تمایل آن ها در پذیرش معاملات مالی تحت فناوری بلاکچین است. همچنین، دو سازه ی مهم و قدرتمند پشتیبانی نظارتی و تجربه، سطح اعتماد کاربران را تشویق و تحت تاثیر قرار می دهند. نتیجه دیگر این که، در سطح خاصی از تجربه، کاربران احساس اطمینان کرده و می توانند به برنامه های مبتنی بر بلاکچین اعتماد کنند.
کلیدواژگان: فناوری بلاکچین، مدل TAM، قصد رفتاری، سازه های خارجی -
صفحات 485-504انتقال بحران های مالی بین بازارهای مختلف در یک اقتصاد حاکی از وجود کانال های سرایت این بحران دارد. امروزه بازارهای ارز موازی با سایر بازارها مانند بازار طلا، سکه، سهام و نفت دارای ارتباط تنگاتنگی است. کانال های انتقال دهنده شوک ها و نوسانات بازار ارز به سایر بازارهای می تواند شامل اطلاعات، متغیرهای کلان اقتصادی، رفتارهای سرمایه گذاری و... باشد. در این پژوهش با استفاده از داده های روزانه طی سال های 1388 تا 1396، تبیین سرریز نوسانات و شوک ها در بازار ارز و نحوه انتقال این شوک ها به سایر بازارها را مورد بررسی قرار داده است. نتایج حاصل بیانگر وجود سرریز نوسانات و همچنین شکست های ساختاری به علت وجود این سرریز بوده است. مدل پژوهش و تعیین وقفه ها براساس مدل VAR می باشد. بازدهی و نوسانات و همچنین وجود اثر ارچ در مدل براساس مدل VAR تعیین شده است. از مدل MV-GARCH برای تعیین بازدهی موجود در بازار ارز استفاده شده است. نوسانات و شوک های بازار ارز و تاثیر آن بر سایر بازارها و همچنین قیمت های آتی در بازارهای مختلف بر اساس مدل VAR تعیین شده است. نتایج این پژوهش بیانگر تاثیر شوک در بازار ارز بر روند قیمت های آتی در این بازار و همچنین تاثیر بر سایر بازارها می باشدکلیدواژگان: نوسانات بازار، بازارهای مالی، بازار ارز، شوک بازار ارز
-
صفحات 505-532نوسانات قیمت کالاها در بازارهای جهانی همواره بر رفتار و تصمیمات سرمایه گذاران در بازارهای مالی موثر بوده است. در این پژوهش با استفاده از مدل های خانواده کاپولا سرایت مالی یا سرریزی تلاطم بازارهای جهانی محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی بر شاخص قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده بر شاخص قیمت سهام هشت صنعت منتخب بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 10 سال (96-1387) مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش از نظر ماهیت انجام تحلیلی- توصیفی و به لحاظ هدف کاربردی است. آزمون فرضیات پژوهش با استفاده از رهیافت اقتصادسنجی مبتنی بر مدل های کاپولا و برنامه نویسی در نرم افزار MATLAB انجام شد. نتایج نشان می دهد که اثرات سرریز این متغیرها بر شاخص صنایع منتخب معنی دار اما متفاوت می باشد. بررسی مدل های مختلف روش کاپولا نشان داد که مدل تی استیودنت بیشترین تناسب را در انتقال اثرات سرریز در دامنه های بالا و پایین دارند که این امر بیانگر وجود اثرات متقارن متغییرهای قیمت بازارهای جهانی محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی دارای بر رفتار شاخص صنایع منتخب بورسی می باشد. و پس از آن مدل های کلایتون و گامبل در رتبه بعدی قرار دارد.کلیدواژگان: سرایت مالی، سرریزی تلاطم، توابع کاپولا، بازارهای جهانی
-
صفحات 533-558هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر رفتار زیان گریزی بر تصمیمات سرمایه گذاری چند دوره ای است. به همین منظور دو مدل بهینه سازی پرتفوی طراحی گردیده است. به جای مدل تک دوره ای پرتفوی، از مدل سه دوره ای استفاده شده است. به منظور نزدیک شدن مدل بهینه سازی به دنیای واقعی، علاوه بر ارزش در معرض خطر مشروط به عنوان یکی از محدودیت اصلی، محدودیت هزینه معاملات و حداقل و حداکثر میزان سرمایه گذاری در هر دارایی نیز در نظر گرفته شده است. دو مدل بهینه سازی مبتنی بر نظریه چشم انداز و میانگین- ارزش در معرض خطر مشروط، با استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات حل گردید. به منظور بررسی قدرت مدل، برخی معیار های مهم از جمله ضریب زیان گریزی اولیه و نقطه مرجع اولیه تغییر داده شد. نتایج بر اساس معیارهای ثروت نهایی و نسبت شارپ نشان داد، سرمایه گذاران زیان گریز تمایل دارند به صورت متمرکزتر سرمایه گذاری نمایند و عملکرد بهتری نسبت به سرمایه گذاران عقلایی دارند. همچنین سرمایه گذاران با درجه ریسک گریزی بالاتر، در بازار نزولی، از زیان های مفرط جلوگیری می کنند و سودهای بیشتری به دست می آورند.کلیدواژگان: زیان گریزی، بهینه سازی چند دوره ای، ارزش ر معرض خطر مشروط، الگوریتم ازدحام ذرات
-
