فهرست مطالب

مجله ارگونومی
سال دهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین صارمی، سیده سعیده مرتضوی، سیما نادری فر، هما نادری فر*، امیر شاملو کاظمی، سلمان خزائی صفحات 236-239

    اختلالات اسکلتی- عضلانی، یکی از سه بیماری عمده ی ناتوان کننده در جهان است. با این حال، بار بیماری فعلی در ایران به خوبی شناخته شده نیست. با توجه به شیوع بالای اختلالات عضلانی- اسکلتی در دانش آموزان، سیاست های پیشگیری و کنترل باید بر دانش آموزان متمرکز باشد و مداخلات بهداشتی بر اساس عوامل خطر انجام شود. مشکلات اسکلتی- عضلانی هزینه های اقتصادی قابل توجهی را بر سلامت تحمیل می کند و به طور غیرمستقیم بر بهره وری افراد تاثیر می گذارد. بنابراین ایجاد رویکردهای جدید که حفظ و بهبود سلامت عضلانی- اسکلتی، پیشگیری از بیماری های آن و مدیریت آن ها را هدف قرار می دهد، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، عضلانی-اسکلتی، دانش آموزان
  • علی اکبر صوفی زاده، مهرداد عنبریان* صفحات 240-249
    اهداف

     گردن درد، یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کاربران گوشی های هوشمند است. هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه ی اثربخشی فوری استراحت و تمرین مکنزی بر روی سطح درد و شاخص ناتوانی در افرادی بود که به دنبال استفاده از گوشی هوشمند از درد و ناراحتی در ناحیه ی گردن شکایت داشتند.

    روش کار

     تعداد 10 مرد و 14 زن با میانگین سنی 25/71 سال که به دنبال استفاده از گوشی هوشمند از درد و ناراحتی در ناحیه ی گردن شکایت داشتند، در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی شرکت کردند. طی دو روز متوالی، مداخلات محافظه کارانه شامل استراحت و تمرین مکنزی را دریافت نمودند. مدت زمان اعمال هر مداخله، یک جلسه بود. میزان درد و ناتوانی به ترتیب با ابزار دیداری سنجش میزان درد (Visual analog scale) VAS و پرسش نامه ی شاخص ناتوانی گردن قبل از شروع درمان (بلافاصه پس از استفاده از گوشی هوشمند) و پس از انجام مداخلات استراحت و تمرینات مکنزی اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شدند (0/05  <p).

    یافته ها

     آزمودنی ها به دنبال هر دو روش مداخله (استراحت و تمرین مکنزی) از سطح درد و ناتوانی کمتری در مقایسه با قبل از شروع دوره ی درمان گزارش کردند. شاخص اندازه ی اثر کوهن دی هم، اثربخشی بالای تمرین مکنزی را در مقایسه با وضعیت استراحت بر روی سطح درد و ناتوانی نشان داد.

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که تمرین مکنزی می تواند به طور موثرتری میزان درد و ناتوانی در نواحی گردن و شانه متعاقب استفاده از تلفن همراه هوشمند در مقایسه با استراحت را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: شاخص ناتوانی، گوشی هوشمند، گردن درد
  • حامد احمدی، مجتبی نوراللهی*، محمدرضا سلیمانی، احسان بی طرف صفحات 250-258
    اهداف

     محیط هایی که ساخته ی دست انسان ها هستند می توانند اثرات منفی و مثبتی بر کره ی زمین بگذراند. یکی از مصنوع های دو جنبه ای، ساخت و ساز بناهایی برای زندگی مردم است، ساختمان سازی هایی که به صورت بی قاعده و به سرعت در حال ساخت هستند، به مصرف بی رویه ی منابع فسیلی و به اتلاف انرژی منجر می شوند. بنابراین یکی از مهم ترین مواردی که در طراحی یک ساختمان مهم است، تامین آسایش حرارتی آن می باشد؛ آسایشی که تاثیر مستقیم بر عملکرد شناختی انسان ها دارد. در این پژوهش علاوه بر مبحث آسایش حرارتی به خستگی در کلاس درس که یکی از مولفه های تاثیرگذار در عملکرد شناختی دانشجویان است پرداختیم.

