فهرست مطالب

فصلنامه چشم انداز مدیریت صنعتی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جواد نظریان جشن آبادی، علیرضا پویا*، روح الله باقری صفحات 9-39

    تاکنون در ایران اقدامات مختلفی در راستای افزایش همکاری های دانشگاه و جامعه، به خصوص صنعت انجام شده است؛ اما نبود نگاه سیستمی و پویایی های موجود باعث شده است تا ارتباط دانشگاه با جامعه به خوبی بررسی نشود و بسیاری از زوایا نادیده گرفته شود. در این راستا هدف مطالعه حاضر، ارایه مدل پویای ارتباط دانشگاه با جامعه با رویکرد پویایی شناسی سیستم برای رفع موانع و تعارضات با توجه به داده های تاریخی است. برای این منظور سه متغیر اصلی مقاله نویسی، کیفیت آموزش و طرح های برون دانشگاهی در نظر گرفته شده است. ارتباط بین این شاخص ها در مدل پژوهش حاضر از طریق متغیر ظرفیت در دسترس اعضای هییت علمی است که منبع مشترک بین هر سه متغیر اصلی نیز است. برای اعتبارسنجی مدل از آزمون بازتولید رفتار و تحلیل حساسیت مدل استفاده شد. پس از تایید اعتبارسنجی مدل سیاست های مختلف بررسی و بهترین سیاست به منظور بهبود سه متغیر اصلی با توجه به منبع مشترک ظرفیت در دسترس اعضای هییت علمی انتخاب شد. یافته های شبیه سازی نشان داد که تسهیم بودجه دانشگاه در شاخص های اصلی مقاله نویسی، کیفیت آموزش و طرح های برون دانشگاهی تحت تاثیر اختلاف مقاله نویسی، کیفیت آموزش و طرح های برون دانشگاهی با مقدار هدف گذاری شده نتایج قابل قبولی داشته است.

    کلیدواژگان: دانشگاه، صنعت، جامعه، ارتباط دانشگاه با جامعه، پویایی شناسی سیستم
  • یاسر تاج، بهادر بخشی سراسکانرود*، حسام زند حسامی صفحات 41-77
    اینترنت وسایل نقلیه، چارچوب جدیدی برای سیستم های حمل ونقل هوشمند است که یکی از اهداف آن بهبود ایمنی و افزایش کیفیت سفرهای جاده ای است. تغییرات توپولوژی در اینترنت وسایل نقلیه، کارکرد برنامه های ایمنی را با چالش های اساسی روبه رو می کند. به علت تنوع شرایط ترافیکی، قابلیت اطمینان روش های خوشه بندی فعلی با ریسک های زیادی مواجه می شود. در این پژوهش با هدف افزایش قابلیت اطمینان در اینترنت وسایل نقلیه، یک مدل خوشه بندی چند معیاره و بدون وابستگی به زیرساخت به نام RFCV پیشنهاد شده است و با معرفی چهار معیار جدید با عنوان «سابقه تحرک خودرو»، «تطابق سرعت خودرو با میانگین هارمونیک سرعت خودروهای نزدیک»، «تعداد همسایگان مطمین خودرو» و «کیفیت عملکرد در خوشه های قبلی»، خودروهای در حال حرکت وزن دهی می شوند و یکی از آن ها با بهترین وزن به عنوان سرخوشه انتخاب می شود و یک سرخوشه جایگزین نیز برای بهبود پایداری خوشه تعیین می شود. پایداری خوشه باعث می شود تبادل پیام در نزدیک ترین زمان نسبت به زمان واقعی میسر شود. کارایی طرح پیشنهادی از نظر تیوری اثبات شده است و شبیه سازی با سناریوهای متعدد در محیط SUMO و NS3، نمایانگر برتری روش RFCV در افزایش «طول عمر مسیر و نرخ تحویل بسته ها» و کاهش «میانگین تاخیر و سربار کنترلی» در محیط های متراکم شهری و کم تراکم بزرگ راهی است.
