فهرست مطالب
نشریه دانش شناسی
پیاپی 60 (بهار 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/11/23
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-10هدف
هدف پژوهش حاضر بررسی راهکارهای توسعه و جذب مخاطب (عوامل بیرونی و درونی) در کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز می باشد.
روش پژوهش:
روش پژوهش، پیمایشی و نیز مطالعات کتابخانه ای بوده و به لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه ی محقق ساخته انجام گرفت. روش نمونه گیری جامعه آماری، نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای بود که نهایتا کار به انتخاب نمونه ای از اعضاء به روش تصادفی ساده ختم شد و تعداد 380 پرسشنامه بین آن ها توزیع گردید. پیرسون و آزمون T و... از جمله آزمون های آماری مورد استفاده در پژوهش بود که در نهایت داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هایافته های پژوهش بیانگر این است که رابطه ی مولفه ی برون سازمانی (عوامل محیطی و خانوادگی) و مولفه های درون سازمانی (میزان اطلاع رسانی خدمات، مجموعه سازی مناسب و وجود منابع روزآمد، نوع برخورد و رفتار کتابداران، میزان تجهیزات و امکانات کتابخانه ها) با میزان جذب و توسعه مخاطب به کتابخانه ها در سطح اطمینان بالایی تایید می شود و رابطه مولفه ی برون سازمانی (میزان تحصیلات مخاطبان) و میزان جذب مخاطب به کتابخانه ها مورد تایید واقع نمی شود.
نتیجه گیریبر طبق نظرسنجی از مخاطبان مورد پژوهش میزان جذب مخاطبان به کتابخانه ها در ارتباط با 5 مولفه موردمطالعه پژوهش (عوامل محیطی و خانوادگی، میزان اطلاع رسانی خدمات، مجموعه سازی مناسب و وجود منابع روزآمد، نوع برخورد و رفتار کتابداران، میزان تجهیزات و امکانات کتابخانه ها) در سطح قابل قبولی است اما میزان تحصیلات مخاطبان تاثیر چندانی بر میزان مراجعه افراد به کتابخانه ها ندارد.
کلیدواژگان: تبریز، عوامل درون سازمانی، کتابخانه های عمومی، عوامل برون سازمانی، جذب مخاطب -
صفحات 11-22هدف
این مطالعه باهدف بررسی عوامل موثر بر کاربست ابعاد بازاریابی اینترنتی از دیدگاه مدیران و کارکنان در شرکت فرآورده های لبنی رامک انجام شده است.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از جنبه ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و کارکنان اداری شرکت رامک به تعداد 442 نفر می باشند از این میان، نمونه ای متشکل از 206 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه شالتونی (2017) شامل هفت بعد (مزیت نسبی، پیچیدگی، تطبیق پذیری، نوآورانه بودن، فشار رقبا، فشار مشتریان کاربرد بازاریابی اینترنتی) و 19 گویه در طیف لیکرت استفاده شد. نتایج آزمون آلفای کرون باخ، 74/0 نشانگر پایایی قابل قبول ابزار است. تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی فرضیه های پژوهش با آزمون تی تک نمونه ای، واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون ونرم افزار SPSS انجام شد.
یافته هایافته های پژوهش نشان داد بین تمامی عوامل با استفاده از بازاریابی اینترنتی از دیدگاه مدیران و کارکنان رابطه معناداری وجود دارد. بیشترین همبستگی مربوط به بعد تطبیق پذیری (865/0) و کمترین مربوط به بعد نوآورانه بودن (653/0) است و فرضیه های پژوهش تایید شد. همچنین یافته ها نشان داد در تمایل به استفاده از بازاریابی اینترنتی اختلافی بین دیدگاه مردان وزنان وجود ندارد. متغیر مزیت نسبی تحت تاثیر سن و متغیر پیچیدگی به سن، تحصیلات و سابقه کاری وابسته است.
