فهرست مطالب
نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/10/17
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-10زمینه و هدف
استرس شغلی، موجب کاهش کارایی، بهره وری و کیفیت کاری شده و بر جسم، روان، رفتار و عملکرد شغلی فرد تاثیرگذار است. داشتن مهارت های مدیریت زمان به پیشگیری و کنترل پیامدهای استرس شغلی کمک می کند. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط مدیریت زمان با استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های آموزشی شهر تهران، در سال 1401 است.
روش هااین مطالعه از نوع مقطعی است که بر روی 350 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بزرگسالان (سی سی یو و آی سی یو) بیمارستان های آموزشی شهر تهران در سال 1401 انجام شد. پرستاران به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده های تحقیق شامل پرسشنامه کوتاه شده استرس شغلی پرستاران و پرسشنامه مدیریت زمان بود.
یافته هااز تعداد 350 پرستار، 55/7 درصد زن بودند و تحصیلات در سطح کارشناسی با 75/7 درصد بیشترین فراوانی را داشت. 38 درصد سن بین 30 تا 39 سال داشتند و 58 درصد متاهل بودند. مدیریت زمان 45/4 درصد از پرستاران در سطح مطلوب و 9/4 درصد در حد خیلی مطلوب بود. هیچ کدام از پرستاران مدیریت زمان در حد نامطلوب نداشتند. میانگین نمره مدیریت زمان کسب شده (بر مبنای صفر تا 100) پرستاران 19/67 ± 56/41 بدست آمد. میانگین و انحراف معیار استرس شغلی پرستاران 10/77 ± 51/39 بود. مدیریت زمان و ابعاد آن با استرس شغلی و ابعادش همبستگی معنی دار آماری منفی داشتند یعنی با افزایش مدیریت زمان، استرس شغلی کاهش می یابد (0/001>p، 0/638- = r). نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که ابعاد مدیریت زمان (تعدیل مسیولیت و هنجارها، مدیریت درخواست های دیگران و مدیریت هیجانات) قادر به تبیین 51 درصد استرس شغلی پرستاران است (0/05>p).
نتیجه گیریاکثریت پرستاران دارای مدیریت زمان مطلوب بودند و با افزایش مدیریت زمان، استرس شغلی کاهش می یافت.
کلیدواژگان: مدیریت زمان، استرس شغلی، پرستاری، بخش مراقبت ویژه -
صفحات 11-20زمینه و هدف
یکی از نیازهای آموزش پرستاری، ارتقاء مهارت های شجاعت اخلاقی پرستاران جهت ارایه مراقبت های پرستاری مبتنی استانداردهای حرفه ای و تضمین مراقبت بالینی شایسته است. لذا، این مطالعه با هدف بررسی همبستگی شایستگی بالینی با شجاعت اخلاقی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1399 انجام شد.
روش هااین مطالعه توصیفی مقطعی چند مرکزه بروی 350 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهر تهران که به روش سهمیه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات مطالعه شامل پرسشنامه جمیعت شناختی، شایستگی بالینی پرستاران بخش مراقبت های ویژه و شجاعت اخلاقی سکرکا و همکاران بود.
یافته هامیانگین نمره کل شجاعت اخلاقی و شایستگی بالینی در پرستاران بخش مراقبت های ویژه بترتیب 12/22±74/24 و 23/37±155/10 بود. بین شجاعت اخلاقی و شایستگی بالینی پرستاران ارتباط مستقیم و معنی دار قوی ای وجود دارد (0/81=r و 0/001=p). شایستگی بالینی در پرستاران با سابقه کاری بیشتر، مسن تر، شاغل در شیفت صبح و با وضعیت استخدامی رسمی و پیمانی به طور معناداری بالاتر از سایر پرستاران بود (0/001>p). همچنین، شجاعت اخلاقی در پرستاران مرد، متاهل، با سابقه کاری بیشتر، مسن تر، شاغل در شیفت صبح و روز و با وضعیت استخدامی رسمی و پیمانی به طور معناداری بالاتر از سایر پرستاران بود (0/001>p).
