فهرست مطالب
نشریه مرمت و معماری ایران
پیاپی 32 (زمستان 1401)
- تاریخ انتشار: 1402/05/31
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 1-18
امروزه به رغم پیشرفت تکنولوژی و گسترش شتابان شهرنشینی، شهرها بخصوص محلات شهری با مشکلات عدیده ای روبرو هستند. استفاده از وسایل نقلیه موتوری به جای پیاده روی، در دنیای امروزی تبدیل به یک هنجار شهرنشینی شده است و در پی آن مسکن های پراکنده با هسته های متعدد در خارج از محور پیاده روی احداث گردیده که توسعه گسترده و سبک زندگی ناپایدار را به دنبال داشته است؛ در این رابطه محلات، پایداری و جذابیت خودشان را از نظر زندگی سالم از دست داده اند ، به نظر یکی از راه حل ها، استفاده از قابلیت پیاده روی محلات است که می تواند به ارتقا کیفیت محلات از منظر پایداری منجر شود. هدف از پژوهش حاضر، تحلیل پایداری محلات با تمرکز بر قابلیت پیاده روی با توجه به نیازهای شهروندان از نظر کیفیت زندگی در محله چرنداب شهر تبریز می باشد و به دنبال پاسخ این سوال است که آیا برنامه ریزی و طراحی محله با قابلیت پیاده روی به پایداری محله چرنداب منجر شده است؟ روش تحقیق ترکیبی از کمی و کیفی با استفاده از راهبردهای همبستگی و تحلیل محتوا و ابزارهای پرسشنامه و مصاحبه است. حجم نمونه پرسشنامه از طریق فرمول کوکران بدست آمد و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و Amos استفاده گردید، حجم نمونه مصاحبه ، 12 نفر از متخصصین تعیین و برای تحلیل داده ها از نرم افزار Maxqdaبهره گرفته شد. یافته ها نشان داد، از نظر ساکنین در پایداری محله چرنداب با قابلیت پیاده روی، عامل حق انتخاب بیشترین و عامل پاسخگویی مکان کمترین تاثیر را داشته است و نیز بین ادراک منفی و ادراک مثبت متخصصان تفاوت معناداری وجود دارد. بنابراین شرایط موجود طراحی محله چرنداب فاقد بستر مناسب و امکان ترغیب زیست مبتنی بر پیاده مداری و زندگی پایدار است. با توجه به نتایج پرسشگری ساکنین و مصاحبه متخصصین، به منظور پایداری محلات بکار بردن اصل سازگاری در طراحی محله با قابلیت پیاده روی با تاکید بر حق انتخاب کاربران موثر و ضروری است.
کلیدواژگان: پیاده روی، محله پایدار، محله چرنداب تبریز -
صفحات 19-33
در دهه های اخیر، با توجه به تغییرات در شیوه های یادگیری و پیشرفت فناوری نقش فضاهای عمومی در دانشگاه ها اهمیت بیشتری یافته است. لذا تفکر دوباره درباره معماری این فضاها با مطالعه نیازها و تجربیات دانشجویان ضروری به نظر می رسد. با چنین برداشتی، مقاله حاضر، با هدف افزایش رضایتمندی دانشجویان، ترجیحات و نیازهای دانشجویان در استفاده از فضاهای عمومی دانشگاه را مورد مطالعه قرار داد. با استفاده از یک مطالعه میدانی در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان، داده ها از طریق یک نظرسنجی کیفی و با استفاده از نصب پوستر در چهار فضای عمومی دانشکده جمع آوری شدند. این شیوه به دانشجویان امکان داد تا نظرات، ترجیحات و ایده های خود را مطرح کنند. پوسترها به مدت 6 روز در موقعیت های تعیین شده قرار گرفتند و در نهایت 248 نظر در مورد فضاها جمع آوری شد. تحلیل داده ها به شیوه کیفی و با کدگذاری به روش تحلیل مقایسه ای مداوم انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که مولفه های رضایتمندی دانشجویان از فضاهای عمومی دانشکده بر مبنای دو ویژگی اصلی مکان قابل بررسی هستند: کالبد و فعالیت. علاوه بر این، یک جنبه کارکردی در کتابخانه مورد تاکید است که اشاره به ساعات دسترسی دانشجویان به کتابخانه دارد. بر مبنای نتایج حاصل از کدگذاری دیدگاه های دانشجویان، جنبه کالبدی فضا نشان دهنده نیاز آن ها به طراحی مناسب منظر و مبلمان، آسایش محیطی و فضاهای پشتیبان در فضاهای عمومی دانشگاه است. نتایج بررسی جنبه فعالیتی فضا نیز نشان داد که دانشجویان قابلیت محیط برای انجام طیفی از فعالیت های فردی و جمعی را ارزشمند می دانند. این فعالیت ها شامل خلوت، تعامل، درگیری تحصیلی، تفریح و ترمیم و مطالعه فردی و گروهی در فضاهای عمومی دانشگاه هستند. تجزیه و تحلیل ها همچنین نشان از آن دارد که اهمیت این فعالیت ها در چهار مکان مورد بررسی برای دانشجویان متفاوت است.
