فهرست مطالب

مدیریت برند - سال دهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1402)

مجله مدیریت برند
سال دهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین رضایی دولت آبادی*، ارش نقاش صفحات 13-54
    یکی از استراتژی های مهم برای ایجاد ارزش ویژه برند از دیدگاه مصرف کننده برای محصولات، اتصال آنها به افراد مشهور است. استفاده از این استراتژی بازاریابی کلیدی در سراسر جهان رو به افزایش است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر اعتبار تاییدکننده و تناسب وی بر ارزش ویژه برند از دیدگاه مصرف کننده با در نظر گرفتن نقش واسطه ای تناسب می باشد. بدین منظور، دو تبلیغ بر اساس پیش آزمونی که در بین دانشجویان دانشگاه اصفهان در مورد برندهایی که از تاییدکننده مشهور استفاده می کردند به منظور انتخاب قوی ترین و ضعیف ترین برند انجام شد. جامعه آماری مطالعه، خریداران مگامال ها در تهران بودند. در مجموع، 186 پرسشنامه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس برای آزمایش فرضیه های پژوهش استفاده شد. نتایج آزمون فرضیه نشان داد که اعتبار تاییدکننده مشهور تاثیر مثبت قابل توجهی بر تناسب تاییدکننده و ارزش ویژه برند از دیدگاه مصرف کننده دارد. علاوه بر این، تناسب تایید کننده تاثیر مثبتی بر ارزش ویژه برند از دیدگاه مصرف کننده داشت. از این یافته ها، مفاهیم نظری و مدیریتی مهمی بدست آمده است.
    کلیدواژگان: اعتبار تاییدکننده، تناسب تاییدکننده، ارزش ویژه برند از دیدگاه مصرف کننده، نوع برند، متغیر تعدیلگر کیفی
  • علی شریعت نژاد*، سید نجم الدین موسوی، امیرهوشنگ نظرپوری، شقایق صالح آبادی صفحات 55-90
    در مدیریت بازاریابی حالتی وجود دارد که طی آن گروهی از مشتریان بر اساس اعتقادات و تعصبات مشترک در بستر فضای مجازی اقدام به تشکیل گروه های حمایت از برند و تبلیغ برای یک برند می نمایند. این مفهوم اگر در راستای حمایت از محصولات تولید صنایع داخل مورداستفاده قرار گیرد، می تواند یک راهبرد مناسب باشد که با بهره گیری از تعصبات مشترک و ایجاد علاقه و وفاداری به محصولات تولیدشده توسط صنایع داخلی، این صنایع و تولیدات آن ها را به سمت موفقیت رهنمون سازد. لذا پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی پیدایش قبیله گرایی برند و چگونگی شکل گیری قبیله گرایی برند با روش مدل سازی ساختاری تفسیری انجام شد. این پژوهش بر پایه پژوهش آمیخته و به صورت کیفی و کمی در پارادایم قیاسی استقرایی است که ازنظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش خبرگان هستند که اعضای نمونه آن با روش نمونه گیری گلوله برفی و بر اساس اصل کفایت نظری انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی و پایایی آن با روش محتوایی و روایی نظری و پایایی درون کد گذار میان گذار آزمون شد. همچنین ابزار گرداوری اطلاعات در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی آن با روش روایی اعتبار محتوا و پایایی بازآزمون سنجیده شد. نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی مولفه های قبیله گرایی برند و ارایه مدل چگونگی شکل گیری این مفهوم است. مدل قبیله گرایی برند در این پژوهش در چهار سطح اصلی و بر اساس بسترهای شکل گیری، عوامل همبسته و مداخله جو، ابعاد قبیله گرایی برند و پیامدهای آن تدوین شده است.
    کلیدواژگان: قبیله، قبایل برند، قبیله گرایی برند، حمایت از تولیدات صنایع داخلی، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • قاسم زارعی*، مهرداد ناصرپور صفحات 91-132
    امروزه فضای رقابتی شدیدی بین سازمان ها حاکم است و پویایی فناوری و پیچیدگی های محیطی نیز باعث شده است تا سازمان ها برای بقاء در این محیط رقابتی به فکر تمایز و ایجاد ویژگی هایی برای محصولات خود باشند تا بتوانند از رقبا پیشی گرفته و بدنبال راه هایی برای کسب سود هرچه بیشتر باشند، یکی از مواردی که در این راستا مورد استفاده قرار می گیرد، بحث برندسازی است. لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل برندسازی محصولات فناورانه در شرکت های دانش بنیان انجام پذیرفت. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش متشکل از خبرگان حوزه برندسازی و مدیران بازاریابی شرکت های دانش بنیان هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات جهت شناسایی مقوله ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و بدون ساختار است. برای بررسی روایی، از مدل کرسول به همراه روایی محتوایی و پایایی درون کدگذار و میان کدگذار بهره گرفته شد. در این پژوهش جهت ارایه مدل تحقیق از رویکرد نظریه داده بنیاد با روش استراوس و کوربین استفاده شده است، که با نرم افزار Atlas.ti و با بهره گیری از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی تدوین شده است. نتایج پژوهش شامل ارایه مدلی مشتمل بر شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر به همراه معرفی پدیده محوری و ارایه راهبرد های برندسازی محصولات فناورانه و شناسایی پیامدهای آن است. در این پژوهش مدل برندسازی محصولات فناورانه بر اساس سه محور معماری برند، جایگاه برند و اعتماد به برند ارایه شده است.