نتیجه گیرینتایج به دست آمده از این پژوهش مشخص نمود مزایای کاربست ابعاد بازاریابی اینترنتی می تواند یک راهبرد برای حفظ مزیت رقابتی و حفظ ارتباط با مشتریان و نهایت یافتن مشتریان جدید و جلب رضایت آن ها در شرکت رامک باشد.
کلیدواژگان: بازاریابی اینترنتی، رقابت، مزیت نسبی، فشار مشتریان، تطبیق پذیری، شرکت رامک -
صفحات 23-36هدف
این پژوهش با هدف تعیین تاثیر قابلیت حسگری بازار بر نوآوری با توجه به نقش میانجی خلق دانش و تعدیلگر گرایش استراتژیک به کارآفرینی در شرکت بیمه نوین به انجام رسیده است.
روش پژوهش:
روش پژوهش توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی است.برای گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه الشانتی و امیگوالی (2021) برای سنجش چهار مولفه قابلیت حسگری بازار،گرایش استراتژیک به کارآفرینی، خلق دانش و نوآوری استفاده شد.پایایی پرسشنامه در حالت کلی با استفاده از فرمول ضریب آلفای کرونباخ 781/ برآورد گردید. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه کارشناسان و مدیران ستاد شرکت بیمه نوین به تعداد 414 نفر می باشد که با بهره گیری از فرمول حجم نمونه کوکران، 200 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای انتخاب نمونه ها از روش تصادفی ساده استفاده شد.
یافته های پژوهش:
نتایج حاصل از بکارگیری مدلسازی معادلات ساختاری در محیط نرم افزار لیزرل نشان داد که قابلیت حسگری بازار به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق نقش میانجی خلق دانش بر نوآوری تاثیرگذار است. همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که گرایش استراتژیک به کارآفرینی تاثیر قابلیت حسگری بازار بر خلق دانش را تعدیل می کند.
نتیجه گیریبدون تردید خلق دانش به عنوان یکی از ابعاد و عناصر مدیریت دانش نقش بسیار ارزشمندی در فعالیت انواع سازمان ها دارد و حس گری بازار سبب می شود تا سازمان ها با درک بهتر و دقیق تر نیازهای مشتریان خود، با آگاهی و شناخت بیشتری به دنبال تامین خواسته ها و انتظارات آنان باشند.
کلیدواژگان: نوآوری، خلق دانش، قابلیت حسگری بازار، گرایش استراتژیک به کارآفرینی -
صفحات 37-49هدف
مدیریت زمان از جمله اصول مدیریت اثربخش است که نیازمند برخی مهارت هاست. می توان آن را به دو مقوله کلی مهارت فردی و سازمانی تقسیم کرد. این پژوهش به دنبال بررسی چگونگی رابطه بین مقوله های مهارت فردی، سازمانی در مدیریت زمان و میزان آشنایی کتابداران شاغل درکتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی مستقردر شهر تهران با این مولفه ها می باشد.
روش پژوهش:
در این پژوهش روش تحقیق توصیفی و از نوع کاربردی بود. جامعه آماری شامل تمامی کتابداران کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی تهران که با روش نمونه گیری تمام شمار در دسترس135 نفر از آنها انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه ی پژوهشگرساخت دو قسمتی جمعیت شناختی و سنجش مهارت فردی و سازمانی مدیریت زمان استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از شاخص های آماری توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون و t تک نمونه در نرم افزار SPSS19 تجزیه وتحلیل شدند.
یافته هارابطه بین مهارت فردی با رفتار سازمانی با ضریب همبستگی 192/0 مثبت می باشد (05/0>p) میزان آشنایی کتابداران با مهارت فردی مدیریت زمان در وضعیت خوب و مهارت سازمانی بسیار خوب بود. از نظر جنسیت و نوع دانشگاه کاربرد مهار ت های مدیریت زمان تفاوتی نداشت و تقریبا برابر بود.
نتیجه گیریآشنایی کتابداران با مولفه های مهارت های سازمانی بیش از مهارتهای فردی بود و بین مهارت های فردی مدیریت زمان با ابعاد ششگانه مهارت های سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت و در مولفه هدف گذاری، بیشترین رابطه و تفویض اختیار کمترین ارتباط دیده شد.
