فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی
پیاپی 60 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ام البنین کشاورز رودکی*، کورش فتحی واجارگاه، سیده مریم حسینی لرگانی، غلامرضا یادگارزاده صفحات 5-17
    کارکرد آموزش در انتقال دانش و کارکرد پژوهش در تولید و گسترش دانش، آموزش عالی را در دستیابی به اهداف یاری می رسانند و برنامه درسی مهمترین عنصر تاثیرگذار بر این کارکردها به شمار می رود. از اینرو هدف این پژوهش تبیین اهداف و راهبردهای برنامه درسی ارتباط ساز به عنوان بستری نو در اقلیم آموزش عالی بوده است. طرح پژوهش از نوع کیفی و با روش داده بنیاد با جامعه آماری شامل متخصصان و صاحب نظران کلیدی برنامه درسی آموزش عالی دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی، امیرکبیر و الزهرا بوده که 13 نفر از آنها بر اساس اصل اشباع نظری با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شده و در سال 1401 به اجرا در آمده است. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده و سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از رویکرد گلیزری و مقایسه مستمر در فرایند کدگذاری باز، انتخابی و نظری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج آن به ظهور اهداف و راهبردهای برنامه با 14 مقوله اصلی، 40 مقوله فرعی و110 مفهوم، پیرامون مقوله محوری با عنوان "پیوند آموزش و پژوهش" منجر شده است. یافته ها حاکی از آن است که اهداف برنامه درسی ارتباط ساز چشم اندازی خواهد بود تا این نوع از برنامه درسی با ایجاد پیوند بین آموزش و پژوهش و با عنایت به راهبردهای استخراج شده، در جهت نایل شدن به اهداف حرکت کند. نتیجه پژوهش نشان داد که ارتباط بین آموزش و پژوهش در برنامه درسی ارتباط ساز در نهایت به بالندگی دانشگاه، توسعه یافتگی کشور در ابعاد مختلف و تولید علم راه حل گرا منجر خواهد شد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه درسی، برنامه درسی ارتباط ساز
  • محسن احمدی، محمدرضا اردلان، سیروس قنبری*، افشین افضلی صفحات 18-32

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش رهبری دیجیتال در تصمیم گیری هوشمند با میانجیگری تیم پذیری بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری، مدیران مدارس ابتدایی استان کرمانشاه در سال 1401 به تعداد 1902 نفر بودند، از این جامعه بر مبنای فرمول کوکران نمونه ای به حجم 320 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با توجه به جامعه طبقات پژوهش مانند نوع منطقه (برخوردار، نیمه برخوردار و محروم)، شهرستان/بخش (24 مورد) و جنسیت (مرد و زن) انتخاب شد. جمع آوری داده ها از پرسشنامه های؛ رهبری دیجیتال و تصمیم گیری هوشمند محقق ساخته بعلاوه تیم پذیری (سلطانی، 1387) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها نشان داد که رهبری دیجیتال دارای اثر مستقیم و معنی دار بر تیم پذیری و تصمیم گیری هوشمند در مدیران مدارس ابتدایی بود. همچنین تیم پذیری دارای اثر مستقیم و معنی داری بر تصمیم گیری هوشمند در مدیران مدارس ابتدایی بود (p≤ 0/01). به علاوه، رهبری دیجیتال به واسطه تیم پذیری دارای اثر غیرمستقیم و معنی دار بر تصمیم گیری هوشمند در مدیران مدارس ابتدایی بود (p≤ 0/01). به نظر می رسد تیم پذیری در مدیران مدارس ابتدایی در رابطه ی رهبری دیجیتال و تصمیم گیری هوشمند نقش واسطه ای داشته باشد.

