فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 73، تابستان 1401)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 73، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی فرجیان* صفحات 7-38
    پژوهش حاضر به بررسی نظریه های فمینیستی معاصر با رویکرد انتقادی می پردازد. در این تحقیق از روش تحقیق نقدعلمی و برای جمع آوری داده ها از روش آرشیوی استفاده شده است. نظریه های فمینیستی طیف وسیعی از نظریات از جمله: نظریه زن محور، نظریه های تفاوت (فمینیسم فرهنگی، نظریه سیمون دوبووار)، نظریات جامعه شناسی تفاوت جنسی (نظریه نهادی و نظریه تعامل گرایی)، نظریه های نابرابری جنسیت (فمینیسم لیبرال)، نظریه های ستم (فمینیسم روانکاوی، فمینیسم رادیکال)، نظریه های ستم ساختاری (فمینیسم سوسیالیست، نظریه تداخل) و نظریه های پست مدرن فمینیسم را شامل می شود. نقد و بررسی یافته های تحقیق نشان می دهد که نظریه های فمینیستی به دلیل غیرتاریخی بودن، در نظر نگرفتن فرهنگ های مختلف، بدبینی نسبت به مردان، نگرش یکسان به همه مردان، نگرشی صرفا ماتریالیستی به عشق، عدم پاسخگویی به مکانیسم ایجاد پدرسالاری، ستمگر دانستن مردان، مخالفت با آموزه های ادیان جهان و نگرش یکسان به همه ادیان، حمله متعصبانه به ناهمجنس خواهی، تحمیل همجنس خواهی به زنان به عنوان معرفت شناسی برتر، ترویج هویتی جدید در مقابل هویت واژگون شده، ضدیت با فردگرایی با ادعای فردگرایی، تعدد و آزادی جنسی و تعریف سکسوالیته برای زنان، نقد بر نظریه فمینیست نهادی، عدم توجه به «نامحقق کردن»، عدم توجه به تفاوت در جسم و درنهایت ضعف فمینیسم روانکاو در بررسی ترتیبات اجتماعی عواطف مورد نقد می باشند. می توان بیان کرد که نظریه های فمینیستی علی رغم تاثیرات خود به صورت عملی و نظری به عنوان نقاط قوت دارای ضعف های نظری عدیده ای می باشند که در این تحقیق به آن پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: فمینیسم، زن محور، تفاوت جنسی، نابرابری جنسی، ستم جنسی، تداخل، پست مدرن
  • اشرف السادات پیرونذیری* صفحات 39-63
    مقاله حاضر با هدف تاثیر تغییرات ناشی از سبک زندگی مدرن بر کیفیت زندگی زنان انجام شد. روش تحقیق به صورت پیمایشی از نوع همبستگی و تحلیلی بود. جامعه آماری شامل زنان شاغل بالای 30 سال دارای حداقل مدرک تحصیلی لیسانس بودند که با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری متغیرها پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت سنجش اعتبار ابزار از اعتبار محتوایی و جهت سنجش پایایی از آلفای کرون باخ استفاده و همگی مورد تایید قرار گرفتند. آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزار spss انجام پذیرفت و نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد: تغییرات حاصل شده؛ پیامدهای فردی، پیامدهای خانوادگی و پیامدهای اجتماعی کیفیت زندگی زنان شاغل شهر رشت را تبیین نمودند. پیامدهای فردی با 25% بالاترین تاثیر و پس از آن پیامدهای خانوادگی در مرحله دوم و پیامدهای اجتماعی کمترین تاثیر را در تبیین کیفیت زندگی زنان مورد مطالعه برجای گذارد. در مجموع پیامدهای فردی، خانوادگی و اجتماعی به میزان 30% کیفیت زندگی زنان شاغل شهر رشت را تبیین نمودند. در نتیجه کیفیت زندگی زنان در ابعاد ذهنی و عینی می تواند در گرو بهره گیری مناسب از سبک های زندگی مدرن در ابعاد فردی- خانوادگی و اجتماعی باشد.