کلیدواژگان: کتابداران، کتابخانه ها، مدیریت زمان، دانشگاههای علوم پزشکی -
صفحات 50-67هدف
هدف پژوهش بررسی میزان آشنایی اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نسبت به پایگاه های استنادی، شاخص های علم سنجی و شیوه ارزیابی تولیدهای علمی است.
روش پژوهش:
روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و بر اساس پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیات علمی تمام وقت حاضر در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول (80 نفر) می باشد و نمونه گیری انجام نشده است. داده های به دست آمده در نرم افزارهای اکسل و SPSS نسخه 26 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هایافته های پژوهش نشان می دهد بیش از 73 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با پایگاه های استنادی و 54 درصد با شاخص های علم سنجی، 6/61 درصد با شیوه ارزیابی تولیدهای علمی و 61 درصد با سامانه های اشتراکی دانشگاه آشنایی دارند و این میزان در همه موارد از سطح متوسط بالاتر و رابطه مستقیمی با مرتبه علمی آنان دارد. از نظر جنسیت نیز میزان آشنایی گروه زنان در پایگاه های استنادی و شیوه ارزیابی تولیدهای علمی بیش از گروه مردان و در شاخص های علم سنجی درصد میانگین گروه مردان بیشتر از گروه زنان است.
نتیجه گیریسیاستگذاری های اصولی در خصوص ایجاد نگرش های نوین جهت دانش پژوهی و برگزاری کارگاه های آشنایی با پایگاه های استنادی و شاخص های علم سنجی در رویت پذیری و اثرگذاری بیشتر تولیدهای علمی، ارتقاء اعضای هیات علمی و به تبع آن ارتقاء رتبه دانشگاه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
کلیدواژگان: پایگاه های اطلاعاتی، پایگاه های استنادی، شاخص های علم سنجی، ارزیابی تولیدهای علمی -
صفحات 68-94هدف
واکاوی کاربرد عناصر فراداده ای توصیفی مدل مفهومی RiC در بهبود توصیف معنایی اشیای آرشیوهای دیجیتالی است.
روش پژوهش:
در این پژوهش، تطبیق هر یک ازعناصر دو استاندارد فراداده ای توصیف آرشیو (استاندارد توصیف آرشیوی رمزگذاری شده (ای.ای.دی) [1]و استاندارد بین المللی توصیف آرشیوی عام (ایساد (جی)) [2]و الگوی مفهومی RiC که جامعه ی پژوهش قلمداد می شوند، باروش توصیفی-تحلیلی وروش تحلیل محتوا انجام شده است. جدول تطبیقی ایساد (جی)وای.ای.دی.ازسایت کتابخانه کنگره [3] مورداستفاده قرارگرفته و با جمع آوری و بررسی مستندات مرتبط باهرکدام از استانداردها و ترجمه عناصرتوصیفیRiC،جدول تطبیقی هرسه تهیه شده است.
یافته هاRiC-CM، درعین حال که موجودیت های توصیفی ارائه شده درسه استاندارد شورای بین المللی آرشیوها (ایکا) را ترکیب کرده میان آن ها تمایز قائل می شود. ازسوی دیگر،تمرکز در ایساد (جی)،وحدت توصیف است. درحالی که در RiC-CM روشی که رکوردهای تکی باید توصیف شوند با روشی که مجموعه ای از رکوردها باید توصیف شود،یکسان نیست. ایساد (جی) مبتنی بر یک مدل چندسطحی بوده وتوصیف چندسطحی [4] ارائه می دهد؛ بطوری که توصیف موجودیت های آرشیوی دارای ماهیتی سلسله مراتبی هستند و غالبا در چند سطح عرضه می شوند.تلاش RiC-CM آن است تاتوصیفی چندبعدی [5] طراحی کرده و بجای توصیف چندسطحی بصورت سلسله مراتب، توصیف ممکن است به شکل یک نمودار یا شبکه باشد. ازاین رو، علاوه برتوصیف موجودیت های آرشیوی؛ موجودیت ها را دربافتی وسیع تر و در ارتباط با سایر موجودیت ها، درنظر می گیرد؛ وتوصیف معنایی اشیای آرشیوهای دیجیتالی را بهبود می بخشد.