    کلیدواژگان: فناوری، محصولات فناورانه، برندسازی، شرکت های دانش بنیان
  • مهدی محمدی نسب*، محدثه احمدی صفحات 133-174
    مدیریت برندهای چینی در بازار ایران در گرو درک ذهنیت مصرف‎کنندگان ایرانی از برند مبدا کشور چین است. هدف پژوهش حاضر نگاشت نقشه ذهنی مصرف‎کنندگان ایرانی نسبت‎به برند مبدا کشور چین است. برای این منظور از فن استخراج استعاره زالتمن (زیمت) برای شناسایی سازه‎های ذهنی و از روش نقشه مفهومی برند (بی‎سی‎ام) برای نگاشت نقشه ذهنی مصرف‎کنندگان ایرانی نسبت‎به برند مبدا کشور چین استفاده می‏شود. جامعه آماری پژوهش ناظرهای افتخاری سازمان حمایت از مصرف‎کنندگان و تولیدکنندگان، روش نمونه‎گیری هدفمند، حجم نمونه روش زیمت دوازده نفر و حجم نمونه روش بی‎سی‎ام صد نفر است. بر اساس نتایج پژوهش نقشه ذهنی مصرف‎کنندگان ایرانی نسبت‎به برند مبدا کشور چین دارای شش تداعی مثبت و هجده تداعی منفی است. تداعی‎های مثبت شامل قیمت پایین، تنوع بالا، صرفه‎جویی، قدرت انتخاب بالا، دسترسی بالا و پس‎انداز و  تداعی‎های منفی شامل کیفیت پایین، کپی‎کاری، دوام پایین، پرستیژ پایین، تقلب، تولید انبوه، جنس نامرغوب، ریسک عملکرد، دزدیدن مشاغل کشور، خیانت به کشور، خیانت به صنایع کشور، نابودی اقتصاد کشور، ظاهرنمایی، کیفیت زندگی پایین، بی‎مصرف، جهانخواری، خیانت به تنوع زیستی، خیانت به محیط‎زیست است.
    کلیدواژگان: برند مبدا، نقشه ذهنی، روش زیمت، روش بی&lrm، سی&lrm، ام و کشور چین
  • علی علیرضایی بجستانی، امید بهبودی*، زهرا محمد زاده صفحات 175-220

    امروزه رشد سریع و استفاده روزافزون از شبکه های اجتماعی، این امکان را فراهم نموده است که فروشندگان، خرده فروشان و خریداران، در محیط خرده فروشی آنلاین، به شکلی بسیار موثرتر باهم ارتباط برقرار میکنند. در این پژوهش بررسی پیشایندها و پسایندهای عشق به برند؛ از شیفتگی برند مصرف کننده آنلاین تا نیت خلق ارزش برند(مورد مطالعه برند افق کوروش)در سال 1401می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه مشتریان فروشگاه های افق کوروش که تعداد آنها و نامعلوم می باشند و نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 384 نفر به روش غیرتصادفی دردسترس انتخاب شد. داده ها در نرم افزار پی ال اس، با روش معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که شیفتگی برند مصرف کننده آنلاین بر عشق به برند و تمایل به پرداخت قیمت بالاتر و  نیز بر نیت خلق ارزش برند تاثیر معناداری داشت. همچنین اعتماد برند بر عشق به برند و نیت خلق ارزش برند تاثیر دارد، اما بر تمایل به پرداخت قیمت بالاتر تاثیر نداشت. هویت برند مصرف کننده آنلاین بر عشق به برند و تمایل به پرداخت قیمت بالاتر تاثیر داشت، اما بر نیت خلق ارزش برند تاثیر معناداری نداشت. در نهایت عشق به برند بر نیت خلق ارزش برند و تمایل به پرداخت قیمت بالاتر تاثیر معناداری داشت.

