فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حامد اصولی، مهدی شهبازی*، الهه عرب عامری صفحات 1-12

    تحقیقات اندکی به بررسی اثر تعاملی خودکنترلی بر روی نوع خودالگودهی پرداخته اند. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر ارائه راهبرد های مختلف بازخورد خودکنترلی از طریق راهبرد های خودالگودهی بر یادگیری مهارت شوت سه گام بسکتبال بود. بدین منظور 60 دانش آموز مبتدی پسر 11-13 ساله راست دست به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. سپس به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. یکی از گروه ها در بین بلوک ها و گروه دیگر قبل از جلسه تمرینی نوع  بازخورد خودالگودهی (بهترین عملکرد یا عملکرد کلی در اجرای مهارت شوت سه گام) را انتخاب می نمود و برای هر یک از این گروه ها یک گروه جفت شده انتخاب شد. برنامه تمرینی به مدت 6 جلسه و در دو هفته ارائه شد. پیش آزمون، آزمون یادداری و انتقال در 12 کوشش گرفته شد. نتایج تاثیر معنی داری را بین امتیازات پیش آزمون با آزمون یادداری و انتقال نشان داد(001/0P≤)، همچنین گروه بازخورد خودکنترلی در طول جلسات و گروه بازخورد خودکنترلی قبل از جلسات با همدیگر و با گروه های جفت شده در آزمون یادداری و انتقال تفاوت معنی داری داشتند(001/0P≤)، در حالی که بین گروه های جفت شده تفاوت معنی داری وجود نداشت(001/0P≥). این نتایج نشان دهنده تاثیر بیشتر بازخورد خودکنترلی در طول جلسات است که بر خودمختاری بیشتر یادگیرنده به عنوان یکی از نیازهای روانشناختی برای بهینه سازی یادگیری، تاکید دارد.

    کلیدواژگان: خودالگودهی، خودمشاهده گری، خودمرورگری مثبت، بازخورد خودکنترلی، مهارت شوت سه گام بسکتبال
  • مهرزاد خارستانی، حسن محمدزاده* صفحات 13-29

    هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه تاثیر تمرین تصویرسازی ذهنی، یادگیری مشاهده ای، ترکیبی(تصویرسازی و  یادگیری مشاهده ای) و بدنی بر بازنمایی ذهنی و عملکرد گلف بازان مبتدی بود. بدین منظور 60 نفر دانشجو (سن:22.8±2.11) بصورت تصادفی در 4 گروه: 1) تصویرسازی ذهنی، 2) یادگیری مشاهده ای، 3)ترکیبی(تصویرسازی ذهنی+یادگیری مشاهده ای) و تمرین بدنی قرار گرفتند. پس از اجرای پیش آزمون، شرکت کنندگان در هرگروه براساس گروه بندی خود تکلیف ضربه گلف را به مدت سه روز متوالی (هر روز 60 کوشش) اجرا کردند و در روز سوم پس آزمون بعمل آمد. دو روز بعد از پس آزمون، آزمون یادداری گرفته شد. دقت اجرا و ساختار بازنمایی ذهنی شرکت کنندگان بعنوان متغیر وابسته اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان داد که در متغیر عملکرد، گروه تمرین بدنی بهتر از سایر گروه ها بوده است. همچنین عملکرد گروه ترکیبی نسبت به گروه تصویرسازی و یادگیری مشاهده ای بهتر بود. علاوه براین، در متغیر بازنمایی ذهنی گروه ترکیبی نسبت به سایر گروه ها بازنمایی ذهنی ساختاریافته تر و دقیق تری داشت. ضمن اینکه گروه تصویرسازی نسبت به گروه یادگیری مشاهده ای و بدنی از بازنمایی ذهنی بهتری برخوردار بود. در کل نتایج پژوهش نشان می دهد که تمرین بدنی نسبت به سایر روش ها باعث افزایش دقت در ضربه گلف می شود. همچنین تمرین ترکیبی تصویرسازی و یادگیری مشاهده ای در بهبود ساختار بازنمایی ذهنی تاثیر بیشتری نسبت به سایر روش های استفاده شده در این پژوهش دارد.

    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، یادگیری مشاهده ای، ساختار بازنمایی ذهنی، گلف بازان
  • بهزاد محمدی اورنگی*، فرهاد قدیری، محمد تقی اقدسی صفحات 30-40

    تاثیر بهره هوشی بر پیشرفت تحصیلی تاییدشده است؛ اما تاثیر آن بر کارایی مداخلات حرکتی ناشناخته است. مطالعه حاضر به بررسی اثر بازی های بومی محله ای بر تبحر حرکتی کودکان با بهره هوشی بالا و پایین می پردازد؛ بنابراین با استفاده از پرسشنامه هوش ریون از بین کودکان 10-13 ساله شهر تهران تعداد 15 کودک با بهره هوشی بالا و 15 کودک با بهره هوشی پایین انتخاب و طی هشت هفته بازی های بومی محله ای را تمرین کردند. آزمون برونینکس-اوزرتسکی 2 قبل و بعد از تمرین جهت ارزیابی تبحر حرکتی کودکان استفاده شد. نتایج نشان داد اگرچه هردو گروه از مداخله موردنظر سود بردند، اما تاثیر مداخله بر کودکان با بهره هوشی بالا بیشتر بود. نتایج این پژوهش با تاکید بر استفاده از بازی های بومی محله ای در مدارس جهت رشد حرکتی، به متخصصین استعدادیابی ورزشی نیز پیشنهاد می کند از هوش به عنوان یک شاخص در کشف استعدادها بهره بگیرند.

