فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:21 Issue: 11, Nov 2023

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:21 Issue: 11, Nov 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 861-880
    مقدمه

    بارداری به روش فناوری کمک باروری با پیامدهای جنینی و مادری همراه است.

    هدف

    این مرور سیستماتیک با هدف بررسی ارتباط بین فناوری کمک باروری و پیامدهای مادری انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مروری سیستماتیک، پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی شامل PubMed، MEDLINE، Web of Science، Scopus، Science Direct، Cochrane Library، Google Scholar، Magiran، Irandoc و SID برای پیامدهای مادری گزارش شده از سال 2010 تا 2021 مورد جستجو قرار گرفتند. مقیاس نیوکاسل-اتاوا مختص مطالعات کوهورت برای ارزیابی کیفیت روش شناختی مطالعات استفاده شد.

    نتایج

    در مجموع 3362 مطالعه با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی شناسایی شد. پس از غربالگری چکیده ها و بررسی های متن کامل، 19 مطالعه که عوارض مربوط به بارداری تک قلو ناشی از لقاح آزمایشگاهی/تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی را ارزیابی کردند، وارد مطالعه شدند. نتایج نشان داد که حاملگی های تک قلو که از طریق فناوری های کمک باروری حاصل شده است، نسبت به حاملگی هایی که به طور طبیعی رخ داده است، با خطر عوارض مرتبط با بارداری و پیامدهای نامطلوب مادر، مانند خونریزی واژینال، زایمان سزارین، فشار خون بالا ناشی از بارداری، پره اکلامپسی، جفت سرراهی و پارگی زودرس غشاء بالاتری همراه بوده است.

    نتیجه گیری

    افزایش خطر پیامدهای نامطلوب مامایی در حاملگی های تک قلو با روش فناوری های کمک باروری مشاهده شد. بنابراین متخصصان زنان و زایمان باید این بارداری ها را جزو موارد پرخطر در نظر بگیرند و به روند بارداری آنها توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: فناوری های کمک باروری، سلامت مادری، عوارض بارداری، لقاح آزمایشگاهی
  • صفحات 881-900
    مقدمه

     کیفیت زندگی افراد و شریک جنسی آن ها تحت تاثیر عملکرد جنسی می باشد. اختلالات عملکرد جنسی در جامعه شیوع قابل توجهی دارد. درمان های مختلفی از جمله درمان های گیاهی برای اختلالات جنسی وجود دارد.

    هدف

     این مطالعه با هدف مقایسه اثرات گیاهان دارویی فیتواستروژنی و غیرفیتواستروژنی بر سلامت جنسی زنان قبل و بعد از یایسگی انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور شناسایی مقالات مرتبط در پایگاه های الکترونیکی مانند Web of Science، Scopus، PubMed، Cochrane Library، Google Scholar و SID برای مقالات انگلیسی و فارسی زبان منتشر شده تا دسامبر 2021 انجام شد. ابزارCochrane Collaboration برای ارزیابی خطر سوگیری استفاده شد. ناهمگونی با استفاده از I2 ارزیابی شد.

    نتایج

     از 5428 رکورد بازیابی شده طی جستجو در پایگاه های اطلاعاتی، پس از حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، 39 مقاله بر اساس معیارهای ورود، به مطالعه وارد شدند. در نهایت 18 مقاله با 1299 شرکت کننده در مطالعه قرار گرفتند. 13 مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده روی فیتواستروژن ها و 5 مطالعه RCT از گیاهان غیرفیتواستروژن که از پرسشنامه FSFI استفاده کرده و میانگین تفاوت و انحراف معیار را گزارش کردند، در متاآنالیز گنجانده شدند. طبق متاآنالیز، اثر گیاهان فیتواستروژنی و گیاهان غیرفیتواستروژن بر سلامت جنسی زنان یایسه به طور قابل توجهی با یکدیگر متفاوت است. (به ترتیب 13/5-25/1 = CI 95%، 19/3 = MD و 60/10-56/4 = CI 95%، 59/7 = MD). اما این تفاوت در زنان غیر یایسه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     تاثیر گیاهان فیتواستروژن در زنان یایسه بیشتر است و می توان توصیه کرد که از این گیاهان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: دارویی، گیاهان، سلامت جنسی، زنان، متاآنالیز
  • صفحات 901-908
    مقدمه

     تاثیر دریل کردن لاپاراسکوپیک تخمدان (LOD) قبل از سیکل های لقاح داخل آزمایشگاهی/تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (IVF/ICSI) بر نتایج بارداری، موضوعی نامشخص و چالش برانگیز است.

