فهرست مطالب

فصلنامه چشم انداز مدیریت بازرگانی
سال بیست و یکم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا فلاح*، حسین معینی، اسما حافظی صفحات 13-38
    هدف

    پیچیدگی و پویایی فضای کسب وکار که ناشی از ظهور فناوری های جدید است موجب شده تا بنگاه های نوپا برای بقا و انطباق خود نیازمند ابزارهای جدیدی باشند. دراین بین، یکی از موثرترین ابزارهای نوظهور استفاده از نوآوری استراتژیک است؛ بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه چارچوبی برای تبیین و شکل گیری نوآوری استراتژیک در کسب وکارهای نوپا است.

    روش شناسی: 

    رویکرد پژوهش حاضر کیفی، ازنظر هدف بنیادی و ازلحاظ ماهیت و روش، توصیفی - اکتشافی است. جامعه مشارکت کنندگان این تحقیق را خبرگان، فعالان حوزه کسب وکارهای نوپا و اساتید دانشگاه که تالیفاتی در زمینه نوآوری، نوآوری باز و نوآوری استراتژیک داشته اند، تشکیل می دهند که با استفاده از روش غیراحتمالی هدفمند و با مصاحبه اکتشافی با 12 نفر اشباع حاصل شده است. در این تحقیق از روش داده بنیاد با رویکرد گلیزری برای کدگذاری و تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

    در این تحقیق پس از تجزیه وتحلیل و کدگذاری داده ها به روش داده بنیاد گلیزری، درنهایت 37 واقعه در هشت مفهوم و چهار مقوله فرعی و همچنین دو مقوله اصلی با عناوینی مانند «هم افزایی نوآورانه تکرارپذیر» و «اقدامات نوآورانه مقیاس پذیر» شناسایی و برچسب گذاری گردید.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد شکل گیری نوآوری استراتژیک در حوزه کسب وکارهای نوپا به صورت یکپارچه روی دو مقوله «اقدامات نوآورانه مقیاس پذیر»، «هم افزایی نوآورانه تکرارپذیر» وابسته است. بنابراین، می توان انتظار داشت ابزارهای مانند «نوآوری فراگیر مشترک» و «شبکه ارزش نوآورانه» موجب «هم افزایی نوآورانه تکرارپذیر» و «تعاملات شبکه ای استراتژیک» و «توانمندسازی نوآورانه چندگانه» نیز باعث تسهیل روند شکل گیری نوآوری استراتژیک در کسب وکارهای نوپا شود.

    کلیدواژگان: نوآوری استراتژیک، کسب وکارهای نوپا، اقدامات نوآورانه مقیاس پذیر، هم افزایی نوآورانه تکرارپذیر، داده بنیاد گلیزری
  • رضا شیخ*، سهیلا صنفی، فاطمه ساری خانی صفحات 39-62
    هدف

    امروزه بسیاری از سازمان ها برای حفظ مزیت رقابتی خود در بازارهای جهانی و کاهش مخاطره های سرمایه گذاری، فرایند برون سپاری را انجام می دهند. انجام این فرایند مستلزم انتخاب دقیق تامین کنندگانی است که در حلقه برون سپاری سازمان شرکت می کنند. بدین منظور مدیران نیازمند ابزاری علمی و دقیق به منظور ارزیابی، تحلیل و طبقه بندی تامین کنندگان هستند. در این پژوهش ضمن شناسایی مهم ترین معیارهای لازم برای برون سپاری به ارزیابی تامین کنندگان با استفاده از تکنیک پرومسورت پرداخته می شود.

    روش شناسی: 

    باتوجه به هدف پژوهش، این تحقیق  از نظر جهت گیری در دسته پژوهش های کاربردی قرار دارد و به لحاظ ماهیت روش کار توصیفی-  پیمایشی است. از طرفی به دلیل به کارگیری تکنیک پرومسورت بر اساس نمایه های مرزی، از نوع تحقیقات کمی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش شامل کل شرکت های فعال در زنجیره تامین شرکت ساختمانی شاهرود نگین است که در فرایند ارزیابی و کلاسه بندی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند.

