فهرست مطالب

مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی - سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1402)

نشریه مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهلا کریمی، نادر نادری*، احسان خسروی صفحات 1-22
    توسعه زیست بوم کارآفرینی پایدار در گرو توجه و رفع چالش های آن است، لذا هدف کلی از انجام این پژوهش، واکاوی چالش های زیست بوم کارآفرینی پایدار در استان کردستان بود. پژوهش حاضر از نظر رویکرد، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع متوالی- اکتشافی و از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام پذیرفته است. جامعه مورد مطالعه (آماری) در پژوهش حاضر شامل کلیه خبرگان در زمینه موضوع مورد مطالعه در سطح استان کردستان بودند که در مرحله کیفی از روش نمونه گیری هدفمند متواتر از نوع گلوله برفی با مصاحبه با 12 نفر اشباع نظری حاصل شد و در مرحله کمی از سرشماری نمونه های مرحله کیفی استفاده شد؛ که حجم نمونه در مرحله کمی با 2 نفر ریزش برابر 10 نفر بود. در مرحله کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی چالش ها شناسایی و سپس در مرحله کمی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) اولویت بندی شدند. برای جمع آوری داده ها در مرحله کیفی از ابزارهای مصاحبه نیمه ساختاریافته، بحث گروهی، بررسی اسناد و مدارک و یادداشت برداری میدانی و در مرحله کمی از پرسشنامه محقق-ساخته مقایسات زوجی بهره گرفته شد. بر اساس یافته های پژوهش چالش های زیست بوم کارآفرینی پایدار استان کردستان به ترتیب وزن نسبی عبارتند از: سرمایه مالی و اقتصادی 169/0، سرمایه ی انسانی 164/0، زیرساختی 153/0، بازار 149/0، چالش حمایتی 119/0، چالش سیاستی 115/0، فرهنگی-اجتماعی 072/0 و روانشناختی 058/0. بر اساس یافته ها بهبود و توسعه سیستم های مالی برای تامین سرمایه لازم و کارا و هم چنین توسعه سرمایه انسانی برای بهبود زیست بوم کارآفرینی استان کردستان ضروری است.
    کلیدواژگان: زیست بوم کارآفرینانه، توسعه زیست بوم، پایداری کسب وکارها
  • همایون مرادنژادی*، مراد فتاحی صفحات 23-38
    این پژوهش با هدف واکاوی تاثیر مولفه های مدل کسب وکار بر موفقیت کسب وکارهای بخش کشاورزی شهرستان چرداول در استان ایلام انجام شده است. روش شناسی این پژوهش توصیفی و از میان روش های توصیفی از روش همبستگی بهره برده است. جامعه آماری، مدیران تعداد 361 کسب وکار کشاورزی بوده و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 186 کسب وکار برآورد گردید که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پژوهش گر ساخته ای بود که با بررسی پیشینه پژوهش تدوین گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از دیدگاه پنج نفر از اساتید دانشگاهی و پنج نفر از دست اندرکاران کسب وکارهای کشاورزی و پایایی آن با بهره گیری از آلفای کرونباخ (83/0) تایید شد. متغیر وابسته پژوهش موفقیت کسب وکار و متغیرهای مستقل مولفه های مدل کسب وکار برگرفته از مدل استروالدرا (1393) بود. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سه متغیر جریان های درآمدی، ارزش های قابل ارایه و مشتریان هدف 2/51 درصد از تغییرات متغیر وابسته موفقیت کسب وکار را تبیین کرده اند. پیشنهاد می گردد، مدیران برای بالا بردن میزان موفقیت کسب وکار خود در پی یافتن ارزش های نوآورانه و پیشنهادهای جدیدی برای مشتریان خود باشند و تلاش نمایند تا ارزش های پیشنهادی کسب وکار آن ها متمایزتر از سایر ارزش های رایج در بازار باشد که از سوی سایر کسب وکارهای مشابه به مشتریان ارایه می گردد.
