فهرست مطالب

نشریه مدیریت سبز
سال یکم شماره 1 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود مصلح پور، علیرضا اژدری* صفحات 1-17

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر زنجیره تامین سبز بر عملکرد بازرگانی خارجی با توجه به نقش میانجی عملکرد زیست محیطی در میان کسب و کارهای کوچک و متوسط فعال در حوزه صنایع سلولزی در شهرک های صنعتی استان گلستان می باشد. این پژوهش، به لحاظ روش جزء تحقیقات توصیفی - پیمایشی، و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات از زمره تحقیقات همبستگی و از نظر هدف، کاربردی می باشد. در این تحقیق از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها بهره گیری شده است. ضریب پایایی برای پرسشنامه های مورد استفاده از پایایی لازم برخوردار بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران و سرپرستان شاغل در کسب و کارهای کوچک و متوسط فعال در حوزه صنایع سلولزی در شهرک های صنعتی استان گلستان تشکیل می دهند که تعداد آنها در بازه زمانی تحقیق 170 نفر بوده است. تعداد 125 نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه در نظر گرفته شد که با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. با توجه به نتایج آزمون های کمو و بارتلت انجام شده، داده های تحقیق از کفایت لازم برخوردار بوده و به همین دلیل برای بررسی فرضیات تحقیق از تکنیک تحلیل عاملی و آزمون مدل معادلات ساختاری بهره برده شده است و از نرم افزار PLS استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد، زنجیره تامین سبز بر عملکرد بازرگانی خارجی و عملکرد زیست محیطی تاثیر معنی داری دارد، عملکرد زیست محیطی بر عملکرد بازرگانی خارجی تاثیر معنی داری دارد. همچنین نتایج نشان داد نقش میانجی عملکرد زیست محیطی در بین رابطه های مورد بررسی ایفاء می گردد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین سبز، عملکرد بازرگانی خارجی، عملکرد زیست محیطی
  • حسین وظیفه دوست* صفحات 18-42

    هدف پژوهش شناسایی عوامل مرتبط با عملکرد شرکت ها با تاکید بر برنامه های بازاریابی سبز بود. روش تحقیق آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند به شیوه قضاوتی استفاده شد. در مجموع، با هفت مدیر مصاحبه گردید که هر کدام در شرکت های متفاوت مشغول به کار بودند. مدیران مصاحبه شده تصمیم گیرندگان کلیدی با عناوینی همچون مدیر بازاریابی، مدیر مالی و مدیر توسعه بازار بودند. در بخش کمی جامعه آماری شامل شرکت های شهرک صنعتی استان گلستان به تعداد 489 شرکت بود که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده براساس فرمول حجم نمونه کوکران تعداد 215 شرکت انتخاب و پرسشنامه در اختیار مدیران برای آزمون مدل قرار گرفت. ابزار تحقیق در بخش کیفی، مصاحبه با خبرگان و در بخش کمی، پرسشنامه بود. روایی در بخش کیفی از معیارهای تاییدپذیری، قابلیت اطمینان، انتقال پذیری، قابلیت اعتبار و در بخش کمی از روایی محتوایی و روایی سازه بهره گرفته شد. پایایی در بخش کیفی از دو روش بازآزمون و روش توافق درون موضوعی بین کدگذاران و در بخش کمی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده و مورد تایید قرار گرفتند. مدل کیفی تدوین شده در قالب پرسشنامه مورد آزمون قرار گرفت. در بخش کمی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، مدل مورد بررسی قرار گرفته و برازش مدل تجربی تعیین گردید. به طور کلی نتایج مدل ساختاری نشان داد که مدل پیشنهادی از اعتبار کافی برخوردار است که با استفاده از نرم افزار pls مدل معادلات ساختاری تحلیل شد و برازش مدل های اندازه گیری، ساختاری وکلی مدل مورد تایید قرارگرفت.

