فهرست مطالب

رستنیها - سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 70، بهار و تابستان 1403)

نشریه رستنیها
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 70، بهار و تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهاره اکبرنژاد، فرخ قهرمانی نژاد*، محمود بیدارلرد، مهرشید ریاحی، احسان حسینی صفحات 1-18
    جنس گل فراموشم مکن، در بیشتر مناطق معتدل هر دو نیم کره پراکنش داشته و برخی از گونه های آن به عنوان گیاه زینتی به کار گرفته می شوند. جهت روشن نمودن روابط آرایه شناسی گونه های این جنس، دانه های گرده 14 گونه به کمک میکروسکوپ نوری (LM) و الکترونی نگاره (SEM) مورد بررسی قرار گرفتند. سی و یک ویژگی نظیر اندازه گرده ها، شکل و تزیینات سطحی، نوع دریچه و تعداد و اندازه آن ها مورد بررسی قرار گرفتند و با کمک نرم افزارهای Past و IQ-TREE آنالیز و درخت های تبارشناختی آن ترسیم گردید. در نتیجه مشخص شد که گونه هایی نظیر Myosotis ramosissima و M. diminuta با M. lithospermifolia 1 و M. sparsiflira قرابت داشته و در یک خوشه قرار می گیرند. همچنین، در دو گونه M. lithospermifolia 1 و M. minutiflora دی مورفیسم در شکل دانه های گرده تشخیص داده شد. آنالیز PCA و Clustering صفات گرده شناسی در خوشه بندی گونه های مطالعه شده با یکدیگر منطبق بوده و یکدیگر را تایید نمود. صفات طول محور قطبی در نمای استوایی با میکروسکوپ نوری، صفت قطر نمای استوایی یا قطبی با میکروسکوپ نوری، نسبت طول محور قطبی به محور استوایی شیارهای کاذب و صفت وجود اجسام مثلثی موجود در سر قطبی دانه های گرده، جهت خوشه بندی گروهی از آرایه ها در یک خوشه با ارزش بوده و همچنین ساختار دانه های گرده گونه های M. lithospermifolia, M. sparsiflora, Myosotis sp., M. diminuta, M. propinqua, M. olympica و M. anomala برای نخستین بار از این جنس منتشر می گردد. کلید شناسایی گونه ها براساس صفات دانه گرده نیز ارایه شده است. همچنین، چندتایی  بودن دانه های گرده برای نخستین بار از گاوزبانیان در شکل تنوع دانه های گرده گونه M. lithospermifolia 1 گزارش می شود.
    کلیدواژگان: آرایه شناسی، دانه گرده، درخت تبارشناختی، ریزریخت شناسی، گاوزبانیان، Myosotis
  • عطیه نژادفلاطوری* صفحات 19-30
    جنس Arenaria در مفهوم وسیع، بزرگ ترین جنس طایفه Alsineae است که از لحاظ ریخت شناسی دارای پیچیدگی های فراوانی است. گونه های متعدد و انحصاری از این جنس در غرب آسیا به ویژه در ایران و ترکیه پراکنش دارند. با مطالعات مولکولی مشخص شده است که این جنس تک تبار نبوده و گونه های آن را می توان به عنوان دو جنس تک تبار جداگانه طبقه بندی کرد. بنابراین، تعداد زیادی از آرایه هایی که قبلا تحت عنوان گونه هایی از جنس Arenaria طبقه بندی می شدند، اکنون به جنس Eremogone منتقل گردیده اند و بر همین اساس، این دو جنس متعلق به دو طایفه Arenarieae و Eremogoneae هستند. در حال حاضر، از 21 آرایه مربوط به این دو جنس که در ایران می رویند، پنج گونه جزو Arenaria و 16 گونه جزو Eremogone است که از این میان، دو گونه Arenaria و پنج گونه Eremogone انحصاری ایران هستند. در مقاله حاضر، فهرست این گونه ها، کلید شناسایی جنس های دو طایفه Arenarieae و Eremogoneae به همراه کلید گونه های موجود در ایران هر دو جنس و نیز پراکندگی گونه ها در ایران آورده شده است. گونه Arenaria yazdiana به عنوان گونه ای انحصاری از کوه های مرکزی ایران به تازگی معرفی شده است. با توجه به شباهت ریخت شناختی بسیار زیاد این گونه با دو گونه دیگر جنس Eremogone یعنی E. persica و E. insignis، در اینجا ترکیب جدید Eremogone yazdiana برای آن پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: گیاهان انحصاری، میخکیان، Arenarieae، Eremogoneae، Eremogone Yazdiana