    کلیدواژگان: موفقیت، مدل کسب و کار، کشاورزی
  • حانیه حاتم زاده، شادعلی توحیدلو*، لیلا صفا صفحات 39-56
    سلامت انسان ها به نوعی به کیفیت مواد غذایی مصرفی آن ها مرتبط است، لذا در حال حاضر تولید محصولات کشاورزی ارگانیک از ضروریات بخش کشاورزی به شمار می آید. رفتار کشاورزان در استفاده از اقدامات کشاورزی ارگانیک از اهمیت به سزایی برخوردار است. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تحلیل تعیین کننده های تولید پاک تر در گلخانه های توت فرنگی بود. جامعه آماری تحقیق گلخانه داران توت فرنگی استان البرز بودند (تعداد: 159). حجم نمونه با توجه به جدول کرجسی و مورگان، 114 نفر تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن توسط پانلی متشکل از متخصصان تایید شد. به منظور بررسی پایایی ابزار پژوهش نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای بخش های مختلف پرسشنامه در حد مناسب (بین 71/0 تا 9/0) بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سه متغیر قابلیت کنترل، نگرش و خودکارآمدی در حدود 47 درصد از تغییرات مربوط به رفتار کشاورزی ارگانیک گلخانه داران توت فرنگی را در قالب مدل رفتار برنامه ریزی شده تبیین کردند. از طرفی، با توجه به مدل برنامه ریزی شده تعمیم یافته چهار متغیر عوامل اجتماعی، قابلیت کنترل، خودکارآمدی و نگرش 7/70 درصد از تغییرات مربوط به رفتار کشاورزی ارگانیک را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: کشاورزی ارگانیک، توت فرنگی، رفتار برنامه ریزی شده، تولید پاک تر، استان البرز
  • جیران چام چام، علی اصغر میرک زاده*، فرحناز رستمی قبادی صفحات 57-84
    ارتباطات صحیح بین سازمان ها و مراکز تولیدی منجر به افزایش فرصت های شغلی، عملکرد تولید و کاهش اتلاف هزینه های ناشی از دوباره کاری و کم کاری های مرتبط می شود. از این رو در پژوهش حاضر علاوه بر شناخت سازمان و صنف ها و وظایف آن‎ها در فرآیند زنجیره ارزش گوشت گوسفند در استان لرستان به بررسی میزان و چگونگی ارتباط سازمان ها با دامدار و تاثیر آن بر عملکرد زنجیره ارزش گوشت گوسفند در استان پرداخته شد سازمان های اصلی مورد مطالعه شامل جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و موسسات اعتباری بود. پارادایم اصلی تحقیق آمیخته بود. به منظور سنجش میزان ارتباط و اهمیت ارتباط دامداران با هر کدام از سازمان های مورد بررسی نمره از 1 تا 10 در نظر گرفته شد. عملکرد زنجیره ارزش به وسیله شاخص های عملکرد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و فنی با مرور ادبیات و بررسی دیدگاه متخصصان، شاخص سازی و وزن دهی رتبه ای تدوین گردید. در بخش کیفی به صورت هدفمند و گلوله برفی 43 دامدار و کارشناس و در بخش کمی با روش خوشه ای 382 دامدار انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد بیش از نیمی از دامداران (9/50 درصد) ارتباط ضعیفی با سازمان ها در زنجیره ارزش گوشت گوسفند داشتند. این در حالی است که ارتباط موثر سازمان های مذکور (به جز صنف دلالان) تاثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد زنجیره ارزش گوشت گوسفند داشت. دامدارهایی که به طور مستقیم با موسسات اعتباری، معاونت بهبود تولیدات دامی و اداره دامپزشکی در ارتباط بودند عملکرد بیشتری داشتند نسبت به کسانی که به طور غیرمستقیم با این سازمان ها در ارتباط بودند.
