فهرست مطالب

فصلنامه جامعه، فرهنگ، رسانه
پیاپی 44 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/22
  • تعداد عناوین: 11
|
  • پدرام الوندی*، هادی خانیکی، سید جمال اکبرزاده جهرمی صفحات 11-41

    در ده سال گذشته الگوی مصرف اخبار تغییراتی اساسی داشته و مخاطبان بیش از قبل از طریق شبکه های اجتماعی و پیام رسان های موبایلی اخبار را دریافت می کنند. این روند از دیجیتالی شدن و پدیده همگرایی آغاز شد، با ظهور روزنامه نگاری شبکه ای تداوم یافت و با محوریت یافتن پلتفرم ها منجر به تحولاتی بنیادین در اکوسیستم رسانه های خبری شد. سازوکارهای اصلی پلتفرم ها یعنی «داده ای شدن»، «کالایی شدن» و «انتخاب» در این فرآیند تحولی اثرگذار بوده است. همچنین الگوریتم های پلتفرمی سه فعالیت «کشش»، «تسهیل» و «انطباق» را برای جذب کاربر/مخاطبان، تسهیل مسیر حرکت آن ها در پلتفرم و ارایه خدمات براساس نیاز آن ها دنبال می کنند. رفتار پلتفرم ها پیامدهای مختلفی از جمله افول مدل های سنتی کسب درآمد برای رسانه ها و کوچ مخاطبان و آگهی دهندگان به بسترهای پلتفرمی را به دنبال داشته است. در مجموع فرآیندهای ناشی از «پلتفرمی شدن» به بازتعریف فرآیندها و نسبت میان بازیگران در اکوسیستم رسانه های خبری منجر شده است.

    کلیدواژگان: پلتفرم، پلتفرمی شدن، اکوسیستم رسانه های خبری، مدل کسب و کار رسانه ها
  • زهره علی خانی* صفحات 43-61

     با توجه به پیوستگی دین و رسانه در ایران و نیز توجهات گسترده نظری به مبحث رسانه دینی در سال های اخیر و نیز با در نظر گرفتن اهمیت فهم و ایضاح مفهومی«رسانه دینی» در این پژوهش به تحلیل مقالات ایرانی درباره رسانه دینی پرداخته شده است.در این مرور نظام-مند دلالت های ضمنی و بعضا صریح نویسندگان درباره رسانه دینی مورد نظر بوده و چگونگی فضای مفهومی و فکری این مقالات و نویسندگان شانرمورد توجه قرار گرفته است.بنابر این سوال اساسی این تحقیق آن است که به لحاظ مفهومی چه تلقی از مفهوم رسانه دینی در میان تحقیقات ایرانی و میان صاحبنظران عرصه دین و رسانه وجود دارد؟ به همین منظور پس از مروری بر نظریه های سه گانه دین و رسانه با استفاده از نگاهی فراتحلیلی،همه مقالات ایرانی مرتبط با موضوع و در حیطه جستجوی نویسنده مبنای کار قرار گرفته است.یافته های تحقیق در چهار محور شامل مسایل و موضوعات پژوهش ها،وجود/امکان رسانه دینی،تعریف رسانه دینی،نوع رسانه مورد نظر پژوهش ها،و نوع دین مورد توجه پژوهش ها ارایه شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که نگاه کلی حاکم بر تحقیقات ایرانی در حیطه رسانه دینی،نگاهی هنجاری با رویکرد و مبنای نظری ابزارگرایانه است.این نگاه در همه حیطه های مسایل و موضوعات،وجود و امکان رسانه دینی،تعریف رسانه دینی،مصداق و مفهوم رسانه و نیز دین،و همچنین در مبناها و رویکردهای نظری پژوهش ها خود را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: دین، رسانه، رسانه دینی، فراتحلیل
  • اعظم حاتمی ورزنه، علی ربیعی صفحات 75-96

