فهرست مطالب

نشریه باغ نظر
سال نوزدهم شماره 117 (اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهرنوش ذوقی توتکابنی، مریم ارمغان*، مهرداد متین صفحات 5-20
    چکیدهبیان مسیله: با به کارگیری نشانه شناسی به عنوان پارادایم نظری پسامدرنیسم در فرایند خلق اثر، معنا اهمیت یافت، موردی که در تحقیقات پیشین در نظر گرفته نشده بود. از نکات قابل بررسی در معماری معاصر ایران کم توجهی به وجوه معناشناختی در فرایند طراحی است که نادیده گرفتن این مهم موجب تضعیف ابعاد هویتی می شود. «ژیل دلوز» با استمداد از نشانه شناسی پیرس به بیان روند شکل گیری محیط واقعی در سینما پرداخته است. وی قبل از تحقق محیط واقعی، جهان اولیه ای (پس زمینه) را ترسیم و برای آن دو مولفه قدرت و کیفیت را تبیین می کند. وی شکل گیری محیط واقعی را نوعی فعلیت می پندارد که حاصل کنش یک چیز با چیز دیگر است. این مفاهیم در معماری به معنای الهام گرفتن طراح در ایده یابی از مولفه های پس زمینه مفاهیم و ویژگی های معماری سنتی و سپس انتخاب از میان لایه های آن و در نهایت خلق اثر است. در پژوهش با توجه به اندیشه های دلوز و مراجعه به نظرات پنج نفر از طراحان حرفه ای معاصر ایران، به ارزیابی فرایند شکل گیری آثارشان و نحوه انتخاب از میان لایه های متن معماری و در نهایت تعیین نوع فرم دلوزی پرداخته شده است.هدف پژوهش: هدف این پژوهش بررسی شیوه های طراحی معماران حرفه ای ایران، شناسایی مولفه های پس زمینه تاثیرگذار بر آن و شناخت نحوه بهره گیری از لایه های متن معماری در خلق اثر است.روش پژوهش: در این پژوهش کیفی، گردآوری اطلاعات از طریق توصیفی-تحلیلی و مطالعه مدارک مربوط به فرایند طراحی معماران، تجزیه و تحلیل داده ها از روش «تحلیل محتوا» با رویکرد «نشانه شناسی لایه ای» صورت گرفته است.نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که معماران حرفه ای ایران در ایده پردازی از مفاهیم و ویژگی های معماری گذشته، الهام و سپس  با بیانی نو از لایه های مختلف معماری به ویژه لایه تاویلی و زیباشناختی، درک عمیق تر و متکثری از معنا را بیان و مفاهیم گذشته را در معماری امروز بازتاب می کند.
    کلیدواژگان: معماری معاصر، دلوز، نظام نشانه ای، ایران. ذهنیت طراح
  • پریشاد مستوفی فرد، فریبا البرزی، امیر حسین امینی*، شهاب الدین عادل صفحات 21-32