    کلیدواژگان: خوشه بندی، خوشه بندی پایدار، مسیریابی، قابلیت اطمینان، اینترنت وسایل نقلیه
  • حسنا دروچی، میثاق تصوری* صفحات 79-104
    در سال های اخیر پژوهش درباره عوامل تاثیرگذار بر قصد کارآفرینی توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است؛ اما این زمینه از بررسی روابط غیرمستقیم و مقایسه این عوامل در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه بی بهره مانده است؛ بنابراین در این پژوهش بر اساس نظریه های رفتار برنامه ریزی شده و اشتیاق کارآفرینانه، تاثیر میانجی گری اشتیاق کارآفرینانه بر رابطه نگرش فردی و هنجار ذهنی بر قصد کارآفرینی بررسی می شود. داده های کمی به ترتیب از 122 و 260 دانشجوی مقطع کارشناسی در انگلستان و ایران جمع آوری شده و با مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار آموس بررسی و تحلیل شدند. یافته ها نشان می دهد که برخلاف پیش بینی نظریه های نامبرده، اشتیاق کارآفرینی نیز تاثیر مستقیم و مثبتی بر قصد کارآفرینی دارد؛ همچنین اشتیاق کارآفرینی میانجی جزیی رابطه بین نگرش فردی و قصد کارآفرینی در هر دو کشور است؛ اما اشتیاق رابطه بین هنجارهای ذهنی و قصد کارآفرینی را در ایران به صورت کامل و در انگلستان به صورت جزیی واسطه گری می کند؛ بنابراین به منظور تقویت قصد کارآفرینی، سیاست گذاران باید با توجه به اهمیت اشتیاق کارآفرینانه، با سرمایه گذاری در توسعه نگرش فردی مثبت و هنجار ذهنی نسبت به کارآفرینی، سعی در تقویت آن داشته باشند.
    کلیدواژگان: قصد کارآفرینی، هنجارهای ذهنی، نگرش فردی، اشتیاق کارآفرینی، معادلات ساختاری
  • فریبا صلاحی، امیر دانشور*، مهدی همایون فر، عادل پورقادر چوبر صفحات 105-139
    مسیله زمان بندی ماشین های موازی و نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه این دسته از ماشین ها ازجمله مسایل کلیدی در حوزه فرآیندهای تولیدی است که همواره موردتوجه پژوهشگران بوده است. این پژوهش به دنبال طراحی مدل یکپارچه ای برای زمان بندی تولید و برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات ماشین های موازی با در نظر گرفتن احتمال اختلال در عملکرد تسهیلات و عدم قطعیت در پارامترهای مسیله است. در این راستا یک مدل برنامه ریزی ریاضی با دو هدف حداقل سازی زمان تکمیل وزنی محصولات و حداکثرسازی قابلیت اطمینان در خط تولید ارایه شده است. با توجه به ماهیت NP-hard مسیله موردبررسی از جنبه محاسباتی، از الگوریتم های حل فراابتکاریNSGA-II و MOPSO به منظور حل مسایل عددی در ابعاد متوسط و بزرگ استفاده شده است. بر این اساس، مسایل عددی در ابعاد مختلف طراحی شده و از الگوریتم های موردنظر به منظور حل این مسایل استفاده شد. نتایج نشان می دهند که الگوریتم NSGA-II در مقایسه با الگوریتم MOPSO جواب های مناسب تری را ارایه می کند. هرچند الگوریتم MOPSO نسبت به الگوریتم NSGA-II از نظر زمان حل مسیله از کارایی بیشتری برخوردار است، مقدار این برتری قابل ملاحظه نیست و نمی توان آن به عنوان مبنای قطعی مقایسه دو الگوریتم در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه، زمان بندی، اختلال، NSGA-II، MOPSO