    با اینکه آغاز به کار مطبوعات در ایران دولتی بوده و پس از آن نیز تحت نظر دولت وقت شکل گرفت، پس از آن نیز نوعی نگاه و کنترل های امنیتی بر مطبوعات حاکم بوده، به گونه ای که مطبوعات ایران فراز و نشیب های زیادی را در این سالها سپری کردند. بعد از انقلاب اسلامی رسانه ها افت و خیزهای فراوانی را از جنبه آزادی و استقلال تجربه کرده اند. هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر استقلال تحریریه ها و ارایه راهکارهایی برای ارتقای آن می باشد. این تحقیق با روش کیفی و کاربردی است. برای این منظور، مصاحبه نیمه ساختاریافته به شیوه اشباع تیوریک با 10 تن از مدیران مسیول و دبیران خبرگزاری های غیردولتی و صاحبنظران عرصه رسانه به روش تحلیل مضمون صورت گرفت. یافته های تحقیق نشان می دهد ضعف اقتصادی رسانه و معیشت ناکافی خبرنگاران، عدم امنیت شغلی و تداوم ناپایدار کار، شیوه توزیع یارانه هی دولتی و دولتی شدن جذب آگهی، فقدان تشکل صنفی خبرنگاری قوی، ترس از سابقه دارشدن امنیتی خبرنگاران، خودسانسوری، کنترل های مستقیم و غیرمستقیم دولتی و عدم امکان بروز خلاقیت عواملی هستند که بیشترین تاثیر را در روند استقلال خبرگزاری ها دارند.

    کلیدواژگان: _ استقلال تحریریه، خبرگزاری های غیردولتی، استقلال خبری، عوامل استقلال رسانه، موضوعات
  • الاهه کاکاوند، علی دلاور*، افسانه مظفری، نسیم مجیدی قهرودی صفحات 97-117

    فناوری های نوین نظیر شبکه های اجتماعی مجازی باعث تغییر ساختارهای موجود جامعه و ایجاد ساختار جدید است. این مساله در ایران با ایجاد تغییرات درروابط و مناسبات گروه های اجتماعی در زندگی آنها نفوذ کرده و روابط آنان را از وضعیت سنتی خاج و وارد دنیای تکنولوژی کرده است. یکی از این عناصر که دست خوش دگرگونی قرارگرفت، سرمایه اجتماعی کاربران در این عرصه است که با توجه به کارکردهای شبکه های اجتماعی در سرمایه اجتماعی کاربران، هدف مطالعه پژوهش حاضر است. این پژوهش از نوع کمی و پیمایشی است. کاربران تلگرام د تهران به عنوان جامعه آماری این تحقیق به حساب می آیند، با توجه به اینکه تعداد کاربران تلگرام در تهران نامشخص است لذا جامعه پژوهش، جامعه نامحدود است و نمونه برابر با 384 نفر می باشد. نتایج فرضیه های تحقیق با توجه به آزمون تحلیل مسیر نشان داد ؛ کارکرد اقتصادی شبکه های اجتماعی بر سرمایه اجتماعی کاربران تلگرام اثر معناداری دارد؛ کارکرد سیاسی شبکه های اجتماعی بر سرمایه اجتماعی کاربران تلگرام اثر منفی معناداری دارد؛ کارکرد ارتباط شبکه ای شبکه های اجتماعی بر سرمایه اجتماعی کاربران تلگرام اثر معناداری دارد و کارکرد خود اظهاری شبکه های اجتماعی بر سرمایه اجتماعی کاربران تلگرام اثر معناداری دارد

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، تلگرام، سرمایه اجتماعی
  • صیاد محمدی، شیوا جلال پور*، بهرام یوسفی، حامد عامری گلستانی صفحات 119-144