کلیدواژگان: رضایتمندی، دانشگاه، فضای عمومی -
صفحات 35-51
معماری میان افزا به عنوان رویکردی عملی در جهت ایجاد ساختارها و سازمان های جدید برای تامین فضاهای قابل استفاده در بافت های تاریخی همواره مطرح بوده است که برخاسته از گرایش های توسعه شهری می باشد و می تواند به عنوان رویکرد طراحی در بافت های تاریخی روستاها نیز مورداستفاده قرار گیرد. این پژوهش برای یافتن پاسخ به این سوال که"با توجه به رویکرد معماری میان افزا چگونه می توان در بافت تاریخی و سنتی روستاهای تاریخی مداخله کرد؟" انجام شده و با این فرض که به کارگیری مدل می تواند باعث تاثیر عوامل چندوجهی موثر در طراحی در بافت روستایی گردد وعدم کاربست آن غفلت از برخی مولفه های موثر در این طراحی را در بر خواهد داشت. این امر ضرورت تدوین دستور کار برنامه ریزی طراحی در بافت روستاهای تاریخی برای بهره گیری از زیرساخت ها و ظرفیت های موجود لازم می نماید. بدین ترتیب هدف پژوهش حاضر دست یابی و تدوین مدل دستور کار برنامه ریزی طراحی بر اساس اصول معماری میان افزا در بافت روستاهای تاریخی و کاربست آن در نمونه موردی است. روش تحقیق این پژوهش از نوع کیفی-کمی است. در این میان مولفه ها و الگوهای زمینه گرایی، شاخصه های فیزیکی و چندوجهی توسعه میان افزا و همچنین رویکردهای طراحی بناهای میان افزا در حوزه معماری در جهت نیل به این هدف موردبررسی و تحلیل قرار گرفت و مدل مستخرج از مبانی نظری به جهت آزمون برای طراحی اقامتگاه بوم گردی و گردشگری در روستای سپورغان شهرستان ارومیه به کار گرفته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد به کارگیری این مدل طراحی می تواند باعث تاثیر عوامل چندوجهی موثر، ازجمله الگوهای کالبدی-معماری و الگوهای محیطی-عملکردی در طراحی در بافت روستایی شده که علاوه بر حفظ ارزش های میراث معماری زمینه با طبیعت آن نیز هماهنگ گردد.