نتیجه گیریبا توجه به نتایج مطالعه حاضر با افزایش شایستگی بالینی پرستاران، شجاعت اخلاقی آنها افزایش می یابد. لذا لزوم توجه هر چه بیشتر مسیولان را در این زمینه می طلبد.
کلیدواژگان: شجاعت اخلاق، شایستگی بالینی، پرستار، بخش های مراقبت های ویژه -
صفحات 21-28زمینه و هدف
توانایی پرستار در درک فرهنگی برای ارایه مراقبت های هماهنگ با فرهنگ بیمار، نمادی از صلاحیت فرهنگی پرستاران است. این مطالعه با هدف تعیین صلاحیت فرهنگی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه و ارتباط آن با عوامل جمعیت شناختی انجام شد.
روش هامطالعه مقطعی حاضر در سال 1399 روی 160 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه عمومی و مراقبت ویژه کرونری دو مراکز آموزشی درمانی 5- آذر و شهید صیاد شیرازی به عنوان مراکز ارجاعی بیماران سراسر استان و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد. برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری در دسترس براساس معیارهای ورود استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها فرم جمعیت شناختی و پرسشنامه صلاحیت فرهنگی 51 عبارت و چهار زیر مقیاس بود. پایایی این پرسشنامه در جامعه مطالعه حاضر 0/94 بود. پس اخذ رضایت آگاهانه از پرستاران پرسشنامه ها تکمیل شد.
یافته هااکثر پرستاران در دو بخش مراقبت ویژه عمومی ICU (59/1 درصد، 75 نفر) و مراقبت ویژه کرونری CCU (57/6 درصد، 19 نفر) مرد بودند. حداقل سن نمونه های پژوهش در بخش های ICU و CCU، 23 سال بود. بیشترین نمره میانگین صلاحیت فرهنگی در هر دو بخش به نگرش نسبت به مراقبت فرهنگی (0/22±0/54)، (0/23±0/56) و کمترین به دانش مراقبت فرهنگی (0/23±0/48)، (0/22±0/44) اختصاص داشت. سطح صلاحیت فرهنگی در هر دو بخش مراقبت ویژه عمومی ICU و مراقبت ویژه کرونری CCU ضعیف 82/7 درصد، 81/8 درصد) گزارش شد. در کل میانگین نمره صلاحیت فرهنگی در بخش مراقبت ویژه عمومی ICU بیشتر از بخش CCU مراقبت ویژه کرونری بود ولی تفاوت آماری معنی دار وجود نداشت. همچنین هیچ یک از متغیرهای مستقل به تنهایی و یا در حضور سایر متغیرها اثر معنی داری بر صلاحیت فرهنگی نداشتند.
نتیجه گیریبا توجه به یافته های این مطالعه مبنی بر ضعیف بودن سطح صلاحیت فرهنگی پرستاران و نگرش مراقبت فرهنگی با بیشترین میانگین و دانش مراقبت فرهنگی با کمترین میانگین، به نظر می رسد، آموزش صلاحیت فرهنگی برای ارایه بالاترین سطح مراقبت در بخش های مراقبت ویژه ضروری است. به این ترتیب که برنامه ریزان و سیاست گذاران نظام سلامت و مدیران پرستاری می توانند با اجرای کارگاه های آموزشی پیرامون آشنایی با مقوله های فرهنگی و ارتباط، صلاحیت فرهنگی را از مرحله نگرش فرهنگی به طرف آمادگی و اجرای مراقبت فرهنگی سوق دهند.
کلیدواژگان: صلاحیت فرهنگی، پرستار ICU، پرستار CCU -
صفحات 29-40زمینه و هدف
بیماران تحت همودیالیز دارای مشکلات مختلف گوارشی مانند یبوست هستند که بر کیفیت زندگی آنان تاثیر می گذارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط شدت یبوست با کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز در استان چهار محال و بختیاری انجام شد.
