فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 57، فروردین و اردیبهشت 1402)

مجله آموزش پرستاری
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 57، فروردین و اردیبهشت 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه بیات شاهپرست*، طاهره نجفی قزلجه، ندا دهقانی، ندا سلیمی، دانیال کوهستانی صفحات 1-15
    مقدمه

    این مطالعه با هدف مقایسه برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران با جان هاپکینز آمریکا، تورنتو کانادا، پنسیلوانیا و کینگ انگلستان و ارایه پیشنهادات کاربردی جهت ارتقاء کیفیت برنامه اموزشی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی)تطبیقی(در سال 1400 انجام شده است. پس از جستجوی اینترنتی در ارتباط با برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان در دانشگاه های معتبر جهان، دانشگاه جان هاپکینز آمریکا، کانادا، پنسیلوانیا و کینگ انگلستان بدلیل تشابه نسبی رشته انتخاب شده و برنامه های آموزشی از نظر  فلسفه، چشم انداز، رسالت، ارزش ها، طول دوره، جایگاه و وظایف شغلی، گرایش ها، دروس ارایه شده و نحوه پذیرش دانشجو مورد تحلیل قرار گرفت)به روش الگوی Beredy  (و نقاط قوت و ضعف انها ارزیابی گردید.

    یافته ها

    برنامه کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران دارای فلسفه، چشم انداز، رسالت، ارزش ها، طول دوره، جایگاه و وظایف شغلی، گرایش ها، دروس ارایه شده، نحوه پذیرش در ایران با کشورهای منتخب متفاوت می باشد. یکسان بودن فلسفه برای همه گرایش های کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، فراهم بودن فرصت برای تحصیل به صورت پاره وقت، طول دوره بیش از 3 سال، عدم انتخاب افراد بر اساس آزمون سراسری، برگزاری مصاحبه جهت پذیرش، اخذ توصیه نامه، ارایه دروسی علاوه بر دروس موجود در برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران، جزء یافته هایی است که با برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران متفاوت است. در بخش یافته های این مطالعه به تفصیل به شرح ان پرداخته شده است.

    نتیجه گیری

    مقایسه نظام آموزشی کارشناسی ارشد ایران و 4 دانشگاه منتخب نشان داد که باید با استفاده از برنامه های دانشگاه های برتر جهان و بومی سازی آن  و نیز راهکار های بیان شده در متن، در جهت اعتلای سیستم آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان ایران گام برداشت.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، کارشناسی ارشد، پرستاری کودکان
  • مهدی نبی فودانی، فرزانه قاسمی نیک، مریم اسماعیلی، زهرا عباسی دولت آبادی* صفحات 16-26
    مقدمه

    با وجود چالش های ناشی از کووید-19، آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی تداوم دارد. پیش بینی رفتار دانشجویان در ارایه مراقبت حین بحران ها از جمله همه گیری ها یک عامل تاثیرگذار بر ادامه آموزش بالینی این دانشجویان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده ها بر تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گردید.

    روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر با مشارکت 210 دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند انجام شد. داده ها با استفاده از ابزار اطلاعات جمعیت شناختی و ابزار تیوری رفتار  برنامه ریزی شده گردآوری شد. پس از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS16  در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. سطح معنی داری در این پژوهش  05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران تمایل بالایی به ارایه مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در طی آموزش بالینی خود دارند. میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در آنها 08/15±98/ 57 بود. سازه های نگرش نسبت به رفتار، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده به ترتیب بیشترین میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کوید-19 را داشتند. از میان این متغییرها، متغیر نگرش 51 درصد، هنجار ذهنی 68 درصد و عقاید کنترل 55 درصد از تغییرات تمایل به مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 توسط دانشجویان را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های مطالعه حاضر هنجارهای ذهنی مهم ترین نقش را در بروز رفتار دانشجویان لذا لازم است در ارایه خدمات در شرایط خاص و حاد مثل پاندمی کووید-19 روی هنجارهای ذهنی دانشجویان تمرکز بیشتری شود. عقاید کنترل و نگرش نیز از دیگر موارد موثر بر تمایل مراقبت به بیماران مبتلا به کووید-19 در میان دانشجویان پرستاری و مامایی است که جهت آموزش این دانشجویان برای ارایه مراقبت به مبتلایان کووید-19 باید مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمایل به مراقبت، دانشجوی پرستاری، آموزش بالینی، رفتار، کووید-19
  • زهرا پورشبان، مریم مقیمیان*، مینا جوزی صفحات 27-35
    مقدمه

