فهرست مطالب

نشریه پژوهش های تربیتی
سال سیزدهم شماره 1 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقایسه اثر بخشی روش های تدریس همیاری و کاوشگری بر یادگیری خودراهبر دانش آموزان دختر شهر خرم آباد
    امیر سبزی پور*، نازنین علمی، فهیمه دارابی صفحات 1-16

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی روش های تدریس همیاری و کاوشگری بر یادگیری خودراهبر دانش آموزان دختر پایه پنجم شهرخرم آباد انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از تمامی دانش آموزان دختر پایه پنجم شهر خرم آباد که به صورت تصادفی انتخاب و در سه گروه (دو گروه آزمایش و یک کنترل) قرار گرفتند. از میان جامعه آماری تعداد 30 دانش آموز  به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، این 30 دانش آموز  به روش نمونه گیری تصادفی در سه گروه جایی داده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه یادگیری خودراهبر و پروتکل آموزش کاوشگری در 10 جلسه 90 دقیقه ای و پروتکل آموزش همیاری در 9 جلسه 90 دقیقه ای بود. پردازش داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام شد. نتایج نشان داد که روش تدریس همیاری و روش تدریس کاوشگری بر یادگیری خودراهبر دانش آموزان دختر پایه پنجم شهرخرم آباد تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: روش تدریس، همیاری، کاوشگری، یادگیری خودراهبر
  • رابطه بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی هیجانی نقش تعدیلگری میزان استفاده از فضای مجازی و جنسیت در کودکان شهر سنندج
    فاطمه امامی*، عباس عبدالهی، سیمین حسینیان صفحه 2
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی هیجانی نقش تعدیلگری ساعات استفاده از فضای مجازی و جنسیت در کودکان شهر سنندج بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر ماهیت جزء تحقیقات کمی میباشد و از نظر هدف کاربردی و از نظر نمونه گیری تصادفی ساده متناسب با حجم و گردآوری داده ها توصیفی-پیماشی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان پایه اول تا پنجم ابتدایی در دبستان پسرانه راه دانش به تعداد350 دانش آموز و دبستان دخترانه پروین اعتصامی به تعداد 370 دانش آموز واقع در شهر سنندج می باشند که با روش فرمول کوکران تعداد نمونه آماری به 250 نفر دانش آموز کاهش یافت. پرسشنامه های استاندارد استفاده از فضای مجازی لی و همکاران (2008) و بهزیستی هیجانی کییز و ماگیارمو (2003) در میان نمونه های مورد نظر توزیع و پس از جمع آوری آنها با استفاده از نرم افزار PLS به تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده پرداخته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 1-بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی هیجانی رابطه معناداری وجود دارد 2-جنسیت نقش تعدیل گری بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی ایفا می کند و 3-ساعات استفاده از فضای مجازی نقش تعدیل گری بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی هیجانی ایفا می کند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بین استفاده از فضای مجازی و بهزیستی هیجانی نقش تعدیلگری ساعات استفاده از فضای مجازی و جنسیت در کودکان شهر سنندج رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: ساعات استفاده از فضای مجازی، فضای مجازی، بهزیستی هیجانی، شهرستان سنندج
  • مرور نظامند ابزارهای مورد استفاده در سنجش مهارت های تفکر خلاق ریاضیاتی دانش آموزان
    مرضیه حقایقی، علی مقدم زاده*، حمدالله راوند، محمد جوادی پور، حسین کارشکی صفحه 3