روش هااین پژوهش مقطعی بر روی 200 بیمار تحت همودیالیز به صورت سرشماری در چهار بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1400 انجام شد. ابزار پژوهش شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی و بالینی و متغیرهای آزمایشگاهی، پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی بیمار دارای یبوست و مقیاس سنجش یبوست بود.
یافته هامیانگین کل کیفیت زندگی بیماران 31/213±38/93 بود. ارتباط زیرمقیاس های چهارگانه کیفیت زندگی با شدت یبوست نشان داد که بین کیفیت زندگی و زیرمقیاس های آن با شدت یبوست همبستگی معنی دار آماری وجود دارد (0/001p<). بین کیفیت زندگی با متغیر تحصیلات و وضعیت اشتغال ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (0/001p<). همچنین بین خرده مقیاس دغدغه و نگرانی با وزن (0/028 =p) و بین خرده مقیاس رضایتمندی با هماتوکریت (0/043 =p) ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
نتیجه گیریبر اساس نتایج مطالعه، بین کیفیت زندگی و شدت یبوست و متغیرهای تحصیلات و وضعیت اشتغال ارتباط معنی دار وجود دارد. همچنین بین خرده مقیاس دغدغه و نگرانی با وزن و بین خرده مقیاس رضایتمندی با هماتوکریت ارتباط معنی دار دیده شد.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، همودیالیز، یبوست -
صفحات 41-50زمینه و هدف
خانواده از مهم ترین نهادهای اجتماعی است و بر اساس اصول مراقبت تسکینی، خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه مددجو محسوب می شوند. توجه به نیازهای ایشان یک امر ضروری و در راستای مراقبت های پرستاری کل نگر است. لذا این مطالعه با هدف تعیین نیازهای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه به انجام رسید.
روش هامطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است. جامعه هدف تمام اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نیمه اول سال 1401 بود که به روش نمونه گیری غیرتصادفی سهمیه ای وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از فرم مشخصات جمعیت شناختی شرکت کنندگان و بالینی بیماران و پرسشنامه CCFNI استفاده شد. سطح معناداری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.
یافته هامیانگین سن شرکت کنندگان در مطالعه 42/4 سال (حداقل سن 19 و حداکثر 78 سال) بود. 52/7 درصد اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه مرد و 47/3 درصد زن بودند. 31/9 درصد تحصیلات دانشگاهی، 34/8 درصد تحصیلات دیپلم و 33/3 درصد تحصیلات زیردیپلم داشتند. 74/9 درصد از افراد متاهل و 66/2 درصد دارای فرزند بودند. میزان نیاز مراقبتی شرکت کنندگان مورد پژوهش، در محدوده بالا با نمره کل 17/2± 143/3 (3/18 از بازه بین 1 تا 4) بود. مهمترین زیرمقیاس های نیازهای مراقبتی اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه به ترتیب نیاز اطمینان، نیاز راحتی، نیاز اطلاعات، نیاز مجاورت و نیاز حمایت بود.
نتیجه گیرینیازهای مراقبتی خانواده این بیماران در حد بالا بوده و میزان نیاز به حمایت کمترین و میزان نیاز به اطمینان بالاترین بودند. با توجه به این که سنجش و تامین نیازهای اعضای خانواده در راستای پرستاری جامع نگر است لذا احساس نیاز مراقبتی بالای این افراد حاکی از اهمیت بیشتر پرستاران در این مورد است مخصوصا چون بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه شرایط خاص و حادتری دارند پرستاران ضمن اجرای مراقبت های پرستاری دقیق برای بیماران، در تامین نیازهای مراقبتی خانواده هایشان نیز باید تلاش کنند.
کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، نیازهای مراقبتی خانواده، بیمار -
صفحات 51-58زمینه و هدف
تشخیص میزان اضطراب قبل از عمل جراحی بیماران می تواند بسیاری از چالش های حین و بعد از عمل را کاهش دهد و به همین خاطر لازم است از ابزارهایی استفاده شود که دقت بالایی در تشخیص میزان اضطراب داشته باشد. لذا، مطالعه حاضر با هدف مقایسه دقت دو ابزار سطح کورتیزول و پرسشنامه سنجش اضطراب در تشخیص میزان اضطراب قبل از عمل بیماران کاندید جراحی تیروییدکتومی طراحی شد.
روش هامطالعه کارآزمایی بالینی حاضر، به منظور مقایسه دقت دو ابزار اندازه گیری اضطراب قبل از عمل بیماران تیروییدکتومی در سال 1399 طراحی شد. انتخاب نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس با تخصیص تصادفی از طریق بلوک های چهارتایی انجام گرفت. در گروه آزمون آگاهی بخشی از طریق همتایان صورت گرفت و در گروه کنترل مراقبت های روتین ارایه شد. قبل و بعد از مداخله آموزشی تکمیل پرسشنامه و اندازه گیری کورتیزول بزاق 78 نفر از بیماران (39 نفر گروه آزمون و 39 نفر گروه کنترل) بستری در بخش جراحی عمومی ولیعصر و انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) تهران انجام شد.
نتایجیافته ها نشان داد که میزان کورتیزول بزاق بعد از مداخله در گروه آزمون به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0/001>p) در حالی که پرسشنامه اشپیل برگر، اختلاف معناداری بین نمرات اضطراب دو گروه بعد از مداخله نشان نداد (0/397=p).
نتیجه گیریاز آن جایی که کورتیزول تحت تاثیر عوامل موقعیتی قرار نمی گیرد ابزار دقیق تری نسبت به پرسشنامه جهت سنجش اضطراب است اما با این حال توصیه می شود ترکیبی از ابزارهای فیزیولوژیکی و شیمیایی جهت سنجش میزان اضطراب مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: آگاهی بخشی، اشپیل برگر، اضطراب، پرسشنامه، تیروئیدکتومی، کورتیزول -
صفحات 59-68زمینه و هدف
بخش های مراقبت ویژه به دلیل حساسیت بالا به عنوان یکی از پیچیده ترین بخش های بیمارستانی در نظر گرفته می شود. از این رو، پرستاران دچار چالش هایی از قبیل عدم قطعیت می شوند که می تواند بر عملکرد پرستاری تاثیر بگذارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط تاب آوری با عدم قطعیت و تحمل ناپذیری عدم قطعیت پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
روش هامطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی، 237 پرستار شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بزرگسالان در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1401 انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه عدم قطعیت و پرسشنامه تحمل ناپذیری عدم قطعیت جمع آوری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون) انجام شد.
یافته هامیانگین نمره تاب آوری پرستاران شرکت کننده در مطالعه 20/4 با انحراف معیار 2/6 در سطح متوسط (75 درصد) بود. همبستگی مثبت معنی داری بین نمرات تاب آوری و تحمل ناپذیری عدم قطعیت در پرستاران (0/001>p، 0/213=r) و همچنین همبستگی مثبت معنی دار اما در حد ضعیف بین نمرات تاب آوری و عدم قطعیت در پرستاران دیده شد (0/004=p، 0/188=r). به طوری که با افزایش نمرات تاب آوری پرستاران، نمره عدم قطعیت آنها عموما افزایش پیدا کرد.
نتیجه گیرییافته ها نشان داد که عدم قطعیت و تحمل ناپذیری آن با تاب آوری ارتباط معکوس دارد و این نشان می دهد که عدم قطعیت و تحمل ناپذیری آن مفاهیم و مولفه های پیچیده ای هستند که می توانند تحت تاثیر عوامل متعددی قرار گیرند که نیاز به مطالعه بیشتر در این حوزه را می طلبد از طرفی تاب آوری نمی تواند حلال همه مشکلات پرستاران در محیط های بالینی باشد. همان طور که یافته ها در این مطالعه نشان داد افزایش تاب آوری نتوانسته است عدم قطعیت و تحمل ناپذیری آن را کاهش دهد و این یافته می تواند آغازگر مطالعات دیگر جهت شناسایی پیش بینی کننده های عدم قطعیت و تحمل ناپذیری آن باشد.
