فهرست مطالب

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 44 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مدل بازاریابی سبز صنعت نفت مبتنی بر سیاست های کلی محیط زیست
    علی یاوری، حسین قره بیگلو*، یعقوب علوی متین، ناصر فقهی فرهمند صفحه 1

    هدف این پژوهش طراحی مدل بازاریابی سبز صنعت نفت ایران (یک صنعت با آلایندگی بالا، به عنوان موتور و محرک توسعه کشور) مبتنی بر سیاست های کلی محیط زیست است. استراتژی این پژوهش، کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری پژوهش، مدیران شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت و اساتید بازاریابی دانشگاه ها می باشد. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری هدف مند و گلوله برفی استفاده شد که براساس قاعده اشباع با انجام 18 مصاحبه این مهم حاصل شد. داده ها با استفاده از روش کدگذاری اشتراوس و کوربین و با نرم افزار MaxQda تحلیل گردید. براساس الگوی پارادایمی پژوهش نتیجه گیری شد حمایت دولت، منابع انسانی سبز و مسئولیت اجتماعی شرکت، عوامل زیربنایی موثر بر بازاریابی سبز بوده و هوش هیجانی مدیران در اجرای این شیوه از بازاریابی، نقش راهبردی دارد. البته باید در نظر داشت ظرفیت های بالقوه رقابتی در این رابطه نقش مداخله گر داشته و فرهنگ شرکتی سبز نیز شرایط زمینه ای را فراهم می آورد. از طریق هوش هیجانی سبز مدیران، می توان پیامدهایی مانند ارتقاء طراحی، تولید و توزیع محصولات سبز، بهره وری و سودآوری شرکت، جلب رضایت مشتریان و ذی نفعان را کسب نمود.

    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، صنعت نفت، سیاست های کلی محیط زیست
  • تاثیرات صنعت گردشگری بر درآمد نفت در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی
    باسم عباس، داود دانش جعفری*، محمدمهدی مجاهدی، تیمور محمدی صفحه 2

    امروزه نقش صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی، چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه امری پذیرفته شده تلقی می شود.رشد صنعت گردشگری بین المللی در کشورهای در حال توسعه را به عنوان یک راه امید بخش بالقوه برای دستیابی به رشد اقتصادی و انسانی تلقی می کردند.گردشگری به صورت مستقیم در توسعه اقتصادی کشورها تاثیر می گذارد. به طور مثال با ورود گردشگران به کشور میزبان و افزایش مخارج گردشگران در کشور میزبان موجب افزایش درآمد ملی در این کشورها خواهد شد. علاوه بر موارد فوق در ایران، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تامین رشد پویا و بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله با رویکردی جهانی شکل گرفته است که توسعه صنعت گردشگری منجر به رسیدن به اهداف سیاست-های کلی اقتصاد مقاومتی و افزایش درآمدهای کشور خواهد شد.با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله به ارتباط بین گردشگری، رشد اقتصادی و درآمدهای نفتی در کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس(ایران، قطر، امارات، عراق، عمان، عربستان، کویت و بحرین) می پردازد. علاوه بر این جایگزینی درآمدهای نفتی با درآمدهای گردشگری نیز یکی دیگر از اهداف این پژوهش است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که اگر صنعت گردشگری در این کشورها 1 واحد(درصد) افزایش یابد، درآمد نفتی آن ها معادل 021/0(1/2 درصد) افزایش خواهد یافت که عدد قابل توجهی نیست علاوه بر این در کشورهای حوزه خلیج فارس، گردشگری بر درآمد(تولید) اثر مثبت دارد و اگر یک واحد(درصد) گردشگری زیاد شود 334/0 واحد(33.4 درصد) درآمد کشور زیاد خواهد شد.