    کلیدواژگان: عشق به برند، شیفتگی برند، مصرف کننده آنلاین، نیت خلق ارزش برند، فروشگاه های افق کوروش
  • کوثر شاکری، کریم حمدی*، حسین وظیفه دوست صفحات 221-262
    امروزه با افزایش رقابت کسب وکارها، برند کارفرما تصویری ایده آل از سازمان را در ذهن کارکنان فعلی، بالقوه و سایر ذینفعان شکل می دهد و منجر به وفاداری کارکنان می شود. هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل برندسازی کارفرما در مرکز آمار ایران با رویکرد آمیخته می باشد. داده ها در بخش کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 10 نفر از اساتید، خبرگان حوزه برند و رییس، معاونین و مدیران مرکز آمار که به صورت هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی با استفاده از فرمول کوکران 340 نفر از مدیران، کارکنان مرکز آمار ایران و شرکت های همکار با مرکز آمار ایران (مشتریان شرکتی) جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده، به روش گراندد تیوری و از طریق کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) با استفاده از نرم افزار MAXQDA و در بخش کمی توصیفی استنباطی با استفاده از نرم افزارهای SPSS 16 و24 Smart PLS انجام شد. آزمون های برازش، نشان از اعتبار مدل داشت. یافته های پژوهش حاضر متشکل از 6 بعد، 17 مولفه و 51 گویه به طراحی مدل برندسازی کارفرما در مرکز آمار ایران منجر شد و در نهایت هفده مولفه در تبیین مدل برندسازی کارفرما در مرکز آمار ایران نقش دارند.
    کلیدواژگان: برندسازی کارفرما، برندسازی، نام تجاری کارفرما، سازمان دولتی، مرکز آمار ایران
|
  • Hossein Rezaei Dolatabadi *, Arash Naghash Pages 13-54
    One of the important strategies to build powerful consumer based-brand equity (CBBE) for products is to connect them to celebrities. The use of this key marketing strategy is growing around the world. The present study aimed to explore the effects of endorser credibility and endorser congruence on CBBE while considering the mediating role of congruence and the moderating role of brand type (strong/weak). To this end, two advertisements were selected based on a pretest conducted among students in University of Isfahan about brands using celebrity endorser in order to choose the strongest and the weakest brand. The statistical population of the study constituted the buyers of megamalls in Tehran. Totally, 186 questionnaires were completed. The data analysis and structural equation modeling (SEM) approach in SmartPLS software was used to test the research hypotheses. The results of the hypothesis tests showed that celebrity endorser’s credibility had a significant positive effect on endorser congruence and CBBE. In addition, endorser congruence had a positive impact on CBBE. The findings reveal that in the statistical sample of the present study, the effect of the variable celebrity endorser on congruence and CBBE did not differ from the perspective of brand type (strong/weak) and that this variable had a positive and significant effect on paths between ‘celebrity credibility-celebrity congruence’ and ‘celebrity credibility-CBBE’. From these findings, important theoretical and managerial implications have been derived.
    Keywords: CELEBRITY CREDIBILITY, CELEBRITY CONVERGENCE, CBBE, BRAND TYPE, QUALITATIVE MODERATOR VARIABLE
  • Ali Shariatnejad *, Seyed Najmedin Mousavi, Amir Hooshang Nazarpoori, Shaghayegh Salehabadi Pages 55-90
    In marketing management, there is a situation in which a group of customers advertise for a brand based on common beliefs and prejudices in the virtual space. In line with the need to support the production of domestic industries, brand tribalism can be a suitable strategy to guide these industries and their products towards success by taking advantage of common prejudices and creating interest and loyalty to the products produced by domestic industries. . Therefore, the present research was conducted with the aim of providing a model of the emergence of brand tribalism and how brand tribalism is formed with the interpretive structural modeling method.This research based on mixed research and qualitatively and quantitatively in an inductive comparative paradigm, which is practical in terms of purpose and survey in terms of nature and descriptive method. The statistical population of the research is experts whose sample members were selected by snowball sampling method and based on the principle of theoretical adequacy. The data collection tool in the qualitative part is a semi-structured interview, whose validity and reliability were tested with the content method and theoretical validity and reliability within the coder of the intermediary. Also, the data collection tool in the quantitative section is a questionnaire whose validity and reliability were measured by content validity and retest reliability methods. The research results include identifying the components of brand tribalism and presenting a model of how this concept is formed. The model of brand tribalism in this research has been developed in four main levels based on the formation platforms, interrelated and intervening factors, dimensions of brand tribalism and its consequences.