    هدف

     هدف از انجام مطالعه ارزیابی تاثیر LOD قبل از سیکل های IVF/ICSI بر تحریک کنترل شده تخمدان و نتایج بارداری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با سابقه بیش از دو بار شکست سیکل IVF بود.

    مواد و روش ها

     در این کارآزمایی بالینی تصادفی، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که از آگوست 2015 تا ژانویه 2018 برای سیکل IVF/ICSI به بیمارستان زنان آرش مراجعه کرده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. شرکت کنندگان واجد شرایط به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند (17 نفر در هر گروه). شرکت کنندگان در گروه مداخله تحت درمان دریل لاپاراسکوپیک تخمدان (LOD) قرار گرفته و پس از یک ماه، وارد سیکل های IVF/ICSI با استفاده از پروتکل آنتاگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، قرار گرفتند. گروه کنترل هیچ مداخله ای نداشت. میزان حاملگی شیمیایی، بالینی و کیفیت تخمک و جنین، میزان سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، میزان سقط زودرس و تولد زنده و عوارض بارداری بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

     در نهایت 34 شرکت کننده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحریک تخمدان کنترل شده بین گروه ها مشابه بود. میزان سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در گروه LOD به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (04/0 = p). یک مورد حاملگی خود به خودی در گروه LOD گزارش شد. تفاوت معنی داری بین گروه ها در بارداری بالینی، سقط جنین و میزان تولد زنده وجود نداشت. میزان عوارض بارداری (دیابت حاملگی، پره اکلامپسی و زایمان زودرس) بین گروه ها مشابه بود.

    نتیجه گیری

     انجام LOD قبل از سیکل های IVF/ICSI نتایج بارداری را در زنان مبتلا به PCOS بهبود نمی بخشد، برای اثبات این نتایج به یک کارآزمایی بالینی با حجم نمونه بزرگ تر نیاز است.

    کلیدواژگان: لاپاراسکوپی، جراحی عمومی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، لانه گزینی جنین، ایمونولوژی، نتایج بارداری
  • صفحات 909-920
    مقدمه

     یکی از چالش های عمده ای که بیمارستان ها و پزشکان با آن مواجه هستند، شناسایی زودهنگام نوزادانی است که در معرض خطر عوارض جانبی قرار دارند. سندرم دیسترس تنفسی نوزادان (RDS) یکی از آنها می باشد. RDS گسترده ترین اختلال تنفسی در نوزادان نارس و منبع اصلی مرگ در میان آنها است. یادگیری ماشینی به طور گسترده ای پذیرفته شده و در حوزه های مختلف برای تجزیه و تحلیل اطلاعات پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است و در تشخیص زودهنگام RDS بسیار مفید بوده است.

    هدف

     هدف از این مطالعه ایجاد مدلی برای پیش بینی سندرم دیسترس تنفسی نوزادان و عوامل موثر بر آن با استفاده از داده کاوی بود.

    مواد و روش ها

     مجموعه داده اصلی در این مطالعه مقطعی، شامل سوابق پزشکی نوزادان مبتلا به RDS بود که از دی ماه 1395 تا دی ماه 1396 در بیمارستان الزهرا شهر تبریز استخراج شد. این داده ها شامل اطلاعات 1469 نوزاد و مادران آنها می باشد. داده ها از قبل پردازش شده و برای گسترش مدل طبقه بندی با استفاده از تکنیک های یادگیری ماشینی مانند ماشین بردار پشتیبان، دسته بندی بیز ساده، درخت طبقه بندی، جنگل تصادفی، استخراج قوانین CN2 و شبکه عصبی برای پیش بینی RDS اعمال شدند. این مطالعه مدل ها را با توجه به دقت آنها مقایسه می کند.

    نتایج

     از بین نتایج به دست آمده، دقت 815/0، حساسیت 802/0، ویژگی 812/0 و 843/0 = AUC بهترین خروجی با استفاده از جنگل تصادفی بود.