کلیدواژگان: معماری میان افزا، بافت تاریخی، اقامتگاه بوم گردی و گردشگری، روستای تاریخی سپورغان، شهرستان ارومیه -
صفحات 53-70
حضور پذیری مردم در یک فضای عمومی، بسیاری از مسایل ازجمله حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... مرتبط با آن فضا را تحت تاثیر قرار داده و عامل اصلی در تعیین میزان موفقیت آن فضا به شمار می رود. از سویی هر فضای شهری از طریق لبه هایش با محیط پیرامونی آن در ارتباط است که در این خصوص پیوستگی فضایی در لبه ها، عامل اصلی در تعیین نوع و شکل ارتباط با فضای پیرامونی است. بنابراین پیوستگی فضایی در ورودی های یک مجموعه شهری به عنوان جزیی از لبه، می تواند تاثیر بسزایی در افزایش حضور پذیری در آن مجموعه داشته باشد. با این توضیح در این پژوهش، موضوع چگونگی تاثیر پیوستگی فضایی در ورودی های یک مجموعه عمومی شهری بر میزان تمایل افراد به حضور پذیری در آن مجموعه موردبررسی قرار می گیرد که دراین ارتباط، مجموعه بازار سنتی شیراز به عنوان نمونه موردی تحقیق مدنظر قرارگرفته است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی مبتنی بر ترکیب روش های کمی و کیفی در گردآوری و تحلیل داده ها است که بسته به ماهیت شاخص های تحلیل در بخش های مختلف، از روش های مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه و نرم افزار Depthmap ارزیابی ابعاد مختلف موضوع بهره گرفته شد. نتایج تحقیق درنهایت حاکی از وجود یک رابطه مستقیم میان پیوستگی فضایی در بعضی از ورودی های بازار و تمایل به استفاده از آن ورودی ها جهت حضور در بازار داشت. همچنین تداوم کالبدی، تداوم کارکردی و تداوم بصری ازجمله ابعاد پیوستگی فضایی در ورودی ها هستند که مجموعه این عوامل می توانند بر میزان حضور پذیری در یک فضای شهری (به عنوان مثال بازار) نقش داشته باشند.
کلیدواژگان: حضور پذیری، پیوستگی فضایی، تداوم کالبدی، تداوم کارکردی، تداوم بصری، مجموعه بازار سنتی شیراز -
صفحات 71-89
ارزیابی طرح های معماری به قضاوت درباره طرح می پردازد. به این صورت که میزان معیارهای متغیر در طراحی را از جنبه موردنظر اندازه گیری کرده و سپس آن را قضاوت می کند.با توجه به نقش مهم داوری در دروس طرح های معماری، درصورتی که نوع داوری مشخص نباشد فضای مناسب بر داوری را تحت تاثیر قرار می دهد، باعث ورود مطالبات بی ارتباط با اهداف آموزشی می شود و زمینه ی رشد و استعدادهای دانشجویان را از بین خواهد برد. پژوهش حاضر با هدف دستیابی به معیارها و شاخص های داوری واقع بینان در زمینه دانش و توان تخصصی دانشجویان معماری در ایران است.پرسش اصلی پژوهش، معیارهای ارزشیابی و داوری پروژه های معماری در دانشگاه های مطرح رشته معماری در ایران چیست؟دیدگاه اساتید در این راستا چیست؟روش تحقیق از نوع آمیخته(کمی-کیفی) و هدف کاربردی است.جامعه ی آماری 17 نفر از اعضای هییت علمی مشهور گروه معماری در دانشگاه های شهید بهشتی، تهران، علم و صنعت و شهیدچمران اهواز می باشند.نمونه گیری به صورت سامانمند و غیر تصادفی انجام شد. ابزار جمع آوری داده از طریق پرسشنامه از نوع لیکرت است و یک سوال به صورت گزینشی تدوین شد.دو سوال به صورت پرسشنامه باز مصاحبه شد. برای دستیابی به نتایج دقیق تر نظرات اساتید جوان درزمینه ی داوری طرح های معماری گرفته شد. بر این اساس 25 نفر از اساتید جوان که در حال گذراندن مقطع دکتری خود در دانشگاه های مطرح معماری و دارای سابقه تدریس در کارگاه طراحی معماری در دانشگاه را داشتند به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند.نتایج و اطلاعات با نرم افزارSPSS و با به کارگیری روش های آماری تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد معیارهای نهایی مربوط به ارزیابی فرآیند طراحی به دو زیرشاخه مطالعات و طراحی تقسیم می شود. مطالعات به دو زیرگروه دانش اولیه و توجه به مطالعات فنی تقسیم می شود و طراحی به دو زیرگروه مهارت طراحی و پیشبرد روند طراحی دسته بندی می شوند؛ به غیراز دانش اولیه سایر عوامل بر محصول نهایی اثرگذار است. از دید خبرگان، مطالعات و دانش فنی بیشترین اثرگذاری بر محصول نهایی را دارد. از نگاه اساتید جوان پیشبرد روند طراحی بیشترین تاثیر را بر نمره دهی اساتید دارد و بعدازآن مهارت طراحی، مطالعات و دانش فنی قرار دارد. درنهایت پیشنهادها و راهکاری برای هیات داوری، آموزش دهندگان معماری و متخصصان ارایه گردید تا منجر به ارتقا کیفیت سطح داوری اساتید شود.