صفحات 559-582یکی از مهم ترین اثرات تغییر اقلیم، تغییر شدت و تواتر حوادث طبیعی از قبیل خشک سالی، سیل، طوفان و... است که با توجه به ایجاد ریسک و عدم قطعیت، در صنعت بیمه، از اهمیت فراوانی برخوردارند. به همین منظور، شناسایی ابعاد مختلف ریسک حاصل از تغییر اقلیم و ارزیابی آن می تواند با تمرکز و برنامه ریزی برای مواجهه با اثرات مستقیم و غیرمستقیم تغییر اقلیم، از ضرر و زیان های آتی مربوط بکاهد. لذا، انجام پژوهش های مرتبط با تغییر اقلیم برای آمادگی هر چه بیشتر جهت سازگاری با این پدیده و نیز کاهش بار هزینه های خسارات ناشی از این تغییرات برای صنعت بیمه، بسیار ضروری می باشد. در این راستا، در این مقاله، ضمن تبیین اثرات تغییر اقلیم بر شدت و تواتر حوادث آب وهوایی، کانال های تاثیرگذاری تغییر اقلیم بر بیمه های درمان، زندگی و غیرزندگی ارایه می گردد که اهم این موارد عبارتند از: تغییرات وضعیت سلامتی و افزایش هزینه های بیمه گران درمان، سرمایه گذاری دارایی های بیمه های زندگی، تغییرات نرخ مرگ ومیر و ابتلا به بیماری، ریسک های اعتباری و افزایش خسارت در بیمه های غیرزندگی پیرو افزایش فراوانی و شدت حوادث آب وهوایی. همچنین، چالش های تغییر اقلیم برای بیمه گران بیان و در نهایت راهکارها و پیشنهاداتی برای صنعت بیمه ارایه می شود.کلیدواژگان: تغییر اقلیم، بیمه درمان، بیمه زندگی، بیمه غیرزندگی
-
صفحات 583-612
بانک و بانکداری به عنوان صنعت فعال در بازار پول، با دیجیتالی شدن کسب و کار، دچار تغیر پارادایمی شده است. بطوری که در عصر اقتصاد دیجیتال، جهت پایداری می بایست به مشتریان بالقوه و بالفعل توجه داشته باشد و این امر موجب گردید که به عنوان یکی از موضوعات دانشی و حرفه ای در تحقیقات، مورد توجه قرار گیرد.در پژوهش حاضر، محقق، موضوع بانکداری نوین مشتری مدار را مورد توجه قرار داده است و با تمرکز بر رویکردها و چالش ها، به شناسایی مولفه های موثر بر مشتری مداری بانک ها نظیر سردرگمی آنها، با استفاده از رویکرد مصاحبه عمیق پرداخته و نهایتا الگوی مناسب آن ارایه گردید.خلاصه نتایج پژوهش نشان می دهد که ازمجموع عوامل شناسایی شده حاصل از کدگزاری محوری، تعداد محدودی از عوامل نظیر رقابت پذیری بانک ها، تاثیرقابل ملاحظه ای داشته اند و بانک ها جهت تقویت تداوم فعالیت و سودآوری و ارزش آفرینی خود به آن توجه داشته و روی آن سرمایه گذاری می نمایند و عامل موثر بر رقابت پذیری، کاهش سردرگمی مشتریان شناسایی گردید.
کلیدواژگان: بانکداری نوین، اقتصاد دیجیتال، سرمایه گذاری، رقابت پذیری بانک ها، مشتری مداری -
صفحات 613-634هدف این تحقیق، طراحی مدلی جهت بررسی تاثیر متغیرهای سرمایه فکری، کیفیت سود، ماهیت گزارش حسابرسی و ساختار سرمایه بر ریسک ورشکستگی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران است. تحقیق حاضر تحقیقی کاربردی، تحلیلی-ریاضی است. قلمرو مکانی آن بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی آن از سال 1391 تا 1397 می باشد. در این تحقیق، از روش آزمون رگرسیون برای پیش بینی ورشکستگی استفاده شده است. یافته ها نشانگر آن است که سرمایه فکری 212/0 از تغییرات پیش بینی ریسک ورشکستگی، کیفیت سود حدود 207/0 از تغییرات پیش-بینی ریسک ورشکستگی، ماهیت گزارش حسابرسی 194/0 از تغییرات پیش بینی ریسک ورشکستگی، و ساختار سرمایه 362/0 از تغییرات در ریسک ورشکستگی شرکت ها را پیش بینی می نماید.کلیدواژگان: سرمایه فکری، ساختار سرمایه، کیفیت سود، گزارش حسابرسی، پیش بینی ورشکستگی
-
صفحات 635-656
بازارهای مالی را می توان به عنوان سیستم های پویای غیرخطی که فعل وانفعالات عوامل را در فرایند تجزیه وتحلیل فوری اطلاعات در نظر می گیرند، ارزیابی نمود. سرمایه گذاران با افق های زمانی غیر یکسان در بازار ممکن است این اطلاعات را به طور متفاوت مورداستفاده قرار دهند که این موضوع موجب پایداری بازار خواهد شد. بنابراین بازار مالی یک ساختار فراکتالی در ارتباط با افق های زمانی سرمایه گذاری دارد. این پژوهش، از نوع پژوهش کاربردی و از نوع پس رویدادی می باشد؛ بدین معنی که پژوهش بر اساس اطلاعات گذشته انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران طی دوره زمانی 1388-1397 می باشد. در این پژوهش پس از محاسبه بعد فرکتال گروه تجربی با استفاده از مدل ARFIMA و بعد فراکتال گروه شبیه سازی شده گام تصادفی با استفاده از آزمون RUN تفاوت این دو بعد در شاخص قیمت، بازده، ریسک سقوط آتی و ریسک سیستماتیک سهام موردبررسی قرار می گیرد. تحلیل داده ها در دو بازه 5 ساله و 10 ساله با استفاده از نرم افزارهای EVIEWS و SPSS صورت گرفته و نتایج حاکی از آن است که تفاوت بعد فرکتال گروه تجربی و بعد فراکتال گروه شبیه سازی شده گام تصادفی شاخص بازده و ریسک سقوط آتی و سیستماتیک سهام در بازه های کوتاه مدت معنی دار و در بازه های بلندمدت معنی دار نیست.
