فهرست مطالب

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 65 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابراهیم اسکندری، ناصر عسگری*، علیرضا رزقی رستمی صفحات 5-28
    هدف
    یکی از عوامل موفقیت مراکز آموزشی، شایستگی مدرسان است. هرچه مراکز آموزشی از نظر مدرسان، از کیفیت بالایی برخوردار باشند، به همان میزان، توفیق در نیل به اهداف را کسب خواهند کرد. هدف این تحقیق طراحی الگوی شایستگی های حرفه ای مدرسان نظامی مراکز آموزش نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
    روش
    نوع تحقیق حاضر کاربردی بوده، روش تحقیق تحلیل محتوا و رویکرد آن کیفی است.
    یافته ها
    جامعه آماری تحقیق شامل 15 نفر از خبرگان حوزه مدیریت منابع انسانی شاغل در مراکز آموزشی نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که با روش نمونه-گیری غیر احتمالی هدفمند انتخاب شدند. روش و ابزار گردآوری داده ها به صورت میدانی و مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاکی از شناسایی شایستگی های حرفه ای مدرسان شامل شایستگی های کارکردی و وظیفه ای (7 مقوله)، اخلاقی (8 مقوله)، اجتماعی و ارتباطی (7 مقوله)، نظامی (4 مقوله) و شناختی (4 مقوله) است. و پیشنهاد شد شایستگی های اجتماعی مدرسان، شاخص های مهارت های ارتباط اثربخش، هوش هیجانی و هوش فرهنگی، ایجاد انگیزه در فراگیران و گرایش به کار تیمی از طریق فرایندهای آموزش و توسعه سرمایه های انسانی تقویت گردد.
    کلیدواژگان: شایستگی های حرفه ای، مدرسان نظامی، نیروی پدافند هوایی، مراکز آموزش نظامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • علی علی نژاد*، داود آذر، وحید سجادی صفحات 29-68
    هدف
    این تحقیق با هدف تبیین کاربردهای فناوری اینترنت اشیاء در جنگ سایبر و الکترونیک انجام شده است.
    روش
    روش اجرای پژوهش توصیفی، از نوع کاربردی و با رویکرد آمیخته انجام شده است. جامعه آماری برای مصاحبه، شامل 7 نفر از خبرگان در حوزه الکترونیک، سایبر، مخابرات و جنگال آجا و آشنا به فناوری اینترنت اشیاء بوده است که به روش هدفمند انتخاب و مصاحبه با ایشان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. جامعه آماری برای پرسش نامه، شامل کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در طیف درجات افسر ارشد و بالاتر هستند که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در رشته های ذکر شده بوده است. تعداد جامعه آماری 100 نفر (با اعمال ضریبی) است و از روش سرشماری برای توزیع پرسش نامه استفاده گردید. ابتدا با استفاده از ابزار مطالعه اسناد و مدارک و مصاحبه داده ها جمع آوری شد، سپس از ابزار پرسشنامه استفاده شد که پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تایید گردید. داده های کیفی با روش تحلیل محتوا تجزیه وتحلیل شدند و از نرم افزار SPSS برای تجزیه وتحلیل داده های کمی استفاده گردید.
    یافته ها
    درمجموع نتایج تحقیق منتهی به احصاء چهار بعد آگاهی وضعیتی، سامانه های خودمختار،  جنگ افزارها  و کارکنان و 10 مولفه سی4 آی اس آر، سامانه موقعیت یاب جهانی، نقشه های رقمی، سامانه های تشخیص و جلوگیری، ربات های انبوه، هدف گیری دقیق، سامانه های کنترل آتش، سامانه های هدایت پذیر بدون سرنشین، رزمندگان، فرماندهان و 27 شاخص گردید.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که با سطح اطمینان بالا می توان اذعان داشت که کاربردهای فناوری اینترنت اشیاء در جنگ سایبر و الکترونیک، به ترتیب اولویت در بعدهای جنگ افزارها، کارکنان، آگاهی موقعیتی و سامانه های خودمختار خواهد بود.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء نظامی، جنگ سایبر الکترونیک، آگاهی موقعیتی، سامانه های خودمختار، جنگ افزارها
  • اکبر اصغرزاده بناب*، هاشم کلب خانی صفحات 69-85
    هدف

