فهرست مطالب

جستارهای زبانی - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 80، خرداد و تیر 1403)

مجله جستار های زبانی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 80، خرداد و تیر 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/04
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علی علیزاده* صفحات 1-32

    گرایش فارسی زبانان به افزایش کاربرد افعال مجهول، لزوم توجه به آن را در فراگیری زبان مطرح می سازد. نظر به اهمیت روند فراگیری مجهول، پژوهش حاضر با درنظر گرفتن سن دو تا سه سالگی به عنوان دوره حیاتی تکامل نحوی زبان کودکان، گروهی 60 نفره از کودکان دختر و پسر 24 تا 36 ماهه فارسی زبان را که در مراکز مهدکودک در معرض تماس با گروه های همسالان و مربیان قرار داشتند، با شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب و ضمن تقسیم آن ها به گروه های سنی 4 ماهه، با ضبط و جمع آوری داده های زبانی آن ها به دو شیوه «گفتار انفرادی و خودکار» و «مصاحبه گروهی و هدفمند» کیفیت و نحوه ظهور نشانه های مجهول و مجهول سازی را در گفتار این گروه مطالعه کرده است. همچنین جهت مطالعه تاثیر گفتار اطرافیان بر گفتار کودک با استفاده از شیوه «شبه آزمایشی»، داده های مرتبط با تولید جملات مجهول در دو گروه کنترل و آزمایش جمع آوری و ارزیابی شده است. نتایج حاصل از مطالعه حاضر موید آن است که مشخصه های معنایی فعل ازجمله «حرکتی» و «حسی» بودن آن، و نیز مشخصه معنایی عنصر کنش پذیر فعل در درک معنای جمله مجهول در گروه سنی 24 تا 28 ماه اثرگذار است. همچنین اولویت ظهور ساخت مجهول در این گروه سنی نشان دهنده تقدم تولید ساخت «صفت ساده/نسبی + شدن» بر دو الگوی «صفت مفعولی + شدن» و «اسم + شدن» در گفتار کودک فارسی زبان است. همچنین نتایج آزمون شبه آزمایشی صورت گرفته، شواهدی از تاثیرپذیری ساخت و فراوانی جملات مجهول کودک از گفتار اطرافیان را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رشد دستوری، مشخصه معنایی فعل، کودک فارسیزبان، ساخت مجهول
  • فائزه سلیمی، والی رضایی* صفحات 33-68

    حذف مفعول پدیده ای است که در آن فعل متعدی که برای تکمیل معنا به دو موضوع فاعل و مفعول نیاز دارد، با حذف مفعول خود به فعل لازم تبدیل می شود. با این حال، بدون آنکه بافت کلی سرنخ هایی پیرامون هویت مفعول به دست دهد، مخاطب قادر به درک معنای جمله بوده و درک مفهوم مفعول محذوف برای او امکان پذیر است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان تاثیر مولفه های گذرایی سرنمونی بر ساخت حذف مفعول در زبان فارسی است.  با توجه به اینکه حذف مفعول از عوامل کاهنده ظرفیت فعل و به تبع آن کاهنده میزان گذرایی است، انتظار می رود در این ساخت مولفه های گذرایی سرنمونی بیشتری با ارزش منفی حضور داشته باشند. به منظور بررسی این موضوع 435 مورد حذف مفعول از گونه های گفتاری و نوشتاری زبان فارسی معاصر از منابع متنوعی استخراج شده و تاثیر مولفه ها به صورت مجزا بر هر نمونه مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد مولفه هایی نظیر ارادی بودن و کنش گری بر حذف مفعول تاثیری ندارند و برخلاف انتظار بسامد ارزش مثبت مولفه های جنبشی، وجه و مثبت بودن که بیانگر میزان گذرایی بالاست در چنین ساخت کاهنده گذرایی بیشتر است. طبیعتا حذف مفعول از دیگر مولفه های گذرایی سرنمونی پیروی می کند و بسامد ارزش منفی این مولفه ها در این ساخت بیشتر است. بررسی میزان تاثیرگذاری مولفه های گذرایی سرنمونی و دلایل آن، ارائه آمار مربوط به بسامد هر یک در ساخت حذف مفعول و درنهایت معرفی پیوستاری از شرایط  سرنمونی حذف مفعول، مواردی است که در پژوهش حاضر به آن پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: حذف مفعول، گذرایی سرنمونی، کاهش ظرفیت، تغییر گذرایی
  • فضل الله خدادادی* صفحات 69-94

    مسئله اصلی پژوهش حاضر واکاوی نقش پادگفتمان ها در تقویت، بسط، تثبیت و دلالت پذیری پیام در کتاب قابوس نامه است و نگارنده بر آن است تا تبیین سازد که مولف چگونه به مدد پادگفتمان ها توانسته ابزارهایی حمایتی ایجاد کند که موید گفتار وی و نیز همسو و در تعامل با گفتمان اخلاقی تعلیمی کتاب باشد. بنابراین با رویکرد نشانه معناشناسی و با استفاده از روش تحلیل کیفی گفتمان و تمسک به روش توصیفی تحلیلی به مطالعه نقش پادگفتمان ها در مجاب سازی روایت شنو (مخاطب) در قابوس نامه پرداخته شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که راوی خوش بیان با ژرف نگری ها و نکته سنجی های خردمندانه، کلام خویش را به پادگفتمان هایی نظیر: مجابی، دوراندیشی، تضمینی، مذاکره ای، تفکیکی، تراکمی، تطابقی و زنجیره ای مسلح ساخته است.