کلیدواژگان: ابعاد فراکتال، فراکتال گام تصادفی، شاخص بازده، ریسک سقوط آتی -
صفحات 657-682
خصوصی سازی، موضوعی است که بنا بر میزان اهمیت و عدم اجرای درست آن در کشور، دغدغه بسیاری از مسیولین و پژوهشگران است و مطالعه در ابعاد گوناگون آن از جمله مولفه های مالی و مدیریتی، می تواند زوایای دیگری از آن را روشن سازد. هدف تحقیق حاضر مدل سازی نقش مقوله های مالی و مدیریتی به روش برخاسته از داده ها (داده بنیاد) -یک روش پژوهشی استقرایی و اکتشافی- در خصوصی سازی است. این پژوهش با مطالعه عمیق منابع و مقالات موجود در زمینه خصوصی سازی و انجام مصاحبه با خبرگان انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد نقش عوامل مدیریتی در سطح کلان و مولفه های مالی در خصوصی سازی بسیار اساسی است. بر اساس پژوهش به عمل آمده عوامل علی مالی و مدیریتی اصلی اثرگذار در اجرای خصوصی سازی عبارتند از: 1. مولفه های مدیریتی شامل ضعف ساختار دولت، عوامل محیطی اثرگذار، کارشکنی و فساد در اجرا و عملکرد و ویژگی های اشخاص و 2.مولفه های مالی و حسابداری شامل مسایل درون و برون سازمانی شرکت های دولتی، مشکلات موجود در محاسبات و برآوردها، عوامل انگیزشی و مقررات و استانداردهای موجود. شرایط بستر، شرایط مداخله گر، راهبرده و پیامدها نیز بصورت مدلی یکپارچه ارایه شد و در نهایت مدل به دست آمده با استفاده از روش دلفی مورد تایید قرار گرفت.
کلیدواژگان: خصوصی سازی، اصل 44 قانون اساسی، داده بنیاد، گراندد تئوری -
صفحات 683-706
سیاست پولی می تواند بر وضعیت بانک ها از جمله ریسک پذیری آنها اثرگذار باشد. در اجرای سیاست پولی، بانک مرکزی می تواند مستقیما از قدرت تنظیم کنندگی خود استفاده نموده و یا به طور غیر مستقیم از اثرگذاری بر روی شرایط بازار پول به عنوان انتشاردهنده پول پرقدرت استفاده نماید. به همین منظور هدف این پژوهش، نوسانات وام دهی در الگو سازی روابط سیاست های پولی، ساختار سرمایه و ریسک پذیری بانک ها می باشد. در این پژوهش از اطلاعات مالی 21 بانک پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1391 تا 1397 استفاده گردید. نمونه گیری نیز به روش حذف سیستماتیک انجام شد. داده های مورد نیاز از صورت های مالی شرکت ها، نرم افزار ره آورد نوین تدبیر پرداز و نیز از سایت متعلق به سازمان بورس اوراق بهادار و سایت های www.rdis.ir و www.irbourse.com و همچنین سایت بانک مرکزی جمع آوری گردیدند. جهت طبقه بندی داده ها از نرم افزار Excel استفاده شده است هم چنین پس از طبقه بندی داده های پژوهش برای پردازش اطلاعات و آزمون فرضیات پژوهش از نرم افزار Eviews10 استفاده شده است. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش، از نوع همبستگی بوده و برای محاسبه متغیرهای مستقل و وابسته و همچنین آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش حاکی از آن است که بین سیاست های پولی، نوسانات وام دهی بانک ها، ساختار سرمایه و ریسک پذیری بانک ها ارتباط معناداری وجود دارد..
کلیدواژگان: سیاست های پولی، ساختار سرمایه بانکی، نوسانات وامدهی بانک ها، ریسک پذیری بانک ها
-
Pages 1-23Aim
social capital is a variable that drives economic behaviors toward collective well-being. The extent of financial leverage and achieving its optimal level is always considered by analysts. In connection with the optimal level of borrowing; financing rate was considered through debts in areas with different levels of social capital. By examining the relationship between total social capital and its triple levels with financial leverage, the effect of the amount of trust obtained from social capital was examined.
Methodsocial capital in this study includes total social capital and each of its triple levels; social capital is at the macro, intermediate and micro levels. The research sample includes information of 121 companies listed on the Tehran stock exchange during the years 2014 to 2018.
Findingscompanies located in areas with high total, macro and intermediate social capital have a lower book financial leverage ratio than companies located in areas with low social capital. In these companies, due to the existence of higher social capital and, of course, the more optimal level of financial leverage in the capital structure, the cost of financing is lower. On the other hand, due to the mutual trust caused by social capital, the cost of representing companies can be reduced. Also, no significant relationship was found between total social capital and its levels with market financial leverage.
