فهرست مطالب

نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس
پیاپی 10 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا صفی نتاج، حسنعلی موذن زادگان*، حسین غلامی صفحات 1-23
    زمینه و هدف

    دادرسی ترمیمی اطفال معارض با قانون با رویکردی سازش مدار و متکی بر جبران خسارت به دنبال نهادینه سازی ادبیات اشتباه پذیری و اعتراف به خطا از سوی بزهکار و احترام گذاشتن به بزه دیده و تلاش برای همدردی حقیقی با وی در ساختار عدالت کیفری می باشد. از این رو تاکید اسناد بین المللی به لزوم توسل به برنامه های ترمیمی در قبال اطفال معارض با قانون منجر به شکل گیری اصول و حقوق بنیادین دادرسی ترمیمی اطفال با قانون شده است.

    روش

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بر مبنای اسناد بین المللی ناظر بر رویکرد های ترمیمی، اصولی نظیر: اصل حداقل مداخله کیفری، اصل تفسیر کودک مدارانه، اصل مشارکتی بودن دادرسی اطفال، اصل تامین منافع عالیه اطفال و نوجوانان، اصل محرمانگی دادرسی ترمیمی اطفال معارض با قانون، اصل مسیولیت پذیری و پاسخ گویی اطفال معارض با قانون، اصل تضمین موازین حقوق بشری رعایت کرامت انسانی و اصل مشارکت اختیاری در فرآیند ترمیمی به عنوان اصول دادرسی ترمیمی اطفال معارض با قانون در نظر گرفته شده است.

    نتایج

    بخشی از معیارهای حقوق بنیادین دادرسی ترمیمی اطفال معارض با قانون را مواردی نظیر اجازه بیان آزادانه عقاید و دیدگاه ها برای اطفال معارض با قانون، تسریع در رسیدگی به اتهامات اطفال، همراهی وکیل یا مشاوره حقوقی در کنار اطفال معارض با قانون و تشکیل پرونده شخصیت شکل داده است.

    کلیدواژگان: جرم شناسی عدالت ترمیمی، دادرسی ترمیمی، اطفال معارض با قانون، اصل مشارکت اختیاری، اصل محرمانگی
  • علی قنبری، ابراهیم داودی دهاقانی*، علی اصغر نیکنام، علی محمد احمدوند صفحات 25-56
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای در پیشگیری از جرم کلاهبرداری در محیط کسب و کار و ارایه راهکارهای اجرایی به منظور بهبود سوات و تدوین راهبرد های مناسب بر اساس تحلیل برنامه ها می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر به روش کیفی با انجام مصاحبه های کیفی نیمه ساختاریافته صورت گرفته است که روایی آن به صورت صوری و اعتبارسنجی آن از طریق تشکیل جلسات با خبرگان و کارشناسان و در نهایت با گرفتن نظرات اساتید راهنما و مشاور می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر، مدیران و کارشناسان حوزه کلاهبرداری در فرماندهی کل انتظامی و قضات متخصص در حوزه کلاهبرداری در قوه قضاییه هستند که در فرآیندهای پیشگیری از این جرم اثرگذار هستند یا از آن تاثیر می پذیرند (ذی نفعان) و روش نمونه گیری هدفمند مبتنی بر معیار و گلوله برفی انتخاب شد. در نهایت، حجم نمونه 17 نفر، آن در فرایند پژوهش بر اساس اصل اشباع نظری تعیین شد. کارگروه های (خبرگان و کارشناسان در قالب گروه کانونی یا به روش طوفان مغزی) مذکور به منظور تحلیل محیطی، تشکیل ماتریس سوآت و تدوین راهبردی مد نظر قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داده است که فراجا برای پیشگیری از جرم کلاهبرداری در محیط کسب و کار با 10 نقطه قوت و 26 نقاط ضعف مواجه می باشد و از طرفی بر اساس نظر مصاحبه شوندگان تهدیدهای احصا شده به تعداد 44 و فرصت پیش رو 7 تا می باشد.

    نتایج

    به طور کلی اقدامات های پیشگیرانه از قبیل حل مشکلات قانونی و بحران های روزمره کلاهبرداری در محیط کسب و کار و فضای مجازی، افزایش هم افزایی و آموزش حوزه کسب و کار و حفظ ثبات و پیشگیری از جرم کلاهبرداری به عنوان اقدامات پیشگیرانه پلیس نقش به سزایی در کاهش جرم کلاهبرداری در کسب و کار دارند.