    با توجه روزافزون به مهارت تفکر خلاق ریاضیاتی در آموزش ریاضیات، نیاز و علاقه به بررسی چگونگی سنجش این مهارت نیز افزایش یافته است. مطالعه حاضر با یک مرور نظامند بر اساس دستورالعمل پریزما به بررسی چگونگی سنجش تفکر خلاق ریاضیاتی در ادبیات موضوعی موجود پرداخته است. پس از غربالگری مطالعات و ارزیابی کیفیت آنها، نهایتا 55 مطالعه از چهار منظر شامل: مقطع آموزشی، مفاهیم ریاضی، ابزار اندازه گیری، شواهد پایایی و روایی مورد بررسی و مرور دقیق قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مطالعات بیشتر در مقطع متوسطه اول انجام شده است. تعداد مطالعات مقطع ابتدایی بسیار محدود است. بعلاوه، نتایج نشان داد که موضوع هندسه و اندازه گیری بیشتر از سایر موضوعات در حوزه سنجش تفکر خلاق ریاضیاتی استفاده شده است. به نظر می رسد ماهیت تجسمی هندسه، آن را به موضوع محبوب برای سنجش خلاقیت در ریاضیات تبدیل کرده است. از میان ابزارهای سنجشی، سوالات بازپاسخ فراوانی بیشتری داشتند. همچنین برخی مطالعات از سوالات بازپاسخ مبتنی بر ریاضیات قومی استفاده کرده بودند. بررسی های مربوط به روایی و پایایی نشان داد که کمتر از نیمی از مطالعات شواهد پایایی و حدود نیمی از مطالعات شواهد روایی را گزارش کرده اند. بیشترین روایی گزارش شده، مربوط به روایی محتوایی است. این مرور نظامند در شناسایی شکاف های تحقیقاتی موجود در زمینه سنجش تفکر خلاق ریاضیاتی به کار می رود و می تواند به توسعه روش های بهتر و موثرتر در این حوزه کمک کند.

    کلیدواژگان: تفکر خلاق ریاضیاتی، ریاضیات، سنجش، ابزارهای اندازه گیری، ریاضیات قومی
  • نقش مدیران مراکز یادگیری محلی در پیشبرد اهداف و نیازهای جامعه محلی
    مرضیه دهقانی*، حدیثه میرزایی، محدثه خطاط، سپیده خلیلی صفحه 4

    پژوهش حاضر با هدف واکاوی نقش مدیران مراکز یادگیری محلی در پیشبرد اهداف و نیازهای جامعه محلی انجام شده است. این پژوهش را میتوان در زمره پژوهش های رویکرد کیفی و روش آن را پدیدارشناسانه از نوع تفسیری قرار داد. میدان پژوهش، تمامی مدیران مراکز یادگیری محلی می باشند که با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده اند. با استفاده از دو روش فوق، در مجموع 26 نفر از میدان پژوهش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و همه آنها مورد مصاحبه قرار گرفتند. یافته های پژوهش با توجه به نظرات مشارکت کنندگان و به تفکیک سوالات موردنظر به سه بخش تقسیم شدند. در بخش مدیران در شناخت نیازها و مسائل مراکز یادگیری محلی بطور کلی 10 مقوله اصلی و 41 زیرمقوله استخراج شد. مقولات اصلی در این بخش عبارتند از نیازسنجی، شناخت محله و جامعه محلی، دغدغه های آموزشی، دغدغه های مالی، بررسی نیازهای اقتصادی مرکز، بررسی امکانات مرکز، بررسی مسائل اجرایی در نرکز، محتوای کتب، دوره های ضمن خدمت، بازخوردگیری. در ارتباط با نقش مدیران در پیشبرد اهداف مراکز یادگیری محلی نیز 5 مقوله اصلی و 18 زیرمقوله استخراج شد که مقولات اصلی عبارتند از توان جلب همکاری برای حل مسائل، ارتقای امکانات محیطی، ارتقای امکانات آموزشی، همه جانبه نگری مسائل، کمک به ایجاد کارآفرینی. همچنین در ارتباط با ارزیابی مدیران نسبت به میزان دستیابی به اهداف نیز 4 مقوله اصلی و 11 زیرمقوله استخراج گردید کهمقولات اصلی شامل رضایت از کیفیت اهداف، رضایت از نحوه انتقال اهداف به جامعه محلی، رضایت میزان تحقق اهداف، رضایت از دوره های ضمن خدمت برای مدیران می باشد. بطور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که مدیران مراکز یادگیری محلی نقش بسزایی در شناخت نیازهای جامعه محلی داشته و از طریق تعامل همه جانبه ای که با فراگیرانف اموزش دهندگان و مسئولین دارند، در پیشبرد اهداف بسیار موثر خواهند بود.