    مراقبت از بیمار سکته مغزی، فشار مراقبتی بالایی را به مراقبین خانوادگی تحمیل می‏کند و زندگی آنها را  تحت تاثیر قرار می‏دهد، لذا این افراد نیازمند توجه ویژه هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر فشار مراقبتی مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی انجام شد.

    روش کار

    این یک مطالعه نیمه تجربی است. جامعه پژوهش مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی بودند. 60 مراقب خانوادگی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه به صورت دردسترس انتخاب و با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله، به مدت یکماه پس از ترخیص بیمار، مداخله آموزشی بر اساس مدل مراقبت پیگیر اجرا شد و گروه کنترل آموزش های روتین حین ترخیص را دریافت کرد. ابزارهای گرداوری داده، پرسشنامه جمعیت شناختی و فشار مراقبتی زاریت بود. نمونه‏ها یک روز قبل از ترخیص و یک هفته پس از اتمام مداخله یکماهه، به پرسشنامه زاریت پاسخ دادند. تحلیل داده‏ها با آزمون‏های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار، میزان، درصد) و استنباطی (تی مستقل و زوجی، کای دو، من ویتنی) توسط نرم افزار spss-18 صورت گرفت. 

    یافته ها

    میانگین نمره فشار مراقبتی قبل از مداخله بین دو گروه اختلاف معنادار نداشت (67/0>P). بعد از مداخله میانگین نمره فشار مراقبتی در گروه مداخله بطور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (001/0>P). میانگین نمره فشار مراقبتی قبل و بعد از مداخله بر اساس مدل مراقبت پیگیر، در گروه مداخله تفاوت معنادار داشت (01/0>P).

    نتیجه گیری

    اجرای مدل مراقبت پیگیر، فشار مراقبتی را در مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی کاهش می‏دهد. پیشنهاد می‏شود جهت کاهش فشار مراقبتی و  مشکلات ناشی از آن در مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، فشار مراقبتی، مراقبین خانوادگی، مدل مراقبت پیگیر
  • مریم نظام زاده، مرتضی خاقانی زاده* صفحات 36-48
    مقدمه

    توجه به سیاست های کارآمد در حوزه آموزش پرستاری و بررسی کیفیت آن، سبب نهادینه شدن نظام آموزشی کارآمد در حوزه پرستاری خواهد شد. بدین منظور مطالعه ای تطبیقی در این حوزه با سایر کشورها انجام شد تا به نقاط قوت و خلاءهای موجود پی ببریم.  این مطالعه با هدف مقایسه تطبیقی سیاستگذاری آموزش پرستاری ایران، کانادا، آمریکا و نپال انجام شده است.

    روش کار

    مقاله حاضر به صورت تطبیقی در سال 1401 انجام شد. جستجوی متون بدون محدودیت زمانی با کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی: "مقایسه تطبیقی"(Comparative Comparison)، "سیاستگذاری" (policy making)، " آموزش پرستاری" (nursing education) در سایت ها و پایگاه های مرتبط با سیاستگذاری برنامه آموزش پرستاری با بهره گیری از موتورهای جستجوگرgoogle , google  scholar  انجام شد. 25 مطالعه به زبان فارسی یا انگلیسی به صورت دسترسی کامل به متن مقاله وارد مطالعه شدند. برای انجام مقایسه تطبیقی از الگوی Bereday در 4 مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه استفاده شد.