    یافته ها

    این پژوهش در قالب مطالعه موردی شرکت شاهرود نگین و با ارزیابی 22 تامین کننده آن صورت گرفته است. به منظور برون سپاری فعالیت های شرکت و بر اساس تکنیک به کارگرفته شده، تامین کنندگان این شرکت در چهار دسته شرکای استراتژیک (بهترین دسته)، شرکای توسعه ای، شرکای رقابتی و شرکای نامناسب (بدترین دسته) قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق ضمن نشان دادن مزیت تکنیک به کاررفته در این پژوهش، مقایسه ای اجمالی با روش های الکتره3 و پرامتی تری، مدیران می توانند از تکنیک پرومسورت، ضمن ارزیابی جامع از تامین کنندگان و کلاسه بندی آن ها در قالب نمایه های مرزی تعریف شده، فرایند برون سپاری فعالیت های خود را انجام دهند.

    کلیدواژگان: برون سپاری، کلاسه بندی، تکنیک چندمعیاره، نمایه های مرجع، پرومسورت
  • معصومه حسین زاده شهری*، پریسا منصوری نظرقلی، مائده قاسمی صفحات 63-85
    هدف

    یکی از مهم ترین چالش های اصلی کسب وکارهای پلتفرمی ازدست دادن مشتریان باارزش است و وفادارسازی مشتریان من جمله هدف هایی است که کسب وکارهای پلتفرمی به دنبال آن هستند؛ لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی پیشایندهای وفاداری کاربران در پلتفرم ها از دیدگاه اثرات شبکه است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ راهبرد پژوهش، تحلیل تم یا مضمون است. داده ها از طریق مصاحبه عمیق گردآوری شده است. ویژگی این افراد استفاده و ترجیح یک پلتفرم تا کسی اینترنتی برای انجام فعالیت خود بوده است. جمع آوری داده ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت و تعداد 19 مصاحبه عمیق انجام گرفت.

    یافته ها

    پس از اشباع نظری و پیاده سازی مصاحبه ها فرایند کدگذاری انجام شد و 250 کد خام استخراج گردید و درنهایت به دلیل کثرت کدهای مشابه از لحاظ معنایی و مفهومی، کدها تبدیل به 12 مضمون پایه و 6 مضمون سازمان دهنده شد. مضامین سازمان یافته شامل پاداش به مشارکت کنندگان، مشارکت با یک پلتفرم و یا صنعت دیگر، ارتقای زیر ساخت پلتفرم، مکانیسم بازخورد مثبت بین طرف تقاضا و عرضه، اعتماد در بازیگران سمت تقاضا و رقابت تهاجمی است و درنهایت مدل نهایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: وفاداری کاربران پلتفرم، اثرات شبکه، اقتصاد مقیاس سمت تقاضا، اعتماد بازیگران سمت تقاضا، رقابت تهاجمی
  • کریم زهره وندیان*، طهماسب شیروانی صفحات 86-108
    هدف

    ارایه مدل تبدیل شایستگی های مدیران باشگاه های لیگ برتر فوتبال به عملکرد بازاریابی است.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است. جامعه مورد پژوهش شامل مدیران باشگاه های لیگ برتر فوتبال و اساتید متخصص دانشگاه ها (نخبگان امر) است که مشارکت کنندگان در پژوهش با روش نظری و شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها 17 مصاحبه عمیق به صورت سوالات باز تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. سپس داده های حاصل با نظریه داده بنیاد و رهیافت گلیزر تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    کدهای حاصل از مصاحبه ها 667 کد بود که پس از تلخیص به 162 کد و سپس به 40 کد محوری تبدیل شدند. کدهای محوری در مرحله کدگذاری انتخابی در 4 گروه شایستگی مدیران بازاریاب شامل شایستگی های پایه، شایستگی های هوشی، شایستگی های حرفه ای و شایستگی های عملیاتی و 4 گروه عوامل تبدیل شامل عوامل تبدیل فردی، درون سازمانی، بالادستی و محیطی کلان جای گرفتند، سپس مدل مفهومی بر اساس ادبیات پژوهش و نظرات نخبگان طراحی و تایید شد.