    شبکه های اجتماعی نوین،از ابزارهای موثر در گسترش دانش و آگاهی سیاسی هستند.لذا،در عصر جدید که این شبکه ها،نقش مهمی در ارتباطات پیدا کرده اندوفضای مجازی،عرصه تبادلات گوناگون فردی واجتماعی شده است،لازم است که به نقش آن ها بیشتر پرداخته شود.ازاین رو،پژوهش حاضر،بادرنظرگرفتن اهمیت این شبکه ها درجامعه ایران امروز،چهار شبکهاجتماعی نوین،شامل واتساپ،اینستاگرام،تلگرام وتوییتررا در نظر داشته،به این مسیله می پردازدکه میزان استفاده ازاین شبکه ها،چه ارتباطی با مقولهآگاهی سیاسی و آنومی اجتماعی دارد.بدین منظور،دیدگاه شهروندان استان ایلام با پرسشنامه محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفت.جامعه آماری این پژوهش، ساکنان 18سال به بالای استان ایلام و حجم نمونه 440 نفر می باشد.تجزیه و تحلیل داده ها، با ابزار مورد استفاده در پژوهش های علوم اجتماعی (SPSS 23) انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد که میزان آگاهی سیاسی شهروندان برابر با 62/3 و میزان احساس آنومی برابر با 92/3 بوده است که میان میزان استفاده از شبکه های نوین اجتماعی مورد نظر و آگاهی سیاسی با ضریب 0.197ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بین میزان استفاده ازشبکه های نوین اجتماعی و آنومی اجتماعی با ضریب 0.264 رابطه معناداری وجود دارد. در تفکیک تاثیر هر کدام از این شبکه ها، تنها شبکه اجتماعی واتساپ تاثیر معناداری بر آگاهی سیاسی و آنومی اجتماعی ندارد همچنین یافته های استنباطی نشان می دهند که میزان اگاهی اگر چه در حد متوسط است با توجه به وضعیت نسلی و جنسیت پاسخگویان داری تفاوت معنی داری است و میزان احساس آنومی سیاسی با عنایت به وضعیت نسلی و جنسیت و تفاوت بین آنها معنی دار نیست به عبارتی احساس آنومی با عنایت به میزان آن در جامعه مورد مطالعه فراگیر است.

    کلیدواژگان: آگاهی سیاسی، آنومی اجتماعی، استان ایلام، شبکه های اجتماعی نوین
  • محمد فیروزی*، سید رضا نقیب السادات، علی اصغر کیا صفحات 145-173

    رسانه های اجتماعی به فضای عمومی مبدل شده است که پیام هایی مختلفی در آن منتشر می شود. اینجا مبلغان سیاسی برای اهداف خود دست به انتشار پیام هایی می زنند تا بر افکار عمومی تاثیر بگذارند. وضعیتی که برای رسانه های اجتماعی پیش آمده است به ویژه در کشور ایران آینده این فضا را به لحاظ بهره برداری های تبلیغاتی سیاسی با ابهام مواجه کرده است. در این تحقیق که به روش «سوات» انجام گرفت کوشش شد نقاط قوت و ضعف محیط رسانه های اجتماعی برای اهداف تبلیغاتی سیاسی مورد شناخت قرار بگیرد و فرصت ها و تهدیدهایی که این بستر رسانه ای نوین برای اهداف تبلیغات سیاسی دارد نیز در مصاحبه با نخبگان حوزه رسانه، ارتباطات اجتماعی، روزنامه نگاری و روابط عمومی شناسایی شود. تمرکز این تحقیق فضای رسانه های اجتماعی در ایران است. برهمین اساس بعد از تجزیه و تحلیل نتایج و به کار گیری روش های استنباطی با برنامه Spss مشخص شد در آینده رسانه های اجتماعی بستر اصلی تبلیغات سیاسی خواهند بود و بر همین اساس ایجاد وابستگی برای کاربران نسبت به پیام های تبلیغاتی به شکل جدی موضوعیت خواهد داشت. تحقیق نشان داد تسهیل بسیج همگانی از اصلی ترین نقاط قوت رسانه های اجتماعی است.به کاربردن تکنیک های مغالطه هم در بستر رسانه های اجتماعی هم از جمله نقاط ضعف محسوب می شود ولی در برابر بسیاری از نقاط قوت اثر کمتری دارد. نتایج ارزیابی ماتریس عوامل داخلی و خارجی تحقیق نشان داد بهترین استراتژی برای تبلیغات سیاسی در رسانه های اجتماعی راهبرد تنوع (WO) است بنابراین با کاستن از ضعف های بستر رسانه های اجتماعی برای تبلیغات سیاسی می توان حداکثر استفاده از فرصت های موجود صورت گیرد.