    کلیدواژگان: تحلیل سوآت، برنامه ریزی راهبردی، پیشگیری از جرم کلاهبرداری، محیط کسب و کار
  • ابراهیم رجبی تاج امیر* صفحات 57-84
    زمینه و هدف

    نظارت و آموزش و تامین تجهیزات و وسایل نقلیه مناسب ارتباط تنگاتنگی با اقدامات و تصمیمات ضابطان در بدرقه متهم دارد. پلیس به عنوان ضابط عام دادگستری و در خط مقدم بدرقه متهمان در این خصوص وظایفی در راستای آموزش، نظارت، تجهیزات و خودروهای حمل ونقل متهمان بر عهده دارد؛ بنابراین هدف از این تحقیق، شناسایی عوامل موثر بر بدرقه متهمان توسط ضابطان است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت داده ها و شیوه اجرا، از نوع پژوهش های کیفی است. همچنین نمونه گیری به شیوه هدفمند و به روش گلوله برفی تا حد اشباع نظری است که در این پژوهش تعداد پنجاه نفر است.

    یافته ها

    بر اساس مصاحبه های صورت گرفته درباره شناسایی عوامل موثر بر بدرقه متهمان در پژوهش حاضر تعداد 56 شاخص، شناسایی و منجر به تدوین تعداد 4 مقوله فرعی و 1 مقوله اصلی شد که عبارت اند از: اولویت بندی مقوله های استخراج شده نشان داد؛ عوامل آموزشی با مقدار (0.435) بالاترین وزن را نسبت به دو گزینه دیگر به خود اختصاص داده، لذا در اولویت اول، بدرقه متهمان قرار دارد. عوامل نظارتی با وزن (0.287) در اولویت دوم و تجهیزات با وزن (0.147) در اولویت سوم و عوامل خودرویی با وزن (0.131) در اولویت چهارم قرار گرفتند.

    نتایج

    آموزش ضابطان در جهت هر چه بهتر انجام دادن وظایف قانونی و همچنین نظارت بر پروسه بدرقه متهمان از زمان خروج تا تحویل، تجهیزات متناسب با این امر و خودروهای مجهز شده و مناسب حمل ونقل متهمان، جملگی در کاهش جرم فرار متهم و کارآیی و اثربخشی نقل وانتقال توسط ماموران با اهمیت می باشند.

    کلیدواژگان: ضابطان دادگستری، بدرقه متهمان، آموزش، نظارت، تجهیزات، خودرو مناسب
  • مصطفی نگهبان، لطفعلی بختیاری*، حسین وفادار، یوسف محمدی مقدم صفحات 85-111
    زمینه و هدف

    یکی از موضوعات بسیار مهم درسازمان فراجا مبحث جرم یابی به ویژه جرم یابی جرایم کلاهبرداری می باشد. لذا تحقیق حاضر با هدف راهبردهای جرم یابی جرایم کلاهبرداری انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی- توسعه ای است که با روش کیفی برای دستیابی به راهبردهای جرم یابی جرایم کلاهبرداری انجام شد. مشارکت کنندگان در تحقیق حاضر، تعداد 17 تن از متخصصان و خبرگان شامل معاونین و روسای ادرات پلیس آگاهی و پلیس فتای فراجا بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تا زمان رسیدن به اشباع نظری در اجرای پژوهش حضور داشتند. برای جمع‏آوری اطلاعات بخش نظری از روش کتابخانه ای و به منظور تدوین، پخش و جمع آوری نتایج حاصل از روش میدانی از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و همچنین از روش دلفی (پنل خبرگی) استفاده شد. برای تدوین و انتخاب استراتژیها از طریق تجزیه و تحلیل علمی، از نرم افزار QSPM استفاده شد.

    یافته ها

    منجربه شناسایی تعداد 11 عنوان نقطه قوت، 12 عنوان نقطه ضعف، 13 عنوان فرصت و 10 عنوان تهدید در فرایند جرم یابی جرایم کلاهبرداری گردید. همچنین وضعیت کنونی سازمان با توجه به وزن دهی نمرات مربوط به عوامل داخلی و خارجی، استراتژی رقابتی می‏باشد.