    کلیدواژگان: گفتمان، پادگفتمان، دوراندیشی، اقناع سازی، قابوس نامه
  • مرضیه باقرکاظمی* صفحات 95-130

    «جو معرفت شناختی» کلاس درس را می توان از عناصر اصلی تعیین کننده روند آموزش در کلاس و بازده فراگیری دانست. مطالعه قوم شناختی موردی حاضر، جهت گیری معرفت شناختی مواد درسی، معلم و دانش آموزان یک دوره برخط درس زبان انگلیسی را در مقطع دهم دوره دوم متوسطه در ایران، از منظر ابعاد اساسی معرفت شناسی (یعنی ثبات، سادگی، منبع و توجیه دانش زبان دوم) بررسی می کند. داده های پژوهش شامل یادداشت های تاملی و مشاهده ای محقق، و مصاحبه های نیمه ساختارمند با معلم و دانش آموزان بود. تحلیل داده های مصاحبه، 9 مضمون مرتبط با معرفت شناسی به دست داد. نتایج حاکی از مطلق گرایی غالب در مواد درسی و همچنین در میان دانش آموزان، و عقاید پیشرفته معرفت شناختی معلم مبنی بر ماهیت بافتار محور، ترکیبی و یکپارچه دانش زبان دوم، با قابلیت حصول از منابع متعدد و امکان انتقادگری بافتاری در به کارگیری این دانش بود. باوجوداین، عقاید معرفت شناختی معلم با عملکرد او و جهت گیری غالب در مواد درسی و در میان دانش آموزان ناهماهنگی قابل ملاحظه ای داشت که او به ماهیت مواد درسی و ذهنیت دست اندرکاران امر آموزش نسبت به یادگیری زبان دوم نسبت داد. یافته های این پژوهش، اهمیت بررسی اساس معرفت شناختی آموزش و یادگیری زبان دوم را از بعد تعاملی با هدف تسهیل تکامل معرفت شناختی دانش آموزان و پیشبرد ادراک آن ها نسبت به ماهیت بافتارمحور دانش و دانستن زبان دوم به تصویر می کشد.

    کلیدواژگان: جو معرفت شناختی، ثبات دانش، سادگی دانش، منبع دانش، توجیه دانش، مطلق گرایی، انتقادگری بافتاری
  • مرضیه صمیمی فر، سحر بهرامی خورشید*، صغری اکبری چرمهینی صفحات 131-161

    دوزبانگی بر بسیاری از فرایندهای شناختی و هیجانی تاثیرگذار است و پژوهش ها نشان داده اند که حالات برانگیختگی هیجانی نیز، زبان و مشخصا گزینش زبانی را تحت تاثیر قرار می دهند. این پژوهش شبه تجربی با هدف بررسی گزینش زبانی دوزبانه های ترکی فارسی در پردازش هیجان شادی صورت گرفت. بدین منظور، 20 فرد دوزبانه متوالی ترکی فارسی (میانگین سنی 26 سال) را از میان دانشجویان دانشگاه های تهران به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب کردیم. از شرکت کنندگان خواسته شد پس از تکمیل پرسش نامه های تاریخچه زبانی، سلامت عمومی، برتری دست و خلق سنجی، با شرکت در آزمون کامپیوتری طراحی‏شده جهت القای شادی، معناداری واژه های ترکی، فارسی و ناواژه ها را مشخص کنند. طبق بررسی عملکرد افراد در آزمون از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، این نتیجه حاصل شد که در موقعیت القای هیجان شادی در مقایسه با موقعیت عادی، افراد از لحاظ آماری به طور معناداری زمان بیشتری را صرف پاسخ به این کردند که آیا واژه نمایان‏شده در یکی از زبان‏های آن ها معنای مشخصی دارد یا خیر. همچنین، در ارتباط با مقایسه هر دو زبان به صورت مجزا در هر دو موقعیت، نتایج مقایسه زوجی نشان داد که زمان واکنش افراد به واژه‏های ترکی در موقعیت القای هیجان شادی به طور معناداری طولانی‏تر بود (05/0Ps<). درنتیجه، می‏توان گفت که افراد دوزبانه ترکی فارسی در موقعیت هیجانی و مشخصا هیجان شادی، درگیری بیشتری با زبان اول دارند و زبان ترکی بار هیجانی و تداعی‏های هیجانی بیشتر و عمیق‏تری برای آن ها دارد، و درگیری هیجانی آن ها در زبان مادری‏شان بیش از زبان دومشان است.

    کلیدواژگان: دوزبانگی، هیجان، شادی، زمان واکنش، گزینش زبانی
  • فریده بهرامی، صلاح الدین عبدی* صفحات 163-189

    زبان‏شناسان‏ شناختی منکر خلاقیت استعاری شاعران و نویسندگان نیستند. براساس نظریه «شعرشناسی شناختی» لیکاف و ترنر (1989) شاعران و نویسندگان در آثارشان اغلب از همان استعاره‏های مفهومی معمولی در زبان عادی و روزمره استفاده می‏کنند و خلاقیت شاعرانه نتیجه به کارگیری و تغییر استادانه همین استعاره‏های مفهومی روزمره در اثر بهره گیری از چهار ابزار مفهومی: گسترش، پیچیده‏سازی، پرسش و ترکیب است. هدف اصلی از این پژوهش معرفی این شگردها و بررسی قابلیت کاربرد آن ها در تحلیل شناختی پاره‏ای از استعاره‏های نو در دو مجموعه از داستان‏های کوتاه زکریا تامر (1931) نویسنده مشهور و معاصر سوری است. تحلیل داده‏‏ها نشان می دهد تامر در داستان‏هایش از همان استعاره‏های مفهومی روزمره استفاده کرده است. بنابراین، خلاقیت این نویسنده می تواند نتیجه بهره ‏گرفتن از ابزارهای نامبرده در کاربرد استادانه استعاره‏های معمولی باشد. برپایه تحلیل داده‏ها، تامر در آفرینش استعاره‏های بررسی شده، بیشتر از ابزار ترکیب و کم تر از ابزار پرسش بهره برده و از ابزارهای گسترش و پیچیده سازی به طور متوسط استفاده کرده است. نتایج به دست آمده همچنین نشان می‏دهد تامر با بهره گیری هوشمندانه از استعاره علاوه بر ایجاد ظرافت و زیبایی در بیان، مفاهیم و  پیام داستان‏هایش را به خواننده انتقال می‏دهد.

    کلیدواژگان: زبان شناسی شناختی، خلاقیت استعاری، زکریا تامر، صهیل الجواد الابیض، دمشق الحرائق
  • حیدر نصرت زاده*، حسن قاسمی، لیلا رضایی صفحات 191-215

