فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال سی و یکم شماره 2 (پیاپی 112، تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/06/11
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 70-75سابقه و هدف
کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (Sudden sensorineural hearing loss; SSNHL) عارضه ای است که معمولا یک طرفه است و ممکن است با وزوز گوش و سرگیجه همراه باشد. اگرچه علل عفونی، عروقی و ایمنی مختلفی برای SSNHL پیشنهاد شده است، در بیشتر موارد علت ناشناخته است؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر کوآنزیم Q10 در درمان کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار دوسوکور بود که به روش نمونه گیری دردسترس انجام شد و در آن 60 بیمار مبتلا به SSNHL (18 تا 70 سال) با مدت ابتلای کمتر از یک ماه به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. درمان روتین هر دو گروه شامل تزریق هفتگی دگزامتازون در گوش میانی و به مدت سه هفته بود. افراد گروه مداخله 100 میلی گرم در روز به مدت چهار هفته کوآنزیم Q10 دریافت کردند و افراد گروه کنترل دارونما گرفتند. بیماران قبل، ماه سوم و ششم درمان توسط آزمون های پایه ی شنوایی شناسی ارزیابی شدند. آنالیز آماری یافته ها توسط نرم افزار SPSS26 انجام شد.
یافته هااختلاف میانگین های آستانه های شنوایی تون خالص گروه مداخله و کنترل به ترتیب در ماه سوم درمان (dB 15/96±29/33 و dB 12/24±35/34) (0/02=P) و ماه ششم درمان (dB 16/27±28/00 و dB 11/87±34/33) (0/01= P) معنادار شد.
نتیجه گیریدر بیماران مبتلا به SSNHL درمان ترکیبی با کوآنزیم Q10 خوراکی به میزان 100 میلی گرم در روز به همراه تزریق اینتراتمپانیک دگزامتازون به مدت چهار هفته می تواند موجب بهبود آستانه های شنوایی تون خالص و تسهیل درمان شود.
کلیدواژگان: درمان، کاهش شنوایی حسی عصبی، کوآنزیم Q10 -
صفحات 76-82سابقه و هدف
تنوسینوویت دوکرون یکی از علل شایع درد مچ دست است. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی اثربخشی لیزردرمانی پرتوان و تزریق موضعی کورتیکواستروئید در درمان تنوسینوویت دوکرون انجام شد.
مواد و روش هادر یک کارآزمایی بالینی، تعداد 30 بیمار با تشخیص تنوسینوویت به صورت تصادفی به دو گروه 15نفری A و B تخصیص داده شدند. گروه A تحت لیزردرمانی پرتوان، پنج جلسه به مدت سه هفته ی متوالی قرار گرفت و به گروه B (کورتیکواستروئید) 1 میلی لیتر تریامسنولون و 1 میلی لیتر لیدوکائین 2 درصد در مچ دست تحت هدایت سونوگرافی تزریق شد. ضخامت تاندون، شدت درد، کیفیت زندگی و میزان رضایت از درمان در هر دو گروه در بدو درمان، یک ماه و سه ماه بعد از درمان اندازه گیری و مقایسه شد.
یافته هادر گروه A و B به ترتیب ضخامت تاندون عضلات اکستانسور پولیسیس لونگوس و ابداکتور پولیسیس برویس قبل از درمان 0/63±7/57 و 0/58±7/25 (0/120=P)، یک ماه بعد 0/61±6/55 و 0/40±6/54 (0/955=P) و سه ماه پس از درمان 0/75±5/71 و 0/45±5/99 (0/239=P) میلی متر، نمره ی درد قبل از درمان 1/18±8/60 و 1/46±8/47 (0/785=P)، یک ماه بعد 1/66±2/73 و 1/16±4/27 (0/007=P) و سه ماه بعد از درمان 1/33±1/73 و 1/06±2/47 (0/107=P) بود. بین دو گروه از نظر کیفیت زندگی و رضایت از درمان تفاوت معنا دار مشاهده نشد (برای همه 0/05<P).