    چکیده
    بیان مسیله: میان معماری و سینما پیوند تاریخی و اجتماعی موثقی وجود دارد. سینما به عنوان هنر هفتم، برآیند سایر هنرها از جمله ادبیات، تیاتر، نقاشی و معماری است. در این میان، معماری پررنگ تر از سایر فرم های هنری در سینما نقش ایفا می کند. سینما این امکان را به بشر داد تا پدیده ها و واقعیت ها را از زاویه دید و منظری تازه تجربه کنند. احتمال آن که فیلم بتواند «تجربه مستقیم از فضای زیسته» را گشوده و افشا کند، مولفه ای است که از منظر معماری، ارزش بررسی کردن را دارد. رسانه سینما، به ویژه فیلم های خودزیست نامه، از جهت بازنمایی فضای زیسته و خاطره تجربه آن فضا از نگاه کارگردان در درک مکانیسم حافظه فضایی، در ذهن مخاطبان و معماران حایز اهمیت می باشند. فیلم های آندری تارکوفسکی، از زندگی نامه خود کارگردان نشیت گرفته اند و شعر وجودی زیستن وی را بیان می کنند؛ فیلم نوستالژیا، به عنوان نمونه موردی در نظر گرفته شده است. پرسش پژوهش، مطرح می کند که چگونه معنا و حافظه فضایی از طریق رسانه فیلم خودزیست نامه نوستالژیای آندری تارکوفسکی (فیلم به عنوان بازنمایی بصری مکان زیست شده) انتقال داده می شود ؟
    هدف پژوهش: در این پژوهش، هدف بررسی معنا و حافظه فضایی فضا های زیسته در فیلم خودزیست نامه نوستالژیا، از منظر پدیدارشناسی می باشد.
    روش پژوهش: روش تحقیق از نوع کیفی و روش توصیفی-تحلیلی و پدیدارشناسی است. که از منظر پدیدارشناسی، نه از گزیده مصاحبه ها بلکه از تصاویر متحرک فیلم های سینمایی نشیت گرفته است. مطالعه کنونی فیلم از نوع « پدیدارشناسی توصیفی بصری» از تجربه فضا است.
    نتیجه گیری: بررسی ها نشان می دهند با خوانش پدیدارشناسانه معماری از طریق رسانه سینما، در فیلم خودزیست نامه نوستالژیا اثر آندری تارکوفسکی، زمانی که فیلم ساز به درک عمیقی از فضا و معماری رسیده و فضای فیلم حاصل تجربیات زیسته وی باشد، این معانی توسط مخاطب درک، رمزگشایی و تجربه می شوند. فیلم نوستالژیا، درباره حس دلتنگی و اشتیاق برای خانه دوران کودکی است، خانه به عنوان اولین مکان تجربه شده در کودکی، همواره در حافظه فضایی فرد ماندگار خواهد بود و نگرش بعدی به فضا ها تا حدی بستگی به این نگرش اولیه دارد. با نگاهی به فیلم نوستالژیا، درخشش شاعرانه ناب تصاویر معماری تارکوفسکی، درمانی برای زبان الکن معماری دوران معاصر است که فارغ از گستره وسیع احساسات بشری است.

