فهرست مطالب
مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 38 (بهار 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/01/12
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-13مقدمه
باتوجه به این که شواهد جدید نشان دهنده تاثیرات ضدالتهابی سلنیوم می باشد، هدف از تحقیق فوق انجام یک مرور نظام مند و فراتحلیل بر مقالات کارآزمایی بالینی در زمینه تاثیر سلنیوم بر میزان سرمی پروتئین واکنشگر-C (CRP) در خانم های باردار می باشد.
روشدر این مطالعه، پایگاه های اطلاعاتی Clinicaltrials.gov, ISI web of science, Cochrane Library, PubMed و Scopus تا تاریخ اپریل سال 2024 جستجوشد و کلیه مطالعات کارآزمایی بالینی که تاثیر مکمل سلنیوم را بر میزان سرمی CRP در خانم های باردار بررسی کرده بودند انتخاب شدند. مدل اثرات تصادفی DerSimonian و Laird جهت محاسبه اندازه اثر کلی و ناهمگنی استفاده شده است. همچنین جهت بررسی ناهمگنی آماری بین مطالعات از آزمون های کوکران Q و I-squared استفاده شده است.
یافته هانتایج فراتحلیل انجام شده بر روی مطالعات کارآزمای های بالینی مورد بررسی نشان می دهد که دریافت مکمل سلنیوم در دوران بارداری، میزان CRP را به میزان mg/L 3.99 کاهش می دهد که این کاهش از نظر آماری معنی دار بود (2.30- ، 5.68- CI: و 0.001˂P) همچنین ناهمگنی بین مطالعات نیز معنی داربود (0.001˂P).
نتیجه گیریمکمل سلنیوم می تواند سطوح سرمی CRP را به طور معنی داری در خانم های باردار کاهش دهد. به نظر می رسد به دلیل وجود ناهمگونی قابل توجه بین مطالعات ما هنوز به مطالعات بیشتری در نقاط مختلف جهان نیاز داریم تا اثرات مفید یا عوارض جانبی احتمالی مکمل سلنیوم بر سطوح CRP در خانم های باردار موردتاییدواقع گردد.
کلیدواژگان: سلنیوم، مرور نظام مند، فراتحلیل، پروتئین واکنشگر-C -
صفحات 14-26مقدمه
فاژها می توانند به عنوان عوامل کنترل کننده های زیستی در کاهش بار میکروبی موادغذایی و افزایش ماندگاری آن ها استفاده شوند. پایداری فاژها در برابر pH و دما، نقش مهمی در کاربردهای آن ها در صنایع غذایی دارد. این مطالعه به کاهش بار میکروبی گوشت آلوده شده به باکتری اشرشیاکلای در دو دمای 4 و 25 درجه و میزان مقاومت در برابر pH و حرارت در آن ها می پردازد.
روشپایداری باکتریوفاژ PhE19 در برابر حرارت و pH بررسی و دامنه فعالیت باکتریوفاژها در میزبان های مختلف ارزیابی شد. به منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی فاژ PhE19. 100 میکرولیتر از سوسپانسیون باکتری به همراه 100 میکرولیتر عصاره فاژی به نمونه گوشت اضافه و به مدت چهار روز در دمای 4 و 25 درجه بررسی شد.
یافته هامیکروسکوپ الکترونی نشان داد که فاژ جداشده دارای سر چند وجهی و دم انقباضی می باشد. دوره ی نهفتگی20 دقیقه بود. ارزیابی phE19 در برابر pH نشان داد در محدوده ی 12-4 فعال باقی می ماند. اما در طیف13 pH ≥ 3 pH ≤ فعالیت آن به زیر حد تشخیص می رسد. در دمای 30 تا 60 درجه 30 دقیقه پایدار بود. فاژ مورد مطالعه قابلیت کاهش بار میکروبی درگوشت در دمای 4 درجه دارد.
نتیجه گیریجهت استفاده از فاژها در صنایع اطلاعات درمورد پایداری در pH و دما می تواند در کاربرد آن ها در صنعت مفید باشد.