    کلیدواژگان: رهبری دیجیتال، تصمیم گیری هوشمند، تیم پذیری
  • رحیمه پورحیدر، مریم سامری*، محمد حسنی، نیلوفر مرتضی نژاد صفحات 33-48

    رشدوتوسعه هر کشوری در گرو سیستم آموزش و پرورش آن است و در این میان معلمان عامل بسیار تاثیر گداردر پییشرفت آن نظام می باشند این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی بوده و از نظرجمع آوری اطلاعات، از نوع همبستگی می باشد. در تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر استفاده شده است.جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس متوسطه دوره دوم نظری شهر ارومیه بودکه از بین آنها 306 نفر به عنوان حجم نمونه به روش تصادفی طبقه ای نسبی با بهره گیری از جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ارزشیابی عملکرد معلمان (پورحیدر و همکاران ، 1398)، پرسشنامه استقلال شغلی (فریدمن،1999)، پرسشنامه اشتیاق شغلی (شوفلی و بیکر،2003)، اعتماد سازمانی (اسکات و رادر،2003) و لذت تحصیلی (پکران،2005) بود. برای تعیین روایی ابزارها از تحلیل عاملی تاییدی، محتوایی و اکتشافی بهره گرفته شده که همگی ابزارها مورد تایید واقع شدند. پایایی آنها به روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است. یافته ها نشان داد که مدل پیشنهادی پژوهش از برازش برخوردار بوده و نقش ارزشیابی عملکرد معلم به عنوان میانجی در رابطه لذت تحصیلی و اشتیاق شغلی با استقلال شغلی و اعتماد سازمانی تایید شد. برای ایجاد لذت تحصیلی در دانش آموزان و اشتیاق شغلی در معلمان می توان ضمن ارزشیابی صحیح و دقیق عملکرد معلمان استقلال شغلی آنان را توسعه بخشید و جوی حاکی از اعتماد را در مدرسه ایجاد کرد

    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، لدت تحصیلی، ارزشیابی عملکرد، استقلال شغلی، اعتماد سازمانی
  • مرضیه منیری، مسعود گرامی پور*، حسن رستگارپور صفحات 49-61

    اگرچه کلاس های درس مجازی در زمان همه گیری کرونا با سرعت بسیار زیادی در دانشگاه های کشور بکار گرفته شد اما کیفیت و اثربخشی این کلاس ها مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است. در همین راستا پژوهش حاضر به ارزیابی تکوینی کلاس های مجازی دانشگاه ها در زمان همه گیری کرونا پرداخت. روش پژوهش کیفی و کمی بود. از بین اعضای هیات علمی رشته مدیریت آموزشی دانشگاه های آزاد و دولتی تهران، با روش نمونه گیری هدفمند، 20 نفر برای بررسی بخش کیفی و 384 دانشجوی تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل سال تحصیلی 1400-1399 دانشگاه های آزاد و دولتی تهران با روش نمونه ‏گیری طبقه ‏ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های کیفی از مصاحبه نیم ساختاریافته و برای گردآوری داده ‏های کمی از پرسشنامه محقق‏ ساخته 43 سوالی با 9 سازه و حداقل مقدار آلفای کرونباخ 701/ ، استفاده شد. جهت تحلیل داده های بخش کیفی از روش تحلیل مضمون استفاده شد و ابعاد و مولفه های ارزیابی تکوینی کلاس های مجازی دانشگاه‏ ها شناسایی شد. سپس با استفاده از تحلیل شکاف و تحلیل اهمیت-عملکرد به ارزیابی وضعیت کلاس های درس مجازی پرداخته شد. براساس نتایج تحلیل کیفی 3 مضمون فراگیر، 9 مضمون سازمان دهنده و 43 مضمون پایه شناسایی شد. یافته ها نشان دادند کارایی نظام آموزشی و توسعه آموزش مجازی در حد مطلوب است. همچنین مشخص شد کلاس‏های مجازی مورد مطالعه از نظر ایجاد محیط یادگیرنده، استعدادیابی و پاسخ به نیازهای آموزشی دانشجویان، مشارکت دانشجویان در بحث آموزش و یادگیری آنلاین، نهادینه سازی ارزیابی تکوینی، توانمندسازی اساتید در ارزیابی تکوینی و ترمیم نواقص و شکاف های یادگیری دانشجویان از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.