    یافته ها

    مقایسه سیاستگذاری های چهار کشور نشان داد که سیاستگذاری در کانادا بر آموزش پرستاری پاسخگو، با توجه به نیاز جامعه و در آمریکا سیاست های آموزشی مبتنی بر قانون و فعالیت محور بوده است. در نپال با وجود تحول سیاستگذاری های آموزشی اما همچنان نقایصی در این زمینه وجود دارد. در ایران برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با نگاه به وضعیت آینده تدوین شده است. 

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، به منظور ارتقاء و بهبود سیاستگذاری در حوزه آموزش پرستاری، توسعه نیروی انسانی و حمایت از نیروی بالینی، آموزشی و دانشجویان و همچنین مشارکت آنان در تدوین سیاستگذاری ها، اثر بخشی و قابلیت اجرایی آن را افزایش خواهد داد. بازبینی دوره ای و شناسایی سیاست های مورد نیاز بر اساس نیاز جامعه و انتقال دانش به بالین با ایجاد ارتباط قوی میان دانشکده های پرستاری و بالین، به حرفه ای شدن نیروی پرستاری کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، مقایسه، سیاستگذاری، آموزش پرستاری، ایران، آمریکا، کانادا، نپال
  • سجاد ابراهیمی، سید رضا برزو، طیبه حسن طهرانی* صفحات 49-60
    مقدمه

    ارتقاء کیفیت و پویایی برنامه های آموزش عالی در رشته پرستاری که عمل و دانش موازی هم است مستلزم بررسی های کمی، کیفی و مطالعات تطبیقی مستمر می باشد تا باعث بهبود ترجمان دانش آن رشته شود. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تطبیقی نظام آموزشی مقطع کارشناسی ارشد روانپرستاری ایران و دانشگاه وندربیلت آمریکا انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تطبیقی است که با استفاده از الگوی چهار مرحله ای بردی که شامل توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه انجام شده است. جزییات ارایه شده از برنامه درسی کارشناسی ارشد روان پرستاری ایران برگرفته از وب سایت وزارت بهداشت ایران و دانشگاه وندربیلت آمریکا دریافت شد.

    یافته ها

    مقایسه مشخصات و ساختار برنامه آموزشی کارشناسی ارشد روانپرستاری هر دو محیط دارای شباهت ها و تفاوت هایی است. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد روانپرستاری ایران تمام وقت، کاملا حضوری و غالبا بدون پرداخت هزینه است و پذیرش دانشجو صرفا از طریق آزمون سراسری صورت می گیرد، و ارایه پایانامه امری ضروری برای فراغت از تحصیل است. در حالی که در دانشگاه آمریکا تحصیل به دو صورت حضوری و نیمه حضوری با استفاده از فناوری های پیشرفته آموزشی و آموزش از راه دور می باشد و جذب دانشجو به طور مستقل توسط خود دانشگاه صورت می پذیرد و تاکیدی روی پایانامه وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    کوریکولوم جدید برنامه روانپرستاری ایران به سمت جامعه نگری بیشتر اصلاح شده اما در عمل، ارایه خدمات اجتماعی و عمومی توسط روانپرستاران بدلیل حیطه های محدود مسیولیت ها و همچنین تعریف نشدن این خدمات نسبت به دانشگاه وندربیلت آمریکا محدودتر بوده و نیاز به بهبود محتوای آن به دلیل رو به رشد بودن جمعیت مبتلا به اختلال روانی مزمن و نیاز به آموزش بیماران و خانواده آنان که یکی از وظایف مهم روانپرستاری در جامعه می باشد احساس می شود.

    کلیدواژگان: روانپرستاری، برنامه آموزشی، کارشناسی ارشد، ایران، وندربیلت، مطالعه تطبیقی
  • فاطمه پهلوان، خسرو رمضانی*، یوسف رسولی صفحات 61-73
    مقدمه

    سلامت جسمانی و روانی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با نیازهای بنیادین روانشناختی ارتباط دارد. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیک و آموزش مبتنی بر فراشناخت بر نیاز های بنیادین روانشناختی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، شامل بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به بیمارستان شهدای نی ریز در استان فارس در سال 1400 بودند. تعداد 60 تن بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به شیوه هدفمند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک کنترل جایدهی شدند(هر گروه 20 نفر). جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی، مقیاس نیاز های بنیادین روانشناختی BPNS)) انجام شد. پس از اجرای پیش آزمون، گروهای آزمایش 1 و 2 تحت 12 جلسه 75 دقیقه ای (هفته ای 2 جلسه) رفتار درمانی دیالکتیک و آمورش مبتنی بر فراشناخت بصورت جداگانه قرار گرفتند. تحلیل داده ها در نرم افزار  Spssنسخه 23 انجام شد (0/05P<).

