فهرست مطالب

پژوهشنامه حقوق خصوصی احرار
پیاپی 7 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مسئولیت مدنی ساخت و ساز بیمارستان ها با محوریت اشخاص حقوقی در حقوق ایران
    محمد خوبی میخوش * صفحه 1

    هدف این تحقیق بررسی مسیولیت مدنی ساخت و ساز بیمارستان ها با محوریت اشخاص حقوقی در حقوق ایران است .روش تحقیق توصیفی - تحلیلی است وبا استفاده از منابع کتابخانه ای اطلاعات جمع آوری گردیده است نتایج بررسی ها نشان داده است در حقوق ایران مبنای مسیولیت مدنی ناشی از ساخت در قوانین متعددی از جمله قانون مدنی ،مسیولیت مدنی، مجازات اسلامی و قوانین دیگربیان شده است؛ در قانون مدنی، قانون مسیولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی علاوه بر قواعد عام مسیولیت مدنی، قواعد خاصی نیز در زمینه مسیولیت مدنی ساخت و سازها وجود دارد، درمجموع این مبنا اصولا تقصیر است. مبنای تقصیر در ساخت و سازها نامناسب است از جمله اثبات تقصیرتوسط زیان دیده نادرست به نظر می رسدمسیولیت اشخاص حقوقی در ساخت وساز بیمارستان همانند سایر ساخت وساز ها مسیولیت مدنی مبتنی بر تقصیر متصور است اگر چه دراین زمینه نیز مقررات فعلی با توجه به حساسیت  ساخت بیمارستان ها این گونه مسیولیت از کارایی، کارآمدی، بازدارندگی و جبران کنندگی لازم برخوردار نیست و نتیجه آن عدم رعایت مقررات ساخت و ساز و در نتیجه ساخت ساختمان هایی با عمر کوتاه، خسارات جبران ناپذیر، عدم اعتماد به ساخت و سازها، نبودامنیت در ساختمان هاو نامتناسب بودن بودن ساختمان بیمارستان با نیازهای بیماران است در نتیجه مسیولیت مدنی اشخاص حقوقی در ساخت بیمارستان ها برمبنای اصل تقصیر قابل بررسی است.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، ساخت و ساز بیمارستان ها، اشخاص حقوقی، حقوق ایران
  • واکاوی چگونگی شکل گیری اخباری گری و بررسی اخباری گری های نوین
    هادی آبانگاه ازگمی * صفحه 2

    اخباریون، گروهی خاص در فقه و حدیث شیعه هستند که طرز فکر آنها مدت ها بر اندیشه مردم و   حوزه های علمیه سایه افکند. موسس این فرقه، محمد امین استرآبادی بود که با سکونت در «مدینه» و نگارش کتاب «فوایدالمدنیه» عقاید خود را در عراق و ایران گسترش داد. وی استنباط و اجتهاد را «بدعت» دانسته و مردود می شمرد و معتقد بود که تنها باید به ظواهر حدیث اکتفا کرد و قرآن و احادیث را تنها ایمه اطهار (ع) می توانند رمزگشایی کنند و این کار از عهده مردم عادی بر نمی آید. وی عقل و اجماع را نیز کنار نهاد. نظرات وی تا اندازه ای به سنی های اهل حدیث شباهت داشت هرچند که از لحاظ اعتقادی با آنها متفاوت بود. تفکر اخباری گری شیخ محمد امین سبب توجه بیشتر به کتب حدیث شد اما آثار زیانباری چون واپس گرایی، قشری نگری، ظاهربینی را در پی داشت و جلوی تعقل و تفکر را گرفت. البته تفکر اخباری گری، با تلاش علماء به گوشه ای خزید و محدود شد اما هنوز آثار آن کم و بیش دیده می شود: شکل گیری اخباری گری های نوین در جهان امروز از مصر تا عراق و سوریه و عربستان و افغانستان و... و اخباری گری های فرهنگی میان نخبگان و مردم نمونه هایی از این دسته است.

    کلیدواژگان: اخباری گری، محمد امین استرآبادی، نفی اجتهاد، اعتقادات و تفکرات، اخباری گری های نوین
  • حقوق مصرف کننده فرآورده های غذایی
    مهوش ابوالقاسم کاشانی * صفحه 3