    نتیجه گیری

    مدل ارایه شده می تواند به عنوان ابزاری جهت شناسایی شایستگی های مدیران بازاریاب ورزشی باشگاه های فوتبال و عوامل تبدیل این شایستگی ها به عملکرد مورداستفاده قرار گیرد و در ادامه بازاریابی، کسب درآمد و استقلال مالی باشگاه و حل مشکلات موجود به گونه ای منطقی و اصولی انجام شود.

    کلیدواژگان: باشگاه های فوتبال، عوامل بنیادی، عوامل ساختاری، عوامل سازمانی، عوامل محیطی
  • فرخ تلو حسینی، رسول ثانوی فرد*، علی اصغر عیوضی حشمت صفحات 109-153
    هدف

    بازاریابی صنعتی، مانند سایر وظایف سازمانی دیگر، دچار دستخوش تغییر دایمی است. بخش های بازاریابی صنعتی سازمانها به اشکال مختلف توسعه داده می شود تا به وضعیت مطلوب برسد. برای اطمینان از اینکه رویکردها، ابزارها، مفاهیم و...، بتوانند به بهترین شکل ممکن پیاده سازی و اجرا شوند، استفاده از یک چارچوب مرجع در قالب مدل بلوغ، ضروری است. هدف پژوهش ارایه مدل بلوغ بازاریابیB2B  است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف بنیادی - کاربردی و از نظر روش گردآوری اطلاعات آمیخته است. بدین منظور مقالاتی را در بازه زمانی سال 2013 تا 2021 میلادی با رویکرد نظام مند پیشینه و روش فراترکیب جهت بررسی مدل ها و مراحل مختلف بلوغ ارایه شده در پایگاه های علمی، نسبت به جمع بندی مراحل بلوغ استفاده شده است. برای بررسی روایی و پایایی کدهای استخراج شده از روش توافق دو کدگذار (ضریب کاپا) استفاده شده است.

    یافته ها

    در مجموع 593 مقاله، گزارش الگوبرداری، وب سایت تخصصی B2B، یافت شد که از این تعداد پس از ارزیابی و پالایش صورت گرفته 29 مقاله انتخاب گردید. با تحلیل و تفسیر ابعاد و مراحل بلوغ اشاره شده در مقالات قبلی مدل بلوغ ارایه شده دارای 5 مرحله، 8 بعد، 47 زیر بعد و 294 شاخص است.

    نتیجه گیری

    ابعاد مدل بلوغ عبارتند از: رهبری، راهبرد، سازماندهی، عملیات و فرآیند، ابزار و پلتفرم ، بودجه، شاخصها/معیارها، فرهنگ و مدیریت تغییرات سازمانی. در انتها با استفاده از مدل ارایه شده، میزان بلوغ 22 شرکت در زنجیره ارزش خودروسازی ایران مورد سنجش گرفت و یافته ها نشان داد بیشتر شرکت های مذکور در سطح دو و سه از مدل بلوغ قرار دارند.

    کلیدواژگان: مدل بلوغ بازاریابی B2B، عملیات و فرآیند بازاریابی B2B، ابزار و پلتفرم بازاریابی B2B، شاخص های کلیدی عملکرد B2B، تئوری داده بنیاد
  • محمدحسین کیانی گهر، راحیل کردحیدری، نگین سنگری* صفحات 154-175
    هدف

    این پژوهش به دنبال طراحی استراتژی و چارچوبی برای بیش فروشی با رویکرد رفتاری بر اساس نظریه چشم داشت است که به صورت موردی در خصوص خدمات بسته های اینترنت مورد ارزیابی و اجرا قرار گرفته است.