Keywords: Social Capital, book leverage, market leverage -
Pages 25-41
The aim of this study was to present a model of legal customers credit rating based on financial ratios and firm life cycle. The statistical population of research consist the all legal customers of bank of industry and mine in 2019 in a number of 132 firms. So, a number of 11 financial ratios beside of firms’ life cycle were studied through the analysis of variance test, independent test of chi-square and discriminant analysis and the results showed that firms’ financial ratios in different credit rates, are statistically different. Also the findings indicated that there is significant relationship between firms’ life cycle and credit rates and distinguished through discriminant analysis that using this method and estimating discriminant functions can determine the credit rate of firms with the accuracy of 97.7 percent.
Keywords: credit rating, Legal Customers, Discriminant analysis, Financial Ratios -
Pages 43-69
Investors are looking to choose the optimal combination of assets and allocate their wealth among them in such a way that they can achieve the goal of investing (increasing the revenue that can be seized in future periods). The main issue in this study, considering the conditions of high liquidity or low liquidity of companies' stocks and portfolio selection models, is the use of a new tool to select investment portfolio. The statistical sample for 27 companies active in the time domain from the beginning of April 2014 to March 2017 has been considered. The use of asset liquidity index to optimize portfolios using and benchmarking process has made a significant difference in portfolio weights, yields and risk compared to the Markowitz model. Also, the results of calculating the trainer criterion showed that the optimization model obtained from the benchmarking process of the value function has a higher performance than the portfolios obtained from the Markowitz model. .
Keywords: portfolio, Optimization, Dynamic Process, Benchmark, liquidity -
Pages 71-105The purpose of this study is determining of the Best Pattern for financial reporting quality from the viewpoint of interested groups. in this research the variables affecting the financial reporting quality, which are extracted by interviewing experts from different groups (suppliers, auditors, users and researchers) by Grounded Theory, are based on three well-applied indicators of financial reporting quality assessment based on the modified Jones model. (1995), Modified Dechow and Dichey model(2002) and Francis et al. model (2005)fitted.through multi-variable regression fitting on a sample of 120 companies listed in Tehran Stock Exchange are examined.Which variables in the various groups can good explain the quality of financial reporting. Given that the main focus of financial reporting is to provide quality financial reports to entities. So that it can be useful in economic decision making.The preparation of high quality financial reports is important because it can have a positive impact on the decisions made by equity providers and other stakeholders regarding investment, accreditation and other similar allocation decisions.And thereby enhance the overall efficiency of the capital market.Although the FASB and IASB emphasize the importance of quality financial reporting, one of the key problems in prior literature is how to operate and measure this quality. empirical evaluation of financial reporting quality inevitably involves preferences among a large number of components.Since different user groups will have different preferences, so will their perceptions of the quality of these components be differentKeywords: experts, financial reporting quality, different groups, Best Pattern
-
Pages 107-137In the economic environment of the country, government-affiliated organizations and companies, acquire the ownership of many joint stock companies in the stock exchange by creating investment companies. The increasing presence of institutional and legal investors in the circle of company owners is an effect that the active presence of this group has on the way governance of organizations as well as their performance. The main purpose of this empirical research is to determine the impact of ownership of investment companies on the Financial Reporting Quality with emphasis on Efficient Monitoring theory. To measure the Financial Reporting Quality, the indicators of quality of disclosure, quality of accruals, earnings management of accruals, real earnings management and earnings management of real items have been used. The statistical population of this research is companies listed on the Tehran Stock Exchange. The data studied in this research include 1250 years-Firm from 2007 to 2018. The research method is correlational and post-event and the method of hypothesis testing is correlation and regression testing. Specific results of testing research hypotheses show that the ownership of investment companies and the concentration of ownership of investment companies have a significant effect on the Financial Reporting Quality.Keywords: Ownership of investment companies, Efficient Monitoring theory, financial reporting quality
-
Pages 139-158
Financial toxicity endangers the personal and social health of individuals and imposes enormous costs on individuals and governments. So far, financial toxicity has only been studied in the medical sciences. The purpose of this study is to to investigate and develop general principles for identifying the factors that create and exacerbate financial toxicity, financial therapy and mental accounting approaches. The research method is grounded theory and from theoretical sampling to saturation stage in 2019 and 2020 has been used. Data collection sources were conducted through in-depth and semi-structured interviews, participatory and non-participatory observation, personal experiences, respondents' memories, existing literature, and the researcher's personal reflections. To fit the model qualitatively, three methods of peer-debriefing, member checking, and triangulation techniques were used and the results in the form of financial toxicity paradigm model by data analysis method of the foundation taking into account causal conditions (financial problems In cancer treatment), intervening conditions (health insurance agent, cancer stage, clinical features, increase in treatment debts, family dimension, etc.), context of the phenomenon (incorrect classification, unbalanced monogram, monetary disorders and abnormal genogram Consequences (decreased quality of life, affected by medical outcomes, job loss, divorce, bankruptcy, mortality and increased distress among survivors) were formed.
