فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 44، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یزدان اعظمی، خلیل میرزایی*، باقر ساروخانی، بهمن باینگانی صفحات 9-34

    رابطه انسان با محیط‎ زیست، همواره در حال تغییر و تحول است. انسان ها با ورود به عصر صنعت و مدرنیته، سبک زندگی خود را براساس عقلانیت ابزاری تغییر داده‎ اند و با تصمیم گیری‎های خودخواهانه و یک جانبه، بحران های زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده‎اند که نگرانی و تشویش عموم مردم در جوامع مختلف را به خود جلب کرده است و مساله محیط زیستی به مسئله‎ای جهانی و اجتماعی مبدل شده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر فعالیت‎های محیط ‎زیستی انجام شده است. روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع پیمایش بوده است. جامعه آماری شامل کلیه فعالان محیط زیست در دو شهرستان مریوان و بانه می باشد که 385 نفر از طریق فرمول آماری کوکران و به شیوه نمونه گیری احتمالی طبقه ای متناسب با حجم، جهت گردآوری اطلاعات انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر بخش کیفی این تحقیق می باشد و نرم افزار تجزیه و تحلیل اطلاعات نرم افزار SPSS است. نتایج حاصل از آزمون همبستگی r پیرسون نشان داد که همبستگی بین تمامی متغیرهای مستقل پژوهش شامل نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابه امر سیاسی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابه، امر زیبایی شناختی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابه امر اقتصادی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابه امر مذهبی و نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابه امر بهداشتی، با متغیر فعالیت محیط زیستی در سطح معناداری کوچکتر از 01/0 از نظر آماری مورد تایید واقع شد. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی چند متغیر حاکی از آن است که متغیرهای مستقل حاضر در مدل رگرسیونی، توانسته اند 4/65 درصد از تغییرات متغیر فعالیت های محیط زیستی را تبیین و پیش بینی نمایند. در این میان، متغیر فعالیت محیط زیست به مثابه امری زیبایی شناختی بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشته است.

    کلیدواژگان: فعالیت محیط زیستی، نگرش زیبایی شناختی، نگرش سیاسی، نگرش مذهبی، محیط زیست
  • سینا جلیل پوراقدم، احمد میرزا کوچک خوش نویس*، مهدی خاکزند، مصطفی مسعودی نژاد صفحات 35-64

    امروزه بی توجهی به مفاهیم اجتماعی و محیطی در مسکن، سبب شده است که ساخت و سازها در قالب یک رابطه کمی، یعنی ارتباط کمی و عددی انسان از نظر اقتصادی با ابعاد کالبدی مسکن و یا افراد ساکن در آن، سنجش شود. به این ترتیب توجه به ارزش ها و مفاهیم اجتماعی همانند عدالت در مسکن، زیر پا گذاشته شده است. لذا، پژوهش حاضر با شناخت حساسیت موضوع مسکن و نقش آن بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی، ضرورت پرداخت در این زمینه را با تکیه بر ارتباط بین عوامل سه گانه محیطی، اجتماعی و کالبدی مرتبط با مسکن میسر دانسته است و با هدف تبیین نقش مسکن بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی، در شهر تهران، به عنوان نمونه موردی انجام شده است. این پژوهش کاربردی، به صورت ترکیبی- کیفی و کمی- می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارهای SPSS نسخه 27 و Smart PLS نسخه 3 انجام شده است. یافته ها نشان می دهد رابطه معنی داری بین هر سه عامل محیطی، اجتماعی و کالبدی وجود دارد (05/0>p). جهت رابطه بین هر سه عامل مثبت بوده است و عوامل با یکدیگر همبستگی داشته اند و بر ادراک شهروندان از عدالت تاثیرگذار می باشند و در مجموع شهروندان وضعیت مسکن در شهر تهران را عادلانه نمی دانند.

