فهرست مطالب
نشریه ارزش آفرینی در مدیریت کسب و کار
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/03/27
- تعداد عناوین: 20
-
-
صفحات 1-22
هدف پژوهش حاضر تاثیر آمیخته بازاریابی بر فناوری بلاک چین با نقش میانجی سودمندی درک شده در مشتریان بانک ملی ایران شهر تهران می باشد. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و براساس شیوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی از نوع علی است. جامعه آماری این پژوهش تمامی مشتریان بانک ملی ایران در شهر تهران در سال 1402 می باشند، بدین منظور از فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب که 420 پرسش نامه بین مشتریان بانک ملی ایران در شهر تهران به روش تصادفی ساده بین جامعه آماری توزیع و تعداد 393 پرسش نامه جمع آوری گردیده است. ابزار گردآوری داده های پژوهش حاضر پرسش نامه است. روایی ابزار پژوهش نیز با انجام تکنیک تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفته است. پایایی پرسش نامه پژوهش حاضر با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفته که به میزان 815/0 بوده است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart-PLS3 استفاده گردیده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که حمایت مدیریت ارشد، یکپارچه سازی زنجیره تامین، و قابلیت نوآوری بر فناوری بلاک چین تاثیر معناداری دارد. همچنین ریسک زنجیره تامین بر فناوری بلاک چین اثرگذار نبوده است. در نهایت، نقش آمیخته بازاریابی بر سودمندی درک شده نشان داده شده است. همچنین سود مندی درک شده بر فناوری بلاک چین اثر گذار است.
کلیدواژگان: فناوری بلاکچین، آمیخته بازاریابی، سودمندی درک شده، بانک ملی ایران -
صفحات 23-38
هدف این پژوهش ارائه مدل تاثیر بازاریابی داخلی بر عملکرد صنعت بانکداری براساس روش نظریه داده بنیاد می باشد. روش پژوهش از حیث هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی مبتنی بر رویکرد استقرایی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 8 نفر از خبرگان صنعت بانکداری می باشند و نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. در این پژوهش از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. برای گردآوری و تحلیل داده ها از راهبرد پژوهشی نظریه داده بنیاد، استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار 2020 MAXQDA برای کدگذاری مصاحبه ها استفاده گردید. نتایج حاکی از آن بوده که در مجموع 5 مولفه امنیت شغلی، آموزش، انگیزش و رضایت کارکنان، ارتباطات مثبت، توسعه و پاداش به عنوان ویژگیهای بازاریابی داخلی در صنعت بانکداری شناسایی شد و 14 مولفه که در قالب شرایط علی (برقراری تعامل سازنده بین کارکنان ومدیران، پاداش سخاوتمندانه، توانمندسازی کارکنان، حمایت مدیریت)، شرایط بسترساز (رهبری و مدیریت سازمان، اقدامات مدیریت منابع انسانی، فرهنگ سازمان)، مداخلهای (جو سیاسی، هزینه های سازمانی)، راهبردها (ترویج فرهنگ مشتری مداری، تناسب فرد- شغل) و پیامد (توسعه انسانی، خلق ارزش، افزایش تعهد) شناسایی و استخراج شد.
کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی داخلی، انگیزش و رضایت کارکنان، توسعه و پاداش، ارتباطات مثبت -
صفحات 39-70
هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی بیمه سایبری در بین شرکت های بیمه در کشور ایران است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، داده بنیاد است و از نوع روش های کیفی است. جامعه آماری پژوهش متخصصان و خبرگان در زمینه بیمه سایبری است که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی مشخص شده اند. با استفاده از تکنیک مصاحبه، داده ها جمع آوری شده و سپس با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 2020 داده ها و مقوله ها کدگذاری و طبقه بندی شده اند. پایایی پژوهش با استفاده از ضریب کاپا اندازه گیری شده است. در مرحله آخر مدل پژوهشی بر اساس مدل اشتراوس وکوربین استخراج شده است. بر اساس نتایج پژوهش عوامل علی به شاخص های دانشی، فنی و شبکه تقسیم شدند. چشم انداز بیمه ای با عنوان عامل مداخله گر، تجزیه و تحلیل محیط بیرونی و درونی و همچنین بازاریابی و توجه به بازوه ای اجرایی به عنوان عوامل بسترساز، رویکرد اکوسیستمی و تدوین استراتژی بیمه ای به عنوان راهکار و نهایتا افزایش سطح دانش شرکت های بیمه، ایمنی و امنیت داده ها، بهبود خدمات و درآمد شرکت و عدم اطمینان از کارکرد بیمه به عنوان پیامدهای مثبت و منفی بیمه سایبری شناخته شده اند.
کلیدواژگان: بیمه سایبری، دانش سایبری، ایمنی و امنیت داده ها، بازاریابی بیمه سایبری، نگرش بیمه ای -
صفحات 71-92
هدف از این پژوهش تحلیل تاثیر کیفیت خدمات به سالمند بر وفاداری آن ها از طریق تجربه به یادماندنی و رضایت درمیان مشتریان سالمند هتل های 5 ستاره مشهد است. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و شیوه گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه سالمندان بالای 70 سال مراجعه کننده به هتل های 5 ستاره مشهد که حداقل 3 بار از آن هتل استفاده کرده اند، که تعداد آن ها نامشخص است، بوده که با توجه به فرمول ده برابری سوالات پرسشنامه، 270 نمونه به روش غیرتصادفی دردسترس انتخاب شد. داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد جمع آوری شد و سپس با روش مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار Smart pls 2 و SPSS24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که متغیر مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی بر توسعه نوآوری محصول تاثیر مثبت و معنادار داشته و متغیر توسعه نوآوری محصول بر عملکرد بازاریابی نیز تاثیر مثبت و معنادار داشته است. همچنین، دانش مشتری بر عملکرد بازاریابی و توسعه نوآوری محصول تاثیر مثبت و معناداری نشان داد و مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی و دانش مشتری از طریق توسعه نوآوری محصول بر عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری داشته است.
کلیدواژگان: کیفیت خدمات به سالمند، وفاداری مشتری، تجربه به یادماندنی، رضایت مشتری، هتل های 5 ستاره مشهد -
ارائه مدل رفتار مصرف کننده در ایجاد دلبستگی به برند با تاکید بر مولفه بسته بندی شرکت های صنایع غذاییصفحات 93-122
پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل رفتار مصرف کننده در ایجاد دلبستگی به برند با تاکید بر مولفه بسته بندی شرکت های صنایع غذایی انجام شده است. روش تحقیق کیفی- کمی (آمیخته) محسوب می گردد. نمونه نمونه بخش کیفی با تعداد 12 مصاحبه با خبرگان بازاریابی، دانشگاهی و صنایع غذایی و در بخش کمی با فرمول کوکران جوامع محدود شامل 384 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد شرکت های صنایع غذایی تهران بوده است. در نخستین گام پژوهش، به کدگذاری مصاحبه های تخصصی پژوهش با استفاده از تحلیل کیفی مضمون با نرم افزار MAXQDA 20 و روش دلفی فازی با نرم افزار MatLab تحلیل ساختاری-تفسیری با نرم افزار MicMac در گام بعدی نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار Smart PLS 3.0 انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل کیفی سه دسته از مقوله های فراگیر شامل بسته بندی، دلبستگی به برند و رفتار مصرف کننده بعنوان مولفه های اصلی شناسایی شدند. براساس نمودار قدرت نفوذ-وابستگی سازه های عوامل ارتباطی، عوامل لجستیکی، عوامل اقتصادی، عوامل زیستی-اجتماعی قدرت نفوذ بالایی داشته و تاثیرپذیری کمی دارند و در ناحیه سازه های مستقل قرار گرفته است. سازه های وفاداری به برند، آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، تداعی های برند نیز از وابستگی بالا اما نفوذ اندکی برخوردار هستند بنابراین سازه های وابسته محسوب می شوند. نتایج بخش کمی ضمن تایید فرضیه های تحقیق نشان داد که مدل پیشنهادی از اعتبار مناسبی برخوردار است.