    نتیجه ‏گیری:

    اولویت های راهبردی به ترتیب:- ST2 پیشگیری ازتوسعه جرایم کلاهبرداری در فضای حقیقی ومجازی ازطریق ارتقاء دانش وتجهیزات فنی، ST4 -اراتقاتوان علمی وعملیاتی جهت مقابله درفضای حقیقی و مجازی، -ST1 جلب مشارکت سازمان های اقتصادی در جهت ارتقاء کیفی پیشگیری و کشف جرایم و ST3- افزایش نشست های علمی- تخصصی در جهت تصمیم گیری و سیاست گذاری درجهت تولیدمتون علمی تعیین و19پیشنهاد ارایه گردید.

    کلیدواژگان: راهبرد، جرم یابی، جرائم، کلاهبرداری، SWOT
  • نجمه مالکی بروجنی، مریم نقدی دورباطی*، کریم صالحی صفحات 113-133
    زمینه و هدف

    دانش جرم شناسی می تواند اطلاعات لازم را جهت عقلانی تر و انسانی تر کردن نظام عدالت کیفری در اختیار سیاست گذاران عرصه سیاست جنایی قرار دهد. اشتراک دانش جرم شناسی با حقوق کیفری مولفه ای کلیدی در راستای کسب امتیاز برای حفظ حقوق و آزادی های اساسی شهروندان و پویایی هر چه بیشتر حقوق کیفری خواهد بود. در همین راستا شناخت محدودیت های تاثیرگذار فراروی قانون گذار جزایی بر اشتراک این دو دانش امری مهم و ضروری تلقی می شود. این موانع فراروی قانون گذار جزایی مانع از تسهیم و به اشتراک گذاری موثر دانش جرم شناسی می گردد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش توصیفی - تحلیلی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای، مطالب جمع آوری و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که موانع فرهنگی، موانع سیاسی، موانع اقتصادی، افکار عمومی (عوام گرایی کیفری) و جهانی شدن علوم از جمله مهم ترین موانع موجود فراروی قانون گذاری کیفری ایران در بهره مندی از آموزه های جرم شناسی است.

    نتایج

    دانش جرم شناسی یکی از منابع مهم برای پویایی حقوق کیفری است و به دلیل همین پویایی ذاتی نیازمند مدیریت و سیاست گذاری دقیق است، از این رو بهره مندی از دستاوردهای جرم شناسی درنتیجه رفع موانع باعث ایجاد نوعی تکلیف یا الزام برای قانون گذار کیفری به عنوان نمادی از حاکمیت در اجرای عدالت کیفری می شود. در این خصوص موجب می شود دولت ها با سرمایه گذاری و آموزش و امکانات در دسترس هم در این حوزه موفقیت های چشمگیری را تحصیل کنند هم بتوانند با ابزارها و لوازم متعددی که در اختیار دارند قوه قضاییه را یاری کنند.

    کلیدواژگان: جرم شناسی، قانون گذاری کیفری، عوام گرایی کیفری، جهانی شدن، موانع فرهنگی و اقتصادی
  • احمد مومنی راد*، محمد یکرنگی، کبری جعفری هرندی صفحات 135-159
    زمینه و هدف

    امروزه یکی از مشکلات بشر، فاجعه برهم خوردن تعادل زیست محیطی است که زیست بوم کشی، طبیعت کشی، جنایت علیه محیط زیست یا اکوساید به هر نوع خسارت رسانی و تخریب گسترده ی چشم اندازهای طبیعی و ایجاد اختلال یا نابودی اکوسیستم (های) یک منطقه گفته می شود به گونه ای که ادامه ی زیست گونه های موجود در آن اکوسیسم (ها) به مخاطره بیفتد که این پژوهش به ارایه پاسخ های پیشگیرانه کیفری و غیرکیفری پرداخته است.

    روش

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    جرم شناسی سبز، جرم شناسی فرهنگی سبز، جرم شناسی جهان بوم و جرم شناسی تغییر اقلیم مهم ترین مبانی جرم شناختی پیشگیری از جرایم زیست محیطی تلقی می شوند و هم چنین اصول حاکم بر پیشگیری از جرایم زیست محیطی (اکوساید) شامل اصل احتیاط و پیش بینی جرایم زیست محیطی، اصل جهانی شده پیشگیری زیست محیطی، اصل ضرر نرسانی و پیشگیری از جرایم زیست محیطی و اصل مشارکت در پیشگیری از جرایم زیست محیطی می شوند.

