فهرست مطالب
نشریه مطالعات توسعه پایدار شهری و منطقه ای
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/09/06
- تعداد عناوین: 7
-
صفحات 1-16زمینه و هدف
سرطان یکی از شایع ترین علل مرگ ومیر در سراسر جهان است. همواره نقش عوامل طبیعی و جغرافیایی در نحوه و چگونگی توزیع و اثرات آن بر کانون های بیماری و نقش فرآیندهای طبیعی در تغییرات بنیادی و انسان ها و نیز بیماری های مرتبط با انسان، حتی در مکان هایی که این تاثیرات به وضوح در مرگ ومیر یا نابودی زیستگاه ها و خود استان مشخص باشد، نمود کمرنگی دارد.
روش بررسیاین پژوهش از نظر ماهیت هدف کاربردی و از لحاظ روش تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر مطالعات میدانی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلابه سرطان دستگاه گوارش که بین سال های 1396-1393 تشخیص و در سامانه سیما سرطان (سامانه یکپارچه سازی مدیریت الکترونیک) ثبت شده و در استان لرستان اقامت دایم داشته اند به صورت سرشماری وارد مطالعه شده اند در ادامه برای دستیابی به اهداف پژوهش شاخص های مرتبط با نقش عوامل جغرافیایی در پراکنش سرطان دستگاه گوارش شاخص های (متوسط بارش سالانه، پوشش گیاهی، میانگین دمای سالانه، میانگین ساعات آفتابی و مناطق اقلیمی) استخراج گردید جهت بررسی و نقش عوامل جغرافیایی در طبقه بندی و توزیع این شاخص های از آزمون های تی تک نمونه ای، همبستگی پیرسون، و آزمون فریدمن استفاده گردید. در ادامه نیز جهت تبیین مدل از طریق رگرسیون وزن دار جغرافیایی استفاده و سطح و وضعیت این اثرات در نرم افزار Arc GIS استفاده شد.
یافته ها وذنتیجه گیرینتایج نشان داد که مهم ترین مولفه تاثیرگذار بر متغیر پراکنش سرطان، مولفه پوشش گیاهی با ضریب 91/0 درصد بود که این متغیر به خوبی وضعیت اثرگذاری را تبیین می کند. همچنین نتایج اثرگذاری عوامل جغرافیایی به گونه ای بود که شهرستان خرم آباد و بروجرد بیشترین اثر، شهرستان های کوهدشت، دلفان و الیگودرز و دورود اثر متوسط و شهرستان های سلسله، پل دختر و ازنا کمترین اثرگذاری را از عوامل جغرافیایی پذیرفته بودند.
کلیدواژگان: مدل سازی، عوامل جغرافیایی، سرطان، دستگاه گوارش، لرستان -
صفحات 17-32زمینه و هدف
امروزه سالمندی جمعیت، چالشی بزرگ برای شهرها محسوب شده و با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در آینده ای نزدیک، در صورت عدم شناخت درست این پدیده و برنامه ریزی در جهت مقابله با آن، می تواند تبدیل به یک بحران اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی در سطح شهرهای کشور شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی وضعیت کلی سالمندی در شهرهای استان گیلان، به عنوان رتبه اول سالمندی در کشور و آگاه سازی مسولان شهری در زمینه چالش های ناشی از بروز این پدیده نوین بر فضای شهری و برنامه ریزی در جهت مقابله با آن می باشد. محدوده مورد مطالعه در این پژوهش استان گیلان بوده که در آن جمعیت سالمند شهرنشین، به تفکیک شهر مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسیدر پژوهش حاضر از روش اسنادی و تحلیل ثانویه اطلاعات استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را سالمندان شهری استان گیلان تشکیل می دهد.
