فهرست مطالب

دانش انتظامی پلیس پایتخت - پیاپی 46 (پاییز 1399)

نشریه دانش انتظامی پلیس پایتخت
پیاپی 46 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رابطه فعالیت های بدنی با میزان کنترل تنیدگی شغلی (مورد مطالعه کارکنان مرد فاتب)
    جواد افشاری، مرتضی محمدی *، مهران اکبری صفحه 0

    زمینه وهدف تحقیق:

     استرس یا فشار روانی از جمله مسائل همه گیری است که همه انسان ها متناسب یا حرفه و موقعیت خود با آن درگیر هستند و دامنه نفوذ آن در زندگی فردی و زندگی سازمانی بسیار گسترده می باشد.کارکنان پلیس نیز با توجه به وضعیت شغلی خود دارای استرس شغلی زیادی هستند.هدف این تحقیق رابطه فعالیتهای بدنی با کنترل تنیدگی کارکنان مرد فاتب می باشد.

    روش تحقیق

    روش تحقیق شبه آزمایشی است وجامعه آماری تحقیق کارکنان فاتب و نمونه آماری به تعداد 60 نفر در دو گروه آزمایش و کنترل هرکدام 30 نفر بودند.ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه مقیاس استرس کودرون بود که پیش از انجام تمرین و پس از انجام تمرین توسط شرکت کنندگان در تحقیق نمرات آن ثبت گردید.

    یافته ها و نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد مداخله تمرینی در زیر مقیاسهای استرس شامل استرس فشارکاری،استرس بهداشت زندگی،استرس زندگی شخصی و استرس شخصیت فردی تاثیر گذار بوده است. بنابر نتایج تحقیق پیشنهاد می گردد مدیران ناجا در برنامه ریزی کارکنان توجه ویژه ای به امر ورزش و فعالیت بدنی داشته باشند.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تنیدگی، فاتب
  • محدثه ناصری صفحات 1-13

    مسئله حجاب زنان در میان جامعه از مهم ترین مسائلی است که دین مبین اسلام آن را ضروری می داند. نوشته حاضر نقش حجاب در تامین سلامت روان و امنیت اجتماع بررسی می کند و آثار و نتایج مثبت رعایت حجاب را در جامعه تبیین می کند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای تحلیلی و توصیفی بوده. زن مسلمان با رعایت حجاب به خوبی دریافته است که پوشش اسلامی می تواند شان، مقام و منزلت والای او را حفظ کند و او را در اوج عزت و اقتدار قرار دهد تا به اتکا به توان و ظرفیت های خاص خود، ضمن رعایت موازین اخلاقی و شرعی، نقش تاریخی خویش را ایفا کند؛ اما با وجود این باید این واقعیت را نیز بپذیریم که تبلیغات جهانی فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، پوشش های مختلف را تهدید می کند و تنوع فرهنگی را از میان برمی دارد و از غنای فرهنگ ها می کاهد.
    ایستادگی در مقابل سیل ویرانگر تهاجم فرهنگی، ساده نیست چرا که هر روزه نفوذ بیشتری پیدا می کند و کانون خانواده ها را از هم می پاشد و جامعه ها را به سوی پرتگاه سقوط و تباهی سوق می دهد؛ بنابراین در چنین عصری تمسک به ارزش های دینی و پیروی از شرع مقدس می تواند ما را از آسیب های ویرانگر تهاجم فرهنگی مصون بدارد؛ بدین جهت لازم است از منظر علمی و قرآنی به این مسئله نگریسته شود. پژوهندگان کوشیده اند تا از حجاب و پوشش اسلامی مناسب براساس آیات قرآن تصویر روشنی ارائه داده و از دیدگاهی دیگر پیامدهای حجاب بر سلامت روان و امنیت اجتماع را مورد کند و کاو قرار دهد و آثار و نتایج مثبت حجاب و تاثیر آن بر سلامت روانی و امنیت اجتماعی را تبیین کند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، حجاب، سلامت روانی، کمال فردی
  • سلمان آدینه وند، رکسانا بوعذار * صفحات 15-42

