فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1384)
- 72 صفحه،
- تاریخ انتشار: 1385/09/02
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 7زمینه و هدفاگر چه امروزه مشخص شده است که کنترل عوارض ناشی از تعادل نامناسب قند خون با تزریق انسولین امکان پذیر است، با این حال کنترل دقیق آن به وسیله تزریق انسولین کاری مشکل است. لذا پیوند جزایر لانگرهانس پانکراس به عنوان راه حل منطقی برای درمان این بیماری در سطح جهان درحال بررسی است و مطالعه حاضر در این راستا انجام شده است.مواد و روش هاپس از تهیه مواد اولیه و فراهم سازی مقدمات کار، بافت دهنده در هر مرحله کاری از شش سر موش صحرایی Wistar نر بالغ با وزن 300-250 گرم (90-75 روزه) تامین شد. در موش های صحرایی که 4-2 هفته قبل از پیوند توسط تزریق 60 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوروتوسین (STZ) به صورت داخل وریدی مبتلا به دیابت شده بودند، صورت گرفت.یافته هابعد ازعمل پیوند جزایر لانگرهانس، سطح گلوکز خون پلاسما تا دامنه طبیعی (5±145 میلی گرم در دسی لیتر) کاهش و میزان انسولین و –C پپتید پلاسما افزایش یافت (به ترتیب 1.9±0.1 MIU/L و 0.001±0.053 نانوگرم در میلی لیتر). علایم بالینی ناشی از القا دیابت نیز پس از پیوند برطرف گردید.نتیجه گیریتکنیک پیوند سلول های جزایر لانگرهانس به صورت داخل کپسولی (Encapsulation) در غیاب مهار کننده های ایمنولوژیکی برای حمایت بافت پیوند شده در مقابل سیستم ایمنی گیرنده پیوند (میزبان) راهی تازه برای درمان دیابت نوع I می باشد.
کلیدواژگان: قرنطینه ایمنی، سلولهای جزایر لانگرهانس، پیوند، دیابت -
صفحه 14زمینه و هدفبرخی تحقیقات نشان داده اند که انجام تمرینات ورزشی منظم به واسطه کاهش علایم تنفسی آسم و کاهش احساس تنگی نفس توسط مکانیسم هایی نظیر تقویت عضلات تنفسی، کاهش بستری شدن در بیمارستان، کاهش مصرف برونکودیلاتورها و بالاخره بهبود عملکرد ریه ها می تواند سهم بسزایی در ارتقای کیفیت زندگی بیماران آسمی داشته باشد. لذا به منظور تعیین تاثیر تمرینات ورزشی بر عملکرد ریوی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم، این پژوهش انجام شد.مواد و روش هااین پژوهش مطالعه ای شبه تجربی به طرح یک گروهی و آزمون قبل و بعد می باشد. نمونه مطالعه شامل 21 فرد بزرگسال مبتلا به آسم خفیف تا متوسط مراجعه کننده به کلینیک تخصصی الزهرا اصفهان بود که با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی و تست اسپیرومتری جمع آوری گردید. سپس نمونه ها به مدت چهار هفته، هر هفته سه مرتبه و هر جلسه 45 دقیقه تحت نظارت مستقیم پژوهشگر اقدام به انجام برنامه مدون تمرینات ورزشی در سه مرحله (گرم کردن، انجام تمرین و سرد کردن) نمودند. قبل و بعد از 4 هفته، پرسشنامه تکمیل و تست اسپیرومتری انجام شد و نتایج با استفاده از نرم افزار آماری spss و آزمون های آماری ویلکاکسون و مقایسه زوج ها مورد بررسی قرار گرفت.یافته هاافزایش معنی داری در میانگین امتیاز کیفیت زندگی در بعد وضعیت تنفسی (P=0.0001)، عملکرد خلقی (P=0.0001)، فعالیت جسمانی (P=0.0001)، عملکرد اجتماعی (P=0.0001) و بعد درک کلی از سلامتی مبتلایان آسم (P=0.0001) بعد از مداخله مشاهده شد. همچنین میانگین امتیاز پارامتر اسپیرومتری PEF افزایش معنی داری (P<0.05) در مقایسه با قبل از مداخله داشته است.نتیجه گیریانجام تمرینات ورزشی سبب ارتقا کیفیت زندگی و بهبود برخی پارامترهای اسپرومتری و در نتیجه عملکرد ریوی گردید.