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی پردازش معناشناختی واژه‏های گفتاری (اسم‏ها) در نوجوانان مبتلا به فلج مغزی و مقایسه آن با نوجوانان سالم بوده است. بدین منظور، 30 نوجوان مبتلا به فلج مغزی 10 تا 15 ساله به روش نمونه‏گیری در دسترس برای پژوهش انتخاب شدند که عارضه همه آن ها از نوع اسپاستیک بود. برای گروه کنترل، 30 نوجوانان سالم مطابق با جنسیت، سن و تحصیلات نوجوانان مبتلا به فلج مغزی انتخاب شدند. در این پژوهش متغیرهای مستقل و وابسته به ترتیب عارضه فلج مغزی و نمرات کسب‏شده آزمودنی‏ها در آزمون واژه‏های گفتاری بود. متغیرهای کنترل نیز جنسیت، سن و تحصیلات را دربرمی‏گرفت. برای گروه کنترل، 30 نوجوانان سالم مطابق با جنسیت، سن و تحصیلات نوجوانان مبتلا به فلج مغزی انتخاب شدند. جهت ارزیابی آزمودنی‏ها، از آزمون (47) انطباق واژه گفتاری با تصویر (پالپا) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مهارت نوجوانان مبتلا به فلج مغزی از نوع اسپاستیک در واژه‏های گفتاری به طور معناداری نسبت به همتایان سالم ضعیف‏تر است. همچنین، الگوی رشد واژه‏های گفتاری نوجوانان مبتلا به فلج مغزی از نوع اسپاستیک نسبت به همتایان سالم دچار تاخیر است. علاوه‏براین، تحلیل داده‏ها مشخص کرد نوجوانان مبتلا به فلج مغزی از نوع اسپاستیک در پردازش واژه‏های گفتاری دچار اختلال در شبکه واژگانی و اختلال ادراکی هستند، اما اختلال ادراکی آن ها به مراتب بیشتر است.

    کلیدواژگان: فلج مغزی، واژه گفتاری، پردازش معناشناختی، آزمون انطباق واژه گفتاری با تصویر
  • فرزانه تاج آبادی* صفحات 217-250

    فواصل قرآنی یکی از برجسته‏‏ترین ویژگی‏های لفظی قرآن به‏شمار می‏روند. با توجه به اینکه برای بسیاری از موضوعات واجی، تبیینی آوایی وجود دارد، جستار حاضر تلاش ‏دارد تا با رویکردی توصیفی تحلیلی علاوه بر تعیین و توصیف فواصل قرآنی، تبیینی آوایی برای گزینش و حضور واج‏های مختلف در این جایگاه ارائه‏ دهد. به این منظور، ابتدا تمامی فواصل که همان واج پایانی کلمه انتهایی آیات است (6236 مورد)، استخراج و بسامد آن ها مشخص‏ شد. در ادامه براساس مباحث مطرح در علم تجوید و تطبیق آن ها با مباحث و نظریه‏های آواشناسی نوین، حضور هر واج مورد بررسی قرار‏ گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان ‏می‏دهد که عواملی همچون کمیت و کیفیت سرنخ‏های شنیداری و ادراکی، میزان دشواری آوایی و همچنین میزان نشانداری یک آوا نقشی تعیین‏کننده در رابطه با حضور یا عدم حضور هر واج و فراوانی آن در این جایگاه دارد. به عبارت دیگر، آواهایی که از سطح شنیداری و ادراکی بالاتری برخوردارند و شنونده آن ها را درست‏تر و بهتر دریافت ‏می‏کند و همچنین از میزان دشواری آوایی و نشانداری کم تری برخوردارند، مانند واکه‏ها و همخوان‏های رسا، حضور چشمگیرتری در این جایگاه دارند و در مقابل آواهایی که فاقد چنین ویژگی‏هایی هستند، مانند همخوان‏های گرفته یا همخوان‏هایی با تولید دومین، نقش کم‏رنگ‏تری را در این محیط ایفا‏ می‏کنند.

    کلیدواژگان: فواصل قرآنی، سرنخ های شنیداری و ادراکی، دشواری آوایی، نشانداری
  • مجتبی رجبی، خدیجه آقائی*، عارف دانیالی صفحات 251-284

    در میان ایرانیان، همواره پیران همچون نماد حکمت و حرمت تلقی شده و جوانان را به تلمذ از خزائن تجربه زیسته شان سفارش کرده اند. در اینجا عنصر «سن» در بازنمایی هویتی ارزشی مثبت دارد و بر غنای معرفت/ تجربه دلالت می کند. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر پاسخی بر نحوه بازنمایی مفهوم سن به عنوان یکی از عناصر هویت بخشی وبه تبع آن سالمندی یا به تعبیر دقیق‏تر سن‏زدگی، در کتب زبان انگلیسی مدارس است. همانگونه که فوکو تصریح می کند سن، نه یک انگاره صرفا بیولوژیک، بلکه برساخته‏ای تاریخی گفتمانی است که در شبکه روابط قدرت بازتولید می شود. به طور خاص، در این پژوهش تحلیل محتوای داده های کتب زبان انگلیسی متوسطه اول و دوم (مجموعه پراسپکت و ویژن) براساس روش تحلیل گفتمان انتقادی لاکلاو و موفه (با خوانش فوکویی) صورت گرفت.  تحلیل تکرار شواهد و داده ها نوعی غیریت سازی را به عنوان گفتمان غالب از مفهوم سن زدگی نشان داد. سالمندان در سایر تمرینات، در اکثر فعالیت های روزمره و حوزه عمومی غایب هستند؛ در هنگام حضور نیز یا شکل بیمارگون یا صرفا کارکرد نمایشی/انفعالی داشته‏اند و در حالت «تعویق نامحدود» به سر می‏برند. در این مجموعه دسترسی سالمندان به گفتمان مسلط کتب آموزشی قطع شده و نوجوانان و میان سالان جایگاه سوژه گفتمانی را اشغال کرده اند، به نحوی که دوقطبی حاشیه مرکز تشدید شده است. ضرورت دارد برنامه ریزان کتب درسی به تعریف روشنی از مفهوم سن و گفتمان سالمندان دست یابند تا آنان را در مسیر تبدیل به سوژه‏های کنش‏گر و مساوات‏طلبانه (مورد تاکید سند تحول بنیادین) درنیل رسیدن به آرمان عدالت آموزشی یاری رساند.