    کلیدواژگان: گردشگری یا توریسم، رشد اقتصادی، داده های پانلی، درآمد نفتی
  • ارائه مدل مدیریت کیفیت فراگیر و تاثیر آن بر عملکرد مالی در راستای تحقق سیاست های کلی نظام اداری
    محمود نیکزاد زیدی، ابراهیم عباسی*، پرویز سعیدی، آرش نادریان صفحه 3

    هدف تحقیق حاضر ارائه مدل مدیریت کیفیت فراگیر(TQM) و تاثیر آن بر عملکرد مالی در راستای تحقق سیاست های کلی نظام اداری است. نظام اداری مجموعه ای از عناصر به هم مرتبط (ساختار، کارکرد و ارزش های حاکم) است که برای نیل به اهداف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور باهم در تعامل هستند.در واقع عملیاتی کردن سیاستهای کلی نظام اداری مستلزم ایجاد زمینه ها و مقدماتی می باشد و لازم است براساس سیاستهای کلی نظام اداری، مدلهایی بومی برای مدیریت سازمانهای دولتی طراحی شود. بر این اساس پس از مرور ادبیات موضوعی مربوط و استخراج متغیرهای اصلی و فرعی، با استفاده از نظرات خبرگان به ارزیابی، بومی سازی و تعیین و تبیین متغیرهای استخراج شده بوسیله تکنیک دلفی فازی و تعیین روابط ساختاری بین آنها با استفاده از تکنیک آی اس ام و آزمون معادلات ساختاری شده است. یافته ها نشان داده اند که از بین 30 متغیر بومی منتخب مرتبط با مدیریت کیفیت فراگیر در قالب شش متغیر اصلی(تعهد و حمایت مدیریت ارشد، مسئولیت پذیری و خدمات رسانی، آموزش، مشارکت، به کار گیری آمار و اطلاعات و عوامل فیزیکی)، متغیر تعهد و حمایت مدیریت ارشد بعنوان اثرگذارترین، و متغیر عوامل فیزیکی، بعنوان اثرپذیرترین متغیرها بوده اند

    کلیدواژگان: مدل های بومی، مدیریت کیفیت فراگیر(TQM)، نظام اداری، عملکرد مالی، سیاست های کلی
  • طراحی الگوی توسعه منابع انسانی با رویکرد قابلیت های پویا در چارچوب سیاست های کلی انرژی
    احمد اسدی*، اسماعیل اسدی صفحه 4

    هدف این پژوهش ارائه مدل توسعه منابع انسانی با رویکرد قابلیت های پویا در چارچوب سیاست های کلی نظام انرژی است . روش تحلیل داده ها در بخش کیفی شامل تحلیل داده بنیاد است.جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل 15 نفر از خبرگان و مدیران منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران میباشد. داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته در بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی جمع آوری شد. روایی پرسشنامه و روایی سازه و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و تایید گردید. نتایج پژوهش در قالب شش عامل علی، پدیده محوری، راهبردها، شرایط زمینه ای و مداخله گر و پیامدها دسته بندی شدند. عوامل علی شامل عوامل سازمانی،محیطی ، فردی. و عوامل زمینه ای شامل عوامل فردی و ساختاری و عوامل پدیده محوری شامل بررسی و درک آینده، ترکیب و باز طراحی قابلیت های منابع انسانی، قابلیت درک محیط،قابلیت کسب دانش و عوامل مداخله گر شامل ملاحظات سیاسی، اقتصادی، قانونی و پیامد ها شامل بهبود قابلیت های پویای منابع انسانی، بهبود قبلیت های پویای سازمانی و بهبود بهره وری هستند.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، قابلیت های پویا، سیاست های کلی انرژی
  • طراحی مدل تدوین خط مشی توسعه انرژی های تجدیدپذیر در ایران با تکیه بر سیاست های کلی نظام در بخش انرژی
    مریم دارابی، ابوالحسن فقیهی* صفحه 5

    خط مشی گذاری فرآیندی است که در آن دولت ها چشم انداز سیاسی خود را به برنامه ها و اقداماتی تبدیل می کنند تا تغییرات مدنظر خود را ایجاد کنند. بر اساس اصل 13 سیاست های کلی نظام مبنی بر افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیر در جهت منافع عمومی و در خدمت امنیت عمومی، تسریع در گسترش انرژی های تجدیدپذیر می بایست در اولویت تصمیم گیری های دولتی قرار گیرد. هدف این پژوهش ارائه مدلی جهت تدوین خط مشی توسعه انرژی های تجدید پذیر مبتنی بر سیاست های کلی نظام در بخش انرژی است . در این پژوهش کیفی، با چهارده تن ازاساتید و خبرگان صنعت انرژی های تجدیدپذیر در کشور، مصاحبه های نیمه ساختاریافته وعمیق صورت گرفت وداده ها با استفاده از تحلیل تماتیک، گردآوری وتحلیل شد وسپس با استفاده از روش مدلسازی ساختاری تفسیری مورد تایید قرار گرفت.. مضامین مستخرج از تحلیل تم، شامل قوانین و الزامات بالادستی، الزامات زیست محیطی، تحریم های بین المللی، اقتصاد طرح های سرمایه گذاری و قوانین و الزامات بین-المللی، فرآیندها شامل مدیریت و برنامه ریزی یکپارچه، امنیت انرژی، فرهنگ سازی، توسعه فناوری و نتایج شامل توسعه صادرات و توسعه اقتصادی شناسایی شدند. هم چنین مشخص گردید بیشترین فراوانی مربوط به متغیر قوانین و الزامات بالادستی بوده که نشان از اهمیت توجه به این متغیر در تدوین خط مشی دارد.

