فهرست مطالب

نشریه مدیریت و کارآفرینی در ورزش
پیاپی 1 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا شاملی مرکیه*، مجتبی حسن نژاد، هشام رستمی صفحات 1-20

    هدف از این پژوهش بررسی اثر مدیریت ارتباط با مشتری بر عملکرد باشگاه های ورزشی از طریق متغیر میانجی سرمایه فکری می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی، از نظر هدف کاربردی و نظر روش جمع آوری داده ها میدانی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه مدیران، مربیان و کارکنان باشگاه های ورزشی شهرستان رامسر بودند. نمونه آماری به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. که حجم نمونه آماری برابر با 80 نفر تعیین شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مدیریت ارتباط با مشتری کلانتری و طلوع (1389)، سرمایه فکری بونتیس (1998) و ارزیابی عملکرد شفیعی و همکاران (1392) استفاده شد. جهت بررسی روایی محتوای پرسشنامه از نظر متخصصان (استاد مدیریت ورزشی) استفاده گردید. پایایی ابزار با استفاده از روش آلفای کرونباخ (93/0) و روایی سازه مورد تایید قرار گرفت. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS در سطح P≤0.05 انجام گرفت. نتایج نشان داد که متغیر مدیریت ارتباط با مشتری به طور مستقیم اثر مثبت و معنی داری بر سرمایه فکری (809/0) دارد؛ اما اثر مستقیم مدیریت ارتباط با مشتری بر عملکرد باشگاه ها (809/0) معنی دار نبود. همچنین اثر سرمایه فکری بر عملکرد باشگاه ها (955/0) به طور مستقیم مثبت و معناداری دارد. در نهایت نتایج فرضیه های میانجی پژوهش نشان داد که اثر متغیر مدیریت ارتباط با مشتری بر عملکرد باشگاه ها با میانجی گری سرمایه فکری معنی دار است. لذا برای بهبود عملکرد باشگاه های ورزشی، بهتر است که مدیران باشگاه ها بر روی بهبود ارتباط با مشتریان خود تمرکز کنند و سرمایه فکری خود را تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مدیریت ارتباط با مشتری، سرمایه فکری، باشگاه های ورزشی، رامسر
  • پریسا نیازی، رسول نظری* صفحات 22-34
    پژوهش حاضر با هدف تدوین ارایه مدل رفتار کارآفرینانه مدیران سازمان های ورزشی ایران بود. شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، متخصصان و صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی، کارآفرینی بودند. روش نمونه گیری پژوهش، روش نظری بود؛ نمونه گیری تا رسیدن مقوله ها به اشباع نظری ادامه یافت؛ و بعد از 15 مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت. ابزار پژوهش حاضر، مصاحبه های عمیق و اکتشافی بود. اعتبار یافته ها با روش های تطبیق توسط اعضا، بررسی همکار و مصاحبه های آزمایشی تعیین شد و براساس نظریه داده بنیاد با رویکرد ساخت گرای چارمز، داده ها کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند. مدل رفتار کارآفرینانه مدیران سازمان های ورزشی در قالب 9کد اصلی یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین آن ها، حول محور رفتار کارآفرینانه مدیران، شکل گرفت. یافته ها نشان داد که رفتارهای کارآفرینانه مدیران، قابلیت اثر گذاری بر تصمیمات مدیران ورزشی را دارا می باشد. در پایان به این نکته اشاره می شود که سازمان های ورزشی زیادی در مواجه با پاندمی کرونا و محیط های متغیر بازار و نوآوری های پیش آمده و تغییر در تقاضای مشتریان قرار گرفته اند که به نظر می رسد با داشتن آگاهی نسبت به این تغییر و پذیرش وقوع قطعی تغییرات به جای ترس از آن بهتر می توانند این مسیر را طی کنند و با خلاقیت و کارآفرینی این دوران را سپری و سازمان های کوچک و بزرگ ورزشی بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
    کلیدواژگان: رفتار، کارآفرینانه، ساخت گرا، سازمان، ورزشی
  • الهام حاجی پور، ایمان صفائی* صفحات 35-49