    کلیدواژگان: مراکز یادگیری محلی، سوادآموزی، نیازسنجی، مدیران
  • نقش میانجی نسبیت گرایی اخلاقی در رابطه ماکیاولیسم ، صفت صداقت-تواضع با بی صداقتی تحصیلی
    فرزانه میکاییلی منیع*، بهزاد ارژنگی، شلر آب خیز، نگین اکبرزاده، فرشته رستم زاده، امیرمحمد اشرفی صفحه 5

    این پژوهش با هدف بررسی روابطه ماکیاولیسم و صفت صداقت-تواضع بر بی صداقتی تحصیلی با نقش میانجی نسبیت گرایی اخلاقی در بین دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه ارومیه انجام شد. این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه ی دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه  ارومیه به تعداد 1200 نفر بودند که 327 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ماک چهار (1970)، پرسشنامه شخصیتی هگزاکو (2004)، پرسشنامه بی صداقتی تحصیلی بشیر و بلا (2018) و پرسشنامه نسبیت گرایی اخلاقی کولیر-اسپرول و همکاران (2019) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت و شاخص های برازش مدل استخراج و مدل پژوهش تایید گردید. نتایج نشان داد اثرات مستقیم ماکیاولیسم بر نسبیت گرایی اخلاقی با مقدار 052/0، صفت صداقت-تواضع بر نسبیت گرایی اخلاقی 45/0، ماکیاولیسم بر بی صداقتی تحصیلی 092/0 و صفت صداقت-تواضع بر بی صداقتی تحصیلی 116/0 معنادار می باشند. اما اثر نسبیت گرایی اخلاقی بر بی صداقتی تحصیلی 12/0 معنادار نمی باشد. هم چنین اثرات غیرمستقیم ماکیاولیسم و صفت صداقت-تواضع با واسطه گری نسبیت گرایی اخلاقی بر بی صداقتی تحصیلی به ترتیب 0139/ 0و 018/0- نیز معنادار نبود. با این وجود می توان از طریق ارائه برنامه های آموزشی بر بنیاد ماکیاولیسم، صفت صداقت-تواضع به جلوگیری از بی صداقتی تحصیلی در دانشجویان و کاهش آن کمک کرد.

    کلیدواژگان: بی صداقتی تحصیلی، ماکیاولیسم، صفت صداقت تواضع، نسبیت گرایی اخلاقی
  • بررسی اثربخشی استفاده از نگاشت های مفهومی بر مهارت دانشجویان در گفتار به زبان انگلیسی
    مهدی رستمی*، الهام عباسی، ناهید میرشکاری صفحه 6

    هدف پژوهش حاضر با استفاده از روش شبه آزمایشی بررسی امکان به کارگیری نگاشت مفهومی به عنوان ابزار تدریس مهارت گفتار زبان انگلیسی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 119 فراگیر زبان انگلیسی بودند که از این میان با استفاده از نمونه گیری در دسترس تعداد 30 دانشجوی پسر و 30 دانشجوی دختر در سطح متوسط و پیشرفته زبان انگلیسی پس از دریافت آزمون مقدماتی تعیین سطح کمبریج به عنوان پیش آزمون سنجش انتخاب شدند. نگاشت مفهومی برای گروه آزمایش در مرحله پیش گفتار و با هدف ساماندهی مفاهیم و خط فکری شرکت کنندگان اعمال شد در حالی که در گروه کنترل همه مراحل تدریس به شیوه سنتی انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون کوواریانس نشان داد که استفاده از نگاشت مفهومی در جهت توسعه مهارت های گفتاری دانشجویان موثر است زیرا زبان آموزان را برای منابع واژگانی و ایده های مرتبط با موضوعات گفتاری آماده می کند. . همچنین بررسی داده ها نشان می دهد که تفاوت معناداری بین گروه های پسر و دختر در ساخت و استفاده از نگاشت های مفهومی وجود ندارد. این یافته ها  نشان میدهد که معلمان زبان انگلیسی ممکن است نیاز داشته باشند که تاثیر مثبت نگاشت های مفهومی بر بهبود مهارت گفتاری زبان آموزان زبان انگلیسی را در نظر بگیرند و فرصتهای بیشتر ی بر ای تعامل برای آنها فراهم کنند.