    کلیدواژگان: معماری، سینما، فضا، مکان، پدیدارشناسی، فیلم نوستالژیای تارکوفسکی
  • حسن رجبی نژاد مقدم پاپکیاده*، سید علی روحانی صفحات 33-46
    چکیده
    بیان مسیله: عکاسی مستند بر ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در بازتاب وقایع دوران انقلاب 1357 و جنگ در برابر عراق با رویکرد های مستند اجتماعی، خبری و جنگ بسیار تاثیرگذار بوده و این پژوهش به دنبال آن است که چگونگی این تاثیرات را بررسی کرده و تاریخچه ای تحلیلی از موضوع عکاسی این دو دوره در ایران به همراه نقاط قوت و نیز کاستی ها و محدودیت های آن ارایه دهد.
    هدف پژوهش: این مقاله با هدف مطالعه رابطه عکاسی مستند و رویداد های این دهه، چگونگی نقش عکاسی مستند بر سیاست های قدرت حاکم را با استفاده از برخی آرای لوکاچ و هاوزر بررسی می کند.
    روش پژوهش: روش تحقیق این پژوهش کیفی، توصیفی-تحلیلی و جمع آوری اطلاعات از طریق مرور ادبیات مکتوب چاپی و الکترونیکی است.
    نتیجه گیری: بررسی ها نشان می دهد عکاسی مستند در این دهه بر ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موثر بود و به نوبه خود تحت تاثیر سیاست ها و ایدیولوژی قدرت حاکم قرارگرفت. با استفاده قدرت حاکم از عکس ها، جهت اهداف تبلیغاتی-سیاسی، عکاسی مستند کارکردی نهادی و ایدیولوژیک پیدا کرد. با انسداد فضای سیاسی و اجتماعی، عکاسان نتوانستند روح زمانه خود را با تمامی ابعادش بازتاب دهند. مولفه هایی چون تاسیس انتشاراتی ها، چاپ کتاب های عکاسی، تاسیس رشته عکاسی، انتشار مجله عکس، برگزاری مسابقات، سالانه های عکاسی و نمایشگاه ها در پیشرفت عکاسی مستند موثر بودند و عواملی همچون انسداد فضای سیاسی-اجتماعی، سانسور و ممیزی و عدم امنیت مانع پیشرفت آن بودند و عکس هایی که در راستای ایدیولوژی قدرت سیاسی حاکم بود و یا از ایده آلیسم های آن محسوب می شدند مورد حمایت قرار می گرفتند. می توان گفت بر طبق مباحث ارایه شده، جریان عکاسی مستند در دوران انقلاب و جنگ به طور نسبی منطبق بر آرای مطرح شده از لوکاچ و هاوزر می باشد.
    کلیدواژگان: عکاسی مستند، قدرت حاکم، انسداد فضای سیاسی، بازتاب، روح زمانه
  • لیلا افشار*، شهره جوادی صفحات 47-58
    چکیده
    بیان مسیله: مسجد جامع ساوه با وجود قدمت زیاد و باقی ماندن از دوران اولیه اسلامی، سلجوقی، ایلخانی و صفوی آن گونه که شایسته است بررسی نشده و آنچه از گذشته تاکنون به عنوان نتایج کاوش ها ارایه شده بسیار اندک و حاوی ابهاماتی است که باید مورد بازنگری قرار گیرد. در بازدید میدانی اخیر در تاریخ 4 خرداد سال 1401 نکاتی کشف شد که تاکنون در هیچ مقاله یا گزارشی ذکر نشده، از جمله مواردی درباره چارتاقی، تزیینات معرق گچی در شبستان اولیه ستون دار، ناوهای گرداگرد مسجد و محراب های گچی سه گانه در امتداد محراب قبله.
    هدف پژوهش: برای دست یابی به الگوی اولیه مسجد با تکیه بر پیشینه تاریخی بنا و سیر تحولات آن در دوران مختلف، ضروری است آراء موجود بازنگری و به رفع ابهامات براساس بازدید میدانی اخیر پرداخته شود.
    روش پژوهش: روش تاریخی- اسنادی و گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و میدانی (مصاحبه با پژوهشگران و بازدید میدانی) است، سپس اطلاعات دسته بندی و جهت پاسخ به برخی ابهامات و تناقض ها با یافته های اخیر مطابقت داده می شود.
    نتیجه گیری: جامع ساوه یکی از مساجد کهن ایران با شبستان ستون دار (الگوی مسجد پیامبر) و آثاری از دوران سلجوقی، ایلخانی، صفوی و قاجار است که با آنکه ویژگی های منحصربه فردی دارد اما تاکنون در هاله ای از ابهام مانده است. شواهد قدمت بنا را احتمالا پیش از مسجد فهرج و تاریخانه می رساند. اقوال مبتنی بر وجود آتشکده نیز در تاریخ بنا آمده اما در مورد این مکان نظرات مختلفی وجود دارد که برای هیچ کدام سند و مدرکی ارایه نشده است. یافته های اخیر نکاتی جدید در این بنا را نشان داد که پاسخ برخی ابهامات و راهگشای پژوهش های آتی خواهد بود.
    کلیدواژگان: مسجد جامع ساوه، پیشینه، صدر اسلام، سلجوقی، چارتاقی
  • هیوا رحمانی، محمدرضا پورزرگر*، بهروز منصوری صفحات 59-74
    چکیده
    بیان مسیله: ساختار آموزش معماری امروز و آموزه‏های ارایه شده در این نظام بیشتر به چگونگی ساخت کالبد معماری (محوریت کالبد) و آفرینشگری اثر معماری کوشیده که این موضوع منجر به اقتدار ابرهای ساختگی و خودشیفتگی انسان معاصر شده است. معماری پدیده‏ا‏ی محلی است که ذات و ریشه آن را بایستی در انسان محلی و تجربه‏های زیسته آن جست و جو کرد. از این‏رو این پژوهش به‏دنبال پاسخ به چیستی آموزه‏های زیست‏شده شعر حافظ و پدیدارشناسی تاثیر این تجربه‏ها در فرایند یادگیری معماری است.
    هدف پژوهش: هدف از این پژوهش شناخت و بازاندیشی تجربه‏های زیست شده انسان در ارتباط با خوانش شعر حافظ جهت ارتقاء آموزه‏های انسان‏ساز در فرایند یادگیری معماری است.
    روش پژوهش: به لحاظ مطالعات انسانی به کار رفته، این تحقیق، پژوهشی کیفی است که با روش پدیدارشناسی و رویکرد ون منن (توصیفی- تفسیری) یکی از جریان‏های فکری در حوزه تعلیم و پرورش انسان؛ کوشیده است با عنایت به تجربه‏های زیست شده انسان در عالم شعر حافظ از طریق افرادی که با ادبیات و شعر حافظ آشنایی دارند به عنوان مشارکت‏کنندگان تحقیق به جست و جوی آموزه‏های درونی و ذهنی بپردازد. در روند پژوهش 18 آموزه اصلی از طریق مصاحبه با هشت نفر از متخصصین فلسفه، ادبیات، علوم انسانی و معماری که دارای تجربه زیست شده در عالم شعر حافظ بوده استخراج و سپس به کمک نرم افزار مکس کیودا (MAXQDA) مضامین اصلی افقی سازی و جمع بندی شده است.
    نتیجه گیری: شعر حافظ به عنوان «فضای میانجی» پدیده‏ای است که هم به جنبه‏های ساخت انسان می‏کوشد و هم تکنیک‏های برقراری روابط گسترده با دیگر پدیده‏ها را ارایه می‏دهد. نتیجه این پژوهش در قالب مدل نهایی (دایره مینا) به معنای پالایشگری انسان و خود درمانی جهت تغییر نگرش سلطه‏جویانه پدیده‏های ایستا، چگونگی تعلیم انسان و نگارش معماری از طریق تجربه‏های زیست شده حافظ با زبان استعاری ترسیم شده است.
    کلیدواژگان: تجربه‏‏ های زیسته، آموزش معماری، پدیده شعر حافظ، آموزه ‏های انسان‎ ساز، خود درمانی
  • محمد افروغ*، حبیب الله کاظم نژادی صفحات 75-90