    بعضی از تولیدکنندگان فرآورده های غذایی بر اثر رقابتی نبودن اقتصاد در کشورمان، با تولید محصولاتی غیر بهداشتی و معیوب، هم سرمایه ها را هدر داده و هم با ایجا اقتصاد ناسالم، آن را در تحولات سیاسی جهان، آسیب پذیرتر خواهند نمود؛ مهم تر از همه، به دلیل ورود خسارت به سلامتی جامعه، مخالف نظم عمومی عمل کرده و تعادل حقوق تولید و مصرف را بر هم خواهند زد. معرفی حقوق بنیادین مصرف کننده در سطح اروپا، جرقه ای برای تدوین قانون خاص حمایت از مصرف کننده در ایران گردید؛ هرچند، به دلیل ابهام در چگونگی جبران خسارت مورد ایراد است. بنابراین، در مقاله حاضر، با استناد به قاعده لاضرر، در جستجوی یافتن چتر حمایتی قانونی برای مصرف کنندگان و سالم سازی اقتصاد، با توجه به جوابگو نبودن قوانین مسوولیت مدنی و حمایت از مصرف کننده در برابر پیچیدگی بازار تولید و مصرف، گامهایی طی گردیده است؛ از جمله: معرفی تولیدکننده مواد غذایی به عنوان سبب متعارف و اولیه در ورود خسارت، و نقش تقصیر تولیدکننده، تنها در احراز رابطه سببیت؛ به کنار نهادن مسوولیت مبتنی بر تقصیر در تولیدات فرآورده های غذایی و جایگزینی آن با تعهد به نتیجه تولیدکننده به همراه دست آوردهایی چون تضمین ایمنی و مسوولیت محض، با توجه به استنادات قانونی و اصول فقهی.

    کلیدواژگان: حقوق، سلول جنسی، قرارداد، باروری
  • جایگاه اصل حسن نیت در حقوق ایران و اصول قراردادهای تجاری بین المللی (در مراحل مذاکرات،انعقاد،اجرا و تفسیر قراردادی)
    نازیلا تقوی * صفحه 4

    حسن نیت به عنوان یکی از اصول اخلاقی، در حقوق قراردادها جایگاهی بس شگرف یافته است در قانون ما جای یک ماده ی مستقلی برای رعایت حسن نیت خالی است. اما با جستجو در مواد قوانین مختلف به خصوص بیمه و استناد به آنها می توان، می توان قاعده ی کلی را از طریق استقرا در قوانین جهت رعایت حسن نیت وضع و اجرا کرد و طرفین قرارداد را ملزم به رعایت آن در تمام مراحل قرارداد اعم از مذاکرات قراردادی، انعقاد، اجرا و تفسیر نمود. در واقع مصادیق قانونی چون، خیارات، احکام بیان شده در زمینه ی اکراه و اضطرار، اصل غیر قابل استناد بودن ایرادات، معاملات تاجر ورشکسته بعد از تصدیق قبولی و ... را می توان نشان از پذیرش این اصل در حقوق ایران،  قلمداد نمود.    در مقابل ماده ی 1-7 اصول قراردادهای تجاری بین المللی مقرر داشته طرفین باید مطابق با حسن نیت و معامله ی منصفانه عمل نمایند. براین اساس ، اصل حسن نیت در کلیه مراحل قراردادی باید رعایت گردد.کارکرد این قاعده در جای جای این اصول مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: مفهوم حسن نیت، حقوق ایران، اصول قراردادهای بین المللی
  • بررسی میزان رضایتمندی مراجعه کنندگان به واحد اورژانس مرکز آموزشی درمانی پورسینا در سال 1402
    کوروش دل پسند *، امیر فخرایی، زهره کاظم پور کلشتری، عنایت الله همایی راد، درین آقاجانی، شیرین معافی کلورزی، محمد نوریان، معصومه آزادگان صفحه 5

    رضایت بیماران یکی از شاخص های مهم اثر بخشی، کارایی و بهره وری کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایتمندی مراجعه کنندگان به واحد ا ورژانس مرکز آموزشی درمانی پورسینا در سال 1402 صورت گرفت. در این مطالعه ی مقطعی توصیفی، اطلاعات 300 مراجعه کننده به واحد اورژانس مرکز آموزشی درمانی پورسینا در سال 1402 از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. ابتدا پرسشنامه دموگرافیک تکمیل شد. در مرحله بعد پرسشنامه رضایتمندی مقیاس کوتاه رضایت بیماران واحد اورژانس (BEPSS) توسط داوطلبین تکمیل شد. برای توصیف داده ها از آماره های توصیفی همچون فراوانی، میانگین و انحراف معیار استفاده شد و سطح معنی داری نیز برای مقادیر 05/0P< در نظر گرفته شد. یافته های این مطالعه نشان داد بیشترین نمره رضایت در حیطه (EDS) و کمترین نمره در حیطه   (EDE) بدست آمد. نمره کلی رضایت 51/10 ± 31/59 از 80 بود. ارتباط معناداری بین امتیازات کسب شده از سوالات حیطه (EDS)"، (EDE)"،  (GPS)" ،" (PFS)"  ,(BEPSS)و (PCS)"  بر حسب رده های سنی، سن مراجعین، وضعیت تاهل، محل سکونت، سطح تحصیلات و سابقه ی بستری مراجعین مورد تحقیق دیده نشد درحالیکه رضایت بیشتر بطور معناداری در زنان، افراد با مدت زمان بستری کمتر و وضعیت ترخیص بدون رضایت شخصی دیده شد. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد که میزان رضایت مراجعین در حد قابل قبولی بوده اما با این وجود نیاز به برنامه جهت ارتقا خدمات ارایه شده وجود دارد.