    کلیدواژگان: پیامدهای سبک زندگی مدرن، کیفیت زندگی، زنان
  • کمال جوانمرد* صفحات 65-91
    این مقاله به واکاوی اندیشه های «نوربرت الیاس» در زمینه نقش و کارکرد ورزش در تحولات و تغییرات اروپا می پردازد. «الیاس» یکی از پیشقراولان حوزه جامعه‏شناسی ورزش بر آن است که «ورزش» کلید شناخت جوامع و ابزاری جهت تحلیل فرهنگ و ساختارهای حاکم بر جامعه است. او ورزش را محملی برای خویشتن‏داری و تعدیل خشونت‏ها در راستای تغییرات اجتماعی و فرایند متمدن‏شدن می پنداشت. سوال اساسی این مطالعه ناظر بر این است که آیا ورزش در تغییرات و تحولات اجتماعی و فرهنگی اروپا در راستای متمدن شدن نقش داشته است؟ در این مقاله از روش تحقیق تاریخی اسنادی و فن کتابخانه جهت گردآوری مطالب استفاده شده، به طوری که نخست به تشریح زندگی و کاربست نظریات اجتماعی این جامعه‏شناس که در پی ارایه‏ی الگویی جهت کشف علل تغییر و تحول در رفتار اروپاییان و چگونگی پیدایش تمدن مدرن غرب بوده، پرداخته شده و نقش ورزش و بازی‏ها در این وادی تبیین شده است. سپس نیم‏نگاهی به بن‏مایه‏های آراء الیاس در جامعه‏شناسی ورزش انداخته شده و دیدگاه مثبت وی به ورزش و بازی‏ها مورد واکاوی قرار گرفته است. آن‏گاه به تحلیل کارکردهای ورزش از چشم‏انداز وی که ورزش را فراتر از ورزش و یکی از شاخص های تاثیرگذار در تغییرات اروپا می پنداشت، پرداخته شده است. در این مقاله همچنین به تشریح بازی و مدل های آن به‏عنوان یک فرایند اجتماعی مبادرت شده، زیرا که الیاس، جهان را به یک بازی بزرگ تشبیه کرده و بر آن بود که بازی و مدل‏های آن ناظر بر حیات اجتماعی و تشکیل‏دهنده‏ی روابط انسانی و موتور تحرکه تغییرات اجتماعی هستند. سرانجام در بخش پایانی این نوشتار، سیر تحول این پدیده و روند دگردیسی آن از بازی‏های سنتی و خشن به ورزش‏های مدرن و صلح‏آمیز مورد تحلیل قرار گرفته است. فرایندی که در آن ورزش بر الگوهای رفتاری اروپاییان تاثیر گذاشته و فرایند «ورزشی‏شدن» را در جامعه فراگیر کرده تا بستر را برای ایجاد تغییرات و تحولات و گسترش تمدن اروپا فراهم نماید.
    کلیدواژگان: نوربرت الیاس، جامعه شناسی ورزش، متمدن شدن، تغییرات اجتماعی اروپا، ورزش
  • ناشر رضایی*، زهرا نوبخت، فریبا محمدیان صفحات 93-111
    این پژوهش با هدف برسی شاخص های ارزیابی عملکرد مدیران ورزشی، از طریق تجمیع و گردآوری برخی متغیرها، شاخص ها و معیارهای ارزیابی عملکرد به روش گردهمایی (پنل) دلفی (نظرخواهی از جمعی از خبرگان حوزه ورزش و مدیران ورزشی)، سعی در گردآوری، تدوین، تایید و تحلیل طیف گسترده ای از شاخص های ارزیابی عملکرد مدیران ورزشی را داشته است. متعاقب آن تعداد سی ویک شاخص تجمیع شده را پس از استحصال و قبض و بسط و تعدیل پیرامونی و درونی، به وسیله یک پنل تخصصی از خبرگان حوزه مدیریت ورزشی دیگر (که به صورت گلوله برفی شناسایی شدند) در ده دسته (طبقه) جای داده و پایایی این فرآیند دسته بندی را با روش های آماری مورد تایید قرار داده است . پس از تعیین و معلوم ساختن شاخص های ارزیابی عملکرد در ده دسته مجزا و متفاوت، اقدام به یک گونه شناسی (سنخ شناسی) شاخص ها با معیارهای شناختی متفاوت و ویژگی ها و معیارهای حوزه ورزشی و مدیریت رویدادها و اماکن ورزشی اقدام گردید و برخی گونه ها از دل شاخص ها و معیارهای ارزیابی عملکرد هم چون گونه معطوف به پیامدها، گونه معطوف به ستانده ها، گونه معطوف به ارتقاء دارایی های فکری و سرمایه های انسانی، گونه معطوف به کارایی، گونه معطوف به شکوفایی قابلیت های ذاتی و درونی مریوسین ، گونه معطوف به اثرات و نتایج بازشناسی شدند . کاربرد صحیح و بجا و موثر این شاخص ها بسیار مهم تر و اولی تر از صرف کاربرد آن هاست و این مدل استخراج شده در این تحقیق تا حدود زیادی می تواند این فرآیند شناختی را تسهیل نموده و ارزیابی کنندگان را در کاربرد صحیح و موثر شاخص ها و معیارهای ارزیابی عملکرد یاری نماید.
