فهرست مطالب

زمین شناسی مهندسی ایران - سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1401)

نشریه زمین شناسی مهندسی ایران
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا احمدی، مجید نیکخواه*، سید محمداسماعیل جلالی، اسماعیل عیدی وندی صفحات 1-17

    علی رغم توسعه روش های متعدد درحفاری و تحکیم تونل ها، امروزه یافتن راهی مناسب برای پایدارسازی سازه های درون زمین امری چالش برانگیز است. استفاده از سامانه های پیش تحکیمی روشی مناسب برای بهبود بخشیدن به وضعیت زمین است. در این مطالعه به بررسی عملکرد سامانه چتری در تونل البرز در شمال ایران پرداخته شده است. مطالعات مکانیک سنگی منطقه اجرای تونل نشان داده است که بخش هایی از این تونل به دلیل قرار گرفتن در مناطق سست دارای ظرفیت ناپایداری و ریزش بوده، و بنابراین در این مناطق اجرای عملیات تونل سازی با روش های نگهداری متداول جوابگو نیست. براین اساس سامانه پیش تحکیم چتری که برای زمین ‎ های سست و ریزشی قابل استفاده است، بصورت عددی توسط نرم افزار FLAC 3D مدل سازی شده است. در تحقیق حاضر علاوه بر بررسی عملکرد سامانه چتری، اثر پارامترهای هندسی از جمله زاویه ی قرارگیری لوله ها نسبت به افق و فاصله ی بین لوله های سامانه چتری با در نظر گرفتن شعاع تزریق مورد بررسی قرار گرفته است. جابجایی رخ داده در تاج تونل، برای معیار بررسی و کارایی در نظر گرفته شده است. نتایج این مطالعه مبین این است که افزایش زاویه و کاهش فاصله ی بین لوله ها باعث افزایش پایداری شده و با استفاده از سامانه چتری فورپلینگ، نشست تاج تونل به میزان 70% نسبت به حالت بدون پیش تحکیم کاهش یافته است.

    کلیدواژگان: پیش تحکیم لوله گذاری، مدل سازی عددی، پیش تحکیم میله گذاری، سامانه چتری، تونل
  • علی عالی انوری*، ملیحه عباس زاده، مریم اسماعیلی صفحات 19-29
    یکی از مهم ترین عوامل موثر در جریان آب در توده سنگ ها و محیط های درزه دار نفوذپذیری توده سنگ است. با توجه به اهمیت آگاهی از مقدار آب ورودی به درون تونل ها،بررسی وضعیت نفوذپذیری توده سنگ های مسیر تونل بسیار حایز اهمیت است. از آن جا که آزمایش های متداول تعیین نفوذپذیری نظیر آزمایش لوژان بسیار زمان بر و هزینه بر هستند ضروری است تا در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف کمترین هزینه یک دید کلی نسبت به میزان تراوایی سنگ های محل احداث تونل به دست آید. استفاده از روش های هوشمند به منظور تخمین یا طبقه بندی داده ها به ویژه در مسایل مهندسی در دهه های اخیر متداول بوده است. الگوریتم های زیادی به این منظور طراحی و بهینه سازی شده اند. از میان این روش ها می توان به الگوریتم ماشین بردار پشتیبان اشاره کرد. در این تحقیق به منظور پهنه بندی مسیر تونل انتقال آب امیرکبیر از نقطه نظر نفوذپذیری از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است. به منظور بهینه سازی پارامترهای این الگوریتم، روش جستجوی تصادفی انتخاب شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که دقت مدلسازی صورت گرفته با استفاده از این روش بر اساس داده های آزمایش 59/94 % است. همچنین نتایج به دست آمده نشان می دهند که بیش از 85 درصد از مسیر تونل در رده با تراوایی کم قرار گرفته است که خطرچندانی از نظر نفوذ آب برای تونل نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: تونل امیرکبیر، نفوذپذیری، پهنه بندی، ماشین بردار پشتیبان