    شبکه های بی سیم با وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV)، به عنوان ایستگاه پایه هوابرد، به یک فناوری امیدوارکننده برای افزایش ناحیه پوشش کاربران تبدیل شده اند. هنگامی که کاربران با سرعت بالا در ناحیه پوشش شبکه پهپادی حرکت می کنند، یک الگوریتم انتقال کارآمد برای حفظ کیفیت خدمات کاربران مورد نیاز است. از طرف دیگر، بار شبکه باید به طور منصفانه توزیع شود تا از ایستگاه های پرازدحام و هم چنین ایستگاه های فاقد سرویس جلوگیری شود.

    روش پژوهش: 

    در این مقاله، یک الگوریتم کارآمد برای انتخاب ایستگاه پایه هدف در فرآیند دست به دست شدگی برای کاربران متحرک در شبکه های بی سیم مبتنی بر پهپاد ارایه می شود. الگوریتم پیشنهادی کیفیت سرویس مورد نیاز کاربران را در پوشش ایستگاه پایه جدید برآورده می کند در حالی که تعداد جابجایی های غیرضروری بین ایستگاه های پایه را کاهش داده و بار را در بین آن ها به صورت منصفانه توزیع می کند.

    یافته ها

    نتایج شبیه سازی نشان می دهد. روش پیشنهادی شاخص انصاف Jain و بهره وری طیفی را بهبود می دهد و هم چنین نرخ پینگ پونگ را کاهش می دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نیاز روزافزون برای توسعه استقرار پهپادها در شبکه های بی سیم نسل جدید، روش پیشنهادی می تواند برای دست به دست شدگی در این نوع شبکه ها استفاده شود.

    کلیدواژگان: دست به دست شدگی، تعادل بار، زمان اقامت، پهپاد
  • حمیدرضا ضرغامی، علی فرهادی*، سعید ستارپور صفحات 87-111
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مزیت ساز لجستیک دفاعی ارتش جمهوری اسلامی ایران با رویکرد استفاده بهینه از منابع محدود سازمانی و اولویت بندی این عوامل انجام شده است.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی - پیمایشی می باشد. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی (مصاحبه) بوده و روایی پرسش نامه به صورت محتوا (صوری) و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ به میزان0.834 مورد تایید قرار گرفته است. تکنیک دلفی در دو مرحله بر پایه نظرات 15 نفر از خبرگان آمادی آجا تا رسیدن به اجماع کلی مبتنی بر آزمون ضریب هماهنگی کندال انجام پذیرفت.

    یافته ها

    در مجموع 43 شاخص در شش بعد شناسایی گردیده و37 شاخص تایید و با استفاده از آزمون فریدمن رتبه بندی شدند که بر اساس نتایج بدست آمده در بین تمامی عوامل، توجه به سه شاخص نیروی انسانی متخصص، سرعت پاسخگویی و شدت تحرک به ترتیب حایز بالاترین اولویت گردیدند.

    نتیجه گیری

    با بازنگری سیاست گذاری ها و تمرکز بر روی عوامل شناسایی شده، چرخه عملکرد لجستیک دفاعی آجا به میزان چشمگیری بهبود خواهد یافت و منجر به ایجاد مزیت رقابتی پایدار خواهد شد.

    کلیدواژگان: ارتش جمهوری اسلامی ایران، لجستیک دفاعی، مزیت رقابتی، تکنیک دلفی
  • وحید رحمتی نیا*، احسان مرادی مطلق، محمد جعفری، محمدرضا مهرابی صفحات 113-141
    هدف

    از این پژوهش، پهنه بندی خطر مین و مشخص نمودن مناطق خطرناک مجاور میدان های مین با استفاده از منابع سنجش ازدور و فنون GIS است.