    کلیدواژگان: تولیدات دامی، عملکرد، زنجیره ارزش، روابط بین بخشی، لرستان
  • یوسف محمدی فر*، فیض الله منوری فرد، محمدرسول الماسی فرد، روشنک مرادی آزانی صفحات 85-110
    اشتغال نیروی انسانی به ویژه دانش آموختگان دانشگاهی ازجمله مهم ترین و اساسی ترین اهداف برنامه ریزی اقتصادی- اجتماعی هر جامعه ای را تشکیل می دهد. بر این اساس، مطالعه حاضر به بررسی زمینه های پیدایش بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی استان کرمانشاه پرداخت. بدین منظور از روش آمیخته ی متوالی اکتشافی استفاده شد. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی، شامل متخصصان موضوعی در زمینه ی اشتغال در استان بود که به روش نمونه گیری از موارد ویژه تا رسیدن به اشباع داده انتخاب شدند (28 تن). داده های بخش کیفی با استفاده از روش مصاحبه گردآوری و با استفاده تکنیک کدگذاری سه سطحی (باز، محوری، و سازمان دهنده) تحلیل شدند. در بخش کمی پژوهش، برای تعیین مهم ترین عامل های اثرگذار شناسایی شده بر بیکاری دانش آموختگان، پرسشنامه ای محقق ساخته تدوین شد و در اختیار 51 نفر از متخصصان موضوعی قرار گرفت. روش نمونه گیری در این بخش نیز از نوع غیر احتمالی (موارد ویژه) و از طریق ارجاع زنجیره ای بود. روایی و پایایی ابزار پژوهش در بخش های مختلف با استفاده از تکنیک های خودبازبینی گروه پژوهش، مصاحبه با متخصصان موضوعی و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد (86 ≤α). یافته ها نشان داد که رفع مشکلات فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی، حاکمیتی و دانشگاهی مرتبط با بیکاری دانش آموختگان مانند ضعف در فرهنگ کارآفرینی، میل به استخدام دولتی، رواج مدرک گرایی، تورم بیش از حد، ناکامی در جذب سرمایه گذاران به استان، ناهماهنگی بین نیازهای بازار کار و آموزش های دانشگاهی می تواند کمک قابل توجهی به کاهش نرخ بیکاری کند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، تحقیق آمیخته، کرمانشاه، بیکاری، دانش آموخته
  • غلامحسین عبدالله زاده*، محمدشریف شریف زاده، علی نجفی نژاد صفحات 111-147

    دانشگاه ها یکی از کنشگران اصلی برای تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به شمار می روند. این مهم می طلبد که دانشگاه ها با در نظر گرفتن ملاحظات برآمده از این الگو، خود طرحی را برای تعالی پی ریزی کنند و در این طرح، مختصات پیشرفت اسلامی ایرانی را بازتاب دهند. رویکردهای جدید در برنامه ریزی، بر ساخت آینده از طریق شناسایی و تحقق سناریوهای مطلوب با رویکرد آینده نگر استوار است. بر این اساس، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بر پایه تجربه و دستاورد برآمده از برنامه ریزی راهبردی (1395-1400) و نیز تدوین سند دانشگاه کارآفرین، با هم افزایی اندیشگانی اعضای هیات علمی، یاوران علمی، فناوران و کارآفرینان، مدیران و کارشناسان، دانشجویان، دانش آموختگان و پژوهش گران حوزه آموزش عالی نسبت به تدوین نخستین آینده نگاشت تعالی دانشگاه در چشم انداز 1425 اقدام کرد. این سند، نه یک مقصد معین یا مجموعه ای از اهداف کمی از پیش تعیین شده قطعیت نگر، بلکه مجموعه ای بهم پیوسته و زنجیره وار از ارزش ها، جهت گیری های راهبردی و سازوکارهای اجرایی متناظر بر پایه درکی سیستمی از وضعیت دانشگاه، نه به عنوان یک موسسه، بلکه به عنوان یک زیست بوم نوآوری را ترسیم می کند. به علاوه این سند چارچوبی را برای تدوین برنامه های عملیاتی، پایش و بازنگری جهت گیری های راهبردی در مسیر تعالی بدست می دهد. هر گونه تحول خواهی و تعالی جویی، مفروضات و ملزومات خاص خود را چه در سطح دانشگاه، و چه در سطحی فراتر، در کلیت نظام حکمرانی آموزش عالی می طلبد که در این سند هم به اهم آنها اشاره شده است.

