فهرست مطالب
نشریه مطالعات جغرافیایی نواحی ساحلی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 15، زمستان 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/10/01
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 1-20
امروزه روستاها با برخورداری از شکل ویژه استقرار و معیشت انسان و با توجه به نقشی که در حیات اقتصادی و اجتماعی کشورها ایفا می کنند نیازمند سازماندهی و توسعه می باشند. برای تهیه و اجرای طرح هادی به منزله فراگیرترین و محلی ترین طرح توسعه روستایی در ایران، هزینه های کلانی صرف می شود و این طرح آثار چشمگیری بر بافت فیزیکی کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و... سکونتگاه های روستایی بر جای گذاشته است. اثرگذاری چندبعدی تهیه و اجرای این طرح بر عرصه سکونتگاه های روستایی و جوامع مستقر در آنها، ضرورت آسیب شناسی طرح هادی را دوچندان می کند؛ بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی آسیب شناسی طرح هادی روستایی و همچنین عوامل موثر بر پیشبرد طرح های هادی روستایی است که به صورت نمونه موردی در استان مازندران انجام شده است. پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی بوده برای گردآوری داده ها از اسناد کتابخانه ای و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش کارشناسان و متخصصان در حیطه طرح های هادی روستایی بوده اند که به صورت نمونه گیری گلوله برفی در بین 30 نفر از آنان توزیع و تکمیل گردید. معیارهای آسیب شناسی طرح های هادی روستایی مورد مطالعه شامل (اقتصادی- اجتماعی- محیطی- روانشناختی و محتوایی) بوده است که در قالب 33 سوال می باشد. برای تجزیه و تحلیل پژوهش حاضر از آزمون های tتک نمونه ای و آزمون تحلیل عاملی اکتشافی در محیط نرم افزار spssاستفاده شده است. براساس نتایج مستخرج از آزمون t تک نمونه ای، معیارهای ریشه کردن فقر با (3/26)، عدم مشارکت مردمی در طرح (2/93)، در نظر نگرفتن قوانین بین المللی (3/10)، مغفول ماندن کارکرد و فعالیت (3/96)، نقش بخش خصوصی (4/46)، درک مشترک از مسایل (3/33)، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی (3/23) شناسایی عوامل زمین ساختی (3/36) از جمله آسیب های مطرح از دیدگاه متخصصان و کارشناسان طرح هادی در استان مازندران می باشد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان می دهد که عوامل تاثیرگذار در پیشبرد طرح های هادی روستایی در استان مازندران از دید متخصصان شامل سه بعد (اقتصادی، اجتماعی و محتوایی) در قالب 9 گویه می باشد. درنهایت راهکارهایی به منظور حل معضلات موجود، جهت بهبود اجرای طرح های هادی روستایی در منطقه پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: طرح های روستایی، طرح هادی، توسعه روستایی، استان مازندران -
صفحات 21-43
سواحل جاسک و مناطق شرقی آن به دلیل ویژگی های راهبردی ازجمله، استقرار مراکز نظامی، طرح لوله انتقال نفت گوره به جاسک و توسعه مناطق آزاد در توسعه مناطق جنوبی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. پایش و ارزیابی میزان تغییرات خطوط ساحلی به خصوص در اثر رویدادهای طبیعی همانند سیلاب در این مناطق که محل استقرار سازه های ساحلی است، می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار برنامه ریزان محیطی جهت اجرای بهینه طرح های عمرانی قرار دهد. هدف این تحقیق ارزیابی تغییرات ژیومورفولوژی خط ساحلی در اثر رخداد سیلاب ها در یک دوره 6 ساله و درنتیجه 4 سیلاب شاخص در سال های 1392، 1395، 1397 و 1398 در قاعده دلتای سدیج است. به منظور استخراج واحدهای ژیومورفولوژی و همچنین استخراج خطوط ساحلی از داده های ماهواره ای لندست و