فهرست مطالب
نشریه پژوهش های راهبردی ارتش
پیاپی 6 (زمستان 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/12/01
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-22
قدرت آتش و انجام ماموریت های انهدامی، نیازمند برخورداری از بالگرد تک ور قدرت مندی است که این مهم در هوانیروز توسط بالگرد کبرا و در قالب تیم های آتش، پوشش داده شده است و مستلزم پشتیبانی قوی، به موقع و بهره ور در سیستم آماد رسانی (سوخت هوایی، مهمات هوایی) و نگهداری و تعمیر می باشد. با توجه به کارآمدی هوانیروز در دوران دفاع مقدس با بیش از سی صد هزار ساعت پرواز عملیاتی و شرکت در بیش از صدو سی چهار عملیات آفندی و پدافندی، هدف از این پژوهش بررسی نقش فناوری در آماده بکاری بالگردهای تهاجمی هوانیروز در دوران دفاع مقدس (مطالعه موردی: پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه) می باشد؛ لذا از حیث هدف، توسعه ای و به لحاظ نوع، روش و ماهیت توصیفی است. جامعه آماری تحقیق متشکل از فرماندهان و خلبانان و مهندسین پرواز پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه را تشکیل می دهند؛ که در دوران دفاع مقدس از تجربیات فراوان و ارزنده ای برخوردار می باشند. جامعه آماری پژوهش تعداد 150 نفر برآورد گردید که بر اساس فرمول کوکران تعداد 78 نفر با شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند.
کلیدواژگان: آماد و پشتیبانی، دفاع مقدس، نگهداری و تعمیر، هوانیروز، علم و فناوری -
صفحات 23-49
موفقیت فرماندهان برای مقابله با شرایط نامطمین و متغیر محیطی در سازمان های نظامی امروزی و در نتیجه رهبری صحیح به منظور رسیدن به اهداف مطلوب سازمان بستگی به تصمیم های اتخاذ شده و درجه صحت و منطقی بودن آنها دارد. مدیریت دانش در تلفیق با مدیریت فناوری اطلاعات کسب اطلاعات از طریق روش های علمی، تصمیم گیری فرماندهان را تسهیل و این امکان را فراهم می آورد که تصمیم اخذ شده کارایی و اثربخشی لازم را دارا باشد. هدف مقاله پیش رو ارایه الگوی اثربخشی فرایند مدیریت دانش بر تصمیم گیری راهبردی سازمانی می باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش اجرای آن موردی زمینه ای بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل فرماندهان ستاد آجا در سه حوزه ی، رزمی، پشتیبانی رزمی و پشتیبانی خدمت رزمی می باشند. ابزار گردآوری داده ها، بررسی اسناد و مدارک کتابخانه ای، مصاحبه با خبرگان این حوزه و یک پرسشنامه محقق ساخته می باشد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از روش های کمی و کیفی استفاده شده است. یافته های تحقیق بیان گر آن است که فرایند مدیریت دانش از تصمیم گری راهبردی فرماندهان آجا پشتیبانی به عمل می آورد. نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که الگوی اثربخشی سامانه مدیریت دانش بر فرایند تصمیم گیری فرماندهان از طریق فرایند مدیریت دانش و نیز زیرساخت فاوا تاثیر گذار می باشد.
کلیدواژگان: الگو، مدیریت دانش، فرایند تصمیم گیری راهبردی، سازمان نظامی -
صفحات 51-68مقدمه
حفظ تاسیسات نظامی به دلیل ارزش راهبردی و هزینه های سنگین نگهداری بسیار حایز اهمیت است اما راهکار های لازم برای پویا نمودن روش های حفظ و نگهداری اماکن و تاسیسات در برابر حوادث می بایست بطور مستمر به روز رسانی شود. . هدف پژوهش شناسایی مولفه های هوش مصنوعی در پیشگیری آتش سوزی تاسیسات نظامی و ارایه توصیه های راهبردی برای تحقق ایمنی در آجا می باشد.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر با رویکرد کیفی با استفاده از مصاحبه با به کارگیری سوالات باز به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات با مشارکت کنندگان برگزیده شاغل در سامانه های بازرسی و ایمنی آجا وارد گفت و گوی هدفمند گردید با خلاصه سازی و استخراج کدهای اولیه، در مصاحبه هفدهم اشباع نظری حاصل شد و برای اطمینان بیشتر مصاحبه ها تا مصاحبه نوزدهم ادامه یافت. تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا و به کارگیری شیوه کدگذاری انجام گرفت.