نتیجه گیریRiC-CM، هم ازنظرساختاری و هم ازنظر مفهومی، فراتر از استانداردهای توصیفی فعلی ایکا حرکت می کند. RiC که از لحاظ ساختاری به سه جزءموجودیت های متنی، محتوایی و رابطه ای تقسیم می شود، منعطف وسازگار با زمینه های مختلف بوده و نسبت به استانداردهای توصیفی آرشیوی، یک رویکرد جامع تر و نظام مندتر جهت مدیریت و توصیف اشیای آرشیوی ارائه می دهد. به این ترتیب، با اصلاح روش توصیف اشیای آرشیوی در استاندارد ایساد جی آرشیویست هارا قادر می سازد توصیف رکوردها درآرشیوهای دیجیتالی را بهبود بخشند.
کلیدواژگان: مدل مفهومی، استاندارد فراداده ای آرشیوی، Ric، آرشیوهای دیجیتالی، استاندارد توصیف آرشیوی رمزگذاری شده (ای ای دی)، استاندارد بین المللی توصیف آرشیوی عام (ایساد (جی) -
صفحات 95-108هدف
مدیریت سایبرنتیک، رویکرد جدیدی در مدیریت سازمان ها است که وظیفه ی اصلی آن توجه به مسائل درون سازمانی است. از آنجایی که منابع انسانی در سازمان ها به عنوان سرمایه های واقعی و حیاتی سازمانی شناخته می شوند. پژوهش حاضر با هدف تاثیر مدیریت سایبرنتیک بر اثربخشی کارکنان دانشگاه تربیت مدرس صورت گرفت.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی - پیمایشی است. جهت گردآوری داده ها از شیوه های کتابخانه ای- اسنادی و میدانی استفاده شده است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل 100 نفر ازکارکنان دانشگاه تربیت مدرس بود که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ای استاندارد شده اثربخشی کارکنان و پرسشنامه استاندارد مدیریت سایبرنتیک که به صورت آنلاین طراحی و لینک آن در اختیار کارکنان قرار داده شد. برای روایی از روایی محتوا استفاده شد و برای بررسی پایایی روش آلفای کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت که برابر با 74/0 گزارش شد.
یافته هایافته ها نمایانگر آن است که با توجه به اینکه میانگین کسب شده برای مدیریت سایبرنتیک و همچنین اثربخشی کارکنان به ترتیب برابر با 25/4 و 45/4 است و این میانگین ها بالاتر از میانگین نظری (3) می باشد. بنابراین وضعیت مدیریت سایبرنتیک و وضعیت اثربخشی کارکنان در دانشگاه تربیت مدرس بالاتر از حد متوسط است و در سطح مطلوبی قرار دارد.
نتیجه گیرینتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که با توجه به همبستگی های موجود بین متغیرها، بین مولفه های مدیریت سایبرنتیک (متغیر پیش بین) و اثربخشی کارکنان (متغیر ملاک) همبستگی مثبت و معناداری حاکم است.
کلیدواژگان: اثربخشی، کارکنان، سایبرنتیک، دانشگاه تربیت مدرس، مدیریت سایبرنتیک -
صفحات 109-124هدف
هدف از انجام این مطالعه بررسی انتظار دانشجویان دکتری دانشگاه محقق اردبیلی از فرایند جست وجو و بازیابی اطلاعات و شناسایی الگوهای اطلاع یابی آنهاست.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر کاربردی است و به روش ترکیبی (کمی و کیفی) اجرا شده است. در بخش کمی از روش نیمه تجربی و در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کمی پرسشنامه و مشاهده و در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته است. جامعه آماری شامل 48 نفر از دانشجویان دکتری است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، فراوانی، انحراف معیار و آزمون تی تک متغیره تحلیل و در آزمون فرضیه از همبستگی پیرسون استفاده شده است.