    کلیدواژگان: تدوین خط مشی، انرژی های تجدیدپذیر، انرژی های پاک، سیاست های کلی انرژی، تحلیل تماتیک
  • ارزیابی عملکرد استراتژیهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمان امور مالیاتی با تاکید بر سیاست های کلی نظام اداری
    مهشید خیراندیش، محمد حکاک*، امیرهوشنگ نظرپوری صفحه 6

    سازمان امور مالیاتی به عنوان یک سازمان حاکمیتی ؛ برای توسعه، رشد و پایداری خود، به سیستم ارزیابی عملکرد کارا نیاز دارد که در قالب آن بتوانند کارایی و اثربخشی برنامه های سازمان، فرآیند و نیروی انسانی خود را مورد بررسی قرار دهد.هدف از این پژوهش ارزیابی کارایی استراتژیهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمان امور مالیاتی با تاکید بر سیاست های کلی نظام اداری می باشد. بر این اساس ابعاد چهار استراتژی پدرانه، متعهدانه، پیمانکارانه و ثانویه به صورت تلفیقی توسط رویکرد های کارت امیتازی متوازن(رویکرد مالی، رویکرد مشتری، رویکرد رشد و یادگیری، رویکرد فرایندهای داخلی) بر اساس نظرات خبرگان و پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفتند. رتبه بندی با استفاده از تکنیکANP و نرم افزار سوپردسیژن و اکسل صوت گرفت و نتایج حاصله نشان داد که استراتژی ثانویه با وزن 0.3197 و رویکرد مالی با وزن 57/0 بیشترین اولویت اهمیت را در سازمان امور مالیاتی برای مدیریت استراتژیک منابع انسانی دارا می باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، کارت امتیازی متوازن، روش ANP، سازمان امور مالیاتی
  • سناریوهای سیاست گذاری تعامل دولت و جامعه در حوزه آب: بر اساس سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف
    یوسف مسلمی مهنی*، ابوالفضل قاسمی، علی ایلخانی پور، غلامرضا افشاری پور صفحه 7

    دولت ها در حوزه آب به علت تحکم سازمانی از جامعه قوی تر بوده اند. کمبود آب و کاهش تدریجی آن در اثر مصرف بیش از اندازه توسط جوامع موجب شده است مساله آب نقش اساسی در روابط دولت و ملت ها داشته است. دولت های قوی به علت در اختیار داشتن ابزار تصمیم گیری و اتخاذ سیاست های کلی و راهبردهای مهم در حوزه اصلاح الگوی مصرف و همچنین استفاده از توان خود جهت انجام امور جامعه بدون اتکا به مردم به دلیل برخورداری از درآمدهای رانتی،استخراج آسان منابع و توزیع آن بین ذینفعان، بروکراسی گسترده، وجود احزاب دولتی و بستن فضای جامعه مدنی باعث انزوا و ضعف جامعه گردیده اند. از این روی سوال اصلی تحقیق عبارت از سناریوها و روندهای ممکن دولت و جامعه در مناسبات آب در ایران چیست؟.یافته های تحقیق نشان می دهد دولت در ایران به دلیل برخوردار بودن از توانایی نفوذپذیری و استخراج منابع ، توانایی تنظیم روابط اجتماعی و تخصیص منابع باعث تضعیف جامعه گردیده است. عواملی که باعث تقویت دولت در ایران گردیده است عبارت اند از: انتقال حوضه ای آب، صدور مجوز ، تصفیه آب، سیاست سازه ای، سیاست نرخ گذاری، اخذ مجوز انشعابات، افزایش جمعیت و بالا رفتن سطح زندگی، رشد کشاورزی و صنایع، حل وفصل منازعات میان متقاضیان آب، ایجاد مشوق های اقتصادی و فرهنگی-اجتماعی. چارچوب نظری حکمرانی آب و آینده پژوهی می باشد و از روش روندکاوی و سناریونویسی استفاده می گردد.