    کلیدواژگان: بهره هوشی، کودکان، بازی های بومی محله ای، تبحر حرکتی
  • حسین اکبری یزدی، عرفان مرادی* صفحات 41-59

    دانشگاه ها مانند هر نظام اجتماعی دیگر نقش مهمی را در تربیت و تامین نیروی انسانی کارآمد بر عهده دارند. در این راستا خدمات آموزشی که از طریق دانشگاه ها ارائه می شود ازجمله مهم ترین حوزه های خدماتی در هر جامعه است که ارتباط تنگاتنگی با توسعه یافتگی جوامع دارد؛ و دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز از این امر مستثنی نیستند؛ لذا هدف از این تحقیق طراحی مدل اندازه گیری کیفیت خدمات آموزشی دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از منظر روش توصیفی- همبستگی به طور مشخص مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه ی آماری با استفاده از نرم افزار برآورد حجم نمونه، مبتنی بر توان آماری 382 برآورد شد. روش نمونه گیری نیز به صورت خوشه ای تک مرحله ای تصادفی از 3 منطقه جغرافیایی کشور انتخاب گردید. در پژوهش حاضر ارزیابی های مربوط به پایایی، روایی صوری و محتوایی، روایی همگرا و واگرا در قالب معیارهای پایایی ترکیبی، تایید نظرات خبرگان، میانگین واریانس استخراج شده و معیار فورنل و لارکر انجام گرفته است. همچنین تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار لیزرل 30/9 انجام پذیرفت. درمجموع 5 مولفه ی شناسایی شده توانست 36/58 از واریانس داده های این پژوهش را تبیین نماید. از این میزان به تفکیک سهم مولفه الزامات آموزشی 09/24، الزامات زیباشناختی 12/10، الزامات محتوایی 06/9، الزامات مشارکت برون سازمانی 15/8 و الزامات فرآیندی 94/6 بود. براساس مدل ارائه شده پیشنهاد می شود که مدیران دانشکده های تربیت بدنی به منظور توسعه کیفیت خدمات ارائه شده در دانشکده های خود توجه ویژه ای را به نیازهای و الزامات آموزشی دانشجویان داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت، کیفیت خدمات، خدمات آموزشی، دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • زهرا عبدالملکی*، عباس بهرام، علیرضا فارسی، مژگان خادمی صفحات 60-73

    هدف تحقیق حاضر تعیین اثر تمرین چشم آرام بر رفتارخیرگی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی(ADHD) در اجرای مهارت فورهند تنیس روی میز بود. تعداد سی کودک در دامنه 7-12سال از بین کودکان ADHD بیمارستان امام حسین تهران به صورت نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. پروتکل های تمرینی به مدت 16جلسه و آزمون پیگردی پس از6 هفته بی تمرینی اجرا شد.یادگیری به صورت تغییر در رفتار خیرگی از جمله زمان شروع، انحراف،مدت زمان چشم آرام و تواتر خیرگی بررسی شد.نتایج تحقیق حاکی از کاهش تواتر خیرگی و زمان شروع چشم آرام و افزایش زمان انحراف و مدت زمان چشم آرام در کودکان ADHDاست. بین تواتر خیرگی دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. زمان انحراف و مدت زمان چشم آرام در کودکانی که پیشرفت بیشتری از پیش آزمون به پس آزمون داشتند در طول زمان پایدار تر خواهد بود. یافته های تحقیق حاضر تایید می کندکه استفاده از تمرین چشم آرام به عنوان یک پروتکل تمرین ادراکی-حرکتی می تواند برای کودکان ADHDاز طریق تغییر الگوی ادراک بینایی موثر باشد.پیشنهاد می گردد از تمرین چشم آرام به عنوان روش کمکی برای یادگیری کودکان ADHD استفاده گردد.