  • محمدمهدی مرادی، حسین رهنما، سهراب میراثی* صفحات 31-46
    شناخت مشخصات زیرسطحی خاک یک پروژه و شناسایی ناهنجاری زیر سطحی همچون وجود لایه ضعیف از مهمترین بخش یک طرح مهندسی می باشد. در این مقاله از روش تحلیل ایستگاهی امواج سطحی جهت شناسایی ناهنجاری زیرسطحی استفاده شده است. با شبیه سازی در محیط نرم افزار اجزا محدود اباکوس ، تاثیر وجود لایه ضعیف در میان لایه های سخت خاک مورد ارزیابی واقع شده است. در این راستا، تاثیر تغییرات پارامتر ضخامت لایه ضعیف و عمق قرار گیری لایه ضعیف با نتایج یک خاک دو لایه مقایسه گردیده است. مقادیر 2، 4، 6 و 8 متر برای لایه ضخامت ضعیف و قرارگیری لایه ضعیف در اعماق 2، 4، 6 و 8 متر انتخاب و مورد ارزیابی واقع شده است. نتایج خروجی بدست آمده در نرم افزار متلب مورد پردازش و مقایسه قرار داده شدند. نتایج حاصل از تاثیر عمق قرارگیری لایه ضعیف در میان دو لایه سخت نشان دادند که وجود لایه ضعیف سبب ایجاد ناپیوستگی و پرش در طیف پراکندگی امواج رایلی شده است که با مقایسه های انجام شده مشخص گردید با افزایش عمق مدفون لایه ضعیف، موقعیت ناپیوستگی و پرش از فرکانس های بالاتر به سمت فرکانس های پایین جابجا شده است. تاثیر عمق و ضخامت لایه ضعیف به صورت ناپیوستگی و پرش های متعدد در طیف پراکندگی امواج رایلی خود را نشان دادند و به تناسب با افزایش ضخامت لایه ضعیف، تعداد پرش ها نیز افزایش داشته اند که این پرش ها به سمت فرکانس های پایین تر متمایل شده اند.
    کلیدواژگان: لایه ضعیف، امواج رایلی، لایه بندی با سختی معکوس، طیف پراکندگی، عمق و ضخامت
  • محمود نادری، علی صابری ورزنه*، ابوالفضل رشوند آوه صفحات 47-59
    در کارهای مهندسی به ویژه در مهندسی ژیوتکنیک، مهندسی عمران و مهندسی معدن، قبل یا پس از ساخت سازه ها مواردی پیش می آید که نیاز به تعیین مقاومت برجای سنگ یا بتن، ضروری می باشد. در این خصوص می توان تغییر در کاربری سازه (تغییر در بار وارده)، نامطلوب بودن شرایط اجرا، کمبود زمان، عدم دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی و آسیب دیدگی سازه را از جمله دلایل برای ارزیابی مقاومت مصالح به صورت برجا بر شمرد. روش های متعددی برای آزمایش مصالح وجود دارد که یا مخرب می باشند و یا دارای وسایل گران قیمت و وارداتی هستند. در این مقاله با استفاده از آزمون نوین "پیچش" اقدام به اندازه گیری مقاومت 9 نوع سنگ مختلف و بتن با هشت رده مقاومتی مختلف شده است. همچنین ضمن مقایسه نتایج با روش های استاندارد، نمودارهای کالیبراسیون و معادلات مورد نیاز جهت تبدیل نتایج آزمون "پیچش" به مقاومت فشاری مصالح مذکور ارایه گردیده است. با توجه به نتایج حاصله می توان برای اندازه گیری مقاومت فشاری بتن های معمولی با استفاده از آزمون پیچش، از رابطه y=19.27x^0.67 با ضریب تعیین حدود 95/0 استفاده نمود. همچنین برای سنگ های استفاده شده در این تحقیق نیز می توان با بکارگیری معادله y=27.87x^0.52، مقاومت فشاری سنگ های مذکور را با استفاده از آزمون پیچش با دقت بالای 94 درصد تعیین نمود.
