فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس قلتاش*، مسلم صالحی، علی میرزا استواری صفحات 1-12
    هدف این پژوهش بررسی و مقایسه ی بهداشت روانی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار پایه ی سوم متوسطه شهر مرودشت بوده است. روش تحقیق، توصیفی از نو ع پس از وقوع (علی- مقایسه ای) بوده است. جامعه ی آماری پژوهش تمامی دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار پسر و دختر پایه ی سوم دبیرستان های شهر مرودشت در سال تحصیلی 1389-1388 بوده است که تعداد آنها 1500 نفر بوده اند. از بین جامعه ی آماری به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 100 دانش آموز ورزشکار و 100 دانش آموز غیرورزشکار با توجه به جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرها از مقیاس سنجش عملکرد تحصیلی فام و تیلور و بهداشت روانی کلدبرگ و هیلر استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد که در سطح آمار توصیفی (محاسبه ی فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و در سطح آمار استنباطی از آزمون t  گروه های مستقل و تحلیل واریانس استفاده شد. مهم ترین نتایج این پژوهش حاکی از آن بوده است که بین عملکرد تحصیلی و بهداشت روانی دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار تفاوت معناداری وجود دارد و عملکرد تحصیلی و بهداشت روانی دانش آموزان ورزشکار از وضعیت مطلوب تری برخوردار است. همچنین بین ابعاد عملکرد تحصیلی و ابعاد بهداشت روانی دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار دختر و پسر تفاوت معناداری وجود نداشت. بنابراین نتیجه گرفته می شود که ورزش به عنوان یک متغیر مهم در عملکرد تحصیلی و بهداشت روانی دانش آموزان می تواند اثر مثبت داشته باشد و برنامه های درسی تربیت بدنی در مدارس باید با تاکید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بهداشت روانی، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار
  • محمد دوستار، سلیمان کابینی مقدم* صفحات 13-28
    تحقیق حاضر با هدف مقایسه عملکرد معلمان حق التدریس و رسمی در آموزش و پرورش استان گیلان انجام شد. روش تحقیق توصیفی، از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش را 2763 از معلمان حق التدریس و 19075 نفر از معلمان رسمی تشکیل می دهند که در سال تحصیلی 1389-1388 در مدارس شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش استان گیلان مشغول به کار بودند. در انتخاب نمونه مورد مطالعه از روش نمونه گیری خوشه ای و تصادفی طبقه ای استفاده شد که با استفاده از فرمول مورگان تعداد معلمان حق التدریس 121 نفر و معلمان رسمی نیز 257 بوده است. به منظور گردآوری داده های مورد نظر از پرسشنامه محقق ساخته با 58 سوال در طیف 6 درجه ای لیکرت استفاده شد. پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 82 صدم محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل آماری در سطح استنباطی از آزمون t با دو نمونه مستقل استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که در سطح خطای 5 درصد در خصوص فرضیه های اول (امور آموزشی)، دوم (فنون کلاسداری)، سوم (امور پرورشی)، هفتم (همکاری با عوامل اجرایی مدرسه) و هشتم (شرکت در جلسات) بین دو گروه از معلمان حق التدریس و رسمی تفاوت معنی داری وجود داشت. اما در مورد فرضیه های چهارم (رسیدگی به وضعیت تحصیلی)، پنجم (ارزشیابی و امتحانات) و ششم (بهداشت جسمی- روانی دانش آموزان) بین دو گروه از معلمان مورد مطالعه تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین بر اساس نتایج فرضیه نهم تحقیق می توان گفت که بین میانگین نمرات کلاسی دانش آموزان معلمان حق التدریس با معلمان رسمی تفاوت معنی داری وجود داشت به طوری نمرات دانش آموزان دارای معلمان رسمی بالاتر از معلمان حق التدریس بود.
    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، معلمان رسمی، معلمان حق التدریس
  • سعید تیموری*، غلامرضا خوی نژاد، ژاله همت یار، حسین مومنی مهمویی صفحات 29-38