    کلیدواژگان: ادراک، عدالت، مسکن، عوامل محیطی، عوامل اجتماعی، عوامل کالبدی
  • شمسی پورعباسی، جعفر کرد زنگنه*، منصور شریفی صفحات 65-87

    ازدواج زودهنگام که به عنوان یک مساله جهانی شناخته شده است، هنوز به طور گسترده ای در استان خوزستان و شهرستان اهواز انجام می شود. این مطالعه کیفی با هدف کشف و تفسیر بسترهای شکل گیری ازدواج زودهنگام، از دیدگاه دختران ازدواج کرده و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی- تفسیری انجام شد. مشارکت کنندگان در تحقیق به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از سوالات باز، مورد مصاحبه عمیق گرفتند که اطلاعات با بیست و دومین شرکت کننده با اشباع رسید. اطلاعات حاصله پس از هر بار مصاحبه با الگوی تماتیک اسمیت (1997) تحلیل شد. اطلاعات توصیف شده در این مطالعه از مشاهدات و یادداشت های محقق به دست آمدند که در 34 مفهوم اولیه، 11 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی طبقه بندی شد. یافته ها نشان داد که چهار گروه از بسترها در شکل گیری ازدواج زودهنگام زنان در شهرستان اهواز نقش داشته اند که عبارتند از: بسترهای فرهنگی (باور به کارساز بودن ازدواج زودهنگام، سنت های مردسالاری و ازدواج فامیلی و سبک زندگی منطبق با شرایط)، زمینه های اجتماعی (تایید شدن با ازدواج، ازدواج مصلحتی و رهایی از مشکلات خانواده)، شرایط اقتصادی (تسهیلات مالی فرایند ازدواج، انگیزه تامین مالی و رهایی از مشکلات مالی) و عوامل شخصی (تصور اشتباه از زندگی مشترک و سهل گیری و نادیده انگاری مسوولیت های زندگی مشترک). به عنوان نتیجه، ازدواج زودهنگام زنان در شهرستان اهواز به طور عمده، ریشه در بسترهای فرهنگی و اجتماعی و سپس شرایط اقتصادی و عوامل شخصی داشته است.

    کلیدواژگان: مطالعه پدیدار شناسی، بسترهای ازدواج زودهنگام، زنان شهرستان اهواز، زمینه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی
  • مینو غلام حسین، یحیی قائدی*، سعید ضرغامی، رمضان برخورداری، علی اکبر صالحی صفحات 88-109

    هدف پژوهش حاضر، بررسی چالش های آموزش تربیت شهروندی بر مبنای ادراک دانش آموزان مهاجر افغان است که با هدف توصیف و تفسیر تجارب زیسته از مولفه های تربیت شهروندی، انجام شده است. روش پژوهش، شامل جامعه والدین و دانش آموزان در مقطع ابتدایی منطقه 4 استان البرز، شامل 6 دختر و 10 پسر مهاجر بود. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که تا حد اشباع داده ها ادامه یافت و با به کارگیری روش استرابرت و کارپنتر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پس از تحلیل داده ها و حذف کدهای مشترک، کد مفهومی که بیانگر تجارب مشارکت کنندگان بود، استخراج شد و در 10 مضمون اصلی دسته بندی شد. یافته های پژوهش حاضر حاکی از این است که پاسخ های مصاحبه شوندگان را می توان در محورهای حفاظت از محیط زیست، مبتنی بر تحلیل مصاحبه ها، حاکی از مضامین حفاظت از محیط زیست، حقوق و وظایف شهروندی، همدلی، مسئولیت پذیری، احترام به حقوق دیگران، همکاری، تبعیض، روحیه عدالت خواهی، انتقادگری و انتقادپذیری و برقراری ارتباط، مضمون بندی کرد. مضمون های تبعیض، همدلی، همکاری و ارتباط مضمون ه ایی بودند که مصاحبه شوندگان، بیشترین چالش را در مورد کم و کیف آن با توجه به تجربه در آموزش و پرورش ایران داشتند، قابل توجه بود. بر اساس تحلیل مضامین فوق، سوگیری جنسیتی به نفع مردان و نقش حاشیه ای زنان، یکی از تمایزهای مشخص مصاحبه شوندگان است.

    کلیدواژگان: تجربه زیسته، تربیت شهروندی، جنسیت، دانش موزان افغان
  • محمدعلی امیرپورسعید، محمود شارع پور*، صدیقه لطفی صفحات 110-139