کلیدواژگان: بسته بندی، آمیخته بازاریابی، دلبستگی برند، رفتار مصرف کننده و شرکت های صنایع غذایی -
صفحات 123-141
هدف این تحقیق تبیین و اعتبارسنجی مدل هماهنگی بخش بازاریابی و فروش در صنعت بیمه در ایران می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران باتجربه در بخش بازاریابی و فروش بیمه و کارشناسان ارشد شرکت های بیمه و اساتید دانشگاهی می باشد که نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 181 نفر در نظر گرفته شد. نمونه گیری در این پژوهش به صورت خوشه ای تصادفی می باشد. ابزار گردآوری در تحقیق حاضر، شامل پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از روش کیفی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته ها نشان داد که مدل هماهنگی بخش بازاریابی و فروش در صنعت بیمه از عوامل مختلف بطور مستقیم و غیر مستقیم تاثیر می پذیرد و درک مدیران از پیچیدگی ارتباط این دو واحد از اهمیت بسزایی در رشد شرکت های بیمه و ایجاد مزیت رقابتی برای آنها برخوردار است. مدیران به منظور اطمینان از تحقق اهداف بایستی شرایط علی از قبیل پیاده سازی داشبورد مدیریت ریسک، یکپارچگی و هماهنگی ساخت یافته در کسب و کار، ایجاد سینرژی (هم افزایی) در تصمیم گیری های سازمانی، شناخت پیش نیازها برای هماهنگی بین دو بخش بازاریابی و فروش در قالب شرایط زمینه ای و یا چالش های هماهنگی از قبیل"تعصبات بخشی، سرمایه انسانی غیرمتخصص، تعارض منافع، نگاه سلیقه ای مدیران، نگرش مدیرعامل، ملاحظات اخلاقی، پشتیبانی نامطلوب از مشتریان هنگام دریافت خسارت و ایفای تعهدات سازمان و همچنین به شرایط مداخله گر از قبیل"اسناد بالادستی، شرایط بازار (ذینفعان بازار)، شرایط قانونی و شرایط رقابتی توجه نمایند.
کلیدواژگان: بازاریابی، فروش، ذینفعان بازار، مدیریت ریسک، شرایط بازار -
صفحات 142-171
هدف پژوهش حاضر ارائه ی الگوی مشارکت مشتری با برندها در شبکه های اجتماعی با تاکید بر تفاوتهای فرهنگی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) و از نظر ماهیت اکتشافی و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات نیز این تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 10 نفر از خبرگان جامعه علمی و متخصصان دانشگاهی و خبرگان 500 شرکت برتر ایران بر اساس رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی که به صورت هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی شامل مدیران 500 شرکت برتر ایران بر اساس رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی می باشد و نمونه آماری از بین شرکتهایی انتخاب خواهد شد که دارای اکانت فعال در شبکه های اجتماعی هستند به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شد و براساس فرمول کوکران 217 نفر به عنوان نمونه به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی بر اساس روش تحلیل محتوا و در بخش کمی از نرم افزار SPSS و PLS استفاده شده است. نتایج بخش کیفی نشان می دهد این تحقیق شامل 14 بعد و 30 مولفه می باشد و نتایج بخش کمی نشان می دهد که ابعاد و مولفه های مشارکت مشتری با برندها بر شبکه های اجتماعی با تاکید بر تفاوتهای فرهنگی تاثیر دارد. همچنین نتایج نشان از برازش قوی و بسیار مناسب مدل دارد.
کلیدواژگان: مشارکت مشتری، برند، شبکه های اجتماعی، تفاوت های فرهنگی، استراتژی بازاریابی، مزیت رقابتی -
صفحات 172-191
هدف این پژوهش طراحی و تبیین الگوی سیاست گذاری توسعه خودروهای برقی در ایران می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، بنیادی - کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی و از نظر ماهیت، بنیادی - اکتشافی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 15 نفر از خبرگان و سیاست گذاران حوزه خودرو ایران می باشد و نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. برای گردآوری و تحلیل داده ها از روش داده بنیاد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی الگو، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 2020 MAXQDA برای کدگذاری ها استفاده گردید. نتایج نشان میدهد که 435 کد اولیه/باز، 40 مفهوم و 12 مقوله (اقتصاد و معیشت، برقی ساز حمل و نقل، تفکر فراملی، فناوری به روز، ابتکار و نوآوری، شناسائی بازار، حفظ محیط زیست، اقدامات زیرساختی، رقابتی کردن اقتصاد و صنعت، ریسک و چالش پذیری، حکمرانی توسعه محور، استراتژی و آینده نگری) می باشد.
کلیدواژگان: توسعه، سیاست گذاری، خودرو برقی، فناوری به روز، ابتکار و نوآوری، شناسائی بازار، حفظ محیط زیست -
صفحات 192-214
هدف این پژوهش ارائه مدل توسعه بازار فینتک با تاکید بر چالش ها و استراتژی های موجود می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کابردی و از حیث شیوه اجرا، (کیفی-کمی)، از نوع تحلیل مضمون و از نظر ماهیت، بنیادی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها، اکتشافی - همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل 20 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت های فینتک فعال در حوزه پرداخت با مجوز شاپرک شامل زرین پال، آسان دریافت، پیام رسان مالی بله، ایزی پی، کارت اعتباری و امتیازی ایرانیان می باشد و روش نمونه گیری به صورت قضاوتی انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. روش گردآوری داده ها و تحلیل در بخش کیفی، مصاحبه و تحلیل مضمون و در بخش کمی، پرسشنامه و تکنیک روایی محتوا (CVR) و ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. نتایج تحقیق نشان داد، چالش های توسعه بازار فینتک شامل زیرساخت ناکافی، موانع رگولاتوری و قانون گذاری، دشواری کار با مردم/مشتری عمومی، بی اعتمادی به فناوری و فینتک، سطوح پایین درآمد و چالش های قیمت گذاری محصول، موانع فرهنگی هستند. همچنین، استراتژی های توسعه بازار فینتک شامل مشارکت جامعه در فرآیند بازاریابی، استفاده از شبکه ه ای اجتماعی، تبلیغات هوشمند و بهینه، تولید محتوای مفید و ارزشمند، برندسازی، انطباق استراتژی های ارتباطی با ماهیت بازار فینتک، بخش بندی جغرافیایی و فرهنگی بازار و نیز آموزش به مشتری، می باشد.