    کلیدواژگان: سن زدگی، تحلیل گفتمان انتقادی لاکلاو و موفه، کتب آموزش زبان انگلیسی، خوانش فوکویی، سالمندی
  • سجاد اسماعیلی*، عبدالرزاق رحمانی صفحات 285-320

    بهبود کیفیت محتوای کتب درسی براساس مبانی توسعه پایدار یکی از موضوعات مهم هر نظام آموزشی است که نقش مهمی در ارتقای مهارت‏های عمومی فراگیران دارد. در همین راستا، پژوهش حاضر بر آن است تا با استفاده از روش پیمایشی به بررسی معیارهای توسعه پایدار در سازماندهی محتوای کتاب های عربی دوره متوسطه اول بپردازد. ابزار اصلی این پژوهش را پرسش نامه محقق‏ساخته معیارهای توسعه پایدار شامل معیارهای دینی، اجتماعی، محیطی، اقتصادی و  فکری علمی تشکیل داد. به منظور توصیف و تحلیل داده‏ها، از آماره‏های توصیفی و آزمون‏های هم بستگی پیرسون، آنوا (ANOVA) و فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان داد که به طور کلی سطح پایداری معیارهای توسعه در سازماندهی محتوای کتاب های عربی متوسطه اول در وضعیت ضعیف قرار دارد؛ بدین معنا که به طور خاص، سه معیار محیطی، اجتماعی، اقتصادی در سطح مطلوبیت ضعیف قرار دارند و تنها دو معیار دینی و  فکری علمی در سطح مطلوبیت متوسط قرار دارند. همچنین از لحاظ هم بستگی میان معیارها با توسعه پایدار، یافته ها حاکی از این بود که معیارهای محیطی، اجتماعی و اقتصادی بیشترین هم بستگی را با توسعه پایدار دارند، ولی به سطح مطلوب نرسیده اند. پیشنهاد می‏شود در راستای بهبود سازماندهی محتوای کتب عربی دوره متوسطه اول بر مبنای معیارهای توسعه پایدار، ضمن حفظ معیارهای دینی و  فکری علمی در کتاب ها به گنجاندن معیارهای توسعه محیطی، اجتماعی و اقتصادی توجه در محتوای این کتاب ها نیز توجه بیشتری شود.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، محتوای درسی، کتب عربی، دوره متوسطه اول
  • سحر محمدیان، بهرام مدرسی*، فروغ کاظمی، ستاره مجیدی صفحات 321-353

    در دستور واژی نقشی  بر مبنای رویکرد برزنن و همکاران (2016) به کارگرفتن ابزار صرفی و یا ساختی برای نشان دادن نقش موضوع ها، سبب بازنمایی متفاوت نقش های گفتمانی دستوری شده در زبان ها می شود. علاوه برآن، در این نظریه نقش های موضوعی به صورت موضعی در یک بند تعیین می شوند که این امر نیز سبب بازنمایی متفاوت عناصر گفتمانی دستوری شده در جملات مرکب طی فرایند مبتداسازی ضمیر گذار و ناگذار می شود. ازاین رو، هدف از این پژوهش ضمن بررسی چگونگی تعیین نقش های فاعل و مفعول در زبان فارسی، بررسی مبتداسازی ضمیر گذار و ناگذار در جملات مرکب زبان فارسی در چارچوب مذکور با اتخاذ روشی توصیفی تحلیلی است. یافته ها نشان می دهند در ساخت نقشی گروه اسمی مفعولی مبتدای ضمیر گذار و گروه اسمی فاعلی مبتداسازی شده در بند بالاتر دارای نقش گفتمانی اند. در بند پایین تر ضمیر واژه بستی و وند تصریفی فعل (شناسه) نقش موضوعی را ایفا کرده و با نقش گفتمانی به صورت ارجاعی بر طبق شروط خوش ساختی مطابقه پیدا کرده اند. در ساخت سازه ای، شناسه به عنوان جزء صرفی بر خلاف ضمیر واژه بستی فعل فاقد گره ای مستقل است. در ساخت نقشی، مشخصه معنایی نقش مفعول «رایی» در ارزش نقش مبتدا در بند بالاتر قرار می گیرد و مبتدا توسط پس اضافه «را» دارای حالت مفعولی است. اما به دلیل آنکه نقش های موضوعی به صورت موضعی در یک بند تعیین می شوند، در ساخت سازه ای برای رعایت شروط خوش ساختی بر مبنای اصل اقتصاد، در جایگاه متعارف گروه اسمی بند پایین تر مقوله تهی به صورت برون مرکز ملزم شده است.  مفعول بدون پس اضافه «را» نیز رفتاری مشابه دارد، با این تفاوت که فاقد ابزار صرفی برای تعیین نقش مفعول است. ازاین سو، در ساخت سازه ای به صورت درون مرکز مقوله تهی در گروه فعلی بند پایین تر درنظر گرفته شده است.

    کلیدواژگان: زبان فارسی، مبتداسازی، دستور واژی-نقشی، جمله های مرکب
  • محمدرضا عنانی سراب*، سلماز آقازاده صفحات 355-394

    در دنیای امروز گسترش دانش از طریق پژوهش یکی از محورهای اصلی پیشرفت در نظام آموزشی محسوب می‏شود. برای تحقق این هدف، لازم است که معلمان از سواد پژوهشی که پیش‏نیاز مشارکت در پژوهش است برخوردار باشند و با به‏کارگیری رویکردهای مبتنی بر نتایج پژوهشی در کلاس‏های خود در مسیر بهبود کیفیت فرایندهای آموزشی حرکت کنند. یکی از اقدامات اولیه برای توانمندسازی معلمان در این حوزه، آگاهی از وضعیت کنونی سواد پژوهشی و تعیین دانش و مهارت‏های مورد نیاز آن ها برای مشارکت موثر در پژوهش است. در این راستا، پژوهش حاضر به معرفی مفهوم سواد پژوهشی به عنوان سازه‏ای مهم و تاثیرگذار در مشارکت معلمان در پژوهش و اهمیت آن در غنی‏سازی روش‏های تدریس و درنهایت ارتقای کیفیت آموزش می‏پردازد. مقاله حاضر بر آن است تا از طریق مروری دامنه‏ای ضمن پرداختن به نقش‏های معلمان در رابطه با پژوهش، به تبیین مفهوم سواد پژوهشی و الگو‏های مطرح شده برای سازه سواد پژوهشی در حوزه آموزش بپردازد. یافته‏های این مطالعه حاکی از آن است که معلمان به منظور حل مسائل مرتبط با فرایندهای تصمیم‏گیری درمورد فرایندهای مختلف آموزشی و پیاده‏سازی کاربردهای مطالعات پژوهشی در کلاس‏های درس نیازمند سواد درک انتقادی گزارش‏های پژوهشی و کاربرد یافته‏های پژوهشی در آموزش هستند. درنهایت، با هدف تقویت پویایی نظام آموزشی و بهره‏برداری از یافته‏های پژوهشی کارآمد در محافل آموزشی راهکارهایی عملی در راستای تثبیت و ترویج جایگاه و فرهنگ پژوهش در محیط‏های آموزشی و همچنین توانمندسازی معلمان برای مشارکت در پژوهش از طریق گسترش سواد پژوهشی آن ها ارائه می‏شود.