  • سید علیرضا رکن الدینی، داود عندلیب اردکانی*، حبیب زارع احمدآبادی، سید مجتبی حسینی بامکان صفحات 141-172
    هدف این پژوهش، شناسایی توانمندسازهای صنعت 4.0 پایداری زنجیره تامین و تلاش بیشتر برای پیشنهاد یک چارچوب پژوهشی برای پل زدن به شکاف های نظری است. ابتدا توانمندسازهایی که بر اتخاذ قابلیت پایداری تاثیر می گذارند از طریق مرور مقاله های داخلی و خارجی به وسیله روش فراترکیب شناسایی شد و پس از شناسایی، توانمندسازها به صورت پرسشنامه مقایسه زوجی درآمد و در اختیار 12 نفر از خبرگان حوزه صنایع تولیدی کاشی در استان یزد قرار گرفت. با اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه و تحلیل آن با استفاده از روش ترکیبی دیمتل فرایند تحلیل شبکه ای فازی درنهایت مدلی ارایه شد. از نتایج پژوهش بخش فراترکیب 114 کد باز، 26 کد محوری و درنهایت 7 کد انتخابی استخراج شد که کدهای انتخابی شامل عوامل سازمانی، سیستم تولید، محیط زیست، محصول، اقتصادی، فناوری و اجتماعی است که در روش ترکیبی دیمتل فرایند تحلیل شبکه ای فازی، روابط و اهمیت این توانمندسازها بررسی و مشخص شد که بعد «فناوری» تاثیرگذارترین، بعد «محصول» تاثیرپذیرترین و بعد «اقتصادی» مهم ترین ابعاد محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: صنعت 4.0، توانمندسازهای صنعت 4.0، زنجیره تامین پایدار، زنجیره تامین، پایداری
  • مهدی سیف برقی*، پردیس شیرین بیان صفحات 173-198

    در دنیای رقابتی امروز، شرکت ها باید زنجیره های تامین خود را به طور موثر در شرایط متغیر بازار مدیریت کنند؛ همچنین شرکت ها ملزم به جبران آسیب های زیست محیطی خود شده اند. در این پژوهش، یک شبکه زنجیره تامین دوسطحی، چند محصولی و چند دوره ای شامل مراکز تولید و توزیع با سه هدف حداقل سازی هزینه های لجستیکی، زمان تحویل و هزینه های انتشار گاز CO2 مدل سازی شده است. پارامترهای تقاضای مشتریان، سطح نیروی انسانی و ماشین آلات در دسترس دارای عدم قطعیت هستند و به صورت اعداد فازی در نظر گرفته شده اند؛ همچنین امکان بهره گیری از خدمات پیمانکاری برای عملیات تولید و حمل با هزینه بالاتر وجود دارد. نوآوری اصلی این پژوهش از منظر مدل سازی امکان بهره گیری از سیستم های حمل ونقل مختلف و همچنین توجه به آلایندگی ناشی از آن ها و از منظر حل، بهره گیری از روش نوین آرمانی چندگزینه ای فازی (ارایه شده در 2018) است؛ همچنین از داده های واقعی شرکت «دایا تکنولوژی» برای مطالعه موردی و ارزیابی عملکرد مدل استفاده شده است.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، برنامه ریزی تولید توزیع یکپارچه، مجموعه های فازی، انتشار گاز CO2، برنامه ریزی آرمانی چند گزینه ای
  • اسماعیل مزروعی نصرابادی*، امین حبیبی راد، عباس شول صفحات 199-217
