فهرست مطالب

نشریه مطالعات وضعیت بدنی و آسیب های ورزشی
پیاپی 1 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد کاظمی پاکدل*، علی اصغر نورسته صفحات 1-8
    مقدمه

    تعادل یک از عوامل اساسی ورزش است و بالا بودن آن باعث بهبود راندمان و کارایی ورزشکاران می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تعادل ورزشکاران والیبال ساحلی با سالنی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده، بدین منظور و با توجه به معیار های پژوهش در مجموع 100 نفر ورزشکار حرفه ای مرد به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند، و در دو گروه والیبال سالنی (50=n) [شاخص توده بدنی (45/2 +0/51 2) سن (1/42± 02/16)، سابقه تمرین (26/1 ± 42/5)] و والیبال ساحلی (50=n) [شاخص توده بدنی (80/1 ± 51/20)، سن (52/1 ± 86/15)، سابقه تمرین (16/1 ± 31/5)] قرار گرفتند. به منظور ارزیابی تعادل از آزمون Y استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار 24 SPSS و در سطح معنا داری "05/0=P"صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که در مقایسه بین گروهی بین مقدار میانگین متغیر تعادل پویا در بین دو گروه والیبال ساحلی و سالنی تفاوت معنی داری وجود دارد. "01/0=P"

    نتیجه گیری

    باتوجه به نتایج پژوهش حاضر می توان از تمرینات مختلف در زمین های ساحلی برای بهبود تعادل، ثبات مفصلی و همچنین تقویت عضلات اندام تحتانی استفاده کرد. بنابراین مربیان ورزشهای مختلف می توانند برای بهبود تعادل ورزشکاران خود برخی از تمرینات را در سطوح شی اجرا کننند. بعلاوه مربیان می توانند از این سطوح برای تمرینات پیش فصل که ورزشکاران به میزان آمادگی بیشتری برای ادامه رقابت ها نیازمندند، بهره گیرند.

    کلیدواژگان: مقایسه، تعادل، بازیکنان والیبال، ساحلی، سالنی
  • امیر لطافت کار*، فلورا فروردین صفحات 9-18
    مقدمه و اهداف

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مداخله شنیداری بر بیومکانیک پای تکیه گاه و مهارت فرد در شوت ورزشکاران نخبه فوتسال می باشد.

    مواد و روش ها

    21 فوتسالیست نخبه در سطح تیم ملی با میانگین سن 6/2 ± 8/21 سال بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند. کینماتیک منتخب اندام تحتانی و مهارت افراد در شوت زدن تحت شرایط با مداخله شنیداری و بدون آن ارزیابی شدند . در شرایط با مداخله شنیداری افراد باید در حین دویدن برای عمل شوت کردن، عدد اعلامی از طرف آزمونگر را به صورت سه در میان به عقب بشمارند . پارامترهای کینماتیکی اندام تحتانی پای تکیه گاه افراد و سرعت توپ و محل ورود توپ به دروازه با یک دستگاه آنالیز سه بعدی حرکت ضبط شد. به منظور مقایسه عملکرد افراد بین وضعیت پایه و با مداخله شنیداری از روش آماری اندازه گیری مکرر استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین وضعیت پایه و مداخله شنیداری بیرونی، در لحظه برخورد پا با زمین در زاویه های ران و زانو و حداکثر ابداکشن زانو، اختلاف معناداری وجود داشت (p<.001).

    نتیجه گیری

    به طور کلی به نظر می رسد که افزایش بار شناختی همراه با ضربه شوت، بیومکانیک پای تکیه گاه را دچار تغییراتی می کند که این عمل می تواند بستری برای ایجاد آسیب باشد.