یافته هانتایج بیانگر آن است که هوش مصنوعی در ایمنی تاسیسات نظامی شامل مولفه های یادگیری ماشین، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی می باشد و 7 توصیه راهبردی در راستای تحقق ایمنی تاسیسات نظامی با رویکرد هوش مصنوعی در آجا ارایه گردیده است.
نتیجه گیریبهره گیری از هوش مصنوعی در حوزه ایمنی سبب انجام بهتر فرآیند های ایمنی و کاهش آسیب ها و پیش بینی چگونگی ممانعت از ایراد خسارت ها به سازه ها و تاسیسات و افراد شده و این الزام را ایجاد می نماید که دور ماندن از فناوری هوش مصنوعی سبب از دست رفتن فرصت ها و ناتوانی در استفاده بهینه از فناوری های نوین خواهد شد
کلیدواژگان: ایمنی، هوش مصنوعی، تاسیسات نظامی، واقعیت افزوده -
صفحات 69-93
امروزه جنگ ها بیش ازپیش به سوی ترکیب راهکنش های سنتی و نامنظم، برنامه ریزی و اجرای غیرمتمرکز و بازیگران بی دولت پیش می رود که از فناوری های ساده و پیچیده به صورت هم زمان و به صورت نوآورانه بهره می برند تحرک خصلت یا توانایی نیروی نظامی که به آن ها امکان حرکت از مکانی به مکانی دیگر می دهد یگان های مهندسی به عنوان بخش مهم هر ارتش باید بتواند به تناسب نبردهای آینده سرعت خود را افزایش تا امکان پشتیبانی موثر از نیروها در هرزمانی میسر شده و ماموریت های محوله را به بهترین نحو انجام دهد. تحرک گروهای مهندسی مبتنی بر 3 اصل سرمایه انسانی، سرمایه سازمانی و سرمایه فیزیکی است. سرمایه انسانی مجموعه ای از ویژگی ها، تجارب زندگی، دانش، خلاقیت، نوآوری و انرژی معرفی می نماید که افراد آن را جهت سرمایه گذاری در کار خود انتخاب می کنند. نتایج حاصل از پژوهش در خصوص نقش نیروی انسانی متخصص در ارتقاء تحرک گروه های مهندسی بیانگر این مطلب است که از تعداد 100 نفر جامعه نمونه (41% درصد) گزینه خیلی زیاد، (16/45 درصد) گزینه زیاد، (33/10 درصد) گزینه متوسط، (2.83) گزینه کم و (0.33%) گزینه خیلی کم را انتخاب نموده اند. درنتیجه 16/86 درصد از جامعه نمونه معتقدند می توان با بهرهگیری از سرمایه انسانی (با توجه به مولفههای دانشی، مهارتی)، تحرک گروه های مهندسی رزمی را ارتقاء بخشید.
کلیدواژگان: تحرک، گروه های مهندسی، تهدیدهای آینده، نیروی انسانی -
صفحات 95-125
یکی از مهمترین مواردی که در هر درگیری نظامی مطرح است، این است که طرف های واقعی جنگ کدام کشورها و گروه ها هستند. در جنگ تحمیلی، علاوه بر طرف های درگیر، کشورهای دیگر با حمایت های خود سعی بر برهم زدن توازن جنگ به نفع منافع خود بوده اند. در این میان انگیزه و منافع این قبیل کشورها، عامل اصلی نوع و شدت حمایت ها و مخالفت ها بوده است. برابر اسناد به دست آمده دو ابرقدرت شرق و غرب در زمان جنگ تحمیلی، علی رغم همه اختلاف ها، به حمایت همه جانبه از صدام پرداخته و همین کمک ها باعث شد که روند طبیعی جنگ دنبال نگردد. تحقیق حاضر با تبعیت از پارادایم تفسیری و با منطق استدلال استقرایی و با رویکرد کیفی و طرح تحقیق تاریخی و با استفاده از شیوه جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای از منابع ارزشمند در دسترس با استفاده از فیش برداری و با روش تجزیه و تحلیل توصیفی-تحلیلی، موضع راهبردی دولت ایالات متحده در زمان جنگ تحمیلی را تبیین نموده و این موضع را در قالب استراتژی های سیاسی، نظامی، آمادی و اقتصادی دولت مذکور مورد بررسی قرار داده است.