    روش

    در پژوهش حاضر چهار عامل ارتفاع، شیب، فاصله از شبکه آبراهه و عامل فرسایش خاک (حاصل از مدل RUSLE) در نظر گرفته شد. 7 نقشه مکان یابی پهنه بندی خطر مین برای منطقه موردمطالعه با استفاده از همپوشانی فازی از نوع عملگرهای گامای 0، 0.25، 0.5، 0.625، 0.75، 0.875 و 1 در محیط GIS ایجاد شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش رابطه همبستگی بالایی بین نقشه مکان یابی پهنه بندی خطر مین با توان های گامای مختلف (به جز گامای 1) به ترتیب با عوامل ارتفاع و فرسایش خاک نشان داد. در نقشه مکان یابی حاصل از همپوشانی فازی با گامای 1، این رابطه همبستگی بالا، به ترتیب با عوامل فرسایش و شیب ایجاد شد. هنگامی که توان گاما برابر با 1 می شود، بیشتر نواحی به عنوان کلاس پرخطر معرفی شده، بدین معنی است که در معرفی مناطق به عنوان پهنه های پرخطر، سهل انگارانه عمل شده است. برعکس هر چه مقدار توان گاما کمتر می شود، از مساحت کلاس خیلی پرخطر کاسته شده و به ترتیب مساحت کلاس های پرخطر، با خطر متوسط، کم خطر و خیلی کم خطر افزایش می یابد و در حقیقت در معرفی مناطق به عنوان پهنه های پرخطر، سخت گیرانه عمل شده است.

    نتیجه گیری

    در تمامی نقشه های مکان یابی ایجادشده، مناطق کم ارتفاع و شبکه آبراهه ها در کلاس های پرخطر و خیلی پرخطر قرار می گیرند که نشان می دهد این مناطق باید در اولویت پاک سازی مین قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: پهنه بندی، مناطق آلوده، مین، سنجش ازدور، GIS
  • معصومه محبوبی*، مهدیه صالحی صفحات 143-169
    هدف

    پژوهش های انجام شده در محیط های نظامی نشان داده که در میان سربازان وظیفه مشکل زاترین اختلالات روانی مربوط به اختلال شخصیت ضداجتماعی و مرزی است؛ لذا با توجه به اهمیت و نقش طرح واره ها در اختلالات شخصیت هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط طرح واره های ناسازگار اولیه با نشانگان بالینی اختلالات شخصیت مرزی و شخصیت ضداجتماعی در سربازان: مدل یابی شبکه ای می باشد.

    روش

    روش کار پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع مدل یابی شبکه ای بود. جامعه ی هدف در پژوهش حاضر جامعه ی سربازان است. نمونه ی پژوهش حاضر با توجه به روش غیرتصادفی در دسترس 500 نفر انتخاب شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که با توجه به اینکه مجذور ضریب همبستگی پیرسون نشان دهنده میزان واریانس مشترک میان پرسش ها است، درنظرگرفتن حد 0٫5 بدین معنی است که جهت شناسایی رابطه معنی دار میان گره ها، حداقل می بایستی واریانس مشترک گره های موردنظر برابر با 0٫25 باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در میان مولفه های مطرح شده در طرح واره های ناسازگار اولیه مولفه های رهاشدگی/بی ثباتی و گرفتار/خویشتن تحول نیافته به طور متوسط دارای بیشترین مجموع میزان شاخص برون مرکزی بوده اند. همچنین در نشانگان اختلالات شخصیت مرزی و ضداجتماعی نیز هر دو مولفه ضداجتماعی و مرزی به طور دارای میزان برابری از شاخص برون مرکزی بوده اند.