کلیدواژگان: آسم، تمرینات ورزشی، عملکرد ریوی، کیفیت زندگی -
صفحه 20زمینه و هدفشمارش حرکات جنین و تست بدون استرس روش های ساده و غیرتهاجمی هستند که به عنوان اولین قدم در ارزیابی سلامت جنین های در معرض خطر به کار می روند. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین نتایج تست شمارش حرکات جنین توسط مادر و تست بدون استرس انجام شد.مواد و روش هااین پژوهش توصیفی- همبستگی در بخش زنان و زایمان بیمارستان امام رضا مشهد انجام گرفت. نمونه شامل 410 تست بدون استرس و شمارش حرکات جنین (205 تست از هر گروه) از 101 مادر پرخطر طی سه ماهه سوم حاملگی می باشد. مادران نیم ساعت پس از صرف صبحانه حرکات جنین را شمارش و ثبت می کردند. هر گاه طی 12 ساعت، حداقل 10 حرکت احساس می شد جنین فعال و در غیر این صورت غیرفعال محسوب می شد. سپس ساعت 9 شب تست بدون استرس انجام می گرفت. در هر موردی که جنین براساس یکی از دو تست غیرفعال و یا بدون عکس العمل بوده، پروفایل بیوفیزیکی انجام می شد و سپس نتایج هر دو تست با پروفایل بیوفیزیکی مقایسه شد.یافته هادر 86.3 درصد موارد جنین فعال بود. 78 درصد تست های بدون استرس با عکس العمل و 19 درصد بدون عکس العمل بود. 88 درصد جنین های فعال و 14.3 درصد جنین های غیرفعال تست بدون استرس با عکس العمل داشتند. 85.7 درصد جنین های غیرفعال تست بدون استرس بدون عکس العمل داشتند (P=0.0001). در این تحقیق بین نتیجه تست شمارش حرکات جنین و تست بدون استرس ارتباط معنی دار وجود داشت (P=0.0001). همچنین بین مدت زمان لازم برای احساس 10 حرکت و تست بدون استرس نیز ارتباط معنی دار مشاهده شد (P=0.0005). حساسیت، ویژگی و ارزش پیشگویی منفی تست شمارش حرکات جنین به ترتیب 15 درصد، 85 درصد و 93 درصد بود که این مقادیر در مورد تست بدون استرس به ترتیب معادل 93 درصد، 76 درصد و 98 درصد بود.نتیجه گیریدر اغلب مواردی که مادر، جنین را فعال گزارش می کرد نتیجه تست بدون استرس با عکس العمل بود. از طرفی تست شمارش حرکات جنین از ویژگی و ارزش پیشگویی منفی قابل قبولی برخوردار است.
کلیدواژگان: تست شمارش حرکات جنین توسط مادر، تست بدون استرس، پروفایل بیوفیزیکی، مادران پرخطر -
صفحه 28زمینه و هدفسنگ های ادراری سومین علت شایع بیماری های سیستم ادراری بوده و هیپرکلسیوری در 30 تا 56 درصد بیماران مبتلا به سنگ های کلسیمی گزارش شده است. لذا پژوهش حاضر جهت بررسی میزان کلسیم سرم و ادرار در مبتلایان به سنگ های سیستم ادراری در استان خراسان انجام شد.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی- تحلیلی در فاصله زمانی تابستان 1382 لغایت بهار 1384بر روی 100 نفر بیمار مبتلا به سنگ کلسیمی (گروه مورد) و 51 فرد سالم (گروه شاهد) انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه و با اندازه گیری میزان کلسیم سرمی (از طریق خونگیری صبحگاهی) و کلسیم ادرار (به طریق جمع آوری ادرار 24 ساعته) جمع آوری گردید.یافته هادر گروه مورد 9 نفر (9 درصد) و در گروه شاهد 1 نفر (2 درصد) مبتلا به هیپرکلسیوری بودند. میزان کلسیم ادرار در گروه مورد و گروه شاهد اختلاف معنی داری نداشت (2.23 ± 1.07 در مقابل 2.13 ± 1.10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در 24 ساعت). در گروه مورد، 1 نفر (1 درصد) مبتلا به هیپرکلسیمی بود. هیچ موردی از هیپرکلسیمی درگروه شاهد وجود نداشت. میزان کلسیم سرم نیز در گروه مورد و گروه شاهد اختلاف معنی داری نداشت (9.07 ± 0.68 در مقابل 9.13 ± 0.64 میلی گرم در دسی لیتر).نتیجه گیریدر مقایسه با آمار کتب مرجع و همچنین مقالات اخیر، میزان هیپرکلسیوری در بیماران مورد مطالعه این منطقه به طور واضحی پایین تر بوده و این طور استنباط می گردد که درمان تجربی روتین که با مکانیسم کاهش کلسیم ادراری باعث جلوگیری از تشکیل سنگ می گردد، اثر درمانی قابل توجهی نداشته باشد. به نظر نمی رسد به بررسی روتین کلسیم سرم نیازی باشد.