    کلیدواژگان: ارزیابی تکوینی، کلاس های درس مجازی، همه گیری کرونا، رویکرد آمیخته
  • شیدا علیمرادی، محمد آزاد عبدالله پور* صفحات 62-77

    هدف اصلی تحقیق حاضر رابطه صفات شخصیتی هگزاکو با عدم تعهد به اخلاق مدنی: بررسی نقش میانجیگرانه عاملیت انسانی بود. روش پژوهش توصیفی-همبستگی بود که در سال تحصیلی1400-1401 انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد بود. از طریق قاعده کلاین200نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه استاندارد صفات شخصیتی هگزاکو دی ورایز (2013)، پرسشنامه عدم تعهد به اخلاق مدنی کاپرارا و همکارن (2009) و پرسشنامه عاملیت انسانی کوته (1997) بود. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری در نرم افزار AMOS نشان داد که عاملیت انسانی در رابطه بین صفات شخصیتی صداقت-تواضع، برونگرایی، خوشایندی و گشودگی به تجربه با عدم تعهد به اخلاق مدنی دارای نقش میانجی است اما عاملیت انسانی در رابطه بین صفات شخصیتی تهییج پذیری و وطیفه شناسی با عدم تعهد به اخلاق مدنی دارای نقش میانجی نبود. همچنین مشخص شد که بین صفات شخصیتی صداقت-تواضع، برونگرایی، خوشایندی، وظیفه شناسی و گشودگی به تجربه با عدم تعهد اخلاق مدنی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد اما تهییج پذیری با عدم تعهد به اخلاق مدنی رابطه ای نشان نداد ، از سویی دیگر بین صفات شخصیتی صداقت-تواضع، برونگرایی، خوشایندی و گشودگی به تجربه با عاملیت انسانی رابطه مثبتی وجود داشت ، در حالیکه رابطه بین صفات شخصیتی تهییج پذیری و وطیفه شناسی با عاملیت انسانی رابطه معنی داری یافت نشد. می توان نتیجه گرفت با افزایش عاملیت انسانی رابطه صفات شخصیتی صداقت-تواضع، برونگرایی، خوشایندی و گشودگی به تجربه با عدم تعهد به اخلاق مدنی در دانشجویان کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: صفات شخصیتی، اخلاق مدنی، عاملیت انسانی
  • عابدین دارابی عمارتی*، حدیث مرادی صفحات 78-93
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل اثر فلات زدگی شغلی بر تعهد سازمانی با میانجی گری سکوت سازمانی معلمان مدارس متوسطه اول شهر نورآباد انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی - همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش تمامی معلمان مدارس متوسطه اول شهر نورآباد در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد 320 نفر بوده اند. برای انتخاب نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد و 175 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای انتخاب گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسش نامه استاندارد فلات زدگی شغلی میلیمن (1992)، تعهد سازمانی آلن و مایر (1990)، سکوت سازمانی داین و همکاران (2003) استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی شامل تحلیل عامل تاییدی و از مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد بین فلات زدگی شغلی و تعهد سازمانی در سطح 0/05 درصد رابطه ی معناداری وجود ندارد اما با میانجی گری سکوت سازمانی این رابطه منفی و معنا دار است. همچنین سکوت سازمانی با تعهد سازمانی در سطح اطمینان 99 درصد رابطه ای منفی و معنادار دارد و فلات زدگی شغلی با سکوت سازمانی در سطح اطمینان 99 درصد رابطه ای مثبت و معنادار دارند. به طور کلی نتیجه می شود که مدل مفهومی اثربخشی تعهد سازمانی بر فلات زدگی شغلی با نقش واسطه ای سکوت سازمانی با مدل تجربی برازش ندارد.
    کلیدواژگان: فلات زدگی شغلی، تعهد سازمانی، سکوت سازمانی
  • احسان پروین، عاطفه ریگی* صفحات 94-108