کلیدواژگان: باکتریوفاژ، صنایع غذایی، نگهدارنده های زیستی، اشیرشیا کلای -
صفحات 27-40مقدمه
استرس شغلی و فرسودگی شغلی عوامل خطری هستند که می توانند سلامت بهورزان شاغل در خانه های بهداشت روستایی را تحت تاثیر قرارداده و بر بهره وری آن ها موثرباشند. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر استرس شغلی و فرسودگی شغلی در بهورزان و تحلیل آن ها در حیطه های مختلف انجام شد.
روشمطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است. در این مطالعه با روش سرشماری 136 بهورز وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندردشده استرس شغلی HSE و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ و جکسون جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار 27SPSS وارد با آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی ناپارامتریک من وتینی، کروسکالوالیس، و آزمون همبستگی اسپیرمن در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هامیانگین و انحراف معیار نمره کلی استرس شغلی برابر 22/16± 54/89 و میانگین و انحراف معیار نمره کلی فرسودگی شغلی برابر 47/16± 97/50 به دست آمد. شیوع استرس شغلی در سطح شدت متوسط (1/72%) بیشتر از فرسودگی شغلی در سطح متوسط (1/44%) بوده است. همچنین سطح کلی استرس شغلی با سن و سابقه کار رابطه معنی داری را نشان داد (042/0= p). درمورد فرسودگی شغلی، رابطه معنی داری با سطح تحصیلات و وضعیت تاهل مشاهده شد (05/0< p).
کلیدواژگان: استرس شغلی، فرسودگی شغلی، بهورز، خانه بهداشت -
صفحات 41-51مقدمه
کار تیمی یکی از اجزای حیاتی مسئولیت و نقش پرستاری در سیستم مراقبت و درمان بیماران بوده و یکی از توانایی هایی است که امروزه به شدت در عرصه حرفه ای پرستاری باارزش و مورد تاکید است. لذا، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان کار تیمی و برخی عوامل مرتبط به آن در پرستاران صورت گرفت.
روشپژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی_تحلیلی است که در سال 1398 در بیمارستان های منتخب غرب استان اصفهان انجام شد. 181 نفر از پرستاران با فرمول کوکران به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ضمن رعایت ملاحظات اخلاقی، داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد ارزیابی کار تیمی هوگل و گموئندن، جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن، من ویتنی و کای اسکوئر) با نرم افزار 24SPSS انجام شد.
یافته هامیانگین نمره کار تیمی پرستاران (22/16± 67/141) بود. همچنین بین میانگین نمره کار تیمی و سن پرستاران رابطه معنی داری وجودنداشت (05/0>p) و میانگین نمره کار تیمی پرستاران براساس سابقه کار تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0<p)، اما میانگین نمره کار تیمی پرستاران برحسب جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، نوع بخش و نوع شیفت پرستاران تفاوت معنی داری نداشت (05/0>p).
نتیجه گیریباتوجه به نتایج مطالعه حاضر، میانگین نمره کار تیمی پرستاران مطلوب است. باتوجه به نقش کار تیمی بر بهبود و ارتقاء کیفیت مراقبت، پیشنهادمی شود، بر اصول کار تیمی در محیط های بالینی تاکیدشود.
کلیدواژگان: : کار، تیم های مراقبتی بهداشتی، پرستاری -
صفحات 52-64مقدمه
کارکنان بیمارستان به علت ماهیت شغلی خود در معرض استرس شغلی قراردارند. استرس می تواند بر رفتارهای تغذیه ای افراد اثرگذارباشد. لذا، این مطالعه با هدف بررسی نقش مصرف میان وعده های غذایی در کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشکده علوم پزشکی شوشتر انجام شده است.
روشاین مطالعه مقطعی در سال 1400 بیمارستان های الهادی و خاتم الانبیا شهر شوشتر انجام شد. تعداد 130 نفر از کارکنان درمانی و اداری در این مطالعه به صورت داوطلبانه شرکت کردند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استرس شغلی و چک لیست غذایی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 با سطح معنی داری 5 درصد انجام شد.
یافته هایافته ها نشان داد که بالغ بر121 نفر میان وعده مصرف می کردند. میزان استرس شغلی در مردان نسبت به زنان و در بین کارکنان اداری نسبت به کارکنان درمانی کمتربوده است. همچنین، پرسنل در شیفت شب میزان استرس بیشتری را تجربه می کردند (039/0=p). در این پژوهش با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه مشخص گردید که افزایش مصرف کاپوچینو ، کاهش مصرف چای شیرین و رسته شغلی درمانی باعث افزایش استرس می گردد (p<0.05).