کلیدواژگان: تاب آوری، عدم قطعیت، پرستاری، بخش مراقبت ویژه -
صفحات 69-78زمینه و هدف
پاندمی کووید-19 موجب بروز علایم استرس پس از سانحه و کاهش سرمایه های روانشناختی در افراد می شود. برای رفع این مشکلات به مداخلاتی مانند مدیریت هیجان نیاز است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مدیریت هیجانی بر علایم استرس پس از سانحه و سرمایه های روانشناختی بهبودیافتگان کووید-19 انجام شد.
روش هاروش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل بهبودیافتگان کووید-19 شهر بندرعباس در سال 1399 بود. از بین آنها تعداد 27 بهبودیافته کووید-19 به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی و با روش قرعه کشی در دو گروه آزمایش و کنترل (13 نفر در گروه آزمایش و 14 نفر در گروه کنترل) جایگزین شدند. افراد حاضر در گروه آزمایش آموزش مدیریت هیجانی (10 جلسه) و هر هفته یک جلسه دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل علایم استرس پس از سانحه و سرمایه های روانشناختی بود.
یافته هانتایج نشان داد قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات علایم استرس پس از سانحه و کاهش سرمایه های روانشناختی گروه مداخله و کنترل وجود ندارد، ولی بین میانگین این نمرات در گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود داشت. میانگین و انحراف معیار علایم استرس پس از سانحه در پس آزمون 8/55±41/46 و سرمایه روانشناختی 9/86±64/07 به دست آمد (0/001p<).
نتیجه گیریبا توجه به نتایج این پژوهش آموزش مدیریت هیجان موجب کاهش علایم استرس پس از سانحه و افزایش سرمایه روانشناختی در بهبودیافتگان کووید-19 شده بود. از آنجایی که وضعیت روانی مطلوب بیماری در بهبودی او تاثیر دارد، بنابراین استفاده از این روش به عنوان یک استراتژی اثربخش برای کاهش مشکلات روانشناختی بیماران توصیه می شود.
کلیدواژگان: مدیریت هیجان، استرس پس از سانحه، سرمایه های روانشناختی، کووید-19
-
Pages 1-10Background & Aim
Occupational stress reduces the efficiency, productivity and quality of work and affects the body, mind, behavior and job performance of a person. Having time management skills helps to prevent and control the consequences of occupational stress. This study aimed to determine the relationship between time management and occupational stress of critical care nurses.
MethodsThis is a cross sectional study that was conducted on 350 nurses working in adult critical care units (CCU and ICU) of teaching hospitals in Tehran, 2022. Nurses were selected by multistage cluster sampling. The research data collection tool included the Condensed Nurses' Occupational Stress Scale (NOSS) and time management questionnaire.
ResultsIn this study, 55.7% of nurses were women, and bachelor's education was the most frequent with 75.7%. In addition, 38% were between 30 and 39 years old and 58% were married. Time management of 45.4% of nurses was at a favorable level and 9.4% was at a very favorable level. None of the nurses had unfavorable time management. The mean and standard deviation of time management (based on 0 to 100) of nurses was 56.41 ± 19.67. The mean and standard deviation of occupational stress of nurses was 51.39 ± 10.77. Time management and its dimensions had a statistically significant negative correlation with occupational stress and its dimensions, that is, with increasing time management, occupational stress decreases (r = 0.638, p<001). The results of linear regression analysis showed that time management (adjustment of responsibilities and norms, management of requests and management of emotions) can explain 51% of nurses' occupational stress (p<0.05)
ConclusionAccording to findings, the majority of nurses had good time management, and with increasing time management, job stress decreased.
