فهرست مطالب
نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 1 (بهار 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/01/01
- تعداد عناوین: 6
-
صفحات 7-44
هدف اصلی در تحقیق حاضر تعیین مدل پیش بینی بروز تخلفات از نوع توقف ممنوع در معابر هسته مرکزی شهرهای کشور با مطالعه موردی در هسته مرکزی شهر بجنورد و بررسی عوامل زمینه ساز در بروز تخلف توقف ممنوع می باشد. جامعه آماری این پژوهش تمامی کارشناسان راهنمایی و رانندگی شهر بجنورد به تعداد 43 نفر و تمامی رانندگان شهر بجنورد هستند که از بین آنها تعداد 384 نفر به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که متغیرهای اصلی تحقیق که شامل سطح فرهنگی و اجتماعی شهروندان، اثرات روش های کنترلی و بازدارنده در هنگام اوج ترافیک، متغیر وجود مدیریت ترافیک در سطح معابر و وجود تعادل بین عرضه و تقاضای پارکینگ هستند، به صورت کلی بر بروز تخلف توقف ممنوع موثر می باشند.
کلیدواژگان: راهنمایی و رانندگی، مدل پیش بینی تخلفات توقف ممنوع، بجنورد -
صفحات 45-68
امنیت ترافیکی به عنوان پایه و اساس در ایجاد و تکوین امنیت در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و کشاورزی و فرهنگی یاد می شود. تخلف رانندگی به عنوان رفتاری است که طی آن قوانین و مقررات مصوب راهنمایی و رانندگی نقص می شود. تخلف رانندگی به دو دسته آشکار و نا آشکار تقسیم بندی می شود. به هر حال تخلف رانندگی یک مساله اجتماعی مهم است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی بر میزان تخلفات رانندگی در راه های برون شهری استان خراسان شمالی در یک بازه زمانی 6 ماه قبل و بعد از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی می باشد. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش، توصیفی تحلیلی می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که تخلفات ثبت شده زمستان 1390 بعد از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی نسبت به زمستان 1389 قبل از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی با کاهش 20 درصدی مواجه بوده است و تخلفات ثبت شده بهار 1391بعد از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی نسبت به بهار 1390 قبل از اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی از کاهش 25 درصدی برخوردار بوده است و این به معنی تاثیر مثبت قانون جدید راهنمایی و رانندگی در بخش تخلفات می باشد. در نهایت هم می توان به این مهم اشاره کرد که فرهنگ سازی نحوه رانندگی و رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی به زمان نیاز دارد.
کلیدواژگان: تخلف، قانون راهنمایی و رانندگی، پلیس راه، استان خراسان شمالی -
صفحات 69-90
استفاده از فناوری های نوین ارتباطی و رایانه ای دارای مزایای بی شماری است؛ لیکن علوم رایانه و فناوری اطلاعات، مسایل و مشکلات اخلاقی خاص خود را به همراه آورده است که جامعه و افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. با بررسی تعداد 200 نمونه از جامعه آماری کاربران اینترنت و فضای سایبری در بین دانشجویان دانشگاه های خراسان شمالی با استفاده از ابزار پرسشنامه و به روش غیر آزمایشی و میدانی، تهدیدها و چالش های اخلاقی و اجتماعی در فضای سایبر مشخص شده و مورد پژوهش قرار گرفته است. هدف از انجام تحقیق حاضر، کشف و بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی در نظم و امنیت استان خراسان شمالی و در بین قشر دانشجویی این استان می باشد. در این پژوهش مشخص گردید 82.5 % از نمونه های آزمایشی از سایت های فیلتر شده بازدید و 77.5% از فیلترشکن استفاده می کنند؛ 67% در شبکه اجتماعی facebook عضو هستند و 46.5 % آنها در قرار ملاقات اینترنتی حاضر شده اند و 23.5% از پاسخگویان عنوان کرده اند در فضای سایبری اغفال شده اند. نتیجه گیری با توجه به هزینه های بسیار بالای فیلترینگ در کشور و شکسته شدن سد دسترسی آن توسط 80 % از کاربران، فرهنگ سازی در خصوص کاربری اینترنت و اخلاق مجازی و مخاطرات سایبر میتواند نتیجه ای مطلوب تر از فیلترینگ داشته باشد.
کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، نظم و امنیت، فیس بوک، خراسان شمالی -
صفحات 91-109
نوزادان و کودکان در خودروها نیاز به سیستم حفاظتی دارند، که با شرایط بدنی و وزنی آنها سازگار بوده و بتواند آ نها را در مراحل مختلف رشد همراهی کند. با توجه به اینکه استفاده از کمربند ایمنی به هیچ وجه با شرایط خاص بدنی آنان انطباق ندارد، از این رو استفاده از صندلی ایمنی کودک در خودروها امری اجتناب ناپذیر می باشد بدین جهت پژوهش حاضر به اهمیت نقش استفاده از صندلی ایمنی کودک در خودرو ها و کاهش تلفات رانندگی و شناسایی عوامل موثر در استفاده از آن در خودروها می پردازد. در این پژوهش به کمک روش های توصیفی و توزیع فراوانی (میانگین، انحراف معیار استاندارد) و همچین آزمون رتبه بندی فریدمن، عوامل تاثیر گذار در استفاده از صندلی کودک در خودروها شناسایی و اولویت بندی شدند. در پژوهش حاضر چهار گروه معلمان مدارس (22 نفر)، مربیان مهد کودک (14 نفر)، کارکنان پلیس (15 نفر) و جامعه تصادفی (89 نفر) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش را پرس شنامه محقق ساخته 16 سوالی با 4 شاخص استفاده از صندلی کودک، تصویب قوانین، طراحی و نصب صندلی کودک در خودرو و سیاست های تشویقی تشکیل می دادند که به کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آمار توصیفی و آزمون رتبه بندی فریدمن نشان داد که متغیر طراحی و نصب صندلی کودک در خودرو ها تاثیرگذارترین و مهم ترین عامل در استفاده عموم از صندلی کودک دارد.
کلیدواژگان: صندلی کودک، تلفات رانندگی، خودروسازان، معلمان، مربیان مهدکودک -
عوامل موثر بر افزایش احساس امنیت زنان در پار کهای شهر (مطالعه موردی زنان 50 - 18 سال شهرستان بجنورد)صفحات 111-136
پژوهش حاضر از نوع تبیینی است و به بررسی احساس امنیت اجتماعی در بین زنان 50 - 18 ساله شهر بجنورد و عوامل موثر بر افزایش آن در پارک های شهر می پردازد. در این تحقیق، با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و نمونه گیری تصادفی ساده با 384 نفر از زنان 50 - 18 ساله مصاحبه شده است. نتایج نشان می دهد که در بیشتر افراد یعنی در 7/52% آن ها، احساس امنیت اجتماعی متوسط و در 4/33% آن ها کم بوده است. نتایج آماری آزمون ها و تحلیل رگرسیون چند متغیره نیز نشان می دهد که متغیر خصوصیات محیطی، تصور فرد از خود، اعتماد اجتماعی، تجارب قبلی، آگاهی های اجتماعی، محل سکونت، احساس کنترل، نظم اجتماعی، پایبندی اجتماعی، پایگاه اجتماعی و اقتصادی، ضمن داشتن رابطه معنادار به ترتیب بیشترین تاثیر را بر افزایش احساس امنیت زنان دارند و مقدار تبیین به دست آمده نیز 77 درصد می باشد. متغیرهای وضعیت تاهل و تفکیک جنسیتی و حمایت های اجتماعی سطح معنی داری شان بیشتر از 0.5 بوده و از مدل خارج شده اند.
کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت اجتماعی، پارک ها، زنان بجنورد -
صفحات 137-152
این پژوهش با عنوان بررسی عوامل اجتماعی موثر بر عفاف و حجاب دختران متوسطه در میان دانش آموزان دختر استان خراسان شمالی با استفاده از رویکرد کمی و پیمایشی صورت گرفته است.نمونه پژوهش 384 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه بودند. برای دقت عمل بیشتر، یک پیش آزمون بین 30 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اجرا گردید و در نهایت پرسشنامه نهایی در بین نمونه آماری تکمیل شد. چارچوب نظری این تحقیق بر پایه نظریه ساختاریابی گیدنز می باشد. در این تحقیق تاثیر متغیرهای مد، دینداری، درآمد والدین، تحصیلات پدر و مادر بر متغیر عفاف و حجاب سنجیده شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss و از آزمون اسپیرمن و پیرسون استفاده شد.نتایج تحلیل نشان از معنادار بودن رابطه بین متغیرهای فوق با عفاف و حجاب داشت. بر این اساس هرچه والدین در تربیت دینی و مذهبی فرزندان بیشتر کوشا باشند و اعتقادات مذهبی را در آ نها رشد دهند، عفاف و حجاب در آنها نهادینه می شود.
کلیدواژگان: عفاف، حجاب، دانش آموزان متوسطه
-
Pages 7-44
Basic aim in present research is appointment prediction model of incidences in violations of No-Stop kind in path ways of city central Nucleus and country with case study in cuter of Bojnourd city and survey of constituent factors in occurrence In violations of No-Stop. Statistic so city in this research are two cases: All of experts police of guidance and Drivers Bojnourd That are 43 experts and Second Society are All of Drivers Bojnourd city that between them, 384 individual is selected to as exemplary. Sample Method is to multiphase Method that Numbers of men were 335 and Numbers of women were 49. In this study for analysis of information uses of two Deduction and descriptive me Thuds. Results of research shows that basic variable of research that include cultural and social level of citizens, effect control and inhibiter in traffic peak time, Variable existence terrific Management in Pathways level and existence of balance between offer and request of parking are effective in incidence and in violation of No-Stop totally.