    کلیدواژگان: دولت قوی، جامعه ضعیف، سیاست گذاری آب، الگوی مصرف
  • ارائه مدل جامعه پذیری سازمانی کارکنان اداری آموزش و پرورش با رویکرد سیاست های کلی نظام اداری
    محمد کاشانی، پریوش جعفری*، امیرحسین محمد داوودی صفحه 8

    هدف پژوهش حاضر، ارائه مدل جامعه پذیری سازمانی کارکنان اداری آموزش و پرورش با رویکرد سیاست های کلی نظام اداری بود. رویکرد پژوهش از نوع کیفی با راهبرد فراترکیب و با استفاده از روش سندلوسکی و باروسو است. جامعه تحلیلی شامل کتب، مقالات و تحقیقاتی که به موضوع جامعه پذیری سازمانی کارکنان در سازمان ها در سال های 2023-2010 پرداخته اند، بوده است که تعداد آنها 130 جلد بود و با روش نمونه گیری به صورت هدفمند و ملاک محور و به شرط مرتبط بودن و به روز بودن که بیشترین ارتباط با موضوع را داشتند انتخاب شد. بر اساس معیار ورود 130 مورد شناسایی و در نهایت 22 سند خارجی و 14 سند داخلی با استفاده از نرم افزار MaxQDA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. حاصل تحلیل محتوای استقرایی و ترکیبی مقولات، استخراج یک چهارچوب مفهومی در حوزه ابعاد و مولفه های جامعه پذیری سازمانی کارکنان اداری آموزش وپرورش بر اساس سیاست های کلی نظام بود، مدل نهایی جامعه پذیری سازمانی شامل یازده مفهوم اصلی استخراج شده از 78 کد در قالب چهار مقوله در قالب یافته های پژوهش شناسایی شد. نتایج نهایی تحقیق نشان داد که در جامعه پذیری سازمانی کارکنان اداری آموزش و پرورش بر اساس سیاست های کلی نظام اداری، فعالیت های جامعه پذیری، سیستم جامعه پذیری، دستاوردهای جامعه پذیری، شایستگی های عوامل جامعه پذیر کننده شناسایی شد. نتایج پژوهش نشان داد مدل جامعه پذیری سازمانی کارکنان اداری آموزش و پرورش بر اساس سیاست های کلی نظام اداری و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اعتبار دارد و شامل مولفه‏ های فعالیت های جامعه پذیری، سیستم جامعه پذیری، دستاوردهای جامعه پذیری و شایستگی های عوامل جامعه پذیر کننده است.

    کلیدواژگان: سیاست های کلی نظام، کارکنان اداری، جامعه پذیری سازمانی
|
  • The Green Marketing model of the Oil Industry is based on General Environmental Policies
    Ali Yavari, Hossein Qarebeiglo *, Yaqub Alavi Matin, Naser Feqhifarahmand Page 1

    The purpose of this research is to design a green marketing model for Iran's oil industry (an industry with high emissions, as the engine and driver of the country's development) based on general environmental policies. The strategy of this research is qualitative and based on grounded theory. The statistical population of the research is made up of managers of companies under the Ministry of Oil and marketing professors of universities. Purposeful and snowball sampling was used to select the sample, which was achieved based on the saturation rule by conducting 18 interviews. Data were analyzed using Strauss and Corbin coding method and MaxQda software. Based on the paradigm model of the research, it was concluded that government support, green human resources and corporate social responsibility are the basic factors effective on green marketing and the emotional intelligence of managers has a strategic role in implementing this method of marketing. Of course, it should be kept in mind that potential competitive capacities play an intervening role in this relationship and green corporate culture also provides background conditions. Through the managers' green emotional intelligence, it is possible to achieve consequences such as improving the design, production and distribution of green products, the productivity and profitability of the company, and the satisfaction of customers and stakeholders.