  • سعیده مولایی، سعید افشارزاده*، آزاده اخوان روفیگر صفحات 31-48
    جنس مریم گلی (نعنائیان)، به دلیل پراکنش جهانی و تنوع ریخت شناسی گسترده، یکی از بزرگ ترین جنس های گیاهی محسوب می شود. این پژوهش به منظور بررسی ویژگی های ریزریخت شناسی اپیدرم و روزنه در 20 گونه منتخب از این جنس در مناطق مرکزی ایران انجام شد. برای این مطالعه نمونه های گیاهی با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی مورد بررسی قرار گرفتند. ویژگی های کمی شامل شمارش تعداد روزنه ها و اندازه گیری ابعاد آن ها و ویژگی های کیفی شامل آرایش سلول های اپیدرمی و نحوه قرارگیری سلول های نگهبان روزنه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد کهSalvia virgata  وS. syriaca  به ترتیب بالاترین و پایین ترین شاخص روزنه و S. viridis و S. officinalis به ترتیب بیش ترین و کم ترین طول روزنه را داشتند. تفاوت های قابل ملاحظه ای در شکل ظاهری روزنه ها و سلول های اپیدرمی در میان گونه ها مشاهده شد، به طوری که روزنه ها در تمام گونه ها مربعی با نوع دیاسیتیک و سلول های اپیدرمی شیاردار و در برخی صاف بود. بر این اساس، ویژگی های ریزریخت شناسی اپیدرم و روزنه ها ابزارهای تشخیصی مفیدی برای شناسایی گونه ها محسوب می شوند. همچنین، مشخص شد که استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی، اطلاعات دقیقی برای بهبود روش های آرایه شناختی و کمک به شناسایی گیاهان فراهم می کند. تفاوت ها و شباهت های مشاهده شده احتمالا به دلیل تاثیرات شرایط بوم شناسی و تفاوت های ژنتیکی بوده که درک بهتر این روابط می تواند به توسعه روش های دقیق تر برای طبقه بندی و شناسایی گونه ها در مطالعات گیاه شناسی کمک کند.
    کلیدواژگان: اپیدرم برگ، شاخص روزنه، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ نوری (LM)، نعنائیان، Salvia
  • زهره شیرخانی*، عبدالکریم چهرگانی راد، فریبا محسن زاده صفحات 49-68
    درمنه خزری (کاسنیان)، گونه ای با پتانسیل دارویی بالا است. هدف از این مطالعه، مشخص کردن ویژگی های رویان شناختی درمنه خزری با تمرکز بر تکوین دانه گرده و تخمک به منظور کمک به جایگاه سیستماتیکی این گونه بود. به این منظور، از میکروسکوپ نوری و الکترونی نگاره برای توصیف تکوین گل استفاده شد. با توجه به نتایج، شکل گیری دیواره بساک در گونه مذکور از نوع دو لپه ای، لایه مغذی بساک چند هسته ای و از نوع ترشحی بود. تتراد میکروسپورها از دو نوع تتراگونال و تتراهدرال و دانه های گرده در هنگام شکوفایی دوسلولی، سه منفذی و ریزخاردار بودند. تخمک از نوع واژگون، تک پوست ه ای و کم خورش و آرکئوسپور تک سلولی بود. تترادهای مگاسپور T شکل و خطی مشاهده شد. مگاسپور قطب سفتی طبق الگوی تک اسپوری و علف هفت بند به کیسه رویانی هشت هسته ای نمو یافت. لقاح از نوع سفت زامی (porogamous) و تکوین آندوسپرم در این گونه از نوع سلولی بود. برخی از ویژگی های رویان زایی کاسنیان، Calyceraceae  و Goodeniaceae  نیز در این مقاله آورده شده است. مقایسه نشان داد که ویژگی های رویان زایی شواهد آشکاری برای جداسازی این تیره های خویشاوند ارایه می دهد. در نتیجه بررسی حاضر، نگارندگان پیشنهاد می کنند که مطالعات سیستماتیک روی جنس درمنه و جنس های مشابه فقط روی تزیینات دانه گرده نبوده و لازم است مراحل تکوین بساک و دانه گرده نیز مورد بررسی قرار گیرد. به علاوه، مطالعات کیسه رویانی شاید بتواند تفاوت های نهان سیستماتیکی بین آرایه های مختلف را نیز آشکار سازد.