یافته ها و نتیجه گیرییافته های پژوهش نشان داد که شهرهای استان گیلان با میانگین 5/7 درصد سالمندی جمعیت، از بیشترین میزان سالمندی در کشور برخوردار هستند؛ از میان شهرستان های استان، شهر انزلی با حدود 9/9 درصد بیشترین میزان سالمند شهری در استان را به خود اختصاص داده است. همچنین اکثر شهرهای استان با سالخوردگی جمعیت مواجه شده و شیوع سالمندی زنانگی نیز در این شهرها مشهود می باشد. در پایان پیشنهادهای این پژوهش به ارایه راهکارهایی جهت مقابله با پیامدهای سالمندی و افزایش نقش سالمندان در برنامه ریزی های مربوط به شهر و همچنین طرح های مناسب سازی شهری نایل شده است.
کلیدواژگان: سالمندی جمعیت، شهر دوستدار سالمند، استان گیلان -
صفحات 33-48زمینه و هدف
شهرها به عنوان منبع توسعه در اثر ساختارهای ناکارآمد با چرخه نامطلوبی از نابرابری ها روبرو شده و بی عدالتی در توزیع خدمات در شهرها شکل گرفته است لذا عدالت فضایی در توزیع خدمات جهت تخصیص عادلانه یکی از اهداف برنامه ریزان می باشد.
روش بررسیاین پژوهش که باهدف ارزیابی توزیع فضایی دستگاه های خدماتی شهر گرگان انجام شده؛ از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی - تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات بر اساس منابع کتابخانه ای، اسنادی و مطالعات میدانی است . درتحلیل بخش های مختلف پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده گردید. پایایی پرسش نامه بر اساس آلفای کرونباخ 834/0 و حجم نمونه آماری 384 نفر از شهروندان است. محدوده پژوهش شهر گرگان با مساحت 3560 هکتار است که در سرشماری سال 1395 دارای 353000 نفر جمعیت میباشد.
یافته ها و نتیجه گیرییافته های نشان می دهد شاخص های رفع نیاز شهروندان، چرخه نامطلوب خدمات و فاصله طبقاتی به ترتیب دارای بالاترین سطح میانگین در توزیع اماکن خدماتی هستند و بین توزیع اماکن خدماتی و رضایتمندی در محدوده مطالعاتی رابطه معناداری وجود دارد. در بخش تحلیل نقش مدیریت شهری در بهبود وضعیت اماکن خدماتی از بین شاخص های انتخاب شده ناکارآمدی مدیریت شهری رتبه اول شاخص ها ، مدیریت آگاهانه در رتبه دوم و خدمات رسانی مطلوب در رتبه سوم شاخص ها قرار گرفت و شاخص نظارت مستمر با به عنوان رتبه آخر برای شاخص های مدیریت شهری موثر در توزیع اماکن خدماتی شهر گرگان بر اساس آزمون فریدمن انتخاب و در انتها جهت بهبود ووضعیت خدمات رسانی دستگاه های خدماتی پیشنهاداتی مطرح گردید.
کلیدواژگان: دسترسی، خدمات، مدیریت شهری، گرگان -
صفحات 49-60زمینه و هدف
اهمیت روزافزون سوخت های فسیلی در قرن اخیر و کمبود منابع تجدیدناپذیر بر روی زمین منجر به انقراض حیات بشر شده است. در سال های اخیر تغییری به سمت روش های پاک تر صورت گرفته است که در آن آلودگی انرژی ناشی از منابع تجدیدناپذیر به حداقل می رسد. هر اقلیم شرایط و ویژگی های خود را دارد و این گرایش به معماری پایدار در معماری سنتی ایران است. اهمیت استفاده از انرژی به منظور ارایه راه حل در تمام سطوح افزایش می یابد. ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند آفتاب یکی از مناطق مناسب برای بهره مندی از نور خورشید است و می توان با بهره گیری از ویژگی های اقلیمی و ویژگی های عناصر سنتی معماری پایدار، با در نظر گرفتن کارایی و بهره وری، عملکرد آسایش را افزایش داد. شاخصه های مهمی مانند: جهت گیری بر اساس سه دسته بندی رون نهادینه شده و الگو برای ساختار شهر و خانه در ایران، دیوارها از نظر مصالح و ضخامت، فرم سقف ها، رنگ و بازشوهای سطوح خارجی خانه های سنتی و... استفاده نمود به طوری که میزان مصرف انرژی را کاهش داد تا بتوان از مشکلات زیست محیطی شهر رهایی یافت.