    Keywords: General Environmental Policies, Green Marketing, Oil Industry
  • The effects of the tourism industry on oil revenue in order to realize the general policies of the resistance economy
    Basem Abbas, Davood Daneshjafari *, Mohammad Mahdi Mojahedi, Teimour Mohammadi Page 2

    Today, the role of the tourism industry in economic development, both in developed countries and developing countries, is considered accepted.The growth of the tourism industry in developing countries was seen as a promising potential way to achieve economic and human growth.Tourism directly affects the economic development of countries. For example, with the arrival of tourists and the increase in their spending in the host country, it will increase its national income.In addition to the above in Iran, general economic policies of resilience have been formed with the aim of providing dynamic growth and improving economic resilience indicators and achieving the goals of the 20-year vision document with a global approach that the development of the tourism industry leads to achieving the goals of general economic policies. It will be resistant and increase the country's income.Considering the importance of the topic, this article deals with the relationship between tourism, economic growth and oil revenues in the oil-rich countries of the Persian Gulf (Iran, Qatar, UAE, Iraq, Oman, Saudi Arabia, Kuwait and Bahrain). In addition, replacing oil revenues with tourism revenues is another goal of this research. The results of this research show that if the tourism industry in these countries increases by 1 unit (percent), their oil income will increase by 021/0(1/2percent), which is not a significant number. In the Persian Gulf region, tourism has a positive effect on income (production) and if one unit (percentage) of tourism increases, the country's income will increase by 0/334 units (33.4percent).

    Keywords: Tourism, Economic Growth, Panel Data, Oil Revenue
  • Presenting the comprehensive quality management model and its impact on financial performance in order to realize the general policies of the administrative system
    Mahmood Nikzadzeidy, Ebrahim Abbasi *, Parviz Saidi, Arash Naderian Page 3

    The purpose of this research is to present the comprehensive quality management (TQM) model and its impact on financial performance in order to realize the general policies of the administrative system. The administrative system is a set of interrelated elements (structure, function and governing values) that interact with each other to achieve the political, economic and social goals of the country. In fact, the operationalization of the general policies of the administrative system requires the creation of grounds and preliminaries. And it is necessary to design native models for the management of government organizations based on the general policies of the administrative system.Based on this, after reviewing the relevant literature and extracting the main and secondary variables, using the opinions of experts to evaluate, localize and determine and explain the variables extracted by the fuzzy Delphi technique and determine the structural relationships between them using the IS technique. M and the structural equation test. The findings have shown that among the 30 local variables selected related to comprehensive quality management in the form of six main variables (commitment and support of senior management, responsibility and service delivery, training, participation, use of statistics and information and physical factors) , the commitment and support of senior management were the most effective variables, and the physical factors variable were the most effective variables

    Keywords: Native Models, Total Quality Management (TQM), Administrative System, Financial Performance, General Policies
  • Designing the model of human resources development with the approach of dynamic capabilities in the framework of general energy policies
    Ahmad Asadi *, Esmaeel Asadi Page 4

    The purpose of this research is to present the human resources development model with the approach of dynamic capabilities in the framework of the general policies of the energy system. The method of data analysis in the qualitative part is based on data analysis. The statistical community of the research in the qualitative part includes 15 experts and human resource managers of the National Iranian Oil Company. The data were collected through semi-structured interviews in the qualitative part and researcher-made questionnaires in the quantitative part. Questionnaire validity and construct validity and reliability were calculated and confirmed using Cronbach's alpha. The results of the research were categorized in the form of six causal factors, central phenomenon, strategies, background conditions, intervention and consequences. Causal factors include organizational, environmental, and individual factors. and contextual factors including individual and structural factors and phenomenon-oriented factors including examining and understanding the future, combining and redesigning human resources capabilities, the ability to understand the environment, the ability to acquire knowledge and intervening factors including political, economic, legal considerations and consequences including Improving the dynamic capabilities of human resources, improving the dynamic capabilities of the organization and improving productivity.

    Keywords: Human Resources Development, Dynamic Capabilities, General Energy Policies
  • Designing a model for Formulation of renewable energy development policy in Iran considering general energy policies
    Maryam Darabi, Abolhasan Faghihi * Page 5

    Policymaking is a process in which governments turn their political vision into plans and actions to create desired changes. According to the principle 13 of the general policies of the system regarding increasing the share of renewable energies in the direction of public interests and in the service of public security, accelerating the expansion of renewable energies should be prioritized in government decision-making. The aim of this research is to provide a model for the development of renewable energy development policy based on the general policies of the system in the energy sector. In this qualitative research, semi-structured and in-depth interviews were conducted with fourteen professors and experts of the renewable energy industry in the country, and the data was collected and analyzed using thematic analysis and then confirmed using the interpretive structural modeling method. Themes extracted from theme analysis, including upstream laws and requirements, environmental requirements, international sanctions, economics of investment projects and international laws and requirements, processes including management and integrated planning, energy security , culture building, technology development and results including export development and economic development were identified. It was also found that the highest frequency was related to the variable of laws and upstream requirements, which shows the importance of paying attention to this variable in policy formulation.

