فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 137 (شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فهیمه مجیری، مرجان مردانی حموله*، مرحمت فراهانی نیا، شیما حقانی، ناهید حسین عباسی صفحات 232-243
    زمینه و هدف

     باتوجه به افزایش تعداد زنان سالمند دارای حساسیت اضطرابی، توجه به این بعد در این گروه از افراد آسیب پذیر از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. ازطرفی، برخورداری از سلامت معنوی موجب ارتقای سلامت روانی سالمندان به ویژه سالمندان زن می شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با حساسیت اضطرابی زنان سالمند مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر آشتیان انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه این پژوهش شامل تمامی زنان سالمند مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهری و روستایی شهرستان آشتیان بود. نمونه پژوهش تعداد 160 نفر بود که به صورت نمونه گیری مستمر برای مطالعه انتخاب شدند. در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از فرم مشخصات جمعیت شناختی، ابزار سلامت معنوی و ابزار حساسیت اضطرابی استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با نسخه 16 نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نمره کلی سلامت معنوی در بین زنان سالمند مورد پژوهش19/86±96/1 به دست آمد. نمره کلی حساسیت اضطرابی زنان سالمند مورد پژوهش نیز 31/93±48/25 بود. در کل، سلامت معنوی با حساسیت اضطرابی زنان سالمند دارای ارتباط معکوس و معنادار بود (001/P<0 و 734/r=-0).

    نتیجه گیری:

     نتیجه این مطالعه نشان داد بین سلامت معنوی و حساسیت اضطرابی رابطه منفی و معناداری وجود دارد، به طوری که با افزایش سلامت معنوی در زنان سالمند حساسیت اضطرابی آنان کاهش می یابد. از نتایج پژوهش حاضر می توان در تایید این امر که توجه به سلامت معنوی به منظور کاهش سطح حساسیت اضطرابی در زنان سالمند ضروری می باشد، استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، حساسیت اضطرابی، سالمندی، زنان
  • زهرا کچویی بیدگلی، علی حاجی باقری، اسماعیل عزیزی فینی*، فاطمه عطوف صفحات 244-259
    زمینه و هدف

     نقش خانواده در سلامت کودک بسیار حیاتی است، زیرا قسمت عمده رشد کودک، به میزان آگاهی والدین بستگی دارد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی رفتارهای بهداشتی و عوامل مرتبط با آن در مادران دارای کودک بستری در شهر کاشان انجام شد.

    روش بررسی

     مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که بر روی 216 مادر دارای کودک بستری در بخش های کودکان بیمارستان های آموزشی در کاشان از آبان سال 1398 تا اسفند سال 1399 انجام شد. نمونه گیری در این مطالعه به روش مستمر انجام شد. رفتارهای بهداشتی مادران در ارتباط با کودک مورد مشاهده غیرمستقیم قرار گرفت و در چک لیست رفتارهای بهداشتی ثبت شد. داده ها در نسخه 26 نرم افزار SPSS وارد و با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، تی مستقل و آزمون تحلیل رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شدند. 

    یافته ها: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میانگین سن مادران 5/60±29/27 سال بود. نتایج مطالعه نشان داد گویه های «استفاده از آب سالم و تازه به کودک برای نوشیدن» (97/5 درصد)، «شست وشوی دست مادر با آب و صابون در صورت آلودگی واضح دست» 95/6 درصد)، «تعویض لباس و ملافه کودک به محض آلوده شدن واضح به اسهال، استفراغ، خون و سایر آلودگی ها» (7/90 درصد) و «شست وشوی دست بعد از تعویض پوشک» (87/3 درصد) بیشترین میزان رعایت را داشتند و گویه های «شست وشوی دست قبل از تعویض پوشک» (8 درصد)، «دقت در پوشاندن گوشی موبایل با کاور پلاستیکی» (8/8 درصد) و «شست وشوی دست کودک» (15/8 درصد) کمترین میزان رعایت را از سوی مادران داشتند. 

    نتیجه گیری: 

    باتوجه به میانگین نمره رعایت رفتارهای بهداشتی مادران، نیاز به آموزش و آگاه سازی مادران درخصوص رعایت رفتارهای بهداشتی مادران برای حفظ امنیت بیشتر کودک بدو ورود به بیمارستان وجود دارد.

    کلیدواژگان: مادر، رفتار بهداشتی، کودک، بهداشت کودک
  • طاهره نجفی قزلجه، مجید بلوچی*، شیما حقانی صفحات 260-275
    زمینه و هدف

    ایمنی بیمار، جزء بسیار مهم و ضروری و یکی از ارکان اصلی کیفیت در سازمان های بهداشتی و درمانی است، باوجوداین، وضعیت ایمنی بیمار در سیستم اورژانس پیش بیمارستانی بسیار مبهم است. تقریبا اطلاعات زیادی در مورد عوارض نامطلوب وجود ندارد. ارزیابی فرهنگ ایمنی فعلی، می تواند سرآغازی برای ارتقای نگرش ایمنی در میان کارکنان خدمات سلامت ازجمله کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی باشد که در خط مقدم مدیریت بیماران در شرایط بحرانی هستند. این مطالعه باهدف تعیین نگرش در مورد ایمنی بیمار در کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد در سال 1398 انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر در تمامی پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد در سال 1398 انجام شد. نمونه های پژوهش شامل 438 نفر از کارکنان عملیاتی تمام وقت شاغل در اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد با حداقل 6 ماه سابقه کار در حوزه عملیاتی بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه نگرش فرهنگ ایمنی خدمات اورژانس پزشکی جمع آوری شدند. داده ها ازطریق نسخه 16 نرم افزار SPSS جمع آوری و برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی مستقل، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد. سطح معنا داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    براساس نتایج مطالعه، 13/75 درصد از افراد موردمطالعه نگرش مثبت نسبت به ایمنی بیمار داشتند. سطح نگرش در مورد ایمنی بیمار و حیطه های آن در کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد دارای میانگین 10/63±53/55 بود. بیشترین نگرش مثبت مربوط به حیطه شناخت استرس (34/2 درصد) و کمترین نگرش مثبت مربوطه به حیطه جو ایمنی و درک مدیریت (5/7 درصد) بود. بین هیچ یک از مشخصات فردی با نگرش کلی در مورد ایمنی بیمار ارتباط آماری معنا داری وجود نداشت (P<0/05).