    موضوع خشونت علیه زنان از دو جهت حائز اهمیت فراوان است. از یک سو مسئله زنان در قرون اخیر به یک مسئله مهم جهانی تبدیل شده است و یکی از مسائلی است که سازمان های بین المللی در مورد آن بر جمهوری اسلامی ایران بسیار خرده می گیرند و از سوی دیگر تعیین سیاست های ابلاغی در حوزه خانواده طبق اصل 110 قانون اساسی خط مشی کلی نظام را در این زمینه مشخص می کند. پژوهش حاضر به بررسی این موضوع از منظر سیاست های ابلاغی پرداخته و پاسخگوی این است که اول اینکه اقدام مزبور در سبک زندگی اسلامی، ایرانی چه جایگاهی دارد؟ دوم اینکه رفع و پایش خشونت علیه زنان تا چه حدی می تواند در تحکیم خانواده تاثیر داشته باشد؟ پژوهش مزبور بر این فرضیه ها استوار است که خشونت علیه زنان در سبک زندگی اسلامی-ایرانی پذیرفته نشده است و این امر به شدت تحکیم خانواده را به خطر می اندازد. زنی که مورد خشونت قرار گیرد نمی تواند وظیفه مادری خود را به خوبی ایفا کند. در این مقاله برای تحلیل و تجزیه مطالب از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده و با روش کتابخانه ای- اسنادی فرضیه های بالا اثبات شده است.

    کلیدواژگان: تحکیم خانواده، خشونت علیه زنان، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، سیاست های ابلاغی
  • حسین رحیمی، محمود رضایی *، مجید محمدولی صفحات 43-78
    زمینه وهدف

    در یک سال گذشته حدود 300 هزار مراجعه به دوایر مددکاری صورت گرفته که از این بین 70 تا 80 درصد از پرونده های مراجعان با مصالحه از چرخه ارجاع به دادگاه خارج شده اند که 70 درصد از مراجعات ناشی از اختلافات خانوادگی و مابقی نزاع همسایگان، درگیری های محیطی و دختران فراری است لذا با توجه به موارد گفته شده هدف این تحقیق ارزیابی اثربخشی میانجی گری کلانتری ها در کاهش تشکیل پرونده های قضایی است.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق در این پژوهش در بخش مفاهیم، تاریخچه و مبانی نظری، بر پایه مطالعات کتابخانه ای استوار بوده و در بخش تحقیقات میدانی، با استفاده تجزیه و تحلیل پاسخ پرسش نامه ای و بررسی اسنادی که از طریق سوابق موجود در سطح یگان های 110 و دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی تعدادی از کلانتری های تهران (مورد مطالعه سرکلانتری های سوم و هفتم فاتب) و همچنین مرفوک پلیس تهران صورت گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    اعمال فرایند میانجی گری در کلانتری ها می تواند به نحو چشمگیری منجر به کاهش تشکیل پرونده های قضایی گردد که این امر موجب بروز نیاز به فرایند مذکور گردیده است؛ بنابراین مسئولان و متولیان امر در حوزه ناجا و دستگاه قضایی با اتخاذ تصمیم و تدبیر مناسب در راستای بهینه سازی فرایند میانجی گری و تقویت عوامل موثر بر آن اهتمام ورزیده و مقدمات اجرای آن را فراهم کنند. با توجه به اینکه نیاز به میانجی گری در دعاوی نیازی مثبت و آثار اجرایی شدن آن در سازمان احساس می گردد جا دارد با همت و مدد مسئولان و با سیاست گذاری های مناسب، راه های حصول به این نیاز و مرتفع کردن موانع آن را احصاء و قدم های موثری در تقویت اعمال فرایند میانجی گری در کلانتری ها برداشته شود. نتیجه اینکه قوانین موضوعه یا حمایت قانونی از میانجی گری بیش از متوسط، برآورد می گردد؛ به عبارت دیگر با اطمینان 95 درصد تاثیر به کارگیری میانجی گری در کلانتری های دو سرکلانتری سوم و هفتم فاتب از حمایت قانونی مناسبی بیش از متوسط و در سطح زیاد ارزیابی می گردد. از طرفی آشنایی کارکنان کلانتری ها به قوانین و مقررات میانجی گری بیش از متوسط و در سطح مطلوبی ارزیابی می گردد. همچنین میزان تاثیر میزان معاضدت و حمایت مقامات قضایی از میانجی گری کلانتری ها در سرکلانتری های سوم و هفتم فاتب بیش از متوسط و در سطح زیاد ارزیابی می گردد.