Keywords: guidance, Drivers, Prediction Model of Incidences in No-Stop, Bojnourd -
Pages 45-68
Traffic safety as the foundation for the creation and development in the different section of security, economic, social, cultural, industrial, and agricultural will be remembered. Traffic violation as behavior is that law traffic be defect. Traffic violation is divided into two kinds of obvious and non-obvious. Anyway traffic violation is an important social problem. The goal of this research is study of Effect of Implementation of the new law traffic on the amount of traffic violation in Roads of Northern Khorasan Province in a period of 6 months before and after implementation of the new traffic law. The method of research is descriptive–analytic. The results of this research show that the rate of violations in Winter of 2011(After the implantation of new traffic law) reduced by 20 percent in comparison to the Winter of 2010 (Before the implantation of new traffic law); similarly, the violations rate in the spring of 2012 (After the implantation of new traffic law) showed 25 percent reduction compared to the spring of 2011 (Before the implantation of new traffic law), which shows the positive effect of new traffic law on violation reduction. Finally it must be pointed out that changing of driver culture is along and time – consuming process.
Keywords: Violation, Law of Traffic, Road Traffic Police, Northern Khorasan Province -
Pages 69-90
The survey of 200 samples of the population of Internet users and cyber among students of University of Northern Khorasan using questionnaires and a non- experimental and field, ethical and social challenges and threats in cyberspace have been specified and of the study is located. The aim of the present study explores the role of social networks in virtual order and security in the Northern Province and is among the class of students. The study showed 82.5 % of the samples tested site visits and 77.5 % of filtered proxy use, 67% of the facebook social network members, and 46.5 % and 23.5 % of them are currently online appointment. as respondents have been deceived in cyberspace. Due to the high cost of filtering available in the country and break the barrier by 80 % of users, the culture of Internet users and cyber ethics and cyber risks can result in filtering is much more favorable.
Keywords: Social Networking, Security, order, facebook, Northern khorasan -
Pages 91-109
Infants and children need to protect their cars, which are compatible with body condition and weight and be able to accompany them at different stages of development. Given that safety belt use any special conditions are applicable to their body, hence the use of child safety seats in cars is inevitable Therefore, the present study the importance of using child safety seats in cars and reduce traffic fatalities and identify the factors influencing its use in cars deals. In this study, by the descriptive method and frequency distribution (mean, standard deviation) and Friedman ranking test such factors affect the use of the child seat in the vehicle were identified and prioritized. In this study, four groups, school teachers (22 people), Kindergarten instructors (14 people), Police staff (15 people), random community (89 people) were selected through stratified random sampling and simple random sampling. The research devices consist of researcher-made questionnaire including sixteen questions with four indicators of Child Seat use, law approval, Design and installation of child car seat and Incentive policies. The results of the study show the highest score for design and child seat installation in vehicles for the people using.
Keywords: Child Seat, Traffic Fatalities, Auto Makers, Kindergarten Instructors -
Pages 111-136
This study is explanatory and investigates social sense of security among women aged 18-50and effective factors cause increasing it in Bojnourd parks. In this study, the method of multistage cluster sample and a simple random sampling were used and 384 women between 18-50 years old were interviewed. Results show that the majority of the people(52/7 %) feel moderate social security, and the 33/4 % of them feel low social security. Statistical tests and multivariate regression analysis also suggests changing environmental characteristics, one's conception of self, social trust, previous experiences, social knowledge, location, sense of control, social order, social compliance, social and economic base while having significant relation, respectively have the greatest impact on increasing women's sense of security. And obtained quantity's 77 percent. Significance level of marital status, social support and gender was greater than 0.5 and was removed from the model.
Keywords: Security, Social security feeling, parks, Bojnurd Women -
Pages 137-152
This study investigated factors that influence the veil of chastity among female secondary school girls in Khorasan province and a survey has been carried out using a quantitative approach. The sample of 384 secondary school students was knowledge. For greater accuracy, a pretest was conducted among 30 high school students and knowledge and finally, the questionnaire was completed within the sample. Theoretical framework for this research is based on Giddens's theory or structure. This fashion research variables, religiosity, parental income, parent education, clothing and modesty of the variables were measured. Data for the analysis were using SPSS and Spearman and Pearson tests were used. Results show the significance of the relationship between these variables was modest veil. Therefore, as parent helps children and their children's religious education and religious beliefs of religious people to grow in their faith, modesty veil is ingrained in them.
Keywords: Chastity, dress, high school students