فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 49، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه آقاخانی بزدی لنگری، علی اکبر حسنی* صفحات 1-21

    امروزه سازمان ها به این آگاهی رسیده اند که حفظ مشتریان باعث سودآوری بیشتر می شود. همچنین، افزایش رقابت نیز باعث می شود تا میزان روی گردانی مشتریان افزایش یابد؛ از این رو مطالعه عوامل موثر بر تمایل به روی گردانی یا عدم رو ی گردانی مشتریان برای پژوهشگران و فعالان کسب وکار ها اهمیت دارد. در پژوهش حاضر یک مدل ترکیبی مبتنی بر رویکرد داده کاوی برای تحلیل عوامل رو ی گردانی مشتریان ارایه شده است. در گام نخست برای شناسایی عوامل با درجه اهمیت زیادتر و حذف موارد زاید از گره انتخاب ویژگی استفاده و در گام دوم نیز برای طبقه بندی و پیش بینی مشتریان به دو دسته مشتریان روی گردان و مشتریان غیر روی گردان از درخت تصمیم C5.0 و شبکه بیزین استفاده شده است. درنهایت، مدل پیشنهادی در صنعت فروشگاه های زنجیره ای به عنوان مطالعه موردی پیاده سازی شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که هر دو مدل درخت تصمیم و شبکه بیزین توانایی مناسب را برای پیش بینی روی گردانی مشتریان دارد و سطح زیر منحنی عملیاتی گیرنده در مدل درخت تصمیم بیشتر از مدل شبکه بیزین بوده است؛ درنتیجه مدل درخت تصمیم عملکرد بهتری دارد. همچنین، نتایج نشان می دهد که سه عامل جنسیت، وضعیت تاهل و سن از مجموعه مشخصه های دموگرافیک و پنج عامل متوسط سطح درآمد ماهیانه، تعداد خرید در ماه، سهم خرید اینترنتی، نحوه آشنایی با فروشگاه و نوع بازار مربوط به سوابق تراکنش های مشتریان از مهم ترین عوامل موثر بر روی گردانی مشتریان است.

    کلیدواژگان: روی گردانی مشتری، داده کاوی، الگوریتم درخت تصمیمC5.0 ‎، الگوریتم شبکه بیزین، یادگیری ماشین
  • علی شریعت نژاد*، سیده مریم موسوی زاده، سعید میر صفحات 23-42

    هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عناصر پیشایندی و پسایندی مفهوم قبیله گرایی برند و سپس تحلیل آنها با استفاده از روش نقشه شناختی فازی است. پژوهش حاضر از نظر هدف و نحوه گردآوری اطلاعات به ترتیب کاربردی و توصیفی-پیمایشی و از لحاظ نوع شناسی در زمره پژوهش های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی در پارادایم قیاسی-استقرایی است. جامعه آماری پژوهش خبرگان آشنا با موضوع، یعنی استادان دانشگاه حوزه مدیریت، مدیران منابع انسانی و مدیران بازاریابی است که 25 نفر از ‏آنها بر اساس اصل کفایت نظری و با استفاده‎ ‎از روش‎ ‎نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات‎ در ‏بخش کیفی پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش ‏کمی نیز پرسشنامه است که روایی و پایایی آنها به ترتیب با استفاده از نسبت روایی محتوایی و آزمون کاپای-کوهن و نیز با استفاده از روایی محتوایی و پایایی باز آزمون تایید شده است. در بخش کیفی، داده های به دست آمده از مصاحبه با نرم افزار ‏مکس کیو دی ای و روش کدگذاری تحلیل و پیشایندها و پسایندهای قبیله گرایی برند نیز شناسایی شد. ‏سپس در بخش کمی پژوهش با استفاده از روش‏‎ نقشه شناختی فازی، مدل روابط علی قبیله گرایی برند ارایه و مهم ترین عوامل پیشایندی و پسایندی قبیله گرایی برند نیز مشخص شد. یافته های پژوهش نشان داد که وفاداری به برند، ارتقا برند و بازاریابی بشارتی از عوامل موثر بر قبیله گرایی برند و عشق به برند، وابستگی به برند و ارزش لذت جویی نیز از مهم ترین پیامدهای قبیله گرایی برند هستند.