    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، نشانگان بالینی اختلالات شخصیت مرزی، شخصیت ضداجتماعی، سربازان، مدل یابی شبکه ای
  • اصغر محمدی فاتح* صفحات 171-200
    هدف

    ذهن آگاهی به عنوان یک رویکرد مداخل ه ای مناسب برای بهبود عملکرد شغلی، خلاقیت کارکنان و همچنین مسایل مربوط به سلامت روان است. تحقیق حاضر باهدف بررسی روابط ساختاری ذهن آگاهی، عملکرد شغلی، رهبری متواضع و خلاقیت کارکنان در یک مرکز نظامی انجام شد. بنابراین تاثیر ذهن آگاهی بر عملکرد شغلی با تعیین اثرات میانجی رهبری متواضع و خلاقیت کارکنان بررسی شده است.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش، توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. برای آزمون فرضیه های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Amos نسخه 22 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج بررسی ارتباط بین ذهن آگاهی با عملکرد شغلی، خلاقیت کارکنان و رهبری متواضع نشان داد که غالب فرضیه ها قابل تایید است. بر اساس یافته ها، تاثیر رهبری متواضع بر خلاقیت معنادار اما بر عملکرد شغلی معنادار نبود. همچنین نقش میانجی خلاقیت در رابطه ذهن آگاهی با عملکرد شغلی تایید شد اما نقش میانجی رهبری متواضع در این رابطه تایید نشد.

    نتیجه گیری

    چارچوب کلی این تحقیق مبنایی را برای یک حوزه تحقیقاتی در حال ظهور فراهم می کند و مسیرهای کلیدی را برای تحقیقات آینده ترسیم می کند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، رهبری متواضع، خلاقیت، عملکرد شغلی
  • داریوش اسکندری*، ارسطو توحیدی، محمود براتیان صفحات 201-228
    هدف
    این تحقیق با هدف شناخت آسیب های دفاعی ایران در خلال جنگ جهانی دوم و ارایه راهبردهای عدم تکرار آن ها در آینده، انجام شده است.
    روش
    این تحقیق کاربردی توسعه ای با بهره گیری از تحلیل محتوای اسناد تاریخی و با استفاده از روش تدوین راهبرد دانشگاه عالی دفاع ملی و با تکیه بر نظرات خبرگی دفاعی انجام شده است.
    یافته ها
    آسیب ها و خسارات جنگ جهانی دوم به کشور ما بسیار گسترده بوده و تبعات آن تا سال ها گریبانگیر مردم این مرز و بوم بوده است. بنابراین شناخت آن ها و آینده نگری پیشگیرانه می تواند کشور را از تکرار شرایط پیش گفته مصون نماید.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که عمده آسیب های کشور ایران در جنگ جهانی دوم شامل 1) عدم وجود قاطعیت در تصمیم گیری و مردد بودن شخص اول مملکت، نبود وزیر در وزارت دفاع و آشفتگی و ضعف مدیریت در ارتش و دیپلماسی دفاعی سیاسی کشور، 2) ضعف و وادادگی در برابر دو ابرقدرت وقت، 3) غافل گیری و نبود راهبرد  در برابر هجوم متفقین، 4) عدم مقاومت خودجوش مردمی به دلیل سرکوب عشایر و دوری مردم از حکومت و کمرنگی نقش آن ها در دفاع از کشور منتج از سیاست مذهب زدایی و دیکتاتوری حکومت و گسترش خود بیگانگی و فضای رعب و وحشت و ناامیدی در جامعه، 5) عدم آمادگی ارتش برای مقابله با دشمن خارجی به دلیل ضعف در آموزش و حرفه ای بودن، عدم یکپارچکی و انسجام سازمانی، ضعف در وفاداری، انگیزش و روحیه کارکنان، 6) عدم وجود نخبگان سیاسی در راس نظام سیاسی و دولت به دلیل انتصابات غلط با گرایش های خاص بوده و راهبردهای پیشنهادی این تحقیق می تواند در آینده، کشور را از تکرار آن ها مصون نماید.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی دفاعی، راهبرد، جنگ جهانی دوم، جمهوری اسلامی ایران
  • حمید امیدی، فریده اشرف گنجوئی*، محمدرضا اسماعیلی صفحات 229-253
    هدف
    هدف این پژوهش تدوین راهبردهای میزبانی مسابقات ورزشی ارتش های جهان (سیزم) در جمهوری اسلامی ایران بود.
    روش
    روش پژوهش، از نوع کیفی بود. این پژوهش، توصیفی و در حوزه مطالعات راهبردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه افراد فعال در تربیت بدنی ارتش جمهوری اسلامی ایران، و متخصصین فعال در تربیت بدنی آجا و همچنین ورزشکاران و مربیانی که سابقه حضور در مسابقات سیزم را داشتند، بودند. نمونه آماری بصورت هدفمند از میان جامعه، انتخاب شد و تا حد اشباع نظری مصاحبه ادامه پیدا کرد (12 مصاحبه باز). ابزار مورد استفاده در این پژوهش مصاحبه و تبادل نظر با نخبگان، مطالعات کتابخانه ای بود. برای دستیابی به اهداف تحقیق با استفاده از روش دلفی فهرستی از نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای اخذ میزبانی و برگزاری مسابقات ارتش های جهان در ایران تهیه و در سه مرحله با نظر متخصصان فهرست تهیه شده نهایی شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که موقعیت راهبردی کشور در زمینه میزبانی مسابقات سیزم در وضعیت so یا رقابتی قرار داشت. همچنین 9 راهبرد کلی در زمینه میزبانی سیزم در کشور توسط شورای راهبردی پژوهش تدوین گردید.
    نتیجه گیری
    باید همکاری متقابل بین ورزش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سایر فدراسیون های ورزشی در رشته های مختلف بصورت یکپارچه و هماهنگ انجام گیرد.
    کلیدواژگان: میزبانی، سیزم، ارتش، ایران
  • علیرضا حامدی سنجانی*، داوود آقامحمدی صفحات 255-280
    هدف

