فهرست مطالب

نشریه راهبرد توسعه
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه اسفندیاری، محدثه رحیمی صفحات 21-49

    توزیع عادلانه درآمد از مهم ترین اهداف کلان اقتصادی کشورها محسوب می شود، نظریه پردازان اقتصادی در رابطه با تاثیر نابرابری درامد بر رشد اقتصادی دو دیدگاه متفاوت را ارایه می دهند، ومطالعات بسیاری در این رابطه صورت گرفته است که در برخی از مطالعات نابرابری درامد بر رشد اقتصادی تاثیر مثبت دارد ودر برخی دیگر اثر منفی می‌گذارد. در اکثر مطالعات موقعیت جامعه از منظر نابرابری درامدی با محاسبه ضریب جینی مشخص می‌شود. ضریب جینی بر مبنای درامد قبل از کسر مالیات و پرداخت اجباری است. از آنجا که مالیات ها به عنوان ابزاری برای بهبود وضعیت توزیع درآمد می باشند محاسبه ضریب جینی بر اساس درآمد پس از پرداخت های اجباری و مالیات ها می تواند امکان دسترسی به تصویر دقیق تری از توزیع درآمد جامعه و پیامدهای آن ایجاد کند. با توجه به تاثیر توزیع مجدد درامد بر نابرابری درامد، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر توزیع مجدد نسبی بر رشد اقتصادی با بهره گیری از داده های اقتصاد ایران در فاصله ی سال های1357 تا 1396 و با استفاده از تکنیک گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) می‌پردازد. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که توزیع مجدد نسبی تاثیر منفی ومعناداری بر رشد اقتصادی در فاصله ی سال های مورد بررسی دارد. بر اساس یافته های مطالعه با استفاده از شاخص توزیع مجدد نسبی، رابطه ی غیر مستقیم رشد اقتصادی ونابرابری تایید می‌شود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که مالیات ها و پرداخت های انتقالی به عنوان ابزارهای توزیع درامد محرک رشد اقتصادی است. در حالی که بر اساس ضریب جینی متعارف، نابرابری درآمد منجر به افزایش رشد اقتصادی می شود.بنابراین ارایه سنجش مناسبی از نابرابری درامدی به درک صحیح تر و تدوین سیاست های کارامد در جهت برابری درآمد منتج می شود.

    کلیدواژگان: توریع مجدد نسبی، تکنیک گشتاورهای تعمیم یافته، رشد اقتصادی، نابرابری، ضریب جینی
  • یوسف قنبری، سهیلا دالوندی، مارال ریاحی صفحات 50-77

    در جوامعی همچون کشور ما تا قبل از روی کار آمدن درآمدهای نفتی، اقتصاد ملی بر پایه کشاورزی استوار بود و تنها منبع تامین خزانه و هزینه های دولت به شمار می رفت. در عصر حاضر با وجود کاهش نقش این بخش در اقتصاد، هنوز مطالعه کارکرد بخش های اقتصادی در چارچوب اقتصاد کلان ملی موید نقش قابل توجه بخش کشاورزی در کشور است. کشاورزی رکن اصلی معیشت و اقتصاد مردم گیلان به شمار می‌رود. اما مسیله ای که در این میان کمتر به آن توجه شده است، عدالت و توازن منطقه ای در برخورداری از امکانات و خدمات کشاورزی در بین شهرستان های استان گیلان است. در واقع شواهد حاکی از آن است که برخی از شهرستان ها از نظر توسعه یافتگی در سطوح بالاتری قرار دارند و از این حیث، عدم تعادل در بین شهرستان ها وجود دارد. روش انجام پژوهش توصیفی تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از آمارنامه کشاورزی استان گیلان (1393) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از مدل های آنتروپی شانون و تاپسیس استفاده گردید. نتایج مدل تاپسیس در گروه شاخص های «ابزارآلات و فناوری های کشاورزی» نشان داد که شهرستان های رشت، صومعه سرا، لاهیجان و طوالش در سطح اول از توسعه یافتگی قرار دارند. شهرستان های آستانه اشرفیه، رودسر، بندرانزلی، شفت و فومن در سطح دوم و شهرستان های لنگرود، املش، سیاهکل، رودبار، رضوانشهر و ماسال و آستارا در سطح سوم قرار دارند.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، کشاورزی، سطح بندی، گیلان
  • جعفر بیک زاد، سید حامد امیری صفحات 78-102