نتیجه گیریتوجه به افزایش میزان استرس شغلی در کارکنان بیمارستان بالاخص پرسنل زن در بخش های درمانی و نقش تغذیه در بهبود سبک زندگی سالم، اهمیت ویژه ای دارد، بنابراین، لازم است همزمان آموزش تغذیه و آموزش بهداشت سلامتی به صورت کارگاه های مکرر و متناوب در بیمارستان ها برگزارگردد.
کلیدواژگان: میان وعده غذایی، استرس شغلی، بسامد تغذیه ای -
صفحات 65-75مقدمه
با توجه به اهمیت دوران بارداری و ارتقای سلامت مادر و جنین، نقش برنامه های آموزشی انکارناپذیر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر ارتقای رفتارهای پیشگیرانه از عفونت ادراری در زنان باردار انجام شد.
روشاین مطالعه از نوع نیمه تجربی است که برروی 200 نفر (100 نفر گروه آزمون و 100 نفر گروه کنترل) از زنان باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت تربت حیدریه به روش نمونه گیری چند مرحله ای در سال 1396 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل متغیرهای دموگرافیک و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی بود که روایی و پایایی آن بررسی و مورد تایید قرار گرفت و در دو مرحله قبل و دو ماه بعد از آموزش توسط زنان باردار تکمیل شد. فرضیه های پژوهش بااستفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های مجذور کای و تی مستقل، تی زوجی، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 05/0 آزموده شد.
یافته هامیانگین سنی شرکت کنندگان 17/6 ± 27 بود. تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و سازه های مختلف مدل اعتقاد بهداشتی در مرحله قبل از مداخله وجودنداشت. پس از انجام مداخله آموزشی تفاوت معنی داری در میانگین نمرات آگاهی، حساسیت درک شده، شدت درک شده، موانع درک شده، منافع درک شده، راهنما برای عمل، خودکارامدی و رفتار در گروه آزمون مشاهده شد (001/0>P).
نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی می تواند منجربه بهبود رفتارهای پیشگیرانه عفونت ادراری گردد. بنابراین، پیشنهادمی شود که این تئوری به عنوان چهارچوبی مناسب برای تقویت رفتارهای پیشگیرانه از عفونت های ادراری در زنان باردار استفاده شود.
کلیدواژگان: عفونت ادراری، زنان باردار، رفتارهای پیشگیرانه، مدل اعتقاد بهداشتی، آموزش -
صفحات 76-88مقدمه
شناسایی و ارزیابی خطرات یکی از الزامات حیاتی به منظور پیشگیری از حوادث و حفظ سلامت نیروی انسانی در محیط کار می باشد. روش تجزیه و تحلیل حالات نقص و اثرات آن (FMEA) ازجمله ابزارهای پرکاربرد جهت شناسایی و ارزیابی خطرات موجود در یک سیستم است. به دلیل برخی محدودیت ها، در سال های اخیر تمرکز محققین بر بهبود قابلیت های آنالیزی این روش معطوف شده است. در این مطالعه از روش بهترین_بدترین فازی (FBWM)، به منظور غلبه بر کاستی های مرتبط با اولویت بندی روش FMEA استفاده شده است.
روشابتدا نسبت به شناسایی کلیه حالات نقص سیستم اقدام شد. سپس، در گام دوم به منظور وزن دهی به پارامترهای ریسک نسبت به ادغام تکنیک FBWM با روش FMEA اقدام شد. در نهایت اعداد فازی هر یک از پارامترهای ریسک باهم ترکیب و عدد اولویت ریسک فازی محاسبه شد. کاربرد رویکرد پیشنهادی جهت آنالیز خطرات یک دیگ بخار بررسی شد.
یافته هانقص شیر اطمینان مکانیکی، شیر اطمینان برقی و نقص اتصالات به ترتیب به عنوان پراهمیت ترین خطرات شناسایی شدند. نتایج نشان داد که برخلاف روش معمول FMEA، استفاده از رویکرد FBWM باعث می شود هر یک از حالات نقص در رتبه ریسک مجزایی قرارگیرند.
