فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 31 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رمضانعلی نوری، مهناز امیرپور* صفحات 7-26
    در بسیاری از کشورهای دنیا پلیس هم در برخورد و ارتباطی که با مردم دارد و هم در رابطه با تجهیزات و اصولی که پلیس بر مبنای آنها در زندگی اجتماعی نقش ایفا می کند، به عنوان یک سازمان و یک نهاد ضروری مدنظر قرارگرفته است. موضوع «بررسی رویکردهای پلیس در ایجاد امنیت و اعتماد» به این دلیل مطرح شده است، تا نقش و اهمیت امنیت و آرامش و به تبع آن پلیس را علمی تر تبیین کند. لذا نخست به بررسی نسبت و رابطه پلیس در جامعه می پردازد، که معتقد است، برای داشتن یک جامعه با ثبات و مطمین و در عین حال منظم و یکپارچه، پلیس اهمیت بسزایی دارد، که دارای سه محور است، 1-پلیس آیینه تمام نمای جامعه 2- پلیس و پاسخگویی 3-پلیس و اعتماد مردم. دوم در رابطه با توانایی ها و توانمندی هایی است که پلیس، با دارا بودن آنها بهتر می تواند به وظایف و کارکردهای خود بپردازد، که آن هم شامل دو محور است:1-مدیریت و تصمیم گیری پلیس 2 -پلیس و دانش افزایی. این مقاله با هدف ایجاد یک جامعه امن و آرام و متحد و در عین حال قوی و کارآمد در سایه قوت و قدرت پلیس به بحث و بررسی نقش پلیس در ایجاد امنیت در جامعه پرداخته است.
    کلیدواژگان: پلیس، اعتماد، مدیریت، دانش افزایی، امنیت
  • محبوبه سلیمان پور عمران*، مجتبی سیاح، سینا توکلی اردوغان، اوسامه ریحانی، محمد گل محمدزاده صفحات 27-48

    هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان رضایتمندی مردم از عملکرد کارکنان کوپ ها (کلانتری ها و پاسگاه ها) به منظور راهکارهای ارتقای آن در فرماندهی انتظامی خراسان شمالی در سال 1400  است. روش پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش تحقیق توصیفی و از بعد روش اجرا، پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان استان خراسان شمالی در سال 1400 بود که تعداد 256 به شیوه در دسترس در بین شهروندان 8 شهرستان استان، توزیع گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات از مطالعه منابع کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات چو (2010) است. روایی ابزار از نوع صوری و محتوایی بود که مورد تایید کارشناسان و خبرگان قرار گرفت. پایایی پرسشنامه توسط ضریب کرونباخ 966/0 برآورد شد. برای تحلیل آزمون از محاسبه میانگین، درصد تاثیر و  الویت بندی به روش Ahp با نرم افزار Expert choice11 و نسخه 21spss  استفاده شد. نتایج نشان داد که بطور کلی رضایتمندی شهروندان استان خراسان شمالی در سال 1400 از کلانتری ها و پاسگاه های نیروی اتنظامی خراسان شمالی بالاتر از حد متوسط می باشد. از بعد وضعیت ظاهر و ویژگی های ملموس به صورت میانگین 79 درصد، بعد قابلیت اطمینان 78 درصد، بعد مسیولیت پذیری و پاسخگویی 75 درصد، بعد تضمین 81 درصد، بعد همدلی 79 درصد، بعد به موقع اقدام نمودن زمانی و مکانی 74 درصد و بعد مشروعیت 79 درصد می باشد. در این میان، بعد تضمین با 81 درصد، بیشترین و بعد به موقع اقدام نمودن زمانی و مکانی با 74 درصد کمترین میزان رضایتمندی را به  خود اختصاص داده اند.