    نتایج

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که راهکارهای پیشگیری از جرایم زیست محیطی با تاکید بر پدیده اکوساید در دو محور پیشگیری کیفری در قالب شناسایی اکوساید به عنوان جرم بین المللی علیه صلح و پذیرش مسیولیت کیفری برای دولت ها در قبال جرم اکوساید امکان پذیر است و پیشگیری غیرکیفری با دو رویکرد پیشگیری وضعی از طریق شناسایی مسیله به مثابه راهکار عملیاتی و به کارگیری فناوری های نوین و هم چنین پیشگیری اجتماعی از طریق نقش و جایگاه سازمان های غیردولتی، پیشگیری آموزش محور و نقش رسانه های گروهی قابل ارایه است.

    کلیدواژگان: اکوساید، جرم شناسی پیشگیرانه، جرم شناسی سبز، جرم شناسی تغییر اقلیم، جرم بین المللی علیه صلح
  • قاسم باقری، مهرداد رایجیان اصلی*، سید مهدی منصوری صفحات 161-184
    زمینه و هدف

    بزه دیدگان غیرمستقیم، دومین کسانی هستند که هرچند جرم را به طور مستقیم تجربه نکرده اند ولی به واسطه وقوع آن جرم، رنج و آسیب های غیرمستقیمی بر آن ها وارد شده است. در این پژوهش نگارنگان در پی تحلیل و ارزیابی مهم ترین خلاها یا چالش های سیاست جنایی ایران در مقایسه با سیاست جنایی انگلستان نسبت به بزه دیدگان غیرمستقیم و همچنین راهکارهای برون رفت نظام عدالت جنایی ایران با در نظر گرفتن نظام حقوقی انگلستان، از خلاها یا چالش های مربوط به بزه دیدگان غیرمستقیم هستند.

    روش

    مطالعه تطبیقی نظام حقوقی دو کشور به صورت مزجی و از طریق روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    بزه دیدگان غیرمستقیم در نظام حقوقی کشور انگلستان به رسمیت شناخته شده و سیاست جنایی این کشور، توانسته با وضع قوانین و مقررات متناسب با حمایت از بزه دیدگان غیرمستقیم، در قیاس با سایر کشورها موقعیت برتری پیدا کند. در کشور ایران گرچه بزه دیدگان غیرمستقیم صراحتا به رسمیت شناخته نشده، ولی در سال های اخیر تلاش شده، مقرراتی در راستای حمایت از حقوق این دسته از بزه دیدگان وضع و اجرا شود.

    نتایج

    نظام تقنینی ایران در قبال بزه دیدگان غیرمستقیم به صورت پراکنده بوده و گاها به صورت افتراقی همانند حمایت از ورثه یا اولیاء دم، زنان و اطفال بزه دیده است. لذا گرچه، این قسم از بزه دیدگان در دو نظام حقوقی ایران و انگلستان مورد توجه و حمایت ضمنی قرار گرفته اند اما این توجه همراه با چالش ها و خلاهای می باشد که برای حمایت کامل از این دسته از بزه دیدگان می بایست تحولات جدیدی را در نظام حقوقی خود ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: بزه دیده مستقیم، بزه دیده غیرمستقیم، سیاست جنایی، حقوق بزه دیدگان
  • پیشگیری مشارکتی غیرکیفری از جرم در پرتو مولفه های حکمرانی خوب
    شهلا معظمی*، احمد قنبرپور صفحات 185-205
    زمینه و هدف

    پیشگیری مشارکتی کارآمد و مطلوب، یک موضوع بنیادین و اجرای آن در عمل، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که دولت ها دنبال می کنند. دقت در مولفه ها و اصول سیاست های پیشگیری مشارکتی مطلوب، ما را به سوی مفهوم و مولفه های آموزه های حکمرانی خوب رهنمون می سازد، ازاین رو در این مقاله به ارایه راهکارهای پیشگیری مشارکتی با رویکرد غیر کیفری در پرتو مولفه های حکمرانی خوب پرداخته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از این است که اصل رعایت حقوق بشری، اصل رعایت حریم خصوصی اشخاص، اصل سیاست ملی پیشگیرانه و اصل مشارکت عمومی پیشگیرانه اصول حکمرانی خوب در پیشگیری مشارکتی غیر کیفری قرار می گیرند و گزارش جرایم و موارد مشکوک، مشارکت دادن بزه دیدگان در کاهش آمار جرایم، تجهیز رسانه ای در راستای پیشگیری مشارکتی، پیشگیری انتظامی مشارکتی و پیشگیری بالینی مشارکتی ازجمله جلوه های پیشگیری مشارکتی غیرکیفری در پرتو حکمرانی خوب تلقی می شوند.