    کلیدواژگان: بزه، بزه دیده، بزه کار، ترمیم، دعوی، میانجی گری
  • مهدی عسگری، دلاور القاصی مهر صفحات 79-100

    ماموران چنانچه در حدود وظایف محول و صلاحیت و اختیارات خود عمل کنند، اعمالشان قانونی است حمله به آنها با مقاومت در برابر آنان در این حالت، تمرد محسوب می شود اما اگر خارج از حدود وظایف و اختیارات خود عمل کنند اعمالشان غیرقانونی است و در این فرض در مورد مقاومت آنان اختلاف عقیده بسیار است بعضی ازحقوق دانان مقاومت در برابر پلیس را اطاعت مطلق و برخی دیگر مقاومت مطلق و عده ای نیز دیدگاه بینابینی گرفته اند، ماده 607 قانون تعزیرات و مجازات بازدارنده بدین صورت جرم تمرد را توصیف می کند که هرگونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به ماموران دولت در حین انجام وظیفه آنان به عمل آید، تمرد محسوب می شود و یکی از موارد رفع مسئولیت مدنی پلیس در ماموریت های انتظامی دفاع مشروع است در واقع ماموران پلیس در صورت انجام فعل زیان بار با استناد به این قاعده در مقابل شخص زیان دیده، مسئولیت مدنی ندارند و راجع به مسئولیت دفاع مشروع در مقابل مقاومت متهم حقوق دانان و فقها دیدگاه های مختلف ابراز کرده اند که این موضوع در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 نیز مشمول نوآوری ها و تغییرهایی شده است. ماده 157 قانون مجازات اسلامی سال 1392 بیان می دارد مقاومت در برابر قوای انتظامی و دیگر ضابطان دادگستری در مواقعی که مشغول انجام وظیفه هستند، دفاع محسوب نمی شود. هدف این پژوهش بررسی جرم تمرد بر نحوه رفتار صحیح پلیس با متهم، آموزش مسئولیت کیفری و مدنی، آموزش شیوه های کشف جرم، آموزش کامل از حقوق بزه دیده و رعایت حقوق شهروندی توسط پلیس و چالش هایی که این نیروی خدوم وظیفه شناس را در راستای انجام وظایف خود درگیر می کند پرداخته شود و راه کارهایی را برای توانمند سازی ماموران ارائه نمایم.

    کلیدواژگان: تمرد، حقوق شهروندی، حقوق متهم، مقاومت متهم، نیروی انتظامی(پلیس)
  • علیرضا لطفی، سعید زندیه صفحات 101-110

    سازمان های نظامی و انتظامی به طور مستمر در جستجوی فرماندهان ، مدیران و رهبران اثر بخشی هستند که از اندیشه های والای انسانی برخوردار باشند، زیرا در عصر تهاجم رسانه ای و شبکه های مجازی ، افکار و اندیشه مدیران ، فرماندهان و رهبران مورد توجه دشمنان قرار داشته و سعی در جایگزین کردن افکار و اندیشه های غلط و مادی به جای اندیشه های والای انسانی را دارند و با حملات پنهان و آشکار خود در صدد ایجاد مانع برای تجلی علوم حقیقی ، درک صحیح اندیشه ها برمی آیند، بر همین اساس ، تبیین نظریه های بنیادین و اندیشه هایی والا که ریشه در سعادت دنیوی و اخروی انسان دارد ، از ضروریات است. بنابراین اندیشه شناسی و درک صحیح فرماندهی ، شیوه مدیریت و رهبری نظامی مقام معظم رهبری به عنوان فرماندهی کل قوا  می تواند جزء اولویت های اساسی در فرماندهی نیروهای انتظامی و بطورکلی نیرو های مسلح محسوب گردد. هدف از این پژوهش تاثیرات بیانات مقام معظم رهبری در پیام ارسالی به مناسبت هفته نیروی انتظامی در سال 99 می باشد. نتایج کیفی پژوهش مبین آن است که ویژگی های ارزشی فرماندهان موجب ایجاد احساس میهن پرستی و تقویت روحیه انتظامی که با مشارکت عوامل زمینه ای و شرایط مداخله گر سازمانی ، مقوله ایجاد اعتماد و روحیه اطاعت پذیری را تقویت کرده و منجر به ارتقای قدرت کنش گری انتظامی در سطح فاتب شده است . نتیجه حاصل از شکل گیری چنین مقوله ای در ناجا و به ویژه فاتب باعث تقویت اعتقاد و ولایت محوری و همچنین ارزش گرایی، حرکت در راستای اهداف و ماموریت ها ، اتکا به قابلیت های فردی ، سازگاری و انطباق پذیری و روحیه انعطاف پذیری در برابر سختی خواهد شد.

