فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال دهم شماره 1 (تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرنوش خوش تراش، مرضیه جهانی صیاد نویری*، ناصر کامیاری، سید میترا غفارزاده صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    زخم بستر بعنوان یکی از مشکلات ویژه بهداشتی-درمانی و از مشکلات اساسی بیماران بستری در بیمارستان های سراسر جهان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین دانش و عملکرد پرستاران در استفاده از ابزار ارزیابی خطر ابتلا به زخم فشاری برادن انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، جامعه پژوهش را تمامی پرستاران شاغل مراکز آموزشی-درمانی شهر رشت تشکیل دادند. روش نمونه گیری در این مطالعه به صورت تصادفی طبقه ای بوده و حجم نمونه 200 نفر از پرستاران بودند. در این پژوهش از پرسشنامه سه قسمتی شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه ارزیابی سطح دانش پرستاران و معیار برادن استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و همچنین از رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    اکثریت واحدهای این پژوهش، زن (5/92%) با میانگین سنی 7/23±33/87 سال و سابقه کار زیر 10 سال (5/57%) بودند. میانگین نمره دانش پرستاران 2/7±7/92 بود و  بجز متغیرهای سابقه بالینی و پست پرستار، سایر عوامل ارتباط معنی داری با نمره دانش در پرستاران نداشند. همبستگی بین نمرات عملکرد پرستاران و محقق مقدار متوسطی از توافق نشان داده شد (r= 0/626, p<0/001)

    نتیجه گیری

    در این مطالعه دانش پرستاران درمورد معیار برادن از سطح مناسبی برخوردار نبود که این امر لزوم توجه بیشتر به استفاده از روش های موثر آموزشی و همچنین ارزیابی عملکرد پرستاران در تکمیل معیار برادن را مطرح می سازد.

    کلیدواژگان: زخم بستر، معیار برادن، دانش، عملکرد، پرستار
  • نیر سلمانی*، فاطمه طالب نیری، لیلا کمال نوش ابادی، زهرا شفیع حسینی صفحات 14-28
    زمینه و هدف

    پرستاران به عنوان نیروی حیاتی در حمایت و ارتقای سلامت جامعه وظایف متعدد و مهمی را بر عهده دارند و این امر می تواند باعث تغییر نگرش به باروری به دلیل تداخل مسئولیت های خانوادگی به عنوان مادر و مسئولیت ها و وظایف حرفه کاری شود.مطالعه ی حاضر با هدف تعیین نگرش پرستاران در رابطه با باروری و فرزند آوری انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی در سال 1402 در دو بیمارستان امام جعفر صادق میبد و ضیایی اردکان از طریق نمونه گیری در دسترس بر روی 155 پرستار زن با استفاده از مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری  انجام شد  و داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین نمره و انحراف معیار زیر مقیاس ها شامل" فرزند به عنوان رکن زندگی (35/5 ± 26/81) ، فرزند به عنوان مانع (67/4 ± 14/19 ، موکول کردن باروری به آینده (30/4 ± 14/50) ، باروری مستلزم تحقق پیش زمینه ها (94/1 ± 10/11) بود و میانگین نمره کلی"نگرش به باروری و فرزندآوری (74/11 ± 68/85) به دست آمد .پرستاران با سابقه کار بیشتر از 5 سال، دارای وضعیت اقتصادی ضعیف و دارای یک تا سه فرزند نمره نگرش پایین تری را گزارش کردند .

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، ارائه ی برنامه های آموزشی در جهت بهبود نگرش با محوریت تبیین اهمیت فرزندآوری به عنوان رکن اصلی زندگی، مانع تلقی ننمودن فرزند و موکول نکردن باروری به آینده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: نگرش، پرستاران، باروری، فرزندآوری
  • مونا نعمتی، سینا ولیئی، مختار محمودی* صفحات 29-40
    زمینه و هدف