کلیدواژگان: بازاریابی، استراتژی بازاریابی، بازار فینتک، استراتژی های توسعه بازار، فرآیند بازاریابی، برندسازی -
صفحات 215-230
هدف این تحقیق بررسی و اولویت عوامل موثر بر موفقیت تجارت الکترونیک در شرکت های کوچک و متوسط استان مازندران میباشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی-تحلیلی میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 15 نفر از خبرگان که تحصیلات کارشناسی ارشد و بالاتر و دارای حداقل 10 سال سابقه کاری در زمینه مربوطه و مدیران و کارشناسان شرکت های کوچک و متوسط مازندران می باشد. برای بررسی و اولویت بندی از روش دلفی فازی استفاده شد. جهت اولویت بندی عوامل و مولفه های آن از روش بهترین - بدترین (BWM) و برای تجزیه و تحلیل از نرم افزار لینگو (lingo) استفاده شد. عوامل موثر شامل مولفه های 1- زیرساخت (دسترسی به شبکه اینترنت، ذخیره سازی اطلاعات به صورت الکترونیکی، سیستم های امنیتی و پرداخت های الکترونیکی)، 2- سیستم پرداخت (مجوز پرداخت، شیوههای مختلف پرداخت مشتری، عملیات تسویه حساب)، 3- دانش و آگاهی (سیستم اطلاع رسانی به مشتریان، در نظر گرفتن حریم خصوصی مشتریان، پاسخگویی شرکت به سوالات متداول مشتریان)، 4- رضایت مشتری (تنوع محصولات و تبلیغات. حراج های فصلی شرکت، ارسال به موقع کالا، اعتماد سازی) می باشد. نتایج نشان می دهد اولویت بندی عوامل موثر برموفقیت تجارت الکترونیک به ترتیب، سیستم پرداخت، زیر ساخت، رضایت مشتری و دانش و آگاهی رتبه اول تا چهارم اهمیت را کسب نمودند.
کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، موفقیت تجارت الکترونیک، کیفیت وبسایت، هزینه ها، زیر ساخت، رضایت مشتری، آگاهی و دانش -
صفحات 231-249
هدف این تحقیق بررسی ارائه مدل توسعه ی کارآفرینی در صنعت ملی پالایش فراورده های نفتی با رویکرد پیشگیری از آسیب های زیست محیطی می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی-پیمایشی میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کارکنان و کارشناسان در صنعت ملی پالایش فراورده های نفتی به تعداد 951 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 274 نفر در نظر گرفته شد. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای انجام شد. ابزار گردآوری در تحقیق حاضر، شامل پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از روش کیفی می باشد. متغیر توسعه ی کارآفرینی شامل 4 بعد نوآوری، ریسک پذیری، پیشگامی و رقابت تهاجمی و متغیر توسعه ی کارآفرینی شامل 3 بعد انسان مداری، محیط مداری، بی اعتنایی عمومی می باشد. پایایی تحقیق با استفاده از معیار آلفای کرونباخ در نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت و تایید شد. جهت برازش مدل مفهومی تحقیق از نرم افزار AMOS استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد که بین مولفه ها و ابعاد توسعه ی کارآفرینی در صنعت ملی پالایش فراورده های نفتی با رویکرد پیشگیری از آسیب های زیست محیطی اثر مثبت و معنی داری وجود دارد و مدل از برازش خوبی برخوردار می باشد.
کلیدواژگان: توسعه ی کارآفرینی، آسیب های زیست محیطی، فراورده های نفتی، نوآوری، انسان مداری، محیط مداری -
طراحی سناریوهای زنجیره تامین و بررسی نحوه تاثیر آن بر متغیرهای مربوطه در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبصفحات 250-278
پژوهش حاضر با هدف طراحی سناریوهای زنجیره تامین و بررسی نحوه تاثیر آن بر متغیرهای مربوطه در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب می باشد. روش پژوهش کیفی و از نوع کاربردی و از حیث نحوه گردآوری داده ها، یک تحقیق تحلیلی-پیمایشی می باشد. برای گردآوری اطلاعات از دلفی فازی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل مجموعه کارشناسان شاغل در بخش تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب می باشند که از روش نمونه گیری قضاوتی استفاده شد و مطلع ترین افراد به تعداد 14 نفر به عنوان اعضای نمونه آماری انتخاب شدند. بمنظور دستیابی به داده های اولیه از ابزارهای پرسشنامه و مصاحبه استفاده شد. پرسشنامه پژوهش شامل 50 مولفه در 5 پارادایم تاب آوری، ناب، چابکی، مدیریت دانش و مدیریت جهادی می باشد. برای روایی پرسشنامه از روش دلفی و ضریب هماهنگی کندال و برای محاسبه پایایی پرسش نامه تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از سناریو ریزاد می باشد. سه سناریوی زنجیره تامین با عناوین: افزایش ظرفیت ارسال، افزایش حجم سفارشات و کاهش زمان ارسال سفارشات به منظور بررسی نحوه تاثیر آن ها بر متغیرهای مربوطه طراحی گردید. نتایج بررسی ها نشان داد که افزایش بیش از حد ظرفیت ارسال، افزایش حجم سفارشات و کاهش زمان ارسال سفارشات، نتایج مثبت و منفی خاص خود را در بر خواهند داشت که ایجاد حالت مطلوب و بهینه بر اساس خروجی های مختلف مدل در زمینه اتخاذ سیاست سازمان بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
کلیدواژگان: سناریوهای زنجیره تامین، ظرفیت ارسال، حجم سفارشات، زمان ارسال سفارشات، مدیریت دانش، مدیریت جهادی -
صفحات 279-301
هدف این پژوهش، ارائه مدل عوامل موثر بر حکمرانی هوشمند در کشور می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) و برحسب نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی میباشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 28 نفر از خبرگان دانشگاهی آشنا با موضوع می باشد که به صورت غیراحتمالی و قضاوتی انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه مدیران و کارشناسان شاغل در استانداری خراسان جنوبی و فرمانداری شهرستان بیرجند اداری برنامه ریزی برابر 420 نفر می باشد که تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 200 نفر انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این بخش به صورت طبقه ای تصادفی انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه ساخته محقق و برگرفته از بخش کیفی استفاده شد. در بخش کیفی از روش دلفی فازی استفاده شد که داده های حاصل از مصاحبه ها، کدگذاری گردید و در سه مرحله اصلی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تحلیل شدند و در بخش کمی تحلیل عاملی از نرم افزار SmartPLS 3 استفاده گردید و به منظور تجزیه وتحلیل از نرم افزار SPSS 22 استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی نشان داد که سه دسته عوامل زمینه ای (تجهیزات و زیرساخت ها، منابع مورد نیاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، آمار و اطلاعات هوشمند و بستر شکل گیری)، محتوایی (امنیت سایبری، تدوین استراتژی، مدیریت هوشمند و برنامه ریزی هوشمند) و ساختاری (آمادگی هوشمند، معماری هوشمند و اداره هوشمند) بر شکل گیری حکمرانی هوشمند در کشور موثر می باشند. نتایج بخش کمی نشان داد که مدل از کیفیت مناسبی برخوردار است.