    کلیدواژگان: عشق به برند، تعصب به برند، قبیله گرایی، قبیله گرایی برند، نقشه شناختی فازی
  • هوشمند باقری قره بلاغ* صفحات 43-63

    امروزه فناوری واقعیت افزوده توجه روزافزونی را به خود جلب کرده است؛ به طوری که تصمیمات و تجربه های جدید مصرف کنندگان را بهبود بخشیده است؛ از این رو هدف از پژوهش حاضر استفاده مجدد از اپلیکیشن مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده با رویکردی بر مدل محرک-ارگانیسم-پاسخ و نظریه طرح واره جنسیتی است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کاربران موبایل هوشمند است که حداقل یکبار از اپلیکیشن مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده در صنعت پوشاک استفاده کرده اند. با استناد به جدول مورگان برای جوامع نامحدود و براساس روش نمونه گیری دردسترس 384 نفر برای پاسخگویی انتخاب شدند. برای اجرای پژوهش حاضر از ابزار پرسشنامه استاندارد استفاده و برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل معادله های ساختاری حداقل مربعات جزیی بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که حضور از دور و حضور اجتماعی بر هم آفرینی ارزش تاثیر مثبت و معناداری ندارد؛ اما بر محبت برند تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، بین هم آفرینی ارزش و محبت برند با قصد استفاده مجدد ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. جنسیت، ارتباط بین حضور اجتماعی و محبت برند و نیز ارتباط بین محبت برند و قصد استفاده مجدد را تعدیل می کند؛ اما درنهایت، جنسیت ارتباط بین حضور اجتماعی را با هم آفرینی ارزش و هم آفرینی ارزش را با قصد استفاده مجدد تعدیل نمی کند.

    کلیدواژگان: حضور از دور، حضور اجتماعی، هم آفرینی ارزش، محبت برند، قصد استفاده مجدد از اپلیکیشن مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده
  • حوریه دهقان پوری، مسعود دارابی، سید مرتضی عظیم زاده، مجتبی رجبی صفحات 65-84

    باتوجه به این موضوع که انواع مختلفی از نام های تجاری ماءالشعیر در کشور ایران وجود دارد و هر کدام علاقه مندان و دوستداران مخصوص به خود را به ویژه در بین ورزشکاران دارد و همچنین، با اشاره به اینکه به طور دایم بین این نام های تجاری برای جلب توجه مشتری رقابت وجود دارد، روش های بازاریابی عصبی می تواند اطلاعات مفیدی را در این حوزه به افراد ارایه دهد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تغییرات توان امواج مغزی ورزشکاران دونده در پاسخ به انواع نام های تجاری ماءالشعیر به روش الکتروآنسفالوگرافی از دیدگاه بازاریابی عصبی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، اکتشافی است که به روش تجربی انجام شده است. در پژوهش حاضر فعالیت امواج مغزی 14 داوطلب در مناطق پیش پیشانی، پیشانی و پس سری به روش الکتروآنسفالوگرافی ضبط و تجزیه و تحلیل و سپس برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی وابسته و تحلیل واریانس استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که در میان افراد استفاده کننده از برند های جوجو و ایستک در امواج تتا، آلفا و بتا و نیز در میان افراد استفاده کننده از برند عالیس، دلستر و هی دی در امواج تتا تفاوت معناداری وجو ندارد (sig>0.05)؛ اما در میان افراد استفاده کننده از برند عالیس، دلستر و هی دی در امواج آلفا و تتا تفاوت معناداری وجود دارد (sig<0.05). به طور کلی، افزایش فعالیت موج آلفا و بتا به معنای افزایش فعال شدن مدارهای عصبی برای توجه، حافظه کاری و یکپارچگی حسی-حرکتی است. در پژوهش حاضر ایجاد تفاوت معنادار در امواج آلفا و بتا استفاده کنندگان از برند عالیس، دلستر و هی دی نشان دهنده ترجیح بیشتر مصرف کنندگان به این برندهاست؛ بنابراین از طرفی، برندهای جوجو و آیستک برای تاثیرگذاری بیشتر بر مصرف کنندگان باید طعم و مزه را بیشتر جذاب کنند و از طرف دیگر، بهتر است که شرکت ها و تولیدکنندگان ماءالشعیر از روش های نوین برای بررسی ترجیحات مصرف کنندگان استفاده کنند تا بدین طریق طعمی به یادماندنی برای مصرف کنندگان ایجاد شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، برند، حس چشایی، دونده، سیگنال مغزی، ماءالشعیر
  • فاطمه عسکری، مریم نکویی زاده*، علیرضا امینی صفحات 85-108