    مدیریت در پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تلاش در جهت ارتقای این واحد درسی نقش مهمی در رشته پرستاری دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رضایتمندی دانشجویان پرستاری از واحد کارآموزی مدیریت انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که در سال 1401 انجام شد. نمونه های پژوهش کلیه دانشجویان در عرصه کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند که به روش تمام شماری وارد پژوهش شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری، داشتن واحد تئوری مدیریت پرستاری و تمایل به شرکت در پژوهش و معیار خروج از مطالعه: دانشجویان مهمان و انتقالی در سال آخر تحصیل و تکمیل ناقص پرسشنامه بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه رضایتمندی از کارآموزی مدیریت جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و تست های آماری توصیفی آنالیز گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 105 دانشجوی کارشناسی ترم هشتم پرستاری پرسشنامه را تکمیل نمودند. از بین دانشجویان 55 نفر (52/38 درصد) مرد و 50 نفر (47/62 درصد) زن بودند. نتایج مطالعه نشان داد اکثر شرکت کنندگان (76/32 درصد) از روش فعلی برگزاری کارآموزی واحد مدیریت پرستاری در بیمارستان ناراضی بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان دادند رضایتمندی دانشجویان از روش فعلی برگزاری واحد کارآموزی مدیریت پرستاری در عرصه بسیار پایین است، پیشنهاد می گردد از رویکردهای نوین آموزش بالینی در جهت ارتقای رضایتمندی دانشجویان از واحد کارآموزی مدیریت پرستاری انجام گردد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، مدیریت پرستاری، دانشجوی رشته پرستاری
  • حسن شفاعی*، نادر رهنما، مهدی صباغ لنگرودی، یوسف یاراحمدی صفحات 41-52
    زمینه و هدف

    معلولین جسمی حرکتی  ویژگی های دارند که مانع بروز کارآمد توانایی های بدنی یا جسمی در فرد می شوند. لذا هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات منتخب تای چی بر تعادل و قدرت عضلانی اندام تحتانی  مدد جویان جسمی حرکتی مردان جوان بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود، که در آن 30 نفر از مدد جویان جسمی حرکتی مرد جوان به صورت تصادفی ساده به دو گروه مساوی تجربی 15 نفره تمرینات تای چی و گروه کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات تای چی (8 هفته، هر هفته 3 جلسه) را اجرا نمودند. به منظور اندازه گیری تعادل و قدرت اندام تحتانی آزمودنی ها به ترتیب از  آزمون وای و آزمون 30 ثانیه بلند شدن از روی صندلی اندازه گیری به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که در گروه تمرینی تای چی تفاوت معناداری در تعادل (0/002) و قدرت اندام تحتانی (0/001)  مدد جویان جسمی حرکتی مرد جوان وجود دارد، (0/05>P). این در حالی است که در گروه کنترل تفاوت معناداری در متغیرها مشاهده نگردید (p>0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که اجرای هشت هفته تمرینات تای چی می تواند باعث افزایش تعادل و قدرت اندام تحتانی مدد جویان جسمی حرکتی مرد جوان شود. لذا استفاده از تمرینات تای چی را به عنوان یک روش تمرینی ایمن، آسان و کاربردی به مددجویان جسمی حرکتی توصیه می شود

    کلیدواژگان: مددجویان جسمی- حرکتی، تعادل، قدرت اندام تحتانی، تای چی
  • رویا ازوجی، جلال رضائی، محمد جلیلی، مریم اسماعیلی* صفحات 53-66
    زمینه و هدف

    بسیاری از بیماران در طول مدت بستری در بیمارستان ممکن است دچار وخامت بالینی غیرمنتظره شوند و شدت این وخامت بالینی با مرگ ومیر داخل بیمارستانی همراه است. بنابراین ابزار تریاژ موثر برای شناسایی سریع عوامل خطر و مرگ ومیر داخل بیمارستانی، یک نیاز اساسی می باشد. در حال حاضر، چندین سیستم امتیازدهی برای پیش بینی وخامت بالینی و مرگ ومیر داخل بیمارستانی استفاده می شود. این مطالعه با هدف بررسی دقت انواع ابزارهای نمره هشدار زودرس در پیش بینی میزان مرگ ومیر داخل بیمارستانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، مقالات مرتبط با استفاده از کلیدواژه های Early warning score و Triage early  warning score و Inhospital mortality  و نمره هشدار زودرس و نمره هشدار زودرس تریاژ و مرگ ومیر داخل بیمارستانی در پایگاه علمی جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، بانک اطلاعاتی نشریات کشور،Science direct  ، Medline, Springer، PubMed و Scholar Google  جستجو شد.