کلیدواژگان: سنگ ادراری، کلسیم سرم، کلسیم ادرار، استان خراسان -
صفحه 34زمینه و هدفبدون شک امروزه موفقیت کشورها در امر توسعه اجتماعی و اقتصادی مرهون برنامه های نوسازی دانشگاه ها است و نیل به این موفقیت، حاصل توجه به تربیت نیروی انسانی متخصص است. دانشجویان به عنوان یکی از مهم ترین اجزا نظام آموزشی عالی کشور، عنصری اصلی و موثر در کسب این موفقیت تلقی می شوند و بروز هر گونه عاملی که بهداشت روانی آنان را در محیط دانشگاه به مخاطره اندازد، می تواند این ذخایر را بی محتوا و روند توسعه جامعه را با دشواری روبرو سازد. بنابراین، بررسی وضعیت بهداشت روانی و عوامل مرتبط با آن در این گروه، نقش به سزایی در نیل به اهداف مذکور دارد. لذا پژوهش حاضر در راستای آگاهی از سطح بهداشت روانی دانشجویان انجام شده است.مواد و روش هاپژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری شامل دانشجویان روزانه و شبانه ورودی قبل از سال 1382 می باشد. نمونه مطالعه شامل 320 نفر از دانشجویان بود که به روش تصادفی سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که با استفاده از روش پیش آزمون و ضریب آلفای کرونباخ تعیین اعتبار گردید. ضمنا در این مطالعه از آزمون های تی، آنالیز واریانس یک طرفه، سامرزدی گام به گام و ضریب بتا استفاده شد.یافته هانتایج تحقیق نشان داد 33.8 درصد دانشجویان از سطح بالای بهداشت روانی، 47.2 درصد از سطح متوسط و 19.1 درصد از سطح پایین بهداشت روانی برخوردار بودند. همچنین در این مطالعه میزان رضایت از دانشگاه و استاد، فعالیت در تشکل ها و کانون های فرهنگی و علمی و جنسیت با سطح بهداشت روانی آنان رابطه معنی داری داشت (P=0.001).نتیجه گیریتقویت زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در فعالیت های علمی، فرهنگی و سیاسی و یا حتی تقویت کار دانشجویی به منظور نوعی مشارکت سازمانی، بهبود و روش انجام امور و اصلاح ضعف های سازمانی در هر گونه خدمات رسانی به دانشجویان، توسعه مراکز مشاوره و روان درمانی به ویژه در خوابگاه ها جهت حفظ و تقویت سطح بهداشت روانی ایشان پیشنهاد آنی و مستمر تحقیق است.
کلیدواژگان: بهداشت روانی، دانشجو، رضایت مندی -
صفحه 42زمینه و هدفعلل بستری کودکان در بخش اطفال بیمارستان ها در حال تغییر است. در این مطالعه شایع ترین علل بستری کودکان در 5 سال اول عمر و طول مدت بستری مورد بررسی قرار گرفته است. اطلاع از آمار مربوطه با توجه به عوارض این بیماری ها نتیجه مطلوبی در کیفیت مدیریت و تامین امکانات مربوطه در بخش اطفال خواهد داشت.مواد و روش هااطفال بستری در سرویس اطفال بیمارستان قائم (عج) طی مدت یک سال مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه که با توجه به پرونده بیماران انجام گرفت، داده ها توسط نرم افزارهای SPSS و Excel و آزمونهای مجذور کای و تی مورد بررسی قرار گرفت.یافته هادر میان 800 کودک بستری شده در بیمارستان، علت مراجعه در 57.8 درصد بیماران تب، 41 درصد تشنج، 20.9 درصد سرفه و در 7.3 تنگی نفس بوده است. شایع ترین تشخیص به ترتیب تب و تشنج (41.4 درصد)، پنومونی (13.4 درصد)، برونشیولیت (8.6 درصد) و آسم (5 درصد) بوده است.نتیجه گیریدر این مطالعه شیوع پنومونی، برونشیولیت حاد، تب و تشنج بیشتر و شیوع آسم کمتر از میزان جهانی به دست آمد. لذا توجه بیشتر به بیماری های عفونی به ویژه بیماری های دستگاه تنفسی ضروری است.