کلیدواژگان: داوری، ارزیابی آموزشی، فرآیند طراحی، محصول نهایی، ارزشیابی -
صفحات 91-110
برنامه های درسی در دوره کارشناسی معماری در کشور ما بدلیل عدم توجه کافی به حوزه فعالیت های عملی و مغفول ماندن تربیت حرفه ای مورد انتقاد قرارگرفته اند. برنامه درسی را ستون مرکزی فرآیند آموزش و وسیله ای برای تحقق اهداف آموزش عالی دانسته اند. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر ارتقای برنامه درسی بر مبنای آموزش مبتنی بر عمل به عنوان رویکردی نوین و پیوند میان آموزش معماری با مقتضیات جامعه و دنیای کار است. این پژوهش درپی پاسخگویی به دو پرسش است: 1-الگوی برنامه درسی در دوره کارشناسی معماری بر مبنای الگوی کلاین و آکر چگونه است؟ و 2-مدل مفهومی اهداف برنامه درسی از منظر آموزش عملگرا منطبق بر الگوی پیشنهادی چگونه است؟ پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده و از روش های فراترکیب و تحلیل محتوا بصورت متوالی استفاده شده است. تحلیل و کدگذاری داده ها با استفاده از نرم افزار Nvivo انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از روش اسنادی و مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شده است. ابتدا با روش فراترکیب، 18 الگوی برنامه درسی بررسی و بر مبنای الگوی کلاین و آکر، ویژگی های الگوی پیشنهادی بیان شد؛ این الگو شامل نه عنصر با مرکزیت اهداف برنامه درسی است بطوریکه سایرعناصر همانند تار عنکبوت به یکدیگر وابسته اند. سپس با تحلیل محتوای اسناد منتخب و فرم های مصاحبه، کدگذاری داده ها انجام شد. پس از تحلیل داده های کیفی، 2437 ارجاع حاصل گردید و از تلخیص و طبقه بندی داده ها در نهایت 83 کد باز، 23 کد محوری (19 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی) و 5 کد گزینشی ارایه گردید. پس از کشف روابط علی- معلولی مدل مفهومی اسپیرال مشتمل بر4 هدف، 5 بعد و 19 شاخصه آموزش عملگرا ارایه گردید که در این مدل بعد مشاهده به عنوان هسته مرکزی و به ترتیب 4 بعد تجربه عینی، آزمایشگری، کارآموزی و سودمندی در سطوحی بالاتر، ابعاد آموزش عملگرا را تشکیل می دهند؛ بطوریکه سودمندی به عنوان بعد همه شمول در بالاترین سطح ابعاد آموزش عملگرا در بازنگری برنامه درسی و ارتقای آموزش معماری در راستای تربیت حرفه ای ایفای نقش می کند.