    کلیدواژگان: دانشجویان زبان انگلیسی، مهارت صحبت کردن، نگاشت های مفهومی
  • رژیم های حقیقت و عوامل شکل دهنده روابط قدرت - دانش در صورت بندیهای گفتمانی تربیت معلم از تاسیس دارالفنون تا تاسیس دانشگاه فرهنگیان
    علیرضا صادقی، اکبر صالحی*، سعید ضرغامی همراه، یحیی قائدی صفحه 7

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی رژیم های حقیقت و عوامل موثر در صورت بندی های گفتمانی شکل دهنده روابط  قدرت - دانش در تربیت معلم ایران  از تاسسیس دارالفنون تا دانشگاه فرهگیان است.به همین منظور، با استفاده از روش تبارشناسی فوکویی و مفروضه مربوط به آن، به بررسی   وقایعی درسیر تحولات تاریخی - سیاسی  در ایران که  به تولید رژیم های از حقیقت  بعنوان گفتمان غالب شده  وبه  تحولاتی در شکل تربیت معلم وآموزش معلم منجر گردیده ، اشاره می گردد.  یافته ها نشان می دهند که در دوره های مختلف، رزیم های حقیقتی همچون "ملای مکتب دار"، "معلم باسواد"، "معلم متخصص و با سواد" و "معلم ملی گرای"  «معلم انقلابی» عنوان رژیم های از حقیقت به گفتمانهای در زمینه تربیت معلم همچون مکتب خانه، دارالفنون ، دانشسرای تربیت معلم  برجسته شده است برای نمونه ، با ظهور انقلاب اسلامی،  بعنوان یک رابطه قدرت- دانش در تاریخ تحولات تاریخی - سیاسی ایران  گفتمان "معلم اسلامی و انقلابی" به عنوان گفتمان برجسته ورژیم هایی از حقیقت در  تربیت معلم مورد توجه قرار گرفت که نهایتا به پیدایش دانشگاه فرهگیان انجامید. با این تحلیل میوان گفت  با تغیر وتحولات تاریخی- سیاسی  در جامعه ایران ، در روند سیر تکوین  تعلیم وتربیت، رژیم های از حقیقت جایگزین رژیم های حقیقت گذشته شده و منجر به طرد یا تضعیف گفتمانهای قبلی در تربیت معلم گردیده است. از این رو  چنین چرخشی دررژیم های حقیقت ناشی از روابط- قدرت ودانش بوده که به  یک چنین گفتمانهای در حوزه آموزش وپرورش و تربیت معلم دامن زده است.

    کلیدواژگان: تبارشناسی، گفتمان، رژیم حقیقت، دارالفنون، قدرت -دانش، نظام تربیت معلم
  • مقایسه نگرش زبان آموزان در استفاده از روشهای آموزشی مبتنی بر چند رسانه ای، فراشناختی و اجتماعی -فرهنگی در یادگیری واژگان زبان دوم
    مجتبی واحدیان، حسنعلی ویسکرمی*، فضل الله میردریکوند صفحات 17-39

    یادگیری واژگان نقش مهمی در فراگیری هر زبانی دارد، چه زبان اول، چه زبان دوم یا خارجی، در واقع کلمات بلوک های ساختمانی اساسی هستند که یادگیری زبان دوم بر اساس آنها ساخته می شود این به عنوان یک جزء حیاتی از توانایی های زبان عمل می کند. هدف پژوهش، مقایسه اثر تکنیکهای مبتنی بر نظریه های چندرسانه‎ای، اجتماعی-فرهنگی و فراشناختی بر نگرش افراد در یادگیری واژگان زبان انگلیسی است. روش تحقیق شبه آزمایشی بود. برای گردآوری داده ها از روش پرسشنامه و مصاحبه استفاده شد. جامعه آماری کلیه زبان آموزان موسسه‎ های آموزشی زبان انگلیسی شهر قم بودند نمونه آماری به صورت تصادفی 16 نفر برای گروه آزمایش انتخاب شدند. در گروه آزمایش، از تکنیکهای مختلف، طی 8 جلسه مورد استفاده قرار گرفت. روش تحلیل آماری ناپارامتریک با استفاده از نرم افزار spss نسخه 22 برای داده ها انجام شد. یافته ها نشان داد که نگرش افراد نسبت به تکنیک های مبتنی برحوزه‎ های مطرح شده برای یادآوری و بازشناسی واژگان متفاوت هست، نتیجه گیری اینکه تکنیک های آموزشی مطرح شده به گونه متفاوت در نگرش افراد در رابطه با یادگیری واژگان موثر هستند.