    افزایش سرمایه اجتماعی در دراز مدت اثرات مهمی بر ذهنیت ساکنین محله، اعتماد متقابل، همبستگی، مشارکت در امور محله و... می گذارد و زمانی که این مهم محقق شود، به تبع آن کیفیت زندگی در آن محله، رو به رشد خواهد بود و در بعد ذهنی و عینی باعث تقویت کیفیت زندگی در بین اهالی آن محله خواهیم بود. در همین راستا در پژوهش حاضر تلاش شد تا با رویکردی جامعه شناختی و با روش پیمایش، به سنجش میزان سرمایه اجتماعی و سطح کیفیت زندگی در بین ساکنین محله های شهر رفسنجان پرداخته شود و در نهایت بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر روی کیفیت زندگی آنان را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. در این پژوهش، تمامی ساکنین 18 سال به بالا جزء جمعیت آماری قرار گرفتند و از بین آن ها طبق فرمول کوکران، تعداد 383 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است و توصیف و تحیل داده ها توسط نرم افزار Spss انجام شده است. نتایج یافته های پژوهش نشان می دهد تفاوت معناداری بین زنان و مردان از لحاظ میزان سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی وجود ندارد.، اما تفاوت معناداری بین گروه های درآمدی و میزان سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی آن ها وجود دارد. همچنین بین مدت زمان های مختلف سکونت افراد و میزان سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی آن ها نیز تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج بررسی رگرسیون چندگانه نشان می دهد که 508/0 بین متغیرهای تحقیق همبستگی وجود دارد. همچنین حدود 25 درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیر سرمایه اجتماعی پیش بینی می شود و اعتماد در بین مولفه های سرمایه اجتماعی، بیشترین تاثیر را بر روی کیفیت زندگی ساکنین محلات شهر دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی، رفسنجان، محلات شهری
  • مریم وهاب، مهرداد نوابخش*، سروش فتحی صفحات 140-153

    در این مطالعه به دنبال تبیین جامعه شناختی روی آوری زنان به مدیریت بدن و عوامل اجتماعی- فرهنگی موثر بر آن هستیم. گروه هدف این مطالعه، زنان مناطق 1 و 17 شهر تهران بوده است. در روش تحقیق حاضر، از روش کمی- پیمایشی بهره برده شد. بر این اساس، با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه از میان جمعیت دو منطقه 1 و 17 انتخاب شدند که با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات لازم جمع آوری شد. یافته های بدست آمده نشان دادند متغیرهای جمعیت شناختی و عوامل اجتماعی با متغیرهایی چون (تعاملات اجتماعی برابر 0911/0، پایگاه اجتماعی اقتصادی برابر 189/0، مصرف گرایی برابر با 126/0) و عوامل فرهنگی با متغیری مانند (گروه های مرجع برابر 116/0) با مدیریت بدن در ارتباط است. تعریف دوباره از زیبایی و تغییر دیدگاه و نگرش و ایجاد رویکرد جدید در باز تعریف مدیریت بدن ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مدیریت بدن، تعاملات اجتماعی، مصرف گرایی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، گروه های مرجع
  • طاها عشایری*، موسی سعادتی، اسماعیل جهانی دولت آباد صفحات 154-180

    تعارض، امری طبیعی و جزء خصیصه همه سازمان های اجتماعی است. سازمان های دولتی و غیردولتی، همیشه با مساله تعارض اجتماعی بین نیروهای انسانی (مدیر-کارکنان) در سطح ستادی و صف، مواجه هستند. در تعاونی و شرکت ها نیز این امر به دلایل گوناگونی رخ می دهد. بر این اساس، پژوهش پیش رو بر آن است که عوامل جامعه شناختی موثر بر بروز تعارض اجتماعی مابین کارگر-کارفرما را مورد بررسی قرار دهد. روش پژوهش از نوع کمی (پیمایش) است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر است که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. جهت رتبه بندی شاخص ها از آزمون ناپارامتریک فریدمن استفاده شد. یافته های توصیفی نشان می دهد که میانگین سنی پاسخگویان، 57/38 سال، 25 درصد از پاسخگویان زن و 75 درصد مرد، 7/92 درصد سابقه بیمه و 3/7 درصد فاقد بیمه هستند. نتایج حاصل از آزمون فریدمن گویای این است که از بین عوامل روانی (بی انگیزگی کاری، خلق تنگی طرفین و استرس داشتن در حین انجام وظیفه و زودرنج بودن در هنگام بروز مشکل)، در بعد عوامل فردی (نداشتن مهارت ارتباطی، فقدان تعامل مناسب کارگر-کارفرما، تعلل کاری بیش از حد)، در بعد عوامل شغلی (زیاد بودن حجم کار و زمان کم برای انجام آن، ترک مدام کار از سوی کارگر و کار تکراری و یکنواخت)، در بعد عوامل اقتصادی (عدم کفاف حقوق پرداختی در رفع مشکلات شخصی و زندگی، نبود تشویق و پاداش متناسب با عملکرد نیروی انسانی، عدم پرداخت مزایا و پاداش در روزهای خاص)، در بعد عامل محیطی (نبود نظم و انضباط محیطی، رعایت نکردن ایمنی کار، محیط مرطوب)، در بعد عامل سازمانی (عدم قرارداد کاری، تسویه حساب های پیش از موعد، قراردادهای کوتاه مدت)، در بعد عامل فرهنگی (بی توجهی به واجبات دینی، کم توجهی به ارزش های اسلامی و اجتماعی)، در بعد عامل اجتماعی (عدم احساس حمایت گروهی، رعایت نکردن شئون اجتماعی، اعتماد کم بین همکاران) در بروز تعارض اجتماعی بین کارگر-کارفرما بیشترین نقش و تاثیر را داشته اند.