    هدف این پژوهش بررسی رابطه هوش معنوی با خلاقیت با توجه به نقش میانجی مدیریت تعارض در کارکنان ادارات ورزش و جوانان بود. پژوهش حاضر ازنظر هدف از نوع کاربردی است و ازنظر روش جمع آوری داده ها و نتیجه گیری از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را تعداد 255 نفر از کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسان جنوبی تشکیل داده که کل جامعه به دلیل محدود بودن به روش سرشماری به عنوان نمونه جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه مدیریت تعارض استیفن رابینز (1991)، پرسشنامه هوش معنوی کینگ (2008) و خلاقیت عابدی (1372) استفاده شد. در این پژوهش داده ها با استفاده از آزمون-های همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند و جهت تحلیل داده ها و آزمون فرضیات پژوهش از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد هوش معنوی بر مدیریت تعارض اثر مستقیم و معنی دار دارد. همچنین اثر مدیریت تعارض بر خلاقیت مثبت و معنی دار است، اما اثر هوش معنوی بر خلاقیت معنی دار نیست. بر اساس یافته های این پژوهش پیشنهاد می شود هرچه مدیران در فرایند مدیریت تعارض با مدیران، مدارا و تشریک مساعی نمایند، میزان خلاقیت مدیران بیشتر می شود و هرچه در این تعامل با تحکم و فشار رفتار کنند، میزان خلاقیت کارکنان کاهش می یابد. از طرف دیگر به کارگیری سبک تحکم و عدم حل تعارضات در سازمان موجب کاهش خلاقیت و نوآوری منابع انسانی می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مدیریت تعارض، هوش معنوی، بخش های ورزشی، کارکنان
  • افتخار محمدی*، امین صابری صفحات 53-66
    هدف این مقاله تدوین راهبردهای توسعه ورزش اسکیت در شهرستان خرمشهر بود. تحقیق از نوع تحقیقات کیفی بود که به روش میدانی اجرا شد و از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش را مدیر، معاونان و کارکنان اداره ورزش و جوانان خرمشهر، کارشناسان ورزش، مربیان و صاحبنظران اسکیت و اساتید دانشگاه در حوزه ورزش را تشکیل می دادند روش نمونه گیری غیرتصادفی و هدفمند بود برای این منظور با 18 نفر مصاحبه انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. از پاسخگویان خواسته شد تا نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای مورد نظر خود را فهرست و با بحث و تبادل نظر با صاحبنظران به درج ضریب اهمیت و رتبه هر یک از عوامل درونی و بیرونی مبادرت گردید نمایند. برای تعیین موقعیت راهبردی هیات اسکیت خرمشهر از ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی استفاده شد..نتایج تحقیق نشان داد که هیات اسکیت شهرستان خرمشهر 15 نقطه قوت،15 نقطه ضعف،20 فرصت و 19 تهدید دارد که در نهایت مشخص شد که این هیات در موقعیت راهبردی رقابتی (ST) قرار دارد. که راهبردها و برنامه ها متناسب با این موقعیت نیز ارایه شد.
    کلیدواژگان: توسعه ورزش، اسکیت، شهرستان خرمشهر، راهبرد، برنامه
  • کاظم چراغ بیرجندی*، جابر عباسی، رضا کاظمی، میلاد بهالگردی صفحات 67-81
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی مدل ساختاری تاثیر رویکردهای مذاکره بر اتحاد راهبردی ادارات ورزش و جوانان استان های شرق کشور بود. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی می باشد و به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران ادارات ورزش و جوانان در استان های شرق کشور به تعداد 78 نفر بودند که نمونه نیز به تعداد 78 نفر و به صورت کل شمار انتخاب شدند. ابزار مورداستفاده در پژوهش شامل پرسشنامه رویکردهای مذاکره ویمست و کالانتون (2000) و پرسشنامه اتحاد راهبردی ایرلند و همکاران(2002) بود. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی با اخذ نظرات کارشناسان مدیریت راهبردی در ورزش و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و همچنین پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید گردید. بطوریکه مقدار این ضریب برای پرسشنامه رویکردهای مذاکره (94/0=α) و پرسشنامه اتحاد استراتژیک (88/0=α) بدست آمد. نتایج تحقیق نشان داد که رویکردهای مذاکره بر اتحاد راهبردی ادارات ورزش و جوانان استان های شرق کشور تاثیر معناداری دارد. لذا توصیه می شود مدیران ادارات ورزش و جوانان دوره های ارتقاء مهارت های مذاکره را برای کلیه کارکنان در سازمان مد نظر قرار دهند تا بدین وسیله زمینه اتحاد های راهبردی در بین سازمان های ورزشی فراهم گردد.