    روش کار

     در این پژوهش به بررسی و مقایسه ی عملکرد شناختی افراد در محدوده ی آسایش حرارتی و محدوده ی پیشنهادی استاندارد اشری (American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers) ASHERI پرداخته شد. برای بررسی عملکرد آنان در محدوده های مختلف دمایی، 220 نفر از دانشجویان رشته ی معماری دانشگاه های شهر ایلام با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. وضعیت آسایش حرارتی، عملکردهای شناختی و خستگی افراد پس از اندازه گیری عوامل محیطی از طریق پرسش نامه و نرم افزارهای استاندارد عملکرد شناختی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

     علاوه بر آسایش حرارتی که ارتباط مستقیم بر روی عملکرد شناختی دانشجویان دارد، گذر زمان نیز از این قاعده مستثنی نیست، به بیان دیگر عملکرد شناختی دانشجویان برگفته شده از آسایش حرارتی و گذر زمان است که تاثیر مستقیم در بازدهی علمی، ذهنی و همچنین بازدهی عملی آنان دارد پس از بررسی داده ها در این خصوص به نتایج معنی داری رسیدیم که بیانگر بیشترین بازدهی دانشجویان در شرایط آسایش حرارتی مناسب و در بازه ی زمانی 60 دقیقه ابتدایی شروع عملکرد آنان بوده است.

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش نشان داد، حتی اگر در کلاس درس دانشجویان، آسایش حرارتی کلاس ها بر اساس استاندارد ASHERI تامین شده باشد عملکرد شناختی دانشجویان بعد از گذشت 60 دقیقه از شروع کلاس افت پیدا خواهد کرد.

    کلیدواژگان: آسایش حرارتی، عملکرد شناختی، خستگی در کلاس درس، دانشگاه
  • محمدرضا امیدی*، نبی امیدی، هادی مفتاحی، مریم پناهی صفحات 259-266
    اهداف

     با توجه به نقشی که نیروی انسانی در هر سازمان دارد، پرداختن به موضوعاتی که منجر به کاهش آسیب‏های شغلی در محیط کار می‏شود از اهمیت شایانی برخودار است، پر واضح است که پیشگیری از وقوع فرسودگی شغلی، در ارتقاء بهداشت روانی افراد نقش بسزایی دارد. یکی از مباحثی که می تواند در کاهش فرسودگی شغلی مفید واقع شود، به کارگیری دانش ارگونومی و رعایت اصول ایمنی است. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر اصول ارگونومی محیط کار بر فرسودگی شغلی با نقش تعدیل گر فرهنگ ایمنی بود.

    روش کار

     مطالعه ی حاضر، توصیفی پیمایشی است. جامعه ی آماری شامل کلیه کارکنان شرکت پتروشیمی ایلام است که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، برابر با 310 نفر به دست آمد؛ ابزار اصلی گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسش نامه های مشخصات دموگرافیک، اصول ارگونومی، فرسودگی شغلی و فرهنگ ایمنی است. روایی پرسش نامه توسط اساتید به روش روایی صوری و محتوایی مورد تایید قرار گرفت، همچنین پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه های پژوهش از معادلات ساختاری مبتنی بر تحلیل مسیر در نرم افزار SMART PLS استفاده شد.

    یافته ها

     تاثیر اصول ارگونومی بر فرسودگی شغلی کارکنان پتروشیمی ایلام منفی و معنی دار با ضرایب (12/26 = T، 0/42- = R2) است، تاثیر فرهنگی ایمنی بر فرسودگی شغلی نیز منفی و معنی دار با ضرایب (14/07 = T، 0/32- = R2) به دست آمد، آزمون فرضیه اصلی نشان می دهد که فرهنگ ایمنی 0/010- تاثیر اصول ارگونومی بر فرسودگی شغلی را تعدیل می کند و باعث کاهش بیشتر فرسودگی شغلی می گردد.