روش بررسیروش پژوهش در مقاله حاضر از روش توصیفی- تحلیلی به انجام رسیده و به منظور گردآوری اطلاعات و داده ها از روش کتابخانه ای بهره گرفته شده است.
یافته ها و نتیجه گیریبا بررسی نظریه ها از استدلال منطقی برای مستندات متون صورت گردیده که در این روش تلاش می شود مباحث راهبرد کیفی و مفهومی در این پژوهش تسری داده شود و در انتهای پژوهش شاخص های پایداری در خانه های سنتی ایران ارایه گردید؛ چنانکه از بهره وری انرژی خانه های سنتی ایران ایده و درس هایی جهت دستیابی به یک طراحی مطلوب برای معماری مدرن امروز گرفت.
کلیدواژگان: خانه های سنتی، معماری ایرانی، انرژی تجدیدپذیر، معماری پایدار -
صفحات 61-75زمینه و هدف
شاخص های فضاهای عمومی مطلوب، به ادراکات فردی و ارزش های اجتماعی و فرهنگی نیز مربوط می شود که این نیازها موجب تاثیر رفتار افراد در محیط های پیش روی خود بوده و یکی از عوامل مهم معیارهای کیفی محیط است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر طراحی شهری بر رفتار شهروندان (نمونه موردی: خیابان مدرس کرمانشاه) می باشد.
روش بررسیپژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی- توسعه ای و با توجه به ماهیت مطالعه و فرضیه های مطرح شده، روش پژوهش توصیفی - تحلیلی (پیمایشی) و از نوع همبستگی می باشد. براساس فرمول کوکران، حجم نمونه شهروندان در خیابان مدرس 246 نفر در نظر گرفته شده است. همچنین روش نمونه گیری به صورت روش تصادفی ساده می باشد. جهت گردآوری اطلاعات و شناخت منطقه از دو روش کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) استفاده شده است. در تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری و آزمون های مختلف توکی، T تک نمونه ای و همبستگی پیرسون استفاده شده است.
یافته ها و نتیجه گیرینتایج نشان داد که بین متغیر الگوهای رفتاری و طراحی شهری در جهت رفتار استفاده کنندگان در نسبت با فضا ضریب همبستگی 052/0 با سطح معناداری 008/0 وجود دارد. بین متغیرهای کالبدی و اقتصادی ضریب همبستگی 135/0 با سطح معنی داری 009/0 وجود دارد. بیشترین میزان تاثیرگذاری در مولفه های اجتماعی و پس از آن در مولفه های اقتصادی با فاصله نزدیک امتیازی دیده می شود و معیار کالبدی کمترین میزان تاثیرگذاری در عوامل تاثیر گذار فضاهای شهری بر الگوهای رفتاری در تصویر ذهنی شهروندان دارا می باشد.
کلیدواژگان: طراحی فضاهای شهری، رفتار شهروندان، خیابان مدرس کرمانشاه، فضاهای عمومی شهری -
صفحات 76-101زمینه و هدف
بازآفرینی شهری پایدار و خلاق با تاکید بر فعالیت های اقتصادی سازگار به عنوان مقاله ای سعی در پاسخگویی به سوالات بازآفرینی دارد. با توجه به روند سریع شهرنشینی و اثرات آن بر بافت های تاریخی و فرسوده، توجه و مراقبت بیشتری در این بافت ها احساس می شود.