کلیدواژگان: آموزش معماری، آموزش عملگرا، برنامه درسی، دوره کارشناسی معماری
-
Pages 1-18
Today, despite the advancement of technology and the rapid expansion of urbanization, cities, especially urban neighborhoods, face many problems. Using of motor vehicles instead of walking, in today's world has become a norm of urbanization, and as a result, scattered housing has been built with multiple cores outside the walking axis, which has led to a widespread development and unstable lifestyle. In this regard, neighborhoods within the cities have lost their sustainability and attractiveness in terms of healthy life. One of the solutions seems to be to use the walkability of neighborhoods, which can improve the quality of neighborhoods in terms of sustainability. The purpose of this study is to analyze the sustainability of neighborhoods focusing on the walkability to according to the needs of citizens in terms of life's quality in the Charandab neighborhood of Tabriz, and seeks to answer the question of whether planning and designing the neighborhood with the walkability (pedestrian orientation) has led to the sustainability of the Charandab neighborhood? In the field of pedestrianism and sustainable neighborhoods, different studies have been done separately, but the lack of studies on how to communicate and influence between these factors is the necessity and reason for this study which is the innovation aspect of research.
The research method is a combination of quantitative and qualitative using correlation strategies and content analysis and questionnaire and in-depth interview tools. The sample size of the questionnaire was obtained through Cochran's formula and SPSS and Amos software were used for data analysis. Twelve experts were selected as the sample size for in-depth interviews and Maxqd software was used for data analysis.
Findings showed that from the residents' point of view, there was a significant difference between the sustainability of Charandab neighborhood with the walkability, and freedom and the right choice with a factor load of 0.93 have the greatest impact. After that, respectively, recreational places (with a factor load of 0.89), access to facilities (with a factor load of 0.86), safety and comfort (with a factor load of 0.82) and responsiveness of place (with a factor load of 0.73) are located. Also, there was a significant difference between negative perception and positive perception of experts. Therefore, the existing design conditions of Charandab neighborhood do not have a suitable context and the possibility of encouraging living based on pedestrian-oriented and sustainable life. According to the results of the survey of residents of Charandab neighborhood and interviews with experts, in order to sustainability of the neighborhoods, it is effective and necessary to apply the principle of compatibility in designing a neighborhood with walkability with emphasis on users' choice.Keywords: Walking, Sustainable Neighborhood, Charandab neighborhood of Tabriz -
Pages 19-33
The campus's physical environment significantly affects student recruitment, retention, and satisfaction. Pressure to accommodate growing student populations has resulted in the unstructured physical growth of campuses in recent decades, jeopardizing student satisfaction with the campus's physical experience. As a result, studying the physical environment on campus is now – perhaps more than ever – a subject worthy of sustained academic inquiry. Additionally, with the shift from a "teaching paradigm" to a "learning paradigm" and technological advancements, the role of campus public spaces as informal learning environments designed to meet the needs of students has received considerable attention. As a result, reimagining the architecture of these spaces appears necessary to boost campus performance and meet the needs of the new generation of students. This paper examined student preferences and needs in campus public spaces to increase student satisfaction. Thus, the primary consideration focuses on the characteristics of university public spaces based on student preferences. The research methodology is qualitative, and the study area is the Art University of Isfahan's Faculty of Architecture and Urban Planning. To this end, four public spaces on campus were selected based on their popularity with students: the core collective spaces, the library, the area in front of the library, and the campus side entrance from the "Gozare Rahe Shahi." The data collection process included a qualitative survey and the placement of questionnaires in four public spaces on campus. These questionnaires were placed in designated locations for six days, from 9:00 a.m. to 6:00 p.m., and a total of 248 comments were collected. Based on the collected data, student preferences for campus public spaces can be classified into two distinct categories: physical characteristics and activity-related characteristics. Furthermore, the library emphasizes a functional aspect, which refers to students' library access hours. According to the analysis of student perspectives, the physical aspect of the space demonstrates their desire for suitable landscape and furniture design, environmental comfort, and support areas in campus public spaces. Our findings regarding the activity dimension indicate that students value the environment's capacity to support a variety of individual and collective activities. These activities include solitude, interaction, academic engagement, recreation, and individual or group study in public spaces on campus. Moreover, the analysis demonstrates that the importance of these activities varies according to the four study areas mentioned previously.