    محقق به دنبال آن است که از مجموع این عوامل صرفا به بررسی نقش عوامل مهم تر از قبیل ایمان، رهبری و فرماندهی نظامی، روحیه و انگیزه در شکل گیری اندیشه نظامی جنگ آینده بپردازد.

    روش

    برای انجام این تحقیق از روش تحقیق توصیفی پیمایشی استفاده شده است.در بخش نظری از طریق مطالعه متون و منابع، ادبیات تحقیق بررسی و استخراج شده و در بخش میدانی داده ها، از طریق توزیع پرسشنامه در سطح کارشناسان و خبرگان، داده ها جمع آوری شده است.

    یافته ها

    با توجه به اینکه قدرت نرم به عنوان یک عامل برتر و مهم در جنگ به سبب نابرابری در امکانات و فناوری های نظامی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با قدرت های استکباری جهان محسوب می شود، لذا حفظ و تقویت انگیزه های معنوی قدرت نرم فرماندهان و نیروهای مسلح ج.ا.ا می تواند شکل دهنده اندیشه نظامی نیروهای مسلح کشور در جنگ آینده باشد.

    نتایج

    از بین کل عوامل قدرت نرم، چهار عامل ایمان و اعتقادات، رهبری و فرماندهی نظامی، روحیه و انگیزه و مجموع 30 شاخص احصاء شده از این چهار عامل را موردسنجش قرار داده است.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، اندیشه نظامی، جنگ آینده
|
  • Ebrahim Eskandary, Naser Asgari *, Alireza Rezgi Rostami Pages 5-28
    Objective
    One of the success factors of educational centers is the competence of teachers. The higher the quality of educational centers from the teachers' point of view, the more successful they will be in achieving their goals. The purpose of this research is to design the model of professional competencies of military instructors of the air defense training centers of the Islamic Republic of Iran Army.
    Method
    The current type of research is applied, the research method is content analysis and its approach is qualitative.
    Findings
    The statistical population of the research consisted of 15 experts in the field of human resources management working in the training centers of the Air Defense Force of the Islamic Republic of Iran, who were selected by non-probability sampling method. The method and tools of data collection were field and semi-structured interviews. Content analysis method was used to analyze the data.
    Conclusion
    The research findings indicate the identification of teachers' professional competencies including functional and task competencies (7 categories), moral (8 categories), social and communication (7 categories), military (4 categories) and cognitive (4 categories) competencies. And it was suggested that teachers' social competences, indicators of effective communication skills, emotional intelligence and cultural intelligence, motivation in learners and tendency to team work should be strengthened through training processes and human capital development.
    Keywords: Professional Qualifications, military instructors, Air Defense Force, Military Training Centers, Islamic Republic of Iran Army
  • Ali Alinezhad *, Davod Azar, Vahid Sajadi Pages 29-68
    Objective
    This research was carried out to aim of explaining the applications of Internet of Things technology in cyber and electronic warfare.
    Method
    The method of doing descriptive research is applied and with a mixed approach.Seven experts from the army's electronic, cyberspace, telecommunications and electronic warfare and familiar with Internet of Things technology were selected for interviews to theoretical saturation by purposeful sampling. The statistical population for the questionnaire included some staff of the army of the Islamic Republic of Iran with at least a bachelor's degree in in the mentioned fields. the statistical population included 100 people (using coefficients), so the census method was used to distribute the questionnaires. First, document study and interviews were used to collect data. After that, the questionnaire was used.The reliability of the questionnaire was confirmed with Cronbach's alpha. Qualitative data analysis was done using content analysis method and quantitative data was analyzed using SPSS software      