مواد و روش هادر این تحقیق سعی شده است با جمع آوری نمونه های موردی به بررسی پروژه های بازآفرینی شهری پایدار و خلاق در کشورهای توسعه یافته و همچنین کشورهای تاریخی پرداخته شود و از مجموعه اطلاعات این پروژه های بازآفرینی برای ایجاد مدلی مناسب برای این موضوع استفاده شده است. . برای این منظور از جدول مقایسه ای توصیفی برای تکمیل اطلاعات و ایجاد راهکارهای خلاقانه استفاده شده است.
یافته ها و نتیجه گیریبافت های تاریخی دارای بالاترین ظرفیت های فرهنگی و اقتصادی هستند که برای بهره برداری از آن ها در راستای توسعه منطقه و همچنین جلوگیری از زوال آن، باید از راهکارهای قابل اعتماد و پاسخگو استفاده کرد. تحقیق زیر نیز در جستجوی بررسی این راهکارها و امکان سنجی بازآفرینی خلاقانه مبتنی بر اقتصاد بومی در پروژه های شهرهای مختلف جهان به منظور پرکردن خلا توسعه بافت های تاریخی به ویژه از منظر اقتصادی است. . نتایج این تحقیق حاکی از آن است که بهترین و جامع ترین روش برای بازآفرینی و طراحی بهتر و بهینه این بافت تاریخی، اقتصاد خلاق و راهکارهای آن است که شامل برندسازی، افزایش ارتباط بین گردشگری و صنایع، ایجاد ارزش های اقتصادی، سرمایه گذاری، ایجاد یا تغییر کاربری است، بنابراین استفاده از رویکرد مطلوب و توسعه خلاق اقتصادی در بازآفرینی بافت تاریخی، پویایی و توسعه اقتصادی و فرهنگی آن را در پی خواهد داشت
کلیدواژگان: بازآفرینی بافت تاریخی، توسعه اقتصادی محله محور، بازآفرینی پایدار شهری، اقتصاد خلاق شهری -
صفحات 102-122زمینه و هدف
در شهرهای پرقدمت و تاریخی ایران مانند شهر تبریز، بافت های تاریخی متعدی وجود دارند که با وجود اینکه توانسته اند ارزش های گذشته خود را حفظ کنند، اما به سبب ورود مدرنیته و سرعت بالای رشد و تغییرات، در معرض زوال می باشند. از آنجاییکه این بافت های تاریخی حافظ تاریخ و پیشینه و مانند میراثی به جا مانده برای ساکنین هستند، حفظ و جلوگیری از تخریب آنها وظیفه ی شهروندان، مسیولین، برنامه ریزان و طراحان شهری می باشد. می توان گفت در زمینه حفظ و نجات بافت و محلات تاریخی، بازآفرینی یکی از بهترین راه حل هایی می باشد که تا کنون طراحان و برنامه ریزان شهری به آن دست یافت اند و اگر امروزه راهکار های لازم جهت بازآفرینی و توسعه اقتصادی در جهت بهبود اقتصاد محلات تاریخی و احیای آنها ارایه نشود، در آینده ای نزدیک این محلات تبدیل به محلاتی متروکه خواهند شد که ارزش های خود را از دست داده و تبدیل به ضد ارزش خواهد شد، همانطور که تجربه ی سایر کشور ها نیز این امر را نشان می دهد که عدم توجه به این موضوع سبب حاشیه نشینی، از بین رفتن امنیت و مسایلی ازین دست می باشد. با برنامه ریزی و طراحی متناسب با استفاده از روش و رویکردی که تمام ابعاد بافت و محله را درگیر کند، می توان از وقوع این مسایل جلوگیری نموده، این ارزش ها را در این محلات حفظ کرد و نهایتا به بازآفرینی اقتصاد محور دست یافت.
روش بررسیمجموعه ای از نمونه های موردی بازآفرینی شهری در ایران گردآوری و از مجموعه این نمونه ها مدلی برای بهبود ساختار بازآفرینی اقتصادی خلاق ارایه شده است و نهایتا با کمک جدول تطبیقی توصیفی، میزان به عمل رسیدن این معیار های در نمونه های موجود بررسی شده است و نهایتا با استناد بر تجزیه و تحلیل اطلاعات، الگویی برای بهبود و ارتقای شرایط اقتصادی ارایه شده است.