کلیدواژگان: حکمرانی هوشمند، مدیریت هوشمند، برنامه ریزی هوشمند، معماری هوشمند -
صفحات 302-323
هدف این پژوهش طراحی مدل رفتاری مدیران در عصردیجیتال با رویکرد نظریه داده بنیاد می باشد. روش پژوهش از حیث هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر ماهیت اکتشافی می باشد. جامعه آماری پژوهش مدیران شرکت های پتروشیمی وابسته به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران می باشند. با روش نمونه گیری هدفمند 8 نفر تیم مشارکت کننده انتخاب شدند. برای گردآوری و تحلیل داده ها از راهبرد پژوهشی نظریه داده بنیاد، استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی الگو، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. یافته ها حاکی از آنست که، شرایط علی شامل (عوامل انسانی، عوامل محیطی و عوامل سازمانی)، پدیده اصلی رفتار مدیران شامل (ارتباطات و تعاملات، اعتمادبخشی، تصمیم گیری در عدم قطعیت، ویژگی های شخصیتی و منش دیجیتال), شرایط زمینه ای شامل (شناخت و فهم دیجیتال، آموزش و فرهنگ دیجیتال، مدیریت تجربه و استعداد و مهارت دیجیتال، تفکرآینده نگری و استراتژیک دیجیتال، مدیریت تغییر و قابلیت رهبری دیجیتال), شرایط مداخله گر شامل (ذهنیت و نگرش دیجیتال، هوش مدیر، ارزش های مدیر، و نوآوری و ماهیت کسب و کار و صنعت), راهبردها و مکانیزم ها شامل (راهبرد نوآوری و یادگیری، راهبرد حفظ، ترکیب و تمرکز دیجیتال، راهبرد مشارکت دیجیتال و راهبرد هدایت و حکمرانی دیجیتال) و پیامدها شامل (پیامدهای ابعاد فردی و ابعاد سازمانی) می باشد.
کلیدواژگان: الگوی رفتار مدیران، ذهنیت و نگرش دیجیتال، نوآوری و ماهیت کسب و کار، تمرکز دیجیتال، مشارکت دیجیتال، عصردیجیتال -
صفحات 324-346
هدف پژوهش حاضر ارائه مدل تسهیم دانش در بانک مسکن ایران می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 15 نفر از خبرگان، استادان و کلیه افرادی اند که در حوزه تسهیم دانش فعالیت عملی یا پژوهشی داشته اند به روش نمونه گیری هدفمندو در بخش کمی شامل 344 نفر از کارکنان ستاد بانک مسکن تهران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشند. گرد آوری داده ها در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه ساخته محقق صورت گرفت. در تجزیه وتحلیل داده های بخش کیفی با استفاده از روش داده بنیاد و در بخش کمی از نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج در بخش کیفی نشان داد که 6 سازه شامل: شرایط علی (دارای 3 بعد جهانی و اجتناب ناپذیر بودن، لزوم تغییر نگرش به برند سازی، هویت برند شهری)، شرایط زمینه ای (دارای 3 بعد انسجام ساختاری برند، برندینگ شهری، موقعیت راهبردی شهر)، شرایط مداخله گر (دارای 3 بعد الگوی رفتاری گردشگران، سرمایه گذاری/ تامین مالی، عوامل محیطی)، ابعاد پدیده (دارای 3 بعد بستر سازی برای گردشگری هوشمند، توجه به ذی نفعان، مدیریت یکپارچه برند شهری)، راهبردها (دارای 3 بعد ارتقای سیستم تبلیغاتی شهری، طراحی برند سازی هوشمند شهری، فرهنگ سازی برند شهری) و 6- پیامدها (دارای 3 بعد توسعه سرمایه اجتماعی، توسعه کیفیت زندگی، قدرت رقابتی برند شهری) می باشد. بر اساس نتایج تحلیل کمی، روابط بین متغیرهای پژوهش معنادار و مدل از برازش مناسب برخوردار می باشد.
کلیدواژگان: تسهیم دانش، مدیریت دانش، تناسب دانش، شبکه های اجتماعی، توسعه دانش -
صفحات 347-364
هدف این پژوهش طراحی مدل هم سویی پروژه های پتروپالایشگاهی با استراتژی های صنعتی کشور در وزارت نفت می باشد. روش پژوهش از حیث هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها، کیفی و از نوع داده بنیاد می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 20 نفر از خبرگان و مدیران ارشد وزارت نفت و پتروپالایشگاه های شهر تهران می باشند که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند. برای گردآوری و تحلیل داده ها از راهبرد پژوهشی نظریه داده بنیاد، استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی مدل، از طریق کدگذاری انجام گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که هم سویی پروژه های پتروپالایشگاهی با استراتژی های صنعتی کشور در وزارت نفت توانمندسازهای هم راستایی شامل بلوغ ارتباطات و عوامل مدیریتی و اعمال اختیار، برنامه ریزی استراتژیک تکنولوژی و معماری سازمانی همسو با تکنولوژی، عوامل مشارکت، منابع انسانی (نوآوری، کارآفرینی، تخصص، دانش) و عوامل شایستگی های متمایز که منجر به تحقق نتایج بهینه سازی و کاهش هزینه های سرمایه ای و جاری و هم افزایی در هر دو سمت پترو پالایش و صنعت می شوند. مدیران و کارشناسان با استفاده از مدل هم سویی پروژه های پتروپالایشگاهی با استراتژی های صنعتی می توانند به بهینه سازی این صنعت و کاهش هزینه ها یاری رسانند. براساس نتایج به برنامه ریزان حوزه صنعت نفت پیشنهاد می شود در راستای توسعه پتروپالایشگاه ها تلاش نمایند هم سویی پروژه های پتروپالایشگاهی با استراتژی های صنعتی کشور را افزایش دهند.
کلیدواژگان: استراتژی های صنعتی، پروژه های پتروپالایشگاهی، تکنولوژی، عوامل مشارکت، منابع انسانی -
صفحات 356-391
هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی جهت پیاده سازی فین تک های نوین در صنعت بانکداری (وام دهی همتا به همتا) می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) و از نظر ماهیت و روش، پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش مدیران، سرپرستان و کارکنان حوزه مالی و فناوری بانک ها، خبرگان و صاحبن ظران حوزه فینتک در کشور بوده که طبق اصول و قواعد آماری جامعه نامحدود 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. گرد آوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفت. در تجزیه وتحلیل داده های بخش کیفی از کدگذاری و نرم افزار MAXQDA و در بخش کمی از نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده های کیفی پژوهش به صورت زیر دسته بندی شد: در همین راستا مقولات استخراجی به صورت زیر دسته بندی شد: شرایط علی: یادگیری سازمانی، نگرش سیستمی وفناوری اطلاعات. شرایط محوری: سرمایه ارتباطی، سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری. بستر حاکم: بانک های همکار، نظریه پردازان خارجی، دولت و شرایط محیطی. شرایط مداخله گر: موانع و چالشها شامل، عوامل سازمانی، شرایط جامعه، عوامل فردی و عدم آموزش و پژوهش. راهبردها: خط مشی گذاری، برنامه استراتژیک و رضایت و وفاداری کارکنان. پیامد: خط مشی گذاری دانش محور، مدیریت دانش، نوآوری، خلاقیت و ایده وسازمان دانش محور. نتایج بخش کمی نشان داد که شاخص های برازش مدل بیانگر تایید مدل در سطح اطمینان 99 درصد می باشد.