شاخص NDWI استفاده شد. تغییرات خطوط ساحلی نیز با بهره گیری از افزونه سامانه تحلیل خطوط ساحلی (DSAS) در دو واحد ژیومورفولوژی ساحل ماسه ای و دهانه خور دلتای سدیج و در سه بازه مطالعاتی محاسبه گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد در طی وقوع این سیلاب ها، با توجه به شاخص NSM تغییرات خطوط ساحلی در دهانه خورها دارای روندی همراه با رسوب گذاری بوده است. همچنین جابجایی طولی، در امتداد خط ساحلی صورت گرفته و بیشترین میزان پیشروی خط ساحل پس از وقوع این سیلاب ها، 503 متر است. برخلاف آن ها، واحد ژیومورفولوژی سواحل ماسه ای دارای روندی فرسایشی و بیشترین میزان پسروی خط ساحل 256 متر ثبت شده است. بررسی تغییرات مساحت سدهای ساحلی در طی دوره موردمطالعه نشان می دهد که این سیلاب ها منجر به فرسایش شدید آن ها شده است، به طوری که سدها در حدود 171 هکتار از وسعت خود را در قاعده دلتای سدیج از دست داده اند. این تحقیق نشان داد که علاوه بر فرایندهای رودخانه ای، تشدید فرایندهای دریایی همانند افزایش ارتفاع امواج هم زمان با وقوع سیلاب به خصوص در سواحل ماسه ای می تواند تاثیر زیادی بر فرسایش خطوط ساحلی در منطقه موردمطالعه داشته باشد.
کلیدواژگان: تغییرات خطوط ساحلی، DSAS، سدهای ساحلی، سیلاب، سدیج -
صفحات 45-69
شهرهای خلاق به عنوان مدلی جدید در برنامه ریزی شهری جهت کمک به توسعه شهرها مطرح است. در این بین یکی از فرصت های توسعه شهری که توسط شبکه شهرهای خلاق یونسکو جهت استفاده از پتانسیل های موجود در شهرها مطرح شد، خوراک شناسی است که به عنوان فعالیتی فرهنگی و خلاقانه، ریشه عمیقی در زندگی روزمره شهروندان دارد. این پژوهش به دنبال واکاوی عملکرد شهر خلاق خوراک شناسی رشت در راستای توسعه شهری و تبیین مدلی بر آن است. روش پژوهش به صورت کیفی و با استفاده از نظریه داده بنیاد (زمینه ای) می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و تا زمان اشباع داده ها و حاصل نشدن مفهوم جدید از طریق مصاحبه ها ادامه یافت که براساس آن، 25 نفر در قالب مصاحبه نیمه ساختاریافته مشارکت داشتند که 13 نفر از آنان شامل مدیران شهری رشت، مسیولان طرح شهر خلاق خوراک، کارشناسان حوزه شهری، متخصصان توسعه گردشگری، اعضای هییت علمی دانشگاه، رستورانداران و آشپزان و 12 نفر نیز شامل شهروندان شهر رشت بودند. از اطلاعات گردآوری شده، طی مراحل سه گانه کدگذاری داده بنیاد (باز، محوری و گزینشی) و با توجه به شرایط مقوله ها (علی، زمینه ای، پدیده محوری، مداخله ای، بازدارنده، راهبردها، پیامد) در نهایت مدل نهایی پژوهش شکل گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که مقوله «اهمیت برنامه ریزی و برندسازی» از شرایط علی، مقوله «ارزش های فرهنگی و غذایی» از شرایط زمینه ای، مقوله «اقدامات در حوزه شهر خلاق» از شرایط مداخله ای، مقوله «نابسامانی و عدم قاطعیت مدیریت شهری در جهت توسعه شهر خلاق خوراک شناسی» از شرایط بازدارنده شهر خلاق خوراک شناسی رشت هستند و بر عملکرد آن تاثیر می گذارند که به طورکلی عملکرد شهر خلاق رشت مطلوب نیست. جهت بهبود عملکرد این شهر، سه راهبرد «آموزش و مشارکت جامعه و اصناف»، «تحقق پروژه های خلاقانه» و «مدیریت تبادل اطلاعات و ارتباطات» ارایه گردید و با اعمال این راهبردها، پیامد «تقویت و توسعه همه جانبه شهر خلاق خوراک شناسی» به وقوع می پیوندد که خود متشکل از سه مقوله پایه «افزایش مدیران و شهروندان خلاق و مشارکت جو»، «توسعه گردشگری در حوزه خوراک» و «بهره وری اقتصاد محلی و شهری» است. نتایج تحقیق به درک مولفه های کلیدی در عملکرد شهر خلاق خوراک شناسی شهر رشت توسط برنامه ریزان، مسیولان و مدیران شهری و شهروندان کمک می کند.