    کلیدواژگان: تعارض اجتماعی، ناامنی شغلی، فشار اقتصادی، بحران سرمایه اجتماعی، کارگر- کارفرما
  • سعید رجبی، سوده مقصودی * صفحات 181-200

    در این مطالعه، به بررسی رابطه سبک فرزندپروری و سلامت روان با آمادگی به اعتیاد دانش آموزان شهر کرمان پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه دوم ناحیه 2 شهر کرمان در سال 1400-1401بود. با استفاده از فرمول کوکران، 360 دانش آموز دختر و پسر انتخاب شد. روش نمونه گیری در تحقیق حاضر براساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه آمادگی به اعتیاد، شیوه های فرزندپروری و سلامت روانی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss24 استفاده شد. یافته ها نشان داد که میزان سلامت روان بر حسب جنسیت تفاوت معناداری را نشان می دهد و با توجه به میانگین به دست آمده، پسرها از سلامت روان پایین تری نسبت به دختران برخوردارند (05/0<p). بین سبک های فرزندپروری و سلامت روان دانش آموزان دختر و پسر با آمادگی به اعتیاد، رابطه معنی داری وجود دارد (05/0<p). همچنین در بررسی پیش بینی تاثیر عوامل مستقل بر آمادگی به اعتیاد در دانش آموزان دختر و پسر مشخص شد که متغیر افکار پارانوییدی، مهم ترین متغیر اثرگذار بر آمادگی به اعتیاد در هر دو گروه از دانش آموزان بود.

    کلیدواژگان: آمادگی به اعتیاد، سبک فرزند پروری، سلامت روان، دانش آموزان
|
  • Yazdan Azami, Khalil Mirzaei*, Bagher Sarukhani, Bahman Bayangani Pages 9-34

    The relationship between man and the environment is always changing. Entering the age of industry and modernity, humans have changed their lifestyle based on instrumental rationality and with selfish and one-sided decisions, they have created many environmental crises that worry and worry the public in different societies and the environmental issue has become a global and social issue. In this regard, the current research has also been conducted with the aim of sociological investigation of factors affecting environmental activities. The research method of the current study is survey type. The statistical population includes all environmental activists in Marivan and Baneh cities, 385 of who were selected through Cochran's statistical formula and stratified probability sampling in order to collect information. The data collection tool is a researcher-made questionnaire based on the qualitative part of this research, and the data analysis software is SPSS software. The results of Pearson's r correlation test show that the correlation between all the independent variables of the research includes attitude towards environmental activity as a political matter, attitude towards environmental activity as an aesthetic matter, attitude towards environmental activity as an economic matter, attitude towards Environmental activity as a religious matter and attitude towards environmental activity as a health matter were statistically confirmed with the environmental activity variable at a significance level less than 0.01. Also, the results of the multivariate regression analysis indicate that the independent variables in the regression model have been able to explain and predict 65.4% of the changes in environmental activities. Meanwhile, the environmental activity variable as an aesthetic issue has had the greatest impact on the dependent variable.