    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش راهبردهای خود نظارتی و خود تقویتی، بر بهبود مهارت های اجتماعی و کنش وری تحصیلی دانش آموزان با اختلال نقص توجه و فزون کنشی بود. پژوهش حاضر، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانش آموزان پسر اول ابتدایی منطقه ی تبادکان مشهد (820 دانش آموز) در سال تحصیلی 87 1386 بود، که تعداد 60 دانش آموز ADHD به طور تصادفی از میان جامعه ی مورد نظر (بر اساس مقیاس تشخیصی CSI) انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 30 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش مشتمل بر آزمون تشخیص اختلال نقص توجه و فزون کنشی CSI  و پرسشنامه مهارت اجتماعی گرشام و الیوت، فرم معلم (SSRS) بود. از آزمون T برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتیجه نشان داد آموزش فنون خود نظارتی و خود تقویتی به دانش آموزان با اختلال AD/HD، رفتارهای سازشی آنان را افزایش داده است. آموزش فنون خود نظارتی و خود تقویتی به دانش آموزان با اختلال AD/HD، پیشرفت تحصیلی آنان را افزایش نداده است. نتایج حاکی از تاثیر معنادار آموزش فنون خود نظارتی و خود تقویتی بر بهبود مهارت های اجتماعی کودکان با اختلال نقص توجه و فزون کنشی بوده است اما این تاثیر بر پیشرفت تحصیلی معنادار نبوده است.

    کلیدواژگان: راهبردهای خود نظارتی و خود تقویتی، مهارت های اجتماعی، پیشرفت تحصیلی، اختلال نقص توجه و فزون کنشی
  • سلما شیخ الاسلام زاده*، مرضیه کاکوئی صفحات 39-53

    هدف از این مطالعه، تعیین رابطه ی بین ابعاد هویت و سبک دلبستگی با گرایش به سوء مصرف مواد می باشد. روش پژوهش در این مطالعه از نوع علمی- مقایسه ای است. در این پژوهش، جامعه ی آماری را کلیه ی دانش آموزان دوره ی متوسطه ی غرب استان مازندران تشکیل می دهند که تعداد آنها 9504 نفر می باشد. از این تعداد، 384 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش ازپرسشنامه ی ابعاد هویت (AIQ-IV) چیک و همکاران، مقیاس دلبستگی بزرگسالان (RAAS) کالینز و رید و آزمون گرایش به مصرف مواد گلپرور استفاده شده است. اعتبار پرسشنامه ی ابعاد هویت در بعد هویت شخصی از80/0 تا 83/0، هویت ارتباطی از 82/0 تا 90/0، هویت اجتماعی از 80/0 تا 82/0 و هویت جمعی از 67/0 تا 77/ 0 می باشد. اعتبار مقیاس سبک دلبستگی در سه زیرمقیاس نزدیکی، وابستگی و اضطراب به ترتیب برابر 68/0، 71/0 و 52/0 می باشد. این پرسشنامه سه سبک دلبستگی ایمن، اضطرابی و اجتنابی را از هم متمایز می کند. اعتبار آزمون گرایش به مصرف مواد 89/0 برآورد شده است. به منظور تفسیر نتایج حاصل از پژوهش از آزمون رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین هویت اجتماعی و ارتباطی و سوء مصرف مواد مخدر رابطه ی معنادار وجود دارد (05/0>P). همچنین در بین خرده مقیاس های سبک دلبستگی، تنها بین خرده مقیاس وابستگی و سوءمصرف مواد مخدر رابطه معنادار وجود دارد (05/0>P).

    کلیدواژگان: ابعاد هویت، سبک دلبستگی، گرایش به سوء مصرف مواد
  • محمد صالحی*، محمد حاجی زاد، همایون موتمنی صفحات 55-64

    هدف از مطالعه ی این تحقیق، بررسی انتظارات و عوامل موثر بر رضایت شغلی اعضای هیات علمی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع زمینه یابی می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیات علمی تمام وقت فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سال تحصیلی 90- 1389 بود؛ که تعداد آنان برابر 1518 نفر می باشد. از این تعداد بر اساس جدول کرجسی و مورگان 300 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه ی محقق ساخته استفاده شده است. روایی آن توسط استادان و متخصصان مربوطه مورد تایید قرار گرفت و ضریب پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ برابر 87/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری استنباطی آزمون t، تحلیل واریانس، آزمون توکی و رگرسیون استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی سوالات تحقیق نشان داده است که به ترتیب برخورداری از مزایای بیمه ی تکمیلی و مکانیزم های تشویق و قدردانی از اعضای هیات علمی و دریافت تسهیلات رفاهی و در نظر گرفتن شرایط ویژه برای ادامه تحصیل دارای بالاترین میانگین می باشند. همچنین به ترتیب شیوه ی مدیریت و سرپرستی دانشگاه، امنیت شغلی، روابط بین همکاران در محیط کار و حقوق و مزایا دارای بالاترین میانگین عوامل موثر در رضایت شغلی می باشند.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، اعضای هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، استان مازندران
  • کیومرث نیاز آذری، شهربانو صفری* صفحات 65-75