Keywords: Financial Toxicity, financial therapy, mental accounting, Oncology, Psychology -
Pages 159-182
In Iran recently due to the intensification of economic sanctions and the reduction of oil revenues, the increase in tax revenues has become an important source of revenue for the government, so it is important to pay attention to the central role of taxpayers. Understanding the difference between taxpayers' tax behavior (tax compliance or tax evasion) requires understanding their differences in attitude, which is a function of cultural norms. Investigating and understanding the factors affecting "tax morale" as the motivation and the intrinsic tendency of taxpayers (to pay or not to pay taxes) is very necessary.The purpose of this study is to investigate the impact of culture on tax morale. The statistical population of the research is the taxpayers of Tehran tax offices. The standard questionnaires were used for the research. And the structural equation modeling with PLS approach was used to confirm the relationships between variables. Research shows that tax culture and corporate culture have a significant impact on tax morale. Therefore, policymakers and legislators should pay special attention to features such as culture in the formulation of tax strategies and laws because the manner in which Moody's responds and responds to the success and failure of those strategies and laws is crucial.
Keywords: : Tax Compliance, Tax Morale, Organizational Culture. partial least squares approach -
Pages 183-201
The purpose of this research is to investigate the factors affecting the transfer (migration) of value companies with financial health in the Tehran Stock Exchange and provide a model in this regard. In order to make better decisions and also to innovate, this research was conducted only on companies that have financial health based on the Black, Scholes and Merton model. The statistical population of this study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2012-2019. So we have used all the eligible companies. Therefore, we have used all the eligible companies; in general, 701 healthy companies have been used in this research. First portfolios were formed in the years 2012 to 2019 and then value shares were identified between different years.The present study provides a model for predicting stock value transfer using a nonlinear algorithm of random forests. Based on the results, it can be acknowledged that using historical information; we can suggest factors for modeling the value transfer.
Keywords: Value Transfer, Random Forest Stock Migration, value Firms -
Pages 203-224
The purpose of this study is to investigate the effect of changing the pattern of financial statements on the judgment and decision of investors using a quasi-experimental approach. The research hypotheses are based on the theory of cognitive burden and it is expected that changing the pattern of financial statement information by reducing cognitive effort can affect the judgment and decision of investors. To examine this issue, the pattern of financial statement information based on the joint study of the two International Accounting Standards Board and the American Financial Accounting Standards Board at the level of the three basic financial statements has changed and how participants answered research questions based on the new financial statements. It has been compared by the Tehran Stock Exchange and the auditing organization with the model proposed by these two boards. The test takers include people who have accounting and financial experience and have at least a bachelor's degree in accounting or various management orientations. Accordingly, 92 people were selected as the statistical sample of the research. Due to the non-normality of the research data, non-parametric Mann-Whitney test has used. The results of this test show that the cohesive pattern of financial statements has influenced the judgment and decision of investors by reducing cognitive effort
Keywords: Judgment, Decision Making, cognitive effort, Cohesiveness pattern of financial statements -
Pages 225-248
The aim of this study is to investigate the effect of Environmental Uncertainty on speed of adjustment to target leverage of listed Companies in Tehran Stock Exchange. The coefficient of variation (CV) of sales (scaled by total assets) to capture environmental uncertainty. For this purpose three hypotheses are developed and data on the 142 companies in Tehran Stock Exchange for the period of 1389 to 1397 were analyzed. This regression model using combined data with a consolidated approach, reviews and tests. The results showed that the criteria of Environmental Uncertainty has significant positive impact on speed of adjustment to target leverage. Moreover, the results showed that the effect of Environmental Uncertainty on speed of adjustment to target leverage in firms with a above-target leverage adjust their leverage More than in firms with a below-target leverage adjust their leverage. Therefore, the research results indicate that Environmental uncertainty, Makes information asymmetry between management and stakeholders more acute it also imposes serious restrictions for the company, and influences the strategy and decisions of company managers. As a result, the target lever adjusts faster.
Keywords: Environmental Uncertainty, speed of adjustment to target leverage, target leverage -
Pages 249-270
Comparability is one of the unique qualities of financial information that enhances its usefulness. The ability to compare financial statements as a specific feature of financial reporting quality can reduce managers' motivation to hide negative news. An effective audit committee, on the other hand, limits the opportunistic and biased behavior of managers and delays the identification of profits. Thus, the existence of an effective audit committee can be considered as an effective mechanism to reduce the Stock price crash risk and affect the relationship between the financial statements comparability and Stock price crash risk. Therefore, based on this reasoning, the present study, using the structural equation modeling approach, examines the relationship between financial statements comparability with Stock price crash risk and the moderating effect of the audit committee on this relationship. The statistical sample of the present study consists of 126 companies listed in Tehran Stock Exchange 2012-2018. The findings show that the financial statements comparability reduces Stock price crash risk. In addition, the results show that the audit committee moderates and exacerbates the negative relationship between the financial statements comparability and Stock price crash risk.
Keywords: Financial Statements Comparability, Stock Price Crash Risk, Audit Committee, structural equations -
Pages 271-298
The identification of effective factors of investment in technological projects plays a key role in the development of collaborative banking. This study aims to ranking investment factors in the technological projects of the growth phase in the banking system. The method of research is practical and the data are collected through survey using questionnaires filled by venture capital experts and bank system managers.Determining importance degree of investment projects includes identification and evaluation of plan, negotiation and signing contract, implementation, Cooperation supervision and investment exit by using “Shanon entropy” quantitative method and prioritizing of five investment factors in technological projects by using TOPSIS method. Results show that the characteristics of technological company, product property, micro economic factors, characteristics of the entrepreneurial team and macroeconomic factors are the most important factors.