    در دهه های اخیر بازارهای مصرفی با چالش های هم گرایی روز افزون برندها، درک نکردن تمایز ها بین پیشنهاد های رقیب و کاهش هزینه های جایگزینی محصول همراه بوده است که این امر، بازنگری در شیوه های سنتی مشتری مداری و فراتر رفتن از الزام های فنی را اجتناب ناپذیر می کند و به دنبال آن سازمان ها را به خلق رویدادهای متمایز و تجربه های ویژه برای مشتریان سوق می دهد. بر این اساس، هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر تجربه های شناختی، احساسی و رفتاری مشتریان در نقاط تماس پیش از خرید است که به طور خاص، اولویت ها و انتظار های مشتریان صنایع دستی در طراحی راهبردهای تجربه محور بررسی می شود. پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته و در قالب دو فرآیند متوالی طرح ریزی شده است. بدین صورت که در فاز نخست مولفه های تاثیرگذار بر تجربه های پیش از خرید مشتریان با رویکرد فراترکیب پیشینه و مطالعات موجود شناسایی شد. بدین منظور، 1268 مقاله با محوریت موضوعی تجربه مشتری به ترتیب در فرآیند غربال گری عنوان، چکیده و محتوا وارد شد و در نهایت، 26 مقاله با ضریب کاپای 73/0 و نسبت روایی محتوایی بیش از 75/0 مبنای استخراج کدها قرار گرفت. در فاز دوم، با تکیه بر رویکرد ترکیبی تیوری گراف-ارزش ماتریسی، روابط درونی حاکم میان مولفه های پژوهش تعیین و سطح های اهمیت آنها سنجیده شد. برای دستیابی به این مقصود، مطابق با قضاوت ارزشی گروه ارزیاب (انتخاب شده از میان جامعه آماری مشتریان صنایع دستی) نوع روابط حاکم میان مولفه های پژوهش در سطح زیر سیستم تعیین و سپس ارزش های فرضی و میزان نزدیکی هر عامل به حد ایده آل خود در سطح سیستم ارزیابی شد. نتایج حاکی از آن است که پنج مولفه اصلی اقدام های ترویجی، اطلاعات، محصول، برند و تعاملات اجتماعی می توانند تجربه های پیش از خرید مشتریان را به نحو موثری هدایت کنند. نتایج حاصل از تحلیل روابط درونی گراف ها نشان می دهد که در میان مولفه های مذکور، تعاملات اجتماعی (با ضریب نزدیکی 482/0 به ارزش فرضی ایده آل) در صنعت هنرهای سنتی بیشترین سطح اهمیت را دارد.

    کلیدواژگان: تجربه مشتری، نقاط تماس، نظریه گراف، ارزش دائمی ماتریس، فراترکیب
  • هلیا عابدی، محسن نظری*، رضا شافعی صفحات 109-141