    چکیده 
    بیان مسیله: دست بافته و دست مال های ترکمن، ساحتی از هنرهای بومی هستند که ضمن مرتفع ساختن نیازهای زندگی و برجسته سازی هویت هنری، محملی برای آشکارسازی باورها از طریق بازنمایی نقوش انتزاعی و تجریدی بوده است. نکته حایز اهمیت در این آثار، اهمیت و اهتمام ویژه به جنبه معناشناختی و باورمحوری نقوش، در کنار بعد زیباشناختی است. این مسیله در سایر جوامع عشایری، به نسبت کم تر است. برجسته ترین بخش زندگی در جامعه ترکمن، حضور باورها، آیین ها و آموزه های باستانی(شمنی) و دینی است که از طریق آثار هنری و به سبک تجریدی به مخاطب عرضه می شود. ازاین رو، مطالعه جهان بینی بافنده ترکمن که در قالب انواع نگاره ها در دست بافته ها و دست مال ها نقش پردازی شده، با رویکرد مردم شناسی هنر میسر است. رسالت این رویکرد، مطالعه، فهم و درک محتوای آثار هنری، در بستر فرهنگی جامعه آفرینندگان آن است. بنابراین پرسش اصلی پژوهش این است که نقوش دست بافته ها و دست مال های ترکمن از دیدگاه مردم شناسی هنر، دارای چه ویژگی هایی هستند و چگونه می توان از این دیدگاه و با لحاظ زمینه های فرهنگی ترکمن به فهم معنایی و زیبایی آن ها، پی برد؟
    هدف پژوهش: مطالعه و فهم نقوش دست بافته ها و دست مال های ترکمن از منظر فرهنگ جامعه بافنده ترکمن است.
    روش پژوهش: این پژوهش از نوع کیفی و توسعه ای، روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها کتابخانه ای است.
    نتیجه گیری: سبک غالب نقش پردازی نقوش تجریدی(عدم شباهت به مصداق بیرونی) است تا انتزاعی. همچنین نقوش بیش از آنکه جنبه زیباشناختی(تزیین و آراستن)، داشته باشند، با تکیه بر عقاید و باورها، آفریده می شوند و وجه نمادین و معناشناختی دارند. عمده نقوش شامل دسته نقوش محافظ (دعا، تعویذ، طلسم، خمتاز، بازوبند)، قوچک، پرندگان محلی و گل (گول، ترنج) هستند که در هر ایل و قبیله دارای نشان و فرمی خاص است. همچنین دست بافته ها دارای کارکردهای ویژه ای هستند.