    کلیدواژگان: نقش معلمان در پژوهش، سواد پژوهشی معلمان، الگو های سواد پژوهشی، مرور دامنه ای
  • بهنام محرم زاده، لیلا شوبیری*، مجید یوسفی بهزادی صفحات 395-433

    تقابل فرهنگ «خودی»  و «دیگری»  در اسناد آموزشی ، به ویژه دروس ادبی مربوط به رشته زبان فرانسه در دانشگاه های ایران، امری طبیعی است و نیاز به رویکردی میان فرهنگی که بتواند دانشجویان را در فضایی بینافرهنگی، تعدیل شده و به دور از شوک فرهنگی  قرار دهد، ایجاد کرده است. با توجه به اینکه راهبردهای عاطفی اجتماعی ، با تکیه بر تفاوت‎های فردی، تلاش‎ دارند تا زبان آموزان را در فرایند یادگیری کمک و روند آموزش زبان را تسهیل کنند، هدف این پژوهش، ارائه روشی کاربردی به منظور پیوند بیشتر ادبیات و آموزش زبان فرانسه از طریق فعال ‎کردن ظرفیت‎های حسی هیجانی و به کارگیری راهبردهای عاطفی اجتماعی نزد دانشجویان و علاقه مند کردن آنان به محتوای ادبی (شعر) است. همچنین، جامعه آماری تحقیق، شامل 110 نفر از دانشجویان زبان فرانسه در ترم آخر مقطع کارشناسی، در دو گرایش ادبیات و ترجمه در دانشگاه های مختلف ایران است که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. ازاین رو، با طراحی پرسش نامه ای محقق ساخته و در 20 سوال 5 گزینه ای، ابتدا در قالب پیش آزمون، میزان استفاده دانشجویان از راهبردهای عاطفی اجتماعی و علاقه مندی شان به شعر را سنجیدیم. سپس، طی یک دوره آموزشی مجازی و تعامل محور (درمجموع به مدت 50 ساعت) به آموزش میان فرهنگی پرداختیم. در ادامه نیز، از فراگیران، پس آزمون به عمل آمد. براساس نتایج آزمون تی (T test)، می توان چنین استنباط کرد که اختلاف معناداری بین میانگین دانشجویان در پیش آزمون و پس آزمون در زمینه استفاده از راهبردهای عاطفی اجتماعی و علاقه مندی به محتوای ادبی (شعر)، دیده شده است.

    کلیدواژگان: آموزش میان فرهنگی، شعر معاصر فرانسه، شعر معاصر فارسی، راهبردهای عاطفی اجتماعی، آموزش زبان فرانسه به مثابه زبان خارجی (FLE)
  • الهه واثق، راضیه مهدی بیرقدار*، آرزو نجفیان، مزدک انوشه صفحات 435-463

    در این مقاله در چارچوب رویکرد پویا به نظریه فاز، به تبیین چگونگی حذف موضوع درونی فعل در زبان فارسی می پردازیم. ابتدا با استفاده از معیارهایی مانند خروج هسته فعلی به بیرون از گروه فعلی، همسانی فعل، حذف متمم گروه حرف اضافه، ساخت هم پایه، ترتیب قید حالت و مفعول و همچنین قلب نحوی به  بررسی داده‏های موردنظر در زبان فارسی می پردازیم تا نشان دهیم که فرایند حذف از کدام نوع است: حذف موضوع و یا حذف گروه فعلی به همراه ابقای فعل اصلی. آنگاه با ‏توجه به ناکارآمدی معیارهای ذکرشده در مطالعات پیشین، براساس رویکردی پویا به نظریه فاز در نحو کمینه گرا برمبنای آرای بشکویچ (2005, 2013, 2014) به تحلیل فرایند حذف در جملات مورد نظر می پردازیم و نشان می دهیم که دراین چارچوب نظری، آنچه در دامنه گروه فعلی ساده حذف می شود معادل کل فاز و یا متمم فاز است. بدین‏ترتیب، بر مبنای این رویکرد می توان به‏جای تحلیل دوگانه حذف گروه فعلی به‏همراه ابقای فعل و یا حذف موضوع از ساخت های مورد‏‏نظر، تحلیلی جامع و به‏تبع آن اقتصادی به دست داد.

    کلیدواژگان: فاز پویا، حذف موضوع، حذف گروه فعلی، ابقای فعل، ضمیر ناملفوظ، زبان فارسی
  • زهرا افتخار، حسین آقاحسینی*، مسعود آلگونه صفحات 465-494

    یکی از ویژگی های عرفان روزبهان از عارفان سده ششم، توجه ویژه به موضوع عشق و شرح مراحل آن است. شرح این مراحل موجب ایجاد زبان خاص عرفانی در عبهرالعاشقین شده است. عبهرالعاشقین که به‏طور ویژه به‏موضوع عشق می‏پردازد، حاصل تجربه‏های عرفانی روزبهان است و از صیرورت مدام سالک حکایت می‏کند. تجربه این «شدن‏های» پیوسته وقتی در بستر زبان جاری می‏شود، ویژگی‏های خاصی به خود می‏گیرد. تحلیل زبان عرفانی ویژه او در مراحل مختلف صیرورت سالک در مراتب عشق با استفاده از الگوی گفتمان پویا میسر می‏شود. این الگو نشان می‏دهد زبان عرفانی عبهرالعاشقین ایستا نیست و بنیاد آن بر تحول است. هدف این پژوهش روشن کردن مسیر پویایی تجربه عرفانی سالک در طریقت عشق و در بستر زبان است. بر این اساس، این پژوهش به بررسی«هویت» و مسیر «شدن» سالک خواهد پرداخت. با استفاده از مربع معناشناسی بخشی از روند صیرورت در کلام را می‏توان بررسی کرد. این مطالعه آشکار می‏کند که هویت سالک، عبارت از عارفی است که به مقام فنای صفاتی رسیده است، اما خشنودی به عشق انسانی و توقف در آن حجاب راه اوست. غایت سیر سالک دیدار تجلی جمال الهی در سیمای معشوق انسانی و رسیدن به فنای ذات و توحید است. فعل موثر «خواستن» به‏هنگام گزینش میان دو راه توقف یا پویایی نمود می‏یابد. فعل موثر «بایستن» در تقدیر حق‏تعالی در قرار دادن امتحان عشق تجلی می‏یابد. اما رسیدن سالک به فاعل «توانشی» و منزل مشاهده و وصل به فضل و جذبه الهی میسر است نه اراده سالک.