    کلیدواژگان: تمرین چشم آرام، رویکرد بینایی در عمل، اختلال نقص توجه-بیش فعالی، دستگاه ردیابی چشم سیار، تنیس روی میز
  • مهدی نبوی نیک*، حمیدرضا طاهری، علیرضا صابری کاخکی، حمیدرضا کبروی صفحات 74-88

    تمرین های انبوه این سوال را ایجاد کرده است که ممکن است مدیریت طبقه حرکات به وسیله یک برنامه حرکتی تعمیم یافته به دلیل تمرین های انبوه دچار تغییر شود. هدف از پژوهش حاضر این است که بوسیله بررسی الگوی هم فعالی و نسبت فعالیت عضلات موافق به مخالف دست، شواهدی را برای این فرضیه فراهم کند. از هفت بازیکن باتجربه دارت خواسته شد از فاصله استاندارد دارت و شش فاصله دورتر و نزدیکتر، در مجموع 252 پرتاب را به هدف اجرا کنند. نتایج نشان داد که دست کم در پنج نمونه از هفت نمونه تحقیق، اختلاف معناداری بین الگوی هم فعالی عضلات در فاصله چهار با شش فاصله دیگر وجود داشت. یافته های هم فعالی عضلات دست، از وجود برنامه حرکتی تعمیم یافته در فاصله چهار حمایت نمی کنند به طوری که عملکرد بازیکنان ماهر در فاصله بسیار تمرین شده دارای دامنه تعمیم پذیری محدودی است.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، برنامه حرکتی تعمیم یافته، تمرین انبوه، مهارت های ویژه، هم فعالی عضلات
  • امیرحسین سپهریان، مهدی طالب پور*، ملیحه سادات آقایی شهری، مجید زحمتی صفحات 89-108

    هدف پژوهش بررسی رابطه و عوامل موثر بر انگیزه خرید و حسرت پس از خرید مشتریان عمده محصولات ورزشی بود. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و براساس ماهیت و روش، از نوع پژوهش های توصیفی و پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه مشتریان محصولات ورزشی استان خراسان رضوی در سال 1398 بودند که طبق حجم نمونه کوکران تعداد 384 نفر با روش خوشه ای تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و پرسشنامه های استاندارد حسرت پس از خرید دلاکروئیس و همکاران (2007) و بررسی انگیزه های خرید مصرف کنندگان ایرانی حیدرزاده و بهرامی (1394) را تکمیل نمودند. تجزیه وتحلیل داده ها تحت نرم افزا رهای SPSS و AMOS انجام شد. نتایج نشان داد که متغیر انگیزه خرید به ترتیب تحت تاثیر عواملی همچون خرید در حراجی، خرید فایده نگر، خرید لذتی، ایفای نقش، هوشیاری و آگاهی از برند، انگیزه حسی و خرید الهام بخش، آگاهی از کیفیت، خرید اجتماعی، خرید تفریحی و خرید ارزشی قرار دارد. همچنین دو بعد احساس پشیمانی بعد از خرید و احساس پشیمانی و حسرت ناشی از خرید نکردن دو عامل تبیین کننده متغیر حسرت خرید بودند. از طرفی مشاهده شد که بین انگیزه خرید و حسرت خرید همبستگی وجود دارد و مدل ارتباط انگیزه خرید و حسرت خرید از برازش مناسبی برخوردار بود. بنابراین شناسایی انگیزه های خرید می تواند برای صاحبان، بازاریابان و فروشندگان فروشگاه های لوازم ورزشی در ایجاد روابط بلندمدت با مشتریان موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: انگیزه خرید، حسرت خرید، رفتار خرید، کالای ورزشی، مشتری ورزشی
  • حسین براخاص، جبار سیف پناهی شعبانی*، محمد جواد ضیاء صفحات 109-133

    هدف از این پژوهش ارائه مدلی بر ارتقای جایگاه برند در صنعت باشگاه داری ورزشی کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی نظام مند (تحلیل مضمون) انتخاب شد. مشارکت کنندگان شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و مربیان باشگاه ها، صاحب نظران بازاریابی ورزشی) و منابع اطلاعاتی (علمی، کتابخانه ای و رسانه ای مرتبط و معتبر) بود. مشارکت کنندگان به تعداد قابل کفایت، به صورت هدف مند و بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (27 نفر و 39 سند). ابزار پژوهش شامل مصاحبه های اکتشافی نیمه ساختارمند به همراه مطالعه کتابخانه ای نظام مند بود. روایی ابزار براساس شایستگی علمی نمونه، روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تائید گردید. جهت تحلیل یافته ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله ای (باز، گزینشی و موضوعی) با رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد. چارچوب مفهومی نهایی شامل 121 مولفه، 26 بعد، 9 منظر و 3 سطح شناسایی شده بود. سطوح و منظرها به ترتیب اثرگذاری- اثرپذیری بین متغیرهای زیر مجموعه آن ها شامل سطح زمینه ای (منظرهای ساختاری، مدیریتی و ظرفیتی باشگاه داری)، سطح راهبردی (منظرهای بازاریابی، توان برند، برندسازی و نوآوری) و سطح کارکردی (منظرهای کارکردها و ارزش های برند) بوود. براساس یافته های پژوهش می توان گفت ارتقای برند در باشگاه داری فرایندی نظام مند است که در آن سیستم بازاریابی بایستی مبتنی بر شناخت زمینه ها و اتخاذ راهبردهای متناسب با آن ها به ارزش های هدف گذاری شده دست یابد. از این به باشگاه ها پیشنهاد می شود که برای ارتقای برند تنها به برخی اقدامات موردی با اثر کوتاه مدت اکتفا ننمایند بلکه پروژه برندسازی خود را براساس چارچوب علمی مانند الگوی ارائه شده این پژوهش تعریف کنند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برندسازی، توسعه برند، جایگاه برند، صنعت ورزش
  • مصطفی محمدیان، نوشین بنار*، فاطمه سعیدی صفحات 134-152