کلیدواژگان: فین تک، فناوری های نوین، برنامه استراتژیک، مدیریت دانش، نوآوری، عوامل سازمانی -
صفحات 392-414
هدف این پژوهش طراحی مدل عوامل پیش بین فرصت های کارآفرینانه در شرکت های بین المللی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 17 نفر از مدیران و همچنین کارشناسان فعال در حوزه کارآفرینیمی باشد و نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. برای گردآوری و تحلیل داده ها از روش داده بنیاد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی الگو، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 18 MAXQDA برای کدگذاری ها استفاده گردید. در مرحله کدگذاری باز، 305 کد مقدماتی از تحلیل مصاحبه ها شناسایی شد. در دومین مرحله، کدگذاری محوری بر اساس یافته های پژوهش، مفهوم فرصت های کارآفرینانه به عنوان پدیده محوری انتخاب شد. شرایط علی در قالب هفت دسته رویدادهای خلاف انتظار، تغییرات مبتنی بر صنعت و ساختار بازار، کمبود مبتنی بر روش ها، وضعیت متناقض، تغییر مبتنی بر ارزش ها و شناخت، دانش جدید و ویژگی های جمعیتی جای گرفتند و چهار مقوله اصلی شامل راهبردهای سازمانی، راهبردهای مربوط به بازار، راهبردهای تجاری و مدیریت موثر عملکرد انتخاب شدند. عوامل مداخله گر در دو دسته تقویت کننده و تضعیف کننده شناسایی شدند. سرمایه، عوامل شرکتی، یادگیری اجتماعی، جمع آوری و مطالعه اطلاعات، ویژگی های فردی و عوامل اجتماعی به عنوان عوامل زمینه و بسترساز فرصت های کارآفرینانه تعیین شدند درنهایت پیامدهای عوامل پیش بین فرصت های کارآفرینانه در دو دسته مالی و مشهود و غیرمالی و نامشهود تعیین شدند.
کلیدواژگان: کارآفرینی، فرصت های کارآفرینانه، عوامل پیش بین، عوامل شرکتی، راهبردهای سازمانی -
صفحات 415-441
هدف این پژوهش نقش وضعیت های مختلف هیجانی مشتریان بر ترجیح انتخاب (نوع) غذامی باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر اجرا آمیخته (کیفی-کمی) میباشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل 26 نفر از مصرف کنندگان مواد غذایی رستوران ها و فودکورت های مراکز خرید شهر تهران (ارگ، کوروش، پالادیوم، سانا، ایران مال و...) و نمونه گیری به صورت هدفمند و در بخش کمی شامل 448 نفر همانند بخش کیفی از مصرف کنندگان مواد غذایی که به صورت غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه برگرفته از بخش کیفی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تئوری داده بنیاد و از نرم افزار MAXQDA و در بخش کمی از تحلیل های چند متغیری و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که در هیجان تجربه شده دو مولفه؛ هیجان مثبت و هیجان منفی و برای عوامل زمینه ای سه مولفه فرهنگ، دانش بهداشتی و تجربه قبلی و پنج مولفه برای شرایط انتخاب غذا در شرایط هیجانی مثبت و پنج مولفه نیز برای شرایط هیجانی منفی شناسایی شده است. نتایج نشان داده است افراد در هیجانات تجربه شده مختلف (مثبت و منفی) به سمت غذاهای مختلف می روند و ویژگی های مختلف غذا (بافت، رنگ، دما، رایحه، مزه) در انتخابشان هم در هیجان مثبت و هم در هیجان منفی نقش مهمی داشته است. از طرف دیگر عوامل زمینه ای نیز بر شرایط انتخاب غذا تاثیر دارند و افراد غذا را بر اساس بافت، رنگ، دما، رایحه و مزه در شرایط هیجانی منفی یا مثبت انتخاب کرده اند.
کلیدواژگان: هیجان، هیجان مشتری، هیجان مثبت، هیجان منفی، انتخاب غذا -
صفحات 442-470
هدف این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر خلق هویت برند در صنعت بانکداری ایران است. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کیفی و مبتنی بر رویکرد مطالعه موردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان صنعت بانکداری ایران است که از مدیران ارشد بانک ملت در شهر تهران بوده اند. تعداد 23 نفر از این خبرگان که در حوزه برند از دانش و تخصص کافی برخوردار بودند به روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی انتخاب و گردآوری داده ها، با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شده است. مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافته و متن مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA 2018 تحلیل و کدگذاری شدند. تحلیل داده ها منتج به شناسایی و استخراج یافته های پژوهش شامل 130 کد اولیه، 33 مفهوم و 10 مقوله گردید. بر اساس نتایج این پژوهش، مقوله های اهداف و استراتژی ها، ساختار و فرایندها، مدیریت منابع انسانی، فرهنگ سازمانی، برندسازی داخلی، ارتباطات، خدمات بانکی، قدرت مالی، هویت بصری و هویت کلامی به عنوان عوامل مهم موثر بر خلق هویت برند در صنعت بانکداری ایران شناسایی شدند.
کلیدواژگان: خلق هویت برند، برندسازی، هویت بصری، صنعت بانکداری ایران
-
The Effect of Marketing Mix on Blockchain Technology with the Mediating Role of Perceived UsefulnessPages 1-22
The purpose of the current research is the mixed effect of marketing on blockchain technology with the mediating role of perceived usefulness in the customers of Bank Melli Iran in Tehran. The research method is applicable in terms of purpose, and descriptive-survey based on the method of data collection. The statistical population of this research is all the customers of the Bank Melli Iran in Tehran in 2023. For this purpose, according to Cochran's formula, 384 people were selected as the sample size, 420 questionnaires were distributed among the customers of the Bank Melli Iran in Tehran by a simple random method, and 393 questionnaires were collected. The data collection tool of this research is a questionnaire. The validity of the research tool has been confirmed by performing the confirmatory factor analysis technique. The reliability of the current research questionnaire was measured by calculating Cronbach's alpha coefficient, which was 0.815. Also, to analyze the data, structural equation modeling method using Smart-PLS3 software has been used. The research results indicate that senior management support, supply chain integration, and innovation capability have a significant impact on blockchain technology. Also, supply chain risk has not affected blockchain technology. Finally, the role of the marketing mix on perceived usefulness is demonstrated. Also, the perceived usefulness is affective on blockchain technology.
Keywords: Blockchain Technology, Marketing Mix, Perceived Usefulness, Bank Melli Iran -
Pages 23-38
The purpose of this research is to provide a model of the impact of internal marketing on the performance of the banking industry based on the data-based theory method. The research method is applicable in terms of the purpose, and qualitative in terms of the implementation method, based on the inductive approach. The statistical population of the research includes 8 experts of the banking industry, and the sampling was done in a targeted manner and the interviews continued until reaching theoretical saturation. Semi-structured interview was used in this research. To collect and analyze the data, the foundation's data theory research strategy was used. For data analysis, MAXQDA 2020 software was used to code the interviews. The results indicated that a total of 5 components of job security, training, employee motivation and satisfaction, positive communication, development and reward were identified as internal marketing features in the banking industry, and 14 components were identified and extracted in the form of causal conditions (establishing constructive interaction between employees and managers, generous rewards, employee empowerment, management support), foundational conditions (organizational leadership and management, human resource management measures, organizational culture), interventions (political climate, organizational costs), strategies (promotion of customer-oriented culture, person-job fit), and outcome (human development, value creation, increased commitment).
Keywords: Marketing, Internal Marketing, Employee Motivation, Satisfaction, Development, Reward, Positive Communication -
Pages 39-70
The aim of the current research is to identify the factors affecting the implementation of cyber insurance among insurance companies in Iran. The current research is developmental and applicable in terms of its purpose, and is of qualitative methods. The statistical population of the research is specialists and experts in the field of cyber insurance, who have been identified using the snowball sampling method. Using the interview technique, the data was collected and then the data and categories were coded and classified using the MAXQDA software version 2020. The reliability of the research was measured using the Kappa coefficient. In the last stage, the research model is extracted based on the Strauss and Corbin model. Based on the results of the research, the causal factors were divided into scientific, technical, and network indicators. Insurance perspective with the title of intervening factor, analysis of the external and internal environment as well as marketing and paying attention to the executive arms as foundational factors, ecosystem approach and formulation of insurance strategy as a solution, and finally increasing the level of knowledge of the insurance company, safety and security of data, improvement of services and company income, and uncertainty about the operation of insurance are known as positive and negative consequences of cyber insurance.