    نتیجه گیری

     یافته های مطالعه ما ثابت کرد که رویکردهای جدید مانند داده کاوی ممکن است از تصمیم گیری پزشکی حمایت کند و باعث بهبود تشخیص در RDS نوزادان شود. امکان پذیری استفاده از جنگل تصادفی در پیش بینی RDS نوزادان، با کاهش امکان عوارض پس از زایمان، مراقبت از نوزاد را فراهم می کند.

    کلیدواژگان: داده کاوی، طبقه بندی، سندرم دیسترس تنفسی نوزادان، نوزاد، یادگیری ماشی
  • صفحات 921-928
    مقدمه

     سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) به عنوان یک عارضه شناخته شده در زنان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ممکن است به دنبال درمان های باروری القایی مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) رخ دهد و همچنین می تواند عواقب این درمان های باروری را تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

     هدف از این مطالعه بررسی اثرات OHSS بر پیامد بارداری مرتبط با IVF در بیماران PCOS بود. همچنین ارزش هورمون های جنسی پایه برای   پیش بینی موفقیت بارداری ارزیابی شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 180 زن متوالی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کاندید IVF در بیمارستان فاطمیه از تاریخ اردیبهشت تا تیر 1401 انجام شد. بیماران در گروه مورد (با OHSS، 129 = n) و گروه شاهد (بدون OHSS، 51 = n) قرار گرفتند. اندازه گیری هورمون های جنسی در بیماران با استفاده از ELISA انجام شد.

    نتایج

     در مدل های رگرسیون لجستیک چند متغیره OHSS نتوانست احتمال بارداری بالینی یا شیمیایی را پس از IVF پیش بینی کند. هیچ یک از هورمون های جنسی پایه نمی توانند حاملگی شیمیایی یا بالینی موفق را در زنان PCOS با و بدون OHSS پس از IVF، پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

     OHSS ممکن است بر پیامد مرتبط با IVF در بیماران PCOS تاثیری نداشته باشد. نتیجه اشاره شده ممکن است توسط مقادیر هورمون های جنسی نیز تعیین نشود.

    کلیدواژگان: سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، لقاح، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • صفحات 929-936
    مقدمه

    لقاح آزمایشگاهی از بسیاری جهات پیشرفت کرده است و تکنیک های جدید چالش برانگیز هستند. انتقال بلاستوسیست یک روش جایگزین برای انتقال جنین (ET) برای بهبود نتایج لقاح آزمایشگاهی است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر بارداری های ناشی از ET در مرحله بلاستوسیست نسبت به مرحله کلیواژ در سیکل های فریز شده انجام شد تا روش بهتری برای کمک باروری انتخاب شود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 194 زن مراجعه کننده به پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد در فاصله زمانی فروردین 1398 تا آذر 1399 انجام شد. زنان شرکت کننده کاندید سیکل فریز در دو مرحله بلاستوسیست یا کلیواژ بودند. این مطالعه نتایج حاملگی و جنین را در 2 گروه ET در بلاستوسیست یا کلیواژ مقایسه کرد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که گروه مرحله بلاستوسیست نسبت به گروه مرحله کلیواژ دارای سطوح بالاتری از هورمون آنتی مولرین، تعداد تخمک، عدد دو پرونوکلیوس ها و تعداد جنین بود. فراوانی حاملگی های شیمیایی در گروه بلاستوسیست و کلیواژ به ترتیب 6/52% و 1/36% بود (021/0 = p). همچنین فراوانی حاملگی های بالینی در گروه بلاستوسیست و کلیواژ به ترتیب 2/41% و 7/22% بود (001/0 > p). بین دو گروه در سقط، زایمان زودرس، چند قلو، پارگی زودرس پرده، دیابت حاملگی و پره اکلامپسی، حاملگی خارج رحمی، بستری نوزاد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و ناهنجاری های جنین تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (05/0 < p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که انتقال در مرحله بلاستوسیست نسبت به مرحله کلیواژ با افزایش حاملگی شیمیایی و بالینی همراه است، در حالی که سایر پیامدهای بارداری در هر دو گروه یکسان بود.

    کلیدواژگان: بلاستوسیست، کلیواژ، انتقال جنین
  • صفحات 937-942
    مقدمه

     خون رسانی رحم به عنوان یک عامل بالقوه در شکست لانه گزینی شناخته شده است.