    مالیات ستانی برای دولت‌ها در تمام کشورها به‌منظور تامین بودجه، مهم است. اما این مهم باید در بستری صورت پذیرد که نقش مولفه‌هایی که برای قوام و دوام جامعه از جمله احترام به ارزش‌های والای انسانی و اخلاقی لازم و ضروری است نیز مدنظر قرار گیرد. در این میان تاثیر ارزش‌های اخلاقی و سرمایه اجتماعی بر متغیرهای مختلف، موضوع جالب‌توجهی است که به‌تازگی در حوزه مالی رفتاری بررسی می‌شود. از این‌رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ارزش‌های اخلاقی بر تمکین مالیاتی با نقش میانجی سرمایه اجتماعی در اداره کل امور مالیاتی استان زنجان انجام‌گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان اداره کل امور مالیاتی استان زنجان است که تعداد آنها 457 نفر می‌باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از رابطه کوکران 209 نفر برآورد و به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شده است. داده‌های موردنیاز با 3 پرسش‌نامه استاندارد؛ پرسش‌نامه ارزش‌های اخلاقی سازمان (نامکونگ، 2010)، پرسش‌نامه تمکین مالیاتی (پژوهش نیا 93-1392) و پرسش‌نامه سرمایه اجتماعی (ناهاپیت و گوشال، 1998) جمع‌آوری شد و بر اساس روش مدل‌یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPss وSmart PLS3 مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌های تحقیق تاثیر مثبت و معنادار ارزش‌های اخلاقی سازمان و سرمایه اجتماعی را بر تمکین مالیاتی نشان داد؛ ضمن اینکه نقش میانجی سرمایه اجتماعی در اثرگذاری ارزش‌های اخلاقی سازمان بر تمکین مالیاتی تایید شد.

    کلیدواژگان: اخلاق، ارزش های اخلاقی سازمان، مالیات، تمکین مالیاتی، سرمایه اجتماعی
  • اسرین رحمانی، سید محمدباقر نجفی، محمد شریف کریمی صفحات 103-130

    در الگوی تولید دانش بنیان، دانش و نوآوری مهم ترین عوامل تولید هستند لذا تولید دانش و نوآوری کلید اصلی رشد و توسعه اقتصادی به شمار می آید. فرایند تولید دانش و نوآوری نیازمند بسترسازی است؛ در این مقاله به بررسی میزان تاثیر سه عامل، مخارج حوزه تحقیق و توسعه، آموزش و همچنین زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات بر تولید دانش و نوآوری پرداخته می شود. هدف شناسایی عوامل موثر بر تحقق اقتصاد دانش بنیان به منظور سیاست گذاری برای تحقق آن در اقتصاد ایران است. میزان حق امتیازهای انحصاری به عنوان شاخصی برای تولید دانش و نوآوری در نظر گرفته شده است. کشورهای مورد مطالعه در این مقاله بیست و سه کشور منتخب عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هستند. برای مدل سازی از روش پانل دیتا استفاده شده است. دست یابی به یک رابطه مثبت و معنادار میان سه متغیر مخارج حوزه تحقیق و توسعه، آموزش و زیرساخت فناوری با میزان حق امتیازهای انحصاری، از نتایج این پژوهش می-باشد. نتایج برآوردها نشان می دهند که این سه عامل اهمیت بسزایی در فرایند تولید دانش و نوآوری دارند، به گونه ای که عدم توجه به آن ها عملا تولید دانش و نوآوری را با موانع جدی روبرو خواهد کرد. همچنین مقایسه میان نمودارهای توصیفی داده های مربوط به این سه متغیر برای ایران و کشورهای منتخب گویای عدم برقراری شرایط مطلوب در ایران می باشد.