Keywords: Cyber Insurance, Cyber Knowledge, Data Safety, Security, Cyber Insurance Marketing, Insurance Attitude -
Pages 71-92
The purpose of this research is to analyze the effect of the quality of service to the elderly on their loyalty through a memorable experience and satisfaction among the elderly customers of 5-star hotels in Mashhad. The research method is applicable in terms of purpose and the method of data collection is descriptive-survey. The statistical population of the research is all elderly people over 70 years of age who refer to 5-star hotels in Mashhad and have used that hotel at least 3 times, the number of which is unknown, according to the tenfold formula of the questionnaire questions, 270 samples were selected by the available non-random method. The data was collected through a standard questionnaire and then analyzed by structural equation modeling using Smart pls 2 and SPSS 24 softwares. The findings show that the electronic customer relationship management variable had a positive and significant impact on product innovation development and the product innovation development variable had a positive and significant impact on marketing performance. Also, customer knowledge had a positive and significant impact on both marketing performance and product innovation development, and electronic customer relationship management and customer knowledge through product innovation development had a positive and significant impact on marketing performance.
Keywords: Quality Of Service To The Elderly, Customer Loyalty, Memorable Experience, Customer Satisfaction, 5-Star Hotels In Mashhad -
Pages 93-122
The current research was conducted with the aim of providing a model of consumer behavior in creating brand attachment, emphasizing the packaging component of food industry companies. It is considered a qualitative-quantitative (mixed) research method. The sample of the qualitative section with 12 interviews with marketing, academic and food industry experts, and the quantitative section with the Cochran formula of limited societies included 384 managers and senior experts of Tehran food industry companies. In the first step of the research, the coding of specialized research interviews was performed using thematic qualitative analysis with MAXQDA 20 software and fuzzy Delphi method with MatLab software, structural-interpretive analysis with MicMac software; in the next step, the results of confirmatory factor analysis with Smart PLS 3.0 software. Based on the results of qualitative analysis, three comprehensive categories including packaging, brand attachment and consumer behavior were identified as the main components. Based on the influence-dependence diagram, the structures of communication factors, logistic factors, economic factors, bio-social factors have high influence power and are under little influence, and are placed in the area of independent structures. The constructs of brand loyalty, brand awareness, perceived quality, and brand associations also have high dependence but little influence, so they are considered dependent constructs. The results of the quantitative part, while confirming the research hypotheses, showed that the proposed model has good validity.
Keywords: Packaging, Brand Attachment, Consumer Behavior, Brand Association -
Pages 123-141
The purpose of this research is to explain and validate the coordination model of the marketing and sales department in the insurance industry in Iran. The present research is applicable in terms of purpose. The statistical population of the research includes experienced managers in insurance marketing and sales, senior experts of insurance companies and university professors; and the statistical sample was considered to be 181 people using Cochran's formula. Sampling in this research is in the form of random clusters. The collection tool in this research includes a researcher-made questionnaire derived from the qualitative method. Data analysis was done by SPSS software. The findings showed that the coordination model of the marketing and sales department in the insurance industry is affected by various factors directly and indirectly, and managers' understanding of the complexity of the relationship between these two units is of great importance in the growth of insurance companies and creating a competitive advantage for them. In order to ensure the achievement of the goals, managers must pay attention to the causal conditions such as the implementation of the risk management dashboard, structural integration and coordination in the business, creating synergy in organizational decisions, recognizing the prerequisites for coordination between the two departments of marketing and sales in the form of background conditions or coordination challenges such as "partial prejudices, non-specialist human capital, conflict of interests, managers' taste, CEO's attitude, ethical considerations, unfavorable customer support when receiving damages and fulfilling the organization's obligations, as well as interfering conditions such as upstream documents, market conditions (market stakeholders), legal conditions, and competitive conditions.
Keywords: Marketing, Sales, Market Stakeholders, Risk Management, Market Conditions -
Pages 142-171
The aim of the current research is to present a model of customer participation with brands in social networks with an emphasis on cultural differences. The research method is applicable in terms of purpose, mixed (qualitative-quantitative) in terms of execution method, exploratory in terms of nature, and descriptive and survey type in terms of information gathering and analysis method. The statistical population in the qualitative part includes 10 experts from the scientific community and academic specialists and experts of the top 500 companies in Iran based on the ranking of the Industrial Management Organization, who were selected purposefully; and in the quantitative part, it includes the managers of the top 500 companies in Iran based on the ranking of the industrial management organization, and the statistical sample will be selected from among the companies that have active accounts in social networks and considered as the statistical population; and based on Cochran's formula, 217 people were selected as a sample by random sampling method. Data analysis in the qualitative section is based on the content analysis method; and in the quantitative section, SPSS and PLS software are used. The results of the qualitative part show that this research includes 14 dimensions and 30 components, and the results of the quantitative part show that the dimensions and components of customer engagement with brands have an impact on social networks with an emphasis on cultural differences. Also, the results show a strong and very good fit of the model.
Keywords: Customer Participation, Brand, Social Networks, Cultural Differences, Marketing Strategy, Competitive Advantage -
Pages 172-191
The purpose of this research is to design and explain the policy model for the development of electric vehicles in Iran. The research method is fundamental-applicable in terms of purpose, qualitative in terms of implementation, and fundamental-exploratory in terms of nature. The statistical population of the research includes 15 experts and policy makers in the field of automobiles in Iran, and the sampling was done in a targeted manner, and the interviews continued until theoretical saturation was reached. The data collection tool is a semi-structured interview. Data-based method was used to collect and analyze data. Data analysis and model design were done in three stages of open, central and selective coding. For data analysis, MAXQDA 2020 software was used for coding. The results show 435 primary/open codes, 40 concepts and 12 categories (economy and livelihood, transportation electrification, transnational thinking, up-to-date technology, initiative and innovation, market recognition, environmental protection, infrastructural measures, competitiveness economy and industry, risk and challenge, development-oriented governance, strategy and foresight).
Keywords: Development, Policy Making, Electric Vehicle, Up-To-Date Technology, Initiative, Innovation, Market Recognition, Environmental Protection -
Pages 192-214
The purpose of this research is to present the fintech market development model with an emphasis on existing challenges and strategies. The research method is applicable in terms of purpose, thematic analysis type in terms of execution method (qualitative-quantitative), fundamental in terms of its nature, and exploratory-correlative in terms of data collection method. The statistical population of the research includes 20 managers and experts of fintech companies active in the field of payment with the license of Shaperk, including Zarinpal, Asan-Dariaft, Balle Financial Messenger, EasyPay, Iranian credit and point cards. The sampling method is done in a judgmental manner, and the interviews continued until reaching theoretical saturation. The method of data collection and analysis is interview and thematic analysis in the qualitative part, and questionnaire and content validity technique (CVR) and semi-structured interview data collection tool in the quantitative part. The results of the research showed that the challenges of fintech market development include insufficient infrastructure, regulatory and legislative barriers, difficulty of working with public/general customers, mistrust of technology and fintech, low levels of income and product pricing challenges, and cultural barriers. Also, fintech market development strategies include community participation in the marketing process, use of social networks, smart and optimal advertising, useful and valuable content production, branding, adaptation of communication strategies to the nature of the fintech market, geographic and cultural segmentation of the market, and also training to the customer.