    یافته ها

    بین گروه ها از نظر سن، جنسیت، تحصیلات، اشتغال و تاهل تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05<P). رفتار درمانی دیالکتیک و آموزش مبتنی بر فراشناخت هر دو منجر به افزایش نیاز های بنیادین روانشناختی و زیر مقیاس های شایستگی، خودپیروی و ارتباط در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شد (0/001P<).

    نتیجه گیری

    رفتار درمانی دیالکتیک و آموزش مبتنی بر فراشناخت هر دو منجر به افزایش نیاز های بنیادین روانشناختی گردید. پیشنهاد می شود که از این مداخله ها با اولویت رفتار درمانی دیالکتیک جهت توانبخشی بیمارن دیابتی نوع 2 استفاده گردد.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، آموزش فراشناخت، نیازهای اساسی روانشناختی، بیماران دیابتی نوع 22
  • طاهره اشک تراب*، فاطمه هومانی مجدآبادی، مهناز ایلخانی صفحات 74-87
    مقدمه

    پرستاران نقش محوری در تیم مراقبت تسکینی دارند، بنابر این ارزیابی نیاز به آموزش مراقبت‏های تسکینی در ارتباط با آموزش ضمن خدمت برای پرستاران بسیار مهم است. هدف مطالعه حاضر ترجمه و روانسنجی اولیه ابزار تعیین نیازهای آموزش ضمن خدمت پرستاران در مراقبت تسکینی است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه روش‏شناختی و مقطعی است، که در سال 1399 در بیمارستان آیت‏الله خوانساری شهرستان اراک انجام شد.. پرسشنامه چینی ابزار بررسی نیاز به آموزش ضمن خدمت پرستاران که دارای 6 حیطه و 40 سوال است، بر اساس روش استاندارد به زبان فارسی ترجمه شد و روایی محتوا، روایی صوری، همسانی درونی، ثبات و خطای معیار اندازه‏گیری، پارامتر توافق و قابلیت پاسخگویی ابزار در بین 120 پرستار شاغل بیمارستان آیت‏اله خوانساری اراک درسال 1400بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از آمار توصیفی، محاسبه آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی دو رشته‏ای و چند رشته‏ای انجام شد

    یافته ها

     در مطالعه حاضر CVR برابر 87/0 و CVI برای هر گویه و همچنین S-CVI/Ave از نظر ارتباط و وضوح بیشتر از 90% به دست آمد. آلفای کرونباخ برای پرسشنامه پایانی با 40 گویه، برابر 93/0 و ICC برای کل ابزار 95/0 براورد شد که نشان از تایید پایایی پرسشنامه بود. همچنین سطح زیر منحنی مشخصه عملکرد بیانگر قابلیت پاسخگویی ابزار بود و نتایج خطای معیار اندازه‏گیری نشان داد که پایاترین عامل، عامل ملاحظات فرهنگی و معنوی و سپس عامل مفهوم مراقبت تسکینی است همچنین نتایج پارامتر توافق، مثبت تفسیر شد. بیشترین نیاز آموزشی مرتبط با بعد کنترل علایم و تسکین درد و کمترین نیاز مرتبط با ملاحظات فرهنگی و معنوی بود.
     

    نتیجه گیری

    ابزار تعیین نیازهای آموزش ضمن خدمت پرستاران در مراقبت تسکینی به عنوان یک ابزار معتبر و قابل اعتماد می‏تواند نیازهای آموزشی ضمن خدمت در مورد مراقبت تسکینی را تعیین کند.

