فهرست مطالب

فصلنامه یافته
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 94، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا شهسواری، علیرضا موید کاظمی، نگار نوری یزدان* صفحات 1-14
    مقدمه

    دیابت نوع 2 یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر و درمان آن یکی از اولویت های بالینی می باشد. هدف مطالعه ارزیابی اثر اسانس روغنی مرزه خوزستانی(SKEO) و کارواکرول بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و همینطور فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع تجربی می باشد. القای دیابت در موش های صحرایی نر ویستار با تزریق mg/kg 70 آلوکسان بصورت داخل صفاقی صورت گرفت. رت ها بصورت تصادفی به 5 گروه ده تایی تقسیم شدند. پس از دوره تیمار (20 روز) شاخص های پراکسیداسیون لیپیدی و هم چنین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در همولیزات تمامی گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. SKEO با روش GC-Mass آنالیز گردید. آنالیز داده ها با استفاده از SPSS 23 و آزمون های ANOVA یکطرفه و  Tukeyانجام شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین مقادیر گلوتاتیون و TAC گروه های دیابتی تحت تیمار در هر دو دوز در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش ومیزانMDA  در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش یافت (05/0>P). از طرف دیگر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گروه های تحت درمان نسبت به گروه رت های دیابتی افزایش معنا داری را نشان داد (05/0>P). آنالیز SKEO با روش GC-Mass نشان داد که کارواکرول (درصد) عمده ترین ترکیب این عصاره را تشکیل می دهد.

    بحث و نتیجه گیری

    طبق نتایج عمده ترین ترکیب SKEO ، کارواکرول بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. گروه های تیمار شده با SKEO و کارواکرول هر دو کاهش معناداری در میزان  MDA و افزایش شاخص های دفاع آنتی اکسیدانش نشان دادند.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، کارواکرول، اسانس روغنی گیاه مرزه خوزستانی
  • سیروس چوبینه، سیده الهام حسینی*، رحمان سوری، آمنه پوررحیم صفحات 15-27
    مقدمه

     کمبود انرژی و انسولین بدن را به سمت کاتابولیسم سوق می دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین ترکیبی همراه مصرف مکمل تورین بر برخی شاخص های آتروفی قلب در رت های دیابتی شده بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 10 هفته ای در محدوده وزنی 200 تا 250 گرم تهیه شد. حیوانات به طور تصادفی به پنج گروه 8 تایی شامل گروه های تمرین (T)، تمرین و مکمل(T+S)، مکمل (S)، کنترل دیابت (C) و کنترل سالم (CH) تقسیم شدند و رت های گروه های دیابتی قبل از شروع تمرین با تزریق تک دوز استرپتوزتوسین (35میلی گرم/وزن) و قند بالای (250میلی گرم/دسی لیتر) دیابتی در نظر گرفته شد. رت ها 24 ساعت پس از آخرین روز پروتکل(هشت هفته تمرین ترکیبی: قدرتی و استقامتی) تمرینی با تزریق درون صفاقی ترکیبی از کتامین و زایلازین بی هوش شدند. روش آزمایشگاهی وسترن بلات جهت بررسی تغییرات ایجاد شده و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح معناداری 05/0 مورد  استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد پروتیین FOXO3a در گروه تمرین + مکمل، در مقایسه با گروه های کنترل دیابتی و گروه تمرین ترکیبی کاهش یافته است (001/0>P)؛ همچنین مکمل تورین، تمرین ترکیبی و تمرین ترکیبی + مکمل تورین تغییر معنی داری در میزان بیان پروتیین MURF-1 ایجاد می کند (001/0>P) .