    کلیدواژگان: رویکرد مذاکره، اتحاد استراتژیک، ادارات ورزش و جوانان، شرق کشور، راهبردی
  • عظیم صلاحی کجور*، هدایت کیا لاشکی، سعیده موسوی صفحات 83-95
    آموزش کارآفرینی در زمینه ورزش برای دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی، افزایش قابلیت استخدام و توانایی آن ها برای انطباق موفقیت آمیز با محیط کسب وکار، از اهمیت حیاتی برخوردار است. به همین دلیل، هدف این مقاله تجزیه و تحلیل تاثیر کارگاه آموزشی کارآفرینی ورزشی بر مطلوبیت درک شده، امکان سنجی درک شده و مقاصد کارآفرینی و روابط بین آنها است. این پژوهش از نوع میدانی بوده و روش آن نیز از نوع توصیفی است که از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون - پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری را 108 نفر از دانشجویان تربیت بدنی موسسه آموزش عالی و غیر انتفاعی مارلیک نوشهر که در کارگاه کارآفرینی ورزشی ثبت نام کرده بودند تشکیل دادند و نمونه آماری نیز به صورت کل شمار انتخاب گردید. شرکت کنندگان ابزار ارزیابی مدل کارآفرینی شاپرو و سوکل (‏1982) ‏را قبل و بعد از جلسات آموزشی تکمیل کردند داده ها با استفاده از آزمون های ویلکاکسون و ضریب همبستگی اسپیرمن به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته ها نشان داد که شرکت در کارگاه به طور قابل توجهی قصد کارآفرینی شرکت کنندگان و همچنین امکان سنجی درک شده و مطلوبیت درک شده آن ها را افزایش داد. علاوه بر این، مطلوبیت درک شده و امکان سنجی درک شده، هم در لحظات قبل و هم بعد از کارگاه، پیش بینی کننده های معناداری برای مقاصد کارآفرینی بودند. لذا می توان بیان نمود که یک رویکرد عملی مرتبط با دانش فنی در کارگاه های آینده ضروری است.
    کلیدواژگان: مقاصد کارآفرینی، تعلیم و تربیت، مطلوبیت درک شده، امکان سنجی، دانشگاه
  • معصومه کلاته سیفری*، شهلا گری، سید محمدحسین رضوی صفحات 97-115

    امروزه بین حضور حداکثری تماشاگران در استادیوم های فوتبال با سرمایه گذاری سازمان ها و شرکت ها رابطه مستقیمی وجود دارد. این پژوهش کیفی باهدف توسعه سرمایه گذاری حامیان مالی در لیگ برتر فوتبال ایران با تاکید بر حضور بانوان تماشاگر و با استفاده از رویکرد گلیزری نظریه ی داده بنیاد انجام شده است. برای این منظور 25 نفر از اساتید و خبرگان آشنا با بازاریابی ورزشی به صورت هدفمند- گلوله برفی برای مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته انتخاب و داده ها هم زمان با استفاده از مجموعه ای از کدگذاری های باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شدند. نتایج 8 مقوله اثرگذار بر ایجاد زمینه حضور بانوان تماشاگر در استادیوم های ایران را شامل بعد جذابیت، فرهنگی اجتماعی، توسعه تبلیغات، ارتقا تکنولوژی، امنیت، محیط فیزیکی، سطح درآمد بانوان، قانون، سیاست های دولت و رعایت مسایل شرعی بیان کرد که توسعه سرمایه گذاری حامیان مالی داخلی و خارجی و افزایش گردش مالی را به همراه دارد که باعث ارتقا درآمدزایی در لیگ برتر فوتبال می شود؛ مدیران و مسیولان ورزشی کشور می توانند با تکیه بر نتایج حاصل از این پژوهش به توسعه و حرفه ای گرایی فوتبال و ورزش جامعه کمک شایانی داشته باشند.