    کلیدواژگان: تبلیغات سیاسی، تبلیغات، رسانه اجتماعی، رسانه
  • ملاحت شعبانی مینااباد* صفحات 173-190

    عبارات زبانی، دست کم تا حدودی، تلاش هایی مشارکتی هستند که هر یک از افراد مشارکت کننده در گفتگو، هدف یا مجموعه اهدافی را در آنها تشخیص می دهند و یا سمت و سوی مورد توافق در گفتگو را به رسمیت می شناسند. این هدف یا سمت و سو، می تواند از ابتدا ثابت باشد؛ یا اینکه در طول تبادل کلام متحول شود. پاول گرایس (1975)، اصل همکاری را با چهار قاعده کلی آن، به عنوان رهنمود ارتباط ایده آل در معنی شناسی و ارتباط مطرح کرده است . هدف این تحقیق بررسی پیام های اطلاع رسانی مرتبط با بیماری کووید19یا کرونا ویروس نوین 2019 در رادیو، تلویزیون، روزنامه با استفاده از اصول همکاری گرایس (1975) به وسیله ی کاربرد شناسی بود. از جنبه های مهم کاربردشناسی زبان می توان به بررسی معانی ضمنی پاره گفتارها و معانی بافتی اشاره کرد. به همین دلیل این پژوهش با استفاده از اصول چهارگانه همکاری گرایس (1975) به بررسی پیام های اطلاع رسانی مرتبط با بیماری کووید19یا کرونا ویروس نوین 2019پرداخته است. این پژوهش به روش تحلیلی توصیفی انجام شده است. پژوهشگر پس از جمع آوری داده ها از میان پیام های اطلاع رسانی مرتبط با کووید19 یا کرونا ویروس نوین2019 روزنامه ها، رادیو، تلویزیون، با استفاده از چهار اصل همکاری گرایس آن ها را تفکیک کرده و با استفاده از نرم افزار Spss آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که میان پیام های اطلاع رسانی مرتبط با بیماری کووید19 یا کرونا ویروس نوین 2019 تلویزیون، رادیو، روزنامه ها و اصول همکاری گرایس رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: اصل همکاری گرایس، رادیو، تلویزیون، روزنامه، بیماری کووید19(کرونا ویروس نوین 2019)
  • کرامت الله راسخ*، رامین رسول اف، علی رضا بیان نورد سروستانی صفحات 191-215

    روزنامه های انقلابی در جریان انقلاب مشروطیت نقش تعیین کننده ایفاء کردند. دو روزنامه روح القدس و صوراسرافیل در میان این روزنامه ها برجسته هستند. روزنامه روح القدس در مجموع 73 سرمقاله، مقاله، مکتوب چاپ کرد که از میان آن ها 59 سرمقاله و مقاله، جنبه ی انتقادی داشت؛ به عبارت دیگر، 80 درصد از مطالب روزنامه، انتقادی بود. انتشار روزنامه صوراسرافیل از پیروزی انقلاب مشروطیت شروع شد و تا کودتای محمدعلی شاه قاجار به طول انجامید. در این مدت تعداد 32 شماره از این روزنامه منتشر شد. پژوهش حاضر با نگاهی به نقش مطبوعات در انقلاب مشروطیت، درصدد بررسی و بیان نقش این روزنامه ها در افزایش آگاهی مردم است. روش تحقیق این پژوهش تحلیل محتوا است. محتوا این دو روزنامه با توجه به اهداف این دو نشریه تجزیه و تحلیل شدند. یافته های تحقیق نشان داد که این دو نشریه در جریان انقلاب مشروطه، با ترویج افکار آزادی خواهانه و انتقاد از نظام استبدادی سهم قابل ملاحظه در تحولاتی ایفا کردند که به «انقلاب مشروطیت» در ایران شهرت دارد.