کلیدواژگان: جنگ تحمیلی، دولت ایالات متحده، عملکرد سیاسی، عملکرد نظامی، موضع راهبردی -
صفحات 127-146مقدمه و هدف
جوانان یکی از مهم ترین سرمایه های هر کشوری است. بینش، آگاهی و طرز فکر، نگاه و روحیه جوانان کشور در تعیین قدرت دفاعی و همچنین راهبردهای آتی کشور مهم و حیاتی است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آگاهی کارکنان وظیفه از مفاهیم دفاع مقدس در یک واحد نظامی می باشد.
روشاین پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها از نوع پژوهش توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان وظیفه یک واحد نظامی در تهران است و تعداد 184نفر به صورت دسترس و تصادفی، به عنوان نمونه انتخاب و به پرسشنامه پاسخ دادند. در جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای سنجش روایی از روش قضاوت خبرگان و برای سنجش پایایی پرسش نامه، از آلفای کرونباخ (849/0 :α) استفاده شد.
یافته هاجامعه مورد آزمون ازنظر آشنایی با مفاهیم و ارزش های دفاع مقدس با میانگین 2/3 در حد متوسط و به بالا است. آگاهی پاسخ دهندگان از «نقش ارتش و مردم» رتبه نخست و «میزان مشارکت قوم» رتبه دوم و «دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد دفاع مقدس»، «میزان مشارکت استان»، «تعداد شهدای استان»، «نقش بسیج مردمی» و «تاریخ شروع و خاتمه دفاع مقدس» رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند. یافته های بخش دوم این پژوهش نیز نشان داد؛ صداوسیما، مدرسه و خانواده به ترتیب بیشترین اثر را در انتقال مفاهیم دفاع مقدس داشته اند.
نتیجه گیریآگاهی کارکنان وظیفه از مفاهیم و ارزش های دفاع مقدس وضعیت مطلوبی دارند و به منظور افزایش این آگاهی ها به تلاش بیشتر، برنامه ریزی مدون و آموزش آنان نیاز است.
کلیدواژگان: میزان آگاهی، کارکنان وظیفه، مفاهیم دفاع مقدس، واحد نظامی -
صفحات 147-174
تفکر راهبردی هنر ساختن و بنا کردن راهبرد است که با تشخیص به موقع خصوصیات میدان رقابت و دیدن فرصت هایی است که رقبا نسبت به آن غافل هستند انجام می شود. هر تجربه در واقع چالشی است که فرد با آن مواجه می شود و به توسعه تفکر راهبردی در او منجر می شود. پژوهش حاضر با هدف «بررسی تاثیر انواع تجارب بر تفکر راهبردی مدیران ستادی سازمان نظامی مورد نظر» انجام شده است روش این پژوهش «توصیفی - تحلیلی» از نوع اسنادی و پیمایشی است. حجم جامعه آماری 60 نفر با ویزگیهای حداقل داشتن 2 سال شغل مدیریتی در ستاد و داشتن تمایل به همکاری در این پژوهش بوده با روش نمونه گیری تمام شمار بوده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته با تعداد 53 گویه و بر اساس مقیاس درجه بندی طیف لیکرت می باشد. روایی پرسشنامه بر اساس نظرات 6 نفر از خبرگان تفکر راهبردی حوزه نظامی، تایید و پایایی پرسشنامه نیز، آلفای کرونباخ (96/0) بدست آمد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار smart pls بهره برده شده است. نتایج این پژوهش نشان که تجارب و انواع آن به ترتیب اولویت 1-تجارب بیرونی، 2-تجارب سازمانی، 3-تجارب بین شخصی و 4-تجارب شخصی در تفکر راهبردی مدیران ستادی سازمان نظامی مورد نظر تاثیرگذار می باشد. در نهایت نیز پیشنهادای جهت ارتقاء و تعیین شاخص های شایستگیهای تفکر راهبردی مدیران ستادی سازمان مورد نظر ارایه گردیده است.