    یافته ها

    براساس دیاگرام پریزما تعداد 95 مقاله یافت شد. و با توجه به هدف مطالعه 32 مقاله مرتبط انتخاب گردید. نتایج نشان داد ابزار نمره هشدار زودرس تریاژ در پیش بینی مرگ ومیر داخل بیمارستانی دقیق تر است.

    نتیجه گیری

    سیستم های نمره هشدار زودرس ابزار مفید در مدیریت خطر بیماران هستند. در این بین نمره هشدار زودرس تریاژ با توجه به اینکه سن یکی از پارامترهای آن می باشد قدرت بیشتری در پیش بینی وخامت بالینی و مرگ ومیر داخل بیمارستانی دارد

    کلیدواژگان: امتیاز هشدار زودرس، امتیاز هشدار زودرس تریاژ، مرگ و میر داخل بیمارستان
  • سمانه قبادی، کیوان کاکابرایی*، محمود گودرزی صفحات 67-82
    زمینه و هدف

    ناباروری حادثه ای پراسترس در زندگی انسان است و امروزه به عنوان مشکلی نسبتا شایع بین زوجین مطرح می شود. هدف از انجام این پژوهش اثربخشی بسته آموزشی مقابله ای شناختی- رفتاری با تنیدگی ناباروری بر امیدواری و تحمل پریشانی در زنان نابارور است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با گروه گواه، دارای طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری این پژوهش زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری و مطب متخصصان زنان و درمان نازایی شهر کرمانشاه در سال 1401 بود. از بین زنان نابارور و در راستای کنترل اثر 60 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس براساس رضایت آگاهانه به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی ساده در سه گروه (2گروه آزمایش تحت آموزش مقابله ای شناختی- رفتاری با تنیدگی ناباروری و 1 گروه گواه) جایگزین شدند و گروه های آزمایش با استفاده از بسته آموزشی مقابله ای شناختی رفتاری با تنیدگی ناباروری (قبادی، کاکابرایی و گودرزی، 1402) در 12جلسه آموزش دیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استرس ناباروری نیوتن و همکاران (1999)، تحمل پریشانی هیجانی سیمونز و گاهر (2005) و امیدواری اشنایدر (1991) است. تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS-24، از آزمون آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر و بررسی پیش فرض های آن است.

    یافته ها

    بررسی اثربخشی بسته ی آموزشی بر امیدواری و تحمل پریشانی زنان نابارور نشان داد بین سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در تحمل پریشانی و امیدواری و مولفه های آنها تفاوت وجود دارد (0/001=p) و این تفاوت معنادار تا مرحله پیگیری نیز تداوم داشته است (0/001=p). اندازه اثر آموزش بر امیدواری و تحمل پریشانی به ترتیب برابر با 0/831 و 0/967 است.

    نتیجه گیری

    بسته آموزشی مقابله ای شناختی- رفتاری با تنیدگی ناباروری زنان نابارور می تواند بر تحمل پریشانی و امیدواری زنان نابارور اثربخش باشد و می توان از این برنامه برای کاهش تنیدگی زنان نابارور بهره گرفت.

    کلیدواژگان: مقابله شناختی- رفتاری، تنیدگی ناباروری، تحمل پریشانی، امیدواری، زنان نابارور
  • ناهید جعفری، اعظم ملکی، حسن بختیاری، سمیه عبداللهی ثابت، مهتا عسگری، ملیحه جاویدپور* صفحات 83-96
    زمینه و هدف