    کلیدواژگان: استادیوم، بانوان تماشاگر، حامیان مالی، داده بنیاد، لیگ برتر
  • محمدعلی نودهی*، مجتبی احمدی، وجیهه ابراهیمی صفحات 117-134
    هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر در کارآفرینی گردشگری ورزشی در دوران پساکرونا بود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کیفی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان و متخصصان آگاه در حوزه کارآفرینی و گردشگری ورزشی (اساتید دانشگاهی، مدیران اداره کل ورزش و جوانان و کارشناسان گردشگری) بودند. روش نمونه گیری غیرتصادفی از نوع هدفمند و در دسترس بود. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد. تعداد افراد نمونه 18 نفر تا رسیدن به اشباع نظری بود. با توجه به یافته های حاصل از مصاحبه، 26 گویه در 5 حیطه زیرساختی، اقتصادی، مدیریتی، تبلیغاتی، راهکارهای حقوقی و قانونی شناسایی شدند. همچنین، یافته های پژوهش نشان داد که عوامل مدیریتی مهم ترین عامل موثر بر کارآفرینی گردشگری ورزشی در دوران پسا کرونا بود. بر این اساس، بهبود توانمندی مدیران و توسعه عوامل زیرساختی و اقتصادی و حمایت های حقوقی و قانونی از کارآفرینان می تواند در توسعه کارآفرینی در حوزه گردشگری ورزشی موثر اقع گردد و در نهایت به بهبود اشتغالزایی و توسعه صنعت ورزش منجر شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، ورزش، گردشگری ورزشی، پسا کرونا، روش دلفی
  • حمیدرضا قزلسفلو*، علی چوری، کیومرث مولا دوست صفحات 135-154
    هدف این مطالعه طراحی الگوی توسعه کسب و کارهای صنعت پرورش اسب های ورزشی کورس ایران بود. تحقیق حاضر از نوع آمیخته اکتشافی بود که بر مبنای راهبرد گرندد تیوری عملیاتی گردید. جامعه تحقیق شامل افراد آگاه و خبره در رشته سوارکاری بودند. نمونه آماری در بخش کیفی بصورت گلوله برفی با 22 نفر خبره و در مرحله کمی تعداد 384 نفر از مالکان، مربیان،پرورش دهندگان اسب و کارشناسان جهاد کشاورزی بودند. ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی بود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کیفی از نرم افزار مکس کیودا  و در بخش کمی از نرم افزار spss-23 استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که عدم خلق مزیت های جدید برای دارندگان اسب، عدم قوانین حمایتی مناسب از پرورش دهندگان اسب ، عدم وجود قوانین الزام آور برای استفاده از اسب های نژاد ایرانی، مشکلات قانونی قرنطینه در صادرات و واردات اسب، عدم استفاده از اسب های نژاد داخلی در جهت حفظ و ارتقای منابع ژنتیکی آنها مهمترین چالش های این تحقیق بود. از اینرو به سیاست گذاران صنعت اسب پیشنهاد می شود ابتدا با حمایت از پرورش دهندگان اسب های نژاد ترکمن چالش های این بخش را به حاقل برسانند. همچنین  با بازبینی قوانین و سیاست های موجود در خصوص مجوزهای واردات و صادرات و لزوم توجه به مباحث پزشکی بستر توسعه مشاغل مرتبط با صنعت اسب را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: صنعت اسب، ورزش سوارکاری، مدیریت اسب، اقتصاد صنعت اسب، زیرساخت
  • محبوبه عابدی*، مرتضی دوستی صفحات 156-170
    امروزه تعاملات اجتماعی نقش مهمی در سیاست کشورها دارد. ورزش یکی از ابزارهای صلح آمیز برای امور بین المللی بوده که کشورها می توانند با استفاده از آن به تقویت روابط در سراسر جهان اقدام نمایند و از لحاظ تاریخی از ورزش و جذابیت آن به عنوان یک روش برای پیشبرد برنامه های سیاسی استفاده نمایند. بنابراین پژوهشگر برآن شد که به بررسی نقش کارکردهای اجتماعی سیاست در ورزش و گردشگری ایران بپردازد. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی انجام شد و داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. جامعه آماری پژوهش افراد متخصص در زمینه سیاسی، ورزشی و گردشگری شامل 5نفر از اعضای هیات علمی ورزشی، 5نفر از اعضای هیات علمی گردشگری، 7نفر از اعضای هیات علمی علوم سیاسی، 5 نفر دارای سابقه کار اجرایی در سازمان گردشگری و میراث فرهنگی و ورزشکار با سابقه حضور در مسابقات بین المللی بودند. روش جمع آوری داده ها به صورت مطالعه پژوهش های پیشین و مصاحبه عمیق و باز بود. برای سنجش پایایی پژوهش، از توافق درون‎ موضوعی استفاده شد. میانگین میزان توافق درون موضوعی برابر با 89درصد گزارش شد. براساس یافته های حاصل از مصاحبه نیمه ساختاریافته، مهم ترین کارکردهای اجتماعی سیاست در ورزش و گردشگری ایران سه مولفه شامل سیستم های اطلاعاتی، زیر ساخت ها، وحدت وهمبستگی بودند. باتوجه به نتایج حاصل از پژوهش پیشنهادات برای توسعه تعاملات اجتماعی و رونق رویدادهای ورزشی و گردشگری ایران ارایه شده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی، قدرت نرم، رویدادهای ورزشی، گردشگری، تعاملات اجتماعی
  • علی محسنی فر* صفحات 171-187