    نتیجه گیری

     رعایت اصول ارگونومی محیط کار و وجود فرهنگ ایمنی در پتروشیمی ایلام، باعث کاهش فرسودگی شغلی شد.

    کلیدواژگان: ارگونومی، فرسودگی شغلی، فرهنگ ایمنی
  • فرشته حسینی، مهرناز حقیقی، سیف الله غریب* صفحات 267-276
    اهداف

     پیشگیری از بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی، مستلزم ارزیابی و اصلاح وضعیت های کاری با استفاده از روش های ارزیابی پوسچر ارگونومی است. هدف این مطالعه، تعیین اثربخشی مداخلات چند وجهی و بلندمدت ارگونومی در یک شرکت در حال توسعه ی خودروسازی با روش ارزیابی سریع تنش دفاتر کاری (Rapid Office Strain Assessment) ROSA بود.

    روش کار

     این مطالعه ی مداخله ای چند وجهی بلندمدت، بر روی 70 نفر از کارکنان اداری یک شرکت خدمات مهندسی خودروسازی در سه مرحله از سال 1395 تا 1401 انجام شد. مداخلات ارگونومیک با توجه به نمرات کسب شده در زیرحیطه های روش ROSA  شامل صندلی، موس و کیبورد، تلفن و مانیتور اجرا گردید. مداخله ها شامل مداخلات فنی- مهندسی و آموزشی بود. از آماره های توصیفی و آزمون های Paired T-test، ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون خطی چندگانه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

     میانگین نمرات ROSA در سال 1395، 5/9 با انحراف معیار 0/66 بود، درحالی که میانگین نمرات ROSA در سال 1401، 3/85 با انحراف معیار 1/19 بود. بین نمره ی نهایی ROSA در سال 1395 و 1401 از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001> P). آزمون های آماری نشان داد تنها مداخله ی فنی- مهندسی بر روی نمره ی نهایی ROSA تاثیر معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه ی حاضر بیانگر کاهش مطلوب سطح احتمال خطر نهایی وضعیت بدنی کارکنان حین کار به علت تصحیح وضعیت بدنی در نتیجه ی مداخله ی فنی- مهندسی همراه با مداخله ی آموزشی منطبق بر اجزای روش ROSA بوده است.

    کلیدواژگان: مداخله بلند مدت، ارگونومی، کارکنان اداری
  • عباس علی جعفری ندوشن*، امیرعباس ابویی مهریزی، فاطمه سادات موسوی ندوشن صفحات 277-288
    اهداف

     همه گیری ویروس کووید-19 و اجرای قرنطینه می تواند اثرات مختلفی بر جنبه های روانی و اختلالات اسکلتی- عضلانی دانشجویان بگذارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر ویروس کووید-19 بر اختلالات اسکلتی- عضلانی و سلامت روان دانشجویان دانشگاه میبد می باشد.

    روش کار

     برای این منظور، نمونه ای تصادفی شامل 350 نفر از دانشجویان دانشگاه میبد در سال 1400 انتخاب گردید. اطلاعات بر اساس سه پرسش نامه ی اختلالات اسکلتی- عضلانی Nordic، پرسش نامه ی سلامت عمومی و مقیاس اضطراب کرونا ویروس جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون لجستیک و آزمون Chi-square استفاده گردید.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که اضطراب ناشی از شیوع ویروس کووید-19، روی سلامت روان دانشجویان تاثیر معنی دار دارد. همچنین پاندمی کووید-19 موجب بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی در اکثر اندام های بدن دانشجویان گردیده است. مقطع تحصیلی، ورزش، نرمش های روزانه و تعداد مبتلایان به ویروس از جمله متغیرهایی هستند که در این شرایط روی اختلالات اندام های بدن و سلامت روان دانشجویان تاثیر معنی دار دارند.