    نتیجه گیری: 

    نگرش در مورد ایمنی بیمار در کارکنان عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد غیر مثبت ارزیابی شد. این امر نیازمند انجام تحقیقات بیشتر و همچنین اتخاذ تدابیری همچون برگزاری جلسات توجیهی برای مدیران و کارکنان، افزایش نیرو، راه اندازی سیستم گزارش خطا و گنجاندن مباحث مربوط به ایمنی بیمار در کلاس های ضمن خدمت کارکنان برای بهبود شرایط کنونی است.

    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، کارکنان فوریت های پزشکی، اورژانس پیش بیمارستانی، فرهنگ ایمنی
  • دریادخت مسرور رودسری، زهرا صالحی*، حمید حقانی صفحات 276-289
    زمینه و هدف

    فرسودگی شغلی منجر به غیبت از کار، ترک شغل و قصد ترک شغل، کاهش کیفیت زندگی، کاهش سطح عملکردی و کم شدن کیفیت مراقبت درمانی و همچنین کاهش تعهد به سازمان می شود و بر کیفیت مراقبت، امنیت مددجو و عملکرد کارکنان در سیستم مراقبت درمان تاثیر می گذارد. جو سازمانی همواره سیکل مرکزی محیط کاری در حرفه پرستاری بوده و در محیط بیمارستانی از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد پرستار در ارتقا کیفیت درمان شناخته می شود. نظر به اهمیت فرسودگی و جو سازمانی به ویژه در پرستاران و سازمان های بهداشتی درمانی، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط فرسودگی شغلی با جو سازمانی در پرستاران شاغل در بخش های داخلی جراحی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1399 انجام شد.

    روش بررسی

     ین مطالعه همبستگی توصیفی از نوع مقطعی در بخش های داخلی جراحی 4 بیمارستان منتخب مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران بود که با روش نمونه گیری خوشه ای، انجام شد. برای تعیین حجم نمونه در سطح اطمینان 95 درصد و توان آزمون 80 درصد 200 نفر برآورد شد. برای گردآوری داده ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی پرسش نامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ و پرسش نامه جوسازمانی هالپین و کرافت استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نسخه 24 نرم افزار SPSS به روش توصیفی و آمار استنباطی انجام شد.

    یافته ها:

     براساس یافته ها خستگی عاطفی با کلیه ابعاد جوسازمانی درک شده به جزء روحیه گروهی و فاصله گیری همبستگی معنا دار آماری داشته، به طوری که با بعد مزاحمت همبستگی معکوس و با بقیه ابعاد همبستگی مستقیم داشت. بدین معنی که هرچه نمره ابعاد جو سازمانی بالاتر باشد، نمره خستگی عاطفی بیشتر است. درنتیجه شخص دچار فرسودگی شغلی بیشتری خواهد شد. 

    نتیجه گیری: 

    کارکنان سلامت به ویژه پرستاران و مدیران سطوح مختلف بهداشت و درمان، به دنبال طراحی راهکارها برای کاهش فرسودگی شغلی و بهبود جو سازمانی و رضایتمندی بیماران باتوجه به شرایط و امکانات موجود هستند. آگاهی کارکنان سلامت به ویژه پرستاران و مدیران پرستاری می تواند زمینه ای برای تصمیم گیری برای استفاده یا عدم استفاده از نتایج این مطالعه باشد و پیشنهاد می شود که سوپروایزورهای آموزشی بیمارستان ها بر مبنای نتایج این مطالعه، آموزش های ضمن خدمت را با تمرکز بر مولفه های فرسودگی شغلی و جو سازمانی ادراک شده تدوین و اجرا کنند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، جو سازمانی، پرستاران
  • ملیحه حسین جانی، یاسر رضاپور میرصالح*، فاطمه بهجتی، مهرنوش باقریان صفحات 290-303
    زمینه و هدف

    بسیاری از پرستاران به دلیل ماهیت حرفه پرستاری و فعالیت زیاد کاری درگیر تعارض کار-خانواده هستند. بررسی عوامل مرتبط تعارض با کار-خانواده می تواند به کاهش و یا کنترل این تعارض کمک کند. خستگی ناشی از شفقت و تنیدگی اخلاقی ازجمله عواملی هستند که می تواند بر تعارض کار-خانواده پرستاران تاثیر بگذارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی خودمتمایزسازی در ارتباط بین تنیدگی اخلاقی، خستگی ناشی از شفقت و تعارض کار-خانواده در پرستاران انجام شد. 

    روش بررسی

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام پرستاران متاهل شاغل در 8 بیمارستان دولتی شهر کرمان در سال 1398 بود که از این بین، 159 نفر به عنوان نمونه به شیوه دردسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های خستگی ناشی از شفقت، پرسش نامه تنیدگی اخلاقی، پرسش نامه تعارض کار-خانواده و پرسش نامه خودمتمایزسازی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد خستگی ناشی از شفقت، تنیدگی اخلاقی و خودمتمایزسازی می توانند به طور معنا داری تعارض کار-خانواده را در پرستاران پیش بینی کنند (0/05>P). خودمتمایزسازی نه تنها به طور مستقیم با کاهش تعارض کار و خانواده ارتباط دارد، بلکه به طور غیرمستقیم با کاهش دادن تنیدگی اخلاقی و خستگی ناشی از شفقت نیز می تواند تعارض کار و خانواده را تحت تاثیر قرار دهد (0/05> P).