    کلیدواژگان: مدیریت ورزشی، ارزیابی عملکرد، ارزیابی عملکرد مدیران ورزشی، سنخ شناسی شاخص های ارزیابی عملکرد
  • قربانعلی عاطفی هنزنی، عالیه شکربیگی*، امیدعلی احمدی صفحات 113-137

    دینداری عامل اساسی اجتماعی شدن و انسجام فکری، عملی و جهت گیری در رفع مشکلات و پدیده ها و مسایل اجتماعی است و بنابراین عاملی در بهبود سلامت اجتماعی افراد می باشد. با توجه به اهمیت بحث از سلامت اجتماعی، پژوهش حاضر با استفاده از روش میدانی، تکنیک پیمایش، ابزار پرسشنامه و استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS، به دنبال پاسخ به این سوال اصلی می باشد که آیا بین ابعاد مختلف دینداری و سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهر رشت ارتباط وجود دارد؟ جامعه آماری پژوهش حاضر زنان سرپرست خانوار شهر رشت می باشد که تعداد آن ها بر اساس آخرین آمار در حدود 26000 نفر می باشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین میزان کل دینداری (0.33) و ابعاد آن یعنی بعد پیامدی (0.22=P)، بعد مناسکی (0.39=P)، بعد اعتقادی (0.36=P)، بعد تجربی (0.25=P) و بعد شناختی (0.34=P) با سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار ارتباط مثبت و مستقیم و معنادار وجود دارد. بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری (Smart PLS) نیز نشان دادند که در کل اثر متغیر مستقل دینداری بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار به میزان0.57 می باشد.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، دینداری، شکوفایی اجتماعی، زنان سرپرست خانوار، شهر رشت
  • علیرضا علیپور، علی اصغر عباسی اسفجیر*، علی رحمانی صفحات 139-157
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با گرایش به اعتیاد دانشجویان دانشگاه آزاد اردبیل انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اردبیل می باشد که در سال تحصیلی 98-97 مشغول به تحصیل هستند. حجم نمونه براساس جدول مورگان، می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون همبستگی و رگرسیون چندمتغیری از طریق نرم افزار SPSS صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین فعالیت های فوق برنامه با گرایش به اعتیاد دانشجویان رابطه معنادار وجود ندارد. بین قوانین و مقررات در رابطه با اعتیاد با گرایش به اعتیاد دانشجویان رابطه منفی و معنادار وجود دارد. بین اعتماد به نفس دانشجویان با گرایش به اعتیاد آنان رابطه منفی و معنادار وجود دارد. همچنین بین پیشرفت تحصیلی دانشجویان با گرایش به اعتیاد آنان رابطه منفی و معنادار وجود دارد. قوانین و مقررات در رابطه با اعتیاد، اعتماد به نفس و پیشرفت تحصیلی اثر منفی و معنادار در گرایش به اعتیاد دانشجویان دارد و پیش بینی کننده معکوس آن است. فعالیت های فوق برنامه اثر معنادار در گرایش به اعتیاد دانشجویان ندارد و پیش بینی کننده معنادار آن نیست.