    کلیدواژگان: آزمون پیچش، مقاومت برجا، سنگ، بتن، نمودار کالیبراسیون
  • محمدباقر سلطانی مقدم، مهدی مومنی رق آبادی*، امید طیاری صفحات 61-77

    با توجه به بلندمرتبه سازی و ساخت تقاطع های زیرگذر و همچنین به علت شتاب گرفتن ساخت وساز ساختمان های بلند در اکثر کلان شهرها گودبرداری های عمیق و غیر عمیق همواره مزایا و معایبی را برای مهندسین به همراه دارد. در هنگام ساخت وساز زیرگذرهایی که پایین تر از سطح آب زیرسطحی واقع شده اند هیچ مسیله ای به اندازه وجود آب نمی تواند موجب اختلال درروند اجرایی پروژه گردد، به دلیل این مشکل در پروژه زیرگذر شهید باقدرت شهر کرمان برای کاهش آب زیرسطحی روش های مختلفی موردبررسی قرار گرفت درنهایت با توجه به شواهد مستندات علمی معتبر، استفاده از چاه پمپاژ و هدایت به محل پیش بینی شده جهت تخلیه و پایداری سازی گود با نیلینگ موردتایید قرار گرفت. این پژوهش ابتدا مدلسازی عددی زیرگذر شهید باقدرت شهر کرمان با کمک روش اجزا محدود با استفاده از نرم افزار Plaxis2D صورت گرفته و با تغییر مشخصات مکانیکی خاک شامل زاویه اصطکاک داخلی، چسبندگی و ضریب نفوذپذیری خاک و همچنین دبی پمپاژ خروجی، میزان نشست قایم حداکثر پیرامون لبه گود محاسبه گردید و تحلیل لازم در این خصوص انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که افزایش زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی و ضریب نفوذپذیری خاک باعث کاهش نشست و افزایش دبی پمپاژ باعث افزایش نشست خاک شد. سپس با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی از نوع پروسپترون چندلایه در نرم افزار MATLAB و داده های نرم افزار پلکسیس به عنوان ورودی شبکه به پیش بینی مقادیر نشست محیط پیرامون گود در سایر حالات پرداخته شده است. درنهایت شبکه عصبی مصنوعی با مقدار ضریب همبستگی 0.982 به دست آمده است که نشان دهنده دقت و قدرت پیش بینی دقیق مقادیر واقعی می باشد.

    کلیدواژگان: پمپاژ آب، گودبرداری، نیلینگ، نشست، مدلسازی عددی
  • رضا فرسام نیا، روزبه دبیری* صفحات 79-95
    خاک رس نوعی از خاک های مساله دار می باشد که در اثر جذب آب و رطوبت سبب بروز مشکلاتی همچون تورم، نشست و تغییرشکلهای قابل توجه می شود. امروزه استفاده از مصالح قابل دسترس و باطله بمنظور جلوگیری از آلودگی محیط زیست جهت تثبیت خاکهای مساله دار نظر قرار گرفته شده که یکی از این نوع مصالح، خاکستر خاک اره می باشد. در تحقیق حاضر، امکان بهبود خصوصیات خاک رس با استفاده از خاکستر خاک اره مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، خاکستر خاک اره با درصدهای وزنی 3، 6، 9 با خاک رسی مخلوط گردیده و سپس به مدت های 1، 7 و 14 روز عمل آوری انجام گرفته است. جهت ارزیابی رفتار ژیوتکنیکی خاک تثبیت شده آزمون های حدود آتربرگ، تراکم استاندارد، مقاومت فشاری تک محوری، برش مستقیم، نسبت باربری کالیفرنیا و تحکیم انجام گرفته است. نتایج بدست آمده از تحقیق حاضر نشان می دهد، مقدار بهینه خاکستر خاک اره برابر 3 درصد در مدت زمان عمل آوری 14 روز می-باشد. بطوریکه در خاک تثبیت شده شاخص خمیری 49 %، شاخص فشردگی 40 % کاسته شده و وزن مخصوص خشک حداکثر به میزان 14 %، مقاومت فشاری تک محوری به اندازه 65 % و مقاومت برشی در لحظه گسیختگی بطور میانگین 6/53 % نسبت به حالت تثبیت نشده افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: رس، خاکستر خاک اره، مقاومت برشی، تورم، تحکیم
  • علی اصغر قائدی وانانی، غلامرضا شعاعی*، مهدی زارع صفحات 97-126
    مطالعه حاضر به بازنگری و تکمیل پایگاه داده زمین لغزش های ناشی از زلزله 1369 رودبار- منجیل (Ww=7.3)، با استفاده از مطالعات پیشین، تفسیر استریوسکوپی عکس های هوایی و بررسی تصاویر ماهواره ای (قبل و بعد از زلزله) پرداخته است. تعداد 223 زمین لغزش پیوسته (به صورت چندضلعی و نقاطمرکزی) با استفاده از مدل رقومی ارتفاعی (DEM, 12.5m) توسط نرم افزار GIS، ترسیم شده اند. پهنه بندی کمی خطر اندازه (مساحت و حجم) زمین لغزش ها براساس پارامترهای کنترل کننده، توسط مدل رگرسیون خطی خودکار (LINEAR) و رگرسیون جغرافیایی وزنی (GWR) اجرا شد. پارامترهای کنترل کننده شامل گروه ژیوتکنیکی (چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی)، توپوگرافی (ارتفاع، شیب دامنه، جهت شیب لغزش و انحنای شیب) و لرزه ای (فاصله از سطح گسیختگی گسل و رومرکز زلزله، شدت آریاس و بیشینه شتاب زمین) هستند. نتایج نشان دادند که پهنه بندی کمی مدل GWR هم خوانی بیشتری با اندازه زمین لغزش های موجود در مقایسه با مدل LINEAR دارند. مساحت (LA) و حجم زمین لغزش ها (LV) نسبت به پارامترهای لرزه ای و توپوگرافی توزیع چندمدی دارند. از این رو مدل غیرخطی GWR، باتوجه به اعمال اثرات محلی پارامترهای کنترل کننده بر اندازه زمین لغزش ها، نسبت به مدل رگرسیون خطی پیشبینی دقیق تری ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: زمین لغزش های ناشی از زلزله، مدل رگرسیون خطی، رگرسیون جغرافیایی وزنی، رودبار-منجیل
  • سودابه جلالی*، مسعود عامل سخی، مهدی مومنی رق آبادی، سید عظیم حسینی، رامین خواجوی صفحات 127-139
    خاک های رمبنده از جمله خاک های مسیله دار در طبیعت می باشند که در اثر مرطوب شدن، نشست زیادی دارند. به طوری که طبق پژوهش های انجام شده مقدار نشست می تواند به 1 الی2 درصد ضخامت لایه خاک برسد. در صورت شناسایی نکردن این نوع خاک ها، اگر سازه ای روی آنها احداث شود، در صورت اشباع شدن و تغییرات رطوبت خاک، سازه دچار آسیب و زیان می شود. وجود چنین خاک هایی در بسیاری از مناطق جهان از جمله کشور ایران، لزوم توجه و بررسی بیشتر رفتار و خصوصیات خاک های رمبنده را می طلبد. در این مقاله اثر بوتادین رابر بر تثبیت این گونه خاک ها مورد بررسی قرار گرفته است. خاک های ریزدانه مورد آزمایش از دو سایت مختلف واقع در استان کرمان، شهر کرمان، خیابان شهدای دارلک و میدان کوثر نمونه برداری شده و با تزریق درصدهای 2، 3، 4 و5 درصد بوتادین رابر در مدت زمان های 4، 7، 14 و 28 روز تثبیت شده اند(تعداد آزمایش ها 84 عدد است). ارزیابی خاک های تثبیت شده به روش تحکیم مضاعف (ASTM D5333) بر روی نمونه های دست نخورده خاک انجام گرفته است. نفوذ بوتادین رابر و همچنین ستون های بوتادین رابر تشکیل شده منجر به کاهش میزان رمبندگی شده و از 88 درصد بیشتر است. با توجه به گسترش سیستم های هوشمند در پیش بینی رفتار خاک های رمبنده تثبیت شده، به کمک سیستم استنتاج فازی (ANFIS) مدل پیش بینی درجه رمبندگی نمونه های تثبیت شده با بوتادین رابر ساخته شد و دقت آن مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تثبیت خاک رمبنده، بوتادین رابر، سیستم هوشمند استنتاج فازی(ANFIS)
|
  • Alireza Ahmadi, Majid Nikkhah *, Seyed-Mohammad Esmaeil Jalali, Esmaiel Eidivandi Pages 1-17

    Despite the development of numerous excavation methods and reinforcement of tunnels, finding a proper method for stabilization of underground structures is a challenging task. The use of pre-reinforcement systems is an appropriate method to improve the status of the ground. In this study, the performance of umbrella system in Alborz tunnel in north of Iran has been investigated. Rock mechanics studies of tunnel running area have shown that parts of this tunnel have unstable capacity due to being located in weak zones. Therefore, the tunneling operation running is not possible in these areas. On this basis, umbrella pre-reinforcement system that can be used for loose and running ground are modeled numerically by Flac3D software. In this research, in addition to investigating the performance of umbrella system, the effect of geometrical parameters such as the angle of placement of pipes relative to the horizon and the distance between the umbrella system pipes was investigated. The criterion of investigating is the displacement occurred at the crown of the tunnel. The results of this study indicate that increasing the angle and decreasing the distance between pipes, cause an increase in stability and by using umbrella system, the vertical displacement of crown of the tunnel has decreased by 70 %.