    کلیدواژگان: رضایت بیماران، دپارتمان اورژانس، کیفیت خدمات، حقوق بیمار
  • بررسی تحلیلی تفاوت های سرقفلی قانون سال 56 وقانون سال 76 ومزایای ومعایب
    فاطمه فرد فلسفی * صفحه 6

    حق سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت ، از مهمترین مباحث مربوط به اجاره اند که جایگاه بسیار مهمی در مباحث حقوقی و اقتصادی دارند . تغییر و تحول این نهاد حقوقی وتقنین در رابطه با آنها همیشه موجب حساسیت و بحث انگیز بوده است . در نهایت آنچه را که در این رساله نتیجه می گیریم مختصرا به شرح ذیل ارایه می نمایم:آنچه مشخص است اکثر حقوق دانان در این امر اتفاق نظر دارند که حق کسب یا پیشه یا تجارت حقی است مالی متفاوت از سرقفلی که به تبع مالکیت منافع برای مستاجر محل کسب یا پیشه یا تجارت تحقق می یابد و وصول آن توسط مستاجر منوط به ذکر آن در قرارداد نمی باشد. لیکن تحقق آن منوط به عناصر مادی و غیر مادی سرمایه ی تاجر و یا پیشه ور و یا به عبارتی یکی از اجزای مایه ی تجارتی است . این حق مبتنی بر یک سری اصول و ضوابط مادی و معنوی است که بازرگان یا صنعتگر به منظور رفع نیازمندیهای مشتریان خود از آن بهره برداری می نمایند .  در این پژوهش قصد داریم که به شکل کتابخانه ای به بررسی تفاوت های سرقفلی قانون سال 56 وقانون سال 76 ومزایای ومعایب آن بپردازیم

    کلیدواژگان: قانون اجاره، حق شغل، حرفه یا تجارت، مزایا، معایب، ایران
  • مسئولیت مدنی پزشک در حقوق ایران و ایتالیا
    صمد گل بندی حقیقت*، اکبر ایمان پور صفحه 7

    امروزه قصور پزشکی از جمله مباحث مطرح در علم حقوق می باشد، ولیکن تلقی یکسانی از این مفهوم در بین کشورهای گوناگون وجود ندارد، لذا در مقاله پیش رو به بررسی تطبیقی مسیولیت پزشک در قوانین حقوقی دو کشور ایران و ایتالیا می پردازیم. هدف از مقاله پیش رو بررسی مسیولیت مدنی پزشک در حقوق ایتالیا و قانون ایران است. در این مقاله مسیولیت مدنی و کیفری پزشک، ارکان مسیولیت، مبنای مسیولیت پزشک، رضایت بیمار، وظیفه پزشک در مورد در اختیار گذاشتن اطلاعات مربوط به بیماری و عوارض درمان و همچنین حمایتهای بیمه ای از طرف دولت مورد مطالعه قرار می گیرد. بررسی های به عمل آمده نشانگر این موضوع است که نظریه تقصیر در حقوق دو کشور ملاک ایجاد مسیولیت قرار گرفته است و تعهد پزشک در امور درمانی تعهد به وسیله می باشد..

    کلیدواژگان: مسئولیت پزشک، مسئولیت مدنی، ارکان مسئولیت، مبنای مسئولیت، رضایت بیمار
  • بررسی تطبیقی تعلیق به شرایط صحت از دیدگاه امام خمینی ره و آیت الله خویی
    فرشید خسروی * صفحه 8