    هدف پژوهش حاضر شناسایی روش های مناسب برای بلوک مالی به عنوان یکی از چهار بخش اصلی مدل کسب وکار استروالدر در کسب وکارهای گردشگری ورزشی بود. پژوهش حاضر بر مبنای مطالعه ای کیفی و با روش تحلیل تم براون و کلارک (2006) انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل ذی نفعان و مدیران متخصص در بخش گردشگری ورزشی و همچنین افراد شاغل در بخش های مختلف کسب وکارهای گردشگری ورزشی استان گیلان بودند. تعداد 15 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و غیرتصادفی تا مرحله اشباع نظری انتخاب شدند. این پژوهش با روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار مکس کیو دی ای انجام شده است. یافته ها حاکی از آن است که مولفه های بلوک مالی برای این نوع از کسب وکارها شامل 10 بعد اصلی و 27 بعد فرعی در 2 مضمون (تم) شامل مدل درآمدی و ساختار هزینه می باشد. ساختار هزینه شامل هزینه آموزش، هزینه تسهیلات زیرساختی، هزینه برگزاری تورها و هزینه منابع انسانی و مدل درآمدی نیز شامل نیازهای مالی، صحه گذاری ورزشکاران، اجاره بهای تسهیلات، حق عضویت و استفاده از نرم افزارها و خدمات سلامتی و گردشگری ورزشی می باشد. مدل سازی مالی حاصل از تحلیل داده های کیفی به صاحبان کسب وکارهای گردشگری ورزشی کمک می کند تا در محاسبه موقعیت ها و در نتیجه با مقایسه سناریوهای مختلف، تصمیم گیری کنند.

    کلیدواژگان: بلوک مالی، ساختار هزینه، کسب وکار، گردشگری ورزشی، مدل درآمدی
  • حبیب الله حامدیان، مهدی نمازی زاده*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مرضیه بلالی صفحات 153-168

    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح بالیدگی جسمانی و سن تقویمی بر توانایی های حرکتی دانش آموزان 12-7 سال انجام شد. براین اساس تعداد 600 دانش آموز دختر و پسر 12-7 سال در سه رده سنی 8-7 سال، 10-9 سال و 12-11 سال انتخاب شدند. برای تعیین وضعیت بالیدگی جسمانی از برآورد درصد قامت بزرگسالی استفاده شد. درنهایت جهت ارزیابی توانایی حرکتی از آزمون توانایی حرکتی (DMT) استفاده شد. این آزمون برای ارزیابی توانایی های استقامت، قدرت، سرعت، هماهنگی، انعطاف پذیری و توانایی عملکرد عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج نشان داد اثر سن تقویمی و اثر سطح بالیدگی برای توانایی های حرکتی مورد مطالعه معنادار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد دانش آموزان متولد شده در سطح بالیدگی طبیعی دارای میانگین توانایی حرکتی بالاتری نسبت به دانش آموزان در سطح بالیدگی زودرس و دیر رس می باشند. همچنین دانش آموزان دختر با سطح بالیدگی دیر رس دارای پایین ترین میانگین توانایی حرکتی هستند. نتایج نشان داد اثر تعاملی سطح بالیدگی- سن تقویمی دختران معنادار بود. براساس نتایج مطالعه حاضر سطح بالیدگی اثر معناداری بر عملکرد و اجرای مهارت های حرکتی دارد. در نهایت نتایج این پژوهش منحصر به جامعه فعلی و محدود به رنج سنی 12-7 سال شهر تهران می باشد و نماینده تمام گروه های سنی نیست.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، توانایی حرکتی، سطح بالیدگی جسمانی، سن تقویمی
  • مرضیه آزادگان، قاسم رحیمی سرشبادرانی*، رسول نظری صفحات 169-185

    استفاده از نقشه استراتژی عمومی به عنوان یک الگو و یا کپی برداری از نقشه استراتژی سایر کشورها حیات ورزش تربیتی به خطر انداخته است، این مسئله سبب شده اطلاعات دقیقی پیرامون قابلیت ها و اهداف استراتژیک مدیریت ورزش تربیتی در اختیار نباشد بنابراین در پژوهش حاضر به شناسایی قابلیت ها و اهداف استراتژیک مدیریت ورزش تربیتی بر مبنای کارت امتیازی متوازن پرداخته شده است. روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی بود. جامعه آماری شامل صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی و متولیان ورزش تربیتی بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند تا اشباع داده ها ادامه یافت. فرایند گردآوری داده ها مشتمل بر 12 مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی اسناد و مدارک مرتبط با ورزش تربیتی بود. جهت بررسی کیفیت و اعتباربخشی به نتایج پژوهش معیارهای ارزشیابی لینکلن و گابا (1985) شامل معیارهای اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری مدنظر قرار گرفتند. تحلیل داده ها هم زمان با جمع آوری داده ها و به روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. در مرحله کدگذاری باز تعداد 105 مفهوم، 18 مقوله فرعی و در نهایت 6 مقوله اصلی (فرایندهای داخلی، مشتری، یادگیری و رشد، مالی، رضایت کارکنان، محیط و جامعه) استخراج شد. با توجه به یافته های پژوهش به نظر می رسد فرایندهای مذکور در تبیین سیستم جامع مدیریت و بهبود عملکرد ورزش تربیتی با درک الزامات و نیازمندی های آن اثربخش باشند.