نتیجه گیریهر دو روش درمانی تزریق موضعی کورتیکواستروئید و لیزر پرتوان برای بیماران مبتلا به تنوسینوویت دوکرون ایمن است و به کاهش درد و ضخامت تاندون و افزایش کیفیت زندگی بیماران منجر می شود.
کلیدواژگان: تنوسینوویت دوکرون، کورتیکواستروئید، لیزردرمانی -
صفحات 83-90سابقه و هدف
سکته ی مغزی دومین عامل اصلی ناتوانی و مرگ ومیر در سراسر جهان است. این مطالعه با هدف تعیین اثر داکسی سایکلین بر پیامدهای بالینی بیماران مبتلا به استروک ایسکمیک انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه ی کارآزمایی بالینی دوسویه کور، تعداد 60 بیمار مبتلا به استروک ایسکمیک در 24 ساعت اول پس از وقوع سکته ی مغزی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. در گروه مداخله بیماران در کنار درمان های استاندارد، به مدت 7 روز و هر 12 ساعت 100 میلی گرم داکسی سایکلین دریافت کردند. هر دو گروه قبل از شروع مداخله، روز هفتم، روز سی ام و روز نودم بعد از درمان از نظر شدت پیامدهای بالینی ناشی از سکته ی مغزی با تست های (mRS) Modified Rankin Scale و (NIHSS) National Institutes of Health Stroke Scale پیگیری شدند.
یافته هامیانگین سن بیماران در گروه مداخله و کنترل به ترتیب برابر با 12/15±68/33 و 9/99±67/40 سال بود (0/05P) و نمره ی mRS در روز سی ام (0/009=P) و روز نودم (0/01>P) به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود.
نتیجه گیریدر بیماران مبتلا به استروک ایسکمیک، تجویز داکسی سایکلین به مدت 7 روز و هر 12 ساعت 100 میلی گرم بدون ایجاد عوارض درخور توجه باعث کاهش اختلالات نورولوژیک و بهبود پیامد بالینی بیماران طی یک تا سه ماه بعد از درمان می شود.
کلیدواژگان: پیامد بالینی، داکسی سایکلین، سکته ی مغزی ایسکمیک -
صفحات 91-99سابقه و هدف
نارسایی کلیوی با مشکلات خلقی و هیجانی بیماران مرتبط است که نیازمند مداخلات روان شناختی موثر است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy; ACT) بر دشواری های تنظیم هیجان بیماران دیالیزی دارای افسردگی بود.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل نابرابر بود. جامعه ی آماری شامل بیماران دیالیزی تحت درمان در بیمارستان شهید هاشمی نژاد (تهران) در سال های 1399 و 1400 بودند. تعداد 42 بیمار دیالیزی دارای افسردگی که نمره ی آن ها در پرسش نامه ی افسردگی بک بالاتر از 29 بود، به روش نمونه گیری هدفمند (نوع همگن) انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابتدا، هر دو گروه در مرحله ی پیش آزمون به مقیاس دشواری های تنظیم هیجان پاسخ دادند. سپس گروه آزمایش در جلسات درمان ACT شرکت کرد و گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماند. در نهایت، گروه ها پس آزمون را تکمیل کردند و داده ها گردآوری شد.
یافته هانتایج آزمون مانکووا نشان داد که پس از کنترل اثرهای پیش آزمون، تفاوت معناداری در ترکیب خطی مولفه های دشواری های تنظیم هیجان دو گروه وجود دارد (0/904 = T پیلایی، 39/070 =6،25F، 0/001=P). آزمون های تک متغیری تحلیل کوواریانس نیز کاهش معناداری (0/01 >P) در تمامی این مولفه ها در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل نشان داد.