    Findings
    In total, the results of the research led to the statistics of four dimensions situational awareness, autonomous systems, weapons and personnel, 10 components C4ISR, GPS, digital maps, sence and avoid systems, swarm robots, precision targeting, fire control systems, unmanned guided systems, warriors, commanders, 27 indicators.
    Conclusion
    In total, the results of the research showed that with a high level of confidence, it can be acknowledged that the applications of Internet of Things technology in cyber and electronic warfare will be prioritized in the dimensions of weapons, personnel, situational awareness and autonomous systems.
    Keywords: Military Internet of Things, Cyber Electronic warfare, situational awareness, Autonomous Systems, Weopens
  • Akbar Asgharzadeh-Bonab *, Hashem Kalbkhani Pages 69-85
    Objective

    Wireless networks with unmanned aerial vehicles (UAVs) as airborne base stations have become a promising technology to increase the coverage area of users. When users move at high speed in the coverage area of a UAV network, an efficient handover algorithm is required to maintain the users’ quality of service. On the other hand, the network load should be fairly distributed to avoid crowded stations and stations without service.

    Methodology

    This paper presents an efficient algorithm for selecting the target base station in the handover process for mobile users in UAV-based wireless networks. The proposed algorithm satisfies the quality of service required by the users in the coverage of the new base station while reducing the number of unnecessary handovers between the base stations and distributing the load among them fairly.

    Findings

    The simulation results show that the proposed method enhances the Jain's fairness index and spectral efficiency and also, reduces the ping-pong rate.

    Originality: 

    Due to the increasing demand for developing UAVs in next-generation wireless networks, the proposed method can be used for handover in these networks.

    Keywords: Handover, load balancing, sojourn time, UAV
  • HamidReza Zarghami, Ali Farhadi *, Saeid Sattarpour Pages 87-111
    Objective

    The current research was conducted with the aim of identifying the advantageous factors of defense logistics of the Islamic Republic of Iran Army with the approach of optimal use of limited organizational resources and prioritization of these factors.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The method of collecting information is library and field (interview) and the validity of the questionnaire in the form of content (form) and its reliability has been confirmed by Cronbach's alpha test to the extent of 0.834. The Delphi technique was carried out in two stages based on the opinions of 15 Amadi Aja experts until reaching a general consensus based on Kendall's correlation coefficient test.

    Findings

    A total of 43 indicators were identified in six dimensions and based on a sample t-test test in SPSS software, 37 indicators were confirmed in the form of six dimensions. The confirmed indicators were ranked using the Friedman test. The three indicators of specialized human resources, speed of response and intensity of mobility were respectively given the highest priority.