    کلیدواژگان: قابلیت های استراتژیک، مدیریت راهبردی، مدیریت کارآمد، ورزش تربیتی
  • محمدحسین محمدمیرزا، حمیدرضا سایبانی*، مهدی سوادی صفحات 186-204

    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی کیفیت خدمات رویدادهای ورزش کشتی در ایران می باشد، روش تحقیق حاضر آمیخته (کمی،کیفی)می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل گروه های کانونی و خبرگان حاضر در فدراسیون کشتی،سازمان لیگ، که شناخت کامل از مسابقات ورزشی داشته و در بخش کمی نیز کلیه تماشاگران حاضر در لیگ برتر کشتی در سال 1400 بود. تعداد 17 نفر در بخش کیفی به صورت روش گلوله برفی وهدفمندو 384 نفر در بخش کمی نمونه آماری را به روش تصادفی ودر دسترس، تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. نتایج برگرفته مصاحبه در غالب یک پرسشنامه با 7 عامل اصلی در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت. برای مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. شاخص برازش مدل 67/0 GOF=گزارش شد. در مجموع 7 عامل کیفیت ارائه خدمات(72/0)، مهارت های فنی(50/0)، تعامل(48/0)، کیفیت محیط(79/0)، ارزیابی(78/0)، کیفیت داوران(47/0)، ارزش اجتماعی(21/0) بر کیفیت خدمات رویدادهای ورزش کشتی ایران تاثیر دارند. با توجه به نتایج بدست آمده هر یک از عوامل به ترتیب اهمیت و اولویت می تواند در کیفیت بخشی به رویدادهای ورزش کشتی موثر بوده و مورد توجه دست اندرکاران و مسئوولین این بخش قراربگیرید.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، رویدادهای ورزشی، کشتی
  • علیرضا الهی، فرهاد فتحی * صفحات 205-222

    پژوهش حاضر به تعیین عوامل موثر بر حضور تماشاگران ایرانی در لیگ جهانی والیبال و رابطه آن با رفتار خرید آنها پرداخته است. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. برای جمع آوری داده ها پرسش نامه های استاندارد عوامل موثر بر حضور تماشاگران علیمحمدی (1390) و رفتار خرید کیم (2008) بین نمونه ها (372=n) پخش و جمع آوری شد. برای اطمینان مجدد از روایی سوالات و گویه های مورد سنجش برای مفاهیم مورد استفاده تحقیق، از نظرات صاحب نظران، اساتید و متخصصین حوزه مدیریت ورزشی استفاده شد. پایایی ابزارهای اندازه گیری با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه عوامل موثر بر حضور 85/0 و پرسشنامه رفتار خرید 70/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد پیروزی نیابتی، هیجان و اطلاعات و جذابیت مهمترین عوامل موثر بر حضور تماشاگران و در مقابل عوامل تاسیسات، زمان بندی و اطلاع رسانی و حضور و حمایت کمترین اهمیت را در حضور تماشاگران داشتند. همچنین یافته ها نشان داد مولفه های حضور و حمایت (44/4=t و 243/0=β)، عملکرد (102/2=t و 117/0=β) و هیجان (43/2=t و 136/0=β) رابطه علی معناداری با رفتار خرید دارند. با عنایت به یافته های پژوهش حاضر درخصوص عوامل موثر بر حضور تماشاگران می توان رهنمودهایی را برای مدیران فدراسیون در زمینه جذب تماشاگران ارائه داد.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، عوامل حضور، رفتار خرید، تماشاگر، لیگ جهانی والیبال
|
  • Hamed Osouli, Mehdi Shahbazi*, Elaheh Arabameri Pages 1-12

    A few studies have examined the interactive self-control effect on the type of self-modeling feedback. The purpose of this study was to determine the effect of providing different strategies of self-control feedback through self-modeling on learning of Lay-up shot basketball skill. For this purpose, 60 right-handed 11-13 years old male beginner students were selected through available sampling. Then they were divided into 4 groups randomly. One of the groups between the blocks and the other group before training session defined to get the type of self-modeling feedback (best performance or overall performance in Lay-up shot basketball skill). For each of these groups, the yoked group was selected. The training program was conducted for 6 sessions for two weeks. Pretest, retention and transfer test were made in 12 attempts. Results showed significant effect between pretest with retention and transfer tests scores. Also, there was significant difference between the self-control feedback before sessions and the self-control feedback between the blocks groups and their yoked group in the retention and transfer tests (P≤001), While between the yoked groups did not had any significant difference. These results indicate the greater effect of self-control feedback during sessions, which emphasizes the greater autonomy of learners as one of the psychological needs for learning optimization.