    یافته ها

    بر اساس مدل احصا شده از ادبیات پژوهشی و آزمون مدل بر داده های واقعی یکی از فروشندگان بسته های اینترنت همراه اول، منحنی های بی تفاوتی و رفتار واقعی مشتریان در خرید بسته ها مدل شده است. در ذیل این مدل تقاطع منحنی بی تفاوتی و خط عرضه امکان بیش فروشی را در گام بعدی معرفی می کند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که مشتریان وقتی احساس ناراحتی کمتری نسبت به ازدست دادن پول و تمایل بیشتری به دریافت خدمات اضافی داشته باشند، اقدام به بیش خرید می کنند. این امر با منحنی بی تفاوتی در تقاطع با خط عرضه نمایش داده شده است. این مدل به مشاغل کمک می کند تا با تحلیل ارزش درک شده خود از خدمات شرکت، میزان تخفیف یا استراتژی بیش فروشی را تعیین کنند.

    کلیدواژگان: استراتژی بیش فروشی، فروش مکمل، نظریه چشم داشت، صنعت مخابرات
  • حافظ زارعی، باقر عسگرنژاد نوری*، مرضیه آذربایجانی صفحات 176-203
    هدف

    جذبه شخصیت برند معتبر باعث می شود که مصرف کنندگان ارتباطات عاطفی قوی، اعتماد و وفاداری بیشتری به برند داشته باشند که برند جهانی برای محصول، مواردی مانند ویژگی های روانی و اجتماعی مانند قدرت، موقعیت اجتماعی و شیوه زندگی خاص به همراه دارد. شرکت های برند لوکس، کیفیت و ارزش های خود را به گونه ای با ارزش های مصرف کننده ترکیب می کنند که باعث وابستگی عاطفی به برند شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر جذبه شخصیت برند، درک از جهانی بودن برند بر وابستگی عاطفی مصرف کننده با نقش میانجی متغیر درک از لوکس بودن برند است.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری پژوهش، مصرف کنندگان پوشاک ترکیه در اردبیل است و نمونه آماری با فرض این که جامعه نامحدود است با استفاده از فرمول کوکران، 384 مورد محاسبه و از روش نمونه گیری در دسترس استفاده گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد است که 400 پرسشنامه به صورت حضوری در مراکز خرید پوشاک برند ترکیه در شهر اردبیل توزیع شد. برای بررسی و آزمودن فرضیه پژوهش نیز، از روش معادلات ساختاری با رویکرد حداقل معادلات جزیی و از نرم افزار لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل نشان می دهد که جذبه شخصیت برند و درک از جهانی بودن برند بر وابستگی عاطفی مصرف کننده تاثیر مثبتی دارد و درک از لوکس بودن هم به طور مستقیم و هم در ارتباط جذبه شخصیت برند و درک از جهانی بودن برند بر وابستگی عاطفی مصرف کننده تاثیر مثبتی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: برند، وابستگی عاطفی مصرف کننده، درک از جهانی بودن برند، درک از لوکس بودن برند، جذبه شخصیت برند
|
  • Mohammadreza Fallah *, Hossein Moeini, Asma Hafezi Pages 13-38
    Objective

    one of the most effective emerging tools to create value for customers and stakeholders is the use of strategic innovation; therefore, the main goal of this research is to provide a framework for forming strategic innovation in start-up businesses.The approach of the current qualitative research is descriptive-analytical in terms of its fundamental purpose and in terms of its nature and method. The participants of this research are experts and activists in the field of start-up businesses, as well as university professors who have published in the field of innovation, open innovation and strategic innovation, which has been saturated with 12 people using a targeted non-probability method and exploratory interview tool. . In this research, the data-base method with Glazer's approach was used for data coding and analysis.

    Findings

    In this research, after analyzing and coding the data using the Glyseri database method, finally 37 events were identified and labeled in eight concepts and four subcategories, as well as two main categories with titles such as "comprehensive innovative synergy" and "dynamic innovative actions". .The findings of the research show that the forming of strategic innovation in the field of start-up businesses is integrally dependent on the two categories of "scalable innovative measures" and "repeatable innovative synergy". Therefore, it can be expected that tools such as "joint Inclusive Innovation" and "Innovative Value network" will lead to "repeatable Innovative Synergy" and "strategic network interactions" and "Multiple Innovative Empowerment" will also facilitate the process of forming strategic innovation in start-up businesses.