    Keywords: pre-reinforcement, Numerical modeling, Spiling Pre-reinforcement, Umbrella system, Tunnel
  • Ali Aalianvari *, Maliheh Abbaszades, Maryam Esmaeili Pages 19-29
    The rock mass permeability is one of the most important parameters regulating to the groundwater flow through the fracture’s rocks. The permeability distribution is an important part of estimating inflow into tunnels. The common methods to rock mass permeability estimation such as lugeon tests are expensive and very time consuming. The use of intelligent methods to estimate or classify data, especially in engineering problems, has been common in recent decades. Many algorithms have been designed and optimized for this purpose. Support vector machines (SVM) is one of these methods. In this paper, using the SVM method, the Amirkabir tunnel has been classified from the permeability point of view. In order to optimize the parameters of this algorithm, random search method has been selected. The results show that the accuracy of modelling using this method based on experimental data is around 94.59%. Based on this result, amount 85% of tunnel length is classified in the low permeability category and water inflow into tunnel from this part of tunnel is negligible
    Keywords: Amirkabir Tunnel, Permability, Classification, Support Vector Machine
  • Mohammad Mehdi Moradi, Hossein Rahnema, Sohrab Mirassi * Pages 31-46
    Detecting the subsurface anomaly and characteristics of the soil such as weak layer is one of the most important parts of an engineering project. In this paper, the multichannel analysis of surface wave (MASW) is used to identify the subsurface anomaly. The effect of weak layer between soil layers is evaluated by simulating in ABAQUS software. In this regard, the effect of changes in the depth and thickness of weak layer are compared with the results of a two-layer soil media. In examining of thickness parameter, the values of 2, 4, 6 and 8 meters are chosen for thickness of the weak layer. Also, in the investigation of the depth parameter, the location of the weak layer at the depths of 2, 4, 6 and 8 meters are selected. The results showed that the presence of the weak layer caused discontinuity and jump in phase velocity spectrum of Rayleigh wave. It was determined that the position of jump is moved from higher to lower frequencies by increasing the buried depth of the weak layer. In accordance to the increase in the thickness of the weak layer, the number of jumps are increased, and these jumps are inclined towards lower frequencies.
    Keywords: Weak layer, Rayleigh wave, Inversely dispersive layers, phase velocity spectrum, Depht, thikness
  • Mahmood Naderi, Ali Saberi Varzaneh *, Abolfazl Rashvand Aveh Pages 47-59
    In engineering works, especially in geological sciences, civil engineering and mining engineering, before or after the construction of structures, there are cases where it is necessary to determine the strength of stone or concrete. In this regard, changes in the use of the structure (change in load), unfavorable operating conditions, lack of time, lack of access to laboratory equipment and structural damage are among the reasons for assessing the strength of materials in situ. There are several methods for testing materials that are either destructive or have expensive and imported equipment. In this paper, using the new "Twist-off" test, the strength of 9 different types of stone and concrete with eight different strength classes has been measured. Also, while comparing the results with standard methods, calibration diagrams and equations required to convert the results of the "Twist-off" test to the compressive strength of the mentioned materials are presented. According to the results, to measure the compressive strength of ordinary concrete using twist-off test, the relationship y = 19.27x0.67 with a coefficient of determination of about 0.95 can be used. Also, for the rocks used in this research, by using the equation y = 27.87x0.52, the compressive strength of the mentioned rocks can be determined by using the twist-off test with an accuracy of 94%.
    Keywords: Twist-off method, Insitu strength, Stone, Concrete, calibration diagram
  • Mohammad Bagher Soltani Moghaddam, Mehdi Momeni Regh Abadi *, Omid Tayari Pages 61-77

    Due to construction of high-rise buildings and construction of underpass intersections and also due acceleration of construction of high-rise buildings in most metropolitan areas, deep and shallow excavations always bring advantages and disadvantages for engineers. During the construction of underpasses that are located below the groundwater level, no problem can disrupt the project development process as much as the presence of water problem ،due to this problem in the Baghodrat martyr underpass project of Kerman city to reduce groundwater ،different methods were studied. Eventually Valid scientific documents, the use of pumping wells and guidance to the intended location for drainage and stabilization of the well by nailing were confirmed. In this research, first numerical modeling Baghodrat martyr underpass of Kerman city using finite element method using Plaxis2D software and by changing the mechanical properties soil including internal friction angle, adhesion and permeability of soil as well as outlet pumping discharge, the maximum vertical subsidence The edge of the pit was calculated and the necessary analysis was performed in this regard. The results showed that increasing the angle internal friction and adhesion and soil permeability coefficient reduced sedimentation and increasing pumping discharge increased soil sedimentation. Then, using multilayer prosthetic artificial neural network in MATLAB software and Plexis software data as network entrance, the values of ambient subsidence around the pit in other cases have been predicted. Finally, an artificial neural network with a correlation coefficient of 0.982 is obtained, which indicates the accuracy and power of accurate prediction of real values.