نتیجه گیریبرنامه ی ACT درمانی موثر برای کاهش دشواری های تنظیم هیجان بیماران دیالیزی افسرده است که به عنوان اولویت درمانی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: افسردگی، تنظیم هیجان، درمان پذیرش و تعهد، دیالیز -
صفحات 100-106سابقه و هدف
بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرونده و غیرقابل برگشت است که نه تنها بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه عواقب شدیدی بر زندگی روزمره، روابط اجتماعی و سلامت روان مراقبین نیز دارد. این مطالعه با هدف تعیین بارهای روانشناختی و فیزیکی که مراقبین بیماران آلزایمر در شهر ریچموند هیل، انتاریو با آن مواجه هستند و شناسایی چالش ها و مکانیزم های مقابله ای به کار رفته توسط آن ها انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه از رویکرد کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شد. 26 شرکت کننده به شیوه هدفمند از مراکز درمانی بیماران آلزایمر منطقه ریچموند هیل انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار NVivo انجام شد.
یافته هاچهار موضوع اصلی شناسایی شد: چالش های روزانه، مکانیزم های مقابله ای، تاثیرات بر سلامتی و دستاوردهای مثبت. مراقبین چالش های قابل توجهی از جمله مدیریت زمان، بارهای مالی، مشکلات رفتاری بیماران و کمبود حمایت اجتماعی گزارش کرده اند. استراتژی های مقابله ای متنوعی مورد استفاده قرار گرفته، شامل رویکردهای فعال و انفعالی، با برخی از مراقبین که نشان دهنده تاب آوری روانشناختی و منابع قابل توجهی بودند. همچنین دستاوردهای مثبتی مانند رشد شخصی و بهبود روابط خانوادگی مشاهده شد.
نتیجه گیریمراقبین بیماران آلزایمر با بارهای روانشناختی و فیزیکی قابل توجهی روبرو هستند. با این حال، وجود استراتژی های مقابله ای موثر و حمایت اجتماعی تاثیر زیادی بر توانایی آن ها برای مدیریت این چالش ها دارد. مداخلات آینده باید بر تقویت سیستم های حمایتی مراقبین و فراهم آوری آموزش ها و منابع هدفمند برای کاهش فشار مراقبتی تمرکز کنند.
کلیدواژگان: بار مراقبتی، بیماری آلزایمر، تاثیر روانشناختی، حمایت اجتماعی، مکانیزم های مقابله ای -
صفحات 107-115سابقه و هدف
با توجه به اینکه برخی از ریزمغذی ها مانند ویتامین ها به دلیل فعالیت ضدمیکروبی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی ممکن است در درمان یا پیشگیری از بیماری های عفونی مفید باشد، نقش بالقوه ی ویتامین ها در درمان یا پیشگیری از کووید19 باید در نظر گرفته شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط سطح فولات در بیماران بستری شده با بیماری کووید19 و شدت بیماری و اهمیت پیش آگهی مرتبط با سطوح مختلف آن است.
مواد و روش هادر این مطالعه ی مقطعی، سطوح اسیدفولیک 117 بیمار مبتلا به عفونت کووید19 که از دی ماه 1400 تا آبان ماه 1401 در بیمارستان سینا واقع در همدان بستری شده بودند، اندازه گیری شد. بیماران از نظر علائم بیماری به سه دسته ی گروه خفیف تا متوسط (moderate)، شدید (severe) و بحرانی (critical) تقسیم شدند. اطلاعات دموگرافیکی و بالینی لازم راجع به بیماران با استفاده از پرسش نامه ی محقق ساخته از پرونده ی بیماران استخراج شد. تفاوت های بین گروهی با استفاده از آزمون های آماری مناسب بررسی شد. برای پیش بینی مرگ بر اساس میزان فولات سرم نیز از تحلیل های رگرسیون لجستیک و راک (ROC) استفاده شد.
یافته هانتایج تفاوت آماری معناداری در سطح فولات در سه گروه بررسی شده نشان داد (0/001>P). کاهش سطح فولات سرم در بین بیماران مبتلا به کووید19 بستری شده در بیمارستان شایع است. علاوه بر این، تحلیل های رگرسیون لجستیک نشان داد که به ازای افزایش یک میکروگرم در میلی لیتر فولات، احتمال بروز علائم شدید بیماری کووید19 به مقدار 23 درصد کاهش می یابد. بزرگ بودن سطح زیر منحنی راک (0/864) هم نشان دهنده ی آن است که بر اساس مقدار فولات می توان مرگ بیماران مبتلا به کووید19 را به خوبی پیش بینی کرد.