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، هفته ناجا، راهبرد نظریه، فاتب
  • زهرا عبدالوند صفحات 111-125

    اهمیت پرداختن به بحث پیشگیری از مواد مخدر، زمانی مضاعف می شود که بدانیم این پدیده تاثیر مستقیمی بر ساختار اجتماعی و فروپاشی خانواده ها و انحلال اخلاقی دارد. درواقع پرداختن به این موضوع، غنی سازی مهارت های پیشگیرانه و چاره جویانه در برابر عوارض منفی و ویرانگر آلودگی فرزندان این مرزوبوم به اعتیاد است.
    هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی نقش همکاری خانواده و پلیس در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معضل بزرگ اعتیاد است.
    نگاهی به آمار رشد طلاق و ازهم گسیختگی خانواده در ایران، نشان می دهد که امروزه طلاق، خود به عنوان یک آسیب اجتماعی بروز کرده است و همچنین بر افزایش سایر آسیب های اجتماعی نیز تاثیر می گذارد. در مقاله ی حاضر، مسئله ی آشفتگی خانواده ها به عنوان یکی از عوامل مهم و موثر بر گسترش این آسیب های اجتماعی مطرح می شود.
    همچنین به بررسی نقش و جایگاه خانواده در پیشگیری از آسیب های اجتماعی پرداخته می شود. سپس از آنجایی که نیروی انتظامی، پس از خانواده، نقش مهمی را در جامعه پذیری افراد در جامعه بر عهده دارد، لذا نقش و اهمیت همکاری نیروی انتظامی و خانواده مورد بررسی قرار می گیرد.
    نقش پلیس باید در پیشگیری از جرم، بسیار قوی باشد؛ به این صورت که پیشنهاد می شود پلیس از افراد و خانواده های آسیب دیده (معتاد و معتاد وندان) دعوت به عمل آورد که در جلسات کارگاه ها، دوره های آموزشی مهارت های زندگی و کلاس های کدا و خودشناسی توسط پلیس، مشارکت فعال داشته باشند.
    طبق نتایج به دست آمده از پژوهش، پیشنهاد می شود که پلیس در پیشگیری از آسیب های اجتماعی بخصوص درزمینه ی مواد مخدر، بیشتر از پیشگیری وضعی و پیشگیری اجتماعی استفاده نماید و کمتر به پیشگیری کیفری و انتظامی بپردازد.
    از آنجا که توسعه ی این مهارت ها تنها از طریق فردی حاصل نمی شود، نظام آموزشی ناجا باید محیط مناسب برای رشد این مهارت ها فراهم آورد و از مشاوران و مددکاران و مددیار و متخصصان ترک اعتیاد در کلانتری ها استفاده کند؛ لذا توصیه می شود پلیس و سازمان ناجا تلاش کنند که توجه به پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر را مبنای کار خود قرار داده و نسبت به موارد مربوط به کنترل و پیشگیری، با علاقه و مسئولیت پذیری برخورد نمایند.
    تقویت نهاده خانواده نیز باید در برنامه ریزی های پلیس برای کاهش آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. سرمایه گذاری درزمینه ی حل مشکلات نهاد خانواده در ایران، می تواند از بار مشکلات نیروی انتظامی بکاهد. تقویت سازمان های مردم نهاد فعال درزمینه ی نهاد خانواده ها، یکی از سرمایه گذاری ها به شمار می رود؛ به گونه ای که با همکاری پلیس، خانواده ها به این سازمان معرفی شوند و در نهایت بتوانند از خدمات این موسسه ها به منظور آموزش روش های ارتقای کارکرد خانواده استفاده کنند.

    کلیدواژگان: پیشگیری، معضل اعتیاد، آسیب های اجتماعی، خانواده، نیروی انتظامی
|
  • Stress is one of the issues that all human beings are involved in
    Page 0

    Background and Objectives of Research: 

    Stress is one of the epidemic issues that all human beings are involved in according to their profession and position, and the scope of its influence on individual and organizational life is very wide. Jobs have a lot of job stress. The purpose of this study is the relationship between physical activity and stress control of male employees.