    تبلیغات به عنوان یکی از مهم ترین عناصر بازاریابی نوین می باشد که محور اصلی برای جهت دادن به عقاید، نگرش و انتظارات مشتریان و درنهایت بروز یک واکنش رفتاری که باعث خرید محصول موردنظر می شود. از این رو هدف از پژوهش حاضر هزینه های تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران و باشگاه های معتبر فوتبال جهان می باشد. پژوهش حاضر یک پژوهش کتابخانه ای است که ازلحاظ هدف، کاربردی محسوب می شود. این روش، تحلیلی و از نوع مطالعات مروری است بدین منظور می توان از طریق مطالعات کتابخانه ای، رجوع به سایت های اینترنتی همچون سایت سازمان لیگ فوتبال ایران و سایت مجله فوربس  و دلویت در زمینه گزارش مالی باشگاه ها و سایت باشگاه های مورد مطالعه، اطلاعات لازم را به دست آورد. جامعه آماری در این پژوهش شامل باشگاه های فوتبال ایران در لیگ نوزدهم و ده باشگاه پردرآمد فوتبال جهان در فصول 2019-2018 بود. نمونه آماری شامل لیگ فوتبال ایران و باشگاه های فوتبال ریال مادرید، بارسلونا، منچستریونایتد، بایرن مونیخ، منچستر سیتی، پاری سن ژرمن، لیورپول، چلسی، آرسنال و تاتنهام بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش در این تحقیق؛ فیش، جدول و فرم ثبت و نگهداری است که در پایان به طبقه بندی و بهره برداری از آن ها پرداخته شد. سپس با استفاده از داده های به دست آمده از تعرفه تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران به بررسی و تحلیل پرداخت هزینه و مقایسه ای بین تبلیغات لیگ فوتبال ایران با ده باشگاه پردرآمد فوتبال جهان پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که کارایی روش های به کار گرفته شده بهترین روش تخصیص هزینه در تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران می باشد؛ بنابراین با توجه به یافته های پژوهش به مسیولان پیشنهاد می شود تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال کشور را به باشگاه ها واگذار کرده و هر باشگاه آمار جذب سرمایه گذاری در این بخش را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: درآمد، فوتبال، ایران، تبلیغات، محیط
  • خدایار مومنی*، ایمن رعد فارس، فروغ محمدی صفحات 189-203
    این پژوهش با هدف بررسی وضعیت گرایش شهروندان استان صلاح الدین کشور عراق به ورزش صبحگاهی و موانع آن انجام شد. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شهروندان استان صلاح الدین در سال 1401 بود از شهرهای سامرا و تکریت تعداد 384 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته با 40 گویه استفاده شد که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگروف اسمیرنف، آزمون لوین و آزمون T در نرم افزار Spss22 استفاده شد. طبق نتایج موانع اقتصادی، موانع قانونی، موانع زیرساختی، موانع فردی و موانع محیطی درگرایش شهروندان استان صلاح الدین به ورزش صبحگاهی تاثیرگذار بودند میانگین وضعیت گرایش به ورزش صبحگاهی به تفکیک جنسیت، تحصیلات، اشتغال و وضعیت تاهل پاسخگویان متفاوت بود. مولفه «موانع قانونی» با میانگین رتبه (28/2) کمترین و «موانع محیطی» با میانگین رتبه (74/3) بیشترین تاثیر را درگرایش شهروندان استان صلاح الدین به ورزش صبحگاهی داشتند. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش می توان گفت برطرف کردن موانع می تواند به توسعه ورزش صبحگاهی در بین شهروندان استان صلاح الدین کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: ورزش صبحگاهی، موانع محیطی، موانع زیرساختی، موانع فردی، موانع قانونی
|
  • Zahra Shameli Markieh *, Mojtaba Hassannejad, Hesham Rostami Pages 1-20

    The purpose of this research is to investigate the effect of customer relationship management on the performance of sports clubs through the mediating variable of intellectual capital. This research is of a descriptive-survey type, in terms of practical purpose and field data collection method. The statistical population studied in this research included all managers, trainers, and employees of sports clubs in Ramsar City. The statistical sample was selected by random sampling. The size of the statistical sample was determined to be 80 people. In order to collect information, the customer relationship management questionnaire of Kalantari and Tolo (2009), the intellectual capital of Bontis (1998), and the performance evaluation of Shafiei et al. (2012) was used. In order to check the validity of the content of the questionnaire, experts (sports management professors) were used. The reliability of the tool was confirmed using Cronbach's alpha method (0.93) and construct validity. Findings were analyzed using SPSS and PLS software at the level of P≤0.05. The results showed that the variable of customer relationship management directly has a positive and significant effect on intellectual capital (0.809); However, the direct effect of customer relationship management on the performance of clubs (0.809) was not significant. Also, the effect of intellectual capital on the performance of clubs (0.955) is directly positive and significant. Therefore, to improve the performance of sports clubs, it is better for club managers to focus on improving communication with their customers and strengthening their intellectual capital.