    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، نوآوری، مخارج آموزش، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • محمدتقی حیدری، سعید محرمی، مهتاب امرایی، محمود امیدعلی صفحات 131-153

    تاریخ شهرسازی قرن بیستم، مملو از نظریات و روش‌هایی است که به مفروضات هستی شناختی، شناخت شناختی و روش‌شناختی پارادایم اثبات‌گرایی وابسته هستند؛ درواقع، برنامه‌ریزی شهری پیش از اواخر دهه هفتاد میلادی، میراث تسلط رویکرد عقلایی مدرنیستی دهه 50 و 60 میلادی است. یکی از نظریه پردازان مهم و شاخص پست‌مدرنیسم (ژیل دلوز)، فیلسوف فرانسوی است. دلوز با طرح رویکرد افقی و عرضی خود به معرفت که موسوم به (رویکرد ریزوماتیک) است سعی دارد نگاهی نو به معرفت و دانش را مطرح کند؛ دیدگاهی که در برابر رویکرد درختی به معرفت قرارگرفته و همه نظام های معرفتی گوناگون مبتنی بر رویکرد درختی به معرفت را به چالش فراخواند. دلوز معتقد است نظام های درختی دارای خصلتی خطی، سلسه‌مراتبی، ایستا و عمودی هستند و از برش ها و تقسیم بندی ها و خط مشی بین امور حکایت می کند. تفکر درختی همان »تفکر بودن« است، حال‌آنکه تفکر ریزومی »تفکر شدن« است. اپیدمی کووید 19، در قرن بیست و یکم درزمانی به وقوع پیوست که کشورهای مختلف در حال ایجاد و گسترش روابط پیچیده ای در سرتاسر جهان بودند و موفقیت از آن دولت هایی بود که بیشترین روابط را داشتند درحالی‌که کووید 19، این روابط را به کمترین میزان رساند. در ابتدای گسترش کووید 19، هرکدام از کشورها تلاش می کردند تا از ورود و گسترش اپیدمی در کشور خود خودداری نمایند. در این میان رویکرد اجتماع محور، بیش از همه بر نقش بخش داوطلبانه و مردمی در توسعه محلی و شکل گیری سازمان های اجتماع محور، بیش از همه بر نقش بخش داوطلبانه و مردمی در توسعه محلی و شکل گیری سازمان های اجتماع محور تاکید دارد. در این رویکرد، اجتماعات محلی پیش قدم شده، به‌صورت خودجوش سازمان یافته تا به علایق و اهداف مشترک ازجمله حل مسایل، دستیابی به رفاه اجتماعی و خروج از وضعیت موجود جامعه محلی خود دست یابند.

    کلیدواژگان: فلسفه ژیل دلوز، کووید19، اجتماع محوری، شهرسازی
  • داراب یزدانی، مجید شهریاری صفحات 154-180