    هدف این تحقیق بررسی ویژگی های شخصیتی و ارتباط آن با شادکامی در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری کلیه ی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در نظر گرفته شدند که تعداد آنها در سال تحصیلی 89- 1388 برابر با 3800 نفر بود که از بین 3800 نفر جامعه ی آماری نمونه ای شامل 170 نفر از دانشجوبان با استفاده از روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. حجم نمونه با مراجعه به جدول تعیین اندازه ی نمونه معرف (کرجسی و مورگان) تعیین گردید. داده ها با بهره گیری از پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد و پرسشنامه ی پنج عاملی نیو که روایی و پایایی آن به دست آمده است، جمع آوری و با استفاده از آزمون آماری رگرسیون گام به گام و آزمون t برای گروه های مستقل و همبستگی پیرسون تحلیل شد. یافته ها نشان داد بین ویژگی روان نژندی، برون گرایی، وظیفه شناسی، توافق پذیری و گشودگی با شادکامی رابطه ی معنی دار وجود دارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، شادکامی، دانشجویان، دانشگاه
  • رامین رحیمی*، سیده معصومه عصایی صفحات 77-87

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر به کارگیری متون شنیداری (شفاهی) بر مهارت گفتاری زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی می پردازد. روش پژوهش از نوع شبه تجربی و طرح پیش آزمون- پس آزمون است. جامعه آماری این پژوهش شامل 150 دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 60 ترجمه آموز کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن می باشد که از طریق آزمون تعیین سطح OPT و به صورت تصادفی انتخاب و در آزمایش شرکت کردند و به دو گروه آزمایشی و گواه تقسیم گردیدند. سپس پیش آزمون مهارت گفتاری از هر دو گروه به عمل آمد و به دنبال آن هر دو گروه در معرض 10 جلسه تدریس مهارت گفتاری با استفاده از متون شفاهی (گروه آزمایشی) و بدون استفاده از متون شفاهی (گروه گواه) قرار گرفتند. پس از آن از هر دو گروه پس آزمون مهارت گفتاری به عمل آمد. ابزار پژوهش حاضر، پرسشنامه تعیین سطح آکسفورد بود که از روایی و پایایی مناسبی برخوردار بود. داده های به دست آمده با توجه بر آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون تی، تحلیل کوواریانس و ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتایج نشان داد که مهارت گفتاری ترجمه آموزان در اثر به کارگیری متون شفاهی ارتقا می یابد.

    کلیدواژگان: متن شنیداری، متن شفاهی، مهارت گفتاری، ترجمه آموزان، آزمون تعیین سطح آکسفورد (OPT)
  • قاسم رکابدار*، بهاره سلیمانی صفحات 89-105