    کلیدواژگان: مداخله شنوایی خارجی، بیومکانیک، پای تکیه، مهارت شوت، فوتسال
  • پریسا صیادی*، سمیرا سالمی، هومن مینونژاد صفحات 19-25
    هدف

    حس عمقی حسی است که به وسیله ی آن فرد می تواند موقعیت و حرکت اعضای بدن را درک کند. تیلت جانبی لگن عواقب مختلفی مانند کمر درد و اختلال در عملکرد صحیح عضلات دارد، اما مطالعات کمی به بررسی عواقب آن پرداخته اند. هدف از این مطالعه مقایسه حس وضعیت کمر دانش آموزان دارای تیلت جانبی لگن و سالم با استفاده از خطای بازسازی زاویه کمر است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 11 دانش آموز دارای تیلت جانبی لگن و 15 دانش آموز سالم شرکت کردند. گروه سالم سن (سال): 0.75±17.56 وزن (کیلوگرم): 8.56±56.87 قد (سانتی متر):7.51 ±159.67گروه تیلت لگن (سال): 0.63±17.98 وزن (کیلوگرم): 5.2±57.97 قد (سانتی متر): 6.5±161.32 بودند. خطای بازسازی وضعیت کمر در چهار جهت فلکشن، اکستنشن، لترال فلکشن راست و چپ با استفاده از گونیامتر و روش فتوگرامتریک محاسبه شد و در انتها داده ها با استفاده از روش آماری t مستقل در سطح معنی داری (0.05) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    خطای بازسازی وضعیت در گروه دارای تیلت جانبی لگن اختلاف معنی داری (P>0.05) با گروه سالم در چهار جهت فلکشن، اکستنشن، لترال فلکشن راست و چپ نداشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که تفاوتی بین دانش آموزان دارای تیلت جانبی لگن و سالم در حس وضعیت کمر وجود نداشته است. یکی از دلایل عدم معنی داری ممکن است به دلیل شدت کم ناهنجاری باشد. بنابراین به مطالعات تکمیلی بیشتری نیاز است تا تفاوت در حس عمقی در افراد دارای تیلت جانبی لگن و سالم مشخص شود.

    کلیدواژگان: خطای بازسازی وضعیت، نابرابری لگن، حس وضعیت مفصل، کمر، انحراف جانبی لگن، حس عمقی
  • علی تهرانی، حمید طباطبایی* صفحات 26-35
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ،مقایسه تاثیر شش هفته تمرینات ثبات مرکزی روی بوسوبال و تخته تعادل بر میزان تعادل، سرعت و دامنه حرکتی مچ پا در پسران نوجوان بود.

    روش بررسی

    در این تحقیق نیمه تجربی 30 پسر نوجوان به صورت هدفمند و در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شدند و به صورت کاملا تصادفی در سه گروه تقسیم شدن:10 نفر گروه تمرین با تخته تعادل،10 نفرگروه تمرین بابوسوبال و10نفر گروه کنترل.برنامه تمرینات شامل شش هفته تمرین ثبات مرکزی در دو گروه تجربی بوسوبال و تخته تعادل بود.24 ساعت قبل از پیش آزمون و بعد از اجرای پروتکل تمرینی از کلیه آزمودنی های سه گروه آزمون وای جهت ارزیابی تعادل، آزمون دوی 36 متر جهت ارزیابی سرعت و اندازه گیری دامنه حرکتی مچ پا انجام شد.جهت بررسی طبیعی بودن داده هاازآزمون کلموگروف - اسمیرنف و از آزمون لوین برای تعیین همگنی واریانس ها و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه آنوا و جهت تعیین تفاوت جفتی میانگین ها از آزمون بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج و یافته های پژوهش در نمرات پس آزمون ، تمرینات گروه بوسوبال و تخته تعادل درفاکتورهای تعادل ، سرعت و دامنه حرکتی مچ پا ، بیانگر تفاوت معنی دار با گروه کنترل بود .

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که تمرین ثبات مرکزی بر روی بوسوبال و تخته تعادل باعث بهبود فاکتور های تعادل، سرعت و دامنه حرکتی مچ پا پسران نوجوان می گردد.