کلیدواژگان: شهر خلاق، خوراک شناسی، توسعه شهری، نظریه داده بنیاد، رشت -
صفحات 71-98
برنامه ریزی در قالب طرح های توسعه و عمران در ایران از بنیادی ترین ابزار شکل دهی سکونتگاه های شهری بر اساس نظم و برنامه از پیش اندیشیده شده محسوب می شوند. در این مقاله با هدف ارزیابی تحقق پذیری هدف های برنامه های جامع ناحیه ای بر نظام توزیع فضایی جمعیت در سکونتگاه های شهری استان هرمزگان، دو موضوع دنبال شده است؛ اول اینکه نظام سکونتگاهی در نقاط شهری استان هرمزگان بر اساس برنامه ها و اهداف طرح های ناحیه ای تحقق پیدا کرده است یا خیر؟ و دوم آنکه وضعیت توزیع فضایی جمعیت حداقل سکونتگاه های شهری استان هرمزگان از نظر تعادل تمرکز و توازن چگونه می باشد؟. بر این اساس نوع تحقیق کاربردی-توسعه ای و روش بررسی کمی-تحلیلی است. با توجه به اهداف کلان هر چهار طرح ناحیه ای در استان هرمزگان مبنی بر توزیع متناسب و متعادل جمعیت و نقاط سکونتگاهی، به بررسی وضعیت نخست شهری، تعادل و تمرکز جمعیت و الگوی پراکنش سکونتگاه های شهری در استان هرمزگان بر اساس شاخص ها و مدل های مختلف شامل شاخص نخست شهری، شاخص دو شهر، شاخص چهارشهر-دیویدسون، شاخص چهارشهر مهتا، شاخص موماو و الوصابی، شاخص هرفیندال، شاخص هندرسون، شاخص آنتروپی، قاعده رتبه اندازه و شاخص میزان مجاورت پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد اگرچه طرح های ناحیه ای در استان هرمزگان در پیش بینی و پیشنهاد نقاط سکونتگاهی شهری در سطح استان در سطح قابل قبولی موفق عمل کرده است، با وجود پیش بینی های، جمعیت از وضع موجود پایین تر می باشد ، اما در دهه های اخیر از شدت تمرکز جمعیت کاسته شده و توزیع جمعیت در نظام شهری استان به سمت تعادل نسبی پیش رفته است.
کلیدواژگان: برنامه های جامع ناحیه ای، نظام شهری، توزیع فضایی جمعیت، استان هرمزگان -
صفحات 99-117
گسترش گردشگری از پدیده های مهم امروز است، در واقع در شرایط کنونی میعادگاه گردشگران از شهرهای بزرگ و تاریخی به سوی فضاهای روستایی و طبیعی تغییر ماهیت داده که این امر به نوبه ی خود در زمینه تحولات کالبدی-فضای روستاها تاثیر به سزایی گذاشته است. آنچه در پژوهش حاضر به عنوان هدف اصلی در نظر گرفته شد، تحلیل فضایی تحولات کالبدی-فضایی سکونتگاه های روستایی با تاکید گردشگری در روستاهای ساحلی شهرستان رشت می باشد. این پژوهش از نظر هدف تحقیق کاربردی؛ از لحاظ ماهیت توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری داده ها نیز به صورت کتابخانه ای و میدانی است. جامعه آماری، شامل: روستاهای ساحلی شهرستان رشت می باشند که تعداد (11) روستا به عنوان روستاهای نمونه انتخاب شدند که در دو دهه اخیر گردشگری در آن ها رواج یافته و جنبه های مختلف و تحولات کالبدی-فضایی روستا را تحت تاثیر قرار داده است. بخش دوم جامعه آماری، شامل: افراد مطلع و آگاه (اعضای شورا و دهیاران) روستاهای ساحلی می باشند که بر اساس نمونه گیری هدفمند تعداد (20)، انتخاب شدند. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS، و آزمون های تعقیبی (Post Hoc)، و (Tukey HSD)، و مدل (FARAS)، استفاده شده است. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد گردشگری در تحولات (معماری مساکن روستایی، تغییر در بافت و نظام کالبدی، تغییر در نظام کارکردی و تغییر در نظام ارتباطی)، تاثیر زیادی داشته است. همچین در تحولات معماری مساکن روستایی، و از بین روستاهای ساحلی، باغ امیربکنده با مقدار 3/78، طالش محله با مقدار 3/22، علی زیبا کنار با مقدار 3/25، در طبقه سوم (تاثیر زیاد)، بیشترین میزان تاثیرپذیری را از گردشگری به خود اختصاص داده اند، و سایر روستاها در گروه طبقه دوم (تاثیر متوسط) را با تاکید بر گردشگری شامل شدند. در تحولات تغییر در بافت و نظام کالبدی، از بین روستاهای مورد مطالعه، روستای علی زیبا کنار با مقدار 3/11، بیشترین میزان تاثیرپذیری را از گردشگری به خود اختصاص داده اند، و سایر روستاها در گروه طبقه دوم (تاثیر متوسط) را با تاکید بر گردشگری شامل شدند. در تحولات تغییر نظام کارکردی و ارتباطی، تمامی روستاها در گروه طبقه دوم (تاثیر متوسط) را با تاکید بر گردشگری شامل شدند. همچنین نتایج مدل آراس فازی نشان داد، تحولات تغییر در بافت و کالبد روستا با مقدار وزن 0/413 و تغییرات در نظام ارتباطی با مقدار وزن 0/390، بیشترین و کمترین میزان تاثیرپذیری را از گردشگری در روستاهای ساحلی شهرستان رشت به خود اختصاص داده اند.
کلیدواژگان: تحولات کالبدی-فضایی، گردشگری، روستاهای ساحلی، شهرستان رشت -
صفحات 119-138
مفهوم تاب آوری در گفتمان مدیریت پایدار، به ویژه در مناطق ساحلی، ریشه دوانده است. تاب آوری به عنوان یک کیفیت مطلوب در نظر گرفته می شود و سیاست و عملکرد مدیریت مناطق ساحلی به طور فزاینده ای در جهت به حداکثر رساندن آن است. با توجه به اثرات تغییرات آب و هوایی، دستیابی به تاب آوری اجتماعی، اقتصادی و کالبدی در محیط های ساحلی در بلندمدت بسیار پرهزینه است. هدف پژوهش حاضر تحلیل وضعیت تاب آوری شهرستان های ساحلی استان گیلان است. برای سنجش وضعیت تاب آوری شهرستان های ساحلی استان گیلان از 21 شاخص در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و کالبدی استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش، شهرستان های ساحلی استان گیلان (شهرستان های آستارا، تاش، بندر انزلی، رشت، رضوانشهر، آستانه اشرفیه، رودسر، لاهیجان، لنگرود و ماسال) است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل های BWM و PROMETHEE استفاده شده است. بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت که وضعیت تاب آوری شهرستان های رضوانشهر، آستارا، رشت، لاهیجان و بندر انزلی مناسب است؛ در حالی که شهرستان های آستانه اشرفیه، رودسر، تالش، ماسال و لنگرود وضعیت مناسبی نداشتند.