    Keywords: Performance Evaluation, Customer Relationship Management, intellectual capital, sports clubs, Ramsar
  • Parisa Niazy, Rasool Nazari * Pages 22-34
    The aim of this study was to develop a model of entrepreneurial behavior of managers of Iranian sports organizations. Participants in the present study were experts and experts in the field of sports management, entrepreneurship. The sampling method of the research was theoretical; Sampling continued until the categories reached theoretical saturation; and after 15 interviews, theoretical saturation took place. The tools of the present study were in-depth and exploratory interviews. The validity of the findings was determined by matching methods by members, peer review and experimental interviews, and based on data-based theory with Charms constructivist approach, the data were coded and analyzed. The model of entrepreneurial behavior of managers of sports organizations was formed in the form of 9 main codes of integration of categories based on the existing relationships between them, around the axis of entrepreneurial behavior of managers. Findings showed that managers' entrepreneurial behaviors have the ability to influence the decisions of sports managers in the corona pandemic. In the end, it is pointed out that many sports organizations are faced with the corona pandemic and changing market environments and the innovations and changes that have occurred in the demand of customers, which seems to be aware of this change and acceptance. The definite occurrence of change, instead of being afraid of it, can better take this path and pass this period with creativity and entrepreneurship, and small and large sports organizations can continue their life.
    Keywords: Entrepreneurial, Behavior, Constructionist, sports, Organizations
  • Elham Hajipoor, Iman Safaei * Pages 35-49
    The purpose of this research was to investigate the relationship between spiritual intelligence and creativity, considering the mediating role of conflict management in the employees of sports and youth departments. The current research is of applied type in terms of its purpose, and in terms of data collection method and conclusion, it is descriptive correlation type. The statistical population of this research is made up of 255 employees of sports and youth departments in South Khorasan, and the entire population was selected as a sample for the study because it was limited by the census method. To collect research data, three conflict management questionnaires of Stephen Robbins (1991), King's spiritual intelligence questionnaire (2008) and Abedi's creativity (2012) were used. In this research, the data were analyzed using Pearson's correlation tests and path analysis, and the structural equation modeling method and Lisrel software were used to analyze the data and test the research hypotheses. The results showed that spiritual intelligence has a direct and significant effect on conflict management. Also, the effect of conflict management on creativity is positive and significant, but the effect of spiritual intelligence on creativity is not significant. Based on the findings of this research, it is suggested that the more the managers tolerate and cooperate with the managers in the conflict management process, the creativity of the managers will increase and the more they behave with control and pressure in this interaction, the creativity of the employees will decrease.
    Keywords: creativity, Conflict Management, Spiritual intelligence, Sports Departments, Employees
  • Eftekhar Mohammadi *, Amin Saberi Pages 53-66
    The purpose of this article was to develop strategies for the development of skating sports in Khorramshahr city. The research was a qualitative research that was implemented in the field method, and it is an applied research in terms of its purpose. The statistical population of this research was made up of the manager, deputies and employees of Khorramshahr Sports and Youth Department, sports experts, skating coaches and experts, and university professors in the field of sports. The sampling method was non-random and purposeful. For this purpose, interviews were conducted with 18 people. The data collection tool included a semi-structured interview. The respondents were asked to list their desired strengths, weaknesses, opportunities and threats, and by discussing and exchanging opinions with experts, they tried to enter the importance coefficient and rank of each of the internal and external factors. In order to determine the strategic position of Khorramshahr skating team, the evaluation matrix of internal and external factors was used. The results of the research showed that Khorramshahr skating team has 15 strengths, 15 weaknesses, 20 opportunities and 19 threats. The competitive strategic position (ST) is located. that the strategies and plans appropriate to this situation were also presented.
    Keywords: Sports Development, skating, Khoramshahr city, strategy, Program
  • Kazem Cheraghbirjandi *, Jaber Abasi, Reza Kazemi, Milad Bahlgerdi Pages 67-81
    The purpose of this research was to investigate the structural model of the influence of negotiation approaches on the strategic alliance of sports and youth departments in the eastern provinces of the country. The research method is descriptive-correlation type and it was done in the field. The statistical population included all the managers of sports and youth departments in the eastern provinces of the country in the number of 78 people, and the sample was selected as a total number of 78 people. The tools used in the research included the negotiation approaches questionnaire of Wimset and Calanton (2000) and the strategic alliance questionnaire of Ireland et al. (2002). The validity of the questionnaire was confirmed through content validity by obtaining the opinions of strategic management experts in sports and construct validity using confirmatory factor analysis, as well as its reliability using Cronbach's alpha. So that the value of this coefficient was obtained for the negotiation approaches questionnaire (α=0.94) and the strategic alliance questionnaire (α=0.88). The results of the research showed that negotiation approaches have a significant impact on the strategic alliance of sports and youth departments in the eastern provinces of the country. Therefore, it is recommended that managers of sports and youth departments consider negotiation skills improvement courses for all employees in the organization in order to provide the basis for strategic alliances among sports organizations.