کلیدواژگان: راهبرد، تفکر راهبردی، تجربه، مدیران ستادی، سازمان نظامی
-
Pages 1-22
The power of fire and carrying out destruction missions requires a powerful helicopter, which is covered by the Cobra helicopter in Hwaniroz in the form of fire teams, and requires strong, timely and efficient support in the preparation system (air fuel, air ammunition). and maintenance and repair. Considering the efficiency of Hovanirouz during the holy defense period with more than 300 thousand operational flight hours and participating in more than one hundred and thirty four offensive and defensive operations, the purpose of this research is to examine the role of technology in the readiness of Hovanirouz attack helicopters during the holy defense period (case study: base It is the first combat air force of Kermanshah; Therefore, it is developmental in terms of purpose and descriptive in terms of type, method and nature. The statistical population of the research consists of commanders, pilots and flight engineers of the 1st combat air base of Kermanshah; who have a lot of valuable experiences during the holy defense period. The statistical population of the research was estimated to be 150 people, and based on the Cochran formula, 78 people were selected using stratified random sampling.
Keywords: Readiness, support, Sacred Defense, maintenance, repair, aviation, Science, Technology -
Pages 23-49
The success of commanders in dealing with uncertain and changing environmental conditions in today's military organizations and thus the right leadership in order to achieve the desired goals of the organization depends on the decisions made and their degree of accuracy and rationality. Knowledge management in combination with information technology management, obtaining information through scientific methods, facilitates the decision of commanders and provides the possibility that the decision has the necessary validity and validity.The purpose of this article is to provide a model of the effectiveness of the knowledge management system on the decision-making power of AJA commanders. The type of applied research and the method of its implementation have been a case in point. The statistical population of the research is the commanders of AJA headquarters in three areas: combat, combat support and combat service support.The sample population was selected from these individuals by stratified random sampling method. Data collection tools are a review of library documents, interviews with experts in this field and a researcher-made questionnaire.In order to analyze the collected data, ambiguous and qualitative methods have been used. The research findings indicate that knowledge management systems affect the decision-making process of AJA commanders.The results show that the effectiveness model of knowledge management system is effective on the decision-making process of commanders through the knowledge management process and also the knowledge of employees
Keywords: model, Knowledge Management, Strategic decision process, Commanders -
Pages 51-68Introduction
The preservation of military installations is very important due to its strategic value and heavy maintenance costs, but the necessary solutions to dynamically preserve and maintain places and installations against accidents must be updated continuously. In order to achieve the best methods, the Army of the Islamic Republic of Iran should make use of new technologies and take a fundamental step in obtaining better results by localizing innovations. The aim of the research is to identify the components of artificial intelligence in the safety of military facilities and to provide strategic recommendations for its realization in Aja.
Research methodthe present research with a qualitative approach, using interviews, using open questions as a tool for collecting information, entered into a targeted dialogue with selected participants working in AJA inspection and safety systems, by summarizing and extracting primary codes, in the 12th saturation interview. An opinion was reached and the interviews were continued until the 14th interview for more certainty. Data analysis was done by content analysis method and using coding method.
FindingsThe results indicate that artificial intelligence in the safety of military installations includes machine learning, augmented reality and virtual reality components, and 7 strategic recommendations have been presented in AJA in order to achieve the safety of military installations with an artificial intelligence approach.
ConclusionThe use of artificial intelligence in the field of safety has resulted in better performance of safety processes and reduction of injuries and predicting how to prevent damage to structures, facilities and people, and creates the requirement to stay away from intelligence technology. Artificial and not using it will cause the loss of opportunities and the inability to optimally use new technologies.