Keywords: venture capital, technological projects, banking system, Shanon entropy” TOPSIS method -
Pages 299-322
The main purpose of this study is to investigate the impact of corporate governance on the relationship between managerial ability and lack of information transparency in listed companies in Tehran Stock Exchange. Research hypotheses based on the 106 companies during a 9-year period from 2010 to 2018 were tested using multivariate regression models. Demerjian & et al. (2012) model was used to measure management ability and to calculate the corporate opacity, the criteria of the index rate of lack of transparency in company information and discretionary accrual items were used. The results show that there is a negative significant relationship between managerial ability and lack of transparency of company information. Also, the CEO duality has a negative impact on the relationship between managerial ability and lack of transparency of company information (in particular, discretionary accrual items). Finally, institutional shareholders have a negative effect on the relationship between managerial ability and lack of transparency of company information (the index rate of lack of transparency in company information and discretionary accrual items).
Keywords: Managers Ability, information transparency, Corporate Governance, CEO duality, Institutional shareholders -
Pages 323-348The main purpose of the present experimental study is to determine the effect of corporate governance mechanisms on the information retrieval rate in stock prices, with an emphasis on the life-cycle pattern of cash flow patterns. The research sample consisted of 112 companies that have been selected from Tehran Stock Exchange for the period of 2013-2019. The results of the hypothesis test showed that the quality of corporate governance does not have a significant effect on the information retrieval rate in stock prices. The results of the hypothesis test showed that the quality of corporate governance does not have a significant effect on the information retrieval rate in stock prices.Keywords: Corporate Governance, Stock Price Adjustment Rate, Life Cycle, Cash Flow Patterns
-
Pages 349-370
liquidity is a fundamental aspect of stock market efficiency and in terms of methodology , most of the theories related to the structure of financial markets account for the implications of liquidity behavior more than other market characteristics . therefore , the central role of market liquidity in the form of prices , and reducing the costs and risks of sustainable development and stability of financial systems is important , so liquidity issue has attracted much attention in recent years in academic studies as well as in important publications . in this research , the criteria of each liquidity type are introduced and the relationship between them is studied . in fact , the main question of this research is what measure is the criterion for the selection of liquidity in tehran stock exchange . the purpose of this thesis is to evaluate and compare liquidity capability and design a model for explaining liquidity measures in tehran stock exchange with emphasis on 11 different measures . for this purpose , a sample of eight firms listed in tehran stock exchange ( tse ) during the period 1380 to 1389 were reviewed . to achieve the goal of this research , factor analysis - vikor 's numerical algorithm which is one of multi - criteria decision making methods is used .
Keywords: Factor analysis, vikor 's numerical technique, liquidity measures, liquidity risk comparison -
Pages 371-394
Changes in customer needs, behaviors and expectations,Trends in digital technology, banking business trends and the emergence of non-bank competitors (fintech), intensifying market competition between banks and non-bank credit institutions, changing pricing models and costs of banking services, changing the ecosystem of banking activities and rules and The new regulations have challenged banks. The advent of distributed networks such as blockchain, by creating transparency in transactions and open participation in operations, has moved the banking and business processes towards an automated, coordinated and unreliable global framework; While aiming to reduce intermediaries, it also warns banks of the risk of eliminating banks or reducing customers. The present study examines the banking industry by asking the question "What are the future scenarios of the Iranian banking industry?" with library studies and combining two qualitative and quantitative approaches, "Schwartz critical uncertainties" and "Cross impact analysis" and constructing four scenarios: "Phoenix Rises" "Busy Architects-Drugs Awake" "Farang City" and "Burnt City", and analysis of factors and drivers affecting the banking industry, pave the way for charting the future of the country's banking industry and creating and maintaining their competitive advantage has done.
Keywords: Scenario writing, blockchain, sustainable supply chain, future drivers of the banking industry, digital mining -
Pages 395-418The efficiency and effectiveness of any organization significantly depend on the management and proper use of human resources. Managers may also contribute to the promotion of productive activities and the efficiency of financial markets by increasing the return on portfolio and subsequently attracting liquidity in the country's economy. The present study aims to investigate the sources of power on the performance of mutual funds and the quality of financial reporting. This research is correlational in nature and content. In this research, a sample of 66 mutual funds was reviewed from March 2020 to March 2021 in Tehran Stock Exchange. The results of this study showed that the power of managers affects the performance of mutual funds and the quality of financial reporting, also the performance of the company may be a mediating variable in the relationship between the power of managers and the quality of financial reporting.Keywords: Managers Power, Mutual fund performance, Financial Reporting, Net Asset Value (NAV)
-
Pages 419-444
Behavioral bubble models generally assume that real investors,as uninformed and irrational individuals, follow the trend and cause bubbles to form,while legal investors,as informed,adopt a reverse behavioral strategy. They go against the trend. Therefore,the main purpose of this study was to prioritize the factors of measuring the stock price bubble with a behavioral approach. The method of the present study is descriptive survey and the statistical population consists of 10 capital market experts. ANP was used to prioritize the identified behavioral factors. The threshold value must be calculated to map the network relationships. In this study,a threshold value of0.059 was obtained.to normalize the preferences of each criterion,the sum of the values of that criterion must be divided by the sum of all preferences. Because the values are fuzzy,the fuzzy sum of each row is multiplied by the inverse of the sum. The inverse sum must be calculated.Each of the obtained values of fuzzy and normalized weight corresponds to the main criteria.In the final step of de-fuzzing, the values obtained and the crisp number are calculated.The incompatibility rate of the comparisons is0.026 ,which is less than0.1 ,and therefore the comparisons can be trusted.Calculations performed to determine the priority of the main criteria showed that heterogeneity of investors with a normal weight of0.128 has the highest priority.Speculative behavior with a normal weight of0.107 is in the second priority.Mass behavior with a normal weight of 0.1067 Is in the third priority and mental accounting with a normal weight of0.092 is in the last priority.