    کلیدواژگان: دانشگاه متعالی، آینده نگاری، سناریوهای آینده، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • مهدی باشتی*، طهمورث سهرابی، حمید طبایی زاده فشارکی صفحات 147-164
    این پژوهش با هدف تبیین مدیریت دانش با رویکرد تحقیق، توسعه و نوآوری مبتنی بر روش نظریه داده بنیاد انجام شد. به منظور الگوسازی مفهومی پارادایمی از رهیافت اشتراوس و کوربین در روش شناسی نظریه داده بنیاد استفاده شد. ابزار تحقیق در این مرحله، مصاحبه نیمه ساختاریافته با گروهی از مطلعان کلیدی بود که به روش هدفمند انتخاب شدند. در نتیجه، 53 مفهوم و 24 مقوله استخراج و در قالب 6 محور نظریه داده بنیاد گروه بندی شدند. بر اساس نتایج این مرحله، ابزار تحقیق در قالب یک پرسشنامه برای مرحله دوم که به صورت پیمایشی انجام شد، توسعه یافت. برای انتخاب نمونه آماری، 90 نفر از مدیران و کارشناسان حوزه سیمان کشور به صورت در دسترس انتخاب شدند. در این مرحله، از روش مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس، بهره گرفته شد و برای سنجش روایی از روایی محتوا، واگرا و همگرا و برای پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. بر مبنای این تحلیل ها، میزان تاثیر شرایط علی بر پدیده اصلی برابر با 704/0، میزان تاثیر پدیده اصلی بر راهبرد برابر با 813/0، میزان تاثیر شرایط زمینه ای بر راهبرد برابر با 747/0، میزان تاثیر شرایط مداخله گر بر راهبرد برابر با 559/0 و میزان تاثیر راهبرد بر پیامد برابر با 753/0 محاسبه شد. یافته ها روی همرفته نشان دهنده برازش الگوی مفهومی مدیریت دانش با رویکرد تحقیق، توسعه و نوآوری می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تحقیق و توسعه، نوآوری، فناوری اطلاعات، روش نظریه داده بنیاد
  • مرضیه صادقی، مجید فتاحی*، مریم تقوایی یزدی صفحات 165-184
    در جهانی که کسب و کارها به سمت روابط شخصی و اعتمادسازی پیش می روند، برند شخصی هر چه بیشتر به یک اولویت بدل شده است. بنابراین هدف از پژوهش ارایه مدل برند سازی شخصی در توسعه کارآفرینی کسب و کارهای کوچک و متوسط است. روش پژوهش آمیخته (کیفی و کمی) است. در مرحله اول تحقیق (بخش کیفی) از روش نظریه سازی داده بنیاد و در مرحله دوم (بخش کمی) از پیمایش پرسشنامه ای استفاده شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل تمام صاحب نظران و خبرگان دانشگاهی حیطه مدیریت برند، مدیریت بازرگانی و کارآفرینی و کارآفرینان از دو حیطه علمی، اجرایی در کشور (حجم نمونه 30 نفر) و در بخش کمی مدیران و کارآفرینان کسب وکارهای کوچک و متوسط و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مدیریت بازرگانی بودند (حجم نمونه 384 نفر). اطلاعات مستخرج از مصاحبه ها به شیوه کدگذاری چندمرحله ای تحلیل شد. یافته ها در چارچوب الگوی پارادایمی تدوین شد. اینها شامل شرایط علی، شرایط میانجی، شرایط زمینه ای ، راهبردها و پیامدها بود. نتایج بخش کمی پژوهش نشان داد که ضریب مسیر برای تمامی مولفه های پژوهش و مسیرهای تعریف شده بین متغیرها و سازه های مدل، مثبت و معنی دار است و مدل برازش مناسبی دارد.