    Keywords: Environmental Activity, Aesthetic Attitude, Political Attitude, Religious Attitude, Environmen
  • Sina Jalilpour Aghdam, Ahmad Mirza Kuchak khoshnevis*, Mehdi Khak Zand, Mostafa Masoudinejad Pages 35-64

    Today, neglecting the social and environmental concepts in housing has caused constructions to be measured in the form of a quantitative relationship, that is, the quantitative and numerical relationship of humans economically with the physical dimensions of housing or the people living in it. Thus, considering social values and concepts such as justice in housing has been violated. Therefore, the current research, recognizes the sensitivity of the issue of housing and its role on people's perception of social justice, has found the necessity of payment in this field by relying on the relationship between three environmental, social and physical factors related to housing; with the aim of explaining the role of housing on people's perception of social justice in Tehran as case study. The applied research is a combination of qualitative and quantitative research. Data analysis is done with SPSS version 27 and Smart PLS version 3 software. Findings show that there is a significant relationship between all three environmental, social and physical factors (p<0.05). The direction of the relationship between all three factors is positive and the factors are correlated with each other and affect the citizens' perception of justice; in general, citizens do not consider the housing situation in Tehran fair.

    Keywords: Perception, Justice, Housing, Environmental factors, Social factors, Physical factors
  • Shamsi Pourabasi, Jafar Kordzanganeg*, Mansoor Sharifi Pages 65-87

    Early marriage, which is known as a global problem, is still widely practiced in Khuzestan province and Ahvaz city. This qualitative study aims to discover and interpret the formation of early marriage from the point of view of married girls and has been conducted with a descriptive-interpretive phenomenological approach. The participants in the research have been selected by purposive sampling method and are interviewed in-depth using open-ended questions, and the information has been saturated with 22 participants. The data obtained after each interview has been analyzed with Smith's (1997) thematic model. Descriptive information obtained from the interview using the researcher's observations and notes and constant comparisons obtained 34 primary concepts, 11 sub-categories and 4 main categories. The findings show that four groups of contexts play a role in the formation of early marriage of women in Ahvaz city, which are: cultural contexts (belief in the effectiveness of early marriage, traditions of patriarchy and family marriage, and lifestyle in accordance with the conditions), social contexts (confirmation by marriage, expedient marriage and freedom from family problems), economic conditions (financial facilities for the marriage process,motivation to finance and freedom from financial problems) and personal factors (misconceptions about joint life and negligence and neglect of responsibilities) cohabitation). As a result of early marriage of women in Ahvaz city, it is mainly rooted in cultural and social contexts, then economic conditions and personal factors.

    Keywords: Ahvaz city, Early marriage grounds, Cultural-Economic, Social contexts, Phenomenological study, Women
  • Mino Gholamhossein, Yahya Qaidi *, Saeid Zarghami, Ramzan Barkhordari, AliAkbar Salehi Pages 88-109

    The purpose of this research is to investigate the challenges of citizenship education based on the perception of Afghan immigrant students, with the aim of describing and interpreting the lived experiences of the components of citizenship education. The research method included the community of parents and students in the primary level of the 4th district of Alborz province, including 6 immigrant girls and 10 immigrant boys. The data collection tool was a semi-structured interview that has been continued until data saturation and analyzed using the Strabert and Carpenter method. After analyzing the data and removing the common codes, a conceptual code that expressed the experiences of the participants was extracted and categorized into 10 main themes. The findings of the present research indicate that the responses of the interviewees can be classified in the areas of environmental protection, based on the analysis of the interviews, indicating the themes of environmental protection, rights and duties of citizenship, empathy, responsibility, respect for the rights of others, cooperation, discrimination, the spirit of seeking justice, criticizing and accepting criticism, and establishing communication are the themes. The themes of discrimination, empathy, cooperation, communication are the themes that the interviewees had the most challenges regarding the quality and quantity of it, according to the experience in education in Iran, is significant based on the analysis of the above themes, gender bias in favor of men and the marginal role of women is one of the distinct distinctions of the interviewees.

    Keywords: Afghan immigrant students, Citizenship education, Gender, Lived experience
  • MohammadAli Amirpoorsaeed, Mahmoud Sharepour*, Sedigheh Lotfi Pages 110-139

    The increase of social capital in long term has important effects on the mentality of the residents of the neighborhood, mutual trust, solidarity, participation in neighborhood affairs, etc., and when achieved, the quality of life in the neighborhood grows accordingly. In this regard, the present study, an attempt has been made to measure the amount of social capital and the level of quality of life among the residents of the neighborhoods of Rafsanjan city with a sociological approach and survey method, and finally to investigate the effect of social capital on their quality of life. In this research, all the residents aged 18 years and older are part of the statistical population, and according to Cochran's formula, 383 people have been selected by cluster sampling method proportional to the volume. The data collection tool is a researcher-made questionnaire, and the description and analysis of the data has been done using Spss software. The results of the research findings show that there is no significant difference between women and men in terms of the amount of social capital and quality of life, but there is a significant difference between income groups and the amount of social capital and their quality of life. Also, there is a significant difference between the different periods of people's residence and the amount of social capital and their quality of life. The results of multiple regression analysis show there is a correlation of 0.508 between research variables. Also, about 25% of the dependent variable changes are predicted by the social capital variable, and among the components of social capital, trust has the greatest impact on the quality of life of city residents.