    هرچند حکم  تعلیق به شرایط صحت عقد در نزد حقوقدانان امر روشن و فاقد ابهامی می باشد و حتی با اینکه مطابق با مواد 699 و 1068 قانون مدنی تعلیق در طلاق و ضمان باطل است، اما تعلیق آن ها به شرایط صحت مورد قبول مقنن و حقوقدانان می باشد بطور نمونه ومطابق با ماده 700 قانون مدنی تعلیق ضمان به شرایط صحت آن موجب بطلان عقد نمی باشد، حال آنکه از آنجایی که در فقه امامیه و در نزد فقها تعلیق عقد بر امر یقینی و از شرایط صحت آن نیز مشمول عنوان تعلیق می باشد، درخصوص صحت یا بطلان چنین شرط تعلیقی بین فقها اختلاف نظر وجود دارد . در این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی، آرای  مرحوم امام خمینی(ره) و مرحوم خویی دو تن از فقهای گران مایه معاصر در این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.  با تتبع در آرای فقهای مذکور آنچه حاصل گردید، آن می باشد که هرچند این دو بزرگوار در خصوص اینکه تعلیق در انشاء مبطل می باشد یا تعلیق در منشاء، اختلاف نظردارند، اما در خصوص حکم تعلیق به شرایط صحت عقد اتفاق نظر دارند، با این تفاوت که برخلاف مرحوم خویی که به طور صریح حکم چنین شرطی را بیان نموده اند،  مرحوم امام خمینی(ره) اشاره مستقیمی به این موضوع نداشته و حکم صحت این شرط، به طور ضمنی از فتاوی ایشان قابل برداشت می باشد.

    کلیدواژگان: تنجیز، اجماع، شرایط صحت، انشاء، منشاء
  • بررسی شرط تعلیق عقود از منظر شیخ انصاری (ره) و صاحب جواهرالکلام(ره)
    مرتضی محمد زاده * صفحه 9

    گروهی ازفقیهان ، یکی از شرایط هیات ترکیبی صیغه عقود را شرط تنجیز دانسته اند در واقع منجز بودن عقد یا معلق نبودن آن ، معنای تنجیز عقود است عقد معلق به گونه ای است که طرفین عقد، انعقاد معامله راصورت وجود معلق علیه قصد کرده اندو بدون معلق علیه، قصد کرده عقد محقق نمی شود ازنگاهی دیگر معامله منجز معامله ای است که قصد طرفین معامله مقید به شرط یا صفتی نشده باشد در مقاله حاضر به دیدگاه دوتن از فقیهان نامدار، مرحوم شیخ انصاری (ره) و مرحوم صاحب جواهر الکلام(ره) می پردازیم بدین شرح که آیا نظرات فقهای مذکور نسبت به شرط بودن تنجیز عقود یکسان است، درصورت منفی بودن پاسخ چه تفاوتی نسبت به دیدگاه نامبردگان وجود دارد در نهایت به وسع علم و دانش، به تحلیل نظرات بزرگان پرداخته میشود.

    کلیدواژگان: فقها، معلق علیه، تنجیز عقود، علم و دانش
  • بارداری : حق یا تکلیف
    ندا اکبر زاده * صفحه 10

    ازدواج امر مقدسی است و آثار و پیامدهای متفاوتی از آن نا شی می شود. یکی از اهداف افراد از ازدواج و تشکیل خانواده٬ داشتن فرزند است. فرزندی که پدر و مادر او را آینه تمام نمای خود می دانند. اما گاهی زوج با باردار شدن زوجه مخالفت می کند و دلیل قانع کننده ای هم برای این امر ندارد. از طرفی مسیله این است که آیا فرزند آوری حق است و اگر اینگونه باشد حق هر دو طرف است یا صرفا حق یکی از زوجین؟ از فحوای کلام فقها استنباط می شود که فرزند آوری جزء حقوق هر دو طرف است نه صرفا حق مرد. به همان اندازه که مرد حق باردار کردن زن را دارد ٬ زن نیز حق بارور شدن دارد. اگر حق زن نادیده گرفته شود و زوج حاضر نباشد که فرزند دار شوند با توجه به قاعده لاضرر و اینکه مرد در روابط زناشویی دچار سوء معاشرت شده است می توان قایل بود که زوجه حق طلاق دارد.

    کلیدواژگان: فرزند آوری، حق، قاعده لاضرر، سوء معاشرت
  • مسئولیت مدنی داوران در داوری فضای مجازی
    رضا شهیدی صادقی * صفحه 11