    تشخیص زودرس تاخیرات تکاملی برای طراحی و اجرای مداخلات مناسب و به موقع در تمامی کودکان امری ضروری است، به ویژه در کودکانی که در بدو تولد با چالش هایی مانند کم وزنی و نیاز به بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) مواجه هستند. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف مقایسه نمره تست تکامل نوزادان کم وزن دارای سابقه بستری در بخش مراقبت ویژه با نوزادان وزن طبیعی در سن اصلاح شده 18 ماهگی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد شاهدی است که بر روی 100 کودک در سال 1400 انجام شد.کودکان گروه مورد به روش سرشماری وکودکان گروه شاهد به روش تصادفی ساده انتخاب شدند.  داده ها با استفاده از پرسشنامه غربالگری سنین و مراحل تکامل جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد. برای توصیف داده ها از شاخص های آمار توصیفی و برای مقایسه درصد وضعیت تکامل در هر حیطه برحسب مشخصات دموگرافیک  بین دو گروه از آزمون کای دو در سطح اطمینان 95 درصد استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس آزمون کای دو درصد تکامل کودکان در حیطه های برقراری ارتباط، حرکات درشت، حرکات ظریف، حل مساله و شخصی اجتماعی بین دو گروه تفاوت معنی دار نداشت اما در حیطه حل مساله در کودکان کم وزن به طور معنی داری کمتر از کودکان دارای وزن طبیعی بود (0/001= p). جنسیت کودکان تنها با اختلال در تکامل در حیطه حل مساله ارتباط معنی داری داشت (0/02>p). بین سابقه استفاده از ونتیلاتور و کلیه حیطه های تست تکامل، ارتباط معنی داری وجود نداشت (0/05<p).</p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد تکامل کودکان کم وزن در بیشتر حیطه ها در محدوده طبیعی بود و تفاوت قابل توجهی با کودکان دارای وزن طبیعی نداشت. با این حال، تکامل در حیطه حل مسئله در کودکان کم وزن به طور معناداری کمتر از کودکان دارای وزن طبیعی بود. همچنین، جنسیت کودکان با اختلال در تکامل در حیطه حل مسئله ارتباط معناداری داشت، درحالی که سابقه استفاده از ونتیلاتور تاثیری بر تکامل کودکان در هیچ یک از حیطه ها نداشت. توصیه می شود برنامه های مداخله ای  برای تقویت مهارت های حل مسئله در کودکان کم وزن به ویژه دختران طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، نوزادان، رشد کودک
  • لیلا ساداتی، ابراهیم نصیری فرمی، فاطمه نعمتیان، رعنا آب جار* صفحات 97-110
    زمینه و هدف

    پرسنل اتاق عمل بهدلیل شرایط استرس زا محیط کار، وظایف و مسئولیت های شغلی خود، در معرض انواع فشارهای روحی و جسمی قرار دارند. از آنجایی که سلامت و بهداشت روانی و جسمی افراد شاغل در اتاق عمل در انجام درست وظایف و مراقبت اثربخش و ایمن از بیماران نقش به سزایی دارد؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اضطراب، کیفیت خواب و ارتباط میان آنها پرستاران اتاق عمل و هوشبری انجام شدهاست.

    مواد و روش ها

    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر بر روی 254 نفر از پرستاران هوشبری و اتاق عمل شاغل در بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی انجام شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ استفاده شد. سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی بهکمک نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 40/6 درصد از پرستاران هوشبری و اتاق عمل اضطراب نداشتند در حالیکه 32/7 درصد افراد دارای اضطراب خفیف، 21/3درصد اضطراب متوسط و 5/5درصد اضطراب شدید داشتند. 42/1درصد افراد کیفیت خواب خوب و 57/9درصد  کیفیت خواب ضعیف را گزارش کرده اند. ضریب هم بستگی اسپیرمن نشان داد که بین اضطراب و کیفیت خواب (r=0/37)، ارتباط معنی دار مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه بههم بستگی میان اضطراب و کیفیت خواب پیشنهاد می گردد بهطور منظم وضعیت اضطراب و کیفیت خواب پرستاران اتاق عمل و هوشبری پایش، و در صورت لزوم با تعیین رابطه علت و معلولی، اقدامات مداخله ایی مناسب، جهت ارتقا سلامتی در پرستاران اتاق عمل و هوشبری طراحی گردد

    کلیدواژگان: اضطراب، کیفیت خواب، اتاق عمل، هوشبری
|
  • Mehrnosh Khoshtarash, Marzieh Jahani Sayad Noveiri*, Naser Kamyari, Seyed Mitra Khafarzadeh Pages 1-13
    Background & Aim

    Bedsore is one of the special health-therapeutic problems and one of the basic problems of hospitalized patients in hospitals worldwide. This study aimed to determine the knowledge and performance of nurses in using Braden's pressure ulcer risk assessment scale.