    هدف این پژوهش شناسایی گونه های مختلف کمال گرایی و اثر این گونه ها در کنار متغیر جنسیت بر نگرش دانشجویان به کارآفرینی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش دانشجویان مقطع کارشناسی رشته های اقتصاد، حسابدار و مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان در نیمسال دوم سال تحصیلی 89-1388 می باشد که تعداد آنها 909 نفر بوده است. با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای شامل 234 دانشجو (116 زن و 118مرد) به صورت خوشه ای چند مرحله ی انتخاب شد. برای سنجش کمال گرایی از مقیاس کوتاه کمال گرایی چند بعدی فراست استفاده شد و  مقیاس نگرش به کارآفرینی محقق ساخته می باشد. روایی پرسشنامه ها با تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آنها با آلفا کرنباخ بررسی شد که نتایج آنها قابل قبول بود. داده ها با روش تحلیل خوشه ای و تحلیل واریانس دو طرفه بررسی شدند. نتایج تحلیل واریانس دو طرفه نشان داد که اثر گونه کمال گرایی (با سه گونه کمال گرای بهنجار، کمال گرای نابهنجار و کمال گرای عادی) بر نگرش به کارآفرینی معنی دار است به نحوی که کمال گرایان بهنجار نگرش بهتری به کارآفرینی نسبت به دو گروه دیگر دارند. همچنین اثرجنسیت و اثر متقابل جنسیت و گونه کمال گرایی بر نگرش به کارآفرینی معنی دار نبود. نتایج این مطالعه می تواند در آموزش کارآفرینی و مشاوره های تحصیلی مناسب باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، نگرش، کمال گرایی، کمال گرای بهنجار، کمال گرای نابهنجار
|
  • Abas Gholtash *, Moslem Salehi, Alimirza Ostevari Pages 1-12
    The aim of this study was the investigation and the comparison of the third-grade athletic and non-athletic high school students’ mental hygiene and educational performance in Marvdasht city. The research method was descriptive (ex-post facto).The population of the study included all athletic and non-athletic male and female third-grade high school students of Marvdasht city out of which 100 athletic and 100 non-athletic were selected as the sample, using the stratified sampling strategy. The data of this study was collected through two instruments: educational performance test (Fam & Taylor) as well as Goldberg & Hilliermental hygiene questionnaire. The data of the study were analyzed via applying both descriptive statistical methods (mean and standard deviation) and inferential statistical procedures (independent T-test and Analysis of Variance). The results of the study showed a meaningful difference between educational performance and mental hygiene in the athletic and non-athletic participants of the study. Further, there was no difference between the educational performance level of athletic and non-athletic students. Meanwhile, there was no difference between the mental hygiene levels of athletic and non-athletic students. Thus, it was concluded that ‘sport’ as an important variable could have a positive effect on the educational performance and mental hygiene of students, and that physical education curricula should be considered with greater emphasis.
    Keywords: Mental Hygiene, educational performance, Athletic, non-Athletic Students
  • Mohammed Dostar, Soleyman Kabini Mogaddam * Pages 13-28
    This study aimed to conduct a comparative study of tuition and official teachers’ performance in Guilan province education. The method used in this descriptive study was causal-comparative. The population of the study consisted of 2763 tuition teachers and 19075 official teachers who empleyd in the city schools and in the department of education of guilan in the academic year of 88-89. Random and cluster sampling methods were selected in the study using Morgan formula: the number of tuition teachers was 121 and the number of official teachers was 257. To collect the data, presumptive researcher questionnare with 58 questions in spectrum of 6 degrees of Likert was used. The reliability of the instrument was estimated using the Cronbakh alpha as to be 0.82. At the level of significance of 0.05, the results showed that there was a significant difference regarding the first hypothesis (educatioal affairs), the second (classroom technique) , the seventh (collaboration with performance tesm of school) and the eighth hypothesis (cooperation in meetings) between tuition teachers and official teachers. However, about the third (education affairs), the fourth (examination of educational status), the fifth (exams) and the sixth (body-mental hygiene of students) hypotheses, there was no meaningful differnce between tuition teachers and official teachers. Also based on nineth hypothesis that there is difference in average grades between tuition and official teachers. Thus, students with official teachers had better grades that students with tution teachers.
    Keywords: educational performance, Official Teachers, Tuition Teachers
  • Saeed Teimori *, Gholamreza Khoeenejad, Zhaleh Hematyar, Hosein Moameni Mahmouei Pages 29-38

    This study was accomplished with the goal of considering the effect of self-control training on improving social skills and AD/HD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) students’ educational performance. This study followed a quasi-experimental design (pretest/posttest with a control group). The population of the study consisted of all first-grade elementary male students of Tabadkan region in Mashhad (1386-1387) from which the selected sample consisted of 60 male students. The 60 participants with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (AD/HD) were selected randomly; and were then divided into control and experimental groups (30 in each group, N=30). The Independent-Sample T-test was used for analyzing the data of the study. The results were indicative of a significant influence of the self-control method learning on the improvement of social progressing in children with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (not a progressing educational performance).

    Keywords: Self-Regulatory Strategies, Social Skills Strengthening, academic achievement, attention deficit disorder, Interaction Increase
  • Salma Sheikholeslam *, Marzeieh Kakouei Pages 39-53

    The purpose of this study was to investigate the relationship between identity dimensions and attachment style with a tendency towards drug abuse. The research method of this study was the ex post facto. In this study, the population of all high school students in the west province included 9504 participants out of whom, 384 were selected through cluster sampling. A questionnaire was used to measure the Identity Dimensions (AIQ-IV) Chick et al, Adult Attachment Scale (RAAS) Collins & Reid and tendency of drug abuse test (Golparvar). The validity of Identity Dimensions Questionnaire in terms of personal identity was 0.80 to 0.83, relation identity from 0.82 to 0.90, social identity from 0.80 to 0.82 and collective identity from 0.67 to 0.77. The attachment style validity in three sub-scales the social credit; dependence and anxiety were respectively 0.68, 0.71, and 0.52. The questionnaire distinguished three attachment styles: security, anxiety and avoidance. The validity test of the inclination towards drug abuse was estimated to be 0.89. In order to interpret the results, ‘multivariate regression’ test was used. The results showed that there was a relationship (P<0.05) between the social identity and the communication identity on the one hand, and drug abuse on the other. Also, among the subscales of attachment style, there was a relationship between drug abuse and dependence (P<0.05).