    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، تخته تعادل، بوسوبال، تعادل، سرعت، دامنه حرکتی مچ پا
  • فریده باباخانی* صفحات 36-44
    زمینه و هدف

    رشته قایقرانی کایاک شامل حرکات تکراری استرس زا است و اکثر آسیب های این رشته آسیب های مربوط به استفاده بیش از حد است. بنابراین هدف این مطالعه بررسی میزان فعالیت الکترومایوگرافی و میزان خستگی عضلات منتخب کمربند شانه در طی2 کیلومتر پارو زدن می باشد.

    روش بررسی

    این تحقیق توصیفی و از نوع نیمه تجربی بوده و روش نمونه گیری از نوع هدفمند می باشد. نمونه آماری آن 8 نفر از قایقرانان زن تیم ملی بودند؛ که با توجه به معیارهای ورود و خروج تحقیق انتخاب شدند. برای تست 2 کیلومتر، ارگومتر مخصوص رشته کایاک مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا برای نرمالیزه کردن نتایج از تست MVIC استفاده شد. به منظور ثبت سطح فعالیت عضلات از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی (16 کاناله، ساخت شرکت Bayamed ایران) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون آنالیز واریانس با طرح اندازه گیری مکرر با سطح معنا داری 05/0 و به وسیله نرم افزار Spss نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مسافت 2 کیلومتر پارو زدن بر روی میزان فعالیت الکترومایوگرافی دلتویید قدامی (025/0≥P)، عضله بای سپس (001/0≥P)، و عضله تری سپس (041/0≥P) پکتورالیس ماژور (001/0≥P) تاثیر معنادار داشته است. علاوه بر این مسافت بر روی خستگی عضله دلتویید قدامی (001/0≥P)، عضله بای سپس (001/0≥P)، و عضله تری سپس (049/0≥P) پکتورالیس ماژور (001/0≥P) تاثیر معنادار داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که 2 کیلومتر پارو زدن می تواند به عنوان یک ریسک فاکتور موجب آسیب در ساختار کمربند شانه قایقرانان کایاک شود. از نتایج به دست آمده می توان جهت طراحی برنامه مناسب به منظورپیشگیری از آسیب در رشته کایاک استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کایاک، ارگومتر، الکترومایوگرافی، عضلات کمربند شانه
  • آذین بهرامی، هومن مینونژاد، محمدحسین آرچین* صفحات 45-53
    هدف

    امروزه والیبال یکی از محبوب ترین ورزش ها است. بررسی ها نشان می دهند که صدمات اسکلتی عضلانی در بین بازیکنان والیبال شایع است. باتوجه به تفاوت در برنامه های تمرینی و سبک مربی گری در کشورهای مختلف که عامل اثرگذاری در آسیب دیدگی بازیکنان می باشد؛ از این رو هدف تحقیق مقایسه آسیب های بازیکنان والیبال نخبه تیم ملی ایران و بازیکنان شاغل در لیگ ایتالیا بوده است.

    روش شناسی: 

    15 نفر از هر گروه ایران و ایتالیا با استفاده از فرم گزارش آسیب به صورت گذشته نگر در این تحقیق شرکت داشتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 13 بازیکن ایران در 3 سال گذشته متحمل حداقل یک آسیب جدی شده و 2 بازیکن آسیبی را تجربه نکردند ؛ در تیم ایتالیا نیز نتایج مشابه بود. بازیکنان پست قدرتی دریافت کننده در هر دو تیم ایران(30.8%) و تیم ایتالیا (53.8%) بیشترین آسیب را متحمل شدند. در بازیکنان ایران ناحیه کمر(5 مورد) شایع ترین آسیب بود در حالی که بازیکنان ایتالیا ناحیه مچ پا (4 مورد) شایع ترین گزارش شده است. پارگی های تاندونی شایع ترین نوع آسیب در ایرانی ها (30.8%) و در بازیکنان ایتالیا دررفتگی ها و نیمه دررفتگی ها، پارگی های تاندونی و پارگی های رباطی مشترکا با 23.1 درصد جزو شایع ترین نوع آسیب ها در این گروه بوده است. آسیب های ناشی از پرکاری شایع ترین آسیب ها در تیم ایران با 77 درصد و در تیم ایتالیا با 30.8درصد گزارش شده است. آسیب هایی با ماهیت غیر برخوردی نیز جزو آسیب های پرتکرار در تیم ایتالیا با 23.1درصد محسوب می شود در حالی که این نوع آسیب در تیم ایران 7.7درصد است.