    Keywords: strategic innovation, start-up businesses, scalable innovative measures, repeatable innovative synergy, Glyzeri databas
  • Reza Sheikh *, Soheila Senfi, Fateme Sarikhani Pages 39-62

    Today, many organizations perform the outsourcing process in order to maintain their competitive advantage in global markets and reduce investment risks. Carrying out this process requires careful selection of suppliers who participate in the organization's outsourcing circle. For this purpose, managers need accurate scientific tools to evaluate, analyze and classify suppliers. In this research, while identifying the most important outsourcing criteria, suppliers are evaluated using the promsort technique.According to the purpose of the research, this research is in the category of applied research in terms of orientation, and in terms of the nature of the method, it is descriptive-survey. On the other hand, due to the use of Promsort technique based on border profiles, it is considered as a quantitative research. The statistical population of the research includes all companies active in the supply chain of Shahroud Negin Construction Company, which have been examined and analyzed in the evaluation and classification process.This research was conducted in the form of a case study of Shahroud Negin company and by evaluating its 22 suppliers. In order to outsource the activities of the company and based on the used technique, the suppliers of this company are placed in four categories.Based on the results of this research, while showing the advantage of the technique used in this research, a brief comparison with Electre III and Promethee III methods, managers can use the Promsort technique, while comprehensively evaluating suppliers and classifying them in the form of defined boundary profiles, commission their activities.

    Keywords: Outsourcing, Classification, Reference options, Reference profiles, Promsort
  • Masoumeh Hosseinzadeh Shahri *, Parisa Mansouri Nazargholi, Maedeh Ghasemi Pages 63-85
    Objective

    One of the main challenges of platform businesses is losing valuable customers and customer loyalty is one of the goals that platform businesses are looking for. Therefore, the purpose of this research is to investigate the antecedents of user loyalty in platforms from the perspective of network effects.

    Methodology

    In terms of purpose, this research is applied, and in terms of research strategy, it is theme analysis. Data was collected through in-depth interviews. The characteristic of these people has been the use and preference of an internet taxi platform to carry out their activities. Data collection continued until the theoretical saturation stage and 19 in-depth interviews were conducted.

    Findings

    After the theoretical saturation and implementation of the interviews, the coding process was carried out and 250 raw codes were extracted, and finally, due to the plurality of semantically and conceptually similar codes, the codes were converted into 12 basic themes and 6 organizing themes. Organized themes include rewards to contributors, partnership with another platform or industry, platform infrastructure upgrade, positive feedback mechanism between demand and supply side, trust in demand side actors and aggressive competition of competitors and finally the final model was presented.

    Keywords: Loyalty of platform users, Network effects, Demand-side economies of scale, Trust of demand side actors, Aggressive competition
  • Karim Zohrevandian *, Tahmaseb Shirvani Pages 86-108
    Objective

    provide a model to turn marketing managers' competencies into performance in Iranian Premier League clubs.

    Methodology

    This research is a kind of exploratory research that has been done qualitatively. The research environment includes managers of Premier League football clubs and expert professors of universities (the elites of the subject) and the participants in the research were selected using theoretical and snowball methods. In order to collect data, 17 in-depth interviews were conducted with open questions until theoretical saturation was reached. Then the resulting data were analyzed with Grounded Theory and Glaser's approach.

    Findings

    The codes obtained from the interviews were 667 codes, which after summarization were converted into 162 codes and then into 40 axial codes. Then, axial codes were classified into 4 groups of sport marketing managers' competencies including basic, intelligence, professional, and operational competencies, and 4 Conversion factors including individual, intra-organizational, upstream and macro environmental transformation factors were placed, then the conceptual model was designed and confirmed based on the research literature and elite opinions.

    Conclusion

    The proposed model can be used as a tool to identify the competencies of sports marketing managers of football clubs and the factors that turn these competencies into performance. Also, excellent marketing performance for clubs will lead to revenue and financial independence of the club and solve existing problems in a logical and principled way.