یافته ها و نتیجه گیریاز جمله راهکار هایی که در راستای تجدید حیات اقتصادی محله تاریخی جهت افزایش اشتغال، کاهش اختلافات طبقاتی، افزایش مهارت های حرفه ای نیروی کار، بهبود کالبد محدوده، حفظ میراث گذشتگان و مسایلی از این دست به کار گرفته می شود، برندسازی شهری، سرمایه گذاری داخلی و خارجی، استفاده از فناوری های نوین، تزریق کاربری های به روز و فعالیت های 24 ساعته می باشد که نهایتا بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی را نیز به دنبال دارد.
کلیدواژگان: بازآفرینی بافت تاریخی، توسعه اقتصادی محله محور، اقتصاد خلاق شهری، بازآفرینی مرکز محله
-
Pages 1-16Background and Aim
Cancer is one of the most common causes of death worldwide. Always the role of natural and geographical factors in the manner and manner of distribution and its effects on disease centers and the role of natural processes in fundamental changes and humans as well as human-related diseases, even in places where these effects are clearly evident in the death or destruction of habitats and humans themselves; It has a pale appearance.
MethodsThis research is based on field studies in terms of the nature of the applied goal and in terms of the descriptive-analytical research method. The statistical population of this research includes all patients with gastrointestinal cancer who were diagnosed between 2014-2017 and were registered in the Sima Cancer System (Electronic Management Integration System) and were permanently residing in Lorestan province. In order to achieve the objectives of the research, indicators related to the role of geographical factors in the spread of digestive tract cancer were extracted (average annual rainfall, vegetation cover, average annual temperature, average sunny hours, and climatic zones).In order to investigate the role of geographic factors in the classification and distribution of these indicators, one-sample t-tests, Pearson's correlation, and Friedman's test were used. In the following, ArcGIS software was used to explain the model through geographic weighted regression of use and the level and status of these effects.
Findings and ConclusionThe results showed that the most important factor influencing the variable of cancer distribution was the vegetation component with a coefficient of 0.91%, which explains the influence situation well. Also, the results of the effect of geographical factors were such that Khorramabad and Borujerd cities had the highest effect, Kouhdasht, Delfan, Aliguderz, and Durood cities had a moderate effect, and Selah, Poldekhtar, and Azna cities had the least effect from geographical factors.
Keywords: Modeling, Geographic factors, cancer, digestive system, Lorestan -
Pages 17-32Background and Aim
Today, the aging of the population is considered a big challenge for the cities and considering the increase in the elderly population in the near future, if this phenomenon is not properly recognized and planned to deal with it, it can become a social, economic and even political crisis. be at the level of the cities of the country. The purpose of this research is to investigate the general situation of aging in the cities of Gilan province, as the first ranking of aging in the country Informing city officials about the challenges caused by this new phenomenon on the urban space and planning to deal with it. The area studied in this research is Gilan province, where the urban elderly population has been investigated by city.
MethodsDocumentary method and secondary data analysis were used in the current research. The statistical population of the research consists of the urban elderly of Gilan province.
Findings and ConclusionThe findings of the research showed that the cities of Gilan province have the highest rate of aging in the country, with an average of 7.5% of the elderly population; Among the cities of the province, Anzali city has the highest number of urban elderly in the province with about 9.9%. Also, most of the cities of the province are faced with the aging of the population and the prevalence of aging women is also evident in these cities. At the end of the proposals of this research, it has been achieved to provide solutions to deal with the consequences of aging and increase the role of the elderly in city planning as well as urban adaptation plans.