Keywords: Time Management, Occupational Stress, Nursing, Intensive Care Unit -
Pages 11-20Background and Aim
Nursing is a care profession and nurses, due to their professional nature, need moral courage to provide safe and professional care to clients. On the other hand, one of the needs of nursing education is to improve the professional ethics skills of nurses in order to provide nursing care based on professional standards and ultimately to ensure proper clinical care. Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between clinical competence and moral courage of nurses working in the intensive care units' hospitals of Tehran University of Medical Sciences at 2020.
MethodsThis multicenter Cross-sectional Study was conducted on 350 nurses working in the intensive care units' hospitals of Tehran hospitals who were selected by quota method. The data collection tools of the study included demographic questionnaire, clinical competency questionnaire of intensive care unit nurses and moral courage questionnaire of Sekerka et al.
ResultsThe mean scores of total moral courage and clinical competence in intensive care unit nurses were 74.24±12.22 and 155.10±23.37, respectively. There is a strong and significant direct relationship between moral courage and clinical competence of nurses (r=0.81 and p=0.001). Clinical competence in nurses with more work experience, older, working in the morning and day shifts and with formal and contract employment status was significantly higher than other nurses (p<0.001). Also, moral courage in male nurses, married, with more work experience, older, working in the morning and day shifts and with formal and contract employment status was significantly higher than other nurses (p<0.001).
ConclusionAccording to the results of the present study, moral courage increases with increasing the clinical competence of nurses. Therefore, it requires the attention of as many officials as possible in this regard.
Keywords: Ethical Courage, Clinical Competence, Nurse, Intensive Care Unit -
Pages 21-28Background & Aim
The ability of nurses in cultural understanding in order to provide care in harmony with the patient's culture is a symbol of nurses' cultural competence. This study was conducted with the aim of determining the cultural competence of nurses working in Intensive Care Units (ICUs) and its relationship with demographic factors.
MethodsThis cross-sectional study was conducted in 2019 on 160 nurses working in ICUs and Coronary Care Unit (CCU) of two centers; 5- Azar and Shahid Sayad Shirazi, as referral centers for patients across the province and affiliated to Golestan University of Medical Sciences. For data collection, convenience sampling method was used based on the inclusion criteria. The data collection instrument was a demographic form and a cultural competence questionnaire (51 items and 4 subscales). The reliability of the present study was 0.94. After obtaining an informed consent from the nurses, the questionnaires were completed. Data analysis in spss16 with descriptive statistics; frequency, average and standard deviation, as well as after determining normality with the Shapiro-Wilk test, with inferential statistics; multiple and univariate regression were performed. The significance level was 0.05.
ResultsMost of the nurses in ICU (59.1%, 75 people) and CCU (57.6%, 19 people) were male. The minimum age of research samples in both ICUs and CCUs was 23 years. The highest average score of cultural competency in both wards was related to the attitude towards cultural care (0.54±0.22), (0.56±23) and the lowest score was cultural care knowledge (0.48±0.23) (0.44±0.22). The level of cultural competency in both ICUs and CCUs was reported to be weak (82.7%, 81.8%). Totally, the average score of cultural competency in the ICU was higher than the CCU, but there was no statistically significant difference. Also, none of the independent variables alone or in the presence of the other variables had a significant effect on cultural competence.
ConclusionConsidering the weak view of nurses towards cultural competency and regarding the fact that cultural care attitude had the highest average and cultural care knowledge had the lowest average, cultural competency training seems necessary to provide the highest level of care in CCUs. In this way, health system policy makers and nursing managers can move the cultural competency from cultural attitude to the preparation and implementation of cultural care by conducting educational workshops about culture and communication.
Keywords: Cultural Competency, ICU Nurse, CCU Nurse -
Pages 29-40Background & Aim
Patients undergoing hemodialysis have various digestive problems such as constipation, which affects their quality of life. This study was conducted with the aim of determining the relationship between the severity of constipation and the quality of life of hemodialysis patients in Chaharmahal and Bakhtiari province.