    Methods

    The research method is quasi-experimental and the statistical population of the research was Fateb staff and the statistical sample consisted of 60 people in two experimental and control groups, each of whom was 30. Participants in the study recorded their scores.

    Findings and Results

    The research findings showed that exercise intervention under the stress scales including work stress, life health stress, personal life stress and personal personality stress was effective. According to the research results, it is suggested that NAJA managers pay special attention to sports and physical activity in staff planning.

    Keywords: Physical Activity, Stress, Fateb
  • Pages 1-13

    Hijab is one of the most important subjects in Islam emphasizing for women. This study evaluates the role of Hijab providing mental health and social security in society and its remaining positive factors in different communities. Data collection was based on library study and the research is qualitative. Muslim women wearing Hijab guaranty their dignity and social status which makes them credible and honorable qualities by which she can utilize her capacities and play her crucial role in society along with Islamic guidance.
    It should be considered that global advertisement via different mediums such as social medias tries to diminish cultural diversity and fashion.
    Cultural invasion threatens families day by day lead any society into corruption which due to its intensity of advertisement fighting back prove to be difficult.
    In such cultural invasion taking steps accordingly by religion values and holy god guidelines is the only way to remain safe and sound. So referring to our holy book Quran is necessary. Researcher in this study tries to give the readers a clear picture Islamic appropriate clothing based on Quran versus and analyzing the effects of Hijab on mental health and social security.

    Keywords: Hijab, Mental Health, Social Security, Redemption
  • Pages 15-42

    The issue of violence against women is important in two ways.  On the one hand, the issue of women has become an important global issue in recent centuries, and one of the issues that international organizations criticize the Islamic Republic of Iran very much, and on the other hand, the determination of communication policies in the field of family.  According to Article 110 of the Constitution, the general policy of the system in this regard is specified.  The present study examines this issue from the perspective of communicative policies and answers these questions: First of all, what is the place of this action in the Iranian Islamic lifestyle?  To what extent can the elimination and control of violence against women affect the consolidation of the family?  The study is based on the hypothesis that violence against women is not accepted in the Iranian Islamic lifestyle, and this greatly threatens the consolidation of the family.  In other words, a woman who is being abused will do her job well as. In this study with The method used in this research is documentary research method and the type of research are descriptive- analytical the above hypotheses have been proved.

    Keywords: Family Consolidation, Violence Against Women, The Islamic, Iranian Lifestyles, Communicative Policies
  • Pages 43-78
    Background and Purpose

    In the past year, about 300,000 referrals have been made to the help circles, of which 70 to 80% of the clients' cases have been removed from the referral cycle by conciliation. He said that 70% of the referrals were due to family disputes and specified: neighbors' conflicts, environmental conflicts and runaway girls are the other issues that are raised in aid work. (Hamidifar, 1396).

    Method

    The research method in this research in the concepts, history, and theoretical foundations section is based on library studies and in the field research section, using the analysis of questionnaire responses and reviewing documents through records at the level of 110 units and A number of counseling and social work departments have been set up in a number of Tehran police stations (studied by the third and seventh Fateb police stations) as well as in Marfouk, Tehran police.

    findings

    Applying the mediation process in police stations can significantly reduce the number of court cases, which has led to the need for this process. Therefore, the officials and custodians in the field of NAJA and the judicial system should take appropriate decisions and measures in order to optimize the mediation process and strengthen the factors affecting it and prepare for its implementation. Given that the need for mediation in positive needs cases and the effects of its implementation is felt in the organization, it is appropriate to count the ways to achieve this need and remove obstacles to it, and effective steps, with the efforts and assistance of officials and appropriate policies. In strengthening the enforcement of the mediation process in the police stations should be removed.

    Results

    Subject matter or legal protection of mediation is estimated to be above average. In other words, with 95% confidence, the effect of using mediation in the police stations of the third and seventh Fateb police stations of appropriate legal protection is evaluated above average and at a high level. On the other hand, the familiarity of police officers with the rules and regulations of mediation is assessed as above average and at a desirable level. Also, the effect of the level of assistance and support of judicial authorities from the mediation of police stations in the third and seventh police stations of Fateb is assessed as above average and at a high level.