نتیجهگیریرویکرد پیشنهادی منجربه اولویت بندی جزئی تر ریسک ها شد و با استفاده از آن می توان مطمئن بود که اهمیت نسبی کلیه حالات نقص در آنالیز مدنظرقرارمی گیرد.
کلیدواژگان: آنالیز حالات نقص و اثرات نقص، پارامترهای ریسک، روش های تصمیم گیری چند معیاره فازی -
صفحات 89-98مقدمه
امروزه باتوجه به مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها و عوارض جانبی آن ها توجه زیادی به خاصیت ضدباکتریایی عصاره ی گیاهان دارویی شده است. گیاه پنیرک در طب سنتی و صنعت داروهای گیاهی از جایگاه مهمی برخوردار است. تحقیق حاضر با هدف سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره ی گیاه پنیرک و بررسی اثرات ضدباکتریایی آن برروی باکتری های عامل عفونت های بیمارستانی انجام گرفت.
روشنانوذرات نقره با روش سنتز سبز از عصاره ی گیاه پنیرک به دست آمد. آنتی یوتیک های مروپن برای باکتری های گرم منفی و آمپی سیلین برای باکتری سودوموناس و ونکومایسین برای باکتری استافیلوکوکوس استفاده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی این نانوذرات علیه باکتری های مورد نظر با روش میکروتیترپلیت تعیین شد. داده ها با استفاده از روش آماری تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هانانوذرات سنتز شده نقره با اندازه ی 80 نانومتر به دست آمد. در ارزیابی اثر آنتی باکتریایی نانوذرات نقره، باکتری های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس) حساسیت بالاتری را از خود نشان دادند. نانوذرات نقره فعالیت مهاری بیشتری را روی فعالیت باکتری های گرم مثبت در مقایسه با باکتری های گرم منفی داشتند.
نتیجه گیریباتوجه به یافته های پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد که نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره ی پنیرک اثرکشندگی بر باکتری ها دارد و سنتز سبز این نانوذره می تواند گزینه مناسبی برای تهیه داروهای ضدباکتریایی باشد.
کلیدواژگان: نانوذرات نقره، پنیرک، سنتز سبز، فعالیت ضد باکتریایی
-
Pages 1-13Introduction
Since new evidence shows the anti-inflammatory effects of selenium, the aim of the present study was to conduct a systematic review and meta-analysis of clinical trial articles on the effect of selenium on serum C-reactive protein (CRP) levels in pregnant women.
MethodsIn this study, Clinicaltrials.gov, ISI web of science, Cochrane Library, PubMed, and Scopus databases were searched until April 2024, and all randomized clinical trials that investigated the effect of selenium on serum CRP levels in pregnant women were selected. The DerSimonian and Laird random-effects model was used to calculate the overall effect size and heterogeneity. Cochran’s Q-test and I-squared tests were also used to assess statistical heterogeneity between studies.
ResultsThe results of the meta-analysis conducted on the clinical trial studies showed that selenium supplementation reduced the serum CRP level by 3.99 mg/L, which was statistically significant (confidence interval (CI): -2.30, -5.6; 0.001˂P), and the heterogeneity between studies was also significant (0.001˂P).
ConclusionThe results showed that selenium supplementation can significantly reduce serum CRP levels in pregnant women. However, it seems that more studies in different parts of the world are still needed to confirm the beneficial effects or side effects of selenium supplementation on CRP levels among pregnant women due to the significant heterogeneity among studies.
Keywords: Meta-Analysis, Systematic Review, C-Reactive Protein, Selenium -
Pages 14-26Introduction
Phages can be used as biological control agents to reduce microbial loads in food and extend its shelf life. The stability of phages against pH and temperature plays a crucial role in their application in the food industry. This study focused on the reduction of microbial load in meat contaminated with Escherichia coli at two temperatures (4°C and 25°C) and evaluated their resistance to pH and heat.
MethodsThe thermal and pH stabilities of the bacteriophage PhE19 were assessed, and its activity range was evaluated across different hosts. To examine the antimicrobial activity of PhE19, 100 µL of a bacterial suspension along with 100 µL of phage extract were added to meat samples and were monitored for four days at 4°C and 25°C.