    زنجیره های تامین برای بقا باید بتوانند با اختلالات مقابله کنند. همه گیری کرونا یکی از مهم ترین اختلالاتی بود که توانست به اثر موجی در زنجیره تامین منجر شود. اثر موجی به اختلالی اشاره دارد که اثر آن به صورت دومینویی سایر قسمت های زنجیره تامین را تحت تاثیر قرار می دهد و احتمال وقوع آن کم، اما اثرگذاری آن بالا است. این پژوهش به دنبال شناسایی عوامل کلیدی موفقیت برای مقابله با اثر موجی در زنجیره تامین فرش ماشینی ایران است. در این پژوهش بر اساس مصاحبه های عمیق عوامل کلیدی موفقیت شناسایی شد؛ سپس با رویکرد نقشه شناختی فازی، مدل عوامل کلیدی موفقیت ایجاد شد. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان صنعت فرش ماشینی است. نتایج نشان داد که 23 عامل کلیدی موفقیت برای مقابله با اثر موجی وجود دارد که در میان آن ها «دیجیتال سازی زنجیره تامین»، «مدیران توانمند و کارآمد» و «هماهنگی در زنجیره تامین» به عنوان مهم ترین عوامل اثرگذار و «هماهنگی در زنجیره تامین»، «برنامه ریزی مناسب» و «انعطاف پذیری در تولید» به عنوان مهم ترین عوامل مرکزی باید موردتوجه ویژه قرار گیرند؛ درنتیجه به سیاست گذاران توصیه می شود برای ارتقای این موارد به رفع مشکلات هوشمندی کسب وکار و زنجیره تامین، ماموریت گرا کردن دانشگاه ها، برگزاری کارگاه های توانمندسازی مدیران و رفع موانع رفتاری زنجیره تامین توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، اثر موجی، عوامل کلیدی موفقیت، همه گیری کرونا، فرش ماشینی
  • علی اصغر سعدآبادی ارانی*، محمدصادق خیاطیان، فاطمه محمدی، فاطمه جعفریان صفحات 219-240

    نوآوری رایگان، مفهومی است که به «لطف رایگان» افراد جهت ارایه ایده برای رفع مشکلات گفته می شود. در نوآوری رایگان معامله ای از جنس مالی وجود ندارد و این سوال مطرح می شود که نوآوران چگونه به مشارکت ترغیب می شوند؟ در بررسی های پیشین، نوآوری رایگان به طور مستقیم در مورد منافع و ارزش های انسانی است و با منفعت، مشارکت، سرگرمی، آموزش، خلاقیت، بشردوستی و دیگر موضوعات مهم همراه با «رشد و پیشرفت انسانی» سروکار دارد. این پژوهش برای پاسخ به سوال مطرح شده و بررسی بوم سازگان نوآوری رایگان در ایران، انگیزه های موثر بر شکل گیری نوآوری رایگان شناسایی و انگیزه های شناسایی شده، رتبه بندی شدند. با بررسی ادبیات موجود در حوزه نوآوری رایگان با استفاده از خبره سنجی و روش دلفی فازی، انگیزه های موثر شناسایی و سپس با استفاده از دیمتل، تاثیر 8 انگیزه نهایی با نظرهای خبرگان پژوهش شامل انسان دوستی، پاداش شخصی، پذیرش اجتماعی، مسیولیت پذیری اجتماعی، افزایش شهرت و منزلت، کمک رسانی، احساس رضایت مندی از منزلت و لذت یادگیری می باشد. ارزش این پژوهش، آن است تا نخست مبانی نظری حوزه نوآوری رایگان در زبان فارسی را غنی کند و سپس با فراهم کردن پیشنهادهای سیاستی، زمینه را برای بهره مندی از نتایج اجرای نوآوری رایگان در جامعه ایران فراهم سازد.