    کلیدواژگان: برند سازی شخصی، توسعه کارآفرینی، کسب و کارهای کوچک و متوسط
  • نویان نعیمیان*، علی روشنایی، محمدحسین اسدی داودآبادی، امید علی احمدی صفحات 185-210
    موفقیت تعاونی های تولید روستایی نقش مهمی در نظام نوین کشاورزی، توانمندی و توسعه جوامع روستایی دارد. عملکرد این شرکت های تعاونی توسط عوامل مختلفی شکل گرفته و به آن وابسته است. در همین راستا، تحقیق حاضر به بررسی شناخت و تحلیل سازه های موثر بر موفقیت تعاونی های تولید روستایی در استان گلستان پرداخته است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی بوده که جامعه آماری این تحقیق را 19612 نفر از 48 تعاونی فعال تولید روستایی تشکیل داده اند که تعداد نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان 377 نفر به دست آمد. نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی انجام شد. پرسشنامه محقق ساخت ابزار سنجش تحقیق بود که روایی محتوایی آن با استفاده از نظرات متخصصان تایید شد. مقادیر به دست آمده از میانگین واریانس استخراج شده (AVE) و پایایی ترکیبی (CR) نشان از روایی همگرا و پایایی مناسب پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 و جهت مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS3 استفاده شد. نتایج به دست آمده از مدل نشان داد، افزایش انسجام و همبستگی گروهی با ضریب 933/0 و افزایش بهره وری، عملکرد و اثربخشی با ضریب 903/0 در سطح 99 درصد اطمینان، مهم ترین سازه های تاثیرگذار بر موفقیت تعاونی های تولید روستایی بود. نتایج نشان داد، موفقیت تعاونی های تولید روستایی تفاوت معنی داری در گروه های نوع عضویت در تعاونی، تحصیلات، دریافت تسهیلات از تعاونی و شرکت در دوره های آموزشی، دارد. با توجه به نتایج، رضایتمندی اعضاء از طریق ارایه خدمات و امکانات متفاوت از جمله نهاده ای، ضمن بالا بردن همبستگی گروهی، زمینه ساز عملکرد و اثربخشی بهتر تعاونی های تولید روستایی است.
    کلیدواژگان: تعاونی های تولید روستایی، عملکرد، بهره وری، نوآوری، مسئولیت پذیری
  • یاسر هژبر، زین العابدین فلاح*، محمدعلی نودهی، طاهر بهلکه صفحات 211-228
    به منظور راه اندازی کسب وکار در صنعت ورزش، لازم است که توانمندسازی دانشجویان تقویت شود. از طرفی، در مسیر توانمندسازی دانشجویان، موانع متعددی متعددی قرار دارند که در تحقیقات پیشین کمتر مورد توجه قرار نگرفته است. این تحقیق با تمرکز بر دانشجویان تربیت بدنی در پی شناسایی و تحلیل عوامل پیش برنده و بازدارنده توانمندسازی دانشجویان تربیت بدنی در کارآفرینی ورزشی است. این تحقیق در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول مبتنی بر انجام مصاحبه های کیفی، لیستی از عوامل مرتبط استخراج شد. مرحله دوم، مبتنی بر پیمایش پرسشنامه ای و با جمع آوری اطلاعات از 384 نفر دانشجویان تربیت بدنی، نسبت به ارزیابی لیست شناسایی شده در مرحله اول اقدام شد. نتایج تحلیل عامل اکتشافی نشان داد که سه نوع عامل شامل، تسهیلات علمی و فن آوری، وجود دانشجویان باانگیزه و دسترسی به امکانات و زیرساخت ها به عنوان عوامل پیش برنده و چهار عامل شامل، ضعف نظام آموزشی، موانع مدیریتی و قانونی، محدودیت های مالی و ضعف حمایت های قانونی نیز به عنوان عوامل بازدارنده خلاصه شده است. نتایج این مدل بیانگر این بود که از مجموع کل درصد تبیین واریانس، 72/59 درصد مربوط به عوامل بازدارنده و 28/40 درصد مربوط به عوامل پیش برنده است. نتایج آزمون-های مقایسه ای نشان داد که عوامل پیش برنده بر حسب میزان علاقه به رشته تحصیلی، داشتن تخصص و مهارت و همچنین وضعیت اشتغال در بین دانشجویان تفاوت معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: کسب و کار ورزشی، توسعه ورزش، کارآفرینی ورزشی، آموزش کارآفرینی
|
  • Shahla Karimi, Nader Naderi *, Ehsan Khosravi Pages 1-22
    The purpose of this research was to analyze the challenges of sustainable entrepreneurship ecosystem in Kurdistan province. In terms of approach, the present research is mixed (qualitative-quantitative) of sequential-exploratory type, and in terms of purpose, it is part of career research and has been carried out using descriptive-analytical method. The study population (statistics) of the current research included all experts in the field of the subject studied at the level of Kurdistan province. In the qualitative phase, the challenges were identified using the qualitative content analysis method, and then in the quantitative phase, they were prioritized using the hierarchical analysis (AHP). To collect data in the qualitative stage, semi-structured interview tools, group discussion, document review and field note-taking were used, and in the quantitative stage, researcher-made questionnaires for paired comparisons were used. According to the findings of the research, the challenges of the sustainable entrepreneurship ecosystem of Kurdistan province in order of relative weight are: financial and economic capital 0.169, human capital 0.164, infrastructure 0.153, market 0.149, support challenge 0.119, political challenge 0.115, cultural-social challenge 0.072 and psychological challenge 0.058. Based on the findings, the improvement and development of financial systems to provide the necessary and efficient capital, as well as the development of human capital, is necessary and necessary to improve the entrepreneurial ecosystem of Kurdistan province.