    نتایج

    هرچه مولفه ها و اصول حکمرانی خوب بیشتر و به صورت دغدغه مندانه تر، به کار گرفته شود، شاهد تحولات مثبت در زمینه پیشگیری مشارکتی هستیم، بنابراین، هم از حیث مبنایی (از جهت تیوریک و نظری) و هم از حیث کاربردی و عملی، می توان ارتباط میان موازین مولفه ها و اصول حکمرانی خوب و پیشگیری مشارکتی ایجاد نمود و درنتیجه حکمرانی خوب با فراهم کردن ابزارها و سازوکارهای قانونی، چارچوبی می سازد که در آن سیاست های پیشگیری مشارکتی تجربه محور می توانند شکوفا شوند.

    کلیدواژگان: پیشگیری مشارکتی، سیاست جنایی مشارکتی، جرم شناسی پیشگیرانه، حکمرانی خوب
|
  • Mohamadreza Safinataj, Hassanali Moazenzadegan *, Hosein Qolami Pages 1-23
    Field and Aims

    The restorative proceedings of children in conflict with the law with a compromise-oriented approach and relying on compensation seeks to institutionalize the literature of fallibility and admitting mistakes by the offender, respecting the victim and trying to truly sympathize with him in the structure of criminal justice. Therefore, the emphasis of international documents on the need to resort to restorative programs for children in conflict with the law has led to the formation of the principles and fundamental rights of children's restorative proceedings with the law.

    Method

    The present research is done in a descriptive and analytical way.

    Findings

    The findings of the research are based on international documents regarding restorative approaches, principles such as: the principle of minimum criminal intervention, the principle of interpretation, the principle of the participation of children's proceedings, the principle of ensuring the best interests of children and adolescents, the principle of confidentiality of restorative proceedings of children who are against the law, The principle of responsibility and accountability of children in conflict with the law, the principle of guaranteeing the standards of human rights, respect for human dignity, and the principle of voluntary participation in the restorative process are considered as the principles of restorative proceedings for children in conflict with the law.

    Conclusion

    Part of the criteria of the fundamental rights of the restorative proceedings of children in conflict with the law are things such as allowing children in conflict with the law to freely express their opinions and views,

    Keywords: Criminology of restorative justice, restorative proceedings, children in conflict with the law, the principle of voluntary participation, the principle of confidentiality
  • Ali Qanbari, Ebrahim Davoodi *, A. Ahmadvand Pages 25-56
    Field and Aims

    The purpose of this research is to determine the strengths, weaknesses, opportunities and threats in the prevention of fraud in the business environment and provide implementation solutions to improve SWAT and develop appropriate strategies based on the analysis of programs.

    Method

    The present research has been carried out in a qualitative way by conducting qualitative semi-structured interviews. Its validity is formal and its validation is through holding meetings with experts and finally by getting the opinions of supervisors and consultants. The statistical population of the current research are managers and experts in the field of fraud in the General Police Command and judges specializing in the field of fraud in the judiciary who are effective in the processes of preventing this crime or are affected by it (stakeholders). And the purposeful sampling method based on criteria and snowball was chosen Finally, the sample size of 17 people was determined in the research process based on the principle of theoretical saturation. The aforementioned working groups (experts and experts in the form of a focus group or brainstorming method) were considered in order to analyze the environment, form the SWAT matrix, and develop a strategy.

    Findings

    The research findings have shown that Faraja faces 10 strong points and 26 weak points to prevent the crime of fraud in the business environment. And on the other hand, according to the opinion of the interviewees, there are 44 threats and 7 upcoming opportunities.

    Conclusions

    In general, preventive measures such as: solving legal problems and daily crises of fraud in the business environment and virtual space, increasing synergy and training in the business sector, and maintaining stability and preventing fraud crimes as preventive measures of the police. They are useful in reducing the crime of fraud in business.