    کلیدواژگان: ترکمن، هنر، مردم شناسی، دستبافته، دستمال (نمد)
|
  • Mehrnush Zoghi Tutkaboni, Maryam Armaghan *, Mehrdad Matin Pages 5-20
    Problem statement: Using semiotics as the theoretical paradigm of postmodernism in the design process, meaning gained importance which has been under-explored in the previous research. One of the points to be considered in contemporary Iranian architecture is the lack of attention to semantic aspects in the design process, which weakens the dimensions of identity. Deleuze has applied Pierce’s semiotics to describe the process of shaping the real environment in cinema. Before realizing the real-world environment, he sets an originary world (background) and explains its two components of power and quality. In this model, the real environment is formed as a kind of actuality, and because of the corresponding relations. Being inspired by the elements in the background as well as concepts and features of traditional architecture, designer start choosing appropriate layers and finally create their works. This study applied Deleuze’s perspective to survey five professional Iranian architects to analyze their works and how they chose their architectural layers.  Research
    objective
    Analyzing how professional architects in Iran select their design methods and identify the background components affecting their designs and how they use architectural context layers in creating their works.Research
    method
    In this qualitative research, data collection was conducted through descriptive-analytical and analysis of documents related to the architectural design processes was carried out by “content analysis” method with a “layered semiotics” approach.
    Conclusion
    The results indicated that professional architects in Iran are inspired by the concepts and features of past architecture. They further express more profound and comprehensive meanings and concepts through a modern understanding of different layers of architecture, especially the interpretive and aesthetic layers. They reflect the past in contemporary architecture.
    Keywords: Designer Mindset, Contemporary Architecture, Deleuze, Semiotic System, Iran
  • Parishad Mostowfifard, Fariba Alborzi, Amirhossein Amini *, Shahabeddin Adel Pages 21-32

    Problem statement: There are certain historical and social ties between architecture and cinema, the seventh art, which is the outcome of other arts, including literature, painting, and architecture. Among them, architecture plays a more active role in cinema. Cinema granted the man’s ability to experience a new world from a fresh view and a fresh landscape. This possibility that movies (cinema) could reveal a direct experience of the relived space is an issue that is worth being examined from the point of architecture. The medium of cinema especially autobiographical movies for representing the living space and the memory of experiencing that space from the view of the director to understanding the mechanism of spatial memory in the mind of addresses (viewers) and architecture attaches great importance. Andrei Tarkovsky’s movies, have been based on the biography of the director and express the poem of his existence; Nostalgia Movie, have been put forward as a case study. The query of the research is how the meaning and spatial memory have been transferred through the medium (movie as a visual representation of the place of life) of the autobiographical movie of Andrei Tarkovsky.
    Research

    objective

    This study attempts to investigate the meaning and spatial memory and living spaces in the Nostalgia autobiographical movie from the phenomenological view.
    Research

    method

    The method of research is qualitative and also descriptive-analytical and phenomenological. Phenomenology deals with the animation of cinematic films rather than interviews. The present study of films is based on studying “descriptive-visual phenomenology” of the experience of the space.