    کلیدواژگان: بساک، تخمک، دانه گرده، کاسنیان، کیسه رویانی، Artemisia Annua
  • علی سنبلی*، سمیه هاشمیان، عباس قلی پور، نیره اولنج صفحات 69-80
    جنس بادرنجبویه (Dracocephalum) متعلق به نعنائیان دارای 10 گونه در فلور ایران است. در این تحقیق، مطالعه مورفومتری براساس داده های ریخت شناسی به منظور تعیین حدود گونه های کمپلکس بادرنجبویه دنایی (D. kotschyi) انجام شد. ویژگی های ریخت شناختی 13 جمعیت از گونه D. kotschyi، سه جمعیت از گونه  oligadenium.D، دو جمعیت از گونه های D. ghahremanii و D. lindbergii و یک جمعیت از گونه های D. moldavica و D. subcapitatum براساس تفاوت در 35 صفت از لحاظ کمی و کیفی بررسی شد. برای شناسایی متغیرترین صفات در بین گونه ها، تجزیه به عامل ها انجام شد و صفاتی همچون نسبت طول به عرض برگ قاعده ای، شکل برگ راسی و میانی، وجود کرک در برگ و براکته و رنگ جام بیشترین تاثیر مثبت را در جداسازی گونه ها داشتند. با استفاده از تجزیه خوشه ای به روش Ward، سه خوشه اصلی در دندروگرام مشخص شد. خوشه اول شامل D. moldavica بود که به وضوح از سایر گونه ها جدا گردید. خوشه دوم شامل جمعیت های مختلف D. kotschyi (زیرخوشه a2) و گونه های نزدیک آن یعنی D. subcapitatum و D. ghahremanii (زیرخوشه b2) بود که در این خوشه تفاوت D. ghahremanii  از دیگر جمعیت های D. kotschyi و نزدیک آن به D. subcapitatum تایید شد. خوشه سوم شامل جمعیت های گونه D. lindbergii  (زیرخوشه a3) و جمعیت های گونه D. oligadenium بود که با توجه به تجزیه و تحلیل خوشه ای صفات ریخت شناسی، جمعیت های این گونه از D. kotschyi متمایز و به عنوان گونه مستقل D. oligadenium شناخته شد. در نتیجه بررسی حاضر، تعداد گونه های جنس Dracocephalum در ایران به 11 گونه افزایش یافت.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه دنایی، تاکسونومی عددی، جمعیت، دندروگرام، گیاه دارویی، نعنائیان
  • سیما زنگنه*، مهدی مین باشی، کوروش طاهرخانی صفحات 81-96
    قارچ های میکوریزی از موجودات مهم خاک هستند که به رشد و محصول دهی بیشتر گیاهان زراعی از جمله نیشکر کمک می کنند. برای مشخص شدن شرایط مناسب برای قارچ های میکوریزی و در نتیجه افزایش عملکرد نیشکر در مزارع استان خوزستان، تنوع گونه ای و تراکم هاگ قارچ ها، در مزارع هشت شرکت کشت و صنعت نیشکر مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های ترکیبی خاک، حاصل از 25 نمونه فرعی از هر 64 مزرعه انتخابی به آزمایشگاه منتقل شدند. هاگ ها با روش الک تر و سانتریفوژ با محلول ساکارز از خاک جداسازی و جمع آوری شدند و برای محاسبه تعیین گونه قارچ ها و تراکم هاگ در خاک مورد استفاده قرار گرفتند. سپس عواملی همچون خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک، تناوب زراعی، سن راتون و ارقام نیشکر اندازه گیری و ثبت گردید و تاثیر آن ها بر میزان تراکم هاگ و عملکرد نیشکر، به صورت آماری محاسبه شد. حاصل بررسی میکروسکوپی هاگ ها در تحقیق حاضر، ضمن تشخیص 30 گونه قارچ میکوریزی، مشخص نمود که بین میزان تراکم هاگ ها در خاک و عملکرد نیشکر ارتباط مستقیم و نزدیکی وجود دارد و بهترین نتیجه در مزارعی با زهکشی مناسب (ماسه کافی)، با pH خنثی تا قدری قلیایی، رطوبت کافی و مقادیر کنترل شده نیتروژن، فسفر و پتاسیم به دست می آید. از سوی دیگر، تناوب زراعی با گیاهانی مانند یونجه و گندم که وابسته به همزیستی میکوریزی هستند یا آیش زمین زراعی و همچنین استفاده از راتون تازه در هر کشت باعث افزایش تراکم هاگ قارچ های میکوریزی و عملکرد نیشکر شده است.