MethodsThis cross-sectional study was conducted on 200 hemodialysis patients as a census in four teaching hospitals affiliated to Shahrekord University of Medical Sciences in 2021. The research tools included the demographic and clinical characteristics form and laboratory variables, the Patient Assessment of Constipation Quality of Life (PAC-QOL) and the Constipation Assessment Scale (CAS).
ResultsThe mean total quality of life of the patients was 38.93±31.213. The relationship between the four subscales of quality of life and the severity of constipation revealed that there is a statistically significant correlation between the quality of life and its subscales with the severity of constipation (p<0.001). There was also a statistically significant relationship between the quality of life and the variable of education and employment status (p<0.001). In addition, there was a statistically significant relationship between the subscale of concern and worry with weight (p=0.028) and between the subscale of satisfaction with hematocrit (p=0.043).
ConclusionBased on the results of the present study, there is a significant relationship between the quality of life and the severity of constipation and the variables of education and employment status. Also, a significant relationship was observed between the subscale of concern and worry with weight and between the subscales of satisfaction with hematocrit.
Keywords: Quality of Life, Haemodialysis, Constipation -
Pages 41-50Background & Aim
The family is one of the most important social institutions, and based on the principles of palliative care, the families of patients admitted to Intensive Care Units (ICUs) are considered clients. Paying attention to their needs is essential and in line with holistic nursing care. Therefore, this study was conducted with the aim of determining critical care family needs of patients hospitalized in ICUs.
MethodsThe present study is a cross-sectional study. The target population was all the family members of the patients admitted to the ICUs of the teaching hospitals affiliated to Kermanshah University of Medical Sciences in the first half of 2022, who were included in the study using non-random quota sampling. In order to collect data, the demographic profile form of participants and the clinical profile of patients and the Critical Care Family Needs Inventory (CCFNI) were used. SPSS version 19 statistical software and independent t-tests, one-way analysis of variance and Pearson's correlation coefficient were used to analyze the data. Also, a significance level of less than 0.05 was considered.
ResultsThe average age of the participants in the study was 42.4 years (minimum age 19 and maximum 78 years). Also, 52.7% of the family members of the patients hospitalized in the ICUs were male and 47.3% were female. About 31.9% had university education, 34.8% had diploma education and 33.3% had sub-diploma education. Also, 74.9% of people were married and 66.2% had children. The mean score of critical care family needs was 143.3 ± 17.2 (3.18 from the range between 1 and 4). The most important subscales of the care need of family members of patients hospitalized in ICUs were the need for assurance, comfort, information, proximity, and support.
ConclusionThe level of critical care family needs was in high range. Also, the level of need for support was the lowest and the level of need for assurance was the highest. Due to the fact that assessing and providing the needs of family members is in line with holistic nursing, therefore, the feeling of high care needs of these people indicates the greater importance of nurses in this matter, especially because patients hospitalized in the special care department have special and more acute conditions. While providing accurate nursing care for patients, they should also try to meet the care needs of their families.
Keywords: ICU, Family Needs, Patients -
Pages 51-58Background & Aim
Diagnosing the level of anxiety of patients before surgery can reduce many challenges during and after the operation. Therefore it is necessary to use tools that have high accuracy in diagnosing the level of anxiety. The present study was designed with the aim of comparing the accuracy of two instruments of cortisol level and anxiety measurement questionnaire in diagnosing the level of preoperative anxiety in patients who were candidates for thyroidectomy surgery.
MethodsThe current clinical trial study was designed to compare the accuracy of two preoperative anxiety measurement tools in thyroidectomy patients in 2019. The selection of samples was done by available sampling method with random allocation through blocks of four. In the test group, awareness was given through peers, and in the control group, routine care was provided. Before and after the intervention, Spielberger questionnaire was completed and salivary cortisol measurement was done for 78 people (39 people in the test group and 39 people in the control group) by patients admitted to Valiasr General Surgery Department and Cancer Institute of Imam Khomeini Hospital in Tehran.