    Keywords: Dimensions of Identity, attachment style, Attitude to Drug Abuse
  • Mohammad Salehi *, Mohammad Hajizad, Homayoun Moutameni Pages 55-64

    The purpose of this study was to survey the expectations and the factors affecting job satisfaction among the faculty members in the Islamic Azad University branches in Mazandaran province. The method of the study was descriptive. The population of the study included all full-time faculty members (N=1518) of the Islamic Azad University branches in Mazandaran province during the academic year (1389-1390). Of these, 300 were selected as the sample of the study. The instrumentation included a questionnaire whose validity was determined by a number of teachers and related professionals. The reliability was determined using the Cronbach’s Alpha Coefficient as to be 0.87 (r = 0.87). The data of the study were analyzed via using the SPSS software including descriptive and inferential statistics. The results indicated that, respectively, supplementary insurance benefits, encouragement and appreciation mechanisms received from the faculty, facilities and loans and finally, allocating the members special opportunities for continuing their education were of the highest average. Also, university management and supervision methods, job security, relationships between colleagues in the workplace, and finally, salaries and rises had the highest average among factors that affected job satisfaction.

    Keywords: Job Satisfaction, Expectations, university, Mazandaran Province
  • Kiumars Niazazari, Shahrbanoo Safari * Pages 65-75

    The purpose of this study was to find out the relationship between personality characteristics and happiness among students in the Azadshahr branch of the Islamic Azad University. The study used a correlation-descriptive method. The population of the study included all students of Islamic Azad University, Azadshahr Branch in the academic year 1388-1389 (N=3800). A sample of 170 students was selected from among the total number of 3800 students through cluster random sampling. To determine the sample size, the Determination Table Indicator (Morgan and Kerjecy) was used. The data were collected by the ‘Five Personality Factors Questionnaire (NEO)’ and the ‘Oxford Happiness Questionnaire’, and were analyzed by using Regression, T-test for independent group and Pearson correlation. The results showed that there was a meaningful relationship between happiness and extroversion, agreeableness, neuroticism, conscientiousness as well as openness to experience.

    Keywords: personality characteristics, Happiness, Students, university
  • Ramin Rahimy *, Seyedeh Masoomeh Asaei Pages 77-87

    The present study aimed to investigate the effect of using audio texts as a classroom activity in teaching English speaking skill on Iranian EFL learners’ speaking ability. The questions this study tried to answer were 1) whether using audio texts might enhance a more acceptable speaking performance in Iranian learners of English at university level, and 2) whether there was a difference between the means of the experimental (treated) group and the control (placebo) group of the study. To answer the questions, 60 junior undergraduate translator trainees participated in the experiment of the study. They were randomly selected from among a population of translator trainees via an OPT test score of at least one standard deviation below the mean. They were then divided into two groups of 30 and were randomly assigned to an experimental and a control group. A pretest of English speaking was administered to both groups, then, they were taught speaking for 10 sessions but with different methodologies: the experimental group received a treatment of audio texts while the control group received a placebo. A posttest of speaking was then administered to both groups. The data of the study were analysed using the t-test to indicate the groups mean difference, and the degree of progress from the pretest to the posttest of the study in the experimental group was indicated by calculating the ANCOVA coefficient. The results indicated that the Iranian EFL learners in the experimental group received higher speaking score after being treated with 10 sessions of audio texts.

    Keywords: Audio Text, Speaking ability, Iranian EFL learners, OPT, methodology
  • Ghasem Rekabdar *, Bahareh Soleymani Pages 89-105

    The purpose of this study was to identify different typologies of perfectionism and their effects on students’ attitude toward entrepreneurship. The study used descriptive method with the survey research type. The population (N=909) of this study included undergraduate students in the fields of Economics, Accounting and Management, from the Islamic Azad University-Abadan Branch in the second semester of the 1388-89 academic year. Using Cochran's formula a sample of 234 students (116 females and 118 males) was selected by multistage cluster sampling. The brief version of Frost Multidimensional Perfectionism Scale was used for measuring perfectionism, and the entrepreneurial attitude scale was made by the researchers. The validity and reliability of the questionnaires were estimated by confirmatory factor analysis and Cronbach’s alpha with the acceptable results. The data were analyzed using the Two-Way ANOVA and cluster analysis. The Two Way ANOVA results indicated that the typology of perfectionism (healthy perfectionism, unhealthy perfectionism and normal perfectionism) had a significant effect, and gender had no significant effect on the attitude toward entrepreneurship. The results of Tukey test also showed that healthy perfectionism students had a better attitude toward entrepreneurship than other students. The results of this study can be used in teaching entrepreneurship and academic counseling.

    Keywords: Entrepreneurship, Attitude, Perfectionism, Healthy Perfectionism, Unhealthy Perfectionism