    Keywords: Tribe, brand tribes, brand tribalism, support of domestic industry productions, Interpretive Structural Modeling
  • Ghasem Zarei *, Mehrdad Naserpour Pages 91-132
    Today, there is a highly competitive environment between organizations and the dynamics of technology and environmental complexities have caused organizations to survive in this competitive environment to think about differentiating and creating features for their products to be able to compete with competitors. Overcoming and looking for ways to make more profit, one of the things that is used in this regard is the discussion of branding. Therefore, the present study was conducted with the aim of designing a model for branding technological products in knowledge-based companies. This research is a qualitative research in terms of applied purpose. The statistical population of the study consists of branding experts and marketing managers of knowledge-based companies who have been selected using purposive sampling method. The data collection tool for identifying categories is semi-structured and unstructured interview. To check the validity, the Cresol model was used along with the content validity and the reliability of the encoder and intermediate encoder. In this research, to present the research model, the data theory theory approach with Strauss and Corbin method has been used. In Strauss and Corbin model, the main elements of the model are causal conditions, underlying factors, interfering factors, pivotal phenomena and strategies and consequences, which are identified in this section using Atlas.ti software and coding method. The results of the research include providing a model including causal conditions (brand planning, competitive conditions, sanctions and market research), context (culture, organizational performance and organic structure) and interventionist (legal infrastructure). And management, organizational effectiveness, economic status and social responsibility) along with introducing the central phenomenon (brand Architecture, brand position and brand trust) and presenting technological product branding strategies (brand architecture, advertising and marketing strategies) and identifying its consequences (Profitability, brand equity, economic development and program and technology development). In this research, the branding model of technological products is presented based on the three axes of brand awareness, brand position and brand trust.
    Keywords: Technology, technological products, Branding, knowledge-based companies
  • Mahdi Mohammadi Nasab *, Mohadese Ahmadi Pages 133-174
    China's brand management in the Iranian market depends on understanding the mentality of Iranian consumers regarding China's Country of origin (COO). This study aims to map the mind map of Iranian consumers towards China's COO. Zaltman Metaphor Elicitation Technique (Zmet) is used to identify the mental structures and the Brand Concept Map (BCM) is used to map the mental map of Iranian consumers regarding China's COO. The statistical population is the honorary observers of the Consumers and Producers Protection Organization and The research sampling method is purposeful. Results showed that the mind map of Iranian consumers regarding China's COO has six positive and eighteen negative associations. Positive associations include low price, variety, frugality, high choice, high availability and savings. Negative associations include low quality, copying, low durability, low prestige, fraud, mass production, substandard goods, performance risk, stealing the country's jobs, betraying the country, betraying the country's industries, destroying the country's economy, low quality of life, useless, cosmopolitanism, betrayal of biodiversity,
    Keywords: Country of Origin, Mind Map, Zmet, BCM . China
  • Ali Alirezaei Bejestani, Omid Behboodi *, Zahra Mohammadzadeh Pages 175-220

    Today, the rapid growth and increasing use of social networks has made it possible for sellers, retailers and buyers to communicate more effectively in the online retail environment. In this research, investigating the antecedents and consequences of brand love; From the online consumer's brand engagement to the intention of creating brand value (the case of the study of the Afogh Korosh brand) in the year 1401. The current research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of execution method. The statistical population of the research is all customers of Afogh Korosh stores, whose number is unlimited and unknown, and the statistical sample was calculated using Morgan's table of 384 people in PLS software, with the method of structural equations and confirmatory factor analysis. The results showed that online consumer brand engagement had a significant effect on brand love and willingness to pay a higher price, as well as on the intention to create brand value. Also, brand trust has an effect on brand love and the intention to create brand value, but it did not affect the willingness to pay a higher price. Online consumer brand identity had an effect on brand love and willingness to pay a higher price, but it did not have a significant effect on the intention to create brand value. Finally, love for the brand had a significant effect on the intention to create brand value and willingness to pay a higher price.

    Keywords: Brand Love, Brand Engagement, online consumer, brand value creation intention, Ofogh Kourosh stores
  • Kousar Shakeri, Karim Hamdi *, Hossein Vazifedust Pages 221-262
    Today, with increasing business competition, the employer brand forms an ideal image of the organization in the minds of current, potential employees and other stakeholders and leads to employee loyalty. The purpose of this study is design an employer branding model in the Statistics Center of Iran with a mixed method approach. Data in the qualitative part were collected through semi-structured interviews with 10 professors, brand experts and boss, deputies and managers of the Statistics Center who were purposefully selected and in the quantitative part using the Cochran's formula of 340 managers, staff of the Statistics Center Iran and partner companies with Iran Statistics Center (corporate customers). The collected data were analyzed by grounded theory method through coding (open, axial and selective) using MAXQDA software and in the inferential quantitative part using SPSS 16 and 24 Smart PLS software. Fitness tests showed the validity of the comprehensive model of employer branding in the Statistics Center of Iran. Findings of the present study consisting of 6 dimensions, 17 components and 51 items lead to the design of the employer's branding model in the Statistics Center of Iran and finally seventeen components are involved in explaining the comprehensive model of the employer's branding in the Statistics Center of Iran.
    Keywords: Employer Branding, Branding, Employer brand, government organization, Statistics Center of Iran