    تعیین مزیت نسبی محصولات کشاورزی در مناطق مختلف، یکی از ابعاد مهم سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کشاورزی است که بر اساس آن می‌توان به الگوی مناسب تولید و کشت در مناطق مختلف با توجه به شرایط موجود در هر منطقه دست‌یافت. پژوهش حاضر باهدف اولویت‌بندی استان‌های تولیدکننده گیاهان دارویی در کشور بر اساس شاخص‌های مزیت فیزیکی تولید (مزیت مقیاس، مزیت کارایی و مزیت جمعی) و ضریب نوسان آن‌ها طی دوره ی زمانی 98-1381 با استفاده از روش تاکسونومی عددی صورت گرفته است. نتایج نشان داد طی یک دوره‌ی 18 ساله، استان های خراسان جنوبی، جیرفت و خراسان رضوی دارای بالاترین میانگین شاخص مزیت مقیاس (SAI) بودند و بالاترین میانگین مزیت کارایی (EAI) نیز در استان‌های البرز، آذربایجان غربی و لرستان به ترتیب با 67/13، 47/6 و 19/6 به دست آمد. بر اساس نتایج مزیت جمعی (AAI) نیز استان‌های همدان، سمنان و سیستان و بلوچستان با 26/0، 28/0 و 33/0 دارای کمترین ضریب نوسان شاخص جمعی و استان های البرز، جیرفت و سیستان و بلوچستان به ترتیب با 31/40،3/2 و 65/1 دارای بالاترین میانگین مزیت جمعی در بین تمامی استان های کشور بودند. درنهایت به‌منظور جمع‌بندی، با استفاده از نرم‌افزار GIS نقشه‌ جامع کشور برای گیاهان دارویی بر اساس شاخص های مزیت فیزیکی ترسیم گردید.

    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، مزیت فیزیکی، نقشه ی جامع، رتبه بندی، ایران
  • رها نوری نائینی، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 181-214

    هدف این پژوهش کمک به افزایش بهره‌وری سازمان‌های دولتی و در نتیجه کمک به توسعه یافتگی کشورمان در دنیای پر رقابت و درحال تغییر کنونی، از طریق یافتن شاخص‌های تاثیرگذار بر جذب منابع انسانی توانمند، دارای تعهد و شایسته می‌باشد. بدیهی است بهره‌وری ایجاد شده، در کمک به دستیابی به توسعه یافتگی، که از اهداف سند چشم انداز سال 1404 کشور می‌باشد نیز موثر خواهد بود. بدین منظور تعیین و انتخاب شاخص‌ها با بهره‌گیری از ادبیات تحقیق و مصاحبه اکتشافی، با نظرسنجی از 20 نفر از خبرگان رشته‌های مدیریت دولتی، مدیریت منابع انسانی و مدیران ارشد سازمان‌های دولتی انجام شده است. داده‌های کمی با توزیع پرسشنامه بین 180 نفر، در سازمان اداری و استخدامی، به عنوان متولی امر استخدام در کل کشور، انجام شده است. تجزیه و تحلیل آماری داده‌های تحقیق با کمک نرم افزارهای اکسل و لیزرل ، با روش‌های تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل دیمتل فازی انجام شده است. یافته‌های پژوهش، تاثیر گذاری چهار بعد: عوامل محیطی، عوامل سازمانی، عوامل شغلی و شایستگی‌های فردی، بر جذب منابع انسانی را تایید کرده و نشان داده است که؛ سه بعد (عوامل محیطی، عوامل سازمانی و شایستگی‌های فردی)، نقش تاثیرگذار و علی داشته و بعد عوامل شغلی، معلول عوامل دیگر است. این بدان معناست که مدیران منابع انسانی می‌توانند، با تلاش در بهبود سه عامل علی بهبود عامل چهارم یعنی عوامل شغلی را موجب شوند.

    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، جذب منابع انسانی، مدیریت دولتی، پنل خبرگی، تحلیل عاملی، دیمتل فازی
  • شهپر گراوندی، سوسن نوربخش صفحات 215-229