    Materials & Methods

    In this descriptive-cross-sectional study, the research population consisted of all the nurses working in the educational-therapeutic centers of Rasht city. The sampling method was stratified random and the sample size was 200 nurses. A three-part questionnaire including a demographic .2information form, and a researcher-made questionnaire was used to evaluate the knowledge level of nurses and the Braden criterion. Independent t-test and multiple linear regression were used to analyze the data. The data was analyzed using SPSS version 16 software and the significance level was considered 0.05.

    Results

    The majority of subjects in this research were women (92.5%) with an average age of 33.87±7.23 years and work experience of less than 10 years (57.5%). The average knowledge score of nurses was 7.92±2.7, and except for the variables of clinical and post-nursing experience, other factors did not have a significant relationship with the knowledge score of nurses. The correlation between the performance scores of the nurses and the researcher showed a moderate amount of agreement (r = 0.626, P < 0.001).

    Conclusion

    In this study, nurses' knowledge about the Braden scale was not at the appropriate level, suggesting the need to pay more attention to effective educational methods

    Keywords: Bedsores, Braden Criteria, Knowledge, Performance, Nurse
  • Naiire Salmani*, Fatemeh Talebnayyeri, Leila Kamal Nooshabadi, Zara Shafihosseini Pages 14-28
    Background & Aim

    Nurses are responsible for a number of important tasks, and this can change the attitude towards fertility due to the interference of family responsibilities as a mother and the professional responsibilities and duties. The present study aimed to investigate the attitudes of nurses about fertility and childbearing.

    Materials & Methods

    This descriptive study was conducted in 2023, in  Imam Jafar Sadegh Hospital in Meybod and Ziyai Hospital in Ardakan, Iran on 155 female nurses selected through available sampling. Data were collected using the Attitudes to Fertility and Childbearing Scale. Data were analyzed using SPSS statistical software version 23.

    Results

    The mean score was 26.81±5.35 for “child as the base of life” subscale, 14.19±4.67 for “child as a barrier”, 14.50±4.30 for "postponing fertility to the future”, and 10.11±1.94 for “fertility after the fulfillment of preconditions "subscale. Moreover, the overall mean score of the attitudes to fertility and childbearing was 68.85±11.74. Besides, nurses with more than 5 years of work experience with poor economic status, and having one to three children reported a lower attitude score.

    Conclusion

    According to the results it is recommended to develop training programs to improve their attitude with a focus on explaining the importance of childbearing as the core of life, not considering children as an obstacle, and not postponing fertility to the future.

    Keywords: Attitude, Nurses, Fertility, Childbearing
  • Mona Nemati, Sina Valiee, Mokhtar Mahmoudi* Pages 29-40
    Background & Aim

    Management in nursing is critical, and the effort to improve this course has a vital role in nursing. Therefore, the present study was conducted to investigate the degree of satisfaction of nursing students with the management internship unit.

    Materials & Methods

    The current study is a cross-sectional study conducted in 1401. The research samples included all undergraduate nursing students of the Kurdistan University of Medical Sciences who used the total number method. The inclusion criteria included being an undergraduate nursing student, having a nursing management theory unit, and being willing to participate in research.The exclusion criteria included guest and transfer students in the final year of study and incomplete questionnaire completion. The data was collected using demographic and management internship satisfaction questionnaires. Data were analyzed using Spss-16 software and descriptive statistical tests.

    Results

    In this study, 105 undergraduate nursing students in the eighth semester completed the questionnaire. Among the students, 55 (52.38 %) were male and 50 (47.62%) were female. The study results showed that most participants (76.32 %) were dissatisfied with the current method of conducting nursing management unit internships in the hospital.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the student's satisfaction with the current method of conducting nursing management internship is shallow, so it is suggested that new approaches to clinical education to improve students' satisfaction with the management internship. Nursing should be done.