    کلیدواژگان: آیش، استان خوزستان، تناوب زراعی، تراکم هاگ، راتون، ریزوسفر
  • محمدرضا آصف* صفحات 97-99
    در چارچوب جمع آوری و شناسایی قارچ های ماکروسکوپی ایران، نمونه هایی از یک قارچ مرجانی جمع آوری و براساس منابعی شامل کرنر (1950 Corner)، تحت نام Ramariopsis pulchella (Boud.) Corner (Agaricales, Clavariaceae) شناسایی شد. این نخستین گزارش از گونه مذکور از ایران است که مشخصات آن به شرح زیر است: اندام بارده متشکل از شاخه های مرجانی شکل به رنگ صورتی کم رنگ تا بنفش پررنگ؛ شاخه های مرجانی دارای انشعابات منظم تا نامنظم دوتایی تا چندتایی در طول شاخه اصلی، انشعابات و نوک شاخه های فرعی؛ نوک شاخه ها و انشعابات ممکن است تیز تا گرد باشند؛ طول اندام بارده تا 5 سانتی متر، عرض شاخه ها در قطورترین قسمت تا 4 میلی متر و تعداد شاخه های تعیین کننده عرض و محدوده اندام بارده، متغیر؛ بازیدیوسپورها کروی تا شبه کروی، به ابعاد 5-5/3 × 5/3-5/2 میکرومتر؛ بازیدیوم ها استوانه ای تا چماقی شکل، شفاف، با چهار استریگما، به طول 40-28 میکرومتر. رنگ خاص اندام بارده از صورتی تا بنفش پررنگ، یک ویژگی مناسب برای شناسایی R. pulchella است، به طوری که تنها گونه شناسایی شده از جنس Ramariopsis با این ترکیب رنگ می باشد.
    کلیدواژگان: تنوع زیستی، قارچ شناسی، قارچ های مرجانی، Agaricales، Clavariaceae
|
  • Bahareh Akbarnejad, Farrokh Ghahremaninejad *, Mahmoud Bidarlord, Mehrshid Riahi, Ehsan Hoseini Pages 1-18
    The genus Myosotis, or “forget-me-not”, has a global distribution in most of the temperate regions of both Northern and Southern hemispheres, a number of its species are used as ornamental plants. In order to clarify the taxonomic relationships of the species of this genus, pollen grains of 14 species were prepared from the T and FAR herbaria and were examined by means of a light microscope (LM) and a scanning electron microscope (SEM). Thirty-one characteristics such as pollen size, shape, surface type and the type, number and size of apertures studied and analyzed by PAST, PCA and IQ-TREE software, and subsequently, phylogenetic trees are drawn. The results indicated that, the species M. ramosissima and M. diminuta and the species M. lithospermifolia 1 and M. sparsiflira found to be closely related to each other as they were clustered together. Moreover, pollen shape dimorphism was identified in the two species of M. lithospermifolia 1 and M. minutiflora while the results of PCA analysis and clustering on the basis of palynological traits placed these species together. The characteristics of the polar axes length in the equatorial view with a light microscopeand diameter of equatorial or polar axes in light microscopy, the relative length of polar axis to equatorial axis of Psedocolpi, and the presence of Ubisch bodies in the polar head of pollen grains have been found to be valuable for the clustering of taxa pollen grains of M. lithospermifolia, M. sparsiflora, Myosotis sp., M. diminuta, M. propinqua, M. olympica, and M. anomala were studied for the first time. The identify key is provided based on examined the pollen grains characters. The non-monad of pollen grains for the first time from Boraginaceae in the form of the diversity of pollen grains of the species M. lithospermifolia 1 was reported.