Keywords: Satisfaction, Campus architecture, public space -
Pages 35-51
Infill architecture has always been considered as a practical approach to create new structures to provide usable spaces in historical textures, which in addition to meeting the needs of contemporary era and strengthening the intrinsic values of a place; the development of these centers also plays a key role. This approach, which originated from urban development trends, can also be used as a design keyword in the historical textures of villages. By the introduction of the concept of sustainability into the category of rural heritage protection; it is necessary to develop a design planning agenda in the texture of historical villages to take advantage of existing infrastructure and capacities. Thus, this study seeks to answer the question of how to intervene in the historical and traditional texture of historical villages according to the infill architectural approach? Assuming that the application of the model can affect the effective multifaceted factors on the design in the rural texture and without its application, many important and necessary components will not be included in the process, which can cause problems in this regard. The main purpose of this research is to obtain a model agenda for planning the design of infill building in the texture of historical villages and its application in a case study. The present study is applied-developmental research. In addition, it is descriptive-analytical research in terms of nature. Also, it is in the group of qualitative-quantitative researches. Library, documentary and field studies have been exerted to collect and compile information. The most important findings and conclusions of the research are the presentation of the design agenda model based on the principles of infill architecture in the texture of historical villages which after assessing the situation and analyzing the data based on comprehensive physical information, architecture as well as formal, environmental, climatic patterns and interpretation of the new building plan, is introduced. In order to test; this model has been used to design ecotourism and tourism accommodation in Sopurghan village of Urmia city. This research has achieved qualitative results through the application of quantitative methods, which in addition to preserving the valuable architectural heritage of the field and in harmony with its nature, can also play an essential role in economic, social and environmental prosperity and providing local resources in these centers and preparing a suitable platform for design in other valuable villages.
Keywords: Infill Architecture, Historical Texture, Tourism, Ecotourism Accommodation, Historical Village of Sopurghan, Urmia County -
Pages 53-70
Understanding an architectural space, by being attendance in that space and experiencing it closely, becomes a part of that space, watching it and moving in it. The attendance of man as the main resident or consumer of architectural space is also a two-way relationship between the human world and his space. The attendance of people gives character to public spaces and strengthens the character of such spaces from within. Thinkers also know quality by attendance in all directions, so that man rarely steps in it until he finds a desirable and satisfying space for presence. In a high quality environment, not only is attendance not mandatory, but also the tendency to spend more time on activities increases due to better conditions. In addition, a wide range of optional attendance and activities are performed by inviting people to stop, move, sit, eat, play, and so on. The attendance of people in a public space affects many issues, including economic, cultural, social, etc. related to that space and is the main factor in determining the success rate of that space. On the other hand, each urban space is related to its surroundings through its edges, in this regard, the spatial continuity at the edges is the main factor in determining the type and shape of the relationship with the surrounding space. Therefore, spatial continuity at the entrances of an urban complex as a part of the edge, can have a significant impact on increasing the presence in that complex. spatial continuity at the borders can affect the quality of the interior space and the desire of people to use it. This issue is especially important in relation to urban public spaces, where the main condition for their success is to increase the attendance of people within them. In this regard, bazaars as part of the structure of urban space, which play an important role in the economic, social and cultural prosperity of cities, are highly dependent on this issue. With this explanation in this research, the issue of how the effect of spatial coherence in the entrances of a public urban complex on the willingness of individuals to attend that complex is examined. In this regard, the traditional bazaar complex of Shiraz has been considered as a case study.The research method in this descriptive-analytical study is based on a combination of quantitative and qualitative methods in data collection and analysis, which depending on the nature of the analysis indicators in different sections, from observation, interview, questionnaire and software. Depthmap software was used to evaluate the various dimensions of the subject. Finally, the research results indicate that there is a direct relationship between spatial continuity in some bazaar inputs and the tendency to use those inputs for the attendance of users in the bazaar. Also, physical continuity, functional continuity and visual continuity are among the dimensions of spatial continuity at the entrances, which can play a role in the level of presence in an urban space (such as the market).