    Keywords: Entrepreneurial Ecosystem, Ecosystem development, Business sustainability
  • Homayoon Moradnezhadi *, Morad Fatahi Pages 23-38
    This research was conducted with the aim of analyzing the effect of enterprise model components on the success of enterprises in the agricultural sector of Cherdavel Township in Ilam province. The methodology of this research is descriptive and among the descriptive methods, the correlation method has been used. The statistical population was 361 agricultural enterprisees managers, and the sample size was estimated to be 186 enterprisees using Cochran's formula, which were selected and studied using a simple random sampling method. The data collection tool was a structured researcher's questionnaire that was developed by examining the background of the research. The validity of the questionnaire was confirmed by using the opinions of five university professors and five people involved in agricultural businesses, and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha (0.83). The dependent variable of the research was business success and the independent variables were the components of the business model derived from the model of Strovaldera (2013). Multiple regression analysis showed that the three variables of income streams, deliverable values and target customers explained 51.2% of the changes in the dependent variable of enterprise success. It is suggested; In order to increase the success rate of their enterprises, managers should seek to find innovative values and new offers for their customers and try to make their enterprises values more distinct from other common values in the market that are offered to customers by other similar enterprises
    Keywords: : success, business model, Agriculture
  • Haniyeh Hatamzade, Shadali Tohidloo *, Leila Safa Pages 39-56
    The health of humans is some way related to the quality of food consumed by them; therefore, at present, the production of organic agricultural products is a necessity of the agricultural sector. In this regard, the behavior of farmers in the use of organic farming is very important. Accordingly, the main purpose of this study was to investigate the behavior of greenhouse owners in organic cultivation of strawberries and the analyze determinants of cleaner production in strawberry greenhouses. Statistical population of the study were strawberry growers in Alborz province (N=159). Sample size determined via Krejcie and Morgan’s table(n=114). Sampling method was Stratified random sampling. The data were collected using a researcher-made questionnaire, the validity of which was confirmed by a panel of experts. Also, To determine the reliability of the questionnaire, a pilot test was conducted and then Cronbach’s Alpha was calculated (between 0.71 - 0.9). The results of the regression analysis showed that three variables of financial and skill, attitude and intellectual / knowledge power in about 47 percent of the changes related to organic agricultural behavior were explained in the form of planned behavior model. Also, according to the Extended Model of Planned Behavior, four variables of social factors, financial and skill ability, intellectual ability/knowledge and attitude explained about 70% of the changes related to organic agricultural behavior.
    Keywords: Organic farming, Strawberry, Planned behavior theory, cleaner production, Alborz Province
  • Jeyran Chamcham, Ali Asghar Mirakzadeh *, Farahnaz Rostami Ghobadi Pages 57-84
    Correct communication between organizations and production centers leads to increased career opportunities production, performance and the loss of wastes resulting from rework. So, this research was paid to identify the organization involved in this process and their duties. The main organizations studied included the Agricultural Jihad, the Agricultural Research Center and credit institutions. The main paradigm of research was mixed. In order to measure the level of communication and the importance of communication between livestock farmers and each of the investigated organizations was considered a score from 1 to 10. Value chain performance was compiled by economic, social, environmental and technical performance indicators by reviewing the literature and examining the views of experts, indexing and ranking weighting. In the qualitative section, 43 experts and ranchers were selected and analyzed in a targeted and snowball way, and in the quantitative section, 382 ranchers were selected and examined by cluster method. The results showed that more than half of farmers (50.9%) had weak and middle connections with organizations involved in the value chain. While the effective communication of these organizations had a positive and significant effect on the performance of sheep value chain. The role and importance of intermediator communication did not have significant impact on value chain performance. On the other hand, according to the results of the Mann-Whitney U test, farmers were related directly with credit institutions, mutual of livestock production improvement, veterinary office and intermediator, they have performed differently than those who were indirectly associated with these organizations.