    داوری ازجمله متداول ترین روش های حل وفصل مسالمت آمیز اختلاف در دعاوی داخلی و بین المللی در خارج از دادگاه های دولتی است. در عصر حاضر مقوله داوری تجاری بین المللی در میان بازرگانان به جهت سرعت رسیدگی افزون تر و صرفه جویی در هزینه های متحمله به طرفین به منظور فیصله اختلافات، اهمیت مضاعفی پیدا کرده و لذا دسترسی جوامع جهانی به فناوری های نوین ارتباطی موجب گردیده که مقوله داوری در فضای جهان شمول مجازی مطرح گردیده و موضوعیت یابد. لذا داور یا داوران وظایفی را به موجب موافقت نامه داوری منعقده میان طرفین می پذیرند که در صورت عدم ایفای تعهدات و وظایف قراردادی مزبور و در نتیجه، ورود خسارت اعم مادی و معنوی و احراز رابطه سببیت، موجبات مسیولیت مدنی برای مشارالیهم فراهم می گردد. به طورکلی نظام حقوقی حقوق عرفی علی الاصول برای داوران بین المللی اصل مصونیت (معافیت) از مسیولیت را پذیرفته و در نظام های حقوقی حقوق نوشته و نظام داوری کشور ایران، اصل مسیولیت مدنی داوران قبول شده است. حال پرسشی که به ذهن نگارنده متبادر می شود این است که چه آثار و احکامی بر مسیولیت مدنی داور در داوری های مجازی مترتب است؟ در پاسخ باید گفت که به علت عدم تصویب قوانین و مقررات مستقل، صریح، جامع و منسجم در خصوص مسیولیت مدنی داور در فضای مجازی در حوزه های داخلی و بین المللی و ذکر این نکته که داوری مجازی با داوری سنتی از لحاظ ماهوی واجد آثار یکسان می باشند و صرفا در مسایل شکلی و تشریفات حاکم بر روند رسیدگی از یکدیگر متمایز می شوند، به نظر می رسد که مقوله مسیولیت مدنی داور در داوری های سنتی و مجازی از حیث آثار و احکام، تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته باشند.

    کلیدواژگان: داوری، فضای مجازی، داوری مجازی، مسئولیت مدنی، مسئولیت مدنی داور
  • بهداشت و حقوق کودک در فضای مجازی
    محمد طاعتی سرشکه * صفحه 12

    حق محوری ترین مفهوم علم حقوق است،ابهام در تعریف و توصیف آن سبب ایجاد انتظارات نابجا و به تبع آن احساس بی عدالتی می گردد. با توجه به مفهوم انتزاعی حق، پژوهشگر برای رهایی از برداشت اشتباه باید به سراغ ابزارهای تحلیلی رود،استفاده از نظریه ی هوفلددر شناسایی و بسط انواع حقوق به یاری پژوهشگر می آید.حق کودک نیز به واسطه ی جایگاه ویژه ایشان در پایه گذاری آینده اجتماع بشری از یک سو و از سوی دیگر آسیب پذیری ایشان به عنوان نخستین کسانی که در معرض هجوم مستقیم آسیب ها قرار میگیرند مورد حمایت خاص نهاد اجتماع قرار گرفته است،البته چگونگی نقض حقوق کودکان،در نقاط مختلف جهان متفاوت است.در کشورهای در حال توسعه، کودکان، بیشتر با فقر و پی آمدهای ناشی از آن مانند سوءتغذیه، کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و آموزشی مواجهند و در کشورهای توسعه یافته،مشکلات اخلاقی و ضعف بنیاد خانواده گریبان گیر آنان است. در هر حال بازیگران اصلی این عرصه یعنی خانواده و بخش خصوصی و حاکمیت باید در تعاملی همه جانبه سعی در صیانت همه جانیه از این مفهوم نمایند.تنهایی،افسردگی،اضطراب،عزت نفس پایین و مشکلات جسمی همچون دیابت و خشکی چشم برخی از مشکلات احتمالی کودکان در استفاده بیش از حد و یا ورود زود هنگام به فضای مجازی است. اعتیاد به این فضا سبب کاهش انگیزه کودک برای تعامل با دیگران شده که خود اثرات منفی بر ارتباط شخصی و تعاملات اجتماعی او دارد. یکی از ساده ترین راه های جلوگیری از بروز این مشکل محدود کردن مدت زمان استفاده از اینترنت است.گسترش فضای مجازی و تاثیر فراوان این زمینه بر زندگی و هنجار لزوم صیانت از حقوق کوکان این عرصه را بدنبال می آورد، سعی نگارنده در این مقاله بر این است تا با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی در شناسایی حق و ساختار تحلیلی آن ، تعریف کودک و فضای مجازی و بهداشت و سلامت و همچنین شناسایی حقوق او در رابطه میان کودک با فضای مجازی در قوانین موضوعه ایران و سایر قوانین و اسناد بین المللی پرداخته و گوی به اعتدال زند. در پژوهش حاضر جنبه های اخلاقی مطالعه کتابخانهای شامل اصالت متون،صداقت و امانتداری رعایت شده است.