    کلیدواژگان: اجتماعی-فرهنگی، چندرسانه‎ای، فراشناختی، نگرش
  • بررسی دیدگاه آموزگاران مقطع ابتدایی در خصوص نقش الزامات برنامه درسی در طراحی آموزش فلسفه به کودکان: مطالعه موردی آموزگاران ابتدایی شهر ملایر
    سحر اسمعیلی، حسن قراباغی*، کاظم دلروز صفحات 40-61

    هدف از انجام پژوهش بررسی دیدگاه آموزگاران مقطع ابتدایی در خصوص نقش الزامات برنامه درسی در طراحی آموزش فلسفه به کودکان بود. به‏ منظور دست‏یابی به این هدف از روش توصیفی - همبستگی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش آموزگاران ابتدایی شهر ملایر بود. به ‏منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه‏ ‏42 سوالی و 9 بعدی سالمی (1396) در طیف پنج ‏درج ه‏ای لیکرت استفاده شد. پایایی این پرسشنامه‏ با روش آلفای کرونباخ 960/0 محاسبه شد. به‏ منظور تحلیل داده ‏ها از تحلیل همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و مدل‏سازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ‏های پژوهش نشان داد؛ بین مولفه‏ های الزامات طراحی برنامه درسی آموزش فلسفه به کودکان از دیدگاه آموزگاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد، مقادیر t به‏دست آمده حاکی از معنادار بودن ضریب مسیر تمامی مولفه‏ ها در ارتباط با الزامات طراحی برنامه‏ ریزی درسی آموزش فلسفه به کودکان است. 

    کلیدواژگان: فلسفه، آموزش فلسفه، آموزش فلسفه به کودکان، برنامه درسی
  • واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران همه گیری کووید-19 از دیدگاه والدین دانش آموزان: یک مطالعه پدیدارشناسانه
    فاطمه ملاحسنی*، حمیده جلیلی، محمدعلی طالبی صفحات 62-88

    همه گیری کووید-19، مدارس و سایر مراکز آموزشی را با تعطیلی مواجه کرد و آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری شد. انتقال یک باره آموزش از مدرسه به خانه چالش های فراوانی را برای آموزش و یادگیری ایجاد کرد. بنابراین پژوهش حاضر باهدف واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران همه گیری کووید-19 از دیدگاه والدین دانش آموزان دوره ابتدایی صورت گرفت. روش پژوهش کیفی و از نوع پدیدارشناسی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی والدین دانش آموزان استان خراسان جنوبی در سال تحصیلی 01-1400 به تعداد 91874 نفر بودند که با روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی انتخاب شدند و با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 51نفر از والدین دانش آموزان، داده های اخذشده به اشباع نظری رسید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از راهبرد هفت مرحله ای کلایزی (2002) و نرم افزار MAXQDA11 استفاده شد. هم چنین جهت اعتباریابی داده های پژوهش از ملاک های چهارگانه گوبا ولینکلن (1985) استفاده شد. نهایتا 88 کدباز استخراج گردید که با تجزیه و تحلیل کدها، تجارب والدین دانش آموزان دوره ابتدایی در قالب چهار مضمون اصلی شامل چالش های ناظر به محیط و زیرساخت، دانش آموزان، والدین و معلمان دسته بندی شد. نتایج پژوهش ضمن تبیین ضرورت توجه به آموزش مجازی و چالش های اساسی آن، این مهم را متوجه متصدیان تعلیم و تربیت می کند تا در راستای رفع این چالش ها اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، کووید-19، چالش ها، والدین، پدیدارشناسی
|
  • Comparing the effectiveness of cooperative and exploratory teaching methods on self-directed learning of fifth grade female students in Khorram Abad city
    Amir Sabzipour*, Nazanin Elami, Fahima Darabi Pages 1-16

    The present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of collaborative and exploratory teaching methods on self-directed learning of fifth grade female students in Khorram Abad city. This research was practical in terms of purpose and semi-experimental in terms of method with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population of this research consisted of all fifth grade female students of Khorram Abad city who were randomly selected and placed in three groups (two experimental groups and one control group). Among the statistical population, 30 students were selected by random sampling method, and these 30 students were assigned to three groups by random sampling method. The data collection tool in this research was self-directed learning questionnaire and exploratory training protocol in 10 90-minute sessions and collaborative training protocol in 9 90-minute sessions. Research data processing was done using descriptive and inferential statistics (analysis of covariance). The results showed that cooperative teaching method and exploratory teaching method have a significant effect on self-directed learning of fifth grade female students in Khorram Abad city.