    نتیجه گیری

    مربیان در تیم های ایران و ایتالیا بایستی بر اساس ناحیه و نوع آسیب های رایج در میان بازیکنان برنامه های پیشگیری از آسیب را اجرا نموده تا از خسارات ناشی از آسیب دیدگی را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: آسیب، والیبال، اپیدمیولوژی، ایران، ایتالیا
  • عطاءالله براتی*، مینا نامجو صفحات 54-63
    هدف

    کمردرد در 80 درصد از افراد حداقل یکبار در زندگی تجربه می شود. کوتاهی نوار ایلیوتیبال همراه با کمردرد در نظر گرفته می شود. با توجه به موارد ذکر شده هدف ما در این پژوهش مقایسه اثر آنی سوزن خشک و ماساژ ایسکمیک بر میزان درد افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی با کوتاهی نوار ایلیوتیبال بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مردان 20 تا 35 سال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی (بر اساس معیارهای ورود) است.  برای بررسی نتایج مربوط به ماندگاری در فرضیه های تحقیق از آزمون آماری تحلیل واریانس اندازه های تکراری در هر گروه و سپس برای بررسی تفاوت های درون گروهی و بین گروهی از آزمون های آماری تی وابسته و مستقل استفاده شد. سطح معناداری کلیه آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد.

    نتایج

    نتایج آزمون تعقیبی نیز نشان داد بین گروه های مختلف در هر دو متغیر درد و ناتوانی عملکردی تفاوت معناداری وجود ندارد.

    بحث:

    نتایج این تحقیق نشان داد، هر دو روش درمانی در کاهش میزان عددی شدت درد و ناتوانی عملکردی موثرند با این وجود بین این دو روش درمانی تفاوت معناداری وجود نداشت. این نتایج، با دیگر مطالعات انجام شده همخوانی دارد.

    کلیدواژگان: _ کمردرد، سوزن خشک، ماساژ ایسکمیک
  • نفیسه باقریان جبلی، محمد رحیمی*، فرحناز مهرافزا، فاطمه خانویردی صفحات 64-75
    هدف

    با شیوع کووید19، محدودیتهایی برای افراد در مشاغل مختلف بوجود آمد. از جمله معلمان که برای تدریس درفضای مجازی، مجبور به استفاده طولانی مدت از تلفن همراه شدند که موجب افزایش دردهای اسکلتی- عضلانی و ناهنجاری های وضعیتی،  به ویژه سندروم متقاطع فوقانی شد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین اختلات اسکلتی- عضلانی و سندروم متقاطع فوقانی با مدت زمان آموزش مجازی معلمان و شاخص توده بدنی در پاندمی کووید 19 است .

    روش بررسی

    در این مطالعه 40 نفر از دبیران زن با آموزش در فضای مجازی به صورت داوطلبانه انتخاب و ارزیابی شدند. بعد از ثبت مدت زمان استفاده از ابزارهای آموزش از جمله تلفن همراه و لپتاپ، برای تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی_عضلانی از پرسشنامه نوردیک استفاده شد. زاویه های سر به جلو و شانه گرد با فوتوگرافی و زاویه کایفوز با خط کش منعطف اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 27 در سطح معناداری 05 / P≥0 استفاده شد .