    Keywords: Boraginaceae, Micromorphology, Phylogenetic Tree, Pollen Grain, Taxonomy
  • Atiye Nejad Falatoury * Pages 19-30
    Arenaria s.l. is the largest genus in Alsineae and one of the morphological complicated genera with a large number of species and endemism in SW Asia with the most concentration in Turkey and Iran, respectively. A recent molecular study demonstrated that, Arenaria s.l. is polyphyletic by including two main groups i.e., Arenaria s.s. and Eremogone. In addition, based on these studies, these two genera belong to Arenarieae and Eremogoneae tribes. Currently, out of 21 taxa related to these two genera that grow in Iran, five species belong to Arenaria and 16 species belong to Eremogone. In the present paper, therefore, the list of these species, the key to identify the genera of the two tribes, namely, Arenarieae and Eremogoneae, along with the key to the species of both genera and the distribution of species in Iran are presented. A new recently described species, namely, Arenaria yazdiana is actually referable to Eremogone due to its similarity to Eremogone persica and E. insignis. Eremogone yazdiana, an endemic species from central mountains of Iran is introduced here as a new combination.
    Keywords: Arenarieae, Caryophyllaceae, Endemism, Eremogoneae, Eremogone Yazdiana
  • Saiedeh Molaei, Saeed Afsharzadeh *, Azadeh Akhavan Roofigar Pages 31-48
    The genus Salvia L. (Lamiaceae) is considered as one of the largest plant genera due to its global distribution and extensive morphological diversity. This research aimed to examine the micromorphological characteristics of the epidermis and stomata in 20 selected species of this genus. Plant samples examined using light microscopy (LM) and scanning electron microscopy (SEM). Quantitative characteristics, including stomatal count and dimension measurements, and qualitative features, such as the arrangement of epidermal cells and the positioning of guard cells, were analyzed. The results showed that, S. virgata and S. syriaca had the highest and lowest stomatal index, and S. viridis and S. officinalis had the longest and shortest stomata, respectively. Significant differences in the appearance of stomata and epidermal cells among the species were noted with stomata in some species being square-shaped. Epidermal cells in some species were ridged while in others were smooth; and all species exhibited diacytic stomatal types. This study demonstrated that, micromorphological characteristics of the epidermis and stomata are useful diagnostic tools for identifying and classifying Salvia species. The use of LM and SEM provided precise information for this purpose, contributing to the improvement of taxonimc methods and plant identification. The observed differences and similarities are likely due to ecological conditions and genetic variations, and understanding these relationships can aid in the development of more exact methods for classifying and identifying species in botanical studies.
    Keywords: Lamiaceae, Leaf Epidermis, Light Microscopy, Scanning Electron Microscopy, Stomatal Index
  • Zohreh Shirkhani *, Abdolkarim Chehregani Rad, Fariba Mohsenzadeh Pages 49-68
    Artemisia annua L. (Asteraceae) is a species with high medicinal potential. This study aimed to determine the embryological characteristics of the A. annua with a focus on the development of pollen grains and ovules to help the taxonomic position of this species. Capitulum were studied using light and scanning electron microscopies to describe the floral development. According to the results, the formation of the anther wall was dicotyledonous type and the tapetum layer was multi-nucleated and secretory. The tetrad of microspores were tetragonal and tetrahedral, and mature pollen grains were two-celled, tricolpate. The ovule was of anatropous, unitegmic, and tenuinucellate type. The archesporium was unicellular. T-shaped and linear tetrads of megaspore were observed in megasporogenesis. The micropylar megaspore developed into an eight-nucleate embryo sac with a Polygonum type pattern. Fertilization was of the porogamous type. This species displayed cellular and scant endosperm development. Some embryological features of Asteraceae, Calyceraceae, and G. oodeniaceae are also brought in the present paper. Comparisons revealed embryological features provide obvious evidence for the segregation of these close families. Therefore, based on the study, the authors suggest that systematic studies on this genus and similar genera should not only be done on the thickening of pollen grain surface, but also on the stages of anther and pollen grain development. In addition, embryo sac studies can also reveal hidden systematic differences between different arrays.