یافته هاانتظار دانشجویان از توانمندی و موفقیتشان در جست وجو و بازیابی اطلاعات بالاتر از سطح متوسط (3) است. دانشجویان با انتظار بالا از جست وجو و بازیابی اطلاعات استراتژی ها و فنون مرتبط و دانشجویان با انتظار پایین استراتژی و فنون بیشتر، غیر مرتبط و تکراری استفاده می کنند و زمان بیشتری صرف می شود تا نتایج بازیابی شده بررسی شوند.
نتیجه گیرینظام های اطلاعاتی انگیزشی نظام هایی هستند که بر مبنای انتظارات افراد طراحی می شوند. انتظار فرد از نظام های اطلاعاتی بر مبنای خواسته های ذهنی وی از نتایجی است که از رفتار احتمالی او نشات می گیرد. انتظارات مطلوب سبب بروز رفتار اطلاع یابی انگیزه مند و انتظارات کم از جست وجو و بازیابی اطلاعات بروز رفتار انگیزه مند اطلاعاتی را به حداقل می رساند.
کلیدواژگان: انگیزش، بازیابی اطلاعات، رفتار اطلاع یابی، انتظار، الگوی اطلاع یابی
-
Pages 1-10Objective
This study investigates effect of the user attraction (libraries internal and external factors) in Tabriz public libraries.
MethodologyThis is a practical research using survey method for collecting data. Research data gathered with questionnaire. Users have been selected according to the stratified sampling method and 380 questionnaire distributed within them. Data analyzed by SPSS software and utilized Pearson and T test for this aim.
ResultsThe results show that there is strong relation between organization’s external factors (environmental and family factors) and organization’s internal factors (information services, suitable acquisition and update resources, librarianship treatment, equipment and facilities). The results show that these don’t verify relation between user curriculum and their attraction to the library.
ConclusionAccording to the users’ opinions and visions, there is an acceptable level within users’ attraction and 5 components of this research (environmental, family, information services, acquisition and update resources, librarianship treatment, equipment and facilities), but user curriculum don’t influence user attraction to the library.
Keywords: Internal Organization’S Factors, External Organization’S Factors, Users’ Attraction, Public Library- Tabriz -
Pages 11-22Objective
This study was conducted with the aim of investigating the factors affecting the application of Internet marketing dimensions from the perspective of managers and employees in Ramek Dairy Products Company.
MethodThe current research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and method. The statistical population of the research is all the managers and administrative employees of Ramek company, there are 442 people, among them, a sample of 206 people was selected using Cochran's formula. Shaltoni (2017) questionnaire including seven dimensions (comparative advantage, complexity, adaptability, innovativeness, competitor pressure, customer pressure of Internet marketing application) and 19 Likert scale items were used to collect data. The results of Cronbach's alpha test, 0.74, indicate the acceptable reliability of the tool. Data analysis and research hypotheses were done with one-sample t-test, one-way variance and Pearson correlation and SPSS software.
FindingsThe findings of the research showed that there is a significant relationship between all factors using internet marketing from the point of view of managers and employees, the highest correlation is related to the adaptability dimension (0.865) and the lowest is related to the innovativeness dimension (0.653) and the hypotheses of the research was confirmed. Also, the findings showed that there is no difference in the willingness to use internet marketing between men and women. The relative advantage variable is affected by age and the complexity variable is dependent on age, education and work experience.
ConclusionThe results obtained from this research showed that the benefits of using internet marketing dimensions can be a strategy to maintain competitive advantage and maintain relationships with customers and finally find new customers and satisfy them in Ramek Company.
Keywords: Competition, Comparative Advantage, Adaptability, Customer Pressure, Internet Marketing, Ramek Company -
Pages 23-36Objective
This research has been done with the aim of determining the effect of market sensing ability on innovation with regard to the mediating role of knowledge creation and the moderator of strategic orientation to entrepreneurship in the Novin insurance company. It has been done by a descriptive-survey method.