    امروزه شرکت ها موظف هستند تا تجربه ایی به یادماندنی و مثبت برای مشتری در محیط ووکا فراهم کنند. هدف از انجام دادن پژوهش حاضر طراحی مدل تجربه واقع شده خرید آنلاین مشتریان دیجی کالا در شرایط ووکاست. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و کاربردی، از نظر روش تجزیه و تحلیل، کیفی با روش پدیدارشناسانه ، از نظر نحوه اجرا اکتشافی و توصیفی با رویکرد استقرایی و از نظر زمانی، مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش 10 نفر از مشتریان دیجی کالا در شهر تهران است که در بازه زمانی دی تا اسفند ماه سال 1401 در شرایط ووکا خرید کالای دیجیتالی داشته اند که درنهایت، به صورت هدفمند و قضاوتی نمونه گیری شده اند. در پژوهش حاضر جهت بررسی روایی مصاحبه و سوال های آن از روایی صوری و برای بررسی روایی فرآیند کدگذاری از روش درگیری مداوم، مشارکت با اعضای پژوهش و روش مثلث بندی استفاده شده است. همچنین، برای بررسی پایایی مصاحبه ها از روش پایایی بازآزمون استفاده شده است که نتیجه حاصل شده برابر با26/73% بود. در پژوهش حاضر 144 معنای تدوینی حاصل و در ادامه، 53 مضمون فرعی در راستای خوشه بندی نهایی در چهار مضمون اصلی ووکا (تلاطم، بی قطعیتی، ابهام و پیچیدگی) و با در نظر گرفتن تجربه مثبت و منفی دسته بندی شده است. نتایج نشان داد که تغییرات مکرر در قیمت ها، میزان ارز و دیگر عوامل می تواند برای مشتریان تردید و تنش ایجاد کند و درنهایت، منجر به تجربه های منفی شود. تجربه واقع شده خرید آنلاین مشتریان دیجی کالا با اجرای پایداری قیمت ها، ارایه اطلاعات کامل و دیگر راهکار ها می تواند بهبود و به دنبال آن رضایت مشتریان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: تلاطم، بی قطعیتی، ابهام و پیچیدگی، سفر مشتری
  • محمدمهدی دوالی*، رسول معصوم زاده جوزدانی، نسرین رسولی صفحات 143-167

    مصرف کنندگان محصولات مراقبت شخصی برای استفاده از محصولات طبیعی راغب تر شده اند؛ اما پدیده اخبار جعلی منجر به محتاط شدن آنان در خرید این محصولات شده است. در پژوهش حاضر از رویکرد زنجیره یادگیری اجتماعی برای بررسی اثر های خطرها و مزایای درک شده بر قصد خرید محصولات مراقبت شخصی طبیعی با تحریک گشودگی در برابر تغییر استفاده شده و از طرف دیگر، به بررسی رفتار مصرف کنندگانی که قصد خرید دارند در برابر باور و عمل به اخبار جعلی به عنوان پیامد رفتاری پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث جمع آوری داده ها توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مشتریان محصولات مراقبت شخصی طبیعی در شهر اصفهان است. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری دردسترس استفاده شده است. همچنین، برای اندازه گیری گشودگی در برابر تغییر از پرسشنامه Cloudy et al. (2015) و Wang et al. (2008)، اندازه گیری مزایا و خطر های درک شده از پرسشنامه Westaby (2005)، اندازه گیری قصد خرید از پرسشنامه Shaharudin et al. (2010) و اعتماد برند از پرسشنامه Chaudhuri & Holbrook (2002) استفاده شده است. در این پژوهش از یک نظرسنجی آنلاین با 384 پاسخ دهنده و برای آزمون فرضیه ها نیز از مدل سازی معادله های ساختاری و از نرم افزارSMART-PLS4  استفاده شده است. همچنین، پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ و شاخص CR بررسی و روایی آن با روش های واگرا و همگرا بررسی شده است. یافته ها نشان داد که گشودگی دربرابر با تغییر با مزایا و خطر های درک شده مرتبط است. علاوه بر این، ارتباط مزایا و خطر های درک شده (به سهم خود با تمایل به باور و عمل به اخبار جعلی مرتبط است) با قصد خرید و اثر تعدیل کننده اعتماد برند بر رابطه قصد خرید- باور و عمل به اخبار جعلی تایید شد.

    کلیدواژگان: ‏ اخبار جعلی، قصد خرید، گشودگی دربرابر به تغییر، اعتماد برند
  • فاطمه الماسی، یوسف محمدی فر، محمدجواد جمشیدی صفحات 169-191