    کلیدواژگان: نوآوری رایگان در ایران، نوآوری مصرف کننده، انگیزه های موثر، نوآوران رایگان، خبره سنجی
  • مهسا رفیعی، فرزاد موحدی سبحانی*، محمد حاجی مولانا صفحات 241-279
    این پژوهش، در یک شهرک صنعتی دارویی، شامل روابط بین تامین کنندگان، مجموعه تولیدکنندگان و مشتریان، با استفاده از مفهوم هاب تامین تحت مدیریت 3PL بهینه شده است. در این راستا یک مدل جدید ریاضی برای زنجیره تامین این مجموعه صنعتی در حالت پایدار پیشنهاد شده است که محورهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در این مدل لحاظ و سپس توسط نرم افزار گمز به طور دقیق حل شده است. هدف، کمینه کردن هزینه های تحمیل شده به سیستم، شامل هزینه عملیاتی هاب تامین، هزینه حمل ونقل مواد خام و محصولات، هزینه سفارش گذاری، هزینه انبارداری مواد خام و محصولات نهایی، هزینه کمبود محصولات نهایی که به شکل پس افت در نظر گرفته شده اند، هزینه استخدام و اخراج نیروی انسانی و هزینه معدوم کردن ضایعات این کارخانه های دارویی است. همچنین یک روش ابتکاری مبتنی بر آزادسازی در این پژوهش پیشنهاد شده است؛ سپس مجموعه ای از مسایل نمونه ای با الهام از مطالعه موردی اجرا و پیاده سازی شده اند. در ادامه نتایج دقیق به دست آمده توسط نرم افزار گمز و روش ابتکاری با یکدیگر مقایسه شدند. در انتها به منظور درک بهتر میزان حساسیت پذیری محورهای مختلف رویکرد پایداری (اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی)، چندین تحلیل حساسیت مختلف صورت پذیرفته و یافته های مدیریتی و عملیاتی مفیدی در این خصوص برای مدیریت ارشد چنین صنایعی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: پایداری، زنجیره تامین، شهرک صنعتی، هاب تامین، صنعت داروسازی، مطالعه موردی
|
  • Javad Nazarian Jashnabadi, Alireza Pooya *, Rooholah Bagheri Pages 9-39

    In Iran, several measures have been taken to increase collaboration between universities and society, particularly industry. However, the lack of a systemic view and existing dynamics have resulted in a lack of proper investigation of the university-society relationship, and many aspects have been overlooked. This study aims to provide a dynamic model of university-society communication using a system dynamics approach to eliminate obstacles and conflicts, taking historical data into account. To achieve this goal, three main variables were considered: essay writing, quality of education, and extracurricular projects. The relationship between these indicators in the research model was established through the faculty member capacity variable, which is a common source for all three main variables. To validate the model, a behavior reproduction test and model sensitivity analysis were used. After validating the model, different policies were investigated, and the best policy was chosen to improve the three main variables according to the faculty member capacity variable. The simulation results showed that the allocation of the university budget to the main indicators of essay writing, quality of education, and extracurricular projects had acceptable results when taking into account the differences in essay writing, quality of education, and extracurricular projects with the targeted amount.

    Keywords: University, Industry, society, Relationship between university, system dynamics
  • Yaser Taj, Bahador Bakhshi Sareskanrood *, Hessam Zandhessami Pages 41-77
    The Internet of Vehicles is a new framework for intelligent transportation systems. One of its goals is to improve safety and increase the quality of road travels. Topology changes in IoV present significant challenges to the safety programs. Due to the variety of traffic conditions, the reliability of current clustering methods faces many risks. In this research, a multi-criteria clustering model called RFCV has been proposed with the aim of increasing the reliability of the Internet of Vehicles. This model is independent of infrastructure and introduces four new criteria: "history of vehicle movement," "conformity of vehicle speed with the harmonic average of nearby vehicles'''' speeds," "number of reliable neighbors," and "performance quality in previous clusters." The weight of moving vehicles is considered, and the one with the best weight is selected as the cluster head, while an alternative cluster head is also determined to improve cluster stability. The stability of the cluster ensures that message exchange is possible in the closest time to real-time. The efficiency of the proposed clustering model has been theoretically proven, and simulations with multiple scenarios in SUMO and NS3 environments demonstrate the superiority of RFCV in increasing "route lifetime and packet delivery rate (PDR)" and decreasing "average delay and control overhead" in both densely populated urban and less-populated highway environments.