    Keywords: Environmental Education, Teacher-Centered Teaching, Student-Centered Teaching, Conceptual Model
  • The relationship between the use of virtual space and emotional well-being, the moderating role of use virtual space and gender in children of Sanandaj
    Fatemeh Emami*, Abbas Abdollahi, Simin Hoseinian Page 2

    Background and purpose in terms of practical purpose and in terms of simple random sampling, it is appropriate for the volume and collection of descriptive-surveillance data. The population includes all children from the first to the fifth grade in Rah Danesh Boys' Primary School with 350 students and Parvin Etisami Girls' Primary School with 370 students located in Sanandaj city, with a statistical sample of 250 students using Cochran's formula. The standard questionnaires of the use of virtual space by Lee et al. (2008) and the emotional well-being of Keyes and Magyarmo (2003) were distributed among the target samples and after collecting them, the data were analyzed using PLS software. The findings showed that 1- there is a significant relationship between the use of virtual space and emotional well-being, 2- gender plays a moderating role between the use of virtual space and well-being, and 3- the hours of using virtual space play a moderating role between the use of virtual space virtuality and emotional well-being. The results showed that there is a significant relationship between the use of virtual space and emotional well-being, the moderating role of hours of use of virtual space and gender in children of Sanandaj city.

    Keywords: Hours Of Using Virtual Space, Virtual Space, Emotional Well-Being, Sanandaj City
  • Systematic Review of the Tools Used to Measure Students' Mathematical Creative Thinking Skills
    Marzieh Haghayeghi, Ali Moghadamzadeh*, Hamdollah Ravand, Mohamad Javadipour, Hossein Kareshki Page 3

    As the focus on fostering creative thinking in math education grows, there is a growing interest in understanding how to evaluate these skills. This study used a systematic review following PRISMA guidelines to explore how creative mathematical thinking is assessed in academic literature. After carefully analyzing 55 studies, we looked at different aspects like educational levels, math concepts, assessment methods, and the reliability and validity of these assessments. Our findings revealed that most studies focused on assessing creative thinking in junior secondary education, with limited attention given to primary education. Geometry and measurement were the most commonly assessed subjects, likely due to their visual nature, which lends itself well to assessing creativity. Many assessment tools used open-ended questions, while some incorporated ethnomathematics-based questions. However, less than half of the studies provided evidence of reliability, and only about half reported validity evidence, mostly related to content validity. This review highlights a gap in research concerning the measurement and assessment of creative mathematical thinking.

    Keywords: Mathematical Creative Thinking, Mathematics, Assessment, Measurement Tools, Ethnomathematics
  • The role of local learning center managers in advancing the goals and needs of the local community
    Marzieh Dehghani*, Hadise Mirzaei, Mohaddese Khattat, Sepideh Khalili Page 4

    The aim of this study was to investigate the role of local learning center managers in advancing the goals and needs of the local community. This research can be considered as qualitative approach research and its method is phenomenological and interpretive. The research field is all the managers of local learning centers who have been selected by targeted sampling and snowball sampling methods. Using the above two methods, a total of 26 people from the research field were analyzed and surveyed, all of whom were interviewed. Findings were divided into three parts according to the opinions of the participants and the questions. In the role of managers in recognizing the needs and problems of local learning centers, a total of 10 main categories and 41 subcategories were extracted. The main categories in this section are: needs assessment, knowledge of the neighborhood and local community, educational concerns, financial concerns, review of economic needs of the center, review of facilities of the center, review of executive issues in the center, book content, in-service courses, Feedback. Regarding the role of managers in advancing the goals of local learning centers, 5 main categories and 18 sub-categories were extracted, which are: the ability to attract cooperation to solve problems, improve environmental facilities, improve educational facilities, comprehensive issues, help create entrepreneurship. Also, in relation to managers' evaluation of the achievement of goals, 4 main categories and 11 subcategories were extracted, the main categories including satisfaction with the quality of goals, satisfaction with how to transfer goals to the local community, satisfaction with the achievement of goals, satisfaction with courses They are in the service of managers. In general, the results of this study showed that the managers of local learning centers have a significant role in recognizing the needs of the local community and through their comprehensive interaction with learners, educators and officials, will be very effective in advancing the goals.The aim of this study was to investigate the role of local learning center managers in advancing the goals and needs of the local community. This research can be considered as qualitative approach research and its method is phenomenological and interpretive. The research field is all the managers of local learning centers who have been selected by targeted sampling and snowball sampling methods. Using the above two methods, a total of 26 people from the research field were analyzed and surveyed, all of whom were interviewed. Findings were divided into three parts according to the opinions of the participants and the questions. In the role of managers in recognizing the needs and problems of local learning centers, a total of 10 main categories and 41 subcategories were extracted. The main categories in this section are: needs assessment, knowledge of the neighborhood and local community, educational concerns, financial concerns, review of economic needs of the center, review of facilities of the center, review of executive issues in the center, book content, in-service courses, Feedback. Regarding the role of managers in advancing the goals of local learning centers, 5 main categories and 18 sub-categories were extracted, which are: the ability to attract cooperation to solve problems, improve environmental facilities, improve educational facilities, comprehensive issues, help create entrepreneurship. Also, in relation to managers' evaluation of the achievement of goals, 4 main categories and 11 subcategories were extracted, the main categories including satisfaction with the quality of goals, satisfaction with how to transfer goals to the local community, satisfaction with the achievement of goals, satisfaction with courses They are in the service of managers. In general, the results of this study showed that the managers of local learning centers have a significant role in recognizing the needs of the local community and through their comprehensive interaction with learners, educators and officials, will be very effective in advancing the goals.