    هدف

     هدف از این مطالعه بررسی شاخص های داپلر در شریان رحمی شامل جریان و مقاومت عروقی و همچنین میزان خون رسانی زیر آندومتر در زنان با سابقه شکست مکرر لانه گزینی در مقایسه با گروه بدون شکست مکرر می باشد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی بر روی 139 زن کاندید انتقال جنین منجمد که به پژوهشکده علوم تولید مثل یزد از بهمن 1401 تا تیر 1402 مراجعه کرده بودند انجام شد. گروه الف (68 = n) شامل زنان با دو بار سابقه شکست در لانه گزینی و گروه ب (71 = n) زنانی بودند که در نوبت اول کاشت و یا بدون شکست قبلی بوده اند. شاخص های سونوگرافی داپلر در شریان رحمی و خون رسانی ساب آندومتر که در هر دو گروه اندازه گیری شده است شامل میزان خون رسانی ساب آندومتر-جریان خون شریان رحمی-میزان مقاومت شریان رحمی و همچنین حداکثر سرعت سیستولی شریان رحمی است.

    نتایج

     از نظر آماری بین حداکثر سرعت سیستولی و میزان جریان خون در هر دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. اما در میزان مقاومت شریان رحمی تفاوت معنی داری وجود داشت به این صورت که در گروه الف مقاومت بیشتر بود (001/0 > p). در میزان خونرسانی ساب آندومتر هم تفاوت معنی داری وجود داشت به این شکل که در گروه الف خونرسانی کمتر بود (001/0 > p).

    نتیجه گیری

     مطالعه ما نشان داد که در گروه الف میزان مقاوت در شریان رحمی بالاتر است.

    کلیدواژگان: سونوگرافی داپلر، انتقال جنین منجمد، شکست لانه گزینی مکرر
  • صفحات 943-948
    مقدمه

     داروی کلومیفن برای افزایش شانس بازیابی اسپرم به روش استخراج میکروسکوپی اسپرم از بیضه (میکروتسه) پیشنهاد شده است.

    هدف

     این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کلومیفن بر نتایج میکروتسه به دلیل اختلاف نظر زیاد در این زمینه انجام شد.

    مواد و روش ها

     112 شرکت کننده در این مطالعه مورد-شاهدی گذشته نگر وارد شدند و به دو گروه مورد (54 نفر) و کنترل (58 نفر) تقسیم شدند و آزمایش های هورمونی شامل هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون لوتیینی (LH)، تستوسترون و پرولاکتین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. گروه مورد به مدت سه ماه روزانه 25 میلی گرم کلومیفن دریافت کردند و گروه کنترل دارویی دریافت نکردند، سپس همه مردان توسط متخصص آندرولوژی تحت میکروتسه قرار گرفتند و در پایان نتایج بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

     میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه مورد و شاهد یکسان بود، بین دو گروه رابطه معنی داری وجود نداشت، 9/25% از اسپرم ها و 0/31% از اسپرم ها به ترتیب در گروه تحت درمان با کلومیفن و گروه کنترل مشاهده و استخراج شدند (16/0 = p).

    نتیجه گیری

     یافته های ما نشان داد که پس از دریافت کلومیفن سیترات، میزان استحصال اسپرم افزایش نیافته و حتی کاهش نیز داشته است، با این وجود سطح اولیه هورمون های تستوسترون، FSH، LH و پرولاکتین و همچنین سن، اندازه بیضه، مصرف سیگار و اعتیاد مردان به تریاک و بیماری های زمینه ای در دو گروه ارتباط معنی داری نداشتند و بر نتایج نیز تاثیری نداشتند.

    کلیدواژگان: آزواسپرمی، کلومیفن، ناباروری مردان، استحصال اسپرم
|
  • Fatemeh Heshmatnia, Maryam Jafari, Leila Bozorgian, Parvin Yadollahi, Zohre Khalaginia, Marzieh Azizi * Pages 861-880
    Background

     Pregnancy with assisted reproductive technology (ART) is accompanied by fetal and maternal outcomes.

    Objective

     This systematic review aimed to assess the relationship between ART and maternal outcomes.