    Keywords: Clustering, Stable Clustering, Routing, Reliability, Internet of Vehicles
  • Hosna Derochi, Misagh Tasavori * Pages 79-104
    Research on the factors affecting entrepreneurial intention has recently attracted surging attention. However, there are limited studies focusing on indirect factors impacting entrepreneurial intention and comparing the findings across a developed and a developing country. Therefore, in this research, based on the theories of planned behaviour and entrepreneurial passion, we discuss the mediating role of entrepreneurial passion in the relationship between personal attitude and entrepreneurial intention as well as in the relationship between subjective norm and entrepreneurial intention. Quantitative data were collected from 122 and 260 undergraduate students in England and Iran, respectively, and were analysed by structural equation modelling in AMOS. The findings show that, contrary to the predictions of the mentioned theories, entrepreneurial passion also has a direct and positive effect on entrepreneurial intention. Also, entrepreneurial passion partially mediates the relationship between personal attitude and entrepreneurial intention in both countries. However, passion fully mediates the relationship between subjective norms and entrepreneurial intention in Iran, and partially in England. Our findings thus illustrate that to strengthen entrepreneurial intention, policymakers should develop policies to enhance entrepreneurial personal attitudes, and subjective norms to encourage entrepreneurial passion and consequently entrepreneurial intention.
    Keywords: Entrepreneurial Passion, Subjective Norms, Personal Attitude, Entrepreneurial Intention, Str
  • Fariba Salahi, Amir Daneshvar *, Mehdi Homayounfar, Adel Pourghader Chobar Pages 105-139
    The scheduling of parallel machines and preventive maintenance is one of the key issues in the field of production processes, and has always been a topic of interest for researchers. This research aims to design an integrated model for scheduling and preventive maintenance for parallel machines considering the probability of disruption in facilities and uncertainty in parameters of the model. In this regard, a mathematical scheduling model has been proposed with two objective functions of minimizing the weighted completion time of products and maximizing the reliability of the production line. The NP-hard nature of the studied problem from a computational perspective, meta-heuristic algorithms such as NSGA-II and MOPSO were utilized to solve numerical problems in medium and large scales. Therefore, numerical problems were designed in different size and solved by the proposed algorithms. The results showed that the NSGA-II compared to the MOPSO algorithm provide better solutions. However, MOPSO has better efficiency than NSGA-II in term of computation time, this superiority is not considerable and it can not be considered as a definitive basis for comparing two algorithms.
    Keywords: Preventive maintenance, Scheduling, Disruption, NSGA-II, MOPSO
  • Seyyed Alireza Rokneddini, Davod Andalib Ardakani *, Habib Zare Ahmadabadi, Seyyed Mojtaba Hosseini Bamkan Pages 141-172
    The purpose of this paper is to identify the enablers of Industry 4.0 supply chain sustainability and further attempt to propose a research framework to bridge the theoretical gaps. At first, the enablers that influence the adoption of sustainability capability were identified through the review of domestic and foreign articles using the meta-combination method. After identification, the enablers were compared through a questionnaire and provided to 12 experts in the field of tile manufacturing industries in Yazd province. Using the information obtained from the questionnaire and its analysis through the combined method of DEMATEL-Fuzzy Network Analysis Process, a model was ultimately presented. The research results of the meta-combination section identified 114 open codes, 26 central codes, and finally 7 selective codes. The selected codes include organizational, production system, environmental, product, economic, technological, and social factors, which were analyzed using the combined method of Fuzzy Dematel-ANP. The relations and importance of these enablers were examined, and It was determined that the "technology" dimension is the most influential, the "product" dimension is the most susceptible, and the "economic" dimension is the most important dimension.
    Keywords: Industry 4.0, Industry 4.0 enablers, Sustainable Supply Chain, Supply Chain, Sustainability
  • Mehdi Seifbarghy *, Pardis Shirin Bayan Pages 173-198

    In today's competitive world, companies need to effectively manage their supply chains in changing market conditions, and they are also obliged to compensate for their environmental damages. In this research, a two-echelon multi-product multi-period supply chain network with production and distribution centers has been modeled with three objectives minimizing logistic costs, delivery time, and CO2 emission costs. Customer demand parameters, available levels of human and machinery resources are uncertain and considered as fuzzy numbers. Additionally, the possibility of using subcontracting services for production and transportation operations at a higher cost exists. The main innovation of this research is modeling the possibility of using different transportation systems and considering their pollution, and using a novel fuzzy multi-criteria goal programming method (proposed in 2018) for solving the problem. Real data from "Daya Technology" company has also been used for case study and model evaluation.