    نتیجه گیری

     با توجه به اهمیت سلامت جسمی و روحی دانشجویان، لازم است در رابطه با کلاس های درسی دانشجویان برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد. همچنین با شیوع ویروس و لزوم رعایت محدودیت ها، برنامه ریزی برای ورزش و حرکت های کششی ساده می تواند روی کاهش اختلالات و افزایش نشاط دانشجویان تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، رگرسیون لجستیک، اختلالات اسکلتی-عضلانی، مقیاس اضطراب کرونا ویروس، دانشجویان، ویروس کووید-19
  • حمیده عباسی*، محمود حسینی بروجنی صفحات 289-298
    اهداف

     شخصیت فعال، که به استعداد فرد نسبت به رفتارهای فعالانه برای تاثیرگذاری بر تغییرات معنادار در محیط اشاره دارد، عامل مهمی است که بر شکل گیری سازگاری شغلی تاثیر می گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شخصیت فعال بر سازگاری شغلی با نقش میانجی شکوفایی در کار کارکنان انجام شد.

    روش کار

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات، توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی و نحوه ی جمع آوری داده با استفاده از پرسش نامه بوده است. در پژوهش حاضر از پرسش نامه ی استاندارد جهت سنجش شکوفایی در کار، سازگاری شغلی و شخصیت فعال استفاده شد. جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل کلیه ی کارکنان دانشگاه جندی شاپور اهواز به تعداد 500 نفر بود. حجم نمونه، طبق جدول مورگان 271 نفر محاسبه گردید. در این پژوهش پایایی از روش آلفای کرونباخ و روایی از طریق روایی صوری و محتوایی مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل فرضیه ها از نرم افزار ایموس استفاده شده است.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که شخصیت فعال بر سازگاری شغلی با نقش میانجی شکوفایی در کار کارکنان تاثیر دارد. تاثیر شکوفایی در کار بر سازگاری شغلی، تاثیر شخصیت فعال بر سازگاری شغلی و تاثیر شخصیت فعال بر شکوفایی در محل کار مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که شخصیت فعال، ابتدا باعث پیشرفت افراد در محل کار شده که به نوبه ی خود منجر به بهبود سازگاری شغلی می شود. توصیه می گردد مشاوران شغلی مداخلات موثرتری برای افزایش سازگاری شغلی کارکنان طراحی کنند.

    کلیدواژگان: شخصیت فعال، سازگاری شغلی، شکوفایی در کار
  • زهره کرمی، زهرا ناصرزاده، ندا مهدوی* صفحات 299-308
    اهداف

     اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از شغل، در بین مشاغل آزمایشگاهی بسیار شایع می باشد. یکی از مهم ترین علل اختلالات، عدم تناسب فرد با ایستگاه کاری می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تناسب آنتروپومتریک کارشناسان آزمایشگاه های علمی-تحقیقاتی با ایستگاه های کاریشان در پردیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1401 می باشد.

    روش کار

     جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار، از پرسش نامه ی Nordic و برای ارزیابی پوسچر روش نرپا (Novel Ergonomic Postural Assessment) NERPA استفاده شد. ابعاد آنترپومتری کاربردی و مشخصات ایستگاه کار ثبت گردید. سپس به بررسی تطابق افراد با ایستگاه کاری پرداخته و مداخلاتی جهت بهبود ایستگاه کاریشان پیشنهاد شد.