    Keywords: Football clubs, Environmental factors, fundamental factors, organizational factors, Structural factors
  • Farrokh Tellohosseini, Rasool Sanavifard *, Ali Asghar Eyvazi Heshmat Pages 109-153
    Objective

    Industrial marketing, like other organizational functions, is constantly changing. The industrial market segments of the organizations are given to different forms of development to reach the situation. To ensure that everything, tools, concepts, etc., are implemented in the best possible way, a reference framework in the form of a maturity model is used. The purpose of the research is to providing a B2B Marketing Maturity Model.

    Methodology

    The present study is mixed in terms of basic-applied purpose and in terms of data collection method. For this purpose, articles in the period from 2013 to 2021 AD with a systematic approach of background and Meta-synthesis method to examine the different models and stages of maturity presented in scientific databases, have been used to summarize the stages of maturity. To check the validity and reliability of the extracted codes, the agreement method of two transition codes (kappa coefficient) has been used.

    Findings

    A total of 593 articles, modeling reports, B2B specialized website were found, of which 29 articles were selected after evaluation and refinement. By analyzing and interpreting the dimensions and stages of maturity mentioned in previous articles, the maturity model presented has 5 stages, 8 dimensions, 47 sub-dimensions and 294 indicators.

    Conclusion

    The dimensions of maturity model are: leadership, strategy, organization, operations and process, tools and platform, budget, indicators / criteria, culture and management of organizational change. Finally, using the proposed model, the maturity of 22 companies in the value chain of the Iranian automobile industry was measured and the findings showed that most of these companies are at levels two and three of the maturity model.

    Keywords: B2B Marketing Maturity Model, B2B Marketing Operation, Process, B2B Market Tools, Platform, Key B2B Performance Indicators, Meta-synthesis
  • Mohammad Hossein Kiani Gohar, Rahil Kordheydari, Negin Sangari * Pages 154-175
    Objective

    This study aims to design and develop a model for upselling using a behavioral approach based on Prospect theory that can be evaluated and implemented in the context of Internet packages as a case study.

    Methodology

    This study utilizes a development descriptive approach to data collection, focusing on potential consumers of internet packages in Iran. A quantitative research strategy was employed, and cross-sectional data were collected from both predecessor data stored in the database of one of the high-ranked companies selling Internet packages. The data were analyzed using the theory and model obtained in this study.

    Findings

    The literature review and the model were tested on actual data from one of the high-ranked companies selling Internet packages, resulting in modeled indifference curves and customer behavior regarding packages. Using this model, the intersection of the indifference curve and supply line introduces the overwhelming possibility in the next step.

    Conclusion

    The findings of this study suggest that customers are more likely to make a purchase when they feel less uncomfortable about losing money and tend to receive additional services. This is illustrated by the indifference curve at the intersection with the supply line. By analyzing the perceived value of the company's services, this model can help businesses determine the appropriate discount or strategy.

    Keywords: Upselling, Cross-selling, Prospect Theory, Telecommunication Industry
  • Hafez Zareyi, Bagher Asgarnezhad Nouri *, Marzie Azarbayejani Pages 176-203
    Objective

    Attracting a reputable brand personality causes consumers to have strong emotional connections, more trust and loyalty to the brand that the global brand has a specific personality for the product, including psychological and social characteristics such as power, social status and specific lifestyle. Luxury brand companies combine their quality and values with consumer values that create an emotional attachment to the brand. The purpose of this study is to investigate the effect of brand personality attraction, perception of brand globalization on consumer emotional dependence with the mediating role of the variable perception of brand luxury.Research

    Methodology

    The statistical population of the study is the consumers of Turkish clothing in Ardabil and the statistical sample, assuming that the population is unlimited, was calculated using the Cochran's formula, 384 cases and the available sampling method was used. Data collection tool is a standard questionnaire that 400 questionnaires were distributed in person at Turkish brand clothing shopping centers in Ardabil. To test and test the research hypothesis, the structural equation method with the least partial equations approach and LISREL software were used.

    Findings

    The results of the analysis show that brand personality attraction and perception of brand globalization have a positive effect on consumer emotional dependence and perception of luxury both directly and in relation to brand personality attraction and perception of brand globalization has a positive effect on the emotional dependence of the consumer.

    Keywords: brand, consumer emotional dependence, understanding of brand globality, understanding of brand luxury, brand personality appeal