    بحث و نتیجه گیری

    چنین به نظر می رسد که ترکیب مکمل تورین و تمرین ترکیبی می تواند به واسطه کاهش FOXO3a بر شاخص های مربوط به آتروفی قلبی ناشی از دیابت موثر باشد و مصرف مکمل تورین همراه تمرین برای افراد دیابتی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آتروفی، مکمل تورین، دیابت، تمرین ترکیبی، FOXO-α3
  • محمد نژادرکابی، سیده ام البنین قاسمیان* صفحات 28-41
    مقدمه

    دیابت کنترل نشده اغلب منجر به عوارضی همچون بیماری های کلیوی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر چهار هفته تمرین هوازی همراه با مکمل دهی بیتروت بر برخی شاخص های آسیب کلیوی موش های صحرایی سالمند مبتلا به دیابت بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی-بنیادی تعداد 32 موش صحرایی دیابتی شده به گروه های (1) کنترل، (2) تمرین هوازی، (3) مصرف مکمل بیتروت، (4) تمرین هوازی و مصرف مکمل بیتروت تقسیم شدند. همچنین تعداد 8 سر موش سالم به عنوان گروه کنترل سالم در نظر گرفته شدند. گروه های 2 و 4 به مدت چهار هفته با سرعت بیشینه تمرین نمودند و موش های صحرایی گروه های 3 و 4 به مدت چهار هفته روزانه 10 mg/kg آب چغندر قرمز (بیتروت) دریافت نمودند. تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی جهت بررسی تفاوت بین و درون گروهی بکار رفتند. داده های تحقیق حاضر با استفاده از نرم افزار SPSS و سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد، مقادیر BUN، کراتینین و آلبومین در گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل سالم بود (001/0=P) و مقادیر BUN، کراتینین و آلبومین در گروه تمرین + بیتروت به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل دیابتی بود (05/0=P). تست BUN، کراتینین و آلبومین دارای ارزش تشخیصی مطلوبی در تشخیص بیماری کلیوی متعاقب مصرف بیتروت و تمرین هوازی در موش های صحرایی مبتلا به دیابت می باشد (05/0=P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین و مکمل بیتروت هر کدام به تنهایی اثر بهبود دهنده شاخص های آسیب کلیوی دارند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بیتروت، کلیه، دیابت
  • رباب بهاروند، پریسا محمدی*، عزت عسگرانی، غلامرضا گودرزی صفحات 42-57
    مقدمه

    ریزگرد شامل گرد و غبار و ذرات معلق در هوا است که باعث کاهش دید می شود و خاستگاه های مختلفی دارد. هدف این مطالعه بررسی فراوانی باکتری های هوا در هنگام وقوع طوفان ریزگرد در استان لرستان با استفاده از روش کلاسیک بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی نمونه برداری در سه شهر استان لرستان انجام شد. باکتری ها هوا با روش های کلاسیک جدا شدند و تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون مجذور کای انجام شد. رابطه فراوانی باکتری ها با پارامترهای هواشناسی بررسی گردید و با آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه ما نشان داد که روی محیط TSA، 96 کلنی رشد کرد. 2/55 % این کلنی ها باکتری و 8/44 % مخمر بود. ایستگاه پلدختر با 25 % بیشترین و ایستگاه خرم آباد با 33/ 8 % کمترین فراوانی را نشان داد. روی محیط R2A، 184 کلنی رشد کرد. 69 % این کلنی ها باکتری و 31 % مخمر بود. ایستگاه کوهدشت با 8/34 % بیشترین و ایستگاه خرم آباد با 3/4 % کمترین فراوانی را داشت. در محیط های TSA و R2A، بیشترین جدایه باسیلوس و کمترین آن اکتینومیست بود و بیشترین فراوانی میکروبی مربوط به شهرهای کوهدشت و پلدختر بود. بر اساس آزمون همبستگی اسپیرمن، بین میزان ریزگرد و فراوانی باکتری ها رابطه مستقیم (026/0P=  ,637/0r=) و بین سرعت باد و تعداد کلنی ها رابطه خطی معکوس معنادار مشاهده شد (048/0P=  ,569/0-r=  ).