    کلیدواژگان: حق، سلامت، کودک، فضای مجازی، اسناد بین المللی
|
  • Civil responsibility of hospital construction, the centrality of legal entities in Iranian law
    Mohammad Khobi mikhosh* Page 1

    The aim of this research is to examine the civil liability of hospital construction with a focus on legal entities in Iranian law. The research method is descriptive-analytical, and information has been collected using library sources. The results of the study show that the basis of civil liability arising from construction in Iran is established in various laws, including the Civil Code, Civil Liability Law, Islamic Penal Code, and other laws. In addition to general rules of civil liability, there are also specific rules regarding the civil liability of construction in the Civil Code, Civil Liability Law, and Islamic Penal Code, which are generally based on fault. However, the basis of fault in construction is inappropriate and proving fault by the injured party seems incorrect. The civil liability of legal entities in hospital construction, like other constructions, is based on presumed fault. Although current regulations in this area do not have the necessary efficiency, effectiveness, deterrence, and compensation due to the sensitivity of hospital construction, resulting in non-compliance with construction regulations and consequently, short-lived buildings, irreparable damages, lack of trust in constructions, insecurity in buildings, and unsuitability of hospital buildings for patients' needs. As a result, the civil liability of legal entities in hospital construction based on the principle of fault is worth investigating

    Keywords: Civil liability, hospital construction, legal entities, Iranian law
  • Investigating the formation of fake news and examining modern forms of fake news
    Hadi Abangah azgomi * Page 2

    News reporters are a special group in the jurisprudence and hadith of Shia Islam, whose way of thinking has cast a shadow over the people and seminaries for years. The founder of this sect was Mohammad Amin Esterabadi, who, by residing in Medina and writing the book "Fawaed al-Madaniyah," spread his beliefs in Iraq and Iran. He considered deduction and ijtihad to be "innovation" and rejected them, believing that only the apparent meaning of hadith should be adhered to and that only the infallible Imams (AS) could interpret the Quran and hadith, which is beyond the capacity of ordinary people. He also disregarded reason and consensus. His opinions were similar to Sunni Ahl al-Hadith to some extent, although he differed from them in terms of belief. The thought of Esterabadi news reporting led to more attention being paid to hadith books, but it resulted in harmful effects such as regression, sectarianism, and superficiality, which hindered rational thinking. Of course, the thought of Esterabadi news reporting was limited and restricted by the efforts of scholars, but its effects can still be seen to some extent: the emergence of modern news reporting in today's world from Egypt to Iraq, Syria, Saudi Arabia, Afghanistan, etc., and cultural news reporting among elites and people are examples of this category.

    Keywords: News Reporting - Mohammad Amin Ester Abadi - Denial of Ijtihad - Beliefs, Thoughts - Modern News Reporting
  • Consumer rights of food products
    Mahvash Abolghasem kashani* Page 3

    manufacturers produce unhealthy and defected works that not only wastes our resources but also makes a poor economy that leave us in a vulnerable state in this ever-Due to the uncompetitive economic status of our country, some food developing world. The most important matter to be considered is that it inflicts damage on the community health, while it distorts the public discipline and change the balance between production and consumption.  Introduction of basic customer rights across Europe, triggered formulation of a special law for protecting customers in Iran. However, it is imperfect due to the ambiguous method of compensating for losses. Hence, based on the principle of no harm, this essay tends both to find a legally protective umbrella for customers and develop a robust economy as a remedy for the inefficient laws enacted regarding civil liability and protecting customers against the complications of market. For this purpose, this essay introduces a food manufacturer as a sufficient and primary cause that inflict harm, and specifies that the manufacturer’s failure plays role only in ascertaining of the causal link; It also set asides the liability resulting from food production failures and substitute it with manufacturers’ sense of responsibility for the final results , safety assurance, and a perfect responsibility based on legal and jurisprudential principles.

    Keywords: Manufacturer, sense of responsibility for the results, defected food product, customers’ rights, unhealthy economy
  • The Role of Good Faith Principle in Iranian Law and International Commercial Contracts (During Negotiation, Conclusion, Performance and Interpretation of Contracts)
    Nazila Taghavi* Page 4

    Good faith principle, as one of the ethical principles, has a significant place in contract law. In our law, there is no separate article to observe good faith. However, by searching the provisions of various laws, especially insurance laws, and referring to them, we can infer a general rule for observing good faith in laws and make the parties to the contract obliged to observe it in all stages of the contract, including negotiation, conclusion, performance and interpretation. In fact, legal examples such as options, provisions regarding coercion and necessity, non-reliability of defects, deals of bankrupt merchants after acceptance, etc. can be considered as evidence of accepting this principle in Iranian law. On the other hand, according to Article 1-7 of the Principles of International Commercial Contracts, the parties must act in accordance with good faith and fair dealing. Therefore, the principle of good faith must be observed in all stages of the contract. The function of this rule can be seen in various provisions of these principles.