    Keywords: Self-modeling, Self-observation, Positive self-review, Self-controlled feedback, Lay-up shot skill
  • Mehrzad Kharestani, Hasan Mohamadzade* Pages 13-29

    The purpose of this study was to investigate and compare the effect of mental imagery, observational learning, combined (imagery and observational learning) and physical training on mental representation and performance of novice golfers. To this end, 60 students(age:22.8±2.11) were randomly assigned in four groups: 1) mental imagery, 2) observational learning 3) combined (imagery + observational learning) and 4) physical training. After the pre-test, the participants in each group performed the golf putting for 3 consecutive days (60 attempts per day) and the post-test was performed on the third day. Two days after the post-test, a retention test was taken. Performance accuracy and structure of mental representation of participants were measured as dependent variables. Results showed that in the golf putting variable, the physical training group was better than other groups. Also, the performance of the combined group was better than the imagery and observational learning group. In addition, in the mental representation variable, the combined group had a more structured and accurate mental representation than than other groups. In addition, the imagery group had a better mental representation than the observational learning and physical training group. Overall, The result of this study show that physical training compared to other methods increases the accuracy of golf putting. Also combined imagery and observational learning training, has a greater impact than other methods used in this study.

    Keywords: Mental Imagery, Observational Learning, Mental Representational Structure, Golfers
  • Behzad Mohamadi Orangi*, Farhad Ghadiri, Mohammad Taghi Aghdasi Pages 30-40

    The impact of IQ on academic achievement has been confirmed, but its effect on the effectiveness of motion interventions is unknown. The present study examines the effects of Indigenous- Local play on the Motor proficiency of children with high and low IQ. Therefore, using Raven's Inventory, among 13-13 year-old children in Tehran, 15 high-intelligence children and 15 low-intelligence children were selected and trained in Indigenous- Local play for eight weeks. Bruninx-Oseretsky test was used before and after the exercise to assess the Motor proficiency. The results showed that although both groups benefited from the intervention, the impact of intervention on children with high IQ was higher. The results of this study, with the emphasis on the use of indigenous-local play in schools for motor development, also recommends that sports talent specialists use intelligence as an indicator of talent identification.

    Keywords: Intelligent Quotient, Children, Indigenous- Local play, motor proficiency
  • Hossein Akbari Yazdi, Erfan Moradi* Pages 41-59

    Like any other social system, universities have a significant role in training and supplying efficient manpower. In this regard, educational services provided by the universities are among the most important educational fields of any society which have a close relationship with community development; And the faculties of physical education and sports science are no exception. Therefore, the purpose of this study is to design a model for measuring the quality of educational services of faculties in physical education and sports science.The methodology of the present research has been applied in terms of purpose, and from the perspective of the method, descriptive-Correlation is specifically based on structural equation modeling. The population was estimated using the sample size estimator software based on the statistical power of  (n=382). Sampling method was selected as a one-step cluster sampling from three geographic regions of the country. In the present study, the evaluations related to the face and content validity and convergent and Discriminant validity were carried out based on the supporting standard opinions of experts, Composite Reliability, Average Variance Extracted, Fornell and Larker it has been done. Was also used for data analysis by lisrel 9/30 Software.In overall, the 5 identified components could explain 58.36 of the data variances of this study, in which 24.09 belonged to educational requirements, 10.12 to aesthetic requirements, 9.06 to context requirements, 8.15 to external participation requirements and 6.94 process requirements.Based on the proposed model, it is suggested that Physical Education faculty managers pay great attention to their students’ educational requirements in order to improve their quality of services.

    Keywords: Quality management, Quality of services, Educational services, Physical Education, Sport Sciences Faculties
  • Zahra Abdolmaleki*, Abbas Bahram, Alireza Farsi, Mozhgan Khademi Pages 60-73

    The purpose of this study was to determine the effect of Quiet eye training on gaze behavior in children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) of forehand skill in table tennis. Method, In order to, thirty children aged 12-7 years old were selected from ADHD children at Imam Hossein Hospital in Tehran and randomly divided into two experimental and control groups. Protocol of the training were performed in 16 sessions and follow up test after six of inactivity. Learning was investigated in the form of change in gaze behaviors such as onset, offset, duration of quiet eye and frequency gaze. The results of the research indicated that the decrease in frequency gaze and onset quiet eye and increase offset and duration of quiet eye in ADHD children. However, there was a significant difference between the two groups of experimental and control groups in frequency gaze. Offset and duration of quiet eye in children who have advanced progression from pre-test to post-test will be more stable over time. Conclusion, the present study confirms that the use of quiet eye training as a perceptual-motor training protocol can be effective for ADHD children by changing the visual perception pattern. It is suggested that a quiet eye training be used as a learning tool for ADHD children.