    بحث و نتیجه گیری

    فراوانی باکتریایی در محیطR2A  بیشتر بود. باکتری غالب در محیط TSA، باسیلوس ها و میکروکوکوس ها و در محیط R2A، باسیلوس ها و کورینه باکتریوم ها بودند. نتایج نشان داد میزان ریزگرد و سرعت باد، بر فراوانی و تنوع باکتری های هوا تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: ریزگرد، لرستان، پارامترهای هواشناسی، آلودگی میکروبی
  • رها محمدی، لطفعلی بلبلی*، محمدجواد پوروقار، رقیه افرونده صفحات 58-70
    مقدمه

    شایع ترین عارضه ی عصبی هایپرگلایسمی نوروپاتی است که به تغییراتی در سیستم اعصاب مرکزی منجر می شود. از این رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین هوازی همراه با مصرف مکل کویرستین بر بیان ژن های Ampk و Nrf-1 میتوکندریایی هیپوکامپ رت های نر دیابتی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع تجربی بوده که به روش آزمایشگاهی انجام شد. بدین ترتیب تعداد 35 رت نر نژاد ویستار به 5 گروه (7= n): کنترل سالم، کنترل دیابت، تمرین دیابت، تمرین دیابت مکمل کویرستین و مکمل کویرستین تقسیم شدند. در طول دوره، به گروه های مکمل و دیابتی مکمل بعد از القای دیابت، mg/kg15 کویرستین در روز تزریق شد. برای گروه های تمرینی 6 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط روی نوار گردان به اجرا درآمد. جهت بررسی بیان ژن های Ampk و Nrf-1 میتوکندریایی، 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین بافت هیپوکامپ جدا شد. برای تحلیل داده ها  از نرم افزار آماری SPSS 23 و آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی با سطح معناداری 05/0 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که پس از 6 هفته تمرین هوازی میزان بیان ژن   AmpkوNrf-1  میتوکندریایی در گروه دیابت تمرین مکمل نسبت به کنترل دیابت، دیابت تمرین و مکمل کویرستین افزایش معنادار (05/0 > P) داشته و تنها برای Ampk در گروه دیابت تمرین نسبت به گروه دیابت کنترل و کویرستین افزایش معنادار وجود داشت (05/0 > P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که 6 هفته تمرین هوازی همراه با مکمل کویرستین می تواند بر بیان ژن Ampk و Nrf-1 میتوکندریایی بافت هیپوکامپ اثر مثبتی داشته و باعث افزایش آن در شرایط بیماری دیابت شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، کوئرستین، Ampk، Nrf-1، میتوکندری
  • احسان صبوری، مونس مولودی، آذر پاد، لیلا زارعی* صفحات 71-80
    مقدمه

    صدمات و جراحات اعصاب محیطی یکی از مشکلات جدی سلامت جوامع امروزی است. که باعث ناتوانی طولانی مدت تا آخر عمر می شود مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آلفا توکوفرول با استفاده از آلوگرافت ها در عملکرد و بافت شناسی ترمیم عصب سیاتیک موش صحرایی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی از 45 سر رت نر در 3 گروه مساوی استفاده شد. گروه یک کنترل سالم (بدن دستکاری عصب)، گروه دوم کنترل مثبت بعد یک هفته 10 میکرولیتر محلول الکل 1 درصد به طور داخل صفاقی به هر رت تزریق شد، گروه سوم تحت عنوان گروه درمان (آلوگرافت- آلفاتوکوفرول) به مدت یک هفته با همان حجم آلفاتوکوفرول با دوز  mg /kg/day 300 به صورت داخل صفاقی تزریق شد بعد رت ها در بازه زمانی هفته 4، 8، 12 بعد از عمل تحت ارزیابی قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS نسخه 17 وارد شد. پس از ارزیابی نرمال بودن داده ها با آزمون شاپیرو-ویلک، نتایج بصورت انحراف معیار± میانگین گزارش شد و گروه ها با آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی تحت سطح معناداری 05/0 مقایسه شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد شاخص های مورفومتری و عملکردی عصب سیاتیک در گروه سوم به طور معنی داری با گروه دوم متفاوت بودند این شاخص ها در گروه سوم بهبود یافته بودند(05/0 >P).