    Keywords: SWOT analysis, Strategic Planning, fraud prevention, business environment
  • Ebrahim Rajabi Taj Amir * Pages 57-84
    Field and Aims

    Supervision, training and provision of suitable equipment and vehicles are closely related to the actions and decisions of the officers in the pursuit of the accused. The police, as the general bailiff and in the front line of escorting the accused, are responsible for the training, supervision, equipment and transport vehicles of the accused; Therefore, the purpose of this research is to identify the factors affecting the chasing away of the accused by the bailiffs.

    Method

    In terms of purpose, this research is applied, and in terms of the nature of the data and the method of implementation, it is a type of qualitative research. Also, sampling is done in a purposeful way and by the snowball method until the theoretical saturation, which is fifty people in this research.

    Findings

    Based on the interviews conducted regarding the identification of factors affecting the prosecution of the accused in the current research, 56 indicators were identified and led to the formulation of 4 sub-categories and 1 main category, which are: prioritization of the extracted categories showed; Educational factors with a value of (0.435) have the highest weight compared to the other two options, so the first priority is to chase away the accused. Supervisory factors with a weight of (0.287) were ranked second, equipment with a weight of (0.147) ranked third, and automotive factors with a weight of (0.131) ranked fourth.

    Conclusions

    The training of officers in order to perform their legal duties as well as possible, as well as monitoring the process of escorting the accused from the time of departure to delivery, the equipment suitable for this and the vehicles equipped and suitable for the transportation of the accused, including in reducing the crime of escape of the accused and efficiency. and the effectiveness of transfer by agents are important.

    Keywords: Bailiffs, escorting the accused, Training, supervision, Equipment, suitable car
  • Mostafa Negahban, Lotfali Bakhtiyari *, Hossein Vafadar, Uosef Mohammadimoghadam Pages 85-111
    Background and purpose

    One of the most important issues in the Faraja organization is the issue of criminalization, especially the criminalization of fraud crimes. Therefore, the present research was carried out with the aim of criminalizing fraud crimes.

    Method

    In terms of purpose, this research is applied-developmental, which was carried out with a qualitative method to achieve criminalization strategies for fraud crimes. The participants in the current research were 17 specialists and experts, including deputy heads and chiefs of the Police Intelligence and Fata Faraja police departments, who were present in the implementation of the research using the purposeful sampling method until theoretical saturation was reached. In order to collect information from the theoretical part of the library method, semi-structured interviews and Delphi method (expert panel) were used to compile, disseminate and collect the results obtained from the field method. QSPM software was used to formulate and select strategies through scientific analysis.

    Findings

    It led to the identification of 11 strengths, 12 weaknesses, 13 opportunities and 10 threats in the criminalization process of fraud crimes. Also, the current state of the organization is a competitive strategy according to the weighting of scores related to internal and external factors.

    Conclusion

    strategic priorities in order: - ST2 preventing the development of fraud crimes in the real and virtual space by improving knowledge and technical equipment, ST4 - scientific and operational capabilities to deal with the real and virtual space, - ST1 attracting the participation of economic organizations in order to improve.

    Keywords: Strategy, Criminal Investigation, Crimes, fraud, SWOT
  • Najmeh Maleki Borojeni, Maryam Naghdi *, Karim Salehi Pages 113-133
    Background and purpose

    Criminology knowledge can provide the necessary information to make the criminal justice system more rational and humane to the policy makers in the field of criminal policy. Sharing the knowledge of criminology with criminal law will be a key component in order to gain points for maintaining the basic rights and freedoms of citizens and the dynamism of criminal law as much as possible. In this regard, it is considered important and necessary to know the effective limitations of the criminal legislator on the sharing of these two knowledges. These obstacles in front of the criminal legislator prevent the effective sharing of criminology knowledge.

    Method

    The current research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of research type, which was collected and analyzed using library sources.

    Findings

    The findings of the research indicate that cultural obstacles, political obstacles, economic obstacles, public opinion (criminal populism) and the globalization of science are among the most important obstacles to Iran's criminal legislation in benefiting from the doctrine of crime. It is science.

    Results

    The knowledge of criminology is one of the important sources for the dynamics of criminal law, and because of this inherent dynamic, it requires careful management and policy making, therefore, benefiting from the achievements of criminology as a result of removing obstacles creates a kind of task or obligation for the criminal legislator as a symbol of sovereignty in Execution of justice becomes criminal.