    کلیدواژگان: رضایتمندی مردم، عملکرد کارکنان کوپ ها (کلانتری ها و پاسگاه ها)، فرماندهی انتظامی خراسان شمالی
  • محدثه صادقیان لمراسکی، محمد جوان بخت*، رضا صادق نژاد صفحات 49-66
    حقوق کیفری ایران در دهه آخر سده 14 خورشیدی با تصویب دو قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری، تحول نویدبخشی را در عرصه بزهکاری و مقابله با آن و کنترل بازبزهکاری به ارمغان آورد. در راستای سیاست جنایی عوام گرا که خواست توده مردم است، برخورد با مرتکبان جرایم مهم در سرلوحه کار قرار گرفته و قانون گذار در ماده 488 قانون آیین دادرسی کیفری مکلف به تشکیل بانک اطلاعاتی مجرمان خطرناک شد و به تبع آن در سال 1397 دستورالعمل کنترل مجرمان حرفه ای و سابقه دار تصویب شد که موجب ابهام زدایی از بسیاری از سیاست های ابلاغی قوه قضاییه به دادگستری و ضابطان شد. از جمله این موارد شناخت جرایم مهم و کنترل مجرمان خطرناک است. ما در این پژوهش به روش کتابخانه ای و با تجزیه و تحلیل مطالب گردآوری شده سعی در تشریح اقدامات قضایی و انتظامی داریم تا بدین نتیجه دست یابیم که اقدامات تامینی و تربیتی در شناخت حالت خطرناک و کنترل مجرمان خطرناک و پیشگیری از بازبزهکاری آنها اثربخش است.
    کلیدواژگان: حالت خطرناک، مجرم، اقدامات تامینی و تربیتی، بزهکاری
  • امین امانی*، شیرین امانی صفحات 67-78
    هدف از تحقیق حاضر تبیین ارتباط استفاده از فضای مجازی با رفتار جامعه پسند و هویت یابی دانش آموزان خراسان شمالی است. ماهیت تحقیق توصیفی و به لحاظ روابط بین متغیرها از نوع همبستگی است. جامعه مورد بررسی پژوهش حاضر، دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم استان خراسان شمالی هستند که به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای، 384 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز این تحقیق و به منظور اندازه گیری متغیرهای این پژوهش از سه پرسشنامه دنیای مجازی لی و همکاران (2005)، پرسشنامه مجموعه رفتار جامعه پسند پنر (2002) و پرسشنامه حالات هویت بنیون و آدامز (1986) استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها مورد بررسی و به تایید صاحب نظران رسیده، پایایی پرسشنامه ها به ترتیب (86/0)، (80/0) و (91/0) محاسبه گردید. یافته های تحقیق نشان داد که رابطه منفی معناداری بین استفاده از فضای مجازی بر رفتار جامعه پسند و هویت یابی دانش آموزان وجود دارد؛ بنابراین پیشنهاد می شود مدارس با تبلیغات، طراحی بروشورها، برگزاری کلاس های آموزشی برای والدین در مدارس و آموزش شیوه های صحیح برخورد با نوجوان در رسانه ها، موضوع فرزند پروری و هویت یابی را برای خانواده ها شفاف سازی نموده و در این امر یاریگر خانواده ها باشند.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، هویت یابی، رفتار جامعه پسند، دانش آموزان استان خراسان شمالی
  • محمد رعنایی*، عاطفه زارعی صفحات 79-95
    داستان جزو جدایی ناپذیر بشر از آغاز تا کنون بوده است. بعضی از جوامع تحت تاثیر فرهنگ شان جایگاه و ارزش بالایی برای داستان قایل شده اند، اما برخی آن طور که باید به آن نپرداخته اند. در این مقاله ضمن بررسی تنوع داستان های دفاع مقدس (1367-1359ه .ش) به بیان برخی از ویژگی های اختصاصی آنها پرداخته شده است. همچنین دیدگاه امام خمینی و آیت الله خامنه ای به این مقوله مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با توجه به استقبال اندک خوانندگان از داستان های دفاع مقدس راهکارهایی برای روی آوردن هر چه بیشتر مردم به این داستان ها ارایه شده است، البته لازم به ذکر است که در سال های اخیر توجه به ادبیات دفاع مقدس روند رو به رشدی داشته است اما مطلوب به نظر نمی رسد. برای رسیدن به حد مطلوب مسایلی از قبیل مخاطب، موضوع، معرفی و نقد صحیح و درست در مورد این داستان ها را باید جدی گرفت. در این مقال از روش کتابخانه ای استفاده شده، داستان ها و رمان های مختلفی که در مورد دفاع مقدس نوشته شده اند با عنایت به دسته بندی خاصی مورد مطالعه مقایسه ای قرار گرفتند. در دسته بندی آثار داستانی دفاع مقدس به مسایلی از قبیل موضوع، مخاطب، سبک و مقبولیت توجه شده است. در پایان برای نمونه به معرفی چهار مورد از برجسته ترین رمان های دفاع مقدس که به نظر می رسد موفق تر بوده اند، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: ادبیات داستانی، دفاع مقدس، نقد
  • سید رضا جوادزاده* صفحات 97-111