    کلیدواژگان: روح القدس، صوراسرافیل، نقش سیاسی اجتماعی، انقلاب مشروطیت، ایران
  • محمدسعید کیانی*، لیلا نظری صفحات 217-236

    شبکه های اجتماعی در شرایط کنونی دنیای امروز را می توان به عنوان یک انفجار ارتباطی تشبیه کرد که باعث شده ارتباط وسیعی را میان افراد ایجاد کند. پژوهش حاضر قدرت با هدف بررسی تاثیر شبکه‏های اجتماعی در گسترش و توسعه فرهنگ ورزشکاری و علاقه مندی به ورزش همگانی و قهرمانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه استان کرمانشاه بود. حجم نمونه تحقیق بر اساس فرمول کوکران 155 نفر تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه ها را به لحاظ صوری و محتوایی، استادان مدیریت ورزشی تایید و پایایی آنها نیز از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از از نرم افزار Smart pls 2 استفاده شد. نتایج نشان داد تنوع و گستردگی شبکه های ارتباطی مجازی، دسترسی آسان به شبکه های ارتباطی مجازی و اعتماد به فضای مجازی، امنیت شبکه های ارتباطی مجازی، به صرفه بودن شبکه های ارتباطی مجازی بر علاقه مندی دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه به ورزش تاثیر معنی دار دارد. برنامه ریزی عملیاتی مناسب در جهت تعامل با شبکه های مختلف اجتماعی مجازی و استفاده از ظرفیت های آن ها برای توسعه ورزش به ویژه در بین نوجوانان، ایجاد علاقه مندی بیشتر به ورزش از طریق رسانه هایی همچون رادیو، تلوزیون، روزنامه-ها و سایت های اینترنتی با تنوع بخشی به برنامه های مجازی می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: علاقه مندی به ورزش، شبکه های اجتماعی، ورزش، رسانه ورزشی، دانش آموزان
  • لیلا ابراهمیان، اکبر نصرالهی*، حسن مجیدی، اسماعیل سعدی پور صفحات 237-259

    در سال های اخیر برخی از رسانه ها و شبکه های اجتماعی، مسایل و مشکلات جدیدی را در مورد وضعیت مشارکت سیاسی شهروندان در انتخابات پدید آورده اند. در این میان نقش شبکه های اجتماعی آنلاین و مجازی، برجستگی ویژه ای دارد. این شبکه ها با در دست گرفتن افکار عمومی و تهییج کنترل و هدایت آن، نقشی جدی در عرصه قدرت سیاسی و اجتماعی بازی کرده اند. تاجایی که حتی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در سال های 2016 و 2020 نیز مصون از آنها نبوده است. براین اساس پژوهش حاضر با هدف شناخت الگوی شبکه های اجتماعی در مدیریت رفتار انتخاباتی 2016 و 2020 آمریکا از دیدگاه صاحب نظران نگارش شده و برای رسیدن به این هدف از روش گراندد تیوری استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که از مجموع 445 کد مستخرج از مصاحبه ها، مهم ترین مقولات به ترتیب عبارتند از: ویژگی شبکه های اجتماعی با 64 کد، مکانیسم تاثیرگذاری با 62 کد و منابع قدرت شبکه های اجتماعی با 48 کد. ماحصل نظریه مبنایی، رویکردی جدید است که از ویژگی های مقوله های بالا تشکیل شده است. این رویکرد مبتنی بر رویکرد «عدم عقلانیت عقلانیت شبکه های اجتماعی» است. این رویکرد دارای ویژگی هایی از قبیل: دموکراتیک تر شدن سیاست ها و مردم، پر رنگ بودن نقش بخش تولید محتوا توسط کاربران، پرهیز از جهت دهی به افکار عمومی، اطلاع رسانی سریع، استفاده از سرمایه های بخش نخبگان و خبرگان، جریان از پایین به بالا، پرهیز از بکارگیری الگوریت های شناسایی رفتار، پاسخگو بودن و مشارکت فعالانه مردمی است.