    کلیدواژگان: پرستار، مراقبت تسکینی، آموزش، نیاز سنجی، ضمن خدمت
  • خدیجه یزدی، راضیه طالبی* صفحات 88-103
    مقدمه

    پرستاری کل نگر فرآیند مراقبتی مبتنی بر تعاملات دو جانبه است که منجر به هوشیاری، توانمندی و بهزیستی مددجو  می شود و نقش بسزایی نیز در بهبود عملکرد و مهارت پرستاران، ارتقای جایگاه حرفه ای و استقلال و خودباوری آنها دارد. این مطالعه با هدف تشریح پرستاری کل نگر بر مبنای نظریه ی پرستاری جامع دوسی انجام شد.

    روش کار

    مقاله حاضر یک پژوهش مروری روایتی است که در سال 1400 از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed/Medline  ,Scopus و Google Schoolar و  با استفاده از کلمات و عبارات کلیدی “integral nursing”, “integral theory”, “holistic nursing”, “nursing theory”, “Theory of integral nursing” در بازه ی زمانی سال 2007  تا پایان اکتبر 2021 صورت گرفت. پس از بررسی متون بازیابی شده و حذف موارد تکراری و غیر مرتبط در مجموع 3 مقاله و 3 کتاب جهت مرور انتخاب شدند. 

    یافته ها

    این نظریه بزرگ بر پایه فلسفه و میراث فلورانس نایتینگل و اصول رویکرد کل نگرانه خلق شده است. اجزای سازنده آن التیام بخشی، عناصر متاپارادایم پرستاری، الگوی های دانستن و دیدگاه چهارگانه اقتباس شده از تیوری یکپارچگی کن ویلبر شامل درون فردی (شخصی/ هدفمند)، برون فردی (فیزیولوژی/ رفتاری)، درون گروهی (مشترک/ فرهنگی)، برون گروهی (نظام ها/ ساختارها) است. 

    نتیجه گیری

    نظریه پرستاری جامع علم و هنر پرستاری را در جهت عمل، آموزش، پژوهش و سیاست گزاری بهداشتی جامع هدایت می کند. همچنین مراقبت منحصربفرد برای مددجویان فراهم ساخته، گسترش نقش های حرفه ای پرستاران را تا سطح جهانی گسترش داده و روابط بین حرفه ای را بهبود می بخشد. آشناسازی پرستاران با این رویکرد جدید در مراقبت کل نگر و تدوین برنامه های آموزش پرستاری برمبنای آن می تواند ضمن بهبود کیفیت مراقبت از مددجو؛ توسعه استقلال حرفه ای، ارتقاء همکاری های بین حرفه ای و در نهایت گسترش سلامت جهانی را به دنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: مراقبت کل نگر، نظریه پرستاری، نظریه دوسی، مرور روایتی
|
  • Fatemeh Bayat Shahparast*, Tahere Najafi, Neda Dehghani, Neda Salimi, DANIAL KOHESTANI Pages 1-15
    Introduction

    This study was conducted with the aim of comparing the educational program of the Master of Pediatric Nursing and providing practical suggestions to improve the quality of the educational program.

    Methods

    This descriptive (comparative) study was performed in 2021. After searching the Internet for Master of Nursing programs at world-renowned universities, Johns Hopkins University in the United States, Canada, Pennsylvania and King in the United Kingdom were selected due to the relative similarity of the field and educational programs in terms of philosophy, perspective, mission, value. The length of the course, job position and duties, tendencies, courses were presented and the way of student admission was analyzed (by Beredy model) and their strengths and weaknesses were evaluated.

    Findings

    The Iranian Master of Pediatric Nursing program has a philosophy, vision, mission, values, duration of the course, position and job duties, trends, courses offered, admission in Iran is different from selected countries. The same philosophy for all majors in pediatric nursing, the opportunity to study part-time, the duration of the course is more than 3 years, not selecting people based on the national exam, conducting interviews for admission, obtaining letters of recommendation, providing courses in addition Courses in the Iranian Master of Pediatric Nursing, are among the findings that differ from the Iranian Master of Nursing curriculum . The findings of this study are described in detail.