    کلیدواژگان: گرایش به اعتیاد، دانشجویان، فعالیت های فوق برنامه، اعتماد به نفس، قوانین و مقررات در رابطه با اعتیاد
  • امیر معصومی، مهرداد محمدیان*، نسرین خدابخشی صفحات 159-185
    توجه به تعالی سازمانی و توانمندسازی کارکنان به دلیل تحولات شتابنده و رقابت برای موفقیت بیشتر در بین سازمان های نظامی بیش از پیش افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی نقش توانمندسازی کارکنان نیروی انتظامی در تعالی سازمانی با روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان نیروی انتظامی که در سال1400 در استان اردبیل مشغول خدمت بودند که با استفاده از روش نمونه‏گیری خوشه ای چندمرحله‏ای تعداد 320 پرسشنامه توزیع شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون های روایی محتوایی، میانگین واریانس استخراج شده، پایایی مرکب و آلفای کرونباخ، با نرم افزار Smart Pls محاسبه شد که ضرایب به دست آمده، روایی و پایایی ابزار سنجش را تایید نمود. با تحلیل   داده ها مشخص شد؛ سطح تعالی سازمانی و توانمندسازی کارکنان بالاست و توانمندسازی کارکنان 64 درصد از تغییرات تعالی سازمانی را تبیین می کند. نتایج تحلیل فرضیه ها نشان داد، حمایت سازمانی ادراک شده، سبک مدیریت، تجربه شغلی و سرمایه های فرهنگی و اقتصادی، نقش تعدیل گر در روابط توانمندسازی کارکنان و تعالی سازمانی نیروی انتظامی دارند. همچنین معیارهای Z و R2 نشان داد، مدل ساختاری تجربی از برازش مناسب برخوردار است.
    کلیدواژگان: تحول و تعالی سازمانی، توانمندسازی، کارکنان نیروی انتظامی، حمایت سازمانی ادراک شده، سبک مدیریت
  • رئوف موسوی، معصومه قره داغی*، مقصود علی صادقی صفحات 187-204

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر اندیشه محقق سبزواری در رفتار اجتماعی سلاطین صفویه بود که با مطالعه منابع و ماخذ موجود انجام گرفت . روش پژوهش این موضوع توصیفی است که با روش اسنادی با مطالعه کتب ، مقالات ، و بررسی مبانی تیوریک اندیشمندان دوره صفویه می باشد . یافته ها نشان می دهد با ظهور سلسله صفویه ، صفحه جدیدی در شیوه حکومت داری و ارتباط با مردم برای تثبیت و توسعه جامعه در آن دوره ورق خورد . سلاطین صفوی با توجه به رسمی شدن دین تشیع و پذیرش آن از سوی مردم ، و برای مشروعیت یابی خود و تمسک به قواعد عقلایی و ریشه دار متصل به وحی و نصوص دینی برای اداره کشور به سوی اندیشمندان حوزه های علمی شیعه روی آوردند و در مقابل علما نیز این فرصت را برای ارتقای تشیع به سطح اداره سیاسی و اجتماعی کشور تازه استقلال یافته ایران مغتنم شمرده ، به نظریه پردازی از نوع ولایت و نظارت فقیه بر سلطنت دست زدند . اهمیت این موضوع به این امر باز می گردد که سیر صعود و نزول هر تمدن نتیجه ساز کارهای تراکمی ، بازتولیدی و انحطاطی شکل گرفته که نظام اجتماعی و سیاسی جوامع ، سازنده آن است . در این شرایط محقق سبزواری با ارایه اندیشه اصلاح گرایانه رفتار اجتماعی سلاطین صفوی را تقویت و حکومت آنان را تثبیت نمود .

    کلیدواژگان: صفویه، محقق سبزواری، رفتار اجتماعی، ساختار اجتماعی، اندیشه سیاسی
|
  • Morteza Farajian * Pages 7-38
    The current research examines contemporary feminist theories with a critical approach. In this research, critical scientific research method was used and archival method was used to collect data. Feminist theories include a wide range of theories, such as: women-centered theory, theories of difference (cultural feminism, Simone de Beauvoir theory), sociological theories of gender difference (institutional theory and interactionist theory), theories of gender inequality (liberal feminism), theories of oppression (psychoanalytic feminism, feminism radical), theories of structural oppression (socialist feminism, interference theory) and postmodern theories of feminism. Criticism of the research findings shows that feminist theories, due to being ahistorical, not considering different cultures, pessimism towards men, the same attitude towards all men, a purely materialistic attitude towards love, failure to respond to the mechanism of creating patriarchy, considering men as oppressors, Opposing the teachings of world religions and the same attitude to all religions, fanatical attack on heterosexuality, imposing homosexuality on women as a superior epistemology, promoting a new identity against the reversed identity, opposing individualism by claiming individualism, plurality and sexual freedom, and defining sexuality. For women, criticism of the institutional feminist theory, lack of attention to "unrealization", lack of attention to the difference in the body and finally the weakness of psychoanalytic feminism in examining the social arrangements of emotions are criticized. It can be stated that despite their practical and theoretical effects, feminist theories have many theoretical weaknesses that have been addressed in this research.