    نتیجه گیری:

     مطابق یافته ها، با آموزش مهارت خودمتمایزسازی به پرستاران می توان به کاهش پیامد های خستگی ناشی از شفقت و تنیدگی اخلاقی و درنتیجه کاهش تعارض کار-خانواده در آن ها کمک کرد.

    کلیدواژگان: خودمتمایزسازی، خستگی ناشی از شفقت، تنیدگی اخلاقی، تعارض خانواده، پرستاران
  • حسن رمضان پور سرگز*، مرضیه عادل مهربان، شیما حقانی صفحات 304-315

    زمینه‭ ‬و‭ ‬هدف:

    ‭ ‬دانشگاه ها‭ ‬موظف‭ ‬به‭ ‬تولید‭ ‬سرمایه‭ ‬انسانی‭ ‬مورد‭ ‬نیاز‭ ‬برای‭ ‬پیشبرد‭ ‬توسعه‭ ‬اجتماعی‭ ‬هستند‭. ‬این‭ ‬امر‭ ‬با‭ ‬خطراتی‭ ‬همراه‭ ‬است‭. ‬بنابراین‭ ‬رهبران‭ ‬آموزشی‭ ‬باید‭ ‬از‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬استقبال‭ ‬کنند‭ ‬و‭ ‬سیاست های‭ ‬مناسب‭ ‬برای‭ ‬مواجه‭ ‬با‭ ‬این‭ ‬خطرات‭ ‬اجرا‭ ‬کنند‭. ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬ازنظر‭ ‬تحقیقات‭ ‬دانشگاهی،‭ ‬دوره ها‭ ‬و‭ ‬مقاطع‭ ‬تحصیلی‭ ‬مورد‭ ‬توجه‭ ‬بسیاری‭ ‬در‭ ‬دانشگاه هاست‭. ‬این‭ ‬در‭ ‬حالی‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬در‭ ‬بیشتر‭ ‬جنبه های‭ ‬مدیریت‭ ‬دانشگاه ها،‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬وجود‭ ‬ندارد‭. ‬شیوع‭ ‬اخیر‭ ‬همه گیری‭ ‬ویروس‭ ‬کرونا‭ ‬بر‭ ‬موسسات‭ ‬آموزش‭ ‬عالی‭ ‬در‭ ‬سراسر‭ ‬جهان‭ ‬تاثیر‭ ‬گذاشته‭ ‬است‭. ‬بااین حال،‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬در‭ ‬دانشگاه ها‭ ‬آن طورکه‭ ‬می بایست‭ ‬توجه‭ ‬لازم‭ ‬را‭ ‬به‭ ‬خود‭ ‬جلب‭ ‬نکرده‭ ‬است‭. ‬این‭ ‬مطالعه‭ ‬با‭ ‬هدف‭ ‬تعیین‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬از‭ ‬دیدگاه‭ ‬کارکنان‭ ‬دانشگاه‭ ‬علومپزشکی‭ ‬ایران‭ ‬در‭ ‬سال‭ ‬1400‭ ‬انجام‭ ‬شد‭.‬

    روش‭ ‬بررسی:

    ‭ ‬پژوهش‭ ‬حاضر‭ ‬به‭ ‬شیوه‭ ‬مقطعی‭ ‬از‭ ‬نوع‭ ‬توصیفی‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬نمونه های‭ ‬آن‭ ‬224‭ ‬نفر‭ ‬از‭ ‬کارکنان‭ ‬اداری‭ ‬دانشگاه‭ ‬علومپزشکی‭ ‬ایران‭ ‬بودند‭ ‬که‭ ‬به روش‭ ‬مستمر‭ ‬انتخاب‭ ‬شدند‭. ‬بازه‭ ‬نمونه گیری‭ ‬به مدت‭ ‬1‭ ‬ماه‭ ‬از‭ ‬اول‭ ‬آذرماه‭ ‬سال‭ ‬1400‭ ‬تا‭ ‬پایان‭ ‬آن‭ ‬ماه‭ ‬بود‭. ‬پرسشنامه‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬زابلی‭ ‬و‭ ‬همکاران‭ ‬که‭ ‬جهت‭ ‬بررسی‭ ‬روایی‭ ‬محتوای‭ ‬2‭ ‬پرسشنامه‭ ‬اصلی،‭ ‬از‭ ‬نظرات‭ ‬متخصصان،‭ ‬شامل‭ ‬3‭ ‬نفر‭ ‬از‭ ‬اعضای‭ ‬هییت‭ ‬علمی‭ ‬دانشکده‭ ‬پرستاری‭ ‬و‭ ‬مامایی‭ ‬استفاده‭ ‬شد‭. ‬پرسشنامه‭ ‬در‭ ‬اختیار‭ ‬کارکنانی‭ ‬که‭ ‬حداقل‭ ‬1‭ ‬سال‭ ‬سابقه‭ ‬کار‭ ‬در‭ ‬دانشگاه‭ ‬داشتند،‭ ‬قرار‭ ‬گرفت‭. ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬در‭ ‬6‭ ‬حیطه‭ ‬که‭ ‬حیطه‭ ‬اول‭ ‬آن‭ ‬مربوط‭ ‬به‭ ‬میزان‭ ‬شناخت‭ ‬کارکنان‭ ‬از‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر،‭ ‬حیطه‭ ‬دوم‭ ‬وضعیت‭ ‬ساماندهی‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر،‭ ‬حیطه‭ ‬سوم‭ ‬وضعیت‭ ‬سیاست ها‭ ‬و‭ ‬رویه ها،‭ ‬حیطه‭ ‬چهارم‭ ‬وضعیت‭ ‬آموزش‭ ‬خطر،‭ ‬حیطه‭ ‬پنجم‭ ‬جایگاه‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬و‭ ‬نهایتا‭ ‬حیطه‭ ‬ششم‭ ‬نظارت‭ ‬بر‭ ‬تحلیل،‭ ‬ارزشیابی‭ ‬و‭ ‬کنترل‭ ‬خطر‭ ‬که‭ ‬در‭ ‬مجموع‭ ‬پرسشنامه‭ ‬در‭ ‬45‭ ‬سوال‭ ‬در‭ ‬مقیاس‭ ‬لیکرت‭ ‬5‭ ‬گزینهای‭ ‬بررسی‭ ‬شد‭. ‬اطلاعات‭ ‬بهدستآمده‭ ‬با‭ ‬نسخه‭ ‬26‭ ‬نرم افزار‭ ‬SPSS‭ ‬در‭ ‬2‭ ‬بخش‭ ‬آمار‭ ‬توصیفی‭ ‬و‭ ‬آمار‭ ‬استنباطی‭ ‬تجزیه‭ ‬و‭ ‬تحلیل‭ ‬شد‭. ‬در‭ ‬بخش‭ ‬آمار‭ ‬توصیفی‭ ‬از‭ ‬جداول‭ ‬توزیع‭ ‬فراوانی‭ ‬برای‭ ‬متغیرهای‭ ‬کیفی‭ ‬پژوهش‭ ‬و‭ ‬شاخصهای‭ ‬عددی‭ ‬کمینه،‭ ‬بیشینه،‭ ‬میانگین‭ ‬و‭ ‬انحراف معیار‭ ‬برای‭ ‬متغیرهای‭ ‬کمی‭ ‬پژوهش‭ ‬استفاده‭ ‬شد‭. ‬برای‭ ‬بررسی‭ ‬ارتباط‭ ‬بین‭ ‬متغیرهای‭ ‬فردی‭ ‬با‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬از‭ ‬آزمون‭ ‬تی‭ ‬مستقل،‭ ‬تحلیل‭ ‬واریانس‭ ‬و‭ ‬ضریب‭ ‬همبستگی‭ ‬پیرسون‭ ‬استفاده‭ ‬شد‭.‬