    کلیدواژگان: برنامه های بازاریابی، برنامه های بازاریابی سب، عملکرد شرکت ها
  • مریم احمدی زهرانی* صفحات 43-62

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سیاست درک شده محیطی و رفتارهای حمایتی سرپرست با رفتار شهروندی محیطی در بیمارستان های دولتی شرق استان گلستان می باشد. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی - توسعه ای و از نظر نحوه گردآوری داده های توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی می باشد. جامعه ی آماری شامل کلیه کارکنان بیمارستان های دولتی شرق استان گلستان به 1000 نفر بوده که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 300 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سیاست درک شده محیطی راموس و استگر (2000)، تعهد کارکنان به مسایل محیطی میر و همکاران (1990)، رفتار شهروندی محیطی بویرال و پایله (2012)، رفتارهای حمایتی سرپرست راموس (2001)، رضایت شغلی هاکمن و الدهام (1975) و نقض قرارداد روان شناختی رابینسون وموریسون (2002) با طیف لیکرت 5 گزینه ای استفاده شد. همچنین جهت بررسی و تحلیل فرضیات تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار Lisrel8.8 استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که کلیه فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: سیاست محیطی، رفتار شهروندی محیطی، رفتار حمایتی سرپرست، نقض قرارداد روانشناختی، تعهد به مسائل محیطی
  • عباسعلی شیخ، پرویز سعیدی*، ابراهیم عباسی، ارش نادریان صفحات 63-84

    تامین مالی سبز یکی از ابزارهای نوآورانه مالی است که شامل طیف گسترده ای از موضوعات در حوزه صنعت بانکداری می باشد. از آنجایی که بانک ها جزء جدایی ناپذیر فعالیت های تجاری و اقتصادی محسوب می شوند و عمده تامین مالی شرکتها بر عهده این نهاد پولی و مالی است، بنابراین ضرورت دارد تا عوامل موثر بر تامین مالی سبز شرکتها از طریق صنعت بانکداری مورد مطالعه قرار گیرد. این پژوهش رویکردی ترکیبی داشته و در مرحله نخست ، مدل تامین مالی سبز شرکت ها از طریق صنعت بانکداری ایران را بر اساس راهبرد پژوهش کیفی داده بنیاد ارایه و در مرحله دوم، روابط بین عناصر مدل حاصل را با استفاده ار تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری در معرض آزمون کمی قرار داده است. در بخش کیفی جامعه آماری شامل افراد متخصص و صاحبنظر در زمینه بانکداری و زیست محیطی بوده که با استفاده از نمونه گیری هدفمند و با روش گلوله برفی انتخاب و ضمن مصاحبه با 16 نفر از ایشان ، انجام کدگذاری و حصول اشباع نظری ، مولفه های مدل در قالب 77 مولفه فرعی و 21 مقوله اصلی تعیین و مدل نهایی استخراج گردید . در بخش کمی به منظور اعتباریابی و بررسی برازش مدل استخراجی ، جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران 8 بانک دارای سوابق فعالیتی در حوزه بانکداری و تامین مالی سبز بوده که ضمن جمع آوری نمونه 500 تایی از بین پرسشنامه های توزیع شده و انجام تحلیل لازم بوسیله مدلسازی معادلات ساختاری ، نتایج حاصل نشان داد که مولفه های استخراج شده اثر مستقیم و معناداری بر...

    کلیدواژگان: تامین مالی سبز، اقتصاد سبز، معادلات ساختاری، نظریه داده بنیاد
  • محمودرضا چراغعلی*، سمیه آبرودی صفحات 85-107