    بحث و نتیجه گیری

    درمان با آلفا توکروفول همراه با آلوگرافت در مقایسه با گروه کنترل و گروه آلوگرافت از نظر قطر اکسون، تعداد رشته های عصبی و ضخامت غلاف میلین تفاوت معناداری داشت که این به معنی تاثیر مثبت این دارو در سلولهای التهابی نخاع و مغز می باشد.

    کلیدواژگان: آلوگرافت، آلفا توکوفرول، عصب سیاتیک، رت ها
  • مهناز محمدی* صفحات 81-93
    مقدمه

    مطالعات فراوانی در زمینه آثار سوء مصرف مواد آنتی باکتریال صنعتی و شیمیایی بر سلامت بدن انسان و همچنین مقاومت طیف وسیعی از گونه های باکتریایی به مواد آنتی بیوتیک صورت گرفته است. خیار دریایی یکی از جانوران مهم آبزی است که دارای خواص درمانی و تغذیه ای  و ضد باکتریایی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اریوس، کلبسیلا پنومونیه و باسیلوس سریوس است.   

    مواد و روش ها

    فعالیت ضد باکتری عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم بر روی سه گونه باکتری به کمک روش های استاندارد انتشار دیسک، چاهک گذاری، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه فعالیت ضد باکتریایی سه نوع باکتری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون مقایسات دوبدوی شفه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، که عصاره متانولی خیار دریایی با غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر، همچنین نانو ذرات سلنیوم با غلظت 1میلی گرم در میلی لیتر ، و ترکیب غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر عصاره خیار دریایی با 1 میلی گرم در میلی لیتر از نانو ذرات سلنیوم ، دارای بهترین اثر ضد باکتریایی بر روی سه باکتری مورد نظر بوده است. 

    بحث و نتیجه گیری

    استفاده ترکیبی از عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم دارای میزان بالاتری از خاصیت آنتی باکتریال است.

    کلیدواژگان: خیار دریایی، نانوذرات سلنیوم، آنتی بیوتیک، باکتری استافیلوکوکوس ارئوس، کلبسیلا پنومونیه، باسیلوس سرئوس
  • میثم بهزادی فر، حانیه حسنوندی، سعید شهابی، احد بختیاری، صمد آذری، سید جعفر احسان زاده، مسعود بهزادی فر* صفحات 94-101
    مقدمه

    زایمان فیزیولوژیک همان زایمان طبیعی است که بدون دخالت های دارویی و پزشکی انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک اغلب با زایمان خود به خود، عدم وجود مداخلات پزشکی، آزادی حرکت و مشارکت فعال مادر در روند زایمان مشخص می شود. در برخی کشورها زایمان فیزیولوژیک یک هنجار است و به طور فعال توسط سیستم مراقبت های بهداشتی ترویج می شود. سزارین در ایران طی چند دهه گذشته رو به افزایش بوده است، به طوری که آخرین داده ها نشان می دهد که حدود 50 درصد از کل زایمان ها در کشور از طریق سزارین انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک باید به عنوان یک گزینه انتخابی در نظر گرفته شود، و زنان باید از اطلاعات و حمایت لازم برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد تجربیات تولد خود برخوردار شوند. کاهش عوارض ناشی از سزارین برای سلامت مادر حایز اهمیت است و لذا ارایه آموزش به ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی و تعامل با زنان باردار برای تغییر باورهای آنها و ایجاد انگیزه برای انجام زایمان طبیعی بسیار مهم است. همچنین سیاست های حمایتی و حمایت دولت از زایمان فیزیولوژیک و انجام برنامه های آموزشی می تواند در توسعه این سیاست ارزشمند باشد.

    کلیدواژگان: زایمان فیزولوژیک، سزارین، ایران، سیاست گذاری سلامت
|
  • Gholamreza Shahsavari, Alireza Moaied Kazemi, Negar Nouryazdan* Pages 1-14
    Background

    Type 2 diabetes is one of the main causes of death and its treatment is one of the clinical priorities. This study aimed to evaluate the effect of Satureja khuzistanica essential oil (SKEO) and carvacrol on lipid peroxidation index (MDA), plasma total antioxidant capacity (TAC), and also the activity of antioxidant enzymes.