کلیدواژگان: شیرخواران بستری، تب، کودکان بدحال -
صفحه 48زمینه و هدفسندرم الیس ون کرولد، تترادی است از کندرودیسپلازی، اکتودرمال دیسپلازی، پلی داکتیلی و بیماری مادرزادی قلب که در میان آن ها، کندرودیستروفی شایع ترین و علایم سیستم ادراری و سیستم عصبی مرکزی نادرترین می باشد. به منظور بررسی نمای بالینی این سندرم، این مطالعه توصیفی انجام شد.
معرفی بیمار: در این 5 مورد ایرانی تبار که طی سال های 82-1381 به بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد مراجعه کردند. مورد 1 و 2 و مورد 4 و 5 با هم خواهر بودند. 4 یافته (تتراد) همراه در بیماران 1، 2، 4 و 5 وجود داشت و مورد 3 فقط 2 یافته همراه داشت. کوچکترین فرد مبتلا نوزاد بود و بزرگترین فرد مبتلا 11.5 سال سن داشت.نتیجه گیریبا توجه به مشاهده 5 مورد طی دو سال و با توجه به فرهنگ ازدواج فامیلی در ایران، اهمیت شناخت این بیماری ارثی که درمان قطعی ندارد، برای پیشگیری ضروری است.
کلیدواژگان: سندرم الیس ون کرولد، اتوزمال مغلوب، ایران -
صفحه 53زمینه و هدفلنفادمای مادرزادی نوعی لنفادمای اولیه است که به علت وجود اشکال در سیستم لنفاتیک، موجب تجمع لنف در فضاهای بینابینی می گردد. معمولا در دو سال اول زندگی با شدت های مختلف از یک تورم خفیف دریک اندام تا ادم شدید و منتشر و ناتوان کننده همراه با عوارض مخاطره آمیز برای زندگی تظاهر می نماید. از آنجا که این ناهنجاری نسبتا نادر بخصوص در شیرخواران با بیماری های ادماتوی اکتسابی قابل اشتباه است، هدف از معرفی بیمار شناسایی بهتر بیماری با توجه به معیارهای تشخیص کلینیکی و بررسی پاراکلینیکی آن می باشد.
معرفی بیمار: در این مقاله بیمار 14 ماهه ای مبتلا به لنفادم مادرزادی معرفی شده است که در ابتدا با تشخیص سندروم نفروتیک به بخش نفرولوژی بیمارستان دکتر شیخ ارجاع شد و پس از بستری و بررسی های لازم و تشخیص لنفادمای مادرزادی مورد درمان قرار گرفت.نتیجه گیریلنفادمای مادرزادی اغلب اوقات با بیماری های ادماتوی اکتسابی و به خصوص در دوران شیرخوارگی با سندرم نفروتیک قابل اشتباه است. لذا آگاهی از اندیس های کلینیکی و بررسی های پاراکلینیکی جهت تشخیص صحیح بیماری ضروری است.
کلیدواژگان: لنفادم مادرزادی، تورم، ادم، لنفوسینتی گرافی
-
Page 7Background andPurposeAlthough it is now certain that insulin injection allows us to control the complications resulting from blood sugar imbalances, its accurate control by insulin injection is difficult. Therefore as a logical solution, transplantation of islet cells is globally considered as a treatment and the present study is conducted to verify it. Methods and Materials: After materials preparation, donor tissue was obtained from 6 male wistar rate cage 75-90 days (weight 250-300 gram). Transplantation was done on diabetic rate induced 2-4 weeks earlier by 60 mg/kg streptozotocin intravenous injection.ResultsAfter islet cells transplantation, blood glucose was reduced to normal (145±5 mg/dl) and insulin and C-peptide increased (1.9±0.1 MIU/L and 0.053±0.001 mg/ml respectively). Clinical symptoms of dibetes induction were relieved after transplantation.ConclusionThe technique of islet cells transplantation in the form of encapsulation with the absence of immunological inhibitors to support the graft against the recipient's immunity system is an innovative method to treat type I diabetes.Keywords: IMMUNO ISOLATION, ISLET CELLS, TRANSPLANTATION, Diabetes
-
Page 14Background andPurposeMany researches have indicated that physical exercise can improve the pulmonary function and play a paramount role in enhancing the quality of life in asthmatic patients by reducing the symptoms of asthma and shortness of breath through mechanisms such as strengthened respiratory muscles, decreased hospitalization and decreased consumption of bronchodilators. Therefore, this study was conducted to determine the effect of physical exercises on the pulmonary function and quality of life in asthmatic patients. Methods and Materials: In this single-group, pre test–posttest quasi-experimental study, 21 asthmatic adults referring to Alzahra Clinic in Isfahan, Iran were selected by purposive sampling. Standard Quality of life questionnaire and spirometry test were used for data collection. The physical exercise program was given for four weeks three times a week, each session lasting 45 minutes under direct supervision of the researcher in three phases: waming up, exercises and cooling down. Before and after the four-week period, the questionnaire was completed and spirometry was conducted. Paired t-test and Wilcoxon test were used in SPSS for data analysis.ResultsA significant increase was observed in the mean score of quality of life in respiratory condition (P=0.0001), mood function (p=0.0001), physical performance (p=0.0001), social performance (p=0.0001) and general perception of health in asthmatic patients (p=0.0001) after the physical exercise program was completed. Also, PEF mean was increased after treatment (p....Keywords: Asthma, PHYSICAL EXERCISES, PULMONARY FUNCTION, Quality of life