ResultsElectron microscopy revealed that the isolated phage had a polyhedral head and a contractile tail. The latent period was 20 min. The evaluation of PhE19 against pH showed that it remained active within the range of 4–12, but its activity dropped below the detection limit at pH ≥ 13 and pH ≤ 3. It remained stable at temperatures between 30°C and 60°C for 30 min. The studied phages reduced the microbial load in meat at 4°C.
ConclusionUnderstanding the stability of phages at various pH levels and temperatures can enhance their application in the food industry.
Keywords: Bacteriophage, Food Industry, Biopreservatives, Escherichia Coli -
Pages 27-40Introduction
Considering the importance of improving maternal and fetus health during pregnancy, the role of training programs is undeniable. This study aimed to examine the effect of education based on the Health Belief Model (HBM) on the promotion of urinary tract infection-preventing behaviors in pregnant women.
MethodsThe Aquasi-experiment was conducted on 200 Pregnant women (intervention 100 and control 100) referred to Torbat Heydariyeh city health centers by random cluster sampling method in 2017. The data collection tool was a questionnaire based on the HMB model and demographic variables, for which the validity and reliability were reviewed and confirmed. The next step This questionnaire was completed in two stages: before and two months after training. The study hypotheses were tested using the chi-square and independent t-tests, paired t-tests, regression, and Pearson’s tests at a significance level of 0.05.
ResultsThe average age of the participants was 27 ± 6.17. There was no significant difference in terms of demographic variables and different dimensions of the HBM between the two study groups in the pre-intervention stage. However, after receiving training from the experimental group, a significant difference was observed in the mean and standard deviation (SD) of education knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived barriers, perceived benefits, cues to action, efficacy, and behavior in the intervention group (P < 0.001).
ConclusionThe results of this study showed that HBM-based educational intervention could improve preventive behaviors of urinary tract infection; therefore, we suggest that the Theory could be used as a suitable framework to enhance preventive behaviors of urinary tract infection in pregnant women.
Keywords: Job Stress, Job Burnout, Health Care Staff, Health House -
Pages 41-51Introduction
Teamwork is a crucial component of responsibility and the role of nursing in patient care and treatment. It is also one of the valuable abilities and is emphasized today in the professional field of nursing. Therefore, this study aimed to determine the amount of teamwork and related factors related to nurses’ teamwork.
Methodsthis study is a descriptive-analytical cross-sectional study was conducted in 1398 selected hospitals in West Isfahan Province. One hundred eighty-one nurses were selected using Cochran’s formula using a convenient sampling method. In addition to ethical considerations, data were collected using the standard Hoegl and Gemuenden Team Work Questionnaire. Data analysis was done using descriptive and inferential statistical tests with SPSS 24 software.
ResultsThe mean score of nurses' teamwork was 141.67± 16.22. There was no significant relationship between teamwork and the age of the nurses(p>0.05), and the mean number of nurses based on work experience (p<0.05) showed a significant difference. Nevertheless, the mean of the teamwork was not significantly different in terms of gender, marital status, education level, and type of nurse shift and department (p>0.05).
ConclusionAccording to the results of this study, the mean teamwork of the nurses was desirable. Given the role of teamwork in improving and enhancing the quality of care, the principles of teamwork should be emphasized in clinical settings.
Keywords: Health Care Teams, Work, Nursing -
Pages 52-64Introduction
Hospital employees are exposed to occupational stress due to the nature of their job. Stress can affect people's nutritional behavior. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating the role of snacking in reducing occupational stress among employees of teaching hospitals of Shushtar Faculty of Medical Sciences.
MethodologyThis cross-sectional study was conducted in 1400 in Al-Hadi and Khatam al-Anbia hospitals in Shushtar. A total of 130 medical and administrative staff participated in this study voluntarily. In order to collect information, occupational stress questionnaire and nutritional frequency checklist were used. Data analysis was done using version 22 software with a significance level of 5%.
FindingsThe findings showed that there was a significant relationship between the type of snacks consumed, such as creamy biscuits and cappuccino, with the occupational stress index. To the extent that the occupational stress index was lower among the people who ate the mentioned snacks. Also, a significant relationship between job stress and the type of personnel shift was observed (p-value < 0.05).