    کلیدواژگان: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شبکه های اجتماعی، فضای مجازی
  • یوسف علی بیرانوند*، قاسم صحرائی صفحات 261-285

    مثل ها بسیاری از واقعیت های اجتماعی را به نمایش می گذارند. روابط خویشاوندی در زندگی اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است. در مثل های قوم لک روابط خویشاوندی دیده می شود. این موضوع بیانگر فرهنگ دیرپای این قوم و کسب تجربیاتی است که در این مثل ها جلوه گر شده است. در این پژوهش هدف آن است که با روش توصیفی- تحلیلی روابط خویشاوندی در مثل های لکی مورد بررسی قرار گیرد. مهمترین سوالاتی که در این باره مطرح می شود آن است که چه موضوعاتی درباره خویشاوندان در مثل های لکی مطرح است؟ اهمیت خویشاوندان در مثل های لکی چگونه است؟ علت نظرات متضاد درباره برخی از خویشان در مثل های لکی چیست؟ موضوعاتی مانند پدرسالاری، مادرسالاری، نامردی و بی وفایی، انتظار بیش از حد، بیگانه را بر خویشاوند برتری دادن، پرورش فرزند، برابری پسر و دختر، رشک بردن، برتری خویش بر بیگانه، اهمیت خویشان و... در مثل های لکی وجود دارد. لک ها به خویشان بیش از دیگران اهمیت می دهند. علت تقابل مثل ها در زمینه جنس مرد و زن در آن است که هر کدام از این نوع مثل ها در روزگار چیرگی اندیشه پدرسالاری و مادرسالاری ساخته شده اند.

    کلیدواژگان: قوم لک، اقوام ایرانی، مثل، ضرب المثل، روابط خویشاوندی
|
  • Alvandi Pedram *, Hadi Khaniki, Seyed Jamal Akbarzadeh Jahromi Pages 11-41

    Over the past decade, the pattern of news consumption has changed dramatically, and audiences receiving news more and more through social media and mobile messengers. This trend began with the digitalization and convergence phenomenon, continued with the advent of networked journalism, and with the centralization of platforms led to fundamental changes in the news media ecosystem.The main mechanisms of the platforms, namely "datafication", "commodification" and "selection" have been influential in this transformational process. The platform algorithms also pursue three activities: "attraction", "facilitation" and "adaptation" to attract users/audiences, facilitate their movement on the platform and provide services based on their needs. Behavior of platforms has had various consequences, including the decline of traditional revenue models for the media and the migration of audiences and advertisers to platforms. Overall, the processes resulting from "platformization" have led to redefining processes and the relationship between actors in the news media ecosystem. . .

    Keywords: Platform. Platformization, News Media Ecosystem, Media Business model
  • azam hatami varzaneh, Ali Rabie Pages 75-96

    Although the beginning of the press in Iran was state-owned and after that it was formed under the supervision of the government of the time, after that there was a kind of security control over the press, in such a way that the Iranian press went through many ups and downs in These years passed. After the Islamic revolution, the media have experienced many ups and downs in terms of freedom and independence. The purpose of this research is to investigate the factors affecting the independence of editorial offices and to provide solutions to improve it. This research is qualitative and practical. For this purpose, a semi-structured interview was conducted in a theoretical saturation method with 10 responsible managers and directors of non-governmental news agencies and media experts using thematic analysis method. The findings of the research show the economic weakness of the media and the insufficient livelihood of journalists, the lack of job security and the unstable continuity of work, the method of distributing government subsidies and the governmentization of advertising, the lack of a strong journalist trade union, the fear of having a security record for journalists, self-censorship, controls Direct and indirect government and the impossibility of creativity are the factors that have the greatest impact on the independence process of news agencies.

    Keywords: Editorial independence, Non-governmental news agencies, Independence news, Factors of media independence
  • Ela Kakavand, Ali Delavar *, Afsaneh Mozaffari, Nassim Majidi Ghahrodi Pages 97-117

    New technologies such as virtual social networks are changing the existing structures of society and creating new structures. In Iran, this issue has penetrated into the lives of social groups by making changes in the relations and relationships, and has removed their relations from the traditional situation and entered the world of technology. One of these elements that has undergone a good transformation is the social capital of users in this field, which according to the functions of social networks in the social capital of users, is the purpose of this study. This research is of quantitative and survey type. Telegram users in Tehran are considered as the statistical population of this research, considering that the number of Telegram users in Tehran is unknown, so the research population is unlimited and the sample is equal to 384 people.The results of the research hypotheses according to the path analysis test showed; The economic function of social networks has a significant effect on the social capital of Telegram users; The political function of social networks has a significant negative effect on the social capital of Telegram users; The function of social networking has a significant effect on the social capital of Telegram users and the self-declared function of social networks has a significant effect on the social capital of Telegram users.