    Keywords: water pumping, Excavation, nailing, subsidence, Numerical modeling
  • Reza Farsamnia, Rouzbeh Dabiri * Pages 79-95
    Clay is a type of problematic soils that can cause problems such as swelling, settlement and significant deformation due to the absorption of water and moisture. Today, the use of available and waste materials to prevent environmental pollution to stabilize problematic soils is considered that one of these materials is sawdust ash. In the present study, the possibility of improving the properties of clay using sawdust ash has been assessed. For this purpose, sawdust ash with weight percentages of 3, 6, 9 was mixed with clay and then cured for 1, 7 and 14 days. In order to evaluate the geotechnical behavior of stabilized soil, Atterberg limits, standard compoaction, uniaxial compressive strength, direct shear, California bearing ratio (CBR) and consolidation tests have been performed. The results of the present study show that the optimum amount of sawdust ash is equal to 3% during the curing time of 14 days. In improved soil, the placticity index is 49%, the compression index is reduced by 40% and the maximum dry intensity is up to 14%, the uniaxial compressive strength is 65% and the shear strength at the moment of failure is on average 53.6% compared to not the stabilization state increased.
    Keywords: Clay, Saw dust Ash, Shear strength, Swelling, Consolidation
  • Ali Asghar Ghaedi Vanani, Gholamreza Shoaei *, Mehdi Zare Pages 97-126
    This study has reviewed and completed the database of landslides triggered by the 1990 Rudbar-Manjil earthquake (Ww=7.3), using previous studies, stereoscopic interpretation of aerial photographs, and checking satellite images (before and after the earthquake). We mapped 223 coherent landslides as polygons and central points using a digital elevation model (DEM, 12.5 m) by GIS software. A quantitative hazard zoning of the size (area and volume) of landslides was implemented based on controlling parameters by automatic linear regression (LINEAR) and geographically weighted regression (GWR) models. The controlling parameters include geotechnical group (cohesion and internal friction angle), topography (elevation, slope, aspect, and curvature), and seismic (distance from the fault rupture surface and the epicenter of the earthquake, the intensity of Arias, and the peak ground acceleration). The results showed that the quantitative zoning of the GWR model is more consistent with the size of existing landslides compared to the LINEAR model. The landslide area (LA) and landslide volume (LV) have a multimodal distribution compared to seismic and topographic parameters. Therefore, the nonlinear GWR model prepares a more accurate prediction of zoning than the linear regression model owing to the local effects of controlling parameters on the size of landslides.
    Keywords: landslides triggered by the earthquake, Linear Regression Model, weighted geographically regression, Rudbar-Manjil
  • Soudabeh JALALI *, Masoud Amelsakhi, Mehdi Momeniroghabadi, Seyed Azim Hosrini, Ramin Khajavi Pages 127-139
    Collapsible soils are among the problematic soils in nature that due to wetting, make many settlements so that according to research, the amount of settling can reach 1 to 2% of the thickness of the soil layer.If this type of soil is not identified, if structures are built on them, the constructed structure will be damaged if the soil saturates and changes in soil moisture. The existence of such soils in many parts of the world including Kerman province of Iran, necessitates the attention to study the behavior and characteristics of the collapsible soils. The aim of this contribution is to investigate the effect of butadiene rubber on the stabilization of collapsible soils. The tested fine-grained soils that have been sampled from two different sites were stabilized through injecting different percentages of butadiene (the number of experiments was 84). The ASTM D5333 Double-Consolidation Method, was applied in order to examine the stabilized soils on intact soil samples. The results show that the penetrations of butadiene rubber as well as the formation of butadiene rubber columns have led to reduction in soil collapse. Considering development of intelligent systems using prediction behavior of stabilized collapsible soils, the ANFIS model was used to predict degree of collapsibility of soil samples stabilized by injection Styrene Butadiene Rubber.
    Keywords: Collapsible soil stabilization, Styrene-Butadiene rubber, Fuzzy inference system