    یافته ها

     طبق یافته ها، بیشترین میزان شیوع درد در یک سال گذشته به ترتیب در نواحی گردن (68/7 درصد) و کمر (59/37 درصد) بود. ارزیابی پوسچر بدنی با استفاده از روش NERPA سطح اقدامات اصلاحی در سطح متوسط و با نیاز به مطالعات بیشتر ارزیابی شد. همچنین نمره ی گردن با 40/62 درصد، بالاترین امتیاز ریسک را به خود اختصاص داد. در اکثر فعالیت ها بین ابعاد بدنی افراد و ایستگاه کاریشان تطابق وجود نداشت.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی در کارشناسان آزمایشگاه های تحقیقاتی بالاست و سطوح ریسک ارزیابی ارگونومیکی در سطح ریسک متوسط قرار دارند. به نظر می رسد عدم تناسب آنتروپومتریک با ایستگاه کاری از علل ایجاد پوسچر کاری نامطلوب و در نتیجه شیوع بالای اختلالات اسکلتی-عضلانی باشد. لذا تامین تناسب آنتروپومتریک بین کارکنان آزمایشگاه های تحقیقاتی و ایستگاه های کاریشان با هدف کاهش این اختلالات ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، آنتروپومتری، کارکنان آزمایشگاه، Novel Ergonomic Postural Assessment (NERPA)
|
  • Hossein Saremi, Saideh Sadat Mortazavi, Sima Naderifar, Homa Naderifar*, Amir Shamlou-Kazemi, Salman Khazaei Pages 236-239

    Musculoskeletal disorders are one of the three major disabling diseases in the world. However, the burden of disease in Iran is not yet well-known. Due to the high prevalence of musculoskeletal disorders in students, prevention and control policies should focus on students and health interventions should be carried out based on risk factors. Musculoskeletal problems impose significant economic costs on health and indirectly affect the productivity of people. Therefore, it is essential to provide new approaches aimed at maintaining and improving musculoskeletal health and preventing and managing diseases.

    Keywords: Health literacy, Musculoskeletal, Students
  • Ali Akbar Sufizadeh, Mehrdad Anbarian* Pages 240-249
    Objectives

    Neck pain is one of the most common musculoskeletal disorders among smartphone users. The purpose of the present study was to compare the immediate effects of rest and McKenzie exercise on pain level and disability index among individuals who complained of pain and discomfort in the neck after using a smartphone.

    Methods

    Ten males and 14 females with an average age of 25.71 years, who complained of pain and discomfort in the neck after using a smartphone, participated in this clinical trial study. During two consecutive days, they received conservative interventions including rest and Mackenzie exercise. The duration of each intervention was one session. The level of pain and disability was measured with the visual analog scale (VAS) and the neck disability index questionnaire before starting the treatment (immediately after using the smartphone), and after performing rest interventions and McKenzie exercises. The data were analyzed by ANOVA with repeated measures (P < 0.05).

    Results

    Subjects reported lower levels of pain and disability following both intervention methods (rest and McKenzie exercise) compared to before the start of the treatment period. The Cohen's d effect size index showed the high effectiveness of Mckenzie's exercise compared to the resting condition on the level of pain and disability.

    Conclusion

    The results of this study showed that McKenzie's exercise can more effectively decrease the amount of pain and disability in the neck and shoulder areas following the use of a smartphone compared to rest.

    Keywords: Disability index, Smartphone, Neck pain
  • Hamed Ahmadi, Mojtaba Noorllahi*, MohmmadReza Soleimani, Ehsan Bitaraf Pages 250-258
    Objectives

    Human-made environments can have negative and positive effects on the planet. One of the two-faceted artifacts is the construction of buildings for people's lives, buildings that are being built irregularly and quickly and lead to excessive consumption of fossil resources and energy waste. Become Therefore, one of the most important things in the design of a building is providing its thermal comfort; Comfort that has a direct effect on the cognitive function of humans. In this research, in addition to the topic of thermal comfort, we also discuss fatigue in the classroom, which is one of the factors influencing the cognitive performance of the students.

    Methods

    In this research, the cognitive performance of people were examined and compared in the range of thermal comfort and the suggested range of the Ashri standard. To investigate their performance in different temperature ranges, 220 architecture students of Ilam universities were selected by systematic random sampling method. The state of thermal comfort, cognitive functions, and fatigue of people was evaluated after measuring environmental factors through questionnaires and standard cognitive function software.

    Results

    In addition to thermal comfort, which has a direct relationship with the cognitive performance of students, the passage of time is not an exception to this rule, in other words, the cognitive performance of students is derived from thermal comfort and the passage of time, which has a direct effect on academic, mental productivity. and also their practical efficiency. After examining the data in this regard, we reached meaningful results that indicate the highest efficiency of the students in the conditions of proper thermal comfort and the first 60 minutes of the start of their performance.