-
Page 20Background andPurposeFetal movement count and non-stress test are simple and non-invasive techniques used as first steps in the assessment of the fetal well-being. The present study was conducted to determine the relationship between maternal count of fetal movements and non-stress test. Methods and materials: This descriptive correlational study was carried out at the Gynecology and Obstetrics ward of the Imamreza Hospital in Mashad, Iran. The sample included 410 non-stress tests and fetal movement counts (205 tests from each group) from 101 high risk mothers in their third trimester. Mothers recorded the fetal movements 30 minutes after breakfast. Active fetus was supposed to have at least 10 movements in 12 hours; otherwise, it was assumed to be inactive. Non-stress test was done at 9:00 pm every night. Biophysical profile was taken whenever the fetus came out to be inactive or non-reactive by either test; then, the results of either test were compared with biophysical profile.ResultsIn 86.3% of the recordings, the fetuses were active. Non-stress tests were reactive in 78% and non-reactive in 19%. Reactive non-stress tests were observed in 88% of the active and 114.3% of the inactive fetuses. 85.7% of the inactive fetuses had non-reactive non-stress tests (p=0.0001). A significant relationship was found to exist between the results of maternal count of fetal movements and non-stress test (p=0.0001). Also, a significant relationship existed between the time required to feel 10 movements and non-stress test (p=0.0005). The sensitivity, specificity and the negative predictive value of the test of fetal movements count were 15%, 85% and 93% respectively; corresponding figures for the non-stress test were 93%, 76% and 98% respectively.ConclusionIn many cases where maternal report was inactive fetus, the result of the non-stress test was reactive. However, the test of fetal movements count is of acceptable specificity and negative predictive value.Keywords: MATERNAL COUNT OF THE FETAL MOVEMENTS, NON, STRESS TEST, BIOPHYSICAL PROFILE, HIGH RISK MOTHERS
-
Page 28Background andPurposeUrinary stones are the third most common cause of urinary tract disorders and hypercalciuria is reported in 30% to 55% of patients. Therefore, this study is intended to study the serum and urine calcium in patients with urinary stone formation in khorasan, Iran. Methods and Materials: This descriptive-analytical study was conducted from 2003 summer through 2005 spring on 100 patients (case) and 51 non-patients (control). Relevant data were collected through questionnaire, serum calcium measurement (morning blood sampling) and urinary calcium measurement (24-hour urine collection).ResultsHypercalciuria was observed in 9% of the case group and 2% of the control group. No significant difference was observed in the urinary calcium of the two groups. (2.23±1.07 vs. 2.13±1.10 mg per kg body weight/24 hours). Hypocalcaemia was detected in one of the cases but in the control group, nobody was so. Also, no significant differences were observed in the serum calcium of the two groups (9.07±0.68 vs. 9.13±0.64 mg/dl).ConclusionCompared with references and recent publication, regional hypercaliuria is obviously lower and it is inferred that empirical therapy to prevent stone formation by reducing calcium has no therapeutic role. There seems no need for routine examination of serum calcium.Keywords: URINARY STONE, SERUM CALCIUM, URINE CALCIUM, KHORASAN PROVINCE
-
Page 34Background &PurposeUndoubtedly, nowadays the success of countries in social and economic development depends on their university developing plans; yet achieving this goal is not accessible unless they can bring up experts. University students as one of the most important constituents of the higher education system of each country are the foundation for achieving this goal; therefore, any factor that threatens their mental health can cause great loss to the development process of the society and makes the students have a superficial knowledge. So studying the student's mental health and its related factors plays an important role in achieving the mentioned goals. This research has been performed to recognize the student's mental health level so that the positive factors are enforced and the negative ones eliminated. Methods and Materials: This research is an analytic-descriptive one. Statistical population includes 2158 students entered the university