    هدف پژوهش حاضر بررسی انتقادی نظام ملی نظارت و ارزیابی در آموزش عالی ایران است که از رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی توصیفی استفاده شد. که در سال 1401 تعداد 16 نفر از خبرگان دانشگاهی و پژوهشگاهی آگاه به حوزه مورد مطالعه در پژوهش مشارکت داشتند. روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی بود. در راستای جمع آوری داده ها، از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شد و به منظور تحلیل داده ها روش تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی مبتنی بر الگوی گرانهایم و لاندمن انجام شد. نتایج نشان داد چالش های نظام ملی نظارت، ارزیابی و اعتبارسنجی در نظام آموزش عالی ایران شش مقوله تعدد نهادهای نظارت و ارزیابی و عدم وجود یک نهاد و متولی ملی نظارت و ارزیابی دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی؛ نبود معیارهای شفاف، مشخص و استاندارد برای سنجش، نظارت، ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها؛ تمرکزگرایی در حوزه ارزیابی دانشگاه ها، موسسات و مراکز آموزش عالی از جانب دولت؛ اعتقاد، اعتماد و باور ضعیف دانشگاهیان نسبت به اهمیت و فایده نظارت و ارزیابی؛ عدم وجود یک پایگاه اطلاعاتی مناسب و جامع به منظور ارزیابی و اعتبارسنجی؛ ضعف فرهنگ پاسخگویی، پیگیری، مطالبه گری و ارزیابی در نظام آموزش عالی تقسیم بندی شدند با توجه به بررسی های صورت گرفته، مشکلات موجود در نظام ارزیابی آموزش عالی کشور اگر به درستی مدیریت نشوند تجربه آسیب جمعی در قالب بسیاری از ابعاد آموزش عالی بروز می دهد؛ در صورتی که می توان با اتخاذ سیاستهای مناسب در جهت بهبود کیفیت سیستم ملی ارزیابی آموزش عالی حرکت نموده و به یک فرصت تبدیل شوند.
    کلیدواژگان: نظام آموزش عالی، نظارت، ارزیابی، اعتبارسنجی، رتبه بندی
|
  • Ambollbanin Keshavarz Ruodaki *, Kourosh Fathivajargah, Maryam Hosseyni, Gholamreza Yadegarzadeh Pages 5-17
    Education plays a critical role in transferring knowledge, and research plays a key role in producing and expanding knowledge. As one of the most important influences on these functions, the curriculum plays a significant role. The purpose of this study is to explain the goals and strategies of connected curriculum in higher education as a new concept. A qualitative and data-driven approach was used in this paper. This study included a statistical population of experts and key specialists from Shahid Beheshti, Allameh Tabatabaei, Amir Kabir and Al Zahra universities, of whom 13 were chosen to be a sample using a purposeful sampling method according to the theoretical saturation principle And it was implemented in 1401. In order to collect data, a semi-structured interview was conducted. In the process of open, selective and theoretical coding, Glazer's approach and continuous comparison were used to analyze the collected data, and the results indicated the formation of 14 main categories, 40 subcategories and 110 concepts, centered on the central category of "Education and research links." Based on the findings, the communicative curriculum is a means to achieve the objectives by linking education and research and taking into account strategies extracted. Based on the results of the research, it was found that the combination of education and research in the connected curriculum would eventually lead to the development of the university and the nation in several dimensions.
    Keywords: Curriculum, Higher education, Connected curriculum
  • Mohsen Ahmadi, MohammadReza Ardalan, Siroos Ghanbari *, Afshin Afzali Pages 18-32