    Keywords: Feminism, woman-centered, Gender Difference, Gender inequality, gender oppression, Interference, Postmodern
  • Ashraf Al-Sadat Peironaziri * Pages 39-63
    The present article was done to investigate the effect of Changes of modern lifestyle consequences on women`s quality of life. The method of this research was survey analytic correlation and the statistical society was all employed women over the age of 30 who were at least in B.A/B.S educational level; among them 384 women were selected in random classified method through Coockran formula. The instrument of present study was researcher`s self-made questionnaire. The validity of research was content validity and the reliability was estimated through Cronbach`s alpha technique which was approved for all variables. Research`s hypothesis were analyzed by SPSS software and the obtained results of multiple regression test revealed; due to the changes; personal, family and social consequences can determine the quality of life of employed women in Rasht city. Personal consequences had the main effect (25%) and family consequences in second place and social consequences had the least effect. Overall, personal, family and social consequences can predict 30% of employed women`s quality of life in Rasht city. In sum, women`s quality of life in subjective and objective dimensions would be based on their utilization of modern life style in individual- family and social dimensions.
    Keywords: Modern Lifestyle Consequences, Qualityof Life, Women
  • Kamal Javanmard * Pages 65-91
    The following article explores the ideas of Norbert Elias, a vanguard in the sociologist of sport. A philosopher who saw "sport" as the key to understanding societies and a tool for analyzing the governing structures of society, and saw it as a vehicle for self-control and moderation of violence in the civilizing process. In this article, we first explain the life and application of the theories of this tireless sociologist who sought to provide a model for discovering the causes of change in European behavior and how modern Western civilization originated, and the role of sport and games in this valley. Then, a look at the basics of "Elias" views in the sociology of sport is taken and his positive view of sports and verification of games. Then, the functions of sport are analyzed from his perspective, which considered sport beyond sport. In another paper, the game is described as a social process and its models for sociological explanations, because "Elias" likened the world to a big game and believed that the game and its models govern social life. And constitute human relations. Finally, in the final part of this article, the evolution of this phenomenon was examined and its change process from traditional and violent games to modern and peaceful sports was analyzed. The process in which sport influences the behavioral patterns of Europeans and the process of "sportization" process in society as a whole to provide the basis for the creation and expansion of Western civilization.
    Keywords: Norbert Elias, Sociology of Sport, Civilizing process, social change, europea
  • Nasher Rezaii *, Zahra Nowbakht, Fariba Mohammadian Pages 93-111
    This research aims to investigate the performance evaluation indicators of sports managers, by aggregating and compiling some variables, indicators and performance evaluation criteria using the Delphi panel method (opinion from a group of experts in the field of sports and sports managers), trying to compile, compile, It has verified and analyzed a wide range of indicators for evaluating the performance of sports managers. Subsequently, the number of thirty-one aggregated indicators, after extraction and calculation, expansion and internal and external adjustment, by a specialized panel of other sports management experts (who were identified as snowballs) were placed in ten categories (classes) and The reliability of this classification process has been confirmed by statistical methods.After determining and clarifying performance evaluation indicators in ten separate and different categories, a taxonomy of indicators with different cognitive criteria and the characteristics and criteria of the sports field and the management of sports events and venues was carried out, and some types of indicators and evaluation criteria The performance was recognized as the type focused on results, the type focused on results, the type focused on the promotion of intellectual assets and human capital, the type focused on efficiency, the type focused on the flourishing of the inherent and internal capabilities of the employees, the type focused on effects and results.