    Keywords: Supply Chain, Integrated Production-distribution Planning, Fuzzy Sets, CO2 Emission, Multi-Choice Goal Programming
  • Esmaeil Mazroui Nasrabadi *, Amin Habibirad, Abbas Shoul Pages 199-217
    Supply chains that are meant to survive must be able to cope with disruptions. The COVID-19 pandemic was one of the most important disruptions that could cause a ripple effect in the supply chain. A ripple effect refers to a disruption that affects other parts of the supply chain like a domino effect, and while the probability of its occurrence is low, its impact is high. This study aims to identify the key success factors for coping with the ripple effect in Iran's machine-made carpet supply chain. In this research, the critical success factors were identified based on in-depth interviews. Then, using the fuzzy cognitive map approach, a model of the critical success factors was created. The statistical population of this research consists of experts in the machine-made carpet industry. The findings showed that there are 23 critical success factors to cope with the ripple effect in the machine-made carpet supply chain. Among them, "supply chain digitization", "capable and efficient managers", and "supply chain collaboration" were identified as the most essential influencing factors, while "supply chain collaboration", "proper planning", and "flexibility in production" were identified as the most important central factors that require special attention. Therefore, policymakers are recommended to focus on enhancing these areas by promoting business intelligence and supply chain management, making universities more mission-oriented, organizing empowerment workshops for managers, and removing supply chain behavioral barriers.
    Keywords: Supply Chain, Ripple Effect, Critical Success Factors, Corona Pandemic, Machine-Made Carpet
  • AliAsghar Sadabadi Arani *, MohammadSadegh Khayatian, Fatemeh Mohammadi, Fatemeh Jafarian Pages 219-240

    Free innovation is a concept that refers to the voluntary contribution of ideas by individuals for problem-solving purposes without any financial transaction. The question arises as to how innovators are motivated to participate in this process. Previous studies have shown that free innovation is directly related to human interests and values, and encompasses issues such as benefits, participation, entertainment, education, creativity, philanthropy, and other important topics related to "human development and progress." This study aimed to address the question of free innovation and investigate the free innovation ecosystems in Iran. The effective motivations for the formation of free innovation were identified and ranked. By reviewing the literature on free innovation, using expert evaluation and the Delphi method, the effective motivations were identified. Then, using Dimtel, the impact of the final eight motivations with the opinions of research experts was examined. These motivations included philanthropy, personal reward, social acceptance, social responsibility, increase in fame and dignity, helping, feeling satisfied with dignity, and the joy of learning. The value of this research lies in enriching the theoretical foundations of free innovation in Persian language, and providing policy recommendations that lay the groundwork for leveraging the implementation of free innovation in Iranian society.

    Keywords: Free innovation in Iran, consumer innovation, effective incentives, free innovators, expertise
  • Mahsa Rafiei, Farzad Movahedi Sobhani *, Mohammad Hadji Molana Pages 241-279
    This study, in a pharmaceutical industrial zone, including relationships between suppliers, manufacturers and customers, are optimized using the concept of supply hub under 3PL management. In this regard, a new model for the supply chain of this industrial zone has been proposed in a sustainable approach, in which the economic, social and environmental axes are considered and then carefully solved by GAMS software. The goal is to minimize the costs imposed on the system, comprising the operating cost of the supply hub, the cost of transporting raw materials and products, the cost of ordering, the cost of storing raw materials and finished products, the cost of shortage of finished products considered as back-ordered, the cost of hiring and firing as well as the cost of destroying the waste of these pharmaceutical factories. An efficient heuristic relaxation-based approach is proposed in this paper. Then, a series of sample instances inspired by the case study have been implemented. The results obtained by GAMS and the proposed heuristic method are compared. Finally, to understand the sensitivity of different axes of the sustainability approach, several sensitivity analyses have been conducted and useful managerial and operational insights are presented for top management of such industries.
    Keywords: Sustainability, Supply Chain, Industrial Zone, Supply hub, Pharmaceutical, Cate Study