    Materials and Methods

     In this systematic review, the electronic databases, including PubMed, MEDLINE, Web of Science, Scopus, Science Direct, Cochrane Library, Google Scholar, Magiran, Irandoc, and Scientific Information Database were searched for maternal outcomes reported from 2010-2021. The Newcastle-Ottawa Scale for cohort studies was used to assess the methodological quality of studies.

    Results

     A total of 3362 studies were identified by searching the databases. After screening abstracts and full-text reviews, 19 studies assessing the singleton pregnancy-related complications of in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection were included in the study. The results demonstrated that singleton pregnancies conceived through ART had higher risks of pregnancy-related complications and adverse maternal outcomes, such as vaginal bleeding, cesarean section, hypertension induced by pregnancy, pre-eclampsia, placenta previa, and premature membrane rupture than those conceived naturally.

    Conclusion

     In conclusion, an increased risk of adverse obstetric outcomes was observed in singleton pregnancies conceived by ART. Therefore, obstetricians should consider these pregnancies as high-risk cases and should pay special attention to their pregnancy process.

    Keywords: Assisted reproductive techniques, Maternal health, Pregnancy complications, In vitro fertilization
  • Masoumeh Sayahi, Afsaneh Keramat *, Firoozeh Nourimand, Hakimeh Mohammadzadeh Pages 881-900
    Background

     The quality of life of a person and her sexual partner is impacted by sexual function. Sexual function disorders have a significant prevalence in society. There are different treatments for sexual disorders, including herbal therapies.

    Objective

     This study aimed to do a comparison of phytoestrogens and non-phytoestrogens medicinal plant’s effects on sexual health in pre- and postmenopausal women.

    Materials and Methods

     This systematic review and meta-analysis was performed to identify relevant articles in electronic databases such as Web of Science, Scopus, PubMed, Cochrane Library, Google Scholar, and SID for English- and Persian-language articles published up to December 2021. The Cochrane collaboration tool was used to assess the risk of bias. Heterogeneity was assessed using I2 statistics.

    Results

     Of 5428 records retrieved by searching the databases, after removing duplicate and irrelevant articles, 39 articles were included based on the inclusion criteria in the study. Finally, 18 articles with 1299 participants were included in the meta-analysis. 18 randomized clinical trial studies of phytoestrogens (n = 13) and non-phytoestrogens (n = 5) plants that used the female sexual function index questionnaire and reported the mean difference (MD) and standard deviation were included in the meta-analysis. The effects of phytoestrogens and non-phytoestrogens plants on the sexual health of postmenopausal women appear to differ significantly from one another, according to the meta-analysis (MD = 7.59; 95% CI = 4.56-10.60 and MD = 3.19; 95% CI = 1.25-5.13, respectively) but this difference was not observed in premenopausal women.

    Conclusion

     The effect of phytoestrogens plants is more in menopausal women and they can be advised to use these herbs.

    Keywords: Medicinal, Plants, Sexual health, Women, Meta-analysis
  • Ashraf Moini *, Tayebeh Esfidani, Arezoo Arabipoor, Reihaneh Hosseini, Shima Mohiti (MD.), Sakineh Noor Mohammadi Pages 901-908
    Background

    The effect of laparoscopic ovarian drilling (LOD) before in vitro fertilization/ intracytoplasmic sperm injection (IVF/ICSI) cycles on pregnancy outcomes is an unclear and challenging subject.

    Objective

    To evaluate the impact of LOD before IVF/ICSI cycles on controlled ovarian stimulation and pregnancy outcomes in polycystic ovary syndrome (PCOS) women with a history of more than 2 IVF failures.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial, women with PCOS diagnosis who referred to Arash Women's hospital, Tehran, Iran for IVF/ICSI cycle from August 2015-January 2018 were evaluated. Eligible participants were allocated into 2 groups randomly (n = 17/each group). The participants in the LOD group (intervention) were treated with laparoscopic couture, and after one month, they underwent IVF/ICSI cycles using the gonadotropin-releasing hormone antagonist protocol. The control group had no intervention. The oocyte and embryo qualities, ovarian hyperstimulation syndrome rate, the rates of chemical and clinical pregnancy and early miscarriage, live birth, and pregnancy complications, were compared between groups.