    Conclusion

    The results of this research show that even if the thermal comfort of the students' classrooms is provided according to the ASHERI standard, the students' cognitive performance will decrease after 60 minutes from the start of the class.

    Keywords: Thermal comfort, Cognitive performance, Fatigue in the classroom, University
  • MohammadReza Omidi*, Nabi Omidi, Hadi Meftahi, Maryam Panahi Pages 259-266
    Objectives

    Considering the role of human resources in every organization, it is very important to address issues that lead to the reduction of occupational injuries in the workplace, it is clear that preventing the occurrence of job burnout in improving people's mental health. It plays an important role. One of the topics that can be useful in reducing job burnout is the application of ergonomic knowledge and compliance with safety principles, which is the purpose of this research is to investigate the impact of workplace ergonomic principles on job burnout with the moderating role of safety culture.

    Methods

    The current research is descriptive survey research, the statistical population of this research is all the employees of Ilam Petrochemical Company, which was obtained by using the Cochran formula, and the sample size is equal to 310 people; The main tools for collecting information in this research include demographic profile questionnaires, ergonomic principles, job burnout, and safety culture. The validity of the questionnaire was confirmed by the professors using face and content validity methods, and the reliability was also confirmed using Cronbach's alpha coefficient. In this research, structural equations based on path analysis in SMART PLS software were used to analyze and test research hypotheses.

    Results

    The impact of ergonomic principles on the burnout of Ilam Petrochemical employees is negative and significant with coefficients (T = 12.26, R2 = -0.42), and the cultural impact of safety on burnout is also negative and significant with coefficients (T = 14.07, R2 = -0.32). is, the test of the main hypothesis shows that safety culture moderates the effect of ergonomic principles on job burnout and causes more reduction of job burnout.

    Conclusion

    Compliance with the principles of ergonomics in the work environment and the existence of a safety culture in Ilam Petrochemical will reduce job burnout.

    Keywords: Ergonomics, Burnout, Safety culture
  • Fereshteh Hosseini, Mehrnaz Haghighi, Seifollah Gharib* Pages 267-276
    Objectives

    Effectiveness assessment of multifaceted long-term ergonomics interventions in an automotive company Introduction Prevention of musculoskeletal disorders requires evaluation and improvement of work situations using ergonomic posture assessment methods. The purpose of this study was to determine the effectiveness of multifaceted and long-term ergonomic interventions in a developing automobile manufacturing company using the Rapid Office Strain Assessment (ROSA) method.

    Methods

    A long-term multifaceted intervention study was conducted on 70 office employees of an automotive engineering service company in three stages from 2016 to 2022. Interventions were carried out according to the scores obtained in the sub-areas of the ROSA method including chair, mouse and keyboard, telephone, and monitor. The interventions included technical-engineering and educational interventions. Finally, descriptive statistics and paired t-tests, Pearson correlation coefficient and multiple linear regression were used to analyze the data.

    Results

    The average score of ROSA in 2016 was 5.9 with a standard deviation of 0.66, while the average score of ROSA in 2022 was 3.85 with a standard deviation of 1.19. There was a statistically significant difference between the final score of ROSA in 2016 and 2022 (P < 0.001). Statistical tests showed that only the technical-engineering intervention had a significant effect on the ROSA final score.

    Conclusion

    The results of the present study have shown a favorable reduction in the final risk level of the physical condition of the employees during work due to the improvement of the physical condition as a result of the technical-engineering intervention along with the educational intervention in accordance with the components of the ROSA method.

    Keywords: Long-term intervention, Ergonomics, Office employees
  • Abbasali Jafari Nodoushan*, Amirabbas Abouei Mehrizi, Fateme Sadat Mosavi Nodoushan Pages 277-288
    Objectives

    COVID-19 virus pandemic and quarantine implementation have different effects on students' psychological aspects and musculoskeletal disorders. This study aims to evaluate the impact of the COVID-19 virus on musculoskeletal disorders and the mental health of Meybod University students.