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین ناهنجاری کایفوز با مدت زمان استفاده از تلفن همراه ارتباط معناداری وجود دارد (600/r=0). بین مدت زمان استفاده از رسانه های اجتماعی با ناهنجاری سر به جلو رابطه معناداری یافت شد (429/r=0) بین مدت زمان استفاده از تلفن همراه با شانه گرد رابطه مثبت معناداری دیده شد (339 /r=0) علاوه براین بین مدت زمان استفاده از رسانه های اجتماعی با درد و اختلال در نواحی گردن (592/r=0)،  شانه (388/r=0)، کمر (568/r=0) و فوقانی پشت (691/r=0) ، و مچ دست (158/r=0) رابطه مثبت معنادار یافت شد. اما بین کایفوزیس و سر به جلو و شانه گرد و اختلالات اسکلتی- عضلانی با BMI ارتباط معناداری پیدا نشد.

    نتیجه گیری

    آموزش مجازی، موجب اختلات اسکلتی- عضلانی و ناهنجاری های وضعیتی می شود، به طوریکه افزایش مدت زمان استفاده از فضای مجازی، با افزایش ناهنجاریها و درد همراه است.

    کلیدواژگان: سندرم متقاطع فوقانی، اینترنت، آموزش برخط، اختلالات اسکلتی- عضلانی، قرنطینه، کرونا
|
  • Ahmad Kazemi Pakdel *, AliAsghar Norasteh Pages 1-8
    Introduction

    Balance is one of the basic factors of sports and proper balance increases the efficiency of athletes. The aim of this study was to compare the balance of beach with indoor volleyball athletes.

    Materials and Methods

    The present study is a quasi-experimental study. For this purpose and according to the research criteria, a total of 100 male professional athletes were selected as the research sample, and in two groups of indoor volleyball (n = 50) with body mass index (20.51+2.45), age (16.02=1.42), training history (5.42–1.26) and beach volleyball (n = 50) with body mass index (20.51–1.80). Age (15.86+1.52), training history (5.161.31). Y test was used to evaluate the balance. Data analysis was performed by SPSS 24 software at the significant level of "P=0.05."

    Findings

    The results of the research showed that there is a significant difference between the average value of the dynamic balance variable between the two beach volleyball and indoor volleyball groups, and beach volleyball has obtained better scores in the balance test. "P=0.01"

    Conclusion

    The balance of beach volleyball players in this research was much better than the balance of indoor volleyball players. Therefore, coaches of different sports can perform some exercises on object surfaces to improve the balance of their athletes. Also, coaches can use these levels for pre-season training where athletes need more preparation to continue competing.

    Keywords: Comparison, Balance, volleyball players, beach, indoor
  • Amir Letafatkar *, Flora Farvardin Pages 9-18
    Introduction

    This study aimed to investigate the effect of the auditory external intervention on support leg movement patterns and shooting skills of elite futsal players.

    Method

    21 elite futsal players aged 21.8 ± 2.6 years based on inclusion criteria were selected. Selected lower limb kinematics and shooting skills were evaluated with and without auditory external intervention conditions. The lower limb kinematic, ball velocity, and the ball entered position to the goal, recorded by a three-dimensional motion analysis. To compare the participant's performance between baseline and verbal external intervention, we used the measure repeated method for data analysis.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between baseline position and auditory external intervention at the initial contact of hip and knee angles and Peak knee abduction moments (p <.001).

    Conclusion

    In general, it seems that providing a cognitive load during a shooting task, could significantly change the biomechanics of the support leg that may predispose participants to injury conditions.

    Keywords: verbal external intervention, Biomechanics, support leg, shooting skill, Futsal
  • Parisa Sayyadi *, Samira Salemi, Hooman Minoonejad Pages 19-25
    Purpose

    proprioception is the sense by which a person can understand the position and movement of body parts. Pelvic Lateral tilt has various consequences such as back pain, impaired  .muscle function, but few studies have investigated its consequences The purpose of this study was to Compare lumbar position sense in students with and without lateral pelvic tilt

    Methods

    In this study, 11 students with pelvic lateral tilt and 15 healthy students participated in the study. (Healthy group: age (year): 17.56±0.75, Weight (kg): 56.87±8.56, height (cm): 159.67±7.51 and lateral Pelvic tilt group: age (year): 17.98±0.63, Weight (kg): 57.97±5.2, Height (cm): 161.32±6.5). using a goniometer and photogrammetric method, Lumbar reposition error in four directions of flexion, extension, left lateral flexion and right lateral flexion was recorded. The independence-samples t test was employed to analyze the data. The p-value=0.05 was regarded statistically significant.