    Materials and Methods

    The study was experimental in nature. Diabetes was induced in male Wistar rats by intraperitoneal injection of 70 mg/kg alloxan. The rats were randomly divided into 5 groups of 10. After the treatment period (20 days), the indices of lipid peroxidation and the activity of antioxidant enzymes were measured in the hemolysates of all groups. SKEO was analyzed by the GC-Mass method. Data analysis was performed in SPSS 23 software using one-way ANOVA and Tukey tests.

    Results

    The results of our study showed that the average values ​​of glutathione and TAC of the diabetic groups under treatment in both doses increased compared to the diabetic control group, while the MDA level decreased compared to the diabetic control group (P<0.05). The activity of antioxidant enzymes in the treated groups showed a significant increase compared to the group of diabetic rats (P<0.05). SKEO analysis by GC-Mass method showed that carvacrol (percentage) constituted the main compound of this extract.

    Conclusion

    According to the results, the main compound of SKEO is carvacrol and it has antioxidant properties. The groups treated with SKEO and carvacrol both showed a significant decrease in the amount of MDA and an increase in its antioxidant defense indices.

    Keywords: Carvacrol, Diabetes mellitus, Essential oil of Satureja khuzestanica
  • Siroos Choobineh, Seyedeh Elham Hosseini*, Rahman Soori, Ameneh Pourrahim Pages 15-27
    Background

    Lack of energy and insulin leads the body to catabolism. The present study aimed to investigate the effect of combined training with taurine supplement consumption on some indicators of heart atrophy in diabetic rats. 

    Materials and Methods

    40 male Wistar rats aged 10 weeks old and weighing between 200 and 250 grams were prepared. The animals were randomly divided into 5 groups of 8 including training (T), training and supplement (T+S), supplement (S), diabetes control (C), and healthy control (CH). The rats of the diabetic groups were considered diabetic by injecting a single dose of streptozotocin (35 mg/weight) and sugar levels higher than 250 mg/dL before the start of the exercise. The rats were anesthetized 24 hours after the last day of the training protocol (eight weeks of combined strength/endurance training) with an intraperitoneal injection of a combination of ketamine and xylazine. The Western blot laboratory method was used to check the changes, and the one-way analysis of variance was employed at significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that the FOXO3a protein decreased in the T+S, group compared to the C and T groups (P>0.001). Moreover, taurine supplement, combined training, as well as combined training+taurine supplement led to a significant change in the level of MURF-1 protein expression (P>0.001).

    Conclusion

    It seems that the combination of taurine supplement with combined training can have effects on the indicators related to heart atrophy caused by diabetes by reducing FOXO3a. Accordingly, the consumption of taurine supplement along with exercise is recommended for diabetic people.

    Keywords: Atrophy, Taurine Supplement, Diabetes, Combined Training, FOXO-α3
  • Mohammad Nejadrekabi, Seyedeh Ommolbanin Ghasemian* Pages 28-41
    Background

    Uncontrolled diabetes often leads to complications such as kidney diseases. This study aimed to investigate the effect of four weeks of aerobic training with beetroot supplementation on some kidney damage biomarkers in elderly diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental-fundamental study, 32 diabetic rats were divided into groups (1) diabetic control, (2) aerobic training, (3) beetroot supplement, (4) aerobic training and beetroot supplement. Moreover, eight healthy rats were considered as a healthy control group. Groups 2 and 4 were trained at a maximum speed for four weeks, and rats in groups 3 and 4 received 10 mg/kg beetroot juice daily for four weeks. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used to examine the differences between and within groups.

    Results

    The findings of this study showed Blood Urea Nitrogen, creatinine and albumin values ​​in the diabetic control group were significantly higher than the healthy control group (P=0.001). Additionally, the values ​​of BUN, creatinine and albumin in the training + beetroot group were significantly lower than the diabetic control group (P=0.05). The BUN, creatinine and albumin tests have favorable diagnostic value in diagnosing kidney disease following beetroot consumption and aerobic exercise in diabetic rats (P=0.05).