نتیجه گیریکاهش سطح فولات سرم عامل پیش آگهی دهنده ی مرگ بیماران کوویدی شناخته می شود؛ بنابراین، پیگیری سطح فولات و استفاده از مکمل های آن در صورت لزوم باید در بیماران بستری شده ی مبتلا به کووید19 در بیمارستان مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: اسیدفولیک، کروناویروس، ویتامین ب9، ویروس سارس-کووید2 -
صفحات 116-122سابقه و هدف
ویتیلیگو نوعی بیماری مزمن پوستی است. با توجه به اینکه این بیماری ظاهر فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، علائم روان شناختی مانند افسردگی، گوشه گیری، اعتمادبه نفس پایین در این بیماران بسیار شایع است. هدف مطالعه ی حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy; ACT) بر علائم روان شناختی بیماران مبتلا به ویتیلیگو بود.
مواد و روش هامطالعه ی حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل نابرابر بود. جامعه ی آماری شامل سربازان و نظامیان مبتلا به ویتیلیگو بود که در سال 1399 در مراکز نظامی نیروهای مسلح تهران مشغول به خدمت بودند. از بین این مراکز نظامی، گروه آزمایش (11=n) درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد دریافت کردند و گروه کنترل (13=n) هیچ مداخله ای دریافت نکردند. آزمودنی ها ابزارهای پژوهش را قبل و بعد از مداخله تکمیل کردند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب بهبود افسردگی، کیفیت زندگی، پذیرش و کاهش اجتناب تجربه ای در بیماران مبتلا به ویتیلیگو شده است. در اضطراب و ذهن آگاهی بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. میزان تفاوت بین گروه ها متوسط بود.
نتیجه گیریدرمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای بیماران مبتلا به ویتیلیگو درمانی مبتنی بر شواهد است و روان شناسان می توانند از این درمان برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم روان شناختی بیماران استفاده کنند.
کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، علائم روان شناختی، لک وپیس -
صفحات 123-127سابقه و هدف
تاندینوپاتی های مزمن تاندون آشیل یکی از اختلالات بسیار رایج اسکلتی و عضلانی به خصوص در ورزش کاران است. به رغم درمان های غیرجراحی متعدد برای این اختلال، درمان در این بیماران همچنان چالش برانگیز است. الکترواکوپانکچر روشی جدید در درمان تاندینوپاتی است که بسیار کم در مقالات به آن پرداخته شده است. هدف از این گزارش موردی ارائه ی تکنیک الکترواکوپانکچر برای درمان تاندینوپاتی مزمن آشیل است.
معرفی بیماری:
بیمار مردی 53 ساله با سابقه ی 6 ماه درد در تاندون آشیل چپ همراه با محدودیت در فعالیت های روزانه بود که به کلینیک فیزیوتراپی مباشر در بهمن 1403 ارجاع داده شد. نیدل ها با اندازه ی 3 میلی متر در قسمت دیستال تاندون آشیل و در نقاط BL 60، BL 61، KI 3 و KI 4، با وارد کردن سوزن ها در داخل تاندون آشیل، قرار داده شدند. از درمان الکترواکوپانکچر (فرکانس 5 هرتز و شدت جریان 5 میلی امپر برای مدت 20 دقیقه) 3 جلسه در هفته و برای 10 جلسه استفاده شد. پارامترهای شدت درد و دامنه ی حرکتی مچ پا در جلسه ی اول و آخر ارزیابی شد.