    Keywords: Quiet eye training, vision in action approach, attention deficit hyperactivity disorder, Mobile Eye tracking system, table tennis
  • Mahdi Nabavinik*, Hamidreza Taheri, Alireza Saberi Kakhki, Hamidreza Saberi Kakhki Pages 74-88

    Massive amount of practice over many years raise the question that handling class of action by generalized motor program may modify over years. The purpose of the present study is to provide evidences to investigate this hypothesis by examining the pattern of co-activation and agonist to antagonist activity ratio. Seven experienced darts players were asked to execute from standard dart distance (fourth distance) and six other farther and nearer distances, making 252 throws. Relatively, the results showed that at least in five from the seven samples, there was a significant difference in muscle co-activation between fourth and six other distances. These findings do not support the existence of a generalized motor program at fourth distance so that performance of elite players met limited generalizability

    Keywords: Electromyography, Generalized motor program, Massive amount of practice, Especial skills, Muscle co-activation
  • Amir Hossein Sepehrian, Mahdi Talebpour*, Malihe Sadat Aghaei Shahri, Majid Zahmati Pages 89-108

    The purpose of this research is to investigate the relationship and factors affecting the shopping motivation and regret after shopping of the major customers of sports products. This research was applied in terms of purpose and descriptive and survey in terms of nature and method. The statistical population of this study was all customers of sports products in Khorasan Razavi province that According to the Cochran sample size, 384 people were selected as a statistical sample by random cluster sampling And completed the standard questionnaires of regret after the purchase of Delacroix et al. (2007) and the study of purchasing motivations of Iranian consumers Heidarzadeh and Bahrami (2015). Data analysis was performed by SPSS and AMOS software. The results showed that the variable of shopping motivation was affected by factors such as shopping at auction, utilitarian shopping, pleasure shopping, role playing, brand consciousness and awareness (brand loyalty), sensory motivation and inspiring shopping, quality awareness, social shopping, fun or entertainment shopping and value shopping respectively. Also, the two dimensions of feeling regret after shopping and feeling regret due to not shopping were the two factors that explained the variable of shopping regret. On the other hand, it was observed that there is a correlation between shopping motivation and shopping regret and the relationship model between shopping motivation and shopping regret has a good fit. Therefore, identifying shopping motivations can be effective for owners, marketers and sellers of sports equipment stores in creating long-term relationships between sellers and customers.

    Keywords: Shopping Motivation, Shopping Regret, Shopping Behavior, Sport Product, Customer
  • Hossein Brakhas, Jabar Seifpanahi Shabani*, Mohamadjavad Ziya Pages 109-133

    The purpose of this study was to provide a model for promoting the brand position in the country's sports club industry. The research method was qualitative with a systematic exploratory approach (content analysis). Participants consisted of two sections of human resources (club managers and coaches, sports marketing experts) and information resources (relevant and credible scientific, library and media) Participants in sufficient numbers, purposefully and based on saturation Theoretical was done (27 people and 39 documents). The research tools included semi-structured exploratory interviews along with a systematic library study. The validity of the instrument was evaluated and confirmed based on the scientific competence of the sample, the content validity of the experts and the agreement between the coding correctors. To analyze the findings, a multi-stage conceptual coding method (open, selective and thematic) with a system analysis approach was used. The final conceptual framework consisted of 121 components, 26 dimensions, 9 perspectives and 3 levels identified. Levels and perspectives, respectively, affect-effectiveness between their sub-variables, including the underlying level (structural, managerial and capacity perspectives of the club), the strategic level (marketing perspectives, brand strength, branding and innovation) and the functional level (functional perspectives and Brand values). Based on the research findings, it can be said that brand promotion in club management is a systematic process in which the marketing system should achieve the targeted values based on knowing the contexts and adopting appropriate strategies. It is suggested to the clubs that in order to promote the brand, they should not be satisfied with only a few occasional measures with short-term effect, but also define their branding project based on a scientific framework such as the model presented in this research.

    Keywords: Brand Equity, Branding, Brand Development, Brand Position, Sports Industry
  • Mostafa Mohammadian, Noshin Benar*, Fatemeh Saeedi Pages 134-152

    This study aims to identify the appropriate methods for the financial block as one of the four main elements of Osterwalder's business model. The present study is based on qualitative studies and Brown and Clarke (2006) theme analysis method. The statistical population of the research encompassed owners and adept managers specializing in sport tourism, as well as employees of diverse sections of sport tourism businesses in Guilan province. Fifteen individuals were chosen applying purposive sampling with the help of snowball and non-random techniques, the sampling procedure continued until the theoretical saturation stage was reached. This research has been carried by content analysis method and making use of Max QDA software. Findings indicate that the components of the financial block for this type of business include ten main dimensions and 27 sub-dimensions in 2 themes (theme) including, revenue model and cost structure. The cost structure also includes the cost of infrastructure facilities, the cost of tours, the cost of human resources and the cost of training and the revenue model also includes health and sports tourism services, facility rent, athlete certification, membership fees, and the use of apps and financial needs. Financial modeling from qualitative data analysis helps sports tourism business owners to make decisions in calculating situations and thus comparing different scenarios.