    Originality: 

    Therefore, by correcting the policies and focusing on the identified factors, the defense logistics performance cycle of the Islamic Republic of Iran Army will be significantly improved and will lead to a sustainable competitive advantage.

    Keywords: Islamic Republic of Iran Army, defense logistics, competitive advantage, Delphi technique
  • Vahid Rahmatinia. *, Ehsan Moradi, Mohammad Jafari, MohammadReza Mehrabi Pages 113-141
    Objective

    The purpose of this article is lotting the mine hazardous and determining the dangerous zone next to the minefields by means of Remote Sensing and GIS techniques.

    Method

    In this article four factors are considered such as; Altitude, gradient, The distance from waterway network and soil erosion factor (the result of RUSLE-mode) 7 location map for lotting mine hazardous for under study zone was created by means of fuzzy overlap of gamma operators type 0, 0.25, 0.5, 0.625, 0.75 and 0.875.

    Findings

    The results of the research showed a high correlation between the location map of lotting mine hazardous with different gamma powers (except gamma 1) and height and soil erosion factors in sequence.In the location map resulting from the fuzzy overlap with gamma 1, this high correlation relationship was created with erosion and gradient factors in sequence When the gamma power is equal to 1, most of the areas are introduced as high-risk class, which means that it has been negligent in introducing the lots as high-risk zones. On the contrary, as the value of gamma power decreases, the area of the high-risk class decreases and the area of the high-risk, medium-risk, low-risk, and very low-risk classes increases in sequence. and in fact in introducing the zones as high risk lots is act strictly.

    Conclusion

    In all the location maps created, low altitude areas and waterways are placed in high-risk and very high-risk classes, which shows that these areas should be prioritized for demining.

    Keywords: Lotting, Minefield, Remote Sensing, GIS
  • Masoumeh Mahboubi *, Mahdiyeh Salehi Pages 143-169
    Objective

    The research conducted in military environments has shown that among the soldiers on duty, the most problematic mental disorders are related to antisocial and borderline personality disorders; Therefore, considering the importance and role of schemas in personality disorders, the aim of this study is to investigate the relationship between primary maladaptive schemas and clinical symptoms of borderline personality disorders and antisocial personality in soldiers: network modeling.

    Methodology

    The working method of the current research was descriptive-correlation and network modeling. The target community in the current research is the community of soldiers. The sample of the present study was selected according to the available non-random method of 500 people.

    Findings

    The findings showed that considering that the square of the Pearson correlation coefficient indicates the amount of common variance between the questions, considering the limit of 0.5 means that in order to identify a significant relationship between the nodes, at least the common variance of the nodes in question should be equal to 0.25.

    Originality:

     The results showed that among the components presented in the initial maladaptive schemas, the components of abandonment/instability and trapped/untransformed self had the highest amount of extroversion index on average. Also, in the syndromes of borderline and antisocial personality disorders, both antisocial and borderline components have an equal amount of extroversion index.

    Keywords: early maladaptive schemas, clinical symptoms of borderline personality disorders, antisocial personality, Soldiers, network modeling
  • Asghar Mohammadi Fateh * Pages 171-200
    Objective

    Mindfulness as an intervention approach is suitable for improving job performance, creativity of employees as well as issues related to mental health.. The present research aimed to investigate the structural relationships of mindfulness, job performance, humble leadership and creativity of employees in a military center. Therefore, the effect of mindfulness on job performance has been investigated by determining the mediating effects of humble leadership and employee creativity

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey and correlational in terms of method. To test the research hypotheses, structural equation modeling was used in Amos software version 22.

    Findings

    The results of examining the relationship between mindfulness and job performance, employee creativity and humble leadership showed that most of the hypotheses can be confirmed. Based on the findings, the effect of humble leadership on creativity was significant but not on job performance. Also, the mediating role of creativity in the relationship between mindfulness and job performance was confirmed, but the mediating role of humble leadership was not confirmed in this relationship.

    Originality: 

    The overall framework of this research provides a basis for an emerging research field and outlines key directions for future research..