    The purpose of the present study was to investigate the role of digital leadership in intelligent decision making with the mediation of team reception. The method was descriptive and of the type of correlational studies. The research population of primary school principals in Kermanshah province in 2022 was 1902 people, from this population, based on the Cochran formula, a sample of 320 people was selected using stratified random sampling according to the population of the research classes such as the type of region (privileged, semi-privileged and deprived), city/district (24 cases) and gender ( male and female) was selected. Collecting data from questionnaires; Digital leadership and intelligent decision-making developed by the researcher were used in addition to team reception (Sultani, 2007). Data analysis was done using Pearson's correlation coefficient and structural equation modeling. The findings showed that digital leadership had a direct and significant effect on team reception and intelligent decision-making in elementary school principals. Also, team reception had a direct and significant effect on intelligent decision-making in elementary school principals (p≤0.01). In addition, digital leadership through team reception had an indirect and significant effect on intelligent decision-making in elementary school principals (p≤0.01). It seems that team reception among elementary school principals has a mediating role in the relationship between digital leadership and intelligent decision making.

    Keywords: Digital leadership, Intelligent Decision Making, Team Reception
  • Rahime pourheydar, Maryam Samery, mohammad hassani, Nilofar Mortazanejad Pages 33-48

    The growth and development of any country depends on its education and teachers are an important factor affecting this progress.. This research was an applied research in terms of the aim and regarding data collection was correlation. The data analysis method is path analysis type.The statistical population were all senior high-school teachers in Urmia city that between them 306 teachers were selected as research sample by utilizing Morgan table and proportionate stratified random sampling technique. Tools of this research included researcher-made questionnaire for appraisal the performance of teachers)Pourheydar&etal,1398), job enthusiasm (Schaufeli&Baker,2003), organizational trust (Skut & Rader,2003) and learning enjoyment (pekran,2005), job autonomy(Fridman,1999). The content validity, confirmatory and exploratory factor analysis for validity of instrument were tested, and confirmed. Reliability of instruments were confirmed by Cronbach’s alpha test. According to findings tested model is fitness. Mediating role of teachers performance appraisal in relationship between learning enjoyment, job enthusiasm with job autonomy and organizationa l trust was confirmed. In order to creat e learning enjoyment in students and job enthusiasm in teachers we can develop teachers job autonomy and creat e a climate of trust in the school while accurately appraisal their performance.

    Keywords: job enthusiasm, learning enjoyment, performance appraisal, autonomy, trust
  • Marzieh Moniri, Masoud Geramipour *, Hasan Rastegarpour Pages 49-61

    Although virtual classrooms were used very quickly in the country's universities during the Corona epidemic, the quality and effectiveness of these classes is a fundamental issue for the higher education system. In this regard, the current research deals with the formative evaluation of virtual classes of universities during the Corona epidemic. In terms of the purpose of this research, it is an applied-developmental research, in terms of the method of data collection, it is considered a survey-type descriptive research, and finally, from the point of view of the method of analysis, it is a mixed research. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire were used to collect data. The community of participants of the qualitative part includes the academic staff members of the educational management of the free and public universities of Tehran. Sampling was done with a purposeful method and theoretical saturation was achieved with 20 interviews. In the quantitative part, the viewpoint of 384 graduate students of Tehran public and free universities was used. Thematic analysis method was used to analyze the data of the qualitative part and the dimensions and components of the formative evaluation of the virtual classes of the universities were identified. Then, using gap analysis and importance-performance analysis, the status of virtual classrooms was evaluated. Based on the results of qualitative analysis, 3 overarching themes, 9 organizing themes and 43 basic themes were identified. The findings show that improving the efficiency of the educational system and developing virtual education are in the acceptable area.