    Results

    Finally, 34 participants were evaluated. The controlled ovarian stimulation outcomes were similar between groups. The ovarian hyperstimulation syndrome rate in the LOD group was significantly lower than in the control group (p = 0.04). One case of spontaneous pregnancy was reported in the LOD group. No significant difference was observed between groups in clinical pregnancy, miscarriage, and live birth rates. The rates of pregnancy complications (gestational diabetes mellitus, preeclampsia, and preterm birth) were similar between groups.

    Conclusion

    Performing LOD before IVF/ICSI cycles did not improve the pregnancy outcomes in PCOS women, a clinical trial with a larger sample size is needed to prove these results.

    Keywords: Laparoscopy, General surgery, Polycystic ovary syndrome, Embryo implantation, Immunology, Pregnancy outcome
  • Parisa Farshid, Kayvan Mirnia, Peyman Rezaei, Elham Maserat, Taha Samad-Soltani * Pages 909-920
    Background

    One of the major challenges that hospitals and clinicians face is the early identification of newborns at risk for adverse events. One of them is neonatal respiratory distress syndrome (RDS). RDS is the widest spared respiratory disorder in immature newborns and the main source of death among them. Machine learning has been broadly accepted and used in various scopes to analyze medical information and is very useful in the early detection of RDS.

    Objective

    This study aimed to develop a model to predict neonatal RDS and affecting factors using data mining.

    Materials and Methods

    The original dataset in this cross-sectional study was extracted from the medical records of newborns diagnosed with RDS from July 2017-July 2018 in Alzahra hospital, Tabriz, Iran. This data includes information about 1469 neonates, and their mothers information. The data were preprocessed and applied to expand the classification model using machine learning techniques such as support vector machine, Naïve Bayes, classification tree, random forest, CN2 rule induction, and neural network, for prediction of RDS episodes. The study compares models according to their accuracy.

    Results

    Among the obtained results, an accuracy of 0.815, sensitivity of 0.802, specificity of 0.812, and area under the curve of 0.843 was the best output using random forest.

    Conclusion

    The findings of our study proved that new approaches, such as data mining, may support medical decisions, improving diagnosis in neonatal RDS. The feasibility of using a random forest in neonatal RDS prediction would offer the possibility to decrease postpartum complications of neonatal care.

    Keywords: Data mining, Classification, Neonatal respiratory distress syndrome, Newborn, Machine learning
  • Shamim Pilehvari, Nahid Radnia, Somayeh Ahmadiani, Elaheh Talebi-Ghane, Neda Alimohammadi, Zahra Mousaei Tokaldani * Pages 921-928
    Background

     Ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) as a known complication in women with polycystic ovarian syndrome (PCOS) may occur following inducible fertility treatments such as in vitro fertilization (IVF) and can affect the sequels of these treatments.

    Objective

     This study aimed to assess the effects of OHSS on pregnancy outcomes through IVF in women with PCOS. Also, we assessed the value of baseline sexual hormones to predict the pregnancy's success.

    Materials and Methods

     This case-control study was conducted on 180 consecutive women suffering from PCOS who were candidates for IVF at Fatemieh hospital in Hamadan, Iran, from May-July 2022. The women were assigned to the case group (with OHSS, n = 129) and the control group (without OHSS, n = 51). Measuring the sexual hormones was performed using the enzyme-linked immunosorbent technique.

    Results

     In the multivariable logistic regression model, OHSS could not predict the likelihood of clinical or chemical pregnancy following IVF. None of the baseline sexual hormones could predict the successful chemical or clinical pregnancy in PCOS women following IVF.

    Conclusion

     OHSS may not influence IVF-related outcomes in PCOS women. The values of sexual hormones may not also determine the pointed outcome.

    Keywords: Ovarian hyperstimulation syndrome, Fertilization, Polycystic ovary syndrome
  • Zahra Parsafar, Razieh Dehghani-Firouzabadi * Pages 929-936
    Background

     In vitro fertilization has advanced in many ways, and new techniques are challenging. Blastocyst transfer is an alternative method for embryo transfer (ET) to improve in vitro fertilization outcomes.

    Objective

     The present study was performed to determine the effect of pregnancies resulting from ET in the blastocyst stage compared to the cleavage stage in frozen cycles to select a better method of assisted reproduction.