    Keywords: sports management, Performance Evaluation, performance evaluation of sports managers, statistics of performance evaluation indicators
  • Ghorbanali Atefi Henzeni, Alie Shekarbeigi *, Omid Aliahmadi Pages 113-137

    Religiosity is a fundamental factor in socialization and intellectual coherence, practicality and orientation in solving problems and phenomena and social issues, and thus a factor in improving the social health of individuals. Regarding the importance of the discussion of social health, the present study uses a field method, scanning technique, questionnaire tool, and SPSS and Smart PLS software to answer the main question. Whether between different dimensions of religiosity and social health Is there a relationship between the female head of household in Rasht? The statistical population of the present study is female head of household in Rasht, whose number is 26000 according to the latest statistics. The results of the research indicate that between the total amount of religiosity (0.33) and its dimensions, the consequences dimension (P=0.22), religious dimension (P=0.39), belief dimension (P=0.36) There is a positive, direct, and meaningful correlation between social and economic factors (P=0.25) and cognitive dimension (P=0.34). Therefore, all research hypotheses are rejected. The results of the Smart PLS structural equation model also showed that the total effect of the independent variable religiosity on the social health of female head of household is 0.57.

    Keywords: social health, religiousness, Social flourishing, Female head of household, Rasht
  • Alireza A, Ipour, ALI ASGHAR ABBASI ASFAJIR *, Ali Rahmani Pages 139-157
    The study aimed to assess factors associated with the tendency to addiction. The population of this study consisted of all students at the University of Applied Science, Urmia police unit who are studying in the academic year 94-93. The sample size in this study, according to Morgan, 70, who was selected by stratified random sampling method. Data were collected by questionnaire. The findings suggest that the relationship between extracurricular activities with no significant tendency towards addiction. The laws and regulations in relation to drug addiction tendencies and significant negative relationship exist. The confidence of students with significant negative correlation is their tendency to addiction. Negative relationship between academic achievement and their tendency to addiction and meaningful. Laws and regulations related to addiction, self-esteem and academic achievement and a significant negative effect on students' tendency to addiction and its inverse predictor. Extracurricular activities, students do not have a significant effect on the tendency to addiction and not significant predictors.
    Keywords: Tendency to addiction, Students, extracurricular activities, Confidence, Rules, regulations, regarding addiction
  • Amir Masoomy, Mhrdad Mohammadian *, Nasrin Khodabakhshi Pages 159-185
    Attention to organizational excellence and staff empowerment has increased due to accelerating developments and competition for greater success among military organizations. The aim of this study was to investigate the role of police force employees staff empowerment in organizational excellence by survey method. The statistical population included all police force employees who were serving in Ardabil province in 1400. 320 questionnaires were distributed using multi-stage cluster sampling method. Validity and reliability of the questionnaire were calculated using content validity tests, mean variance extracted, composite reliability and Cronbach's alpha, using Smart Pls software, which confirmed the obtained coefficients, validity and reliability of the assessment tool. It was determined by analyzing the data; The level of organizational excellence and employee empowerment is high and employee empowerment explains 64% of changes in organizational excellence. The results of hypothesis analysis showed that perceived organizational support, management style, work experience and cultural and economic capital have a moderating role in the relationship between employee empowerment and organizational excellence of police force employees. Criteria Z and R2 also showed that the experimental structural model has a suitable fit.
    Keywords: Organizational Excellence, police force employees, Perceived Organizational Support, management style
  • Raouf Mousavi, Masomeh Gharadaghi *, Magsuod Ali Sadegi Pages 187-204

    The purpose of this research was to investigate the impact of Mohaghegh Sabzevari's thought on the social behavior of the Safavid sultans, which was done by studying the available sources. The research method of this topic is descriptive, which is a documentary method by studying books, articles, and examining the theoretical foundations of the thinkers of the Safavid period. The findings show that with the emergence of the Safavid dynasty, a new page was turned in the way of governance and communication with the people to stabilize and develop the society in that period. With regard to the officialization of the Shia religion and its acceptance by the people, the Safavid sultans turned to the thinkers of the Shia scientific fields in order to legitimize themselves and adhere to the rational and rooted rules connected to the revelation and religious texts for the administration of the country. Scholars also seized this opportunity to promote Shiism to the level of political and social administration of the newly independent country of Iran, and began to theorize about the type of guardianship and jurist supervision over the monarchy. The importance of this issue comes from the fact that the rise and fall of any civilization is the result of accumulation, reproduction and degeneration, which is the social and political system of societies. In this situation, Mohaghegh Sabzevari strengthened the social behavior of the Safavid sultans and stabilized their government by presenting reformist ideas.

    Keywords: Safavid, Sabzevari researcher, Social Behavior, Social structure, Political Thought