    Conclusion

    It seems that training and beetroot supplements alone could improve kidney damage biomarkers.

    Keywords: Aerobic exercise, Beetroot, Diabetes, Kidney
  • Robab Baharvand, Parisa Mohammadi*, Ezat Asgarani, Gholamreza Goudarzi Pages 42-57
    Background

    Fine dust includes dust and particles suspended in the air, which reduce visibility and have different origins. The present study aimed to investigate the abundance of air bacteria during micro dust storms in Lorestan province using classical methods.

    Materials and Methods

    In this study, sampling was performed in three cities of Lorestan province. Air bacteria were isolated by classical methods, and data analysis was carried out using the Chi-square test. The relationship between the abundance of bacteria and meteorological parameters was investigated and analyzed by Spearman's correlation coefficient test.

    Results

    The results of the present study demonstrated that 96 colonies grew on the TSA medium. Moreover, %55.2 of these colonies were bacteria, and %44.8 were yeast. Poldakhtar and Khorramabad stations showed the highest (%25) and lowest (%8.33) frequencies. On the R2A medium, 184 colonies grew. In addition, %69 of these colonies were bacteria, and %31 were yeast. Kohdasht and Khorramabad stations had the highest (%34.8) and lowest (%4.3) frequencies. In TSA and R2A environments, the most and least frequently observed isolates were Bacillus and Actinomycetes, and the highest microbial frequency was related to Kohdasht and Poldakhter. According to Spearman's correlation test, there was a direct relationship between the amount of fine dust and the abundance of bacteria (P=0.637, r=0.026), and a significance inverse linear relationship was observed between wind speed and the number of colonies (P=0.048, r = -0.569).

    Conclusion

    Bacterial abundance was higher in the R2A medium. The dominant bacteria in the TSA environment were Bacillus and Micrococcus, and in the R2A environment, Bacillus and Corynebacterium. The results pointed out that the amount of fine dust and wind speed have an effect on the abundance and diversity of air bacteria.

    Keywords: Fine dust, Lorestan, Meteorological parameters, Microbial contamination
  • Raha Mohammadi, Lotfali Bolboli*, Mohammadjavad Pourvaghar, Roghayeh Afroundeh Pages 58-70
    Background

    The most common neurological complication of hyperglycemia is neuropathy which leads to changes in the central nervous system. Therefore, this study aimed to investigate the effect of six weeks of aerobic exercise with quercetin supplementation on the expression of mitochondrial Ampk and Nrf-1 genes in the hippocampus of diabetic male rats.

    Materials and Methods

    This experimental study was performed by the laboratory method. Thus, 35 male Wistar rats were divided into five groups (n=7): Healthy Control, Diabetes Control, Diabetes Exercise, Diabetes Exercise Quercetin Supplement, and Quercetin Supplement. During the course, the supplement and diabetic groups were injected with 15 mg/kg of quercetin per day after induction of diabetes. For the training groups, six weeks of moderate-intensity aerobic exercise was performed on a revolving bar. To evaluate the expression of mitochondrial Ampk and Nrf-1 genes, hippocampal tissue was isolated 24 h after the last training session. The SPSS statistical software (version 23), one-way analysis of variance (ANOVA), and Tukey's post hoc test onther significance level of  0.05 were used to analyze the collected data.

    Result

    The findings of this study showed that after six weeks of aerobic exercise, the expression of mitochondrial Ampk and Nrf-1 genes in the exercise supplement diabetes group significantly increased (P<0.05) compared to diabetes control, exercise diabetes, and quercetin supplementation. A significant increase was observed only for Ampk in the exercise diabetic group compared to the diabetic control and quercetin diabetic groups (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that six weeks of aerobic exercise with quercetin supplementation can positively affect the expression of mitochondrial Ampk and Nrf-1 genes in hippocampal tissue and increase it in diabetic conditions.