نتیجه گیریاستفاده از الکترواکوپانکچر برای تاندینوپاتی آشیل، به خصوص برای تاندونیت های مزمنی که سایر درمان های کانزرواتیو برای آن نتیجه بخش نیستند، می تواند علائم بیمار و عملکرد مچ پای بیمار را بهبود بخشد و موجب بهبود فعالیت های کاربردی و کیفیت زندگی بیمار شود.
کلیدواژگان: الکترواکوپانکچر، تاندینوپاتی، تاندون آشیل
-
Pages 70-75Background and Objective
Sudden sensorineural hearing loss (SSNHL) is a complication that is usually unilateral and can be accompanied by tinnitus and vertigo. Although various infectious, vascular, and immune etiologies have been proposed for SSNHL, the cause is unknown in most cases. Therefore, this study aimed to determine the effect of coenzyme Q10 in the treatment of SSNHL.
Materials and MethodsThis study was a double-blind, randomized, controlled clinical trial, which was conducted using the available sampling method. A total of 60 patients with SSNHL (18-70 years old) lasting less than one month were divided into two groups: intervention and control. The routine treatment of both groups included weekly injections of dexamethasone in the middle ear for 3 weeks. The intervention group also received 100 mg of coenzyme Q10 per day for 4 weeks, while the control group received a placebo. Patients were evaluated by basic audiological tests at the baseline and third and sixth months after the treatment. Statistical analysis of findings was done in SPSS26 software.
ResultsThe difference in the mean pure tone hearing thresholds of the intervention and control groups was significant in the third month (29.33±15.96 dB and 35.34±12.24 dB; P=0.02) and sixth month (dB 28.00±16.27 and dB 34.33±11.87; P=0.01).
ConclusionIn patients with SSNHL, combined treatment with oral coenzyme Q10 at the rate of 100 mg per day, along with intratympanic injection of dexamethasone for four weeks, can improve pure tone hearing thresholds and facilitate the treatment
Keywords: Coenzyme Q10, Sensorineural Hearing Loss, Treatment -
Pages 76-82Background and Objective
De Quervain's tenosynovitis is one of the common causes of wrist pain. The present study aimed to compare the effectiveness of high-power laser therapy and local corticosteroid injection in the treatment of De Quervain's tenosynovitis.
Materials and MethodsIn this clinical trial, 30 patients diagnosed with De tenosynovitis were randomly assigned to two groups of 15, A and B. Group A underwent high-power laser therapy, five sessions for three consecutive weeks, and group B received corticosteroid injections of 1 ml triamcinolone and 1 ml lidocaine 2% in the wrist under ultrasound guidance. Tendon thickness, pain intensity, quality of life, and treatment satisfaction were measured and compared in both groups pre-treatment, month one, and month three post-treatment.
ResultsIn groups A and B, respectively, the mean scores of the thickness of extensor abductor pollicis longus and abductor pollicis brevis muscles before the treatment were 7.57±0.63 and 7.25±0.58 (P=0.120). these value were calculated at 6.55±0.61 and 6.54±0.40 one month later (P=0.955). They were 5.71±0.75 and 5.99±0.45 (P=0.239) mm three months post-treatment. In addition, pain scores before the treatment were 8.60±1.18 and 8.47±1.46 (P=0.785). One month later, they were 2.73±1.66 and 4.27±1.16 (C=0.785), and three months post-treatment, they were 1.73±1.33 and 2.47±1.06 (P=0.007). There was no significant difference between the two groups in terms of quality of life and satisfaction with treatment (P<0.05 for all).
ConclusionBoth local corticosteroid injection and high-power laser treatment methods were safe in the treatment of De Quervain's tenosynovitis, leading to a reduction in pain and tendon thickness, as well as an increase in the patient's quality of life
Keywords: Corticosteroid, De Quervain's Tenosynovitis, Laser Therapy -
Pages 83-90Background and Objective
Stroke is the second leading cause of disability and mortality across the globe. The present study aimed to assess the effect of doxycycline on clinical outcomes of patients with ischemic stroke.