    Keywords: Livestock production, Performance, Value chain, Inter-sectoral relations, Lorestan
  • Yousef Mohammadifar *, Feyzallah Monavvarifard, Mohamad Rasoul Almasifard, Roshanak Moradi Azani Pages 85-110
    Employment of human resources, especially university graduates, is one of the most important and basic goals of economic-social planning of any society. Based on this, the present study examined and analyzed the causes of unemployment among the graduates of Kermanshah province. An explanatory sequential mixed method was used to achieving the research goal. The statistical population in the qualitative phase was included of experts who were selected using special cases sampling method until reaching theoretical saturation (n=28). Data were collected using the in-depth interview method and analyzed using the three-level coding technique. In the quantitative phase, to determine the most important influencing factors on the graduate's unemployment, a researcher-made questionnaire was used. The validity and reliability of the research tool in different phases were confirmed using triangulation, interviews with experts and Cronbach's alpha coefficient (α≥ 0.86). The findings showed that solving socio-cultural, economic, governance and academic problems related to the unemployment of graduates (such as weakness in entrepreneurial culture, desire for government employment, the prevalence of degree orientation, excessive inflation, failure to attract investors to the province, inconsistency between market needs and university outputs) can significantly contribute to reducing the graduates unemployment rate.
    Keywords: Self efficacy, Mix-method research, Kermanshah, Unemployment
  • Gholamhossein Abdollahzadeh *, Mohammad Sharif Sharifsharifzadeh, Ali Najafinejad Pages 111-147

    Universities are one of the main actors for realizing the Iranian Islamic model of progress. It is important that universities, taking into account the considerations arising from this model, build a plan for excellence and reflect the coordinates of Iranian Islamic progress in this plan. New approaches in planning are based on building the future through identifying and realizing desirable scenarios with a forward-looking approach. Therefore, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources based on the experience and achievements of strategic planning (1400-1395) and the compilation of the Entrepreneurial University document, with the intellectual synergy of faculty members, scientific assistants, technologists and entrepreneurs, managers and experts, students, graduates, and researchers in the field of higher education took action to compile the first future mapping of the excellence of the university in the perspective of 1425. This document is not a certain destination or a set of deterministic pre-determined goals, but draw a connected and chained set of values, strategic orientations and corresponding executive mechanisms based on a systemic understanding of the state of the university, not as an institution, but as an ecosystem of innovation. Moreover this document provides a framework for developing operational plans, monitoring and revising strategic orientations in the path of excellence. Any reformation and seeking for excellence requires its own assumptions and requirements, whether at the university level, or at a higher level, in the whole governance system of higher education, the most important of which have been mentioned in this document.