Keywords: Price Bubble, Behavioral Approach, Mass Behavior, Speculation Behavior, Investor Heterogeneity -
Pages 445-464The imposition and intensification of unilateral US sanctions against our country require us to recognize how this sanction affects and what makes their effects intensify. In this research after studying the available researches by grounded theory method and analyzing the context of the books, articles, analytical news, etc., the paradigm model that transfers sanctions effect on oil and oil products export and oil revenues are extracted. Results show that causal factors that come from sanctions such as decreasing foreign investment in the oil industry and oil products, problems in the sale, export, and import of oil and oil products, increase in the cost of producing and development, and leaving projects by foreign companies due to basically situations such as technological dependence to new technology discovering, lack of using scientific elites, underdevelopment of producing oil products with high value-added, etc. make that sanctions affect a lot on the Iranian oil industry.Keywords: Oil Sanctions, Iran oil Industry, Grounded Theory, Internal, external Investment in the oil industry
-
Pages 465-484
The purpose of this study is to investigate the behavioral elements affecting the behavioral intentions of Iranian users towards blockchain-based cryptocurrency transactions, taking into account selected samples from an unlimited community of 154 users. Due to the complexity of this technology, this research consider a composite and integrated model of Technology Acceptance Model (TAM) with new external structures related to blockchain technology acceptance features including trust, regulatory support, social influence, design and experience. Findings showed that the trust component is the main factor influencing the behavior and decision making of users and ultimately their willingness to accept financial transactions under blockchain technology. The results also indicate that two important and powerful structures of regulatory support and experience encourage and influence the level of user trust. In addition, at a certain level of experience, users feel confident and can trust blockchain-based applications.
Keywords: Blockchain Technology, TAM model, behavioral intention, external structures -
Pages 485-504The transmission of financial crises between different markets in an economy indicates the existence of channels of transmission of this crisis. Today, parallel currency markets are closely related to other markets such as gold, coins, stocks and oil. Channels that transmit shocks and fluctuations of the foreign exchange market to other markets can include information, macroeconomic variables, investment behaviors, and so on. In this study, using daily data from 2009 to 2017, the explanation of overflow fluctuations and shocks in the foreign exchange market and how to transfer these shocks to other markets has been examined. The results indicate the existence of fluctuations overflow as well as structural fractures due to the presence of this overflow. The research model and determination of interruptions is based on the VAR model. Yields and fluctuations as well as the presence of the Arch effect in the model are determined based on the VAR model. The MV-GARCH model is used to determine the returns in the foreign exchange market. Fluctuations and shocks of the foreign exchange market and its impact on other markets as well as future prices in different markets are determined based on the VAR model. The results of this study indicate the effect of shock in the foreign exchange market on the trend of future prices in this market as well as the impact on other markets.Keywords: Market Fluctuations, financial markets, foreign exchange market, foreign exchange market shock
-
Pages 505-532Fluctuations in commodity prices in global markets have always influenced the behavior and decisions of investors in financial markets. In this research, using the Copula family models, financial contagion or volatility spillover on global price of petrochemical products and base metals on the on the stock price index of eight selected industries of Tehran Stock Exchange listed companies during a period of 10 years (2008-2018) has been reviewed. The research method is descriptive-analytical in nature and applied in terms of purpose. The research hypotheses were tested using an econometric approach based on Copula models and programming in MATLAB software. The results show that the effects of overflow of these variables on the index of selected industries are significant but different.Examination of different models of Copula method showed that T-Student model is most suitable for transmitting spillover effects, which indicates the symmetrical effects of price variables in global markets of petrochemical products and base metals on the index performance of selected industries. And then Clayton and Gumble models are in the next rank.Keywords: financial contagion, Volatility Spillover, Copula Functions, Global Markets
-
Pages 533-558The purpose of this study is to investigate the effect of loss-aversion behavior on multi-period investment decisions. For this purpose, two models of portfolio optimization have been designed. Instead of a single-period portfolio model, a three-period model has been used. In order to bring the optimization models closer to the real world, in addition to the CVaR as one of the main constraints, the transaction cost and the lower bound and upper bound investment in each asset are also considered. two models of loss aversion and mean-CVaR optimization were solved using PSO algorithm. Also, some important criteria such as initial loss aversion coefficient and reference point are used to test the robustness of model. The results based on the optimal wealth and Sharp ratio showed that loss-averse investors tend to concentrate most of their wealth and have a better performance than rational investors. The impact of CVaR on investment performance was identified. When the market is falling, investors with higher risk aversion avoid extreme losses and obtain more gains.Keywords: loss aversion, multi- period optimization, Conditional Value at Risk, particle swarming optimization
-
Pages 559-582An important effect of climate change is the change in the intensity and frequency of natural disasters such as droughts, floods, hurricanes,. . . , Due to the creation of risk and uncertainty, in insurance industry, they have an abundance. To this end, identifying the various dimensions of climate change risk and assessing it can reduce future losses by focusing and planning to address the direct and indirect effects of climate change. Therefore, conducting research related to climate change is essential to be more prepared to adapt to this phenomenon and to reduce the burden of costs due to these changes for the insurance industry. In this regard, in this study, while explaining the effects of climate change on the severity and frequency of weather events, the channels affecting climate change on health, life and non-life insurance are presented. Also, the challenges of climate change for insurers are expressed and final solutions and suggestions for the insurance industry are provided.Keywords: Health Insurance, Life insurance, Non-life insurance, Climate Change
-
Pages 583-612
As an industry operating in the money market, banks and banking have gone through a paradigm shift due to the digitalization of business. Thus, the industry has to pay attention to potential and actual customers for sustainability in the age of the digital economy. This has led it to be considered as one of the knowledge and professional topics in studies.In this study, the researcher focused on the issue of new customer-oriented banking. Accordingly, he concentrated on approaches and challenges aimed at identifying components effective on the banks' customer orientation such as their confusion using the in-depth interview approach. Ultimately, an appropriate model was presented as the outcome.Based on summarizing the research results, out of the total identified factors resulting from axial coding, a limited number of factors like the competitiveness of banks had a significant impact in this regard. Hence, banks may need to pay attention to such factors and invest in them to strengthen the durability of their activity, profitability, and value-creation. Moreover, reducing the customer’s confusion was found to be an effective factor in competitiveness.