    Keywords: Satisfaction, Nursing Management, Nursing Student
  • Hassan Shafai*, Nader Rahnama, Mahdi Sabagh Langaroudi, Yousef Yarahmadi Pages 41-52
    Background & Aim

    Individuals with physical disabilities often have characteristics that hinder the optimal use of their physical or bodily abilities. Therefore, the aim of the present study was to determine the effect of eight weeks of selected Tai Chi exercises on balance and lower limb muscle strength in young male physical rehabilitation clients.

    Materials & Methods

    This study was a semi-experimental research with a pre-test and post-test design. Thirty young male physical rehabilitation clients were randomly divided into two equal groups: an experimental group (15 participants) who underwent Tai Chi exercises and a control group (15 participants). The experimental group performed Tai Chi exercises for 8 weeks, with three sessions per week. To measure balance and lower limb strength, the Y-Balance Test and the 30-Second Chair Stand Test were used, respectively.

    Results

    The results of the research showed that there is a significant difference in balance (0.002) and lower limb strength (0.001) in the Tai Chi training group (P< 0.05) of the young men seeking physical assistance. Meanwhile, there was no significant difference in the variables in the control group (P< 0.05).

    Conclusion

    The findings of the study demonstrated that eight weeks of Tai Chi exercises can improve balance and lower limb muscle strength in young male physical rehabilitation clients. Therefore, Tai Chi is recommended as a safe, easy, and practical exercise method for individuals with physical disabilities.

    Keywords: Physical Disabilities, Balance, Lower Limb Strength, Tai Chi
  • Roya Azouji, Jalal Rezaei, Mohammad Jalili, Maryam Esmaeili* Pages 53-66
    Background & Aim

    Many patients may experience unexpected clinical deterioration during hospitalization, and the severity of this clinical deterioration is associated with in-hospital mortality. Therefore, an effective triage tool for quick identification of risk factors and in-hospital mortality is essential. Currently, several scoring systems are used to predict clinical deterioration and in-hospital mortality. This study was conducted with the aim of investigating the accuracy of early warning score tools in predicting in-hospital mortality.

    Materials & Methods

      In this review study, the  related  articles searched by using the keywords Early warning score, Triage early warning score, and Inhospital mortality and their persian equivalents in Jahad Daneshgahi Database, Iran Scientific Research Institute, Database of Iranian Journals, Springer, Medline, PubMed, and Google Scholar.

    Results

    Based on the prisma diagram, 95 articles were found. And according to the aim of the study, 32 related articles were selected. The results showed that the triage early warning score tool is more accurate in predicting in-hospital mortality.

    Conclusion

    Early warning score systems are useful tools in patient risk management. Meanwhile, triage early warning score has more power in predicting clinical deterioration and in-hospital mortality, considering that age is one of its parameters.

    Keywords: Early Warning Score-Triage Early Warning Score - Inhospital Mortality
  • Samaneh Ghobadi, Keivan Kakabraee*, Mahmoud Goudarzi Pages 67-82
    Background & Aim

    Infertility is a stressful event in human life and nowadays it is a relatively common problem among couples. The purpose of this research is the effectiveness of the cognitive-behavioral coping training package with the stress of infertility on hope and tolerance of distress in infertile women

    Materials & Methods

      This study was a semi-experimental type with a control group, with a pre-test-post-test design and a two-month follow-up. The statistical population of this research was infertile women who referred to infertility centers and the office of gynecologists and infertility treatment in Kermanshah city in 2022. Among the infertile women and in order to control the effect, 60 people were selected using the available sampling method based on informed consent as a sample and randomly selected in three groups (2 experimental groups under cognitive-behavioral coping training with infertility stress and 1 control group ) were replaced and the experimental groups were trained in 12 sessions using the cognitive-behavioral coping training package with infertility stress (Ghobadi, Kakabraei and Guderzi, 2024). In this research, to measure the scales, from the infertility stress questionnaire of Newton et al. The data collection tool is Newton et al.'s infertility stress questionnaire (1999), Simmons and Gaher's emotional distress tolerance (2005) and Schneider's hope (1991). Data analysis in SPSS-24 software is from repeated measurement analysis of variance and checking its defaults.