    تجربه قبلی از برنامه های توسعه ای و اعتمادسازی آن ها، همواره نقشی تعیین کننده در مشارکت مردم محلی در برنامه های آتی توسعه روستایی دارد. این در حالی است که برنامه ریزان و سیاستگذاران حوزه توسعه روستایی در اغلب موارد از چنین تجربیاتی غفلت نموده و به اجرای برنامه های توسعه ای در مناطق با تجربه منفی می پردازند. از این رو پژوهش حاضر قصد دارد به بررسی فرضیه ارتباط معنادار اعتماد زنان روستایی شهرستان کرمانشاه به پروژه منارید و مشارکت آنان در پروژه های آتی توانمندسازی بپردازد. برای این منظور، از روش توصیفی پیمایشی هم بستگی استفاده شد و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته به گردآوری اطلاعات پرداخته شد. جامعه مورد مطالعه زنان مشارکت کننده در پروژه منارید بودندN=270 که تعداد 160 نفر آن ها با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب رگرسیون خطی ساده به کمک نرم افزار آماری SPSS استفاده شد. بر طبق یافته ها، پروژه منارید توانسته است اعتماد متوسط به بالایی را در زنان روستایی ایجاد کند. بر اساس نتایج، زنان مشارکت کننده در حد زیادی نیز تمایل به مشارکت در پروژه های آتی توانمندسازی روستاییان دارند. نتایج حاصل از همبستگی پیرسون بین دو متغیر اعتماد و مشارکت بیانگر آن است که دو متغیر دارای همبستگی مثبت و معناداری هستند و 54 درصد از تغییرات متغیر وابسته ی مشارکت در پروژه های آتی توانمندسازی روستاییان توسط اعتماد به پروژه منارید تبیین می شود. در پایان پیشنهادهایی برای برنامه ریزان و مسیولان ارایه شد.

    کلیدواژگان: اعتمادسازی، مشارکت زنان، پروژه های آتی توانمندسازی، منارید
|
  • marzieyh esfandiyari, mohadeseh Rahimi Pages 21-49

    fair distribution of income is one of the most important macroeconomic goals of countries. Two different views are presented in relation to the impact of income inequality on economic growth by economic theorists. Many studies have been done in this regard which in some studies income inequality has positive effect on economic growth and others have negative effect. In most studies, the Gini index is used for income inequality which is based on income before tax deduction and forced payment .Since taxes as a tool to improve the income distribution situation, calculation of Gini coefficient based on income after mandatory payment and taxes can create a more accurate picture of income distribution and its consequences .Due to the effect of income redistribution on income inequality , the present study examines the effect of partial redistribution on economic growth by using the Iranian economy during 1978-2018 and using generalized method of moments ( GMM ) .The results of the study show that the relative redistribution has significant effect on economic growth. Based on the results , indirect relationship between economic growth and economic growth is confirmed by relative redistribution index .The results of this study show that taxes and deferred payment are the driving force of economic growth .While on the basis of conventional GINI coefficient , income inequality causes an increase in economic growth .Therefore , providing a proper measure of income inequality will result in more accurate understanding of income inequality and codification of policy making in order to equal income.

    Keywords: Relative redistribution, GINI Coefficient, Inequality, Economic Growth, Generalized method of Moments
  • Yousef ghanbari Pages 50-77

    In societies like our country, before oil revenues came into use, the national economy was based on agriculture and was considered the only source of treasury and government expenses. In today's era, despite the reduction of the role of this sector in the economy, the study of the functioning of the economic sectors in the framework of the national macro-economy confirms the significant role of the agricultural sector in the country. Agriculture is the main pillar of Gilan people's livelihood and economy. But the issue that has received less attention in the meantime is regional justice and balance in enjoying agricultural facilities and services among the cities of Gilan In fact, the evidence indicates that some cities are at higher levels in terms of development, and in this sense, there is an imbalance between the cities. The research method is descriptive-analytical. The Agricultural Statistics of Gilan Province (2013) was used to collect information. Shannon and TOPSIS entropy models were also used for data analysis. The results of the TOPSIS model in the group of "agricultural tools and technologies" indicators showed that the cities of Rasht, Soumehsara, Lahijan and Talesh are in the first level of development. The cities of AstanehAshrafieh, Rudsar, Bandar Anzali, Shaft and Foman are on the second level and the cities of Langrod, Amlash, Siahkal, Rudbar, Razvanshahr and Masal and Astara are on the third level.