    Keywords: criminology, criminal legislation, criminal populism, Globalization, cultural, economic barriers
  • Ahmad Momenirad *, Mohamad Yekrangi, Kobra Jafari Harandi Pages 135-159
    Field and Aims

    Today, one of the problems of mankind is the catastrophe of disrupting the ecological balance, which is bioecology, nature killing, crime against the environment, or ecocide to any kind of extensive damage and destruction of natural landscapes and disruption or destruction of the ecosystem(s) of a region. It is said in such a way that the continuation of the existing species in that ecosystem(s) is endangered, this article seeks to identify criminal and non-criminal preventive responses to the phenomenon.

    Method

    The present research is done in a descriptive and analytical way.

    Findings

    Green criminology, green cultural criminology, global criminology, and climate change criminology are considered the most important criminological foundations of environmental crime prevention. And the principles governing the prevention of environmental crimes (ecocide) include the principle of caution and prediction of environmental crimes, the globalized principle of environmental prevention, the principle of doing no harm and the prevention of environmental crimes, and the principle of participation in the prevention of environmental crimes.

    Conclusion

    The results of the research indicate that the solutions for the prevention of environmental crimes are possible by emphasizing the phenomenon of ecocide in the two axes of criminal prevention in the form of identifying ecocide as an international crime against peace and accepting criminal responsibility for governments for the crime of ecocide and non-criminal prevention can be presented with two approaches of situational prevention through problem identification as an operational solution and the use of new technologies, as well as social prevention through the role and position of non-governmental organizations, education-based prevention and the role of mass media.

    Keywords: Ecocide, Preventive Criminology, Green Criminology, Climate change criminology, International crime against peace
  • Qasem Baqeri, Mehrdad Rayejian Asli *, Seyed Mahdi Mansouri Pages 161-184
    Field and Aims

    Indirect victims are the second ones who, although they did not experience the crime directly, but due to the occurrence of that crime, suffering and indirect damages were inflicted on them. In this research, the authors analyzed and evaluated the most important gaps or challenges of Iran's criminal policy in comparison with the UK's criminal policy towards indirect victims, as well as the solutions of Iran's criminal justice system considering the English legal system, from the gaps or challenges related to indirect victims.

    Method

    The comparative study of the legal system of the two countries has been done in a mixed manner and through descriptive and analytical methods.

    Findings

    Indirect victims are recognized in the legal system of the United Kingdom and the criminal policy of this country has been able to gain a superior position in comparison with other countries by establishing appropriate laws and regulations to protect indirect victims. In Iran, although indirect victims have not been explicitly recognized, in recent years efforts have been made to establish and implement regulations to protect the rights of this category of victims.

    Conclusion

    Iran's legal system is fragmented towards indirect victims and sometimes, such as protecting heirs or guardians, women and children. Therefore, although these types of victims have received attention and tacit support in the two legal systems of Iran and England, but this attention is accompanied by challenges and gaps that in order to fully support this category of victims,

    Keywords: Direct victim, indirect victim, Criminal Policy, victims' rights
  • Non-punitive participatory crime prevention in light of the components of good governance
    Shahla Moazemi *, Ahmad Ghanbarpur Pages 185-205
    Field and Aims

     Effective and desirable participatory prevention is a fundamental issue and its implementation in practice is one of the most important concerns that governments pursue. Accuracy in the components and principles of optimal participatory prevention policies leads us to the concept and components of good governance doctrines, therefore, in this article, the presentation of collaborative prevention strategies with a non-criminal approach in the light of the components of good governance is discussed.

    Method

     The present research is done in a descriptive and analytical way.

    Findings

      The findings of the research indicate that the principle of respecting human rights, the principle of respecting the privacy of individuals, the principle of preventive national policy and the principle of preventive public participation, the principles of good governance are included in non-criminal participatory prevention and reporting crimes and suspicious cases, involving victims in reducing crime statistics, equipping the media in the direction of collaborative prevention, collaborative police prevention, and collaborative clinical prevention are among the effects of collaborative criminal prevention in the light of good governance.

    Conclusion

     The more components and principles of good governance are used in a more concerned manner, we are witnessing positive developments in the field of participatory prevention, therefore, both in terms of basis (theoretical and theoretical) and practical and practical. It is possible to establish a relationship between the standards of the components and the principles of good governance and participatory prevention and as a result, good governance by providing legal tools and mechanisms creates a framework in which experience-based participatory prevention policies can flourish.

    Keywords: participatory prevention, participative criminal policy, Preventive Criminology, good governance