    Keywords: Social Networks, telegrams, Social capital
  • Sayyad Mohammadi, Shiva Jalalpour *, Bahram Yousefi, Hamed Ameri Golestani Pages 119-144

    New social networks are effective tools in expanding knowledge and political awareness. Therefore, in the new age when these networks have found an important role in communication and virtual space has become the arena of various personal and social exchanges, it is necessary to pay more attention to their role. Therefore, the current research, taking into account the importance of these networks in today's Iranian society, considers four modern social networks, including WhatsApp, Instagram, Telegram and Twitter, and deals with the issue of how the usage of these networks is related to It has the category of political awareness and social anomie. For this purpose, the views of the citizens of Ilam province were investigated with a researcher-made questionnaire. The statistical population of this research is the residents of Ilam province aged 18 and above and the sample size is 440 people. Data analysis was done with tools used in social science research (SPSS 23). The results of the research showed that there is a significant relationship between the use of new social networks and political awareness with a coefficient of 0.197. Also, there is a significant relationship between the use of new social networks and social anomie with a coefficient of 0.264. In separating the impact of each of these networks, only the WhatsApp social network does not have a significant impact on political awareness and social anomie.

    Keywords: : political awareness, Social Anomie, Ilam province, new social networks
  • Mohammad Firroozi *, Seyed Reza Naghibulsadat, Aliasghar Kia Pages 145-173

    Social media has become a public space that various messages are spread. Here, political propagandists spread messages for their own purposes to influence public opinion.The situation that has arisen for social media, especially in Iran, has made the future of this space ambiguous in terms of political propaganda exploits. In this study, which was conducted using the Swat method, an attempt was made to identify the strengths and weaknesses of the social media environment for political propaganda purposes, and the opportunities and threats that this new media platform has for political propaganda purposes in an interview with media elites. Identify social media, journalism and public relations.The focus of this research is social media space in Iran. Accordingly, after analyzing the results and using inferential methods with the SPSS program, it was determined that in the future, social media will be the main platform for political advertising, and therefore creating dependence for users on advertising messages will be seriously relevant. Research has shown that facilitating public mobilization is one of the main strengths of social media. The use of deception techniques in both social media and contexts is one of the weaknesses, but it has less effect against many strengths.The results of evaluating the matrix of internal and external factors of the research showed that the best strategy for political propaganda on social media is the Diversity Strategy (WO), so by reducing the weaknesses of the social media platform for political propaganda, the existing opportunities can be maximized.

    Keywords: Political propaganda, Advertising, social media, Media
  • Malahat Shabani Minnabad * Pages 173-190

    Linguistic expressions are, at least in part, collaborative efforts in which each participant in the conversation identifies a goal or set of goals or recognizes the agreed-upon direction in the conversation. This goal, or direction, can be fixed from the beginning; Or change during word exchange. Paul Grace (1975) proposed the principle of cooperation with its four general rules as a guide to the ideal relationship in semantics and communication. The purpose of this study was to investigate the information messages related to Covid 19 or New Coronavirus 2019 in radio, television, and newspapers using the principles of Grace (1975) collaboration through pragmatics. One of the important aspects of language pragmatics is the study of implicit meanings of parts of speech and contextual meanings. For this reason, this study has examined the information messages related to Covid 19 disease or the new 2019 coronavirus using the four principles of Grace (1975) collaboration. This research has been done by analytical-descriptive method. After collecting the data from the information messages related to Covid 19 or the new Coronavirus 2019, the researcher has separated the newspapers, radio and television, using the four principles of Grace cooperation and analyzed them using Spss software. . The findings of this study show that there is a significant relationship between information messages related to Covid 19 or New Coronavirus 2019 radio, newspapers and principles of Grace cooperation.