کلیدواژگان: تاب آوری، تاب آوری سکونتگاه های ساحلی، تغییر اقیلم، استان گیلان
-
Pages 1-20
Today, villages, with their unique settlement patterns and human livelihoods, require organization and development considering their roles in countries' economic and social aspects. For the preparation and implementation of the Guide (Hādi) plan as the most comprehensive and local rural development plan in Iran, huge costs are spent, and this plan has had significant effects on the physical, social, and economic structure of rural settlements. The multi-dimensional effect of the preparation and implementation of this plan on the area of rural settlements and the communities settled in them doubles the necessity of the pathology of guide's plan. Therefore, the main goal of this research was to investigate the pathology of rural development plans with an emphasis on the rural guide plan and also the factors affecting the advancement of the rural guide plans, which was conducted as a case study in Māzandarān province. The current research was descriptive-analytical; documentary research and a researcher-made questionnaire were used for data collection. The statistical population of the research was experts and specialists in the field of rural guide plan. The questionnaires were distributed among 30 of them. They were selected using snowball sampling. The pathological criteria of the studied rural development plans included (economic-social-environmental-psychological and content) in the form of 33 questions. Results showed that the criteria of eradicating poverty (3.26), lack of people's participation in the plan (2.93), not considering international laws (3.10), neglecting functions and activities (3.96), the role of private sector (3.46), common understanding of the issues (3.33), investment in the agricultural sector (3.23), identification of geological factors (3.36), are among the damages from viewpoint of experts of guide plan in Māzandarān province. Furthermore, according to experts, the results of exploratory factor analysis indicated that the influential factors in advancing rural development projects in Māzandarān province included three dimensions (economic, social, and content-related) within a framework of nine variables. Ultimately, solutions are proposed to address existing challenges and improve the effectiveness of the rural guide plans in enhancing the quality of life for residents in the region.
Keywords: Rural Plans, Guide Plan, Rural development, Māzandarān Province -
Pages 21-43
The coasts of Jāsk and its eastern regions are of great importance in developing the country's southern areas due to their strategic location, such as the establishment of military centers and the pipeline project to transfer Goreh oil to Jāsk. Monitoring and evaluating the changes in coastlines, mainly due to natural events such as floods in these areas where coastal structures are located, can provide valuable information to the environmental planners for the optimal implementation of construction projects. This research aimed to evaluate the changes in the geomorphology of the coastline due to the occurrence of floods in 6 years and 4 major floods in the years 2014, 2017, 2019, and 2020 at the base of the Sedij Delta. Landsat satellite data and the NDWI index were used to extract geomorphological units and coastlines. Coastline changes were also calculated using the Digital Shoreline Analysis System (DSAS) extension in the two geomorphological units of the sandy beach and the estuary of the Sedij Delta. The results showed that during the occurrence of these floods, according to the NSM index, the changes in coastlines in the mouths of the estuaries have a trend with sedimentation. The maximum progression of the coastline after these floods was 503 meters, and sandy beaches have an erosion process. The maximum rate of retreat of the coastline is 256.16 meters. The study of changes in the area of coastal barriers during the flood period showed that these floods have led to severe erosion of the coastal barriers, and about 171.79 hectares have lost their area at the base of the Sedij Delta. This research showed that in addition to the river processes, the intensification of marine processes, such as the height of waves, especially on sandy beaches, can significantly affect the erosion of coastlines in the studied area.
Keywords: Coastline changes, DSAS, Coastal Barriers, Floods, Sedij -
Pages 45-69
Creative cities are considered a new model in urban planning to help the development of cities. In the meantime, one of the urban development opportunities raised by the UNESCO Creative Cities Network to use the potential in cities is gastronomy, which plays a role in the daily life of citizens as a cultural and creative activity. This research sought to analyze the performance of Rasht as the creative city of gastronomy with the aim of urban development and explaining a model for it. The research method was qualitative using grounded theory. The statistical sample size was obtained using the snowball sampling method and continued through interviews until data saturation and no new concept was obtained. Accordingly, 25 individuals participated in a semi-structured interview. 13 of them included city managers of Rasht, officials of the Creative City of Gastronomy project, urban area experts, tourism development specialists, university faculty members, restaurateurs and cooks, and 12 people included citizens of Rasht. From the collected information, the final model of the research was formed during the three steps of coding the Grounded theory (open, axial, and selective) and the conditions of the categories (causal, contextual, central phenomenon, intervention, inhibitory, strategies, consequence). Results showed that the category of "importance of planning and branding" is a causal condition, the category of "cultural and food values" is a contextual condition, the category of "actions in the field of creative city" is an intervention condition, and the category of "disorganization and indecisiveness of urban management in the direction of development" "Creative City of Gastronomy" is one of the conditions that hinder the Creative City of Gastronomy in Rasht and affect its performance. In general, the performance of the creative city of Rasht could be better. To improve the performance of this city, three strategies, "Education and participation of society and trades," "Realization of creative projects," and "Information and communication exchange management," were presented. By applying these strategies, the result of "Strengthening and all-round development of the creative gastronomy city" will be It happens that it consists of three basic categories: "increasing managers and creative and participatory citizens," "tourism development in the field of gastronomy" and "productivity of the local and urban economy." The results of the research help to understand the key components in the performance of the creative gastronomy city of Rasht by planners, officials, city managers, and citizens.