    Conclusion

    Comparison of Iran's master's degree education system with 4 selected universities showed that steps should be taken to upgrade the Iranian children's master's degree education system by using the programs of the world's top universities and its localization.

    Keywords: Curriculum, Master, Child Nursing
  • Mahdi Nabi Foodani, Farzaneh Ghaseminik, Maryam Esmaeili, Zahra Abbasi Dolatabadi* Pages 16-26
    Introduction

    With the advent of the COVID-19 pandemic, challenges were created in educating nursing and midwifery students. However, the clinical education of these students is still ongoing. Predicting students' behavior in providing care during crises, including the COVID-19 pandemic, is an influential factor in continuing clinical education for nursing and midwifery students. The aim of this study was to determine the predictors of the willingness to care for COVID-19 patients in nursing and midwifery students of Tehran University of Medical Sciences.

    Method

    This cross-sectional study was performed with the participation of 210 nursing and midwifery students of Tehran University of Medical Sciences in autumn 2021. The sampling method in this study was convenient method. In this study, data were collected using demographic information and planed behavioral theory tools. After completing the data collection process, data analysis was performed using SPSS16 software in two sections: descriptive and inferential analysis. A significance level of 0. 05 was considered.

    Results

    Nursing and midwifery students of Tehran University of Medical Sciences have a high desire to provide care for patients with Covid-19 during their clinical training. The average score of the desire to care for the patients with covid-19 was 57.98±15.08. The constructs of attitude towards behavior, subjective norms and perceived behavioral control respectively had the highest mean score of willingness to care for patients with Covid-19. Among these variables, attitude variable 51%, mental norm 68% and control beliefs explain 55% of the changes in willingness to take care of a patient with covid-19 by students.

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, mental norms play the most important role in the occurrence of students' behavior, so it is necessary to focus more on the mental norms of students in providing services in special and acute conditions such as the Covid-19 pandemic. Beliefs of control and attitude are also among the other factors affecting the desire to care for patients with covid-19 among nursing and midwifery students, which should be considered in order to train these students to provide care to covid-19 patients.

    Keywords: Willingness to care, Nursing Student, Clinical Education, Behavior, COVID-19
  • Zahra Pourshaban, Maryam Moghimian*, Mina Jouzi Pages 27-35
    Introduction

    Caring for a stroke patient imposes a high level of care on family caregivers and affects their lives that require specific attention. The aim of this study was to determine the effect of the follow-up care model on the care pressure of family caregivers of stroke patients.

    Methods

    This is a quasi-experimental study. The study population was family caregivers of stroke patients. 60 family caregivers were selected based on inclusion criteria and were divided into two groups of intervention and control using a random number table. In the intervention group, the follow-up was implemented for one month based on care model. The control group received routine training during discharge. Data collection tools were demographic questionnaire and Zarit care pressure. The samples answered the questionnaires one day before discharge and one week after the intervention. Data were analyzed by descriptive statistics (mean, standard deviation, rate, percentage) and inferential tests (independent and paired t-test, chi-square, Mann-Whitney) by spss-18 software.

    Results

    The mean score of caring stress before the intervention was not significantly different between the two groups (P <0.67). After the intervention, the mean score of care pressure in the intervention group was significantly lower than the control (P˂0.001). The mean score of care pressure before and after the intervention in the intervention group was significantly different (P˂0.01).

    Conclusions

    Follow-up care reduces the care pressure on family caregivers of stroke patients. It is recommended to be used to reduce the stress of care and the problems caused by it in the care of stroke patients.

    Keywords: Stroke, Burden Care, Family caregivers, Continuous care model
  • Maryam Nezamzadeh, Morteza Khaghanizadeh* Pages 36-48
    Introduction

    Paying attention to efficient policies in the field of nursing education and checking their quality will lead to the institutionalization of an efficient educational system in the field of nursing. For this purpose, a comparative study was conducted in this field with other countries in order to find out the existing strengths and gaps. This study was conducted with the aim of comparative comparison of nursing education policies in Iran, Canada, America, and Nepal.