    Results

    No statistically significant difference was found between the two groups with respect to reposition sense error for four directions of flexion, extension, left lateral flexion and right lateral flexion(P >0.05).

    Conclusion

    Given that no statistically significant difference was observed between students with lateral pelvic tilt and healthy students. One of the reasons for the lack of significance may be due to the low severity of the lateral tilt. Therefore, further studies need to be conducted to determine the difference in proprioception in students with pelvic lateral tilt and healthy individuals.

    Keywords: reposition error, uneven pelvic, joint position sense, lumbar, lateral pelvic tilt, Proprioception
  • Ali Tehrani, Hamid Tabatabaei * Pages 26-35
    Purpose

    The aim of the present study was to compare the effect of six weeks of core stability training on bosuball and balance board on balance, speed and range of motion of the ankle in adolescent boys.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 30 adolescent boys were purposefully and accessibly selected as subjects and were randomly divided into three groups:10 in the balance board training group,10 in the bosuball training group, and10 in the control group.The training program consisted of six weeks of core stability training in two experimental groups, bosuball and balance board .24 hours before the pre-test and after the implementation of the training protocol, all subjects in the three groups of Y test were performed to assess balance, 36-meter running test to assess speed and measure ankle range of motion. K-S test was used to evaluate the normality of the data, Levin test was used to determine the homogeneity of variances, and one-way ANOVA analysis was used to analyze the data, and Bonferroni test was used to determine the mean pair difference.

    Results

    Based on the results and findings of the research on post-test scores, the exercises of the bosuball group and the balance board in the factors of balance, speed and range of motion of the ankle, showed a significant difference with the control group.

    Conclusion

    The results of this study showed that core stability training on bosuball and balance board improves balance, speed and range of motion factors of adolescent boys.

    Keywords: core stability, Balance board, Bosuball, Balance, Speed, Ankle range of motion
  • Farideh Babakhani* Pages 36-44
    Purpose

    Kayak Riders involves repetitive stress movements, and most of the injuries are overuse. Therefore, the aim of this study was to determine the electromyographic activity and the amount of fatigue of selected shoulder muscles during 2 km rowing.

    Methods

    This is descriptive and quasi-experimental study and the sampling method is purposeful. The statistical sample was eight female national rower who were selected according to the criteria for entering and leaving the research. For test, the 2-kilometer Kayak ergometer was used. Initially, the MVIC test was used to normalize the results. Then, recording the level of muscle activity was done by Surface Electromyography (16 Channel, manufactured by Bayamed Iran). For data analysis, ANOVA with repeated measure design with a significant level of 0.05 and SPSS software version 22 was used.

    Results

    The results showed that the distance of rowing 2 km had a significant effect on the electromyographic activity of Anterior Deltoid(P≤0.025), Biceps Brachii(P≤0.001), Triceps Brachii(P≤0.041) and Pectoralis major (P≤0.001). There was a significant effect on the fatigue rate of Anterior Deltoid(P≤0.001), Biceps Brachii(P≤0.001), Triceps Brachii(P≤0.049) and Pectoralis major (P≤0.001).

    Conclusion

    The results of this study show that 2 km rowing has a risk factor for injury in the shoulder girdle structure.The obtained results can be used to design a suitable program to prevent injury and improve of the kayak.

    Keywords: Kayak, Ergometer, Electromyography, shoulder muscles
  • Azin Bahrami, Hooman Minoonejad, MohammadHossein Archin * Pages 45-53
    Purpose

    Nowadays, volleyball is one of the most popular sports. Injury in sports is inevitable. Therefore, this study aimed to compare the injuries of the elite volleyball players of the Iranian national team and the players working in the Italian league.