    Methods

    For this purpose, a random sample of 350 students of Meybod University was selected in 2021. Data were collected based on three questionnaires Nordic Musculoskeletal Disorders, Mental Health, and Corona Disease Anxiety Scale. The Logistic regression and Chi-square test.

    Results

    The results showed that the anxiety caused by the outbreak of the COVID-19 virus has a significant effect on students' mental health. The COVID-19 pandemic has also caused musculoskeletal disorders in most parts of the student body. The grade, exercise, daily sports, and the number of people infected with the virus are the variables that significantly affect organ disorders and the mental health of students in this condition.

    Conclusion

    Due to the importance of students' physical and mental health, it is necessary to plan students' classrooms properly. Also, with virus outbreaks and the need to comply with restrictions, planning for sports and simple stretching exercises can reduce disorders and increase students' vitality.

    Keywords: Mental Health, Logit Regression, Musculoskeletal Disorders, Corona Disease Anxiety Scale, Students, Covid-19 Virus
  • Hamideh Abbasi*, Mahmood Hoseini Boroojeni Pages 289-298
    Objectives

    Proactive personalities, which refer to a person's ability with active behaviors to affect meaningful changes in the environment, are an important factor that affects the formation of job adaptability. The present study was conducted to investigate the effect of active personality on job adaptation with the role of mediator of flourishing at work.

    Methods

    The research has been a descriptive-analytical survey in terms of practical purpose and terms of data collection. The method of collection was using a questionnaire. In the current research, the standard questionnaire measuring flourishing at work, job adaptability, and active personalities have been used. The statistical population studied was all the employees of the Jundishapur University of Ahvaz, numbering 500 people. According to Morgan's table, the sample size is calculated as 271 people. In this research, the reliability of Cronbach's alpha method and the validity of the method has been confirmed through face validity. The method of analysis, description, and inference has been. IMOS software was used to test the hypotheses.

    Results

    The findings show that active personalities are effective for a job with a mediating role of flourishing at work. The effect of flourishing at work on job adjustment, the effect of active personality on job adjustment, and the effect of active personality on flourishing in the workplace have been confirmed.

    Conclusion

    The results show what personalities make people progress in the workplace, which in turn improves job adaptability. It is recommended that career counselors design interventions to promote career adjustment.

    Keywords: Active personality, Job adaptability, Flourishing at work
  • Zohreh Karami, Zahra Naserzadeh, Neda Mahdavi* Pages 299-308
    Objectives

    Musculoskeletal disorders (MSD) induced by work are common in laboratory jobs. One of the most important reasons for disorders is the lack of personal fit with a workstation. This study aims to evaluate the body posture of experts in scientific-research labs and explore their anthropometric fitness with workstations on the campus of Hamedan University of Medical Sciences in 2022.

    Methods

    To investigate the MSD prevalence associated with the work, it was used the Nordic questionnaire and, for evaluating the posture, the Novel Ergonomic Postural Assessment (NERPA) technique. Then, to check the compatibility of laboratory personnel with the workstations, some interventions were proposed to improve them.

    Results

    According to the findings, the highest amount of prevalence of pain over the past year was in the neck area, 68.7%, and waist area, 59.37%, respectively. To assess the body posture using the NERPA technique, the middle level of corrective actions as well as more research was required. Also, the highest score of the risk, i.e. 40.62%, was allowed to the neck. In most activities, there was not any match between the dimensions of the personal body and the workstation.

    Conclusion

    The results indicated that the prevalence of MSD symptoms is high among the experts in research laboratories, and the risk levels of ergonomic assessment are in the middle. It seems that the lack of anthropometric matches with the workstation generally has led to adverse work posture and thus, the prevalence of MSD disorders. So, providing anthropometric matches between people who work in research laboratories and their workstations is essential to reducing these disorders.

    Keywords: Musculoskeletal disease, Anthropometry, Laboratory personnel, Novel ergonomic postural assessment (NERPA)