    Keywords: Negotiation approach, Strategic Alliance, sports, youth departments, East of the country, strategic
  • Azim Salahi Kojour *, Hedayat Kia Lashaki, Saeedeh Mousavi Pages 83-95
    Entrepreneurship training is vital for physical education students and sports science students, enhancing their employment and ability to successfully adapt to the business environment. For this reason, this article aims to analyze the impact of a sports entrepreneurship workshop on perceived desirability, perceived feasibility, and the purposes of entrepreneurship and the relationships between them. This study is a field type and its method is a descriptive type used by the semi-trial -pre-test design. The statistical population consisted of 108 students of the Nowshahr Marlik Higher Education Institute of Higher Education and Nashahr, who enrolled in the sports entrepreneurship workshop, and the statistical sample was selected as a total number. Participants complemented the Shapiro and Swell Entrepreneurial Evaluation Tools before and after training sessions. Data were analyzed using Wilcox on tests and Spearman correlation coefficient using SPSS software. The findings showed that participation in the workshop significantly increased the intention of participants' entrepreneurship and perceived feasibility and understanding. In addition, perceived and perceived feasibility, both before and after the workshop, were significant predictors for entrepreneurial purposes. Therefore, it can be stated that a practical approach related to technical knowledge is essential in future workshops.
    Keywords: Entrepreneurship purposes, Education, perceived utility, Feasibility, university
  • Masoumeh Kalateh Sifary *, Shahla Gerey, Seyed Mohammad Hossein Razavi Pages 97-115

    Today, there is a direct relationship between the maximum number of spectators in football stadiums and the investment of organizations and companies. The goal of this qualitative study of developing sponsors' investment in Iran's premier football league, emphasizing the presence of female spectators and using the Glaser approach of Grounded Theory. For this purpose, 25 professors and experts aware of the sports marketing selected by targeted and snowball for depth semi-structured interviews and the data were analyzed using a set of open, axiol and selective coding. The results of 8 categories influencing the presence of female spectators in Iran's stadiums, including football attraction, social cultural dimension, development of promotion, promotion of technology, security, physical environment, level Women's income, law, government policies, and religious issues, stated that the development of sponsors' investment It brings internal and external finance and increased turnover, which improves revenue generation in the premier football league; The managers and sports officials of the country can contribute greatly to the development and professionalism of football and sports in the society by relying on the results of this research.

    Keywords: stadium, Female Spectators, Sponsors, Grounded theory, league
  • Mohammadali Noudehi *, Mojtaba Ahmadi, Vajihe Ebrahimi Pages 117-134
    The aim of the current research was to identify and rank the effective factors in sports tourism entrepreneurship in the post-corona era. The current research was a qualitative research that was conducted in the field. The statistical population of the research included knowledgeable experts and specialists in the field of entrepreneurship and sports tourism (university professors, managers of the General Directorate of Sports and Youth, and tourism experts). The non-random sampling method was purposeful and available. The data collection tool was semi-structured interviews. The content analysis method was used to analyze the data. The number of sample people was 18 until theoretical saturation was reached. According to the findings of the interview, 26 issues were identified in 5 infrastructural, economic, managerial, promotional, and legal solutions. Also, the findings of the research showed that management factors were the most important factors affecting sports tourism entrepreneurship in the post-corona era. Based on this, improving the ability of managers and developing infrastructural and economic factors and legal and legal support for entrepreneurs can be effective in the development of entrepreneurship in the field of sports tourism and ultimately lead to the improvement of employment and development of the sports industry.
    Keywords: Entrepreneurship, sports, Sports Tourism, Post-corona, Delphi method
  • Hamidreza Ghezelsefloo *, Ali Chori, Kiyumars Moladoost Pages 135-154
    The purpose of study was design a business development model for the sport horse breeding industry. This research was mixed exploratory, which operationalized based on ground theory strategy. The research community included expert people in the field of horse riding and the country's horse industry, who identified challenges in this field through semi-structured interviews. The statistical sample in qualitative part was  22 experts with snowball sampling and in quantitative stage, there were 384 people from owners, trainers, horse breeders and agricultural Jihad experts. The questionnaire was taken from the qualitative part. To extract the codes in the qualitative section, MaxQda software used. SPSS-23 software used to analyze quantitative information. The results of the research indicated that the lack of creation of new advantages for horse owners, the lack of appropriate protective laws for horse breeders, the absence of mandatory laws for the use of Iranian horses, the legal problems of quarantine in the export and import of horses. Failure to complete the full pedigree of horses, failure to use domestic horses in order to preserve and improve their genetic resources were among the most important challenges of this research. Therefore, it is suggested to policy makers of the horse industry to address the challenges of this sector by supporting the breeders of Turkmen horses. Also, by revising the existing laws and policies regarding import and export licenses and the need to pay attention to medical issues, provide a platform for the development of jobs related to the horse industry.