    Keywords: Local Learning Centers, Literacy, Needs Assessment, Managers
  • The mediating role of moral relativism in the relationship between Machiavellianism, honesty-humility and academic dishonesty
    Farzaneh Michaeeli Manee*, Behzad Arzhangi, Sheler Abkhiz, Negin Akbarzadeh, Fereshteh Rostamzadeh, Amirmohammad Ashrafi Page 5

    This research was conducted with the aim of investigating the relationship between Machiavellianism and honesty-humility traits on academic dishonesty with the mediating role of moral relativism among students of Urmia University Faculty of Literature. This research was correlational. The statistical population of the present study was all the students of Urmia University Faculty of Literature, 327 of whom were selected by cluster random sampling method. In order to collect data, Mach 4 questionnaire, Hexaco personality questionnaire, academic dishonesty questionnaire and moral relativism questionnaire were used. The data was analyzed using SPSS software and the fit indices of the extracted model and the research model were confirmed. The results showed that the direct effects of Machiavellianism on moral relativism, honesty-humility trait on moral relativism, Machiavellianism on academic dishonesty and honesty-humility trait on academic dishonesty are significant. But the effect of moral relativism on academic dishonesty is not significant. Also, the indirect effects of Machiavellianism and the trait of honesty-humility with the mediation of moral relativism on academic dishonesty were not significant either. Therefore, it is possible to prevent academic dishonesty in students and reduce it by providing educational programs based on Machiavellianism, honesty-humility.

    Keywords: Academic Dishonesty, Machiavellianism, Honesty-Humility, Moral Relativism
  • Investigating the effectiveness of using conceptual maps on students' speaking skills in English
    Mehdi Rostami*, Elham Abbasi, Nahid Mirshekari Page 6

    The present study used a quasi-experimental design in an attempt to evaluate the possibility of using concept mapping as a tool for teaching English speaking skills. In addition, the effect of gender on students' performance in using concept mapping in class was investigated. The participants in this study were 30 male students and 30 female students at the intermediate and advanced levels of English, who were selected from among 119 students who took the preliminary English test by Cambridge to determine students’ level of proficiency as a pre-test. Conceptual mapping was applied to the experimental group in the pre-speaking stage with the aim of organizing the participants' concepts and lines of thought, while in the control group, all teaching stages were done in the traditional method. The analysis of the obtained data showed that conceptual mapping can be used in teaching speaking skills as an effective method. Also, the analysis of the data showed that there is no significant difference between the groups of boys and girls in the construction and use of conceptual maps.

    Keywords: English Language Students, Speaking Skills, Conceptual Mappings
  • Truth regimes and factors shaping power-knowledge relations in the discourse formulations of the teacher training from the establishment of Dar al-Funun to the establishment of Farhangian University.
    Alireza Sadeghi, Akbar Salehi*, Saeed Zarghami Hamrah, Yahya Ghaedi Page 7