Keywords: New Banking, digital economy, investment, bank competitiveness, customer orientation -
Pages 613-634The purpose of this study is to design a model to investigate the impact of variables of intellectual capital, profit quality, nature of audit report and capital structure on the risk of bankruptcy of Tehran Stock Exchange companies. The present study is an applied, analytical-mathematical research. Its spatial territory is Tehran Stock Exchange and its temporal territory is from 1391 to 1397. In this study, regression test method has been used to predict bankruptcy. Findings show that intellectual capital of 0.212 of changes in bankruptcy risk forecasting, profit quality of about 0.207 of changes of bankruptcy risk forecasting, nature of audit report 0.194 of changes of bankruptcy risk forecasting, and structure Capital 0.362 predicts changes in corporate bankruptcy risk.Keywords: Intellectual Capital, Capital Structure, profit quality, Audit Report, bankruptcy forecast
-
Pages 635-656
Financial markets can be evaluated as dynamic nonlinear systems that consider the interactions of factors in the process of immediate information analysis. Investors with different time horizons in the market may use this information differently. Thus, the financial market has a fractal structure in relation to investment time horizons. This research is of applied type and of post-event type; the method research is applicable and run based on past information. The statistical population of the study includes all companies listed in the Iranian capital market during the period 2008-2018. In this study, after calculating the fractal dimension of the experimental group using ARFIMA model and the fractal dimension and simulated Fractal random walks group using RUN test, the difference between these two dimensions in price index, return, future fall risk and systematic risk is investigated. Data analysis was performed in both 5-year and 10-year intervals using EVIEWS and SPSS software and the results indicate that the difference between dimensions fractal and f simulated Fractal random walks of the return index and the risk of future and systematic stock falls in short-term intervals means and is not significant in the long-term
Keywords: Fractal Dimensions, Fractal random walks, return Index, Future Fall Risk -
Pages 657-682
Privatization is an issue that is the concern of many officials and researchers due to its importance and lack of proper implementation in the country, and a study of its various dimensions, including financial and managerial components, can clarify other aspects of it. The purpose of this study is to model the role of financial and managerial categories in a data-driven (data-based) method - an inductive and exploratory research method - in privatization. This research was conducted by in-depth study of existing sources and articles in the field of privatization and conducting interviews with experts. The results show that the role of macro-level management factors and financial components in privatization is very fundamental. According to the research, the main financial and managerial factors affecting the implementation of privatization are: 1. Management components including the weakness of government structure, environmental factors affecting, sabotage and corruption in the implementation and performance and characteristics of individuals and 2. Components Financial and accounting issues including internal and external issues of state-owned companies, problems in calculations and estimates, incentives and existing regulations and standards. Bed conditions, intervention conditions, guidelines and consequences were presented as an integrated model and finally the obtained model was approved using Delphi method.
Keywords: Privatization, Article 44 of the Constitution, Data Foundation, Grounded Theory -
Pages 683-706
Monetary policy can affect the position of banks, including their risk-taking. In implementing monetary policy, the central bank can directly use its regulatory power or indirectly use its influence on money market conditions as a powerful money issuer. Therefore, the purpose of this study is lending fluctuations in modeling the relationship between monetary policy, capital structure and banks' risk-taking. In this study, the financial information of 21 banks listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1391 to 1397 was used. Sampling was performed by systematic removal method. The required data were collected from the financial statements of companies, Rahavard Novin Tadbir Pardaz software and also from the site belonging to the Stock Exchange Organization and the sites www.rdis.ir and www.irbourse.com as well as the site of the Central Bank. . Excel software has been used to classify the data. Also, after classifying the research data, Eviews10 software has been used to process the information and test the research hypotheses. The statistical method used in this study was correlational and multivariate regression model was used to calculate the independent and dependent variables and also to test the hypotheses. The results of testing the research hypotheses indicate that there is a significant relationship between monetary policy, bank lending fluctuations, capital structure and banks' risk-taking. In the study of control variables, the determination of the ratio of assets to equity of banks has a significant relationship with fluctuations in bank lending.
Keywords: monetary policy, bank capital structure, bank lending fluctuations, banks' risk-taking