    Keywords: Formative Assessment, Virtual Classrooms, Corona Epidemic, Mixed Approach
  • Sheida Alimoradi, Mohammadazad Abdollahpour * Pages 62-77

    The main purpose of the current research was the relationship between Hexako's personality traits and non-commitment to civic ethics: investigating the mediating role of human agency in students. The research method was descriptive-correlative in terms of data collection.which was conducted in the academic year of 1400-1401. The statistical population was all students of the Faculty of Medical Sciences of the Islamic Azad University, Mahabad branch (nursing and midwifery). Through Klein's rule (20 samples for each hidden variable), 200 samples were considered. The data collection tool was Hexaco de Vries' standard personality traits questionnaire (2013), Caprara et al.'s non-commitment to civil ethics questionnaire (2009) and Cote's human agency questionnaire (1997). The results of data analysis using the structural equation method in AMOS software showed that human agency has a mediating role in the relationship between the personality traits of honesty-humility, extroversion, agreeableness and openness to experience with non-commitment to civil ethics, but human agency has a mediating role in the relationship between The personality traits of excitability and tribalism did not play a role with lack of commitment to civil ethics. It was also found that there is a negative and significant relationship between the personality traits of honesty-humility, extroversion, pleasantness, conscientiousness and openness to experience with lack of commitment to civic ethics, but irritability did not show a relationship with lack of commitment to civic ethics, on the other hand, between personality traits Honesty-humility, extroversion, agreeableness and openness to experience had a positive relationship with human agency,

    Keywords: personality traits, civil ethics, Human Agency
  • Abedin Darabi Emarati *, Hadis Moradi Pages 78-93
    The present study was conducted with the aim of analyzing the effect of job burnout on organizational commitment with the mediation of organizational silence among teachers of first secondary schools in Noorabad city. The research method was descriptive-correlation of the type of structural equations. The statistical population of the research was all the teachers of the first secondary schools of Noorabad city in the academic year of 2001-2001, numbering 320 people. To select the sample, Krejcie & Morgan table was used and 175 people were selected by stratified random sampling method. In order to collect information, three standard questionnaires of Milliman's job plateau (1992), Allen and Mayer's (1990) organizational commitment, and Dine et al.'s (2003) organizational silence were used. Descriptive statistics and inferential statistics including confirmatory factor analysis and structural equation modeling with partial least squares approach were used for data analysis. The research findings showed that there is no significant relationship between job burnout and organizational commitment at the 0.05 level, but with the mediation of organizational silence, this relationship is negative and significant. Also, organizational silence has a negative and significant relationship with organizational commitment at the 99% confidence level, and job burnout has a positive and significant relationship with organizational silence at the 99% confidence level. In general, it is concluded that the conceptual model of the effectiveness of organizational commitment on job burnout with the mediating role of organizational silence does not fit with the empirical model.
    Keywords: Job Burnout, organizational commitment, organizational silence
  • Ehsan Parvin, Atefeh Rigi * Pages 94-108
    The aim of the current research is to critically examine the national system of monitoring and evaluation in Iran's higher education, which used a qualitative approach and a descriptive phenomenological method. The participants in the research included 16 university and research institute experts who are knowledgeable about the field of study. The purposeful sampling method was snowball type. In order to collect data, a semi-structured interview tool was used until theoretical saturation was reached, and in order to analyze the data, the content analysis method was performed with an inductive approach based on Granheim and Lundman's model. The results showed that the challenges of the national monitoring, evaluation and validation system in Iran's higher education system are six categories: the multiplicity of monitoring and evaluation institutions and the absence of a national institution and trustee for the monitoring and evaluation of universities, centers and institutions of higher education; lack of clear, specific and standard criteria for measuring, monitoring, evaluating and ranking universities; centralization in the evaluation of universities, institutes and higher education centers by the government; Academics' belief, trust and weak belief in the importance and benefits of monitoring and evaluation; Lack of a suitable and comprehensive database for evaluation and validation; Weakness of the culture of accountability, follow-up, demanding and evaluation in the higher education system were divided and finally political strategies were presented to improve the national system of monitoring and evaluation of higher education in Iran.
    Keywords: Higher education system, monitoring, evaluation, Validation, Ranking