Keywords: Aging population, elderly-friendly city, Gilan Province -
Pages 33-48Background and Aim
As a source of development, cities have faced an unfavorable cycle of inequalities due to inefficient structures and injustice has been formed in the distribution of services in cities, therefore, spatial justice in the distribution of services for fair allocation is one of the goals of planners. This research, which have done with the aims to evaluate the spatial distribution of service devices Gorgan city ;
MethodsIt is of applied type and descriptive-analytical in terms of nature and method. The collection of information is based on library sources, documents and field studies. SPSS software was used in the analysis of different parts of the research. The reliability of the questionnaire is based on Cronbach's alpha of 0.834 and the statistical sample size is 384 citizens. The scope of the study is Gorgan city with an area of 3560 hectares, which has a population of 353,000 people in the 2015 census.
Findings and ConclusionThe findings show that the indicators of meeting the needs of citizens, the unfavorable cycle of services and class distance respectively have the highest average level in the distribution of service places and there is a significant relationship between the distribution of service places and satisfaction in the study area. In the analysis of the role of urban management in improving the condition of service facilities, among the selected indicators, the inefficiency of urban management was ranked first, informed management was ranked second, and optimal service delivery was ranked third, and the index of continuous monitoring was ranked last. For the indicators of effective urban management in the distribution of service places in Gorgan city, they were selected based on Friedman's test, and at the end, suggestions were made to improve the service status of service devices.
Keywords: Access, services, urban management, Gorgan -
Pages 49-60Background and Aim
The increasing importance of fossil fuels in the last century and the lack of non-renewable resources on earth has led to the extinction of human life. In recent years, there has been a shift towards cleaner methods where energy pollution from non-renewable sources is minimized. Each climate has its own conditions and characteristics, and this is the trend towards sustainable architecture in the traditional architecture of Iran. The importance of using energy to provide solutions increases at all levels. Due to its location on the sun belt, Iran is one of the suitable areas to benefit from the sunlight, and it is possible to increase the comfort function by taking advantage of the climatic features and the features of the traditional elements of sustainable architecture, taking into account efficiency and productivity. important indicators such as: orientation based on three institutionalized rune categories and models for city and house structure in Iran, walls in terms of materials and thickness, form of roofs, color and openings of external surfaces of traditional houses, etc. were used so that the amount of consumption It reduced the energy so as to be able to get rid of the environmental problems of the city.
MethodsThe research method in this article is descriptive-analytical, and the library method was used to collect information and data.
Findings and ConclusionBy examining the theories of logical reasoning for the documentation of the texts, in this method it is tried to spread the qualitative and conceptual strategy issues in this research, and at the end of the research, the indicators of sustainability in the traditional houses of Iran were presented; As he got ideas and lessons from the energy efficiency of traditional Iranian houses to achieve a desirable design for today's modern architecture.
Keywords: traditional houses, Iranian architecture, Renewable Energy, Sustainable Architecture -
Pages 61-75Background and Aim
The indicators of desirable public spaces are also related to individual perceptions and social and cultural values, that these needs influence people's behavior in the environments in front of them and are one of the important factors of environmental quality criteria. The purpose of this research is to investigate the impact of urban design on the behavior of citizens (case example: Modares Street, Kermanshah).
MethodsThe current research, in terms of the applied-developmental purpose and according to the nature of the study and the proposed hypotheses, the research method is descriptive-analytical (survey) and correlational. According to Cochran's formula, the sample size of citizens in Modares Street is considered to be 246 people. Also, the sampling method is a simple random method. In order to collect information and know the region, two library and field methods (questionnaire) have been used. In data analysis, statistical methods and Tukey's tests, one-sample T and Pearson's correlation were used.