    کلیدواژگان: روزبهان، عشق، غایت، شدن، افعال موثر، گفتمان پویا
|
  • Ali Alizade* Pages 1-32

    This study deals with fortition processes in Sistani dialect as spoken in Sistan region located in the north of Sistan and Baluchestan province based on Autosegmental phonology by Goldsmith (1976). This is a descriptive-analytic study. So, 20 females and males more than 50 years old, low educated and Sistani dialect speakers have been selected by random. The data has been gathered by interviewing and recording their free speech for twenty minutes per person . The relevant data has been extracted from the recorded sentences and then transcribed by IPA alphabet. Eventually, the phonological rules of the data have been described and analyzed based on the concepts and principles of Autosegmental phonology.  The research results showed that the fortition process in Sistani dialect, is represented as glottal [ʔ] insertion in initial position of word, front high glide [j] insertion and nasal consonant [n] insertion between two vowels at the end of the word in the coda position, the conversion of voiced obstruent /ʁ/ to voiceless obstruent [χ], the conversion of obstruent labio-dental /f/ and /v/ to labial [p] and [b], gemination between two morphemes and at the end of some words and also, aspiration process in the voiceless obstruent consonants in the onset position of the first syllable, the stressed syllables in the middle of words as well as the coda position of the last syllable.

    Keywords: grammatical growth, semantic features of the verb, passive verb construction, Persian-speaking children
  • Faezeh Salimi, Vali Rezai* Pages 33-68

    Flipped classroom is one of the relatively new teaching methods in which teaching takes place outside the classroom and class time is devoted to practice, and learning is established under the supervision of the teacher. Various studies in the world and in Iran have examined the effectiveness of flipped learning in teaching English, but these studies have been done either in the context of schools and institutes or with English language college students. This study examines students’ attitudes towards the flipped classroom, and the effectiveness of flipped learning in General English courses at Farhangian University. Findings show that students are satisfied with the flipped classroom and prefer it to traditional classes. Based on the results of paired and independent t-tests, flipped learning improves students' learning in General English courses. In addition, gender can affect the effectiveness of flipped learning, but students' field of study does not have such a role. Based on the findings of this study, flipped learning can used to increase the effectiveness of General English courses in face-to-face and virtual classes.

    Keywords: object omission, valency-reduction, prototypical transitivity components, verbal valency, transitivity-reduction
  • Fazlollah Khodadadi* Pages 69-94

    Qaboosnameh is one of the valuable works of Persian prose in the fifth century and is the result of the experiences of Amir Rantul-Maali to his son Gilan Shah, in which the narrator taught his son about various issues of life, arts and professions in forty-four chapters. This work, which is also known as "Advice" and "Pandnameh", is a moral narrative with unique narrative structures, the most important of which is the existence of counter-discourses in the form of anecdotes. These anti-discourses are in support of the narrator's speech and aligned and in interaction with his moral-educational discourse, so that the optimistic narrator with deep insights and wise observations and embellishing and armed his words with supporting anti-dots such as: appropriate anecdotes, verses of the Quran, the speech of scholars and poems of poets, the wall It has created a strong defense and a strong support umbrella in the discourse system of the book, which has led to more persuasion of the narrative heard. The results of the present research show that anti-discourses in Qaboosnameh have been involved in persuasiveness of Shenu's narrative with roles such as instructiveness, influence, incitement, threat, experienceability and easy understanding and highlighting.

    Keywords: Anti-discourse, persuasion, influential maps, Qaboosnameh
  • Marzieh Bagherkazemi* Pages 95-130

    The “epistemic climate” of a classroom can be thought of as a major determinant of classroom procedures and the learning outcome. The present ethnographic case study involved the investigation of the epistemic orientation of the instructional materials, teacher, and students of an online tenth-grade high school English language classroom in Iran, regarding the core dimensions of their L2 learning-specific epistemologies: beliefs about the nature of L2 knowledge’s simplicity, certainty, source, and justification. The researcher’s observation and reflective notes paired with semi-structured interview data were qualitatively analyzed. Nine epistemology-related themes were extracted from the interview data. The results showed the predominantly absolutist orientation of the materials and students; the teacher, on the other hand, subscribed herself to a view of L2 knowledge as context-contingent and integrated, obtainable from multiple sources and subject to contextual evaluatism; however, there was a conspicuous incongruence between her beliefs and the epistemological orientation of her teaching practice, materials, and students. She attributed this observation to the mandatory instructional materials and stakeholders’ conceptions of L2 achievement. The findings reveal the significance of investigating the epistemic orientation of L2 teaching and learning in order to better facilitate students’ epistemological development and enhance their recognition of the context-contingency of L2 knowledge and knowing.

    Keywords: epistemic climate, knowledge certainty, knowledge simplicity, knowledge source, knowledge justification, absolutism, contextual evaluatism
  • Marzie Samimifar, Sahar Bahrami-Khorshid*, Soghra Akbari Chermahini Pages 131-161

    Bilingualism affects many cognitive and emotional processes, and studies have shown emotional arousal statements influence language, specifically language selection. The present quasi-experimental research was accomplished with the aim of surveying the language selection of Turkish-Persian bilinguals at the time of processing happiness. For this purpose, using targeted sampling, we selected 20 Turkish-Persian sequential bilinguals (with an average age of 26) among university students of Tehran. Participants were first asked to fill language history, General Health, Handedness, and Positive and Negative Affect Schedule questionnaires; then they responded to a computerized task designed to induce happiness and determined the meaningfulness of Turkish and Persian words and non-words. By examining the performance of the participants in the test through repeated measures analysis of variance, it was revealed that individuals significantly spent more time on determining the meaningfulness of words in happiness inducing condition comparing to the normal one. Also, regarding the comparison of two languages in both conditions separately, paired comparison results demonstrated that participants’ reaction time to Turkish words in happiness inducing condition was significantly longer (Ps<0/05). As a result, it can be proposed that Turkish-Persian bilinguals are more involved with their first language in emotional states, especially happy state, and that Turkish has more and deeper emotional associations for them, and their emotional involvement is stronger for their native language than for their second language.