    یافته ها‭ ‬:

    نتایج‭ ‬نشان‭ ‬داد‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬در‭ ‬حیطه‭ ‬میزان‭ ‬شناخت‭ ‬کارکنان‭ ‬از‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬با‭ ‬میانگین‭ (‬2/60±0/84‭) ‬بالاترین‭ ‬و‭ ‬در‭ ‬حیطه‭ ‬نظارت‭ ‬برتحلیل،‭ ‬ارزیابی‭ ‬و‭ ‬کنترل‭ ‬خطر‭ ‬با‭ ‬میانگین‭ (‬2/38±0/87‭) ‬پایینترین‭ ‬میانگین‭ ‬نمره‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬بین‭ ‬سایر‭ ‬حیطه ها‭ ‬کسب‭ ‬کردند‭. ‬نمره‭ ‬کل‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ (‬2/‬44±0/82‭) ‬بود‭ ‬که‭ ‬نشان‭ ‬می دهد‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬از‭ ‬دیدگاه‭ ‬کارکنان‭ ‬بخش‭ ‬اداری‭ ‬دانشگاه‭ ‬علوم‭ ‬پزشکی‭ ‬ایران‭ ‬در‭ ‬سطح‭ ‬ضعیف‭ ‬قرار‭ ‬دارد‭. ‬آزمون های‭ ‬آماری‭ ‬نشان‭ ‬داد‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬با‭ ‬متغیرهای‭ ‬جنسیت‭ (‬P=‬0/02)‬،‭ ‬گذراندن‭ ‬دوره‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر ‭ (‬P<0/001 ‬و‭ ‬تحصیلات ‭ (‬P=0/02‭) ‬ارتباط‭ ‬آماری‭ ‬معناداری‭ ‬داشت،‭ ‬بهطوریکه‭ ‬میانگین‭ ‬نمره‭ ‬کسب شده‭ ‬در‭ ‬مردان‭ ‬بالاتر‭ ‬از‭ ‬زنان‭ ‬و‭ ‬همچنین‭ ‬در‭ ‬کارکنانی‭ ‬که‭ ‬دوره‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬را‭ ‬گذرانده‭ ‬بودند‭ ‬نیز‭ ‬بالاتر‭ ‬از‭ ‬سایر‭ ‬کارکنان‭ ‬بود‭. ‬مقایسه‭ ‬دوبه دو‭ ‬توکی‭ ‬همچنین‭ ‬نشان دهنده‭ ‬آن‭ ‬بود‭ ‬که‭ ‬میانگین‭ ‬نمره‭ ‬کسب شده‭ ‬در‭ ‬کارکنان‭ ‬با‭ ‬تحصیلات‭ ‬در‭ ‬سطح‭ ‬کارشناسی ارشد‭ ‬به طور‭ ‬معناداری‭ ‬بالاتر‭ ‬از‭ ‬کاردانی‭ ‬بود‭ (‬P=0/03‭) ‬و‭ ‬در‭ ‬سایر‭ ‬سطوح،‭ ‬این‭ ‬اختلاف‭ ‬معنادار‭ ‬نبود‭.‬

    نتیجه گیری:

    ‭ ‬نتایج‭ ‬پژوهش‭ ‬نشان‭ ‬داد‭ ‬در‭ ‬مجموع‭ ‬کارکنان‭ ‬دانشگاه‭ ‬علومپزشکی‭ ‬ایران‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬در‭ ‬این‭ ‬دانشگاه‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬سطح‭ ‬ضعیفی‭ ‬ارزیابی‭ ‬کرده اند‭. ‬بنابراین‭ ‬برای‭ ‬استقرار‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر‭ ‬در‭ ‬دانشگاه،‭ ‬در‭ ‬همه‭ ‬حیطه ها‭ ‬نیاز‭ ‬به‭ ‬اهتمام‭ ‬بیشتری‭ ‬است‭. ‬به‭ ‬منظور‭ ‬نظارت‭ ‬مناسب‭ ‬و‭ ‬صحیح‭ ‬برتحلیل،‭ ‬ارزیابی‭ ‬وکنترل‭ ‬خطر،‭ ‬مدیران‭ ‬ارشد‭ ‬باید‭ ‬امکانات‭ ‬و‭ ‬ابزارهای‭ ‬لازم‭ ‬برای‭ ‬ارزیابی،‭ ‬تحلیل‭ ‬وکنترل‭ ‬خطر‭ ‬را‭ ‬فراهم‭ ‬کنند‭ ‬و‭ ‬ناظرانی‭ ‬که‭ ‬آموزش‭ ‬کافی‭ ‬دیده اند‭ ‬را‭ ‬به‭ ‬کار‭ ‬گیرند‭ ‬تا‭ ‬در‭ ‬صورت‭ ‬اجرای‭ ‬نامناسب‭ ‬مدیریت‭ ‬خطر،‭ ‬اقدامات‭ ‬کنترلی‭ ‬خود‭ ‬را‭ ‬انجام‭ ‬دهند‭ ‬و‭ ‬دانشگاه‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬مسیر‭ ‬درستی‭ ‬در‭ ‬جهت‭ ‬دستیابی‭ ‬به‭ ‬اهداف‭ ‬استراتژیک‭ ‬خود‭ ‬قرار‭ ‬دهند‭.‬

    کلیدواژگان: مدیریت خطر، کارکنان، دانشگاه
  • آلیس خاچیان، نعیمه سیدفاطمی، حمید شریف نیا، مهرنگار امیری* صفحات 316-329
    زمینه و هدف

    دیابت به عنوان یک بیماری مزمن و دارای عوارض متعدد نیازمند تبعیت از رژیم درمانی در طول زندگی است. علی رغم اهمیت تبعیت از رژیم درمان، تبعیت به طور کامل در این افراد صورت نمی گیرد. عدم تبعیت با پیامدهای فردی و اجتماعی گوناگونی همراه است. بهبود تبعیت از رژیم درمانی موجب مدیریت بهتر بیماری و کاهش میزان مرگ ومیر می شود. تبعیت از رژیم درمان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد، باتوجه به اینکه تبعیت از رژیم درمانی در بین مبتلایان دیابت چالش برانگیز است و در ایران نیز توجه کمی به آن شده است؛ بنابراین این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عوامل مرتبط با تبعیت از رژیم درمان در مبتلایان دیابت انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1399-1400 با تعداد 226 بزرگسال مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک باغبان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به روش نمونه گیری مستمر در شهر ساری انجام شد. ابزار جمع آ وری اطلاعات شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی و پرسش نامه فعالیت های دیابت بود. توزیع پرسش نامه ها به صورت الکترونیکی و ازطریق گوگل فرم انجام شد. پس از اتمام گردآوری داده ها، تحلیل آماری با استفاده از نسخه 26 نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها:

     میانگین سنی افراد در این پژوهش 10/81±53/06 سال بود، از این میان 61/9 درصد زن، 85/8 درصد متاهل، 26/5 درصد دارای تحصیلات دیپلم بودند. 69 درصد ازنظر وضعیت اقتصادی در طبقه متوسط قرار داشتند. نتایج نشان داد وضعیت اقتصادی، سن و شاخص توده بدنی با تبعیت از رژیم درمان ارتباط معنادار داشتند (0/05>P). نتایج نشان داد، میان تبعیت از رژیم درمان و سن و وضعیت اقتصادی ارتباط مثبت و معنادار وجود داشت. همین طور میان تبعیت از رژیم درمان و شاخص توده بدنی ارتباط معکوس و معنادار وجود داشت، به طوری که افراد با وضعیت اقتصادی بهتر، سن بیشتر و شاخص توده بدنی کمتر، تبعیت از رژیم درمان بهتری داشتند.

    نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر پایه ای برای گسترش دانش درزمینه تبعیت از رژیم درمانی دیابت فراهم می کند. علاوه براین باتوجه به نتایج مطالعه، لازم است اعضای تیم درمان به ویژه پرستاران در ارایه مراقبت و آموزش به بیمار به عوامل مرتبط با تبعیت از رژیم درمان توجه داشته باشند، تا مراقبت با کیفیت و بهتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: تبعیت از رژیم درمان، تبعیت از درمان، دیابت، دیابت نوع 2
  • سارا صفرنیاشهری، محمدرضا حیدری*، میثم مرادی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 330-341

    زمینه و هدف:

     استیوآرتریت زانو از شایع ترین علت های درد، کاهش عملکرد و ناتوانی در سالمندان است. ورزش از اقداماتی است که برای مدیریت درد ناشی از استیوآرتریت زانو پیشنهاد شده است. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی برنامه ورزشی منظم در منزل بر کاهش درد سالمندان مبتلا به استیوآرتریت زانو بود. 

    روش بررسی:

     در این کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی، از نیمه اسفند سال 1399 به مدت 3 ماه، 70 سالمند مبتلا به استیوآرتریت زانو به صورت دردسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در گروه آزمون تحت برنامه ورزشی و در گروه کنترل تحت برنامه های درمانی معمول قرار گرفتند. برنامه ورزشی به صورت 2 بار در روز و به مدت 4 هفته اجرا شد. در ادامه به مدت 4 هفته دیگر، بیماران 2 بار در روز در منزل تمرینات را انجام دادند. بیماران قبل و بعد از برنامه ورزشی توسط زیرمقیاس درد پرسش نامه پیامد صدمات زانو و استیوآرتریت تحت ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با نسخه 18نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل، تی زوجی، کای دو و دقیق فیشر استفاده شد. سطح معناداری آزمون ها 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     قبل از مداخله، 2 گروه آزمایش و کنترل ازنظر متغیرهای جمعیت شناختی و بالینی تفاوت آماری معناداری نداشتند. میانگین نمره درد قبل از مداخله در گروه آزمایش و کنترل اختلاف معنادار آماری نداشت (0/587=P). بعد از مداخله و براساس ارزیابی داده ها، بهبود معنا داری در شدت درد بیماران گروه آزمایش دیده شد (0/009=P).