    Methods

    The present article was carried out with a descriptive-analytical and comparative method in 2022. Searching texts without  a time limit with Farsi and English keywords: "Comparative comparison", "policy making", and "nursing education" in sites and databases related to nursing education policy.Google and Google Scholar search engines were used. 25 studies in Farsi or English were included in the study with full access to the text of the article. To make a comparative comparison, Bereday's Brady model was used in 4 stages description, interpretation, contiguity, and comparison.

    Results

    The comparison of the policies of four countries showed that policymaking in Canada on nursing education was responsive according to the needs of the society and in the United States educational policies were based on law and activities. In Nepal, despite the evolution of educational policies, there are still deficiencies in this field. In Iran, the transformation and innovation program in medical science education has been developed with an eye on the future.

    Conclusions

    Based on the results, in order to promote and improve policymaking in the field of nursing education, the development of human resources and the support of the clinical, teaching, and student staff, as well as their participation in the formulation of policies, will increase its effectiveness and implementation capability. Periodic review and identification of required policies based on the needs of society and transfer of knowledge to the hospital by establishing a strong relationship between the nursing schools and hospitals will help the professionalization of the nursing force.

    Keywords: Comparative study, Comparison, Policy making, Nursing education, Iran, USA, Canada, Nepal
  • Sajjad Ebrahimi, Seyyed Reza Borzuo, Tayebeh Hasan Tehrani* Pages 49-60
    Introduction

    Improving the quality and dynamism of higher education programs in the field of nursing, which is parallel practice and knowledge, requires continuous quantitative and qualitative surveys and comparative studies to improve the translation of knowledge in that field. Therefore, this study was carried out with the aim of a comparative study of the educational system of master's degrees in Psychiatric Nursing in Iran and Vanderbilt University in America.

    Methods

    The present study is a comparative descriptive study that was performed using Bereday's four-step model including description, interpretation, proximity, and comparison. The details provided from the Iranian master of degree in Psychiatric Nursing curricula are taken from the website of the Ministry in Iran and the University of Vanderbilt.

    Findings

    Comparing the characteristics and structure of the master's degree in Psychiatric Nursing, both environments have similarities and differences. Education in Iran's Psychiatric Nursing master's degree is full-time, c entirely face-to-face, and often free of charge, and the student's acceptance is done only through a national exam, In contrast, in the American university, education is both full-time and half-time with the use of advanced technologies. Distance education and training are provided and student recruitment is done independently by the university itself and there is no emphasis on the thesis.

    Conclusion

    The new curriculum of Iran's Psychiatric Nursing Program has been modified towards a more social perspective, but in practice, the provision of social and public services by Psychiatric Nurses due to the limited scope of responsibilities and also the lack of definition of these services is more limited than that of Vanderbilt University in America, and there is a need to improve its content.

    Keywords: Psychiatric Nursing, Educational curricula, Master of Science, Iran, Vanderbilt, comparative study
  • Fatemeh Pahlavan, Khosro Ramezani*, Yosaf Rasouli Pages 61-73
    Introduction

    Physical and psychological health in patients with type 2 diabetes is related to basic psychological needs. This study was conducted to compare the effectiveness of dialectical behavior therapy and training based on metacognition on the basic psychological needs of patients with type 2 diabetes.

    Methods

    The present study is quasi-experimental with pre-test, post-test, and follow-up group design. The statistical population of this research included patients with type 2 diabetes referred to Shahada Neiriz Hospital in Fars province in 2021. A total of 60 patients with type 2 diabetes were selected purposefully and randomly assigned to two experimental groups and one control group (20 people in each group). Data collection was done using a demographic questionnaire and the Basic Psychological Needs Scale. After the pre-test, experimental groups 1 and 2 underwent 12 sessions of 75 minutes (2 sessions per week) of dialectical behavior therapy and metacognition-based therapy separately. The tools were completed by 3 groups in 3 times: pre-test, post-test and follow-up. Data analysis was analyzed in SPSS software version 23 (P<0.05).