    Conclusion

    The studies show that from the point of phenomenological, architecture through the medium of cinema in Andrei Tarkovsky’s autobiographical movie, when the producer has a deep understanding of space and architecture, and the space of movie is the outcome of his life, these meanings would be understood, decodified, and experienced by the addressee. The subject of the Nostalgia movie is homesickness and eagerness for a childhood home. The house is the first place that contributes to experience in the first years of life and stays in human spatial memory. The way of evaluating other spaces somehow depends upon this early view. With a glance at this movie, Tarkovsky’s shining pure poetical architectural images are a solution to the stammering language of architecture in contemporary era, which ignores the expansive man’s emotions.

    Keywords: Architecture, Cinema, Space, Place, Phenomenology, Tarkovsky’sNostalghia Film
  • Hassan Rajabinejad Moghaddam Papkiadeh *, Seyyed Ali Rouhani Pages 33-46
    Abstract
    Problem statement: Few studies have examined the role of documentary photography in the political, social, and cultural structures, in reflecting the events of the 1979 revolution and the war against Iraq, with social documentary, news, and war approaches.
    Research
    objectives
    This article aimed to study the relationship between documentary photography and the events of this decade, and examine the quality of documentary photography in the ruling power policies by using some viewpoints of Lukács and Hauser.
    Research
    method
    This qualitative research, used the descriptive-analytical method, and data were obtained from the written printed, and electronic literature.
    Conclusion
    Studies showed that documentary photography in this decade influenced the political, social, and cultural structures and in turn was influenced by the policies and ideology of the ruling power. Using photographs by the ruling power for propaganda-political purposes gave photography an institutional and ideological function and by the limitation socio-political sphere, photographers could not reflect the spirit of all dimensions of their era. Some factors, such as establishing publishing houses, printing photography books and magazines, establishing the photography field, and holding photography annuals and exhibitions, contributed to the development of documentary photography, and factors such as the limitation in the socio-political atmosphere, censorship and insecurity hindered its progress. Photographs that were in line with the ideology of the ruling political power or one of its idealisms were supported. According to the presented, documentary photography trend in the revolution and war period has been relatively in line with the views expressed by Lukács and Hauser.
    Keywords: Documentary Photography, Ruling Power, Limitation in the Political Sphere Reflection, Spirit of the Time
  • Leyla Afshar *, Shohreh Javadi Pages 47-58
    Abstract
    Problem statement: Despite being very old and remaining from the early Islamic, Seljuk, Ilkhanid, and Safavid eras, the Jame Mosque of Saveh has not been investigated as it deserves. The results of the research done to date are minimal and contain ambiguities that should be revised. In the recent field visit on 2022/5/25, points were discovered that have not been mentioned in any article or report to date, including things about the Chartaqi, the decorative plaster in the first pillared nave, the naves around the mosque, and the triple plaster altars along the Qiblah altar.
    Research
    objective
    To develop the original model of the mosque based on the historical background of the building and its evolution in different eras, it is necessary to review the existing opinions and resolve the ambiguities based on the recent field visits.
    Research
    method
    This study employed the historical-documentary method and data collection was carried out using the library and field method (interview with researchers and field visit). To address some ambiguities and contradictions. Then, the information was classified, and will be matched with the latest findings.
    Conclusion
    Saveh Jame Mosque is one of the old mosques of Iran, with a pillared nave (model of the Prophet’s mosque) and works from the Seljuk, Ilkhani, Safavid, and Qajar eras, which, although it has unique features, is still in the aura of Ambiguity remains. The evidence dates the building probably before the Fahraj and Tarikhaneh mosque. Opinions about the existence of the fire temple have also been in the history of the mosque, but no documents have been provided for any of them. The recent findings showed new points in this regard, which will be the answer to some ambiguities and a guide for future research.
    Keywords: Jame’ of Saveh mosque, Background, Islam advent, The Seljuks, Chartaghi
  • Hiva Rahmani, Mohammad Reza Pourzargar *, Behrooz Mansouri Pages 59-74
    Abstract
    Problem statement: The structure of today’s architectural education and the doctrines presented in this system have tried to figure out how to build the body of architecture and how to create architectural work. This trend, in turn, has led to the authority of fabricated formations and the narcissism of contemporary man. Architecture is a local phenomenon the roots of which must be traced to the folk and their lived experiences. As such, this article seeks the lived doctrines of Hafez’s poetry and phenomenology of the impact of these experiences on the process of learning architecture.
    Research
    objective
    This study aims to understand and reexamine the lived experiences of human beings in relation to the reading of Hafez’s poetry to promote humanizing doctrines in the process of learning architecture.
    Research
    method
    This study is qualitative research, employing a phenomenological method and Van Manen’s approach (a descriptive-interpretative approach). Here, we seek to investigate the internal and intellectual doctrines obtained from lived experiences of Hafez’s poetry through interviews with eight experts who were already acquainted with Hafez’s poetry in the fields of philosophy, literature, humanities, and architecture, In the research process, 18 doctrines were obtained. Then, through MAXQDA software the main themes were summed up and horizontalized.
    Conclusion
    Hafez’s poetry, as a “mediating space”, is a phenomenon that deals not only with aspects of humanization but also with the techniques for establishing extensive relationships with another phenomenon. The result of this study is presented in the form of a final model (Dayere -e- Mina), meaning human refinement and self- therapy to change the hegemonic attitude of static phenomena, how to teach human beings as well as rewriting architecture through Hafez’s lived experiences with a metaphorical language.
    Keywords: Lived experiences, Architectural Learning, Hafez poetry as a phenomenon, Humanizing doctrines, Self-therapy
  • Mohammad Afrough *, Habibolah Kazemnejadi Pages 75-90