    پژوهش حاضر با هدف رابطه بین احساسات اخلاقی و رفتار شهروندی سبز با توجه به نقش تعهد زیست محیطی کارکنان و باورهای حمایتی مدیران انجام گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان شرکت های فعال شهرک های صنعتی استان گلستان به تعداد 10500 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 371 نفر و براساس نمونه گیری تصادفی ساده برآورد و انتخاب شدند. گردآوری داده ها به وسیله پرسشنامه های استاندارد انجام گرفت. روایی صوری و محتوایی با تایید خبرگان دانشگاهی و پایایی بالای 0.70 از طریق آزمون آلفای کرونباخ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 25 و Smart-PLS نسخه 2/3 استفاده شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد بین احساسات اخلاقی با تعهد زیست محیطی کارکنان و رفتار شهروندی سبز رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. بین تعهد زیست محیطی کارکنان و رفتار شهروندی سبز رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین ضریب تعدیلی در سطح معنی داری کمتر از 5 درصد نشان دهنده آن است باورهای حمایتی مدیران رابطه بین تعهد زیست محیطی کارکنان و رفتار شهروندی سبز را تعدیل می کند. به نظر می رسد که ارتباط احساسات اخلاقی و میزان تاثیرگذاری آن بر رفتار شهروندی سبز حایز اهمیت است و ارتباط معناداری بین آنها برقرار است و نتایج این پژوهش به بهبود ادراک از عامل هایی که درگیری کارکنان در رفتارهای شهروندی سبز را ایجاد می کنند، کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: احساسات اخلاقی، تعهد زیست محیطی کارکنان، باورهای حمایتی مدیران و رفتار شهروندی سبز
  • حسن عموزاد مهدیرجی، مجتبی رضایی راد* صفحات 108-129

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین فناوری اطلاعات با مدیریت منابع انسانی سبز باتوجه به نقش میانجی خرده سیستم های مدیریت منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی می باشد. تحقیق حاضر از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است، جامعه آماری مورد نظر کارکنان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی می باشند، روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس جدول (کرچسی و مورگان) تعداد نمونه 152 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند، روش گردآوری داده ها شامل: کتابخانه ای و میدانی بوده است. جهت تجزیه-وتحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از جداول فراوانی، رسم نمودار، میانگین و انحراف استاندارد و در بخش استنباطی از آزمون های پارامتریک از معادلات ساختاری استفاده شده است. محقق داده های به دست آمده از پرسشنامه را پس از استخراج و طبقه بندی از طریق نرم افزار PLS مورد تجزیه تحلیل قرار داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین فناوری اطلاعات با میانجی خرده سیستم های مدیریت منابع انسانی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین بین خرده سیستم های مدیریت منابع انسانی با مدیریت منابع انسانی سبز نیز رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، محیط زیست، مدیریت منابع انسانی سبز، مدیریت منابع انسانی
  • محمدحسن شکی*، محبوبه نیک خصال صفحات 130-151

    هدف از این پژوهش ارایه مدل چالش های درون سازمانی بانکداری الکترونیکی سبزبه منظور کارآمدی نظام بانکی ایران است. این پژوهش از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل اساتید دانشگاه، کارشناسان فناوری بانک ملی استان مازندران و روسای شعب بانک ملی استان مازندران هستند. تعداد اعضای جامعه آماری 933 نفر است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران معادل 272 نفر به دست آمده است. ابزار جمع آوری داده ها در روش کتابخانه ای شامل فیش برداری، بانک های اطلاعاتی، اسناد و مدارک، اینترنت است. در روش میدانی درخصوص سوالات کیفی از مصاحبه و سوالات کمی از پرسشنامه استفاده شد. برای تهیه پرسشنامه با استفاده از تکنیک دلفی، ابتدا از 30 نفرنمونه مورد مطالعه خواسته شد تا چالش های بانکداری الکترونیکی سبزرا بیان کنند. بعد از انجام سه مرحله و جمع آوری چک لیست ها، در مرحله اول یک پرسشنامه 34 سوالی تهیه شد. سپس این پرسشنامه بین اساتید دانشگاه توزیع شد. در مرحله دوم پس از آن که خبرگان به پرسشنامه پاسخ دادند از طریق روش تحلیل عاملی اکتشافی عوامل مهم تر شناسایی و عوامل کم اهمیت تر از فهرست پرسشنامه حذف شدند. سپس، پرسشنامه دوم که حاوی10 مولفه اصلی بود بین خبرگان پخش شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با نرم افزار آموس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد چالش های بانکداری الکترونیکی سبزشامل چالش های درون سازمانی به ترتیب، شامل ساختار مالی، عدم آگاهی مدیران، ساختار بوروکراتیک، عدم برنامه ریزی، چالش های عملیاتی، سامانه نامناسب، ضعف اطلاع رسانی و ضعف های ایمنی بوده است.