    باتوجه به اینکه کسب وکارهای الکترونیک در جامعه در حال گسترش است، صنعت بیمه باید در این زمینه گام بردارد و اطلاعات خود را درزمینه بازاریابی دیجیتال کسب وکارهای الکترونیک بیشتر کند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد توسعه بازاریابی دیجیتال کسب و کار های الکترونیک صنعت بیمه در ایران صورت گرفته است. پژوهش پیش رو از نظر ماهیت و هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی اس ت. جامعه آماری پژوهش در بخش تحلیل عاملی شامل کارشناسان صنعت بیمه در سراسر کشور و در بخش AHP نیز شامل خبرگان این صنعت بوده است. در بخش تحلیل عاملی تعداد 384 نمونه به روش نمونه گیری در دسترس و در بخش AHP نیز 10 نفر از خبرگان صنعت بیمه به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین، ابزار مطالعه میدانی در این پژوهش پرسشنامه است که برای بررسی روایی و پایایی پرسشنامه و روایی محتوا، آلفای کرونباخ به ضریب آلفای کرونباخ تبدیل شد. در پژوهش حاضر ابتدا شاخص های بازاریابی دیجیتال کسب وکارهای الکترونیک صنعت بیمه از مرور پیشینه پژوهش استخراج و سپس برای بررسی داده های پژوهش و شناسایی ابعاد بازاریابی دیجیتال کسب وکارهای الکترونیک صنعت بیمه از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده و در نهایت، برای تایید ابعاد شناسایی شده از روش تحلیل عاملی تاییدی و نیز برای رتبه بندی آنها از تکنیک AHP استفاده شده است. ابعاد شناسایی شده شامل تشکیلات دیجیتالی سازمان، پژوهش های بازاریابی و عوامل مربوط به مشتری بوده است. نتایج حاصل از تکنیک AHP نشان داد که تبلیغات پیامکی، تبلیغات محیطی و ارتباط با مشتری سه شاخص برتر در میان سایر شاخص ها هستند.

    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، کسب وکار الکترونیک، صنعت بیمه، دیجیتالی شدن، فناوری اطلاعات
|
  • Atefeh ‏Aghakhani Bezdi Langari, Aliakbar Hasani ‎ * Pages 1-21

    Today, companies and organizations are aware of the fact that customer retention leads to greater profitability. Increasing competition causes the rate of customer churn to grow. Therefore, studying the features influencing the tendency of customer churn is important. In the present study, a hybrid model based on the data mining approach is presented to analyze the features of churn customers. In the first step, the feature selection node has been used to identify the features with higher importance and remove redundant items. Then, the C5.0 Decision Tree and Bayesian network were used to classify the customers into two groups, turning customers, and non-turning customers. These are data mining techniques and terms that can help in forecasting. Finally, the proposed model has been implemented in the chain store industry as a case study. Key findings indicate that both the decision tree model and the Bayesian network can predict churn customers with different accuracies, the area under the receiver operating curve in the decision tree model is greater than the Bayesian network model and it has better performance. The results indicate the optimal efficiency of the proposed method. In addition, the results show that three features of gender, marital status, and age from the set of demographic characteristics and five factors of average monthly income level, number of purchases per month, the share of online shopping, how to get to know the store, type of market-related to customer transaction records are among the most effective factors.

    Keywords: Customer Churn, C5.0 Decision Tree, Bayesian network, Data Mining, Machine Learning
  • Ali Shariatnejad *, Seyedeh Maryam Mousavi Zadeh, Saeid Mir Pages 23-42

    The main aim of the present study is to identify the antecedent and consequence elements of the concept of brand tribalism and then analyze them using the fuzzy cognitive mapping method. In terms of the purpose and method of gathering the data, the current research is applied and descriptive-survey, and in terms of typology, it is among mixed studies with a qualitative and quantitative approach in the deductive-inductive paradigm. The statistical population of the research is experts familiar with the subject, 25 of whom were selected based on the principle of theoretical adequacy and using the targeted ‎sampling method. In the qualitative part of the research, semi-structured interviews, and in the quantitative part, a questionnaire were used. The validity and reliability of the questionnaire were determined by using the CVR coefficient, the Kappa-Cohen test, retest reliability, and content validity. In the qualitative phase, the qualitative data obtained from the ‎interview using MAXQDA software and the coding method were analyzed.‎ Then, in the quantitative part of the research, using the FCM method, a fuzzy map of brand tribalism was presented and the most important antecedent and consequent factors of brand tribalism were identified. The research findings confirm that brand loyalty, brand promotion, and marketing evangelism are effective factors in brand tribalism. In addition, brand love, brand affiliation, and hedonic value are the most important consequences of brand tribalism.