    نتیجه گیری:

     یافته ها نشان داد برنامه ورزشی در کاهش درد سالمندان مبتلا به استیوآرتریت زانو موثر بوده است. توصیه می شود با توجه به اثربخشی تمرین های ورزشی معرفی شده در کاهش درد، از آن به عنوان یک اقدام ساده و کم هزینه برای آموزش بیماران مبتلا به استیوآرتریت در کنار سایر اقدامات درمانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: ورزش درمانی، استئوآرتریت، زانو، درد، سالمندی
|
  • Fahime Mojiri, Marjan Mardani-Hamooleh*, Marhamat Farahani Nia, Shima Haghani, Nahid Hossein Abbasi Pages 232-243
    Background & Aims

    Due to the increasing number of older women with anxiety sensitivity, attention to this condition in this vulnerable group is of particular importance. Spiritual wellbeing can promote the mental health of the elderly, especially older women. this study aims to determine the relationship between spiritual wellbeing and anxiety sensitivity of older women in Ashtian, Iran.

    Materials & Methods

    This is a descriptive-correlational study. The study population includs all older women referred to urban and rural health centers in Ashtian city. Of these, 160 were selected by a continuous sampling method. A demographic form, the Spiritual Wellbeing Scale and the Anxiety Sensitivity Index-Revised were used to collect information. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS software, version 16.

    Results

    The mean±sd total scores of spiritual wellbeing and anxiety sensitivity were 96.1±19.86 and 48.25±31.93, respectively. Spiritual wellbeing had a significant association with anxiety sensitivity in older women (r=-0.734, P<0.001).

    Conclusion

    There is a negative and significant relationship between spiritual wellbeing and anxiety sensitivity in older women in Iran, such that their anxiety sensitivity decreases with the increase of their spiritual wellbeing  Attention to the spiritual wellbeing of older women in Iran is necessary to reduce their anxiety sensitivity.

    Keywords: Spiritual wellbeing, Anxiety sensitivity, Elderly, Women
  • Zahra Kachoee-Bidgoli, Ali Hajibagheri, Ismail Azizi-Fini*, Fateme Atoof Pages 244-259
    Introduction & Objective

     Parents' understanding of how to prevent diseases and treat them promptly is an influential factor in a child's development. Thus, adherence to health-related behaviors depends on the awareness and performance of mothers. In any society, mothers and children require much more health care than other age groups because of their vulnerability. As a result, they draw special attention to themselves. Paying attention to children in a community is an investment in its long-term future. Therefore, it is particularly important to prevent, diagnose, and treat diseases in childhood. In addition, one of the most important aspects of disease prevention for children is observing a mother's behavior with regard to the health of her child. Mothers and children are always a priority group in any society. This is because they are not only the primary consumers of healthcare services but also a large group of vulnerable individuals. This implies that healthy behaviors are essential to maintaining and improving the health of children, families, and society. Furthermore, mothers play a significant role in maintaining and enhancing the health of their children. In order to examine the behaviors associated with the health of hospitalized children and related factors among mothers of hospitalized children, the researchers conducted the present study.

    Materials and methods

    This study was a cross-sectional study conducted by observing the behavior of 216 mothers with children who were hospitalized in children's wards of educational hospitals affiliated with Kashan University of Medical Sciences from November 2018 to March 2019. Based on the preliminary study results, the sample size was calculated by taking the average score of the questionnaire, 20.3 ± 4.75, the first type error of 5%, and the estimation error of 0.5 based on the formula of 216 people. In this study, sampling was continuous. After obtaining permission from the hospital and department officials, the second author visited two educational-therapeutic centers' children's departments. Then, among the hospitalized patients (children), he selected those children whose mother was at the hospital as the primary caregiver. They were then apprised of the objectives of the research, and their hygiene behavior would be observed in the following stages. Afterward, they were asked to provide written consent for participation in the study. In the next stage, the first author (who was a member of the children's department in both study centers) observed the mothers' health behaviors toward their children indirectly. As soon as the observer saw the mother's intrusive behavior in the ward, he immediately went to the nursing station to document it. Due to the fact that the observer was a member of the nursing staff, the possibility of altering the mother's behavior was reduced. Each mother observed the behaviors for nearly 8 hours. In most cases, data collection took place during the morning and evening shifts. The first researcher informed the second researcher of the presence of the mother at the child's bedside by asking the mother of the child. It is likely that the first researcher will also be on shift if a mother is present at the child's bedside during the evening or night shifts.Two parts of a demographic and clinical information questionnaire were used in this study. In order to assess the child's health behaviors, a checklist was used. Data were collected and then analyzed using SPSS v16 software (SPSS Inc., Chicago, IL, USA). We used descriptive statistics, pearson correlation, one-way ANOVA, independent t-test and linear regression analysis to analyze the data.