    کلیدواژگان: مدل، بانکداری الکترونیکی سبز، چالشهای درون سازمانی و کارآمدی نظام بانکی
  • امیرحسین امیرخانی، عطیه گزمه* صفحات 152-162

    بسیاری از فن های مدیریت زنجیره تامین سبز در سالهای اخیر به کار گرفته شده است ولی همچنان موانع بر سر به کارگیری فراگیر آنها وجود دارد. در صنعت بهداشت و درمان، زنجیره تامین مرتبط با تولیدات دارویی بسیار حیاتی است چراکه میبایست بالاترین استانداردهای مراقبتی بیمار و فراهم آوری ذخیره کافی برای داروخانه ها را ایجاد کند. بنابراین ضروری است که این مورد به دقت مدیریت شود تا اهداف خدمت رسانی محقق شود .این مطالعه باهدف تحلیل رابطه بین موانع و شناسایی تاثیرگذارترین موانع بر مدیریت زنجیره تامین سبز خدمات بیمارستانی با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری انجام شد. روش تحقیق ماهیتی آمیخته دارد ، جامعه آماری ما خبرگان اعضای کمیته طرح بیمارستان سبز و اداره کل محیط زیست استان گلستان که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند می باشد موانع با استفاده از پرسشنامه مدلسازی تفسیری - ساختاری توسط جامعه آماری تکمیل، و روابط میان موانع شناسایی شده است و مولفه ها به چهار سطح دسته بندی شدند .نتایج بدست آمده نشان می دهد که موانع عدم حمایت مدیران ارشد و عدم آگاهی از اثرات محیط زیست تاثیرگذاری بیشتری بر سایر مولفه ها دارند. و موانع عدم ایجاد مزیت رقابتی محسوس ناشی از اجرای زنجیره تامین سبز و یکپارچه سازی سیستم های it در سطوح ابتدایی قرار دارند و همچنین متغیر های وابسته، مستقل و پیوندی مشخص گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین سبز، موانع مدیریت زنجیره تامین سبز، مدلسازی ساختاری تفسیری
|
  • Masoud Moslehpour, Alireza Ajdari * Pages 1-17

    The purpose of this study is to investigate the effect of green supply chain on foreign trade performance with regard to the mediating role of environmental performance among small and medium businesses active in the field of cellulose industries in industrial areas of Golestan province. This research is descriptive-survey research in terms of method, and is correlation in terms of how to collect information and is applied in terms of purpose. In this research, a questionnaire was used to collect data. The reliability coefficient for the questionnaires used had the required reliability. The statistical population of this study consists of all managers and supervisors working in small and medium businesses active in the field of cellulose industries in industrial areas of Golestan province, whose number was170 people during the study period. A total of 125 people were considered as the study samples that were selected using purposive sampling method. According to the results of KMO and Bartlett tests, the research data is sufficient and for this reason, to analyze the research hypotheses, factor analysis technique and structural equation model test were used and PLS software was used. Findings show that green supply chain has a significant effect on foreign trade performance and environmental performance; environmental performance has a significant effect on foreign trade performance. The results also showed that the mediating role of environmental performance is played between the studied relationships.

    Keywords: Green supply chain, Foreign trade performance, Environmental performance
  • Hussein vazifehdoost Pages 18-42

    The purpose of this study was to identify factors related to the performance of companies with emphasis on green marketing programs. The research method is exploratory Mixed Research. In the qualitative part, purposive sampling was used in a judgmental manner. In total, seven managers were interviewed, each working for a different company. The interviewed managers were key decision makers with titles such as Marketing Manager, Financial Manager and Market Development Manager. In the quantitative part of the statistical population, there were 489 companies in the industrial town of Golestan province. Using a simple random sampling method based on the Cochran's sample size formula, 215 companies were selected and a questionnaire was provided to managers to test the model. The research tools in the qualitative part were interviews with experts and in the quantitative part were questionnaires. Validity in the qualitative part of the criteria of verifiability, reliability, portability, reliability and in the quantitative part of content validity and structural validity were used. Reliability In the qualitative part, two methods of retesting and the method of internal agreement between the coders were used and in the quantitative part, Cronbach's alpha coefficient was used and confirmed. The qualitative model was tested in the form of a questionnaire. In the quantitative part, using confirmatory factor analysis, the model was examined and the fit of the experimental model was determined. In general, the results of the structural model showed that the proposed model has sufficient validity that the structural equation model was analyzed using pls software and the fit of the measurement, structural and general models of the model was confirmed.