    Results

    Examining the effectiveness of the educational package on the tolerance of distress and hope of infertile women showed that there is a difference between the three stages of pre-test, post-test and follow-up in tolerance of distress and hope and their components (p=0/001), and this significant difference continued until the follow-up stage (p=0/001). The size of the effect of education on hope and distress tolerance is equal to 0.831 and 0.967, respectively.

    Conclusion

    The cognitive-behavioral coping training package with infertility stress of infertile women can be effective in bearing the distress and hope of infertile women, and this program can be used to reduce the stress of infertile women

    Keywords: Cognitive-Behavioral Coping, Infertility Stress, Distress Tolerance, Hope, Infertile Women
  • Nahid Jafari, Azam Maleki, Hassan Bakhtiary, Somaye Abdollahi Sabet, Mahta Asgari, Malihe Javidpour* Pages 83-96
    Background & Aim

    Early detection of developmental delays is essential for designing and implementing appropriate and timely interventions for all children, particularly those facing challenges at birth, such as low birth weight and the need for admission to the Neonatal Intensive Care Unit (NICU). Therefore, this study aimed to compare the developmental test scores of low birth weight infants with a history of NICU hospitalization to those of normal weight infants at a corrected age of 18 months.

    Material & Methods

    This case-control study was conducted with 100 children in 2021. The children in the case group were selected using a census method, while those in the control group were selected through a simple random method. Data were collected using a screening questionnaire focused on age and developmental stages. Data analysis was performed using SPSS software version 26. Descriptive statistics were employed to description of the data, and the chi-square test was utilized to compare the percentage of developmental status across various areas based on demographic characteristics between the two groups, with a 95% confidence level.

    Results

    According to the chi-square test, there was no significant difference between the two groups in children's development across the areas of communication, gross motor skills, fine motor skills, problem solving, and social personality. However, in the area of problem solving, underweight children scored significantly lower than overweight children (p = 0.001). The gender of the children was significantly related only to developmental disorders in the area of problem solving (p < 0.02). Additionally, there was no significant relationship between a history of ventilator use and any of the areas of the developmental assessment (p < 0.05).

    Conclusion

    The study revealed that most developmental areas of underweight children fell within the normal range and did not differ significantly from their normal-weight peers. However, underweight children demonstrated significantly lower problem-solving skills. Additionally, gender significantly influenced developmental challenges in problem-solving, whereas a history of ventilator use had no impact on development. It is recommended to create and implement intervention programs aimed at enhancing problem-solving skills in underweight children, particularly among girls.

    Keywords: Intensive Care Unit, Neonates, Child Development
  • Leila Sadati, Ebrahim Nasiri, Fatemeh Nematian, Rana Abjar* Pages 97-110
    Background & Aim

    Operating room personnel are exposed to all kinds of mental and physical pressures due to the stressful conditions of the work environment, their job duties, and responsibilities. Since the health and mental and physical health of people working in the operating room plays a significant role in the correct performance of duties and effective and safe care of patients; The present study was conducted to determine the level of anxiety, sleep quality, and the relationship between them in operating room and anesthesia nurses.

    Materials & Methods

    This descriptive-cross-sectional study was performed on 254 operating room and anesthesia nurses working in educational and non-educational hospitals. The data was collected using the demographic information questionnaire, the BAI - Beck Anxiety Inventory (BAI) questionnaire, and the Pittsburgh Sleep Quality Index. The data were then analyzed using descriptive and inferential statistics using SPSS software version 22.

    Results

    The findings showed that 40.6% of anesthesia and operating room nurses did not have anxiety, while 32.7% of people had mild anxiety, 21.3% had moderate anxiety, and 5.5% had severe anxiety. 42.1 % of people reported good sleep quality and 57.9 % reported poor sleep quality. Spearman's correlation coefficient showed that there was a significant positive relationship between anxiety and sleep quality (r = 0.37).

    Conclusion

    Due to the correlation between anxiety and sleep quality, it is recommended to regularly monitor the anxiety and sleep quality of the operating room and anesthesia nurses, and if necessary, by determining the cause-and-effect relationship, appropriate intervention measures should be designed to improve the health of operating room and anesthesia nurses.

    Keywords: Anxiety, Sleep Quality, Operating Room, Anesthesia