    Keywords: Aerobic exercise, Ampk, Mitochondria, Nrf-1, Quercetin
  • Ehsan Saboory, Mones Moloody, Azar Pad, Leila Zarei* Pages 71-80
    Background

    Peripheral nerve injuries are among the serious health problems of today's societies. These injuries cause long-term disabilities that last until the end of life. This study aimed to histologically and functionally determine the effect of alpha-tocopherol using allografts in a rat sciatic nerve repair model.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 45 male rats were divided into three groups (n=15 each). Group 1 was designated as the healthy group without nerve manipulation. In group 2, as the positive control group, the rats received 10 μl of sterile normal saline buffer solution intraperitoneally for one week. In the third group, designated as the treatment group (allografts, alpha-tocopherol), alpha-tocopherol was intraperitoneally injected with the same volume at a dose of 300 mg/kg/day for one week. Subsequently, the rats underwent histological evaluation postoperatively at the 4th, 8th, and 12th weeks following the operation. The collected data were entered into SPSS version 17 software. After evaluating the normality of the data by the Shapiro-Wilks test, the results were reported as mean ± standard deviation, and were analised by One Way ANOVA tests and Tukey,s post HOC test under significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that the morphometric and functional indices of the sciatic nerve in the third group were significantly different from the second group (P<0.05). These indicators were improved in the third group.

    Conclusion

    Treatment with alpha-tocopherol and allografts resulted in significant differences with the control and allografts groups in terms of axon diameter, the number of nerves, and the thickness of the myelin sheath. These differences imply the beneficial effect of this drug on inflammatory cells in the spinal cord and brain.

    Keywords: Allografts, Alpha-tocopherol, Rats, Sciatic nerve
  • Mahnaz Mohammadi* Pages 81-93
    Background

    Many studies have been conducted in the field on the effects of industrial and chemical antibacterial substance abuse on human health and also the resistance of a wide range of bacterial species to antibiotics. Sea cucumber is one of the important aquatic animals which has therapeutic and nutritional properties. The purpose of this study is to investigate the antibacterial effect of selenium nanoparticles and sea cucumber extract on Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, and Bacillus cereus bacteria.

    Materials and Methods

    The antibacterial activity of sea cucumber extract and selenium nanoparticles was investigated on three types of bacteria using the standard methods of disc diffusion, welling, determining the minimum inhibitory concentration, and determining the minimum lethal concentration. For comparing the antibacterial effects of these bacteria, the one-way ANOVA test and Scheffé test of multiple comparisons were deployed.

    Results

    The results of this study showed that the methanolic extract of sea cucumber with a concentration of 10 mg/ml, as well as nano-selenium with a concentration of 1 mg/ml, and the combination of a concentration of 10 mg/ml of sea cucumber extract with 1 mg/ml of selenium nanoparticles has the best antibacterial effect on the three bacteria in question.

    Conclusion

    The combination of sea cucumber extract and selenium nanoparticles has a higher level of antibacterial properties.

    Keywords: Antibiotics, Bacillus cereus, Klebsiella pneumoniae, Sea cucumber, Selenium nanoparticles, Staphylococcus aureus
  • Meysam Behzadifar, Hanieh Hasanvandi, Saeed Shahabi, Ahad Bakhtiari, Samad Azari, Seyed Jafar Ehsanzadeh, Masoud Behzadifar* Pages 94-101
    Background

    Physiological childbirth refers to the natural birthing process that does not involve medical or pharmaceutical interventions. This method is characterized by spontaneous labor, the absence of medical interventions, freedom of movement, and active participation of the mother. Rate of cesarean delivery has been increasing over the past decade in Iran, accounting for approximately 50% of all births in the country as Iranian healthcare officials have also promoted physiological childbirth. In this regard, it is important to recognize that physiological birth is a personal choice; therefore, women should receive the necessary information and support to make informed decisions about their birth experiences. Besides, it is critical to provide the necessary education for healthcare providers and engage with women to address their cultural and social beliefs about childbirth. Additionally, the supportive policies of the government that promote physiological childbirth and educational programs can also be valuable in this regard.

    Keywords: Cesarean section, Health policy, Iran, Physiological childbirth