    Results

    There are no significant differences between the groups in terms of age, gender, education, occupation and marital status (P>0.05). Dialectical behavior therapy and training based on metacognition both increased basic psychological needs (P<0.001) in patients with type 2 diabetes.
     

    Conclusion

    Dialectical behavior therapy and training based on metacognition both increased basic psychological needs and competence, autonomy, and relationship subscales. It is suggested that these exercises should be used with the priority of dialectical behavior therapy for the rehabilitation of patients with type 2 diabetes.

    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Metacognition Training, Basic Psychological Needs, Diabetes Mellitus Type 2
  • Tahereh Ashktorab*, Fatemeh Hoomani Majdabadi, Mahnaz Ilkhani Pages 74-87
    Introduction

    Nurses have a critical role in the palliative care team. Therefore, evaluating nurses' need for palliative in-service education is very important. This study aims to translate and initial psychometrics the tool for determining the educational needs of in-service nurses in palliative care.

    Methods

    This is a cross-sectional study. A 6-item Chinese Questionnaire with 40 questions was used for measuring nurses' need for palliative care in-serviceeducation. In order to prepare the Persian version of the questionnaire, the standard method of the translation model is used. The study was performed on 120 nurses of in Ayatollah Khansari Hospital in Arak in 1400. Descriptive and analytic statistics are used to describe the basic features of the data in this study, including Cronbach's alpha, Pearson correlation coefficient, point-biserial, and Polyserial correlations coefficient, content validity, face validity, internal consistency, stability, standard error of measurement, agreement parameter and responsiveness of the instrument.

    Results

    In this study, CVR was 0.87 and CVI was obtained for each item, and S-CVI / Ave was more than 90% in terms of correlation and resolution. Cronbach's alpha for the final questionnaire with 40 items was estimated to be 0.93 and ICC for the whole instrument was estimated to be 0.95 which indicated the reliability of the questionnaire. Also, the area below the characteristic performance curve indicated the responsiveness of the instrument. The measurement error results t showed that the most enduring factor is the factor of cultural and spiritual considerations and then the factor of the concept of palliative care. The highest educational needs among nurses were symptom control and pain relief and low-ranked items were related to cultural and spiritual considerations.

    Conclusion

    The Persian version of the nurses' need for palliative care in service education questionnaire shows a good validity and reliability

    Keywords: Nurse, Palliative Care, Education, Needs Assessment, In-Service
  • Khadijeh Yazdi, Razieh Talebi* Pages 88-103
    Introduction

    Holistic nursing is a care process based on mutual interactions that lead to consciousness, empowerment, and well-being of the client, and also plays an important role in improving the performance and skills of nurses, promoting their professional status and independence and self-confidence. The aim of this study was to describe holistic nursing based on Dossey's Theory of Integral Nursing. 

    Methods

     This is a narrative review study that was done in 2021 by searching databases such as PubMed/Medline, Scopus, Google Scholar, AND SID and using key terms /words of “integral nursing”, “integral theory”, “holistic nursing”, “nursing theory”, “Theory of integral nursing” in date interval January 2007  to 2021 October 2021. A total of 3 articles and 3 books were selected for review, after reviewing the retrieved literature and removing duplicated and unrelated items.

    Results

    This grand theory is based on the philosophy and legacy of Florence Nightingale and the principles of the Holistic approach. Its building blocks are healing, the meta-paradigm of nursing, patterns of knowing, and the four quadrants that adapted from Wilber's integral theory consist of the individual interior (personal /intentional), the individual exterior (physiology /behavioral), the collective interior (shared / cultural), the collective exterior (systems /structures). 

    Conclusions

    The theory of integral nursing guides the science and art of nursing for integral practice, education, research, and health-care policy. Also, it provides individualized care for clients, expands the professional roles of nurses to a global level, and improves inter-professional relationships. Acquainting nurses with this new approach to holistic care and developing nursing education programs based on it can improve the quality of patient care;The development of professional independence, the promotion of inter-professional cooperation and ultimately the expansion of global health.

    Keywords: Holistic Nursing, Nursing Theory, Dossey’s Theory, Narrative review