Keywords: Presence, Spatial Continuity, Physical Continuity, Functional Continuity, Visual Continuity, Shiraz Traditional Bazaar Complex -
Pages 71-89
Evaluation of architectural designs Judges the design. In this way, it measures the amount of variables in the design from the desired aspect and then judges it. Due to the important role of arbitration in the courses of architectural projects, if the type of arbitration is not clear, it will affect the appropriate atmosphere on arbitration, will cause unrelated demands related to educational goals and will develop students' talents. Will destroy. The purpose of this study is to achieve the criteria and indicators of realistic judgment in the field of knowledge and professional ability of architecture students in Iran.What is the present study in an attempt to answer the question, evaluation criteria and judging of architectural projects in prominent universities in the field of architecture in Iran?The research method was mixed (quantitative-qualitative) and in terms of practical purpose Statistical population were 17 famous academic instructors of Architecture at Shahid Beheshti, Tehran, Science and Technology and Shahid Chamran Ahvaz universities. In order to achieve more accurate results, it was preferred to take the opinions of young and novice professors in the field of judging architectural designs, along with the opinions of experts. Accordingly, 25 young professors who were completing their doctoral studies at Shahid Beheshti University, University of Tehran, Tehran Azad University and University of Science and Technology and had a history of teaching in architectural design workshops at the university as a statistical population. were chosen. Which were selected according to the educational fields, due to the importance of scoring and its direct impact on the research results, sampling was done in a Systematic and non-random was applied. Based on the studies, a model was developed to evaluate the architectural plans, then the professors were first interviewed, the validity of the evaluation model was assessed, and then a questionnaire of the Likert type, one question was selected for them in a contractual manner to determine the level of specificity for the specified criteria. Then, two questions were interviewed as open questionnaires, and finally, after the interview, the initial model was edited and the final model was obtained. Results and information were analyzed using SPSSsoftware was analyzed using statistical methods. This study showed that the final criteria for evaluating the design process are divided into two sub-branches of studies and design.The studies are divided into two subgroups of basic knowledge and attention to technical studies. According to experts, studies and technical knowledge have the greatest impact on the final product. From the young professors 'point of view, advancement of the design process have the greatest impact on professors' scoring, followed by the design skills and studies and technical knowledge. Finally, suggestions and solutions were presented to the jury, architecture educators and specialists to improve the quality of the judges' level of arbitration.
Keywords: Judgment, Educational Assesment, the Design Process, the Final Product, evaluation -
Pages 91-110
Undergraduate curricula in our country have been criticized for not paying enough attention to the field of practical activities and neglecting vocational training. The curriculum is considered to be a central pillar of the education process and a means to achieve the goals of higher education, Therefore, the purpose of this study is to improve the curriculum based on action-based education as a new approach and the link between architecture education and the needs of society and the labor market. This research seeks to answer two questions: 1. What is the curriculum model in the undergraduate course based on the Klein and Akker model? 2. What is the conceptual model of the curriculum objectives from the perspective of pragmatic education under the proposed model? The present research is of qualitative type and meta-synthesis methods and content analysis has been used sequentially. Data analysis and coding were performed using Nvivo software. Documentary methods and semi-structured interviews were used to collect information. First, with the meta-synthesis method, 18 curriculum patterns were examined and based on the Klein and Akker model, the characteristics of the proposed model was expressed; this pattern consists of nine elements centered on the objectives of the curriculum, so that the other elements are interconnected like a spider web. Then, data analysis was performed by analyzing the content of selected documents and interview forms. After analyzing the qualitative data, 2437 references were obtained, and summarizing and classifying the data, finally 83 open codes, 23 axial codes (19 sub-categories and 4 main categories), and 5 selective codes were presented. After discovering the causal relationships, the spiral conceptual model consisting of 4 objectives, 5 components, and 19 indicators of pragmatic education was presented. In this model, the component of observation as the core and the four components of objective experience, experimentation, internship, and usefulness at higher levels, respectively, constitute the components of pragmatic education. As utility as an inclusive component at the highest level of pragmatic education plays a role in curriculum revision and promotion of architectural education to train vocational.
Keywords: Architecture education, pragmatic education, curriculum, bachelor of architecture course