    Keywords: Brand Love, brand bias, tribalism, Brand tribalism, Fuzzy Cognitive Map
  • Hooshmand Bagheri Garbollagh ‎ * Pages 43-63

    The purpose of this study is to investigate the intention to reuse the augmented reality application in the fashion clothing industry. This research is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of the method. The statistical population of the research includes all smart mobile users who have used augmented reality technology in the clothing industry at least once. Based on the Morgan table for unlimited communities and using the available non-probability sampling method, 384 people were selected. To carry out the study, a standard questionnaire was used. The partial least squares structural equation model was used to analyze the data. The results showed that telepresence does not have a significant effect on value co-creation, but a positive and significant effect was found between social presence and brand affection. Social presence does not have a significant effect on value co-creation, but it has a positive and significant impact on brand affection. There is a positive and significant relationship between value co-creation and brand affection with the intention to reuse the augmented reality app. Gender moderates the relationship between distance presence and co-creation value and brand affection. Furthermore, gender moderates the relationship between social presence and brand affection. In addition, gender moderates the relationship between brand affection and intention to reuse the augmented reality app. Finally, gender does not moderate the relationship between social presence and value co-creation, and value co-creation with the intention to reuse the augmented reality app. The present research contributes to the information system and consumer behavior literature. In addition, intention to the reuse augmented reality app by consumers is a key challenge in gaining a competitive advantage in the contemporary market.

    Keywords: Telepresence, Social Presence, value co-creation, brand affection, Intention to Reuse the Augmented Reality App
  • Houriyeh Dehghanpouri ‎, Masoud Darabi, Seyed Morteza Azimzadeh ‎, Mojtaba Rajabi Pages 65-84

    The present study aimed to investigate the changes in brain wave power of runners in response to different brands of non-alcoholic beer using the electroencephalography method from the perspective of neuromarketing. This research is applied in terms of purpose and has been done experimentally. For this purpose, the brain wave activity of 14 volunteers in the forehead, forehead, and recessive regions was recorded and analyzed by electroencephalography. Dependent t-tests and analysis of variance were used to analyze the data. The findings showed that there was no significant difference in theta, alpha, and beta waves of individuals after using the Jojo and Istak brands and also in theta waves after using the Alis, Delster, and Heyday brands (sig>0.05). However, there was a significant difference in alpha and beta waves in individuals using Alis, Delster, and Heyday (sig<0.05).

    Keywords: Neuromarketing, Brand, Sense of Taste, Runner, Brain Signal, Non-alcoholic Beer
  • Fatemeh Askari ‎, Maryam Nekooeezadeh *, Alireza Amini ‎ Pages 85-108

    In recent decades, consumer markets have faced the challenges of increasing brand convergence, a lack of understanding of the differences between competing offerings, and the reduction of switching costs. This has revised traditional customer-oriented practices inevitably and forces organizations to struggle to find and implement a component beyond technical requirements. Customer experience as one of the most promising management approaches is a new solution to facing these challenges. The purpose of this study is to identify factors on the cognitive, emotional, and behavioral experiences in pre-purchase touch points and determine which of the experimental strategies leads to exceeding the standards and expectations of customers. The current research is planned with a mixed approach and in the form of two consecutive processes. In the first phase, the factors affecting the pre-purchase experiences of customers have been identified through the synthesis of existing literature and studies. For this purpose, 1268 articles focusing on customer experience were reduced to 26 final studies in the screening process. In the second phase, relying on the combined approach of graph theory (matrix permanents), the governing internal relationships between the research components and measuring their importance levels were determined. To achieve this purpose, according to the value judgment of the evaluator group (selected from the statistical population of handicrafts customers), the type of governing relationships between the research components at the sub-system level has been determined and then, the hypothetical values and the degree of proximity of each factor to the limit is evaluated. The results indicate that the five main components of promotional actions, information, product, brand, and social interactions can effectively guide customers' pre-purchase experiences. The results of the analysis of the internal relations of the graphs show that among the mentioned components, social interactions (with a coefficient of 0.482 close to the ideal hypothetical value) have the highest level of importance in the industry of traditional and handicraft arts.