    Keywords: Social capital, Quality of Life, Rafsanjan, Urban areas
  • Maryam Vahab, Mehrdad Navabakhsh *, Soroush Fathi Pages 140-153

    In this study, we are looking for a sociological explanation of women's approach to body management and socio-cultural factors affecting it. The target group of this study is the women of districts 1 and 17 of Tehran. In the current research method, the quantitative-survey method is used based on this, with the multi-stage cluster sampling method, 384 people have been selected as the sample size from the population of two regions, 1 and 17, and the necessary information has been collected using the questionnaire technique. The findings show that demographic variables and social factors with variables such as (social interactions equal to 0.0911, socio-economic base equal to 0.189, consumerism equal to 0.126) and cultural factors with variables such as (group reference values (0.116) are related to body management. It seems necessary to redefine beauty and change the perspective and attitude and create a new approach in redefining body management.

    Keywords: Body management, Consumerism, Reference groups, Social interactions, Socio-economic base
  • Taha Ashayeri*, Mousa Saadati, Esmaeil Jahani Dolatabadi Pages 154-180

    Conflict is natural and a characteristic of all social organizations. In governmental and non-governmental organizations, they are always faced with the problem of differences between human resources (managers-employees) at the headquarters and line levels. This happens in cooperatives and companies for various reasons. Based on this, the leading research aims to investigate the sociological factors affecting the occurrence of our differences between the worker and the employer. The research method is quantitative (survey). The sample size is based on Cochran's formula and 384 people have been selected by random cluster sampling. Friedman's non-parametric test has been used to rank the indicators. Descriptive findings show that the average age of respondents is 38.57 years, 25% of respondents are female and 75% are male, 92.7% have insurance history and 7.3% are uninsured. The results of Friedman's test show that among the psychological factors (lack of motivation at work, stress on the part of the parties and being stressed while doing the job and being quick-tempered when problems arise), in the dimension of individual factors (lack of communication skills, lack of proper employee-employer interaction, excessive work procrastination), in terms of occupational factors (a large amount of work and little time to do it, constant abandonment of work by the worker and repetitive and monotonous work), in terms of economic factors (insufficient salary to solve personal and life problems, Lack of incentives and rewards commensurate with the performance of human resources, non-payment of benefits and bonuses on certain days), in the environmental factor dimension (lack of environmental order and discipline, not observing work safety, wet environment), in the organizational factor dimension (lack of work contract, settlements prematurely, short-term contracts), in the aspect of cultural factors (ignorance of religious duties, lack of attention to Islamic and social values), in the aspect of social factors (lack of feeling of group support, not observing social affairs, low trust between colleagues) in the occurrence of differences among the worker-employer has had the greatest role and influence.

    Keywords: Economic Pressure, Job Insecurity, Social Capital Crisis, Social Conflict
  • Saeed Rajabi, Soodeh Maghsoodi * Pages 181-200

    The study aims to the relationship between parenting style and mental health with addiction readiness of Kerman students. The present research is of a descriptive-correlation type and the statistical population included all male and female students of the secondary school in the 2nd district of Kerman in the year 1400-1401. Using Cochran's formula, 360 male and female students have been selected. The sampling method in this research is based on multi-stage cluster sampling. To collect information, questionnaires on readiness for addiction, parenting methods and mental health have been used, and Spss24 software applied for data analysis. The findings indicate that the level of mental health shows a significant difference according to gender, and according to the average obtained, boys have lower mental health than girls (p<0.05). There is a significant relationship between parenting styles and mental health of male and female students with readiness for addiction (p<0.05). Also, in the prediction of the effect of independent factors on readiness for addiction in male and female students, it is found that the variable of paranoid thoughts is the most important variable affecting readiness for addiction in both groups of student.

    Keywords: Mental health, Preparation for addiction, Parenting style, Students