    Keywords: Marketing plan, Green marketing plans, Corporate performance
  • Maryam Ahmadi Zahrani Pages 43-62

    The aim of this study was to investigate the relationship between perceived environmental policy and supportive behaviors of the supervisor with environmental citizenship behavior in public hospitals in the east of Golestan province. The research method is applied-developmental in terms of purpose and correlational in terms of how to collect descriptive-survey data. The statistical population included all staff of public hospitals in the east of Golestan province to 9831. Based on Krejcie and Morgan table, 833 people were selected as a sample using simple random sampling method. In order to collect data from Ramos and Steger (0333) Perceived Environmental Policy Questionnaire, Employee Commitment to Environmental Issues of Mir et al. (9113), Boyer and Payle Environmental Citizenship Behavior (0390), Ramos Supervisor Supportive Behaviors (0339), Job Satisfaction Hackman and Aldham (9191) and Robinson-Morrison (0330) psychological contract violations with a 1-point Likert scale were used. Also, to investigate and analyze the research hypotheses, structural equation modeling method and Lisrel 3.3 software have been used. The results show that all research hypotheses have been confirmed.

    Keywords: Environmental Policy, Environmental Citizenship Behavior, Supervisor Supportive Behavior, Psychological Contract Violation, Commitment to Environmental Issues
  • Abbas Ali Sheikh, Parviz Saeedi *, Ebrahim Abbasi, Arash Naderian Pages 63-84

    Green financing, one of innovative financial instruments, covers a variety of banking industry topics. Asmonetary and financial institutions, banks are in charge of financing enterprises, and they are alsoconsidered to be an integral part of economic and commercial activities. Therefore, it is necessary tostudy the factors which affect green financing of enterprises through the banking industry. The present study applies a mixed methods approach, and in the first step, the green financing model of enterprises through Iran's banking industry is presented based on grounded qualitative research approach. In the second step, structural equation modeling technique is applied to test quantitatively the relationships between elements of the resulting model. In the qualitative part, the statistical population included environment and banking experts who were selected using targeted samplingviasnowball method. Among the selected population, 16 experts were interviewed, and after coding the interviews and achieving theoretical saturation, the components of the model were determined in form of 77 subcomponents and 21 principal components. Consequently, the final model was developed. In the quantitative part, the statistical population included the experts and managers of 8 banks with green financing and banking experience in order to examine the validation and fitting of the developed model. After collecting a sample of 500 items out of the handed-out questionnaires and analyzing the results using structural equation modeling, the results indicated that the obtained components have a direct and meaningful impact on the green financing process of enterprises, and the main aspects ingreen financing of enterprises through Iran's banking industry have low levels of readiness.

    Keywords: green financing, green economy, structural equation modeling (SEM), grounded theory (GT)
  • MahmoudReza Cheraghali*, Somayeh Abroudi Pages 85-107

    The aim of this study was to investigate the relationship between ethical feelings and green citizenship behavior with respect to the role of environmental commitment of employees and supportive beliefs of managers. This research is based on the model of structural equations in terms of applied purpose and in terms of descriptive-correlation method. The statistical population of the study includes 10,500 employees of active companies in industrial towns of Golestan province. The sample size was estimated and selected using Krejcie and Morgan table of 371 people based on simple random sampling. Data were collected using standard questionnaires. Formal and content validity were confirmed by academic experts and reliability above 0.70 by Cronbach's alpha test. Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the data using SPSS software version 2 and Smart-PLS version 2.3. The results of path analysis showed that ethical feelings have a direct and significant relationship with employees' environmental commitment and green citizenship behavior. There is a direct and significant relationship between employees' environmental commitment and green citizenship behavior. Also, the adjustment coefficient at a significant level of less than 5% indicates that managers 'supportive beliefs moderate the relationship between employees' environmental commitment and green citizenship behavior. It seems that the relationship between moral feelings and the extent of its impact on green citizenship behavior is important and there is a significant relationship between them and the results of this study will help improve perceptions of the factors that cause employee involvement in green citizenship behaviors.