    Methods

    The subjects of this study included two 15 member nodes consisting of the Iranian men’s national volleyball team and elite players working in the Italian Premier league. In this study, the injury report form that is available on the website of the World Federation (FIVB) as the standard injury report form has been used

    Results

    the result showed that there was no significant difference between the distribution of injury based on playing post injured area cause of injury and severity of injury in the two groups of Iran and Italy. The power receiver players in both the Iran (30.8%) and Italy (53%) team suffered the most injury. In Iranian players, the lumbar region, while in Italian players, the ankle region was the most common injury that was reported. Tendon tears are the most common type of injury in Iranians (30.8%) and in Italian players dislocations and partial dislocations, tendon tears, and ligament tears together with 23.1% have been among the most common types of injuries in this group. injuries due to overuse are the most common injuries In the Iranian team with 77% and in the Italy team with 30.8% non-contact injuries are also among the most frequent injuries in the Italy team with 23.1% while this type of injury in the Iranian team is 7.7%.

    Conclusion

    coaches in the Iran and Italy Italian teams should implement injury prevention programs based on the area and type of common injuries among players to reduce losses from injuries.

    Keywords: Injury. Volleyball. Epidemiology, Iran, Italy
  • Ataalah Barati *, Mina Namjoo Pages 54-63
    purpose

    Low back pain is experienced by at least once in 80% of people. Short iliotibal band is considered with low back pain. According to the mentioned cases, our aim in this study was to compare the immediate effect of dry needling and ischemic massage on the pain of people with chronic non-specific low back pain with short iliotibal band.

    methods

    Leven test was used to evaluate the homogeneity of variance. Also, to evaluate the results related to persistence in the research hypotheses, the statistical test of analysis of variance of repeated measures in each group was used and then to examine the intra-group and intergroup differences, dependent and independent t-tests were used. The significance level of all tests was considered 0.05. All analyzes were performed using SPSS software version 26.

    Results

    The results of post hoc test also showed that there was no significant difference between different groups in both variables of pain and functional disability.

    Conclusion

    The results of this study showed that both treatments are effective in reducing the numerical extent of pain intensity and functional disability. However, there was no significant difference between these two treatments. These results are consistent with other studies.

    Keywords: back pain, dry needling, ischemic massage
  • Nafiseh Bagherian Jabali, Mohammad Rahimi *, Farahnaz Mehrafza, Fatemeh Khanvirdi Pages 64-75
    Purpose

    The COVID-19 pandemic has created the largest disruption of education systems in history among teachers who taught remotely .The use of hand held devices (HHD) such as mobile phones, tablets have increased dramatically among teachers which can increased lead musculoskeletal pain disorders Therefore, The purpose of this study is to investigate musculoskeletal disorders to Upper Cross Syndrome and the duration of online teaching during the COVID-19 between Musculoskeletal Disorders and Upper Cross Syndrome with duration of Teachers’ online teaching during COVID-19 pandemic.

    Methods

    The sample population consisted of 40 females. The duration of using hand held devices has been questioned, Nordic questionnaire was used to determine the musculoskeletal disorders. The photogrammetry method was used to determine the round-shoulder and forward-head angles. the hypokyphosis was measured by a flexible ruler. Data was analyzed using SPSS software version 24.

    Results

    The results showed a significant positive relationship between hyper kyphosis abnormality and duration of cellphone usage. a significant relationship was found between duration of social media usage and forward head. There was a positive relationship between the duration of cellphone usage and rounded shoulder. In addition, a significant and positive relationship was found between the duration of social media usage and musculoskeletal disorders in the neck, shoulders, back, and wrists.

    Conclusion

    Distance learning, especially during COVID-19 pandemic, has exacerbated musculoskeletal disorders and postural abnormalities, so that increasing the duration of cyberspace can increases abnormalities and pain.

    Keywords: Upper Cross Syndrome, Internet, Online education, Musculoskeletal Disease, isolation, Coronavirus Disease 2019