    Keywords: rural development, agriculture, stratification, Gilan
  • Pages 78-102

    Tax taking is important for governments in all countries for funding. But this issue should be done in a context that the role of components that are necessary for the consistency and sustainability of society, including respect for high human and moral values. In the meantime, the impact of moral values and social capital on the variable is an interesting issue that has recently been investigated in the field of behavioral finance. This paper investigated the effect of moral values on tax compliance with the mediating role of social capital in the General Department of Taxation of Zanjan Province. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method. The statistical population of this study is the staff of the General Department of Tax Affairs of Zanjan Province, whose number is 457 people. The statistical sample size was estimated to be 209 using the Cochran relation and was selected by stratified random sampling. Required data with 3 standard questionnaires; The Questionnaire of Ethical Values of the Organization (Namkung, 2010), the Questionnaire of Tax Obedience (Pazhuhesh Nia1392-93) and the Questionnaire of Social Capital (Nahapit and Gushkal, 1998) were collected and based on structural equation modeling using SPss and PLS software. The findings showed a positive and significant effect of the organization's moral values and social capital on tax compliance; in addition, the mediating role of social capital in influencing moral values on tax compliance was confirmed.

    Keywords: thics, Moral values of the organization, Tax, Tax compliance, Social Capital
  • Asrin Rahmani, Mohamad Sharif Karimi Pages 103-130

    In the model of Knowledge-Based production, knowledge and innovation are the most important factors of production; therefore, knowledge and innovation are the main keys to economic growth and development. The process of production of knowledge and innovation require groundwork making; This paper examines the effect of three factors, research and development expenditures, and education expenditures also the infrastructure of information and communication technology, on the production of knowledge and innovation. The purpose is to identify the path to realization of the knowledge-based economy in order to policy making for its realization in the Iranian economy. The extent of patents is considered as an indicator for producing knowledge and innovation. The countries under this study are 23 OECD member selected countries. For modeling, panel data method in Eviews software is used. Finding a positive and meaningful relationship between the three variables of research and development expenditure, training and technology infrastructure with the amount of patents, is the result of this research. The results of the calculations show that these three factors are very important in the process of producing knowledge and innovation, such that the lack of attention to them will actually lead the production of knowledge and innovation to the serious obstacles. Also, the comparison between the descriptive charts of the data for these three variables for Iran and the selected countries suggests that it would not be desirable in Iran.

    Keywords: Research, Development, Innovation, Education Expenditures, ICT
  • mohamadtaghi heydari Pages 131-153

    The history of twentieth-century urban planning is replete with theories and methods that rely on the ontological, cognitive, and methodological assumptions of the positivist paradigm; In fact, pre-late urban planning of the late 1970s is a legacy of the dominance of the modernist rationalist approach of the 1950s and 1960s. One of the most important theorists of postmodernism is the French philosopher Gilles Deleuze. Deleuze tries to introduce a new look at knowledge by presenting his horizontal and transverse approach to knowledge, which is called "rhizomatic approach"; A view that opposes the tree approach to knowledge and challenges all the different epistemological systems based on the tree approach to knowledge. Deleuze argues that tree systems are linear, hierarchical, static, and vertical, and suggest cuts, divisions, and lines between things. Tree thinking is "thinking", while rhizome thinking is "thinking". The Covid 19 epidemic occurred in the 21st century at a time when various countries were developing and expanding complex relationships around the world, and success was one of the states with the most relationships. The lowest rate. At the beginning of the spread of Covid 19, each country tried to prevent the spread of the epidemic in their own country. Among these, the community-based approach focuses on the role of the voluntary and grassroots sector in local development and the formation of community-based organizations, above all on the role of the voluntary and grassroots sector in local development and the formation of organizations. Emphasis is community-oriented. In this approach, local communities are pioneered, spontaneously organized to achieve common interests and goals, including problem solving, achieving social welfare, and moving beyond the status quo of their local community.