    Abstract
    Problem statement: Turkmen handwoven and handkerchiefs are a field of native arts that, while meeting the needs of life and highlighting the artistic identity, have been a vehicle for revealing beliefs through the representation of abstract motifs. The critical point in these works is the importance and exceptional attention to the semantic and belief-oriented aspects of the motifs, along with the aesthetic dimension. This issue is relatively less in other nomadic societies. In the lifestyle of Turkmen society, there is a prominent presence of ancient (shamanic) and religious beliefs, rituals, and teachings that are presented to the audience through abstract artworks. Therefore, we can do an anthropological study on the Turkmen weavers’ worldview, which presents in the paintings. This approach seeks to study and understand artworks’ content in their creators’ cultural context. So the central question of the research is, what are the anthropological characteristics of Turkmen handwoven and handkerchief motifs? And how can we study their semantics and aesthetics in terms of this aspect and Turkmen cultural contexts?
    Research

    objective

    This study attempts to examine and understand Turkmen’s handmade motifs in the context of Turkmen weaving culture.
    Research

    method

    The type of this study is qualitative and developmental and its method is descriptive-analytical with a library data collection.

    Conclusion

    The dominant style of painting motifs is more discrete than abstract. Also, the motifs are created relying on beliefs more than they have aesthetics (decorative) and symbolic and semantic aspects. Most of the motifs include the group of protective motifs (prayer, spell, armband), ram, local birds, and flowers (bergamot) That has a special marker and form in each tribe. Also, handmade have special functions.

    Keywords: Turkmen, art, Anthropology, handwoven, Handkerchief