    Findings

    This study examined 216 mothers of children in the children's ward, 11 of whom were excluded as more than one-third of the items related to the child's health-related behavior questionnaire (more than 11 items) did not apply to them. As a result, they were removed from the data, and the analyses presented here were conducted on 205 individuals. According to the present study, the average age of the mother and father of hospitalized children was 29.27±5.60 and 33.61±6.03 years, respectively. Bachelor's degrees are most common among mothers (31.7%), while diploma degrees are most common among fathers (37.6%). About 91% of mothers are homemakers, and 43% of fathers are workers. The average age of children was 12.16±6.43 months, and more than 80% of them were born first or second. Fever and gastroenteritis accounted for 30.7% of all children who were hospitalized. Based on the study's results, the mean score for observing the health behaviors of mothers of hospitalized children was 16.73±5.55. According to the study, the items "use fresh and safe water for the child to drink" (97.5%), "wash hands with soap and water if they become contaminated with clear water" (95.6%), "Change clothes and bedding as soon as they become contaminated with diarrhea, vomit, blood, and other contaminants" (90.7%), and "Wash hands after changing the child's diaper" (87.3%) had the highest compliance rates. It was found that the items "washing hands before changing a baby's diaper" (8%), "keeping the mobile phone covered with a plastic cover to prevent contamination" (8.8%), "washing hands after contact with the surrounding environment" (15.8%) and "hand washing before breastfeeding the child" (16.7%) had the lowest level of compliance by mothers. Moreover, the results of the multiple linear regression test showed a positive and significant correlation between the average child's health-related behavior compliance score and the mother's age (P=0.000; r=0.157).

    Conclusion

    The results indicate that mothers failed to comply with behaviors such as washing their child's hands regularly and washing their own hands before feeding their children. It is necessary to educate and inform mothers regarding the observation of behaviors related to the child's health upon entering the hospital in order to ensure their child's safety. In hospitals, it is, therefore, necessary for educational supervisors, patient education supervisors, and children's department supervisors to devise and implement special programs aimed at informing mothers of the importance of protecting their children during hospitalization by educating them about health behaviors.

    Keywords: Mother, Health behavior, Child, Child health
  • Tahereh Najafi Ghezeljeh, Majid Balouchi*, Shima Haghani Pages 260-275
    Background & Aims

     Patient safety is an important component and one of the main elements of quality in health care systems. The patient safety status among the pre-hospital Emergency Medical Staff (EMS) in Iran is unclear and there is almost no information about adverse complications. Assessing the current patient safety culture can be a starting point for improving safety attitudes among health care workers, including pre-hospital EMS who are at the forefront of managing patients in critical conditions. This study aims to survey the attitude towards patient safety among pre-hospital EMS in Mashhad, Iran.

    Materials & Methods

     This descriptive cross-sectional study was conducted on 438 full-time pre-hospital EMS with at least 6 months of operational work experience in Mashhad city in 2019, who were selected by a census method. The assessment tool was the Emergency Medical Services Safety Attitudes Questionnaire (EMS-SAQ). The collected data were analyzed in SPSS v. 16 using descriptive statistics (frequency, percentage, mean, and standard deviation) and inferential statistics (independent t test, analysis of variance, and Pearson correlation test). The significance level was set at 0.05.

    Results

    It was reported that 13.75% had a positive attitude towards patient safety. The mean total score of EMS-SAQ was 53.55±10.60. The most positive attitude was related to stress recognition (34.2%) and the lowest positive attitude was related to safety climate and perception of management (5.7%). There was no statistically significant relationship between any demographic characteristics and overall attitude towards patient safety (P>0.05).

    Conclusion

    The patient safety culture of the pre-hospital EMS in Mashhad is not positive. This requires further research and also taking measures such as holding briefing sessions for managers and staff, increasing the number of staff, setting up an error reporting system, and including topics related to patient safety in the in-service training courses for the staff.

    Keywords: Patient safety, Emergency medical staff, Pre-hospital emergency, Safety culture
  • Daryadokht Masror Roudsary, Zahra Salehi*, Hamid Haghani Pages 276-289
    Background & Aims

     Job burnout can leads absenteeism, leaving the job or having the intention to leave, reduced quality of life, reduced performance, and reduced quality of patient care and commitment to the organization. Organizational climate has always been important in the nursing profession and in the hospital environment where the nurse’ performance is known as an important component in improving the quality of treatment. This study aims to determine the relationship of job burnout with organizational climate in nurses.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study with cross-sectional design was performed in 2020 in the internal surgical wards of four teaching hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. The sampling was done by a cluster sampling method. The sample size was determined 200 at a 95% confidence level and considering a 80% test power. To collect data, a demographic form, the Maslach burnout inventory, and Halpin and Croft’s organizational climate description questionnaire were used. Data analysis was performed in SPSS v. 24 software using descriptive and inferential statistics.

    Results

     Emotional exhaustion domain of job burnout had a statistically significant correlation with all dimensions of organizational climate except for group spirit and disengagement; it had a negative significant correlation with the hindrance dimension and a positive significant correlation with other dimensions. With the increase of organizational climate, emotional exhaustion increases, resulting in more job burnout.

    Conclusion

    Health workers, especially nurses and managers, should take measures to reduce job burnout and improve organizational climate and patient satisfaction according to the existing conditions and resources. It is recommended that the educational supervisors of the hospitals develop and implement in-service training focusing on the components of job burnout and organizational climate.

    Keywords: Job burnout, Nurse, Organizational climate
  • Maliheh Hosseinjanizadeh, Yasser Rezapour Mirsaleh*, Fatemeh Behjati, Mehrnoosh Bagheriayn Pages 290-303
    Background & Aims

    Many nurses are involved in work-family conflicts due to the nature of the nursing profession and high workload. Identification of the factors related to work-family conflict can help reduce or control this conflict. Compassion fatigue and moral distress are some of the factors that may affect the work-family conflict of nurses. This study aims to determine the mediating role of self-differentiation in the relationship between compassion fatigue, moral distress and work-family conflict among nurses.

    Materials & Methods

    This is a descriptive-correlational study. The study population includes all married nurses from eight public hospitals in Kerman, Iran. Of these, 159 were selected using a convenience sampling method. Data were collected using the subscale of compassion fatigue in the professional quality of life scale, the moral distress scale, the work-family conflict scale, and the self-differentiation inventory-short form. They were analyzed using structural equation modeling.

    Results

     Compassion fatigue, moral distress and self-differentiation could significantly predict work-family conflict in nurses (P<0.05). Self-differentiation was not only directly related to work-family conflict, but also indirectly affected it by reducing moral distress and compassion fatigue.