before 1382(2004). The samples are 320 students selected at random. To determine the validity and reliability, 30 students completed the questionnaire as a pretest. After Alpha coefficient got an acceptable mark, data were analyzed by the use of independent T-Tests, one-way variance analysis multivariate regression analysis, samer's D and beta coefficient.ResultsThe research results indicated that %33.8 of the students had a high mental health level, %47.2 medium and 19.1% a low one. In addition there was a significant relationship between such parameters as satisfaction rate from the university and instructors, membership in scientific and cultural associations and gender in one hand and the student's mental health on the other.ConclusionSince there's a significant relationship between the student's mental health level and their satisfaction from the university, professors and participating in scientific and cultural associations, enforcing the participation of the students in scientific, political and cultural affairs, increasing the student's part time jobs rate, as well as developing psychotherapy and counseling centers, especially at dorms for improving the student's mental health level are proposed as the best instant and continuous remedies.Keywords: Mental health, UNIVERSITY STUDENT, SATISFACTION
-
Page 42Background andPurposeEtiology of pediatric admission is changing. In this study the most common causes of children’s admission and duration of hospitalization were reviewed. In regard to complications of disorders, the results of this study will promote managing and facilities in pediatric ward. Methods and materials: Pediatric patients admitted to Qa’em Hospital in Mashad, Iran in one year were studied. After filling out the questionnaires using the patient’s records, relevant data were analyzed in SPSS and Excel using chi-sequence and t-test.ResultsAmong 800 admitted fever in 57.8%, convulsion in 41%, cough in 20.9% and dyspnea in 7.3% of cases were chief complains. The most common diagnosis included febrile convulsion (41.4%), pneumonia (13.4%), bronchiolitis (8.6%) and asthma (5%).ConclusionThe prevalence of pneumonia, acute bronchiolitis and febrile convulsion were more common than world’s statistics. But asthma is lower than other regions. Therefore, attention to infections disease and respiratory system disease in particular is necessary.Keywords: INFANTS ADMISSION, FEVER, ILL CHILD
-
Page 48Background andPurposeSyndrom of Ellis-Van-Creveld is a tetrad of chondrodysplasia, ectodermal dysplasia, polyductyly, and congenital heart disease, of which chondrodysthrophy of the tubular bones is the most common feature, while central nervous system (CNS) and urinary tract anomalies are some of its rarer associations. The aim of this study was to determine the clinical presentation of this rare autosomal recessive syndrome. Case report: Five cases reffered to Imam Reza hospital in Mashad for two years from 2002 to 2003. They were Iranian originally. First two cases, and 4 and 5, were sisters who presented all four classic features of EVC. Case 3 presented two features of this syndrome. The yougest was newborn and the oldest one was 11.5 years old.ConclusionWe observed five cases of this syndrom during two years. This syndrome has no treatment. Respecting relative marriage culture between iranians, it is important for prevention of this syndrome by avioding kingsman marriage.Keywords: ELLIS, VAN, CREVELD, AUTOSOMAL RECESSIVE, Iran
-
Page 53Background andPurposeCongenital Lymphedema is a kind of primary Lymphedema caused by on abnormality in the Lymphatic system and causes the Lymph accumulation in the interstitial space. It usually appears within the first two gears of life with mild to severe swelling in one organ together with lethal complications and disseminated as it may be misdiagnosed with acquired edematous diseases particularly in infancy, this, case report is intended to present the disease with clinical indices and paraclinical evaluation. Case report: A fourteen–month-old patient suffering from congenital Lymphedema is reported here who had been referred to Dr.sheik Hospital in Mashad, Iran as nephritic syndrome. The case was treated after congenital Lymphedema diagnosis was established.ConclusionCongenital Lymphedema is often mistaken with acquired edematous diseases and particularly in infancy with nephritic syndrome. There fore, the knowledge of clinical indices and paraclinical evaluation are necessary for perfect diagnosis.Keywords: CONGENITAL LYMPHEDEMA, SWELLING, EDEMA, LYMPHOSCINITIGRAPHY