    Keywords: Mindfulness, Humble Leadership, creativity, Job performance
  • Dariuosh Eskandari *, Arastoo Towhidi, Mahmoud Baratian Pages 201-228
    Purpose
    This research was done with the aim of knowing Iran's defense damage during World War II and providing strategies to prevent their repetition in the future.
    Method
    This applied-developmental research was done by using the analysis of historical documents and using the method of developing the strategy of the National Defense University and relying on the opinions of defense experts.
    Findings
    The damage and losses of the Second World War to our country were very dangerous and its consequences have plagued the people of this region for many years. Therefore, their recognition and preventive foresight can prevent the country from repeating the aforementioned conditions. 
    Conclusion
    The results of the research show that the major damage to Iran in the Second World War includes 1) the lack of decisiveness in decision-making and the hesitancy of the country's first person, the absence of a minister in the Ministry of Defense, and the confusion and weakness of management in the army and diplomacy Defense and politics of the country, 2) weakness and commitment against the two superpowers of the time, 3) surprise and lack of strategy against the invasion of the allies, 4) lack of spontaneous resistance of the people due to the repression of the nomads and the distance of the people from the government and the diminution of its role. in the defense of the country resulting from the policy of desegregation and dictatorship of the government and the spread of alienation and the atmosphere of terror and despair in the society, 5) the lack of readiness of the army to confront the foreign enemy due to the weakness in training and professionalism, lack of organizational integrity and cohesion, weakness in loyalty, motivation and morale of employees, 6) The absence of political elites at the head of the political system
    Keywords: Defense pathology, Strategy, World War II, Islamic Republic of Iran
  • _ Hamid Omidi, Farideh Ashraf Ganjouei, *, Mohammad Reza Esmaili Pages 229-253
    Purpose
    The purpose of this research was to develop strategies for hosting the World Armies Sports Competition (Cism) in the Islamic Republic of Iran.
    Method
    The research method was qualitative. This research is descriptive and in the field of strategic studies. The statistical population of the research included all people active in physical training of the Islamic Republic of Iran Army, and experts active in AJA physical training, as well as athletes and coaches who had a history of participating in Sizm competitions. The statistical sample was purposefully selected from the community and continued until the theoretical saturation of the interviews (12 open interviews). The tools used in this research were interviews and exchange of opinions with elites, library studies. To achieve the objectives of the research, using the Delphi method, a list of strengths, weaknesses, opportunities and threats of hosting and holding the World Army Games in Iran was prepared and finalized in three stages with the opinion of experts.
    Findings
    The results of this research showed that the strategic position of the country in the field of hosting Sizm competitions was in a so or competitive state. Also, 9 general strategies in the field of hosting Sysem in the country were formulated by the Research Strategic Council.
    Conclusion
    mutual cooperation between the sports of the armed forces of the Islamic Republic of Iran and other sports federations in different disciplines should be carried out in an integrated and coordinated manner.
    Keywords: hosting, cism, army, Iran
  • Alireza Hamedi Senejani *, Davood Agha Mohamadi Pages 255-280
    Purpose

    The researcher seeks to investigate the role of more important factors such as faith, military leadership and command, morale and motivation in the formation of the military thought of the future war.

    Method

    To conduct this research, a descriptive survey research method was used. In the theoretical part, the research literature was examined and extracted through the study of texts and sources, and in the field part of the data, data was collected through the distribution of questionnaires at the level of experts.

    Findings

    Considering that soft power is considered as a superior and important factor in war due to the disparity in military facilities and technologies in the armed forces of the Islamic Republic of Iran in the face of the arrogant powers of the world, therefore maintaining and strengthening the spiritual motives of soft power of commanders and troops Armed J.A. can shape the military thought of the country's armed forces in the future war.

    Orginality:

     Among the soft power factors, four factors of faith and beliefs, military leadership and command, morale and motivation, and a total of 30 indicators calculated from these four factors have been measured.

    Keywords: soft power, military thinking, Future War