    Keywords: Ethical Emotions, Employee Environmental Commitment, Managers'Supportive Beliefs, and Green Citizenship Behavior
  • Hassan Amouzad Mahdirji, Mojtaba Rezaei Rad* Pages 108-129

    The purpose of this study is to investigate the relationship between information technology and green human resource management with respect to the mediating role of human resource management subsystems of the North Khorasan Agricultural Jihad Organization. The present study is a descriptive survey in terms of data collection method and applied in terms of purpose. The statistical population is the staff of North Khorasan Agricultural Jihad Organization. People were selected as a sample. The data collection method included: library and field. In order to analyze the data in the descriptive statistics section, tables of frequency, graphing, mean and standard deviation have been used, and in the inferential section, parametric tests of structural equations have been used. The researcher analyzed the data obtained from the questionnaire after extraction and classification through PLS software. The results indicate that there is a significant relationship between information technology and human resource management subsystems. There is also a significant relationship between human resource management subsystems and green human resource management.

    Keywords: Information Technology, Environment, Green Human Resource Management, Human Resource Management
  • MohammadHassan Sheki *, Mahboubeh Nik Khasal Pages 130-151

    The purpose of this study is to present a model of intraorganizational challenges of the Green electronic banking to determine the efficiency of the Iranian banking system. This research is applied in terms of purpose and a descriptive-survey method. The statistical population of this study includes the university professors, technology experts and heads of branches of Bank Melli in Mazandaran province. The number of members of the statistical community is 933 people. The sample size based on Cochran's formula is equal to 272 people. Data collection tools in the library method include receipts, databases, etc. In the field method, interviews were used for qualitative questions and questionnaires were used for quantitative questions. To prepare the questionnaire using the Delphi technique, 30 subjects were first asked to describe the challenges of e-banking. After completing three steps and collecting the checklists, a 34- item questionnaire was prepared in the first step. The questionnaire was then distributed among the university professors. In the second stage, after the experts answered the questionnaire, the most important factors were identified through exploratory factor analysis and the less important factors were removed from the questionnaire list. Then, the second questionnaire, which contained 10 main components, was distributed among the experts. After answering the questionnaire in the last stage, the final questionnaire was prepared and distributed among the studied sample. Structural equation model, heuristic and confirmatory factor analysis with Amos software were used to analyze the data. The results show that the challenges of Green ebanking include intraorganizational challenges, respectively, including financial structure, lack of knowledge of managers, bureaucratic structure and.

    Keywords: model, Green electronic banking, intra-organizational challenges, efficiency of
  • AmirHossein Amirkhani *, Atieh Gozmeh Pages 152-162

    Many green supply chain management techniques have been used in recent years. But there are still obstacles to their widespread use. In the healthcare industry, the supply chain associated with pharmaceutical products is critical, Because it must create the highest standards of patient care and provide adequate storage for pharmacies. Therefore, it is necessary to manage this case carefully in order to achieve the service goals. The aim of this study was to analyze the relationship between barriers and identify the most effective barriers to green supply chain management of hospital services using interpretive structural modeling approach. The research method is of a mixed nature, Our statistical population is the experts of the members of the Green Hospital Planning Committee and the General Department of Environment of Golestan Province who have been selected by purposive sampling method. Barriers have been completed by the statistical community using interpretive-structural modeling questionnaire, And the relationships between obstacles have been identified And components were classified into four levels. The results show that barriers to lack of support from senior managers and lack of awareness of environmental effects have a greater impact on other components. And the obstacles to not creating a tangible competitive advantage due to the implementation of the green supply chain and the integration of IT systems are at the elementary level Also, dependent, independent and linked variables were identified.

    Keywords: Supply Chain Management, Green supply chain management, Barriers to green supply chainmanagement, Interpretive structural modeling