    Keywords: Excellence university, Foresight, Future scenarios, Iranian Islamic model of progress
  • Mehdi Bashti *, Tahmoures Sohrabi, Hamid Tabaeizadeh Fesharaki Pages 147-164
    The purpose of this study is the explanation of concept of knowledge management with the approach of research and development and innovation based on the grounded theory method in the country's cement industry. In order to collect data in the qualitative section, semi-structured interviews were used which the interviewees were experts in the field of cement in the country and were purposefully selected. In order to model, Strauss and Corbin's version of Grounded Theory has been used. In this process, 53 concepts and 24 categories have been created and grouped in the form of 6 axises of grounded Theory. To select a statistical sample, 90 managers and experts in the field of cement were selected by the available sampling method. In the quantitative part of the model, the structural equation modeling method was approved using Smart PLS software. Based on these analyses, the effect of causal conditions on the main phenomenon is equal to 0.704, the effect of the main phenomenon on the strategy is equal to 0.813, the effect of background conditions on the strategy is equal to 0.747, the effect of intervening conditions on the strategy is equal to 0.559 And the effect of strategy on the outcome is equal to 0.753
    Keywords: Knowledge management, Research, Development, Innovation, grounded theory
  • Marzie Sadeghi, Marzie Fattahi *, Maryam Taghvaee Yazdi Pages 165-184
    In a world where businesses are moving towards personal relationships and building trust, personal branding has become more and more a priority. Therefore, the purpose of the research is to present a personal branding model in the development of small and medium enterprises. The research method is mixed). In the first stage, the grounded theory method was used, and in the second stage, a questionnaire survey was used. The target population in the qualitative section includes all experts and academic experts in the field of brand management, business management and entrepreneurship and entrepreneurs from two scientific and executive fields in Iran and in the quantitative section managers and entrepreneurs of small and medium enterprises and graduate students from business management. The information extracted from the interviews was analyzed in a multi-step coding method. The findings were compiled in the framework of the paradigm model. These include causal conditions, mediating conditions (types of legal infrastructure, competitive environment of the domestic market and favorable international conditions), contextual conditions (individual and management competence, and the existence of required infrastructure including networking and social and cultural factors), strategies (types of trust-building strategies, creating differentiation, brand analysis and evaluation strategies) and consequences (business development, social acceptance, increasing incomes and money circulation). The results of the quantitative part of the research showed that the path coefficient for all the components of the research and the defined paths between the variables and constructs of the model are positive and significant and the model has a good fit.
    Keywords: personal branding, Entrepreneurship Development, small, medium businesses
  • Noyan Naimian *, Ali Roshanaei, Mohammad Hossein Asadi Davoodabadi, Omid Aliahmadi Pages 185-210
    The success of rural production cooperatives plays an important role in the modern agricultural system, the empowerment and development of rural communities. The performance of these cooperative companies is formed by various factors and depends on it. In this regard, the present research has investigated the recognition and analysis of the effective structures on the success of rural production cooperatives in Golestan province. The current research is a descriptive-survey type, the statistical population of this research consists of 19,612 people from 48 active rural production cooperatives, and the sample number was 377 people obtained through the Kargesi Morgan table. Sampling was done in a random stratified manner. The researcher-made questionnaire was a research measurement tool, whose content validity was confirmed using experts' opinions. The values obtained from the average variance extracted (AVE) and composite reliability (CR) showed the convergent validity and adequate reliability of the questionnaire. Data analysis was done using SPSS23 software and Smart PLS3 software was used to model structural equations. The results obtained from the model showed that increasing group cohesion and solidarity with a coefficient of 0.933 and increasing productivity, performance and effectiveness with a coefficient of 0.903 at the 99% confidence level were the most important structures affecting the success of rural production cooperatives. The results showed that the success of rural production cooperatives has a significant difference in the groups of the type of membership in the cooperative, education, receiving facilities from the cooperative and participating in training courses.
    Keywords: Rural Production Cooperatives, Performance, Productivity, Innovation, Responsibility
  • Yaser Hozhabr, Zeinolabedin Fallah *, Mohammadali Noudehi, Taher Bahlekeh Pages 211-228
    In order to start a business in the sports industry, it is necessary to strengthen the empowerment of students. On the other hand, in the way of empowering students, there are many obstacles that have not been paid much attention in previous researches. This research, focusing on physical education students, seeks to identify and analyze the driving and inhibiting factors of empowering physical education students in sports entrepreneurship. This research was done in two stages. In the first stage, based on conducting qualitative interviews, a list of related factors was extracted. The second stage, based on a questionnaire survey and by collecting information from 384 physical education students, evaluated the list identified in the first stage. The results of the exploratory factor analysis showed that three types of factors include, scientific and technological facilities, the presence of motivated students and access to facilities and infrastructure as driving factors and four factors include, the weakness of the educational system, administrative and legal barriers, financial limitations and the weakness of legal support has been summarized as the inhibiting factors. The results of this model indicated that 59.72% of the total percentage of variance explanation is related to the inhibiting factors and 40.28% is related to the driving factors. The results of the comparative tests showed that there is a significant difference between the driving factors in terms of the degree of interest in the field of study, having expertise and skills, as well as the employment status among the students.
    Keywords: sports business, sports development, sports entrepreneurship, entrepreneurship education