    پیشرفت های اخیر در زمینه هوش مصنوعی تغییرات بسیاری در زمینه های پردازش متن، یادگیری ماشین، پردازش تصویر و داده کاوی خصوصا داده های بزرگ، به وجود آورده است. در زمینه نظامی کاربردهای بسیاری را می توان یاد کرد از جمله سیستم های نظارتی، ارزیابی خطر، امنیت سایبری، کنترل هوشمند سیستم ها، پردازش و تبدیل خودکار گفتار به متن در ارتباط با صوت های ضبط شده، ترجمه خودکار متون خارجی یا حتی رمزگشایی متون رمزی. اما چالش های بسیاری در این زمینه وجود دارد که هنوز باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از چالش ها این است که در خصوص روش های مورد استفاده جاری که مبتنی بر یادگیری عمیق هستند تنها می دانیم که می توانند راه حل مسیله را پیدا کنند اما روش حل مسیله و ویژگی های مدنظر به صورت یک معما باقی مانده است. از طرفی برای آموزش سیستم ها به داده های بسیاری نیاز است که خصوصا در حیطه نظامی داده ها به تعداد مورد نیاز موجود نیست. مسیله دیگر این است که سیستم های جاری به داده های تمیز نیاز دارند به عبارتی نسبت به تشخیص در مورد شرایطی که کاملا جدید است مشکل دارند. روش تحقیق این پژوهش، گذشته نگر، کاربردی، میدانی، توصیفی - پیمایشی - دلفی است. در این مقاله پژوهش های مرتبط با حوزه نظامی را بررسی می کنیم و در مورد جهت های پژوهشی آینده بحث می کنیم.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، نیروی انتظامی
|
  • Ramezanali Noori, Mahnaz Amirpour * Pages 7-26
    In many countries of the world, the police is considered as an organization and an essential institution, both in its dealings and relationships with people, and in relation to the equipment and principles on which the police plays a role in social life. And the issue of "investigating the approaches of the police in creating security and trust" has been brought up for this reason, to explain the role and importance of security and peace and consequently the police more scientifically.. First, it examines the ratio and relationship of the police in the society, which believes that the police is very important to have a stable and secure society, and at the same time, organized and integrated, which has three axes, - The police is the mirror of the whole society 2- The police and accountability 3- The police and people's trust and the second is related to the abilities and capabilities that the police, having them, can better perform their duties and functions, which includes two The focus is: 1-police management and decision-making 2-police and knowledge enhancement. This article aims to create a safe, calm and united society, but at the same time strong and efficient in the shadow of the strength and power of the police.
    Keywords: Police, Trust, management, Knowledge, people
  • Mahboubeh Soleimanpouromran *, Mojtaba Sayah, Sina Tavakoli, Osame Reihany Pages 27-48

    The purpose of the present study was to investigate the level of people's satisfaction with the performance of the staff of the coups Khorasan Disciplinary Command in 1400. The research method was applied in terms of purpose, descriptive in terms of nature and research method, and survey in terms of implementation method. The statistical population included all citizens of North Khorasan province in 1400, of which 256 were distributed among the citizens of 8 cities of the province. In order to collect information, a study of library resources and a questionnaire were used. The data collection tool was Chou (2010) Quality of Service Questionnaire. The validity of the tool was formal and content that was approved by experts. The reliability of the questionnaire was estimated by Cronbach's coefficient 0.966. To analyze the test, the calculation of mean, impact percentage and prioritization was used by Ahp method with Expert choice11 software and 21spss version. The results showed that in general, the satisfaction of the citizens of North Khorasan province in 1400 from the police stations and checkpoints of the North Khorasan police force is above average. 79% on average in terms of appearance and tangible features, 78% on reliability, 75% on responsibility and accountability, 81% on guarantee, 79% on empathy, 74% on time and place, and 74 The legitimacy is 79%. Among these, the guarantee dimension with 81%, the highest and the timely and temporal action dimension with 74% have the lowest satisfaction.