    Keywords: bilingualism, emotion, happiness, reaction time, language selection
  • FARIDE BAHRAMI, SALAHADIN ABDI* Pages 163-189

    Cognitive linguists do not negate the metaphorical creativity inherent in the works of poets and writers. According to the ‘Cognitive Poetics’ theory proposed by Lakoff and Turner (1989), poets and writers frequently employ the same conventional conceptual metaphors in their compositions that are prevalent in everyday language. The creative aspect of poetry emerges from the adept manipulation and modification of these commonplace conceptual metaphors, achieved through the application of four conceptual tools: expansion, complication, questioning, and combination. The primary objective of this research is to introduce these strategies and assess their applicability in conducting a cognitive analysis of certain novel metaphors found in two collections of short stories authored by Zakaria Tamer (1931), a distinguished contemporary Syrian writer. The analysis of the data indicates that Tamer has utilized the same everyday conceptual metaphors in his narratives. Consequently, the creativity exhibited by this author could potentially be attributed to the proficient application of the aforementioned tools in the usage of ordinary metaphors. Based on the data analysis, it is observed that Tamer, in the creation of the metaphors examined, has predominantly employed the tool of combination, sparingly used the tool of questioning, and has made moderate use of the tools of expansion and complication. The findings also suggest that Tamer, through his judicious use of metaphor, not only imparts elegance and beauty to his prose but also effectively communicates the underlying concepts and messages of his stories to the reader.

    Keywords: cognitive linguistics, metaphorical creativity, Zakaria Tamer, Sahil al-Javad al-Abyad, Damascus al-Haraeq
  • Heydar Nosratzadeh*, Hasan Ghasemi, Leila Rezaee Pages 191-215

    The present study aimed to assess and compare semantic processing of spoken words in adolescents with cerebral palsy and healthy adolescents. For this purpose, 30 adolescents with cerebral palsy aged 10 to 15 years were selected by convenience sampling method, all of whom were spastic. Surveillance of Cerebral Palsy in Europe (SCPE) network was used to classify adolescents with cerebral palsy. For the control group, 30 healthy adolescents were selected according to gender, age and education of adolescents with cerebral palsy. To assess the subjects, spoken word-picture matching test (47) was used. The results showed that adolescents with cerebral palsy had significantly weaker spoken word skill than healthy adolescents. Furthermore, the developing spoken words pattern in adolescents with cerebral palsy is delayed compared to healthy adolescents. In addition, data analysis revealed that adolescents with cerebral palsy have vocabulary network and perceptual impairment in spoken word processing. However, their perceptual impairment is far greater.

    Keywords: cerebral palsy, spoken words, semantic processing, spoken word-picture matching test
  • F. Tajabadi* Pages 217-250

    Qur'anic intervals (Fawāsil) are considered one of the most prominent verbal features of the Qur'an. Given that there are phonetic explanations for many phonological subjects, this study aims to determine and describe the Qur'anic intervals and present a phonetic explanation for the selection and presence of different phonemes in this position in a descriptive-analytical way. To conduct this research, initially, all the intervals (6236 items), which are the final phonemes of the last words of the verses, were extracted, and their frequency was determined. Next, the presence of each phoneme was examined based on the topics discussed in the science of Tajwid, checking them against the topics and theories of modern phonetics. The findings reveal that factors such as the quantity and quality of auditory and perceptual clues, the degree of phonetic difficulty, and the relative degree of markedness of a phoneme play a decisive role in the presence or absence of that phoneme and its frequency in this position. In simpler terms, sounds with a higher level of hearing and perception, which the listener receives more accurately, and with less phonetic difficulty and markedness, such as vowels and sonorant consonants, have a more significant presence in this position. In contrast, sounds that do not have such characteristics, such as consonants or consonants with a second articulation, play a lesser role.

    Keywords: Qur'anic intervals, auditory, perceptual clues, phonetic difficulty, markedness
  • Mojtaba Rajabi, Khadijeh Aghaei*, Aref Danyali Pages 251-284

    One rich educational trait in Iranian culture is to respect the aged ones and keep their dignity, enjoying their lived experiences. Here, the concept of age is defined as an identity representation with a positive connotation which signifies enriching experience / knowledge. In keeping with, the main objective of the present study was to disclose how ageism as a social-ideological construct not a biological concept has been represented in English language schooling textbooks. Theoretically framed in Laclau and Muffe Critical Discourse Analysis based on Foucauldian reading, the current study was to do a content analysis of English language textbooks in Iranian junior and senior secondary schooling systems (Prospect and Vision series). The researchers extracted the dominant discourses represented in the exercises, images and contents of the textbooks based on frequency and the related categories. Findings spelled out a kind of “otherness” represented a kind of “otherising” discourse in the textbooks. The elders were represented in three aspects of “absentism” “a negative issue” or “token construct”.  Indeed, when present, they were also misrepresented as sick or disabled ones or persons with token /socially passive role. They did not enjoy a dominant discourse and the youth were the subject of the discourses. Curriculum developers are thus needed to revisit their readings on ageism construct to provide a positive definition on it, framing educational justice demanded in Fundamental Reform Document and its Islamic-Iranian ethos.  

    Keywords: Ageism, Laclau, Muffee Critical Discourse Analysis, English Language Teaching Textbooks, Foucauldian Reading, Elders
  • Sajjad Esmaili*, Abdolrazagh Rahmani Pages 285-320

    This research aims to investigate the standards for sustainable development when organizing content of Arabic textbooks in junior high school, utilizing a survey methodology. The primary tool for this study is a questionnaire developed by the researcher, encompassing criteria for religious, social, environmental, economic, and intellectual-scientific development. Descriptive statistics and correlation tests such as Pearson, ANOVA, and Friedman are employed for data analysis and description. The findings suggest an overall weak level of sustainability for development criteria in organizing the content of junior high school Arabic textbooks. Specifically, three criteria including environmental, social, and economic criteria exhibit a weak level of desirability, while only two criteria, religious and intellectual-scientific criteria, achieve a moderate desirability level. Regarding the correlation between criteria and sustainable development, the results indicate that environmental, social, and economic criteria have the highest correlation but have not reached a desirable level. It is recommended to improve the organization of junior high school Arabic textbooks based on sustainable development criteria by not only preserving religious and intellectual-scientific criteria but also incorporating environmental, social, and economic development criteria into the content of these books.