    Keywords: Good faith concept, Iranian law, Principles of International Commercial Contracts
  • Examining the Satisfaction of Patients Visiting the Emergency Department of PourSina Educational-Medical Center in 2023.
    Kourosh Delpasand, Amir Fakhraei, Zohreh Kazempour kalshatri, Enayatollah Homayi rad*, Doreen Aghajalani, Shirin Maafi kalorzi, Mohammad Nooryan Page 5

    Patient satisfaction is one of the important indicators of effectiveness, efficiency and quality of health care services. Therefore, this study was conducted to investigate the satisfaction of patients visiting the emergency department of PourSina Educational-Medical Center in 2023. In this cross-sectional descriptive study, information from 300 patients visiting the emergency department of PourSina Educational-Medical Center in 2023 was collected through a questionnaire. First, the demographic questionnaire was completed. In the next step, the Patient Satisfaction Scale-Short Form (BEPSS) questionnaire was completed by volunteers. Descriptive statistics such as frequency, mean and standard deviation were used to describe the data and a significant level of 0.05 was considered for P values. The findings of this study showed that the highest satisfaction score was obtained in the area of (EDS) and the lowest score was in the area of (EDE). The overall satisfaction score was 51.10±31.59 out of 80. There was no significant relationship between the scores obtained from the questions in the areas of (EDS), (EDE), (GPS), (PFS), (BEPSS) and (PCS) based on age groups, patient age, marital status, place of residence, education level and hospitalization history of the patients under study. However, significantly higher satisfaction was observed in women, patients with shorter hospitalization time and those who were discharged without personal consent. The results of this study showed that the level of patient satisfaction was acceptable, but there is still a need for a program to improve the services provided.

    Keywords: Patient satisfaction, emergency department, service quality, patient rights
  • Analytical Study of the Differences between the 1956 and 1976 Rent Laws and Their Advantages and Disadvantages
    Fateme Farad e falsafi* Page 6

    The right to rent and the right to occupation, profession, or trade are among the most important issues related to leasing, which have a very important place in legal and economic discussions. The change and evolution of this legal and regulatory institution has always been sensitive and controversial. In this research, we intend to examine the differences between the 1956 and 1976 rent laws and their advantages and disadvantages in a library manner.

    Keywords: Rent Law, Right to Occupation, Profession, or Trade, Advantages, Disadvantages, Iran
  • Medical liability between Islamic republic of Iran and Italy
    Samad Golbandi haqiqat *, Akbar Eimanpor Page 7

    Nowadays, medical malpractice is considered to be a current topic in law; however, there`s no unanimity as to its definition among different countries. Therefore in this article a comparative study of medical malpractice laws in Iran and Italy is presented. The goal of this article is comparing medical malpractice laws in Iran and Italy. It will study civil and criminal liabilities of the practitioner, the foundations of liability, the basics of practitioner’s liability, patient’s consent, practitioner’s duty in disclosing information regarding the illness and the side effects of treatments, and also governmental insurance coverage. The study shows that in both countries, the Theory of Commitment is considered as the criterion for causing liability, and the practitioner’s commitment in monetary matters is a obligation of means

    Keywords: Practitioner’s liability, civil liability, foundations of liability, basics of liability, patient’s consent
  • Comparative study of suspension of validity conditions from the perspective of Imam Khomeini and Ayatollah Khoei
    Farshid Khosravi* Page 8

    Although the ruling on the suspension of validity conditions in contracts is clear and unambiguous among legal scholars, and even though according to Articles 699 and 1068 of the Civil Code, suspension in divorce and warranty is invalid, their suspension based on validity conditions is acceptable to legislators and legal scholars. For example, according to Article 700 of the Civil Code, the suspension of warranty based on its validity conditions does not invalidate the contract. However, since in Imami jurisprudence and among jurists, the suspension of a contract is subject to certain conditions, including its validity conditions, there is a difference of opinion among jurists regarding the validity or invalidity of such a suspensive condition. In this research, using a descriptive and analytical method, the views of the late Imam Khomeini and the late Khoei, two prominent contemporary jurists, have been examined on this issue. Based on the analysis of the opinions of these jurists, it can be concluded that although these two great scholars have different views on whether suspension invalidates a contract in its creation or origin, they agree on the ruling of suspension based on validity conditions in a contract. The difference is that unlike Khoei, who explicitly stated the ruling on such a condition, Imam Khomeini did not directly refer to this issue, and the ruling on the validity of this condition can be inferred from his fatwas.