    Keywords: Horse Industry, Equestrian sports, Horse Management, Horse Industry Economics, infrastructure
  • Mahbobe Abedi *, Morteza Dosti Pages 156-170
    Today, social interactions play an important role in the politics of countries. Sports are one of the peaceful tools for international affairs that countries can use to strengthen relationships around the world and historically use sports and its appeal as a way to advance political agendas. Therefore, the researcher decided to investigate the role of social functions of politics in sports and tourism in Iran. This research was conducted in the framework of a qualitative approach and data were collected through semi-structured interviews. The statistical population of the research was experts in politics, sports and tourism, including 5 sports faculty members, 5 tourism faculty members, 7 political science faculty members, 5 people with executive work experience in the tourism and cultural heritage organization, and athletes with a history of participating in international competitions. The data collection method was a study of previous researches and an in-depth and open interview. To measure the reliability of the research, intra-subject agreement was used. The average intra-subject agreement was reported as 89%. Based on the findings of the semi-structured interview, the most important social functions of politics in sports and tourism in Iran were three components, including information systems, infrastructures, unity and solidarity. According to the results of the research, suggestions have been made for the development of social interactions and the promotion of sports and tourism events in Iran.
    Keywords: public diplomacy, Soft power, Sports events, Tourism, Social Interactions
  • Ali Mohsenifar * Pages 171-187
    Advertising, as one of the most important elements of modern marketing, is the main focus to directing the opinions, attitudes, and expectations of customers, and ultimately occurrence of the behavioral reaction, which is the purchase of the intended product. Hence, this study aimed to evaluate the outdoor advertising costs of the Persian Gulf Pro League and prestigious football clubs in the world. This study is a desk (library) research that is considered to be an applied study in terms of purpose. This is an analytical method of the type of review study. For this purpose, the necessary information can be achieved through library studies, referring to Internet sites such as Persian Gulf Pro League website and Forbes and Deloitte magazine website on the financial reporting of the clubs and the websites of the clubs under study. The population of the study consisted of Iranian football clubs in the 19th league and world’s ten highest-earning football clubs in the 2019-2018 season. The sample included the Iran Pro League and football clubs Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern Munich, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea, Arsenal, and Tottenham, which were selected in a purposive method. The research instrument in this study was taking notes, tables, and registration form that their classification and exploitation were finally investigated. Then, using the data obtained from the outdoor advertising tariffs of the Persian Gulf Pro League, evaluation and analysis of cost payment and a comparison between the advertisements of Iran Pro League with the top ten highest-paid football clubs in the world were dealt with. The results indicate that the efficiency of the methods employed is the best method of cost allocation in the outdoor advertising of the Persian Gulf Pro League. Therefore, according to the findings of this study, it is suggested that the authorities give outdoor advertising to the Persian Gulf Pro League to the clubs, and each club could increase the statistics to attract investment in this sector.
  • Khodayar Momeni *, Ayman Raad Fares, Forough Mohammadi Pages 189-203
    This research was conducted with the aim of investigating the attitude of citizens of Salahuddin province of Iraq towards morning exercise and its obstacles. The research method was descriptive-survey. The statistical population of the research included all the citizens of Salah al-Din province in 1401, 384 people were selected as samples from the cities of Samarra and Tikrit by cluster sampling. A researcher-made questionnaire with 40 items was used to collect information, and its validity and reliability were confirmed. To analyze the data, Kolmogorov-Smirnov tests, Levin's test and T-test were used in Spss22 software. According to the results, economic barriers, legal barriers, infrastructural barriers, personal barriers, and environmental barriers were influential in the tendency of the citizens of Salahuddin province to exercise in the morning. The component of "Legal Obstacles" with an average rating of (2.28) was the lowest and "Environmental Obstacles" with an average rating of (3.74) had the greatest impact on the tendency of the citizens of Salahuddin province to exercise in the morning. Based on the results obtained from this research, it can be said that removing the obstacles can help the development of morning exercise among the citizens of Salahuddin province
    Keywords: morning exercise, Environmental Barriers, infrastructural barriers, Individual Barriers, legal barriers