    Keywords: Business, Cost Structure, Financial Block, Revenue Model, Sports Tourism
  • Habib Allah Hamedyan, Mehdi Namazi Zadeh*, Seyed Mohammad Kazem Vaez Musavi, Marziye Balali Pages 153-168

    The aim of this study was to investigate the effect of physical maturity and chronological age on the motor abilities of students aged 7-12 years. 600 students aged 7-12 years were selected in three age categories. To determine the state of physical maturity, the estimation of the percentage of adult height obtained at a certain age was used. Finally, the motor ability test was used to assess motor ability. The results of the present study showed that the effect of chronological age was significant for the variable of motor abilities in girls and boys studied. Also, the effect of maturity level was significant for the variable of motor abilities. Comparison of means showed that students born at normal maturity levels have higher mean motor ability than students born at early and late maturity levels. According to the results of the present study, the level of maturity has a significant effect on the performance of motor skills. Finally, the results of this study are limited to the current population and limited to the age range of 7-12 years in Tehran and do not represent all age groups.

    Keywords: Students, Motor Ability, Physical Maturity Levels, Chronological age
  • Marzieh Azadegan, Ghasem Rahimi Sarshbdarani*, Rasoul Nazari Pages 169-185

    Using the general strategy map as a model or copying the strategy map of other countries has endangered the life of educational sport, this issue has caused the lack of accurate information about the capabilities and strategic goals of educational sports management, so in the present study The capabilities and strategic goals of educational sports management have been identified based on a balanced scorecard. The research method was qualitative content analysis. The statistical population included experts in the field of sports management and those in charge of educational sports. Sampling was continued purposefully until data saturation. The data collection process consisted of 12 semi-structured interviews and review of documents related to educational sports. In order to evaluate the quality and validity of the research results, Lincoln and Guba (1985) evaluation criteria including validity, transfer, reliability and verification criteria were considered. Data analysis was performed simultaneously with data collection and qualitative content analysis. In the open coding phase, 105 concepts, 18 sub-categories and finally 6 main categories (internal processes, customer, learning and growth, finance, employee satisfaction, environment and community) were extracted. According to the research findings, it seems that the mentioned processes are effective in explaining the comprehensive management system and improving the performance of educational sports by understanding its requirements and requirements.

    Keywords: Strategic capabilities, strategic management, Efficient Management, Educational Sport
  • Mohammad Hossein Mohammad Mirza, Hamidreza Saybani*, Mehdi Savadi Pages 186-204

    The purpose of this study was to Designing a comprehensive model of service quality of Iranian wrestling sport events. The method of this research was quantitative and qualitative. Theoretical saturation was achieved after 17 deep and semi-structured interviews with experts and managers in sport for all and sponsorship fields. The statistical population in the qualitative section included focus groups and experts present in the wrestling federation, league organization, sports clubs, presidents and managers and people who had a complete knowledge of sports competitions. And in a small part, all the spectators in the Premier League were wrestling in 1400. 17 people in the quality department purposefully and 384 people considering; In a small part, they formed a statistical sample by the available method. The data collection tool in the qualitative part of the interview was semi-structured that the results of this interview were used in the form of a questionnaire with 7 main factors in the quantitative part. SPSS software version 23 and PLS version 2 were used to model the structural equations. Model fit index was reported GOF = 0.67. A total of 7 factors of service quality, technical skills, interaction, quality of environment, evaluation, quality of referees, social value affect the quality of service of Iranian wrestling sport events. According to the results obtained, each of the factors, in order of importance and priority, can be effective in the quality of wrestling sport events and be considered by those involved and officials in this department.

    Keywords: service quality, event, wrestling
  • Alireza Elahi*, Farhad Fathi Pages 205-222

    The Present Study has Disburse to Determine the Factors Affecting Attendance of Iranian Spectator in Volleyball World League and its Relationship to their Purchase Behaviors. This Study was a Correlation Research and in form of Field Study. To Collect Data Standardized Questionnaires Factors Affecting Attendance’s Alimohammadi (1390) and Purchase Behavior’s Kim (2008) between Samples (n=372) were Collected and Distributed. The Opinions of Professors and Experts in the field of Sport Management Was Used to Ensure Renewed of Validity of Questions and Items that Used to Measurement the Implications of the Study. The Reliability of the Instrument Was Approved by Using Cronbach's alpha Coefficient in order for the Questionnaires Factors Affecting Attendance and Purchase Behavior Was 0/85 and 0/70. The Results Showed that Vicarious Achievement, Information and Attraction and Excitement were the most Important in Factors Affecting Attendance Spectator and in front of the Facilities, Attending and Support, Scheduling and Inform were the least Important. Results also Showed that the Attending and Support (t=4.44 and β=0.243), Operation (t=2.102 and β=0/117) and Excitement (t=2.43 and β=0/136) has a significant causal relationship with the Purchase Behavior. Considering to the Findings of Research on the Factors Affecting Attendance Spectator could be Provide Guidelines for the Management of the Federation in Attractant Spectators.

    Keywords: Sport Marketing, Factors Attendance, Purchase Behavior, Spectator, Volleyball World League