    Keywords: Mediation, Delinquency, Victim, Delinquent, Litigation, Restoration
  • Pages 79-100

    Defense is innate and rooted in humans, but defending oneself against the police while on duty is considered rebellious.
    If the officers act within the limits of their duties and competencies, their actions are legal. Attacking them by resisting them in this case is considered rebellious, but if they act outside the limits of their duties and powers, their actions are illegal and in this case. There is a lot of disagreement about their resistance. Some jurists have considered absolute resistance to police resistance, while others have adopted absolute resistance, while others have taken an intermediate view.
    Article 607 of the Law on Punishments and Deterrent Punishment describes the crime of rebellion in such a way that any attack or resistance made with knowledge and awareness of government officials while performing their duties is considered rebellion, and is one of the cases of relieving responsibility. Civilian police are legitimate defense in law enforcement missions In fact, police officers do not have civil liability if they commit a harmful act based on this rule against the injured person, and have expressed different views on the responsibility of legitimate defense against the resistance of the accused jurists and jurists. This issue has been subject to innovations and changes in the Islamic Penal Code adopted in 1392.

    Keywords: Law Enforcement (Police), Defendant's Resistance, Rebellion, Defendant's Rights, Civil Rights
  • Pages 101-110

    Military and law enforcement organizations are actively searching to find inspiring commanders and leaders who have high level humane thoughts. In the era of medias and social networks, insights of heads, commanders and leaders are under attack and these media try to substitute those humane thoughts with their own wrong visions. With their secret and obvious attacks try to impede expression of true knowledge. So explanation of fundamental theories and high level thoughts rooted in mundane and hereafter bliss has a high necessity. So methodology and full comprehension of leadership and military commandership of supreme leader of Iran could be a fundamental priority in commandership of police and military forces in general. The aim of this research is explanation of supreme leader's commands in the week of Naja 2020. Qualitative results of this research resembling values of commanders reinforce patriotism and obedience and raise the activity in police of Tehran.

    Keywords: Supreme Leader, Week Of Naja, Police Of Tehran
  • Pages 111-125

    It is important to examine drug abuse prevention, and it becomes doubly important if we realize that the phenomenon has a direct impact on social structure, the breakdown of families and moral decline. Accordingly, it is necessary to work on preventive skills and find solutions against the negative and destructive effects which threaten the nation's children in case of becoming addicted.
    The general purpose of this study is to investigate the role of cooperation between families and the police to prevent social harms and addiction as a great social dilemma.
    Statistics show the growth in divorce and family breakdown rates in Iran and indicate that divorce itself has emerged as a social damage, having a considerable effect on the increase of other social harms. In this article, we try to show that the breakdown of families is one of the most important effective factors involved in the increase of these social harms.
     
    Therefore, we examine the role and place of the family in preventing social harms. Then, considering the fact that the police play the second most important role in the socialization of individuals after their families, we examine the role and importance of cooperation between the police and families.
    It can be concluded that the police should find remedies before the injuries occur, because the cost of prevention has always been lower than that of treatment.
    The police must have a very strong role in preventing crime. In so doing, it is suggested that the police should invite individuals and their families, i.e. the addicts themselves and their families, to attend classes, courses and workshops held by the police to learn about life skills, theology and self-awareness.
    Based on the results of the present study, it is suggested that the police, especially in their fight against drug use, should try to make use of situational rather than social prevention in order to prevent social harms, use less criminal prevention and try to apply prevention through disciplinary measures less frequently.
    Since the development of the above-mentioned skills is not achieved merely by the individuals themselves, the Law Enforcement Force of the Islamic Republic of Iran (NAJA) training system must provide the right conditions for the development of these skills, and try to receive contributions from counselors, social workers and addiction specialists in police stations. So, it is recommended that the police and the NAJA organization try to focus on the prevention of social harms and drug addiction, and act with enthusiasm and a feeling of high responsibility in doing the task of drug control and prevention.
    Solidity of the family institution must also be emphasized in the police plans to reduce social harms. By doing investments to solve the problems of the family institution in Iran, we can reduce the burden on police forces. Supporting NGOs active in the field of family protection can be mentioned as one type of possible investments. In such a way, the police cooperate in introducing family members to these organizations so that they could benefit from services provided by the institutions, and learn ways to improve the functioning of the family.

    Keywords: Prevention, Addiction Dilemma, Social Harms, Family, The Law Enforcement Force