    Keywords: Customer Experience, Touch Points, Meta-synthesis, Graph Theory, Matrix Permanents
  • Helia Abedi, Mohsen Nazari ‎ *, Reza Shafei Pages 109-141

    Today, it is essential for companies to create a memorable and positive experience for customers in the VUCA environment. The purpose of this research is to design a model of the actual online shopping experience of digital goods customers in VUCA conditions. This research is a basic and applied study in terms of its purpose. In terms of the method, this cross-sectional study is qualitative exploratory and descriptive using an inductive approach and the phenomenological method. The statistical population consisted of 10 digital goods customers in Tehran, who bought digital goods during the period of December 2022 to March 2022 and were sampled in a purposeful and judgmental way. The validity of the interview was approved by face validity. To check the validity of the coding process, the method of continuous engagement and participation with research members and triangulation was used. Regarding the reliability of the interviews, the test-retest reliability method was used, which was 73.26%. In this research, 144 compiled meanings and then 53 sub-themes were categorized in line with the final clustering in the four main themes of VUCA including volatility, uncertainty, complexity, and ambiguity. The results showed that frequent changes in prices, exchange rates, and other factors can cause doubts and tension for customers and lead to negative experiences. By implementing price stability, providing complete information, and other ways of working, the online shopping experience of Digikala customers can be improved.

    Keywords: Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity, Customer Journey
  • MohammadMehdi Davali ‎ *, Rasoul Masoumzadeh Jouzdani ‎, Nasrin Rasouli Pages 143-167

    Consumers are more willing to use natural personal care products, but fake news has made them wary of purchasing these products. This research used the SOBC approach to investigate the effects of perceived risks and perceived benefits on consumer purchase intention, which is stimulated by openness to change. It also aims to examine the behavior of consumers who intend to purchase by believing and acting on fake news. The research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of the research is all the customers of personal care products in the city of Isfahan who were selected using the convenience sampling method. To measure the openness to change, Claudy et al. (2015) and Wang et al.’s (2008) questionnaire was used. To measure the perceived benefits and risks, purchase intention, and brand trust, Westaby’s (2005) questionnaire, Shaharudin et al.’s (2010) questionnaire, and Chaudhuri and Holbrook’s (2001) questionnaire were used. An online survey was used with 384 respondents. The reliability of the questionnaires was checked through Cronbach's alpha and CR index. Divergent and convergent methods were used to check their validity. Structural equation modeling and SMART-PLS4 software were used to test the hypotheses. Findings showed that openness to change is related to perceived benefits and risks. Furthermore, the association of perceived benefits and risks with purchase intention, which in turn is related to the tendency to believe and act on fake news, was confirmed. Also, the moderating effect of brand trust on the relationship between purchase intention and acting on fake news was confirmed.

    Keywords: Fake news, purchase intentions, Openness to change, Brand Trust
  • Fatemeh Almasi ‎, Yousef Mohammadifar ‎ *, MohammadJavad Jamshidi ‎ Pages 169-191

    E-businesses are expanding in the society. The insurance industry should increase its information in the field of digital marketing of E-businesses. The present study aims to identify the dimensions of digital marketing of E-businesses in Iran's insurance industry. This research is applied and descriptive survey in terms of purpose and method. The statistical population in the factor analysis section includes insurance industry experts across the country and the AHP section includes experts in this industry. In the factor analysis section, 384 samples were selected by using the simple sampling method, and in the AHP section, 10 experts were selected as the sample. The tool of the field study is a questionnaire. To check the validity of the questionnaire, the content, and its reliability, Cronbach's Alpha was used. In the present research, first, digital marketing indicators of E-businesses of the insurance industry have been extracted from the literature review. Then, to identify the digital marketing dimensions of E-businesses in the insurance industry, the exploratory factor analysis method was used. The confirmatory factor analysis method was used to confirm the identified dimensions and the AHP technique was used to rank them. The identified dimensions include the organization's digital organization, marketing research, and customer-related factors. The results of the AHP technique showed that SMS advertising, environmental advertising, and customer communication have been the top three indicators.

    Keywords: Digital Marketing, E-business, Insurance Industry, Digitization, Information Technology