Findings and ConclusionThe results showed that there is a correlation coefficient of 0.052 with a significance level of 0.008 between the variable of behavioral patterns and urban design in the direction of users' behavior in relation to space. This means that the two mentioned variables have a direct correlation with a confidence level of 0.99. Between physical and economic variables, there is a correlation coefficient of 0.135 with a significance level of 0.009. This means that the two mentioned variables have a direct correlation with a confidence level of 0.99. Also, the results showed that there is a correlation coefficient of -0.052 with a significance level of 0.008 between visual-aesthetic and environmental variables. This means that the two mentioned variables are not correlated.The highest degree of influence can be seen in social components and then in economic components with a close score, and the physical criterion has the lowest degree of influence in the influencing factors of urban spaces on behavioral patterns in the mental image of citizens
Keywords: Design of urban spaces, citizens' behavior, Modares Street, Kermanshah, urban public spaces -
Pages 76-101Background and Aim
Sustainable and creative urban regeneration with an emphasis on compatible economic activities as an article tries to answer questions about regeneration. Considering the rapid process of urbanization and its effects on historical and dilapidated textures, more attention and care is felt in these textures.
MethodsIn this research, an attempt has been made to collect case study samples to investigate sustainable and creative urban regeneration projects in developed countries as well as historical countries, and the information collection of these regeneration projects has been used to create a model suitable for this issue. For this purpose, a descriptive comparative table has been used to complete the information and create creative solutions.
Findings and ConclusionHistorical contexts have the highest cultural as well as economic potentials, in order to take advantage of them in line with the development of the region and also to prevent its decline, reliable and responsive solutions should be used. The following research is also in search of investigating these solutions and the feasibility of creative regeneration based on local economy in the projects of different cities of the world in order to fill the gap in the development of historical contexts, especially from an economic point of view. The results of this research indicate that the best and most comprehensive method for re-creation and better and optimal design of this historical context is the creative economy and its solutions, which include branding, increasing the relationship between tourism and industries, creating economic values, investing, creating or it is a change of use, therefore, the use of the desired approach and creative economic development in recreating the historical context will lead to its dynamism and economic and cultural development.
Keywords: historical context reconstruction, neighborhood-oriented economic development, Sustainable Urban Regeneration, urban creative economy -
Pages 102-122Background and Aim
Considering the rapid process of urbanization and its effects on historical and dilapidated textures, more attention and care is felt in these textures. Therefore, in order to eliminate the created problems and inadequacies and to use the capacities hidden in them, the optimal solution of regeneration is used.In this research, creative urban regeneration policies are necessary due to the historicity of the center of the neighborhoods of most parts of the country, and it improves the process of preserving historical textures and prevents them from damage. If economic development solutions are not provided today to improve the economy of historical neighborhoods and revive them, in the near future these neighborhoods will become abandoned neighborhoods which will lose its values and become anti-values, as the experience of other countries also shows that not paying attention to this issue causes marginalization, loss of security and similar issues.That with appropriate planning and design, these issues can be prevented and these values can be preserved in these neighborhoods. For this reason, a set of case examples of successful urban creative regeneration in Iran has been collected, and a model for improving the structure of creative regeneration has been presented from the collection of these examples, and with the help of a descriptive comparative table, the extent to which these criteria have been achieved in the existing examples has been examined.
MethodsFirst, the course of development and the background and ideas of the topics related to the keywords such as urban regeneration and economic development will be studied and its features and indicators will be extracted and the implemented examples of investments in the historical context and existing patterns in the neighborhood and public spaces will be examined and the conceptual framework of the research will be presented.
Findings and ConclusionChange and growth in our cities are happening very fast today. Some parts of the city have been able to adapt to these changes, but the historical neighborhoods, which are important parts and preserve the values and culture of the people and has the highest cultural and economic potential, have lagged behind these changes. In this research, an attempt has been made by examining different dimensions and aspects and studying the projects of different cities in Iran in order to fill the gap in the development of historical contexts, especially from an economic point of view, it has been possible to present a design model in line with economic-oriented creative regeneration. In order to achieve the research model, it has been tried to fill the gaps in the studies and researches of the researchers in this field to some extent and finally to obtain economic indicators and suitable solutions in line with the process of urban regeneration in historical neighborhoods.
Keywords: Re-creation of historical context, neighborhood-oriented economic development, urban creative economy, re-creation of the neighborhood center