MethodologyDescriptive-survey method is correlational type. Al-Shanti and Amigwali (2021) questionnaire was used to collect the data needed for the research to measure the four components of market sensing ability, strategic orientation to entrepreneurship, knowledge creation and innovation. Questionnaire reliability in general, Cronbach's alpha coefficient was estimated to be 781/781 using the formula. The statistical population under study is all the experts and managers of the headquarters of Novin insurance Company, including 414 people, and using Cochran's sample size formula, 200 people were selected as a statistical sample. A simple random method was used to select the samples.
ResultsThe results of applying structural equation modeling in the Lisrel software environment showed that the ability to sense the market directly and indirectly affects innovation through the mediating role of knowledge creation. Also, the results of the regression test showed that strategic orientation to entrepreneurship moderates the effect of market sensing ability on knowledge creation.
ConclusionUndoubtedly, knowledge creation as one of the dimensions and elements of knowledge management has a very valuable role in the activities of all kinds of organizations, and market sensitivity makes organizations seek to supply their customers with better and more accurate understanding of their needs. Be their wishes and expectations.
Keywords: Innovation, Knowledge Creation, Market Sensing Capability, Strategic Orientation To Entrepreneurship -
Pages 37-49Objective
Time management is one of the principles of effective management that requires certain skills. It can be divided into two general categories of individual and organizational skills. This research seeks to investigate the relationship between the categories of individual and organizational skills in time management and the level of familiarity of librarians working in the libraries of medical sciences universities located in Tehran with these components.
MethodologyIn this research, the research method was descriptive and applied.The statistical population includes all the librarians of the libraries of Tehran medical sciences universities, 135 of whom were selected using the full population sampling method. In order to collect data, a two-part demographic researcher questionnaire was used to measure personal and organizational time management skills. The collected data were analyzed using descriptive statistics, Pearson's correlation test and single sample t in SPSS19 software.
ResultsThe relationship between individual skills and organizational behavior is positive with a correlation coefficient of 0.192 (p<0.05). In terms of gender and type of university, the use of time management skills did not differ and was almost equal.
ConclusionsThe familiarity of librarians with the components of organizational skills was more than individual skills and there was a positive and significant relationship between individual skills of time management and the six dimensions of organizational skills, and in the component of goal setting, the highest relationship and the lowest relationship was seen in delegation.
Keywords: Time Management, Librarians, Libraries, Universities Of Medical Sciences -
Pages 50-67Objective
The purpose of the research is to investigate the level of familiarity of the academic staff members of Jundi-Shapur Dezful University of Technology with reference databases, scientific metrics, and the method of evaluating scientific productions.
MethodologyThe research method is descriptive-survey based on a researcher-made questionnaire. The statistical population includes all full-time faculty members at Jundi-Shapur Dezful University of Technology (80 people) and no sampling was done. The obtained data were analyzed in Excel and SPSS version 26 software.
ResultsThe research findings show that more than 73% of the faculty members of Jundi-Shapur Dezful University of Technology are familiar with citation databases and 54% with scientometric indicators, 61.6% with the method of evaluating scientific productions, and 61% with shared university systems, and this amount is above the average level in all cases and has a direct relationship with their academic rank. Has it. In terms of gender, the familiarity of the female group with reference databases and the method of evaluating scientific productions is more than the male group. In scientific indicators, the average percentage of the male group is higher than the female group.
ConclusionFundamental policies for creating new attitudes toward academic research and holding workshops to familiarize with citation databases and scientific indicators can a significant effect on the visibility and effectiveness of scientific productions, the promotion of academic staff members, and accordingly, the promotion of the university's rank.
Keywords: Databases, Citation Databases, Scientific Metrics, Evaluation Of Scientific Productions -
Pages 68-94Objective
The aim is to study the application of descriptive metadata elements of the RiC conceptual model in improving the semantic description of digital archive objects.