Materials and MethodsIn this double-blind clinical trial, 60 patients with ischemic stroke were selected in the first 24 hours of post-stroke and randomly assigned to two groups: intervention and control. In the intervention group, patients received 100 mg of doxycycline every 12 hours for seven days in addition to standard treatments. Both groups were followed up before the intervention, on days 7, 30, and 90 after the treatment in terms of the severity of stroke clinical outcomes using National Institutes of Health Stroke Scale (NIHSS) and Modified Rankin Scale (mRS) tests.
ResultsThe mean age of patients in the intervention and control groups were 68.33±12.15 and 67.40±9.99 years (P>0.05). No significant difference was observed between the intervention and control groups in terms of NIHSS and mRS scores at baseline and on the seventh day. Nonetheless, in the intervention group, the NIHSS score on days 30 (P=0.007) and 90 (P<0.001), as well as the mRS score on days 30 (P=0.009) and 90 (P<0.01) was significantly less than the control group.
ConclusionIn ischemic stroke, the administration of doxycycline 100 mg every 12 hours for seven days is safe, reduces neurological disorders, and improves the clinical outcome of patients within one to three months after the treatment.
Keywords: Clinical Outcome, Doxycycline, Ischemic Stroke -
Pages 91-99Background and Objective
Renal failure is associated with significant mood and emotional problems in patients, which necessitates effective psychological interventions. This study aimed to evaluate the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on difficulties in emotion regulation in depressed dialysis patients.
Materials and MethodsThis semi-experimental study employed a pretest-posttest design with an unequal control group. The statistical population comprised dialysis patients undergoing treatment at Shahid Hashminejad Hospital (Tehran) during 2020-2021. A total of 42 depressed dialysis patients, each scoring above 29 on the Beck Depression Inventory (BDI), were selected through purposive sampling (homogeneous type) and randomly assigned to an experimental group or a control group. First, both groups completed the Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS) as a pretest. The experimental group then participated in ACT sessions, while the control group remained on the waiting list. Finally, the groups completed the posttest, and the data were collected.
ResultsThe results of the MANCOVA test revealed a significant difference in the linear combination of the components of difficulties in emotion regulation between the two groups (Pillai's T= 0.904, F6,25= 39.070, P=0.001). The ANCOVA test results also showed a significant decrease (P<0.01) in all components of emotion regulation difficulties in the experimental group compared to the control group.
ConclusionThe findings demonstrate that the ACT program is an effective treatment for reducing difficulties in emotion regulation in depressed dialysis patients. It is recommended as a treatment priority for this population
Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Depression, Dialysis, Emotion Regulation -
Pages 100-106Background and Objective
Alzheimer's disease is a progressive and irreversible disorder that not only affects patients but also has severe repercussions on the daily lives, social relationships, and mental health of caregivers. This qualitative study aimed to delve deeper into the daily challenges faced by caregivers, the coping mechanisms they employ, and the positive outcomes they may experience, focusing on caregivers in Richmond Hill, Ontario.
Materials and MethodsA qualitative research approach was adopted, utilizing semi-structured interviews to collect data until theoretical saturation was achieved. A total of 26 participants were selected using purposive sampling method from Alzheimer Clinics of the Richmond Hill area, ensuring a representation of varied experiences. Data were analyzed using thematic analysis method and NVivo software was utilized to assist in the organization and analysis of the data.
ResultsFour main themes were identified: daily challenges, coping mechanisms, health impacts, and positive outcomes. Caregivers reported significant daily challenges, including time management difficulties, financial burdens, behavioral problems of the patients, and lack of social support. Coping strategies varied widely, encompassing both active and passive approaches, with some caregivers displaying significant psychological resilience and resourcefulness. Positive outcomes, such as personal growth and improved family relationships, were noted, despite the substantial burdens.
ConclusionCaregivers of Alzheimer’s patients endure considerable psychological and physical burdens. Nonetheless, the presence of effective coping strategies and social support significantly affected their ability to manage these challenges. Future interventions should focus on enhancing caregiver support systems and providing targeted education and resources to alleviate caregiver strain.