Keywords: Marketing, Marketing Strategy, Fintech Market, Market Development Strategies, Marketing Process, Branding -
Pages 215-230
The purpose of this research is to investigate and prioritize factors affecting the success of e-commerce in small and medium-sized companies in Mazandaran province. The current research is applicable in terms of purpose, and descriptive-analytical in terms of nature and method. The statistical population of this research includes 15 experts with master's degree or higher, and at least 10 years of work experience in the relevant field and managers, and experts of small and medium companies in Mazandaran. Fuzzy Delphi method was used for review and prioritization. The best-worst method (BWM) was used to prioritize the factors and its components, and Lingo software was used for analysis. Effective factors include the components of 1- infrastructure (access to the Internet network, electronic storage of information, security systems and electronic payments), 2- payment system (payment authorization, various customer payment methods, settlement operations), 3- Knowledge and awareness (customer notification system, customer privacy consideration, company's response to customers' frequent questions), 4- Customer satisfaction (variety of products and advertisements, company's seasonal auctions, timely delivery of goods, building trust). The results show that the prioritization of factors affecting the success of e-commerce, respectively, payment system, infrastructure, customer satisfaction, and knowledge and awareness gained the first to fourth rank of importance.
Keywords: E-Commerce, E-Commerce Success, Website Quality, Costs, Infrastructure, Customer Satisfaction, Awareness, Knowledge -
Pages 231-249
The purpose of this research is to investigate and prioritize factors affecting the success of e-commerce in small and medium-sized companies in Mazandaran province. The current research is applicable in terms of purpose, and descriptive-analytical in terms of nature and method. The statistical population of this research includes 15 experts with master's degree or higher, and at least 10 years of work experience in the relevant field and managers, and experts of small and medium companies in Mazandaran. Fuzzy Delphi method was used for review and prioritization. The best-worst method (BWM) was used to prioritize the factors and its components, and Lingo software was used for analysis. Effective factors include the components of 1- infrastructure (access to the Internet network, electronic storage of information, security systems and electronic payments), 2- payment system (payment authorization, various customer payment methods, settlement operations), 3- Knowledge and awareness (customer notification system, customer privacy consideration, company's response to customers' frequent questions), 4- Customer satisfaction (variety of products and advertisements, company's seasonal auctions, timely delivery of goods, building trust). The results show that the prioritization of factors affecting the success of e-commerce, respectively, payment system, infrastructure, customer satisfaction, and knowledge and awareness gained the first to fourth rank of importance.
Keywords: Entrepreneurship Development, Environmental Damage, Oil Products, Innovation, Human Orientation, Environment Orientation -
Pages 250-278
The purpose of this research is to design supply chain scenarios and examine how it affects the relevant variables in the National Company of Southern Oil-bearing Regions. The method of this applicable research is qualitative, and analytical-survey in terms of the method of data collection. Fuzzy Delphi was used to collect information. The statistical population of the research includes the collection of experts working in the procurement and goods affairs department of the National Company of Southern Oil-bearing Regions, selected by judgmental sampling method, and the most knowledgeable people, as many as 14 persons, were selected as members of the statistical sample. Questionnaires and interviews were used to obtain primary data. The research questionnaire includes 50 components in 5 paradigms of resilience, lean, agility, knowledge management, and jihadi management. Delphi method and Kendall's correlation coefficient were used for the validity of the questionnaire, and Cronbach's alpha method was used to calculate the reliability of the research questionnaire. Analysis of the research data carried out by the Rizad scenario. Three supply chain scenarios were designed in order to investigate how they affect the relevant variables, as follows: increasing shipping capacity, increasing the volume of orders, and reducing the time of sending orders. The results of the surveys showed that the excessive increase in the sending capacity, the increase in the volume of orders, and the decrease in the time of sending the orders will have their own positive and negative results, which the creation of a favorable and optimal situation based on the various outputs of the model will be fruitful in the context of adopting the organization's policy.
Keywords: Supply Chain Scenarios, Shipping Capacity, Order Volume, Order Shipping Time, Knowledge Management, Jihadi Management -
Pages 279-301
The purpose of this research is to provide a model of factors affecting smart governance in the country. The research method is applicable in terms of purpose, and mixed (qualitative-quantitative) in terms of its implementation, and descriptive-survey type in terms of data collection. The statistical population in the qualitative section includes 28 university experts familiar with the subject, who were selected in a non-probability and judgmental manner. The statistical population in the quantitative part includes all the managers and experts working in South Khorasan governorate and Birjand city governorate of planning administration equal to 420 people, and the sample number was selected using Cochran's formula of 200 people. The sampling method in this section was done in a random stratified manner. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire taken from the qualitative section were used to collect information. In the qualitative part, the fuzzy Delphi method was used, and the data from the interviews were coded and analyzed in the three main stages of open coding; axial coding; and selective coding, and SmartPLS 3 software was used in the quantitative part of factor analysis, and SPSS 22 software was used for analysis. The results of the research in the qualitative part showed that three categories of background factors (equipment and infrastructure, required resources, information and communication technology, statistics and intelligent information, and formation platform), content (cyber security, strategy formulation, intelligent management and intelligent planning) and Structural (smart readiness, smart architecture, and smart administration) are effective on the formation of smart governance in the country. The results of the quantitative section showed that the model is of good quality.
Keywords: Smart Governance, Smart Management, Smart Planning, Smart Architecture -
Pages 302-323
The purpose of this research is to design the behavioral model of managers in the digital era by the approach of data-based theory. The research method is applicable in terms of purpose, and exploratory in terms of nature. The statistical population of the research is the managers of petrochemical companies affiliated to the National Company of Petrochemical Industries of Iran. 8 members of the participating team were selected by the purposeful sampling method. To collect and analyze the data, the foundation's data theory research strategy was used. The data collection tool is a semi-structured interview. Data analysis and model design were done in three stages of open, central and selective coding. The findings indicate that causal conditions include human factors, environmental factors, and organizational factors; the main phenomenon of managers' behavior include communications and interactions, trust, decision-making in uncertainty, personality traits, and digital behavior; background conditions include digital knowledge and understanding, digital education and culture, management of experience and digital talent and skills, future-oriented and digital strategic thinking, change management, and digital leadership ability; intervening conditions include digital mentality and attitude, manager's intelligence, manager's values, and the innovation and nature of business and industry; strategies and mechanisms include innovation and learning strategy, retention strategy, digital combination and focus, digital participation strategy, and digital leadership and governance strategy; and consequences includes consequences of individual dimensions and organizational dimensions.