    Keywords: The principle of cooperation of Grace, Radio, Television, Newspaper, Covid 19 disease (New Corona virus 2019)
  • Keramatollah Rasekh *, Ramin Rasoulof, Alireza Biyabannavard Sarvestani Pages 191-215

    Revolutionary newspapers played a decisive role during the Constitutional Revolution. The two newspapers Ruh al-Quds and Surasrafil are prominent among these newspapers. The Ruh al-Quds newspaper published a total of 73 editorials, articles, and letters, of which 59 editorials and articles were critical; In other words, 80% of the newspaper content was critical. The publication of Surasrafil newspaper started with the victory of the Constitutional Revolution and lasted until the coup d'etat of Mohammad Ali Shah Qajar. During this period, 32 issues of this newspaper were published. The present study, by looking at the role of the press in the constitutional revolution, seeks to examine and express the role of this two newspapers in raising public awareness. The research method of this research is content analysis. The content of these two newspapers is analyzed according to the goals of the them. The findings of this study show that these two newspapers acted during the constitutional revolution by promoting libertarian ideas and criticizing the authoritarian system.

    Keywords: Ruh al-Quds, Surasrafil, Socio-political role, Constitutional revolution, Iran
  • MohammadSaeid Kiani *, Leila Nazari Pages 217-236

    The power of social media in today's world can be likened to a communication explosion that has created a wide connection between people. The aim of this study was to investigate the effect of social networks on the development of sports culture and interest in public and championship sports. The statistical population of the study included all male high school students in Kermanshah province. The sample size of the study was determined based on Cochran's formula of 155 people who were selected using simple random sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect information. The validity of the questionnaires in terms of form and content was confirmed by professors of sports management and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient test. Smart pls 2 software was used to analyze the data. The results showed that the diversity and breadth of virtual communication networks, easy access to virtual communication networks and trust in cyberspace, security of virtual communication networks, cost-effectiveness of virtual communication networks have a significant effect on the interest of high school male students in sports. Appropriate operational planning to interact with various virtual social networks and use their capacities to develop sports, especially among adolescents, to create more interest in sports through media such as radio, television, newspapers And websites can be effective by diversifying virtual applications.

    Keywords: Interest in sports, Social Networks, sports, Sports Media, Students
  • Leila Ebrahmian, Akbar Nasrollahi *, Hassan Majidi, Esmaril Sadipour Pages 237-259

    In recent years, some media and social networks have created new issues and problems regarding the state of citizens' political participation in elections. Among these, the role of online and virtual social networks has a special prominence. These networks have played a serious role in the field of political and social power by taking hold of public opinion and stimulating its control and direction. This influence is to such an extent that it has even affected the process of various elections, until even the presidential elections of the United States of America in 2016 and 2020 were not immune from them. Therefore, the present study was written with the aim of understanding the pattern of social networks in the management of the 2016 and 2020 American election behavior from the perspective of experts, and to achieve this goal, the grounded theory method was used.. The result of the basic theory is a new approach that consists of the characteristics of the above categories. This approach is based on the "irrationality of the rationality of social networks" approach. This approach has features such as: making policies and people more democratic, the colorful role of the content production sector by users, avoiding directing public opinion, providing quick information, using the funds of the elite sector. And experts, the flow is from the bottom to the top, avoiding the use of behavior identification algorithms, being responsive and active participation of the people.Keywords: US presidential elections, social networks, virtual space.

    Keywords: US presidential elections, Social Networks, Virtual Space
  • Yosofali Beiranvand *, Ghasem Sahrai Pages 261-285

    Relationships are very important in social life; because they represent many social realities. In the proverbs of the Lak people, kinship relations are seen. This reflects the long-standing culture of this people and the experience gained in these proverbs. In this research, the aim is to investigate the kinship relations in Laki triangles by descriptive-analytical method. The most important questions that are raised in this regard are what are the issues about relatives in Laki's proverbs? How is the importance of relatives in Laki's proverbs? What is the reason for the conflicting opinions about some relatives in Laki's parables? Topics such as patriarchy, matriarchy, betrayal and disloyalty, expecting too much, preferring strangers over relatives, raising children, equality between boys and girls, jealousy, own superiority over strangers, the importance of relatives, etc are in proverbs of Laki. Lakians care their relatives more than others. The reason for the opposition of proverbs in the field of male and female gender is that each of these proverbs was made in the era of dominance of patriarchy and matriarchy.

    Keywords: Lak people, Iranian tribes, Proverb, Kinship Relations