Conclusiondue to the increase in occupational stress in hospital staff, especially female staff working in hospital treatment departments and the role of healthy nutrition in improving healthy lifestyle, it is necessary to simultaneously teach nutrition and health in the form of frequent and intermittent workshops in Hospitals should be held
Keywords: Snacking, Occupational Stress, Nutritional Frequency -
Pages 65-75Introduction
Considering the importance of improving maternal and fetus health during pregnancy, the role of training programs is undeniable. This study aimed to examine the effect of education based on the Health Belief Model (HBM) on the promotion of urinary tract infection-preventing behaviors in pregnant women.
MethodsThe Aquasi-experiment was conducted on 200 Pregnant women (intervention 100 and control 100) referred to Torbat Heydariyeh city health centers by random cluster sampling method in 2017. The data collection tool was a questionnaire based on the HMB model and demographic variables, for which the validity and reliability were reviewed and confirmed. The next step This questionnaire was completed in two stages: before and two months after training. The study hypotheses were tested using the chi-square and independent t-tests, paired t-tests, regression, and Pearson’s tests at a significance level of 0.05.
ResultsThe average age of the participants was 27 ± 6.17. There was no significant difference in terms of demographic variables and different dimensions of the HBM between the two study groups in the pre-intervention stage. However, after receiving training from the experimental group, a significant difference was observed in the mean and standard deviation (SD) of education knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived barriers, perceived benefits, cues to action, efficacy, and behavior in the intervention group (P < 0.001).
ConclusionThe results of this study showed that HBM-based educational intervention could improve preventive behaviors of urinary tract infection; therefore, we suggest that the Theory could be used as a suitable framework to enhance preventive behaviors of urinary tract infection in pregnant women.
Keywords: Health Belief Model, Preventive Behaviors, Urinary Tract Infection, Pregnant Women -
Pages 76-88Introduction
Identifying and assessing risks is a critical requirement to prevent accidents and protect human health in the workplace. The failure mode and failure effects method (FMEA) is a widely used tool to identify and evaluate risks in a system. Due to some shortcomings, researchers have recently focused on improving the analytical capabilities of this method. This study presents an approach that uses a multi-criteria decision model, the Fuzzy Best-Worst Model (FBWM), to overcome the limitations of the FMEA method.
MethodsThe first step was to identify all failures and risks. Then, in the second step, the FBWM technique was incorporated into the FMEA to weight the risk parameters. Finally, the fuzzy numbers for each risk parameter were combined, and the fuzzy risk priority number was calculated. The proposed method was applied to analyze the failures and risks of steam boilers.
ResultsThe most significant risks were mechanical safety valve failure, electrical safety valve failure, and fitting failure. The results demonstrate that, unlike the traditional FMEA method, the proposed approach can provide a distinct risk priority for each identified risk.
ConclusionThe proposed FMEA method results in a detailed risk prioritization, ensuring that the relative importance of all relevant failure modes and risks is considered.
Keywords: Failure Mode, Effect Analysis, Fuzzy Multi-Criteria Decision-Making Model, Risk Parameters -
Pages 89-98Introduction
Since new evidence shows the anti-inflammatory effects of selenium, the aim of the present study was to conduct a systematic review and meta-analysis of clinical trial articles on the effect of selenium on serum C-reactive protein (CRP) levels in pregnant women.
MethodsIn this study, Clinicaltrials.gov, ISI web of science, Cochrane Library, PubMed, and Scopus databases were searched until April 2024, and all randomized clinical trials that investigated the effect of selenium on serum CRP levels in pregnant women were selected. The DerSimonian and Laird random-effects model was used to calculate the overall effect size and heterogeneity. Cochran’s Q-test and I-squared tests were also used to assess statistical heterogeneity between studies.
ResultsThe results of the meta-analysis conducted on the clinical trial studies showed that selenium supplementation reduced the serum CRP level by 3.99 mg/L, which was statistically significant (confidence interval (CI): -2.30, -5.6; 0.001˂P), and the heterogeneity between studies was also significant (0.001
ConclusionThe results showed that selenium supplementation can significantly reduce serum CRP levels in pregnant women. However, it seems that more studies in different parts of the world are still needed to confirm the beneficial effects or side effects of selenium supplementation on CRP levels among pregnant women due to the significant heterogeneity among studies.
Keywords: Silver Nanoparticles, Malva, Green Synthesis, Antibacterial Activity