Keywords: Fire, safety, Artificial intelligence, military facilities, Augmented reality, Virtual Reality, Machine Learning -
Pages 69-93
Today, wars are increasingly moving towards a combination of traditional and irregular strategies, decentralized planning and execution, and stateless actors who use simple and complex technologies simultaneously and innovatively. Engineering, as an important part of any army, should be able to increase its speed in accordance with the future battles, so that it is possible to effectively support the forces at any time and perform the assigned missions in the best way. The mobility of engineering groups is based on 3 principles of human capital, organizational capital and physical capital. Human capital represents a set of characteristics, life experiences, knowledge, creativity, innovation and energy that people choose to invest in their work. The results of the research on the role of specialized human resources in improving the mobility of engineering groups indicate that out of 100 people in the sample community (41% percent) there are too many options, (45.16 percent) too many options (10.33 percent). Medium option, (2.83) low option and (0.33%) chose very low option. As a result, 86.16% of the sample population believe that it is possible to improve the mobility of combat engineering groups by using human capital (according to the knowledge and skill components).
Keywords: Mobility, engineering groups, future threats, Manpower -
Pages 95-125
One of the most important issues in any military conflict is which countries and groups are the real parties to the war. In the imposed war, in addition to the conflicting parties, other countries have tried to upset the balance of the war in favor of their interests with their support. Meanwhile, the motivation and interests of such countries have been the main factor in the type and intensity of support and opposition. According to the obtained documents, during the imposed war, the two superpowers of the East and the West, despite all the differences, gave full support to Saddam and this help made the natural course of the war not to follow. This article explains a part of the behavior and political-military performance of the United States government during the imposed war and this behavior in the form of political actions with a descriptive-analytical method and by using the method of collecting a library of valuable available sources. military, preparedness and economy of the mentioned government.
Keywords: imposed war. political behavior, performance. military behavior, performance. United States government -
Pages 127-146
Young people are one of the most important assets of any country. awareness of the country's youth are important in determining the defense power as well as the future strategies of the country. The purpose of this study is to examine the level of awareness of duty staff about the concepts of sacred defense in a military unit.This research is applied in terms of purpose and descriptive survey research in terms of data collection. The statistical population includes the duty staff of a military unit in Tehran and 184 people were purposefully, accessibly and randomly selected as a sample and answered the questionnaire. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Delphi method was used to assess the validity and Cronbach's alpha (α: 0.849) was used to assess the reliability of the questionnaire.The test population is moderate and above in terms of familiarity with the concepts and values of sacred defense with an average of 3.2. Respondents' awareness of 'the role of the army and the people' in the first place and 'the level of ethnic participation' in the second place and 'the Supreme Leader's view on the sacred defense', 'the level of participation in the province', 'the number of martyrs in the province', The date of the beginning and the end of the holy defense 'are in the third place.The findings of the second part of this study also showed; Broadcasting, school, and family have had the greatest impact, respectively, in conveying the concepts of sacred defense.
Keywords: : level of awareness, Duty staff, Concepts of sacred defense, Military unit -
Pages 147-174
Strategic thinking is the art of making and building a strategy, which is done by timely recognizing the characteristics of the competition field and seeing the opportunities that the competitors are oblivious to. Every experience is actually a challenge that a person faces and leads to the development of strategic thinking in him. The current research was carried out with the aim of "investigating the impact of various experiences on the strategic thinking of the headquarters managers of the military organization in question". The method of this research is "descriptive-analytical" of documentary and survey type. The size of the statistical population was 60 people with the characteristics of having at least 2 years of managerial work in the headquarters and having the desire to cooperate in this research. The data collection tool is a researcher-made questionnaire with 53 items based on the Likert scale. Smart pls software was also used for data analysis. The results of this research show that the experiences and their types, in the order of priority 1- external experiences, 2- organizational experiences, 3- interpersonal experiences and 4- personal experiences are influential in the strategic thinking of the headquarters managers of the military organization in question. Finally, suggestions have been made to improve and determine the indicators of strategic thinking competencies of the headquarters managers of the organization in question.
Keywords: strategy, Strategic Thinking, experience, Staff managers, military organization