    Keywords: Anther, Asteraceae, Embryonic Sac, Ovule, Pollen Grain
  • Ali Sonboli *, Somayeh Hashemyanpoor, Abbas Gholipour, Nayyereh Olanj Pages 69-80
    Dracocephalum L. (Lamiaceae) contains 10 species in the Flora of Iran. A morphometric analysis based on morphological data was conducted to determine the circumscription of the species complex of D. kotschyi. Morphological characteristics of 13 populations of D. kotschyi, three populations of D. oligadenium, two populations of D. ghahremanii and D. lindbergii, and one population of D. moldavica and D. subcapitatum were examined in 35 quantitative and qualitative traits. To identify the most variable traits among the studied species, factor analysis was performed, revealing that, traits such as the ratio of leaf length to width at the basal leaves, apical and middle leaf shape, presence of hairs on leaves and bracts, and corolla color had the greatest positive impact on species separation. By using Ward's method for cluster analysis, three main clusters were identified in the resulting dendrogram. The first cluster included D. moldavica, which was clearly separated from other species. The second cluster comprised various populations of D. kotschyi (a2) and its closely related species, namely, D. subcapitatum and D. ghahremanii (b2). In this cluster, the distinction of D. ghahremanii from other populations of D. kotschyi and its proximity to D. subcapitatum was confirmed. The third cluster included populations of D. lindbergii (a3) and populations of D. oligadenium, which according to the cluster analysis of morphological traits, were distinguished from D. kotschyi and recognized as an independent species i.e., D. oligadenium. The number of species in Dracocephalum in Iran has therefore, increased to 11.
    Keywords: Dendrogram, Numerical Taxonomy, Population, Lamiaceae, Medicinal Plant
  • Sima Zangeneh *, Mehdi Minbashi, Kourosh Taherkhani Pages 81-96
    Mycorrhizal fungi play a crucial role in promoting the growth and yield of agricultural plants, including sugarcane. To evaluate optimal conditions for these fungi and enhance sugarcane yields in Khuzestan Province (Iran), the species and spore density of mycorrhizal fungi were investigated in a research project across eight sugarcane cultivation and industry companies. Combined soil samples were collected from 25 sub-samples of each 64 selected farms and analyzed in the laboratory. The spores were isolated using wet sieving and decanting method followed by sucrose centrifugation used for determination of fungal species and spore density. Meanwhile, factors such as the physicochemical properties of the soil, crop rotation and ratoon age were measured and recorded, and their impact on spore density and sugarcane yield was calculated statistically. A direct and intimate correlation was also discovered between the density of spores in the soil and the yield of sugarcane, with the best outcomes found in well-drained fields (adequate sand), a neutral to slightly alkaline pH, sufficient moisture, and controlled levels of nitrogen, phosphorus, and potassium. On the other hand, crop rotation with plants like alfalfa or wheat which are mycorrhizal dependent as well as allowing fields to go fallow, and using fresh ratoon also led to an increase in the density of mycorrhizal fungi spores and sugarcane yield.
    Keywords: Crop Rotation, Fallow, Khuzestan Province, Ratoon, Rhizosphere, Spore Density
  • Mohammad Reza Asef * Pages 97-99
    In the framework of collecting and identifying macroscopic fungi of Iran, samples of a coral mushroom were collected and identified as Ramariopsis pulchella (Boud.) Corner (Agaricales, Clavariaceae) based on literature. This is the first report of species from Iran. The characteristics of the identified taxon are as follows: The fruit body consists of coral-shaped branches, pale pink to deep purple; coral branches have regular to irregular sub-branches, double to multiple in length and tip; tips of branches and sub-branches may be sharp or rounded; length of the fruit body is up to 5 cm and the number of branches that determines the width and range of the fruit body is variable; spores spherical to semi-spherical with dimensions of 2.5–3.5 × 3.5–5 µm. Specimen examined: IRAN: Mazandaran Province, Pol-e Sefid, Anarom, saprophyte on soil on the debris of plants and leaves, 6.7.2023, Asef, M.R. (IRAN 18308 F).
    Keywords: Agaricales, Biodiversity, Clavariaceae, Coral Fungi, Mycology