    Keywords: Sustainable development, Content of Arabic texts, high school
  • Sahar Mohammadian, Bahram Modarresi*, Foroogh Kazemi, Setareh Majidi Pages 321-353

    According to Bresnan et al. (2016), using morphological (lexocentric) or structural means to specify argument functions results in different representations of grammaticalized discourse functions in LFG. Furthermore, the AF specification is local to a single clause in this theory, resulting in a different representation of grammaticalized DFs in complex sentences during the topicalization and left-dislocation processes. The aim of this study is to investigate the processes of topicalization and left-dislocation in Persian complex sentences. Using a descriptive method, it also aims at showing how the subject and object functions in Persian are specified in the aforementioned framework. The findings indicate that the left-dislocated object and topicalized subject NP in the higher clause have both a DF in the f-structure. Both the agreement inflection and clitic pronoun have AF and anaphorically agree with the DF based on the well-formedness conditions. The agreement inflection, unlike the clitic pronoun, lacks an independent node in the c-structure as a morphological component of the verb. The semantic feature of the marked-râ object is placed in the value of the topic in f-structure, and the topic has the accusative case via postposition-râ. Since the AF specification is local to a single clause, in order to observe well-formedness conditions based on the economy principle, an empty category is required exocentrically in the canonical position of the NP in the lower clause of the c-structure. The object without-râ takes a similar approach, but it lacks morphological means to specify the object function. Thus, the empty category is considered endocentrically in the VP in the lower clause of the c-structure.

    Keywords: Persian language, Topicalization, Lexical-functional grammar, The complex sentences
  • Mohammad Reza Anani Sarab*, Solmaz Aghazadeh Pages 355-394

    In today's world, expanding the existing body of knowledge through research is one of the main pillars of progress in the educational system. To achieve this goal, it is necessary for teachers to have research literacy, which is a prerequisite for their engagement in research. Research literacy can improve the quality of educational processes by helping teachers to apply research-informed approaches in their classrooms. One of the first steps to empower teachers in this regard is to determine their current level of research literacy and identify the knowledge and skills that they need in order to engage in research effectively. The present study introduces the concept of research literacy as an essential construct with regard to teachers' research engagement and discusses its impact on improving teaching methods and ultimately the quality of education. Adopting a scoping review approach, this study elaborates on teachers’ roles in relation to the concept of research literacy. Furthermore, the proposed models for the construct of research literacy in the field of education are presented and evaluated. The findings of this study indicated that teachers need to have a critical understanding of research reports in order to find solutions to educational problems, make informed decisions, and implement the implications of research studies in their classrooms. Finally, aiming to strengthen the dynamism of the educational system and encourage teachers to put research findings into practice, a number of practical guidelines are proposed which can promote the status and culture of research in educational settings. 

    Keywords: The role of teachers in research, teachers’ research literacy, research literacy models, scoping review
  • Behnam Moharramzadeh, Leila Shobeiry*, Majid Yousefi Behzadi Pages 395-433

    The confrontation of  “Insider”  and “Other “ cultures in educational documents, especially literary courses related to the French language in Iranian universities, is natural, and there is a need for an intercultural approach that can place students in an intercultural space, adjusted and away from cultural shock. Considering that social-affective strategies, relying on individual differences, try to help language learners in the learning process and to facilitate the language teaching process, the aim of this research is to provide a practical method in order to further link literature and education. French language is through activating sensory-emotional capacities and applying social-affective strategies to students and making them interested in literary content (poetry).
    Also, the statistical population of the research includes 110 French language students in the last semester of the bachelor's degree, in the two majors of literature and translation in different Iranian universities, who were randomly selected. Therefore, by designing a researcher-made questionnaire and using 20, 5-choice questions, we measured the students' use of social-affective strategies and their interest in poetry in the form of a pre-test. Then, during a virtual and interactive training course (for 50 hours), we did intercultural training. Then, the learners were given a post-test. Based on the results of the T test, it can be concluded that there is a significant difference between the average students in the pre-test and the post-test in terms of the use of social-affective strategies and interest in literary content (poetry).

    Keywords: Intercultural pedagogy, French contemporary poetry, Persian contemporary poetry, Social- affective strategies, FLE
  • Elahe Vasegh, Razieh Beyraghdar*, Arezoo Najafian, Mazdak Anushe Pages 435-463

    This paper trys to explain, based on the framework of the dynamic phase theory, how to eliminate the internal object of the verb in Persian. At first, in order to determine whether deleted internal argument in Persian verb phrase is the result of  argument ellipsis (AE) or verb stranding verb phrase ellipsis (VSVPE), we apply some common diagnostic criteria  in the previous studies such as verb movement out of verb phrase, verbal identity, deletion of prepositional phases as intrnal arguements, coordination structure, order of adverbs of state and objects and scrambling. Because of incapability of the mentioned diagnostic criteria in the previous literature, we resort to the dynamic approach of phase theory (Bošković: 2005, 2013, 2014). Based on this approach, we conclude that what is deleted in the verb phrase is either a phase or the complement of a phase. Accordingly, this approach can provide the readers up with a more comprehensive and economical explanation of the mentioned structure in Persian.

    Keywords: dynamic phase, argument ellipsis, verb phrase ellipsis, verb stranding, pro, Persian language
  • Zahra Eftekhar, Hosein Aghahoseini *, . Masood Algooneh Pages 465-494

    One of the characteristics of Rozbahan's mysticism, one of the mystics of the 6th century, is his special attention to the subject of love and the description of its stages. The description of these stages has led to the creation of a special mystical language in Abhar Alasheghin. Abhar Alasheghin which deals specifically with the subject of love, is the result of Rozbahan's mystical experiences and tells the story of the constant seeker. The experience of these continuous "becomings" takes on special characteristics when it flows in the context of language. The analysis of his characteristic mystical language in different stages of the seeker's transformation in the stages of love is possible by using the dynamic discourse model. This pattern shows that the mystical language of Abhar Alasheghin is not static and its foundation is on transformation. The purpose of this research is to clarify the dynamic path of the seeker's mystical experience in the way of love and in the context of language. Based on this, this research examines the "identity" and the path of "becoming" a seeker. By using the semantic square, part of the process of transformation in the word can be examined. This study reveals that the identity of the seeker is a mystic who has reached the point of annihilation of attributes, but satisfaction with human love and stopping in that veil is his path. The goal of the seeker's journey is to see the manifestation of divine beauty in the form of a human lover and to reach the annihilation of nature and monotheism. The effective verb "to want" appears when choosing between two ways of stopping or moving. The effective verb "to stand" is manifested in the determination of the God in putting love to the test. But it is possible for the seeker to reach the subject of "ability" and the essence of observation and connection to the grace and attraction of God, not the will of the seeker.

    Keywords: Rozbehan, vise, devenir, Verbe modaux., dynamic discourse, love