    Keywords: Policy Formulation, Policy Making, Renewable Energy, General Energy Policies, Thematic Analysis
  • Evaluating the performance of strategic human resource management strategies in the tax affairs organization with emphasis on the general policies of the administrative system
    Mahshid Kheirandish, Mohammad Hakkak *, Amirhoshang Nazarpouri Page 6

    Tax Affairs Organization as a governance organization; For its development, growth and sustainability, it needs an effective performance evaluation system in which it can evaluate the efficiency and effectiveness of its organization's programs, process and human resources.The purpose of this research is to evaluate the effectiveness of strategic human resource management strategies in the Tax Affairs Organization with an emphasis on the general policies of the administrative system. Based on this, the dimensions of the four paternal, committed, contractual and secondary strategies were evaluated by balanced scorecard approaches (Financial approach, customer approach, growth and learning approach, internal processes approach) based on experts' opinions and questionnaires. The ranking was done using ANP technique and Superdecision and Excel software, and the results showed that the secondary strategy with a weight of 0.3197 and the financial approach with a weight of 0.57 have the highest priority and importance in the Tax Administration for the strategic management of human resources.

    Keywords: Strategic Management Of Human Resources, Balanced Scorecard, ANP Method, Tax Affairs Organization
  • Policy scenarios of government-society interaction in the field of water: based on the general policies of reforming the consumption pattern
    Yoosof Moslemi Mehni *, Abolfazl Ghasemi, Ali Ilkhanipoor, Gholamreza Afsharipoor Page 7

    Governments were stronger than society in the water sector due to their organizational dominance. The results of water and its reduction due to excessive consumption by societies make water play an essential role in the relations between the government and the nations. Strong governments are due to having decision-making tools and general policies and important strategies in the field of reforming consumption patterns, as well as using their power to rely on people for no reason from rentier incomes, easy resource extraction and distribution. Among the stakeholders, bureaucracy, the existence of government parties and closing the space of civil society caused the isolation and weakness of the society. Therefore, the main question of the research is what are the possible scenarios and trends of the government and society in water relations in Iran? The findings of the research show that the government in Iran has weakened the society due to its ability to penetrate and extract resources, the ability to regulate social relations and allocate resources. The factors that have strengthened the government in Iran are: transferring water basins, issuing permits, water purification, structural policy, pricing policy, obtaining branch permits, increasing population and raising the standard of living, growing agriculture and industries, resolving conflicts between water applicants. , creating economic and cultural-social incentives. The theoretical framework is water governance and future research, and trend analysis and scenario writing methods are used.

    Keywords: Strong Government, Weak Society, Water Policy, Modification Of Consumption Pattern
  • Presenting the organizational socialization model of education administrative staff With the approach of the general policies of the administrative system
    Mohammad Kashani, Parivash Jafari *, Amir Hossein Mohammad Davoudi Page 8

    The aim of the current research was to present the model of organizational socialization of education and training administrative staff with the approach of the general policies of the administrative system. The approach of the research is of a qualitative type with a meta-composite strategy and using the method of Sandelowski and Barroso. The analytical community includes books, articles and researches that have dealt with the issue of organizational socialization of employees in organizations in the years 2010-2023, the number of which was 130 volumes and with a purposeful and criteria-based sampling method, provided that they are relevant and up-to-date. which were most related to the subject were selected. Based on the entry criteria, 130 cases were identified and finally 22 foreign documents and 14 internal documents were analyzed using MaxQDA software. The final model of organizational socialization including eleven main concepts extracted from 78 codes was identified in the form of four categories in the form of research findings. The final results of the research showed that in the organizational socialization of educational administrative staff, based on the general policies of the administrative system, socialization activities, socialization system, socialization achievements, and competencies of socializing agents were identified. The results of the research showed that the organizational socialization model of education administrative staff is valid based on the general policies of the administrative system and the document of fundamental transformation of education and includes the components of socialization activities, socialization system, socialization achievements and competencies. Socializing factors.

    Keywords: General Policies Of The System, Administrative Staff, Organizational Socialization