    Keywords: Philosophy of Jill Deleuze, Covid 19, community-centered, urban planning
  • darab yazdani, majid shahriari Pages 154-180

    Determining the relative advantage of agricultural products in different regions is one of the important dimensions of agricultural policy and planning, based on which the appropriate pattern of production and cultivation can be achieved in different regions according to the conditions in each region. The current research aims to prioritize the provinces that produce medicinal plants in the country based on the indicators of the physical advantage of production (advantage of scale, efficiency advantage and collective advantage) and their fluctuation coefficient during the period of 2011-2018 using the numerical taxonomy method. The results showed that during a period of 18 years, South Khorasan, Jiroft and Razavi Khorasan provinces had the highest average scale advantage index (SAI) and the highest average efficiency advantage (EAI) was also in Alborz, West Azarbaijan and Lorestan provinces with 13/67 respectively. , 6/47 and 6/19 were obtained. According to the results of collective advantage (AAI), the provinces of Hamadan, Semnan and Sistan and Baluchistan have the lowest fluctuation coefficient of collective index with 0.26, 0.28 and 0.33 and the provinces of Alborz, Jiroft and Sistan and Baluchistan with 31.40 respectively. 2.3 and 1.65 had the highest average collective advantage among all the provinces of the country. Finally, in order to summarize, using GIS software, a comprehensivemap of the country for medicinal plants was drawn based on the indicators of physical advantage.

    Keywords: medicinal plants, physical advantage, comprehensive map, ranking, Iran
  • Gholamreza Memarzadeh, Mahmood Alborzi Pages 181-214

    The purpose of this study is to help increase the productivity of public agencies, in today's highly competitive and ever-changing world, by finding factors that affect the attraction of capable, committed and competent human resources. Obviously, the resulting model will be effective in helping to achieve development, which is one of the goals of the 1404 vision document, by helping to attract specialized and qualified human resources. To achieve this purpose, the indicators were collected using literature review and the opinions of 20 experts in public administration, human resource management and senior managers of public agencies using” Expert Panel technique”. Quantitative data were collected through the distribution of 180 questionnaires in the “Administrative and Employment organization of the whole country”, as the custodian of employment in IRAN. Statistical analysis of research data is done by EXCEL and Lisrel software and through confirmatory factor analysis. Also, fuzzy Dimatel analysis is performed to find the relationship between these factors. The findings of the analysis confirm the impact of the four mentioned factors on human resource recruitment and show that three factors out of the four (environmental factors, organizational factors and individual competencies) have a cause role and one dimension (Job related factors) have the effect role on recruitment. This means that human resource management can use this plan to improve recruit of human resources, by identifying the causal factors and facilitating them without making a direct effort on effective factor.

    Keywords: Strategic human resource management, Human Resource Recruitment, Delphi Panel, Fuzzy Dim
  • Susan Noorbakhsh Pages 215-229

    Previous experience in development project and trust their building has always played a major role in local people's participation in future rural development projects. Nevertheless, planners and policy makers often neglect such experiences and implement development programs in areas with negative experience. Therefore, the purpose of this investigation was to test the hypothesis of a significant relationship between rural woman's trust in MENARID projects and their participation in future empowerment projects in Kermanshah Provinc. For this purpose, a descriptive cross-sectional descriptive survey method was used and information was collected using a researcher-made questionnaire. The study population was women involved in the Menarid Project (N = 270), 160 of whom were studied using simple random sampling. In this study, simple linear regression coefficient using SPSS statistical software was used to analyze the data. According to the findings, the Menarid project has been able to build moderate to high trust in rural women. The results of Pearson correlation between the two variables of trust and participation indicate that the two variables have a positive and significant correlation and 54% of the changes in the dependent variable of participation in future empowerment projects are explained by trust in previous projects. Finally, suggestions were made to planners and officials.

    Keywords: Trust, Women's Participation, Future Empowerment Projects, MENARID