ResultsThe independent t-test showed that the amount of salivary cortisol after the intervention in the test group was significantly lower than the control group (p<0.001), while the Spielberger questionnaire did not show a significant difference between the anxiety scores of the two groups after the intervention (p=0.397)
ConclusionSince cortisol is not affected by situational factors, it is a more accurate tool than the questionnaire to measure anxiety. However, it is recommended to use a combination of physiological and chemical tools in order to measure the level of anxiety.
Keywords: Anxiety, Awareness Raising, Cortisol, Questionnaire, Thyroidectomy, Spielberger -
Pages 59-68Background & Aim
Intensive Care Units (ICUs) are considered one of the most complex hospital units due to their high sensitivity. Therefore, nurses face challenges such as uncertainty that can affect nursing performance. The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between resilience and uncertainty and intolerance of uncertainty among nurses working in ICUs.
MethodsThe present study was a cross-sectional study. By using the stratified random sampling method, 237 nurses working in adult ICUs in hospitals affiliated to the Tehran University of Medical Sciences were selected in 2022. Data were collected through demographic information questionnaires, uncertainty questionnaire and uncertainty intolerance questionnaire. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics at a significance level of less than 0.05.
ResultsThe mean resilience score of nurses participating in the study was 20.4 with a standard deviation of 2.6. Furthermore, 75% of nurses achieved the average level of resilience. There was a significant positive correlation between resilience scores and intolerance of uncertainty in nurses (p<0.001, r=0.213) and a significant but weak positive correlation between resilience and uncertainty scores in nurses (p=0.004, r=0.188). So that with the increase of nurses' resilience scores, their uncertainty score generally increased.
ConclusionThe findings revealed that uncertainty and its intolerance have an inverse relationship with resilience, and this shows that uncertainty and its intolerance are complex concepts and components that can be affected by several factors that require further study in this area. On the other hand, resilience cannot be the solution to all the problems of nurses in clinical environments. As the findings in this study showed, increasing resilience has not been able to reduce uncertainty and intolerance, and this finding can be the beginning of other studies to identify predictors of uncertainty and intolerance.
Keywords: Resilience, Uncertainty, Nursing, Intensive Care Unit -
Pages 69-78Background & Aim
The covid-19 pandemic has caused post-traumatic stress symptoms and a decrease in psychological capital in people. To solve these problems, interventions such as emotion management are needed. This research was conducted with the aim of determining the effectiveness of emotional management training on post-traumatic stress symptoms and psychological capital of those who have recovered from Covid-19.
MethodsThe research method was semi-experimental with a pre-test-post-test design along with a control group. The statistical population included those who recovered from Covid-19 in Bandar Abbas city in 2019. Among them, 27 people who recovered from Covid-19 were selected and replaced randomly by lottery in two experimental and control groups (13 people in the experimental group and 14 people in the control group). The people in the experimental group received emotional management training (10 sessions) and one session every week. The questionnaires used in this research included post-traumatic stress symptoms and psychological capital.
ResultsThe results showed that before the intervention, there was no significant difference between the average scores of post-traumatic stress symptoms and the reduction of psychological capital in the intervention and control groups, but there was a statistically significant difference between the average scores in the intervention and control groups after the intervention. The mean and standard deviation of post-traumatic stress symptoms in the post-test was 41.46 ± 8.55 and psychological capital was 64.07 ± 9.86 (p<0.001).
ConclusionAccording to the results of this research, emotion management training reduced post-traumatic stress symptoms and increased psychological capital in those who recovered from Covid-19. Since the favorable mental state of the patient has an effect on his recovery, the use of this method is recommended as an effective strategy to reduce the psychological problems of patients.
Keywords: Emotional Regulation, Post-Traumatic Stress, Psychological Capital, Covid-19