Keywords: Creative City, Gastronomy, urban development, grounded Theory, Rasht -
Pages 71-98
Planning in the form of development and construction plans in Iran is the most basic tool for shaping urban settlements based on pre-planned systems. In this article, two issues have been followed to evaluate the feasibility of the goals of comprehensive regional plans on the spatial distribution system of the population in the urban settlements of Hormozgān province. First, has the residential system in the urban areas of Hormozgān province been realized based on the regional plans and goals or not? Second, how is the spatial distribution of the population, especially in terms of concentration and balance, in the minimum prime urban settlements of Hormozgān province? It was an applied-developmental research based on quantitative-analytical investigation. Considering the major goals of all four district plans in Hormozgān province based on proportionate and balanced distribution of population and settlement points, the first urban situation, balance, and concentration of population and distribution pattern of urban settlements in Hormozgān has been discussed province according to different indicators and models. The results indicated that while regional plans in Hormozgān Province have reasonably succeeded in predicting and suggesting urban settlement points at the provincial level, population predictions seem lower than the current situation. Nevertheless, in recent decades, the intensity of population concentration has decreased, and the population distribution in the provincial urban system has moved toward relative balance.
Keywords: Regional Comprehensive Plans, urban system, Population Spatial Distribution, Hormozgān Province -
Pages 99-117
changes in the texture and physical system, changes in the functional system and changes in the communication system). Similarly, in the architectural developments of rural houses, and among the coastal villages of Bagh Amirbekandeh with a value of 3.78, Talesh Mahalle with a value of 3.22, Ali Ziba Kanaar with a value of 3.25, in the third floor (high impact), the highest impact rate is from are allocated to tourism, and other villages were included in the second class group (moderate impact) with emphasis on tourism In the changes in the texture and physical system, among the villages of Ali Ziba Kanaar, with a value of 3.11, they have the highest level of impact from tourism, and other villages in the second class group (moderate impact) with an emphasis on tourism. Were included in the transformations of changing the functional and communication system, all villages were included in the second class group (medium impact) with emphasis on tourism. The results of the spatial analysis of developments in rural settlements showed that there is a correlation between the mentioned developments, in this regard, the correlation test was used for more assurance, which the results of the test showed, the correlation between the developments showed that tourism as an industry and the basic activity is in the rural settlements, whose impact in each of the mentioned physical-spatial developments depends on other developments.
Keywords: physical-spatial developments, Tourism, Coastal Villages, Rasht County -
Pages 119-138
The concept of resilience is rooted in the discourse of sustainable management, especially in the coastal areas. Resilience is regarded as a desirable attribute, and policy and practice in coastal area management are increasingly aimed toward promoting it. Considering the effects of climate change, achieving social, economic, and physical resilience in coastal environments is very costly in the long run. This study aimed to examine the resiliency of the coastal settlements in the province of Guilān. Twenty-one indices have been used in different social, economic, and physical dimensions to measure the resilience of the coastal settlements of Guilān province. The research method was descriptive-analytical. The statistical population of the research is the coastal settlements of Guilān province (the Settlements of Āstārā, Tālesh, Bandar-e Anzali, Rasht, Rezvānshahr, Āstāneh-ye Ashrafiyeh, Rudsar, Lāhijān, Langrud and Māsāl). BWM and PROMETHEE models were used for data analysis. According to the study's findings, Rezvānshahr, Āstārā, Rasht, Lāhijān, and Bandar-e Anzali have sufficient resilience levels, while Āstāneh-ye Ashrafiyeh, Rudsar, Tālesh, Māsāl, and Langrud have inadequate resilience levels.
Keywords: Resilience, Resilience of coastal settlements, Climate Change, Guilan Province