Keywords: Alzheimer Disease, Caregiver Burden, Coping Mechanisms, Psychological Impact, Social Support -
Pages 107-115Background and Objective
Extensive research is underway to find effective treatments for clinical manifestations of COVID-19. Given the proven effectiveness of certain micronutrients, such as vitamins, in antimicrobial activity and immune system modulation for treating or preventing infectious diseases, the potential role of vitamins in the treatment or prevention of COVID-19 should be considered. The present study aimed to assess the correlation between serum folate levels in patients hospitalized with COVID-19 and the severity of the disease, emphasizing the importance of relevant awareness regarding different folate levels.
Materials and MethodsIn this cross-sectional study, folate levels were measured in 117 COVID-19-infected patients hospitalized from January 2020 to November 2020 at Sina Hospital, Hamadan. Patients were categorized based on disease severity into three groups: mild to moderate, severe, and critical. Group differences were statistically analyzed using appropriate tests.
ResultsOur study revealed a statistically significant difference in folate levels among the three examined groups. Logistic regression analyses demonstrated that for every one microgram per milliliter increase in folate, the probability of severe COVID-19 symptoms decreased by 23%. The large area under the ROC curve (0.864) indicates that mortality in COVID-19 patients can be well predicted based on folate levels.
ConclusionAs evidenced by the obtained results, it can be stated that a reduction in serum folate levels among hospitalized patients with COVID-19 is common and is recognized as a predictive factor for COVID-19-related mortality. Consequently, monitoring folate levels and considering supplementation, if necessary, should be considered for hospitalized COVID-19 patients.
Keywords: COVID-19, Folic Acid, SARS-Cov-2, Vitamin B9 -
Pages 116-122Background and Objective
Vitiligo is a chronic skin disease. Considering that this disease affects a person's appearance, psychological symptoms, such as depression, isolation, and low self-confidence, are very common in these patients. The present study aimed to determine the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on psychological symptoms of patients with vitiligo disease.
Materials and MethodsThe present study employed a quasi-experimental design featuring a pre-test, post-test, and unequal control group. The statistical population of the research comprised soldiers and other military personnel with vitiligo who were serving in military centers of the armed forces in Tehran in 2020. The experimental group (n=11) received ACT, and the control group (n=13) did not receive any intervention. The subjects completed the questionnaires before and after the intervention. The analysis of covariance was used to analyze the data.
ResultsThe results indicated that ACT improved depression, quality of life, and acceptance, and reduced experiential avoidance in vitiligo patients. No significant difference was observed in anxiety or mindfulness between the two groups. The effect size indicated that the differences between the groups were moderate.
ConclusionACT is an evidence-based treatment for vitiligo patients, and psychologists can use this treatment to improve the quality of life and reduce the psychological symptoms of these patients.
Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Psychological Symptoms, Vitiligo -
Pages 123-127Background and Objective
Chronic Achilles tendinopathy is among the most prevalent musculoskeletal disorders, especially among athletes. Despite numerous non-surgical procedures performed for this disorder, the treatment of these patients is still challenging. Given that electroacupuncture is a novel technique for the treatment of tendinopathy, a few studies have addressed it. This case report aimed to present the electroacupuncture technique for the treatment of chronic Achilles tendinopathy.
Case PresentationA 53-year-old male patient with a 6-month history of left Achilles tendon pain and limited daily activities was referred to Mobasher Physiotherapy Clinic in January 2024. For this purpose, 3-mm needles were inserted into the distal part of Achilles tendon at points BL 60, BL 61, KI 3, and KI 4. The patient received ten 20-min sessions of electroacupuncture treatment (three times per week at the frequency of 5 Hz and current intensity of 5 mA). Pain intensity and ankle range of motion were evaluated at first and last sessions.
ConclusionAs evidenced by the results of this study, applying electroacupuncture for Achilles tendinopathy, especially chronic tendinitis that has not been treated with other conservative procedures, could improve the patient’s symptoms and ankle function, enhancing the patient’s functional activities and life quality.
Keywords: Achilles Tendon, Electroacupuncture, Tendinopathy