Keywords: Behavior Pattern Of Managers, Digital Mentality, Attitude, Innovation, The Nature Of Business, Digital Focus, Digital Participation, Digital Era -
Pages 324-346
The purpose of this research is to present the knowledge sharing model in Maskan Bank of Iran. The research method is applicable in term of its purpose, and mixed in terms of implementation. The statistical population in the qualitative part includes 15 experts, professors, and all people who have had practical or research activities in the field of knowledge sharing, using a purposive sampling method; and in the quantitative part, it includes 344 employees of the headquarters of Maskan Bank of Tehran, using a simple random sampling method. Data collection was done in the qualitative part by using semi-structured interviews; and in the quantitative part by a researcher-made questionnaire. The data-based method was used in the analysis of the data of the qualitative part, and PLS software in the quantitative. The results in the qualitative part showed that 6 structures include: causal conditions (with 3 dimensions of universality and inevitability, the need to change the attitude towards branding, urban brand identity), contextual conditions (with 3 dimensions of brand structural coherence, urban branding, strategic location of city), intervening conditions (with 3 dimensions of tourist behavior pattern, investment/financing, environmental factors), dimensions of the phenomenon (with 3 dimensions of creating a platform for smart tourism, attention to stakeholders, integrated urban brand management), strategies (with 3 dimensions of urban advertising system improvement, smart urban branding design, urban brand culture), and consequences (with 3 dimensions of social capital development, development of quality of life, competitive power of urban brand). Based on the results of quantitative analysis, the relationships between significant research variables and the model have a good fit.
Keywords: Knowledge Sharing, Knowledge Management, Knowledge Fit, Social Networks, Knowledge Development -
Pages 347-364
The purpose of this research is to design a model for the alignment of petroleum refinery projects with the country's industrial strategies in the Ministry of Oil. The research method is applicable in terms of purpose, qualitative in terms of data collection, and data-based type. The statistical population of the research includes 20 experts and senior managers of the Ministry of Petroleum and Petrorefineries in Tehran, selected by theoretical sampling. To collect and analyze the data, the data-based theory research strategy was used. The data collection tool is a semi-structured interview. Data analysis and model design were done through coding. The findings of the research showed that the alignment of the refinery projects with the country's industrial strategies in the Ministry of Oil, the enablers of the alignment include the maturity of communication and managerial factors and the exercise of authority, strategic technology planning and organizational architecture aligned with technology, partnership factors, human resources (innovation, entrepreneurship, expertise, knowledge), and the distinctive competence factors that lead to the realization of optimization results and reduction of capital and current costs and synergy in both sides of petro-refining and industry. Managers and experts can help to optimize this industry and reduce costs by using the model of aligning petroleum refinery projects with industrial strategies. Based on the results, it is suggested to the planners of the oil industry to try to increase the alignment of the refinery projects with the industrial strategies of the country in order to develop the refineries.
Keywords: Industrial Strategies, Refinery Projects, Technology, Partnership Factors, Human Resources -
Pages 356-391
The aim of the current research is to present a model for the implementation of new fintechs in the banking industry (peer-to-peer lending). The research method is applicable in terms of purpose, mixed (qualitative-quantitative) in terms of implementation, and survey in terms of nature and method. The statistical population of the research was the managers, supervisors and employees of the financial and technological fields of banks, experts and specialists in the fintech field in the country; and according to the principles and rules of the unlimited population, 384 people were selected as a sample. Data collection was done by semi-structured interviews in the qualitative part, and by the researcher-made questionnaire in the quantitative part. Coding and MAXQDA software were used in qualitative part data analysis, and SPSS and AMOS software were used in quantitative part. The results of the qualitative data analysis of the research were categorized as follows: In this regard, the extracted categories were categorized as follows: Causal conditions: organizational learning, system attitude, and information technology. Key conditions: communication capital, human capital, and structural capital. Governing platform: partner banks, external theorists, government, and environmental conditions. Intervening conditions: obstacles and challenges including organizational factors, community conditions, individual factors, and lack of education and research. Strategies: policy making, strategic plan, and employee satisfaction and loyalty. Consequence: knowledge-based policy making, knowledge management, innovation, creativity and idea, and knowledge-based organization. The results of the quantitative part showed that the fit indices of the model indicate the confirmation of the model at the confidence level of 99%.
Keywords: Fintech, New Technologies, Strategic Plan, Knowledge Management, Innovation, Organizational Factors -
Pages 392-414
The purpose of this research is to design a model of predictive factors of entrepreneurial opportunities in international companies. The research method is applicable in terms of purpose, and qualitative in terms of its implementation. The statistical population of the research includes 17 managers and experts active in the field of entrepreneurship, and the sampling was done in a purposeful and snowball manner, and the interviews continued until reaching theoretical saturation. The data collection tool is a semi-structured interview. Data-based method was used to collect and analyze data. Data analysis and pattern design were done in three stages of open, central, and selective coding. For data analysis, MAXQDA 18 software was used for coding. In the open coding stage, 305 preliminary codes were identified out of the analysis of the interviews. In the second stage; core coding based on research findings, the concept of entrepreneurial opportunities was chosen as the core phenomenon. Causal conditions were placed in the form of seven categories: unexpected events, changes based on industry and market structure, shortage based on methods, contradictory situation, change based on values and knowledge, new knowledge, and demographic characteristics; and the four main categories were selected include organizational strategies, market related strategies, business strategies, and effective performance management. Intervening factors were identified in two strengthening and weakening categories. Capital, corporate factors, social learning, gathering and studying information, individual characteristics, and social factors were determined as the background factors of entrepreneurial opportunities. Finally, the consequences of predictors of entrepreneurial opportunities were determined in two categories: financial and tangible, and non-financial and intangible.
Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial Opportunities, Predictive Factors, Corporate Factors, Organizational Strategies -
Pages 415-441
The purpose of this research is the role of different emotional states of customers on the preference of choosing (type) of food. The current research is applicable in terms of purpose, and mixed (qualitative-quantitative) in terms of execution. The statistical population of the research in the qualitative part includes 26 people from the food consumers of restaurants and food courts in shopping centers of Tehran (Arg, Kurosh, Palladium, Sana, Iran Mall, etc.), and sampling was done in the targeted manner; and the quantitative part includes 448 persons who, like the qualitative part, were selected randomly available from the consumers of food. The research collection tool is a semi-structured interview and a questionnaire taken from the qualitative section. Data-based theory and MAXQDA software were used for data analysis, and multivariate analysis and structural equations were used in the quantity part. The results showed that there are two components in the experienced excitement: positive emotion, and negative emotion; and for background factors, three components of culture, health knowledge, and previous experience; and five components for food selection conditions in positive emotional conditions; and five components for negative emotional conditions have been identified. The results have shown that people go to different foods in different experienced emotions (positive and negative), and different characteristics of food (texture, color, temperature, aroma, taste) played an important role in their choice in both positive and negative emotions. On the other hand, background factors also affect the conditions of food selection and people have chosen food based on texture, color, temperature, aroma and taste in negative or positive emotional conditions.
Keywords: Emotion, Customer Emotion, Positive Emotion, Negative Emotion, Food Choice -
Pages 442-470
The purpose of this research is to identify the factors influencing the creation of brand identity in the banking industry of Iran. According to its purpose, the research method is applicable, and in terms of implementation, it is qualitative and based on the case study approach. The statistical population of this research includes Iranian banking industry experts who were senior managers of Bank Mellat in Tehran. The number of 23 experts who had sufficient knowledge and expertise in the field of brand was selected by judgmental sampling and snowball method, and data collection was done using semi-structured interview tool. The interviews were continued until theoretical saturation was reached, and the text of the interviews were analyzed and coded using the MAXQDA 2018 software. Data analysis led to the identification and extraction of research findings including 130 primary codes, 33 concepts, and 10 categories. Based on the results of this research, the categories of goals and strategies, structure and processes, human resource management, organizational culture, internal branding, communication, banking services, financial power, visual identity, and verbal identity are identified as the important factors affecting the creation of identity in the banking industry of Iran.
Keywords: Brand Identity Creation, Branding, Visual Identity, Banking Industry Of Iran