    Keywords: People's satisfaction, performance of police stations staff, North Khorasan Disciplinary Command
  • Mohaddeseh Sadeghian, Mohammad Javanbakht *, Reza Sadeghnajad Pages 49-66
    Iran's criminal law in the last decade of the 14th century with the approval of two laws of Islamic punishment and the code of criminal procedure brought a promising development in the field of delinquency and dealing with it and controlling reoffending. In line with populist criminal policy, which is the desire of the masses, dealing with the perpetrators of serious crimes is on the agenda, and the lawmaker in Article 488 of the Criminal Procedure Law Is required to creating a database of dangerous criminals, and as a result, in 2017, the instructions for controlling criminals A professional and long-standing law was approved, which disambiguated many of the policies communicated by the judiciary to the judiciary and bailiffs. Among these things is the recognition of important crimes and the control of dangerous criminals. Therefore, in this research, we are trying to explain the judicial and police measures by the library method and by analyzing the collected materials in order to reach the conclusion that protective and educational measures are effective in recognizing the dangerous state and controlling dangerous criminals and preventing their reoffending.
    Keywords: Dangerous ness, criminal, serious crime. Provisional, educational measures
  • Amin Amani *, Shirin Amani Pages 67-78
    The purpose of the current research was to explain the relationship between the use of virtual space and pro-social behavior and identification of students in North Khorasan. The nature of the research is a descriptive survey type and in terms of the relationships between the variables, it was of the correlation type. The studied population of the present study were male students of the second secondary level of North Khorasan province, 384 people were selected by staged cluster sampling. To collect the data required for this research and to measure the variables of this research, three virtual world questionnaires were used by Lee et al. The validity of the questionnaires was examined and approved by the experts. The reliability of the questionnaires was calculated as (0.86), (0.80) and (0.91). The findings of the research showed that there is a significant negative relationship between the use of virtual space on prosocial behavior and students' identification. Therefore, it is suggested that schools clarify the issue of parenting and identity for families by advertising, designing brochures, holding educational classes for parents in schools and teaching the correct ways of dealing with teenagers in the media and help families in this matter.
    Keywords: Identification, Prosocial Behavior, Virtual Space, students in North Khorasan province
  • Mohmmad Ranaie *, Atefeh Zareie Pages 79-95
    The story has been an integral part of mankind since the beginning. Some communities have been affected by their preferences and high values for the story, but some do not look at it as they should. In this paper, the review of the diversity of holy defense stories (1988 - 88). on the other hand, some of their specific characteristics have been addressed. Ayatollah Khomeini " s vision of Ayatollah Khomeini and Ayatollah Khamenei has also been studied. it is noted that in recent years, the attention has been given to the literature of the sacred defense literature, but it does not seem desirable. To achieve the desired limit of issues such as the addressee, subject, introduction, and proper critique of these stories must be taken seriously. The end of the sample is to introduce four of the most prominent of the most prominent Holy Grail novels that seem
    Keywords: Fictional literature, Scared Defense, Critique
  • SEYED REZA Javadzadeh * Pages 97-111

    Recent advances in A.I. have brought about significant changes in NLP, ML, Image processing, and Big data mining. In terms of military applications, there are various examples, including surveillance, risk assessment, cyber security, speech to text, and automatic translation and summarization. However, there are many challenges ahead, deep learning knows to find a solution though the procedure for finding a solution is not fully explainable. However, explainable A.I. is a new direction of research in which researchers try to solve the question of how machine learning finds the solutions. This is important as it helps to propose new solutions for covering the caveats of current systems and proposing new ideas for future systems. Furthermore, deep learning requires extensive data for training which is difficult to obtain in military circumstances. Moreover, there is the generalization problem in previously unseen situations. The research approach is retrospective, applied,, descriptive-survey-Delphi-based. In this paper, we review the challenges and discuss the current presented solutions.

    Keywords: artificial intelligence, machine learning, Military Force