    Keywords: Consensus, validity conditions, creation, origin, suspension
  • An Examination of the Condition of Suspended Contracts from the Perspective of Sheikh Ansari and Sahib Jawahir al-Kalam
    Morteza Mohammad zade* Page 9

    A group of jurists have considered one of the conditions of the composite contract as the condition of "tanjees" (suspension). In fact, the meaning of "tanjees" is whether the contract has been concluded or suspended. A suspended contract is one in which the parties have intended to conclude the transaction with a suspended condition against it, and without a suspended condition, they have intended that the contract will not be concluded. From another perspective, a concluded transaction is a transaction in which the intention of the parties has not been bound by a condition or attribute. In this article, we examine the views of two renowned jurists, the late Sheikh Ansari and Sahib Jawahir al-Kalam, regarding the condition of "tanjees" in contracts. We also explore whether their views are the same or different, and if different, what differences exist between their opinions. Ultimately, we analyze the opinions of these great scholars based on our knowledge and expertise.

    Keywords: Jurisprudents, suspended against, distinction of contracts, science, knowledge
  • Pregnancy: Right or Duty
    Neda Akbar zade* Page 10

    Matrimony is a sacred event and different affects and consequences arise from it. One of the purposes of people in marriage is having baby, a baby who is the plenipotentiary representative of his/her parents. However, sometimes husband is opposed to her wife pregnancy without any compelling reason. The question is whether childbearing is a right? And if the answer is positive, it is the right of both wife and husband or just one of them? We can understand from the context of jurists and Islamic scholars that childbearing is a right of both parents (not merely a right for man). As husband has the right of getting pregnant, the wife also has the right to become pregnant. According to La Zarar (no prejudice) rule and the assumption of husband’s misconduct, the wife would have the right to divorce if the right of wife (become pregnant) be ignored and man refuse to have a baby.

    Keywords: pregnancy, Childbearing, Right, La Zarar rule, Misconduct
  • Civil liability of arbitrators in online arbitration
    Reza Shahidi sadeghi* Page 11

    Arbitration is one of the most common methods of peaceful dispute resolution in domestic and international disputes outside of state courts. In the present era, international commercial arbitration has become more important among merchants due to its faster resolution and cost savings for both parties, and therefore, access to new communication technologies by the global community has led to the emergence of arbitration in the virtual world and become a matter of concern. Therefore, arbitrators accept certain duties under the arbitration agreement between the parties, which, if not fulfilled, may result in civil liability for breach of contract and consequently, cause material and moral damages and establish causation. In general, the legal system of customary law has accepted immunity (exemption) from liability for international arbitrators, and in written legal systems and the arbitration system of Iran, the principle of civil liability of arbitrators has been accepted. The question that arises in the mind of the writer is what effects and provisions are applicable to the civil liability of arbitrators in virtual arbitration? In response, it should be said that due to the lack of independent, explicit, comprehensive, and coherent laws and regulations on the civil liability of arbitrators in virtual space in domestic and international areas and the fact that virtual arbitration is essentially similar to traditional arbitration, and only differ in formalities and procedures governing the process, it seems that the issue of civil liability of arbitrators in traditional and virtual arbitration does not have much difference in terms of effects and provisions.

    Keywords: Arbitration, Virtual space, Virtual arbitration, Civil liability, Arbitrator's civil liability
  • Children's health and rights in cyberspace.
    Mohammad Taati sereshke* Page 12

    Right is the most central concept of legal science, the ambiguity in its definition and description causes misplaced expectations and, as a result, the feeling of injustice. According to the abstract concept of right, the researcher should go to analytical tools to get rid of the misconception, using Hofeld's theory in identifying and expanding the types of rights helps the researcher.The right of the child has been given special support by the institution of society due to their special position in the foundation of the future of human society on the one hand and their vulnerability as the first ones who are exposed to the direct attack of harm. Of course, how children's rights are violated is different in different parts of the world. In developing countries, children mostly face poverty and its consequences such as malnutrition, lack of health, medical and educational facilities. And in developed countries, moral problems and the weakness of the family foundation plague them. In any case, the main players in this arena, namely the family, the private sector, and the government, should try to protect everyone from this concept in an all-round interaction.Loneliness, depression, anxiety, low self-esteem and physical problems such as diabetes and dry eyes are some of the possible problems of children in excessive use or early entry into cyber space.Addiction to this space has reduced the child's motivation to interact with others, which has negative effects on his (her) personal communication and social interactions. One of the easiest ways to prevent this problem is to limit the time you use the Internet.The expansion of cyberspace and the great impact of this field on the life and norm of the need to protect the rights of the children in this field, The author's attempt in this article is to use the descriptive and analytical method to identify the right and its analytical structure, define the child and virtual space and health and health and also identify his rights in the relationship between the child and the virtual space in the relevant laws of Iran and Other international laws and documents are discussed and called for moderationIn the current research, the ethical aspects of library study, including the authenticity of texts, honesty and trustworthiness, have been observed

    Keywords: right, health, child, Cyberspace, international documents