    The aim of the current research is to identify the regimes of truth and effective factors in the discourse formations that shape power-knowledge relations in the teacher training of Iran from the establishment of Dar al-Funun to Farahgian University. For this purpose, by using Foucault's genealogical method and its related hypothesis, it has been analyzed and examined the events in the historical developments of teacher education in Iran that have led to the formation of regimes of truth as the dominant discourse in teacher education. The findings show that in different periods, different discourses such as "educated Mullah", "literate teacher", "expert and literate teacher" and "expert nationalist teacher" as regimes of truth have shaped such discourses and these discourses with changes in the social and political context of the society and with the emergence of new needs, they have been changed and transformed. For example, with the advent of the Islamic revolution, the discourse of "Islamic and revolutionary teacher" is considered as a prominent discourse of truth in teacher education. With this analysis, it is acknowledged that with political and social changes in the course of historical developments of education and training, regimes of truth have replaced past regimes of truth and have led to the rejection or weakening of previous discourses in the teacher training system. Therefore, such a turn in the regimes of truth is caused by power and knowledge relations, which has led to such discourses.

    Keywords: Genealogy, Discourse, Regime Of Truth, Teacher Training System, Power-Knowledge
  • Comparing the attitude of language learners in using educational methods based on multimedia, metacognitive and socio-cultural in learning second language vocabulary
    Mojtaba Vahedian, Hasanali Veiskarami*, Fazlullah Mirdrikvand Pages 17-39

    The aim of the research is to compare the evaluation techniques based on multimedia, socio-cultural and metacognitive theories on the attitude of people in remembering and recognizing English vocabulary. The research method was quasi-experimental. Questionnaire and interview methods were used to collect data. The statistical population was all language learners of English language educational institutions in Qom city. The statistical sample was 16 randomly selected for the experimental group. In the experimental group, different techniques were used during 8 sessions. The non-parametric statistical analysis method was performed using spss software version 22 for the data. The findings showed that people's attitude towards the techniques based on the proposed fields for remembering and recognizing vocabulary are different, concluding that the educational techniques proposed are different in the attitude of people regarding vocabulary learning.

    Keywords: Socio-Cultural, Multimedia, Metacognitive, Attitude, Second Language Vocabulary
  • Investigating the views of primary school teachers regarding the role of curriculum requirements in designing philosophy education for children: a case study of primary school teachers in Malayer city.
    Sahar Esmaeili, Hasan Qarabaghi*, Kazem Delrouz Pages 40-61

    The purpose of the research was to investigate the views of elementary school teachers regarding the role of curriculum requirements in the design of teaching philosophy to children. In order to achieve this goal, descriptive-correlation method was used. The statistical population of the research was elementary school teachers of Malayer city. In order to collect information, a 42-question, 9-dimension salemi questionnaire (2016) was used on a five-point Likert scale. The reliability of this questionnaire was calculated using Cronbach's alpha method of 0.960. In order to analyze the data, Pearson correlation analysis, path analysis and structural equation modeling were used. The research findings showed; There is a positive and significant relationship between the components of the curriculum design requirements for teaching philosophy to children from the teachers' point of view. The results of the path analysis showed that the obtained t values indicate the significance of the path coefficient of all the components in relation to the requirements of curriculum design for teaching philosophy to children.

    Keywords: Philosophy, Teaching Philosophy, Teaching Philosophy To Children, Curriculum
  • Examining the challenges of virtual education during the Covid-19 pandemic from the perspective of students' parents: A Phenomenological study
    Fatemeh Mollahasani*, Hamideh Jalili, Mohammadali Talebi Pages 62-88

    The Covid-19 pandemic closed schools and other educational centers, and virtual education replaced face-to-face education. The sudden transfer of education from school to home created many challenges for teaching and learning. Therefore, the present study was conducted with the aim of analyzing the challenges of virtual education during the covid-19 pandemic from the perspective of parents of elementary school students. The research method was qualitative and phenomenological. The statistical population of the research was all the parents of students in South Khorasan province in the academic year of 2021-2022, in the number of 91,874 people, and the data obtained by the purposeful snowball sampling method and by conducting semi-structured interviews with 51 of the parents of the students were saturated. They reached an opinion. To analyze the data, the seven-step strategy of Colizzi (2002) and MAXQDA11 software were used. To validate the research data, the four criteria of Guba and Lincoln (1985) were used. Finally, 88 open codes were extracted. By examining the interviews of the participants and analyzing the codes, the experiences of parents of elementary school students were categorized in the form of four main themes, including challenges related to the environment and infrastructure, students, parents and teachers. The results, while explaining the necessity of paying attention to virtual education and its basic challenges, make this important to education administrators to take fundamental steps in order to solve these challenges.

    Keywords: Virtual Education, Covid-19, Challenges, Parents, Phenomenology