MethodologyUsing the descriptive-analytical method, the research compared the elements of two archival description metadata schemes (encrypted archival description standard (AED) and international general archival description standard (ISAD). The mentioned plans were obtained from the website of the Library of Congress. and a table of comparative elements was prepared in Excel. In addition, descriptive metadata elements in the descriptive information of the RiC model, which takes into account the basic principles of organizing and describing the meaning of archival materials, were extracted and translated from its manuscript.
ResultsRiC-CM, at the same time, combines the descriptive entities provided by the International Council of Archives (ICA) and differentiates between them. Individuals should be described is not the same as the way a set of records should be described. Brick-based ISAD is a "multi-level" model and provides "multi-level description", as the description of archival entities is hierarchical in nature and often comes in multiple levels. RiC-CM has designed a "multi-dimensional description" and instead of a "multi-level" description in the form of a hierarchy, the description may be in the form of a diagram or a network. Therefore, in addition to describing archival entities, it considers entities in a wider context in relation to other entities; and improves the semantic description of digital archive objects.
ConclusionThe target audience of the RiC conceptual model is the archival community, and its purpose is to provide the principles and methods of describing archives and by modifying the method of describing archival objects in the ISAD (G) standard, it enables archivists to correct and improve the description of records in digital archives. In addition, beyond the descriptive standards The current IKA moves both structurally and conceptually.
Keywords: Conceptual Model, Ric, Archival Metadata Standard, Digital Archives, Encrypted Archival Description Standard (AED), International General Archival Description Standard (ISAD) -
Pages 95-108Objective
Cybernetic management is a new approach in the management of organizations whose main task is to pay attention to internal issues. Since human resources in organizations are known as real and vital organizational capitals. The current research aimed to investigate the effect of cybernetic management on the effectiveness of Tarbiat Modares University employees.
MethodThe current research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. Documentary and field library methods have been used to collect data. The statistical population of the present study included 100 employees of Tarbiat Modares University who were selected by random sampling. The research tool is a standardized employee effectiveness questionnaire and a cybernetic management standard questionnaire that was designed online and its link was provided to the employees. Content validity was used for validity, and Cronbach's alpha method was used to check reliability, which was reported as 0.74.
FindingsThe findings show that considering that the average obtained for cybernetic management and the effectiveness of employees are 4.25 and 4.45, respectively, and these averages are higher than the theoretical average (3). be Therefore, the state of cybernetic management and the state of employee effectiveness in Tarbiat Modares University is above average and is at a favorable level.
ConclusionThe results of this research show that according to the existing correlations between the variables, there is a positive and significant correlation between the components of cybernetic management (predictor variable) and the effectiveness of employees (criterion variable).
Keywords: Tarbiat Modarres University, Cybernetic, Cybernetic Management, Employee Effectiveness -
Pages 109-124objective
The major objective of current research is "Identifying patterns of Information Seeking and Retrieval Behavior based on Expectancy Beliefs among PhD Candidates of Mohaghegh Ardabili University.
MethodologyThe research has been conducted in synthetic method, both quantitative and qualitative. The research method in quantitative part was quasi-experimental, and in terms of qualitative method, content analysis was used. The data, in the quantitative method, has been collected with questionnaire and by observation and semi-structured interview has been chosen for qualitative method. The research population consisted of 48 PhD Candidates who were selected by purposeful sampling the data was collected in two stages of completing demographic characteristics, searching experience and expectancy questionnaires and observing the behavior of completing search tasks and finally textual analysis of the interviewed content
ResultsPh.D. candidates have positive expectation on information search and Retrieval process, and their subjective belief in their ability and success in information search and retrieval is above the average level (3.00). Ph.D. Candidate who expects more of the process of searching and retrieving information use less but related strategies and tactics while those with low expectation use More Strategies and Techniques but unrelated and repetitive, so it takes more time to review the retrieved results.
ConclusionHigh expectation leads to a positive subjective perception and judgment of the person about his ability to perform the search task, and low expectation leads to a negative subjective perception and belief of the student about his ability to complete the search task.
Keywords: Expectancy, Motivation, Information Seeking Behavior, Information Retrieval, Information Seeking Pattern