    Materials and Methods

     This cross-sectional study was conducted on 194 women who referred to the Yazd Reproductive Sciences Institute, Yazd, Iran, between April 2019 and December 2020. They had a frozen ET as either cleavage or blastocyst (n = 97/each group). The study compared the pregnancy and fetal outcomes in the 2 groups of ET at the cleavage and blastocyst stages.

    Results

     The results showed that the blastocyst stage group had higher levels of anti-Mullerian hormone, ovule number, 2 pronuclear number, and embryo number than the cleavage stage group. The frequency of chemical pregnancies was 52.6% and 36.1% in blastocyst and cleavage group respectively (p = 0.02). Also, the frequency of clinical pregnancies was 41.2% and 22.7% in blastocyst and cleavage group respectively (p < 0.001). No statistically significant difference was observed between 2 groups in abortion, preterm delivery, multiple births, preterm premature rupture of membranes, gestational diabetes and preeclampsia, ectopic pregnancy, neonatal hospitalization in Neonatal Intensive Care Unit, and fetal abnormalities (p > 0.05).

    Conclusion

     The results showed that transmission in the blastocyst stage compared to the cleavage stage is associated with an increase in chemical and clinical pregnancy, while other pregnancy outcomes are the same in both groups.

    Keywords: Blastocyst, Ovum cleavage sstage, Embryo transfer
  • Fatemeh Bayati, Maryam Eftekhar *, Nahid Homayoon, Haniyeh Fatehi Pages 937-942
    Background

     Uterine blood supply has been identified as a potential factor in implantation failure.

    Objective

     This study aimed to investigate Doppler indices in the uterine artery, including vascular flow and resistance, as well as the amount of sub-endometrial blood supply in women with a history of repeated implantation failure (RIF) compared to the non-RIF group.

    Materials and Methods

     This cross-sectional study was conducted with 139 women candidates for frozen embryo transfer in Yazd Reproductive Sciences Institute, Yazd, Iran from February to July 2023. Group A (n = 68) included women with a history of more than 2 RIF, and group B (n = 71) included women candidates for implantation for the first time without RIF. Doppler ultrasound indices of uterine artery and sub-endometrium, including sub-endometrial flow, uterine artery flow, uterine artery resistance, and peak systolic velocity, were recorded.

    Results

     No significant differences were observed in uterine artery Doppler pulsatility index and peak systolic velocity between groups, but the uterine artery resistance index was significantly higher in the A group (p < 0.001). A significant difference was observed in the perfusion area between groups. 60/68 women in the group A had endometrial perfusion in areas 2 and 3 (p < 0.001).

    Conclusion

     Our study revealed that women with RIF exhibited higher resistance index in sub-endometrial arteries compared to the non-RIF group.

    Keywords: Doppler ultrasound, embryo transfer, implantation failure
  • Serajoddin Vahidi *, Mehdi Abedinzadeh, Amirhossein Rahavian, Alimohammad Mirjalili, Ali Sadeghi, Hormoz Karami, Saeid Abouei Pages 943-948
    Background

     Clomiphene citrate (CC) has been suggested to increase the chance of sperm retrieval with microdissection testicular sperm extraction (micro-TESE).

    Objective

     This study aimed to evaluate the effect of CC on micro-TESE results, due to the great controversy in this regard.

    Materials and Methods

     112 participants were included in this cross-sectional study and were divided into a case (n = 54) and a control group (n = 58) diagnosed with non-abstractive azoospermia. The case group received 25 mg of CC daily for 3 months, while the control group did not receive anything. All participants underwent micro-TESE by an andrologist, and at the end, the results were compared between groups. Hormone tests, including follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, testosterone, and prolactin were analyzed.

    Results

     The mean age of participants was the same in the case and the control groups, and no significant relationship was observed between the 2 groups (p = 0.16). 25.9% of sperm and 31.0% of sperm were observed and extracted in the CC-treated and the control group, respectively.

    Conclusion

     Our findings showed that after receiving CC, the number of sperm extraction did not increase but it rather decreased. However, the initial level of hormones such as testosterone, follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, and prolactin, and the men's age, testicle size, smoking, and opium addiction, underlying diseases had no significant relationship in the 2 groups and did not affect the results.

    Keywords: Azoospermia, Clomiphene, Male infertility, Sperm retrieval