    Conclusion

    Self-differentiation skills can help reduce the compassion fatigue and moral stress in nurses and thus reduce their work-family conflicts.

    Keywords: Self-differentiation, Compassion fatigue, Moral distress, family conflicts, Nurses
  • Hasan Ramazanpour Sargiz*, Marzieh Adel Mehraban, Shima Haghani Pages 304-315

    Background & Aims :

    Risk management in academic research, courses, and degrees is crucial in universities. However, there is no evidence for risk management in most aspects of university management. This study was conducted to determine the risk management Evaluation from the Staff's Perspective of Iran University Medical Sciences In 2021.

    Materials & Methods:

     This is a descriptive cross-sectional study. The research samples were 224 staff of the Iran University of Medical Sciences selected by the available sampling method. The data collection tool was a risk management questionnaire. Risk management was classified into six dimensions. The first dimension is related to the level of employees' knowledge of risk management. The second dimension of risk management status. The third dimension includes policies and procedures. The fourth dimension is related to training status. The fifth dimension was the position of risk management, and finally, the sixth one was monitoring, analysis, evaluation, and risk control. In total, the questionnaire was examined in 45 questions on a 5-point Likert scale and was classified into three levels: poor (score less than 3), moderate (score 3 to 4), and good (score more than 4). The data were analyzed using SPSS software, version 26. The numerical indices of minimum, maximum, Mean±SD for the quantitative variables of the research were used. Friedman test was used to examine the relationship between domains and independent t-test, and analysis of variance and Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationship between individual variables and risk management.

    Results:

    The results showed that most employees (59.4%) were women and the majority (48.7%) were 45-36 years old. The majority of employees (72.8%) were married. Most of the participants (54.4%) worked in administrative headquarters. More than half of the employees (53.1%) had a university degree at the undergraduate level, and only 12.5% of them had completed risk management courses. The results showed that the total score of risk management was 2.44±0/82. The Friedman test result showed a statistically significant relationship between employees' knowledge of risk management and all areas of risk management (p = 0.00). Statistical tests showed that risk management had a statistically significant relationship with the variables of gender (P = 0.02), risk management (P<0.001), and education (P=0.02). The mean score was higher in men than women, and also in employees who had passed the risk management course was higher than other employees. Two-to-two Tukey comparison also showed that the average score obtained by employees with master's degree education was significantly higher than an associate degree (P=0.03). At other levels, this difference was insignificant.

    Conclusion

    The results showed that, generally, from the perspective of the Iran University of Medical Sciences staff, risk management at this university is poor. In this regard, the development of educational programs, the adoption of policies and procedures, and the establishment of monitoring programs to implement risk management should be seriously pursued at the university.

    Keywords: Risk management, Staff, University
  • Alice Khachian, Naima Seyedfatemi, Hamid Sharif Nia, Mehrnegar Amiri* Pages 316-329
    Background & Aims

    As a chronic disease with many complications, diabetes requires adherence to treatment regimen. Despite the importance of adherence, it is not done completely in these patients. Non-adherence to treatment has many personal and social consequences. Adherence in diabetic patients can lead to mortality reduction and success in the treatment of diabetes. Considering that adherence to the treatment regimen is challenging among diabetic patients and less attention has been paid to it in Iran, the present study aims to identify the factors related to adherence to treatment regimen among diabetic patients in Sari, Iran.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in 2021 on 226 adults with Type 2 diabetes referred to Baghban clinic affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences in Sari, Iran who were selected using a continuous sampling method. Data were collected using a demographic form and the diabetes activities questionnaire. Questionnaires were prepared online using Google Forms. Data analysis was performed in SPSS software, version 26.

    Results

    The mean age of participants was 53.06±10.81 years. Most of them were female (61.9%) and married (85.8%) with a high school diploma (26.5%) and moderate economic status (69%). Economic status, age, and BMI had a significant relationship with adherence to treatment regimen (P<0.05); Economic status and age had a positive significant relationship while BMI had a negative significant relationship with adherence to treatment regimen. Diabetic patients with better economic status, higher age, and lower BMI had better adherence.

    Conclusion

     This study provides a basis for expanding knowledge of adherence to treatment regimens in diabetic patients in Iran. It is necessary for healthcare providers, especially nurses, to pay attention to the factors related to adherence to treatment in diabetic patients in providing care and education to them to have better treatment.

    Keywords: Treatment Adherence, Compliance, Treatment adherence, Diabetes mellitus, Type II diabetes
  • Sara Safarnia Shahri, MohammadReza Heidari*, Meisam Moradi, Anoshirvan Kazemnejad Pages 330-341
    Background & Aims

    Knee osteoarthritis (KO) is one of the most common causes of pain, reduced function and disability in the elderly. Exercise is one of the methods suggested to manage the pain caused by KO. This study aims to determine the effectiveness of a home workout program on reducing  pain in the elderly with KO.

    Materials & Methods

    In this randomized controlled clinical trial conducted in March 2021 for three months, 70 older adults with KO were selected using a convenience sampling method and randomly assigned to exercise and control groups. The workout program was first implemented twice a day for 4 weeks in the clinic as a trial. Then, it was performed twice a day at home for another 4 weeks. Before and after the exercise, the patients were evaluated by the pain subscale of the Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS). The collected data were analyzed in SPSS software, version 18 using independent t, paired t test, chi-square test, and Fisher’s exact test. The significance level was set at 0.05.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups in terms of demographic and clinical variables and in the mean pain score before the intervention (P=0.587). After the intervention, a significant reduction in pain intensity was reported in the exercise group (P= 0.009).

    Conclusion

    The home workout program is effective in reducing the pain of the elderly with KO. It is recommended to use it as a simple and cost-effective intervention to rehabilitate patients with KO along with